|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 10
Cytat:
no cóż, będę czekać ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- ja dziś poszalałam już maksymalnie bo zamówiłam od razu ten prezent gwiazdkowy dla tż, który już dawno miałam w planach. Nie wydaję więcej nadprogramowej kasy w tym miesiącu ![]() ale ciemno u mnie...masakra... |
|
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też ciemnica i wietrznica...
Wczoraj mnie głowa bolała... i ta franca dolna 8.. chyba muszę się umówić na jej wyrwanie
|
#2793 |
|
na przekór do celu
|
Mnie same ósemki nie bolą tylko mam tam rozpulchnione dziąsło i jak trafi tam coś twardego do jedzenia to zaboli
Ale zauważyłam ciekawą prawidłowość, że tak nie działo się z górnymi ósemkami, tylko dolne tak reagują.We Wrocławiu słonko
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też boli! Dziewczyny jestem Happy ![]() |
|
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
pati Co się stało?
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ spodobał się wybrany przeze mnie foto i video i jedziemy umowę podpisać
|
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
ciemno to może i u mnie nie jest ale strasznie wieje... a za godzinę muszę wyjść i niezbyt mi się ten pomysł podoba..
|
|
#2800 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() w krk kolo mojego bloku drzewo sie zlamalo przez nocna wichure :P a u mnie w trn jak rano szlam to wszystko bylo tak zamarziete, slizgawka!! tragedia.. Ja tez zrobilam zamowienie z YR.. ale kupilam wode perfumowana i zel pod prysznic i do tego perfumy za 125 ktore za 1 weszly i tez wybralam tusz i dostalam misia :P calosc wyszla z przesylka 84 zl ale co tam.. skonczyly sie moje perfumy, dostalam wyplate, wiec zaszalalam chociaz od TZta juz uslyszalam ze ZNOWU wydaje pieniadze, chociaz nie pamietam kiedy ostatni raz cos sobie kupilam :/ a widzialam zamowienie bo mial wlaczonego mojego maila eh.. co za....... No ale zaraz tata konczy malowac sufit, przeschnie i bierzemy sie za sciany ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję
|
|
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chyba od stycznia zacznę się w końcu rozglądać za jakimś fotografem
|
|
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Pati gratulacje
![]() Czy któraś z was ma może polubionego któregoś z tych głupków z warsaw show?
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Cytat:
![]() to chyba taki prezent na mikołaja nieeee . coś ty.. niby czemu |
|
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
I mnie TZ dzisiaj wkurzył, pajac głupi :[
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2806 |
|
Zadomowienie
|
Majsterka, obejrzałam pierwszy odcinek, ale tego nie umiem po prostu sluchac, nie mogę, ich słownictwo powoduję więdłość mych uszu, a mój mózg nie ogarnia ich myślenia, nie wiem co na to ich znajomi i rodzina jak widzą że syn chce przyr... gąski xD.. i oni prawie wszyscy są młodsi ode mnie, a luzno dalabym im z 27-30lat, aa co moge powiedziec, oglądałam zajawke raz na mtv, zanim zaczeli to puszczac i scena na dysskotece jak blondyna wypina tyłek w tancu pochylona, a koles jej z tyłu kręci, jakby mieli stosunek od tyłu zdecydowanie mnie odrzuciła na tyle ze na pewno tego nie wlacze, no po prosstu nie umiem tego sluchac, taka tepota z tego wypływa, ze szok
Mam wielka nadzieje, ze to jest scenariusz a oni nie sa takimi glupami, ale coraz bardziej trace nadzieje:P
|
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
czemu?
|
|
|
|
#2808 |
|
Konto usunięte
|
u mnie przed chwila zaczal tak snieg walic i ciemno jak pod wieczor;/
|
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
magda Co wykombinował?
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
Odesłałam mu w Pl laptopa na gwarancje, bo tu nie chcieli przyjąć (bo inna klawiatura, a oni ściągać nie beda innej klawiatury :/). Dzisiaj dostał maila z WYCENA napraw. Okazuje sie, ze cześć rzeczy wymienia w ramach gwarancji, ale cześć wg nich jest uszkodzeniami mechanicznymi i koszt (za 2 części) jakies 450zl. No i zła jestem, bo lap kupiony rok temu za ponad 4 tysiące, a tu nagle totalnie kosmiczne rzeczy do naprawy. Wiec mowie, zeby sie dowiedział, zeby mu naprawili rzeczy w ramach gwarancji, a te "uszkodzenia mechaniczne" niech narazie zostawia, bo mieliśmy troche inne wydatki zaplanowane w Pl. A ten dosłownie jakby szaleniec w niego wstąpił i wielki problem, ze ja sobie ciagle cos kupuje, a on nie moze sobie głupiego laptopa naprawić, a w ogole to po co mu przeciez laptop :/. I taka rozmowa. Zachowuje sie teraz jak rozwydzona księżniczka, ktorej wszystko sie nalezy i ciagle jej mało. Napisałam mu, ze pogadamy jak sie ogarnie, a ten mi dalej "po co mi laptop, whatever bede siedział na tablecie i programowal :/". Klaun.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę droga ta naprawa... Mojemu laptop to masakrycznie szwankuje... Nie dość, że ma podpiętą klawiaturę bo brat mu coś wylał i klawisze powypadały. To potrafi się wyłączyć w trakcie oglądania filmów. I wiemy, że trzeba mu kupić nowy. W sumie to i jemu i mi bo na mój już tata ząbki ostrzy... ale z uwagi na ślub na razie się powstrzymujemy. Tż twierdzi, że jeszcze wytrzyma...
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I ogolnie majestat sie wziął i obraził . Młot do potęgi.A z tym szwankowaniem- póki mamy gwarancje to z niej korzystamy, potem nie bedzie tak kolorowo . Znając wręcz zycie, laptop TZ'ta nawet nie dożyje konca gwarancji, bo zacznie wymuszać nowego :/. Juz to zreszta próbuje robic. Wkurza mnie ten człowiek jak nie wiem, gadzeciarz chrzaniony :/.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() Edytowane przez magda_mjt Czas edycji: 2013-12-06 o 14:11 |
|
|
|
|
#2813 |
|
na przekór do celu
|
Prawniczki moje kochane, potrzebuję pomocy. Rozwiązuję test, w którym mam pytanie: "Rada Powiatu działa poprzez:" a odpowiedzi mam udzielić na podstawie ustawy z dn. 5.06.1998 o samorządzie powiatowym. Kiedy za bardzo nie wiem, czego to pytanie ode mnie chce, mam podać czynności czy może jakieś organy wyższego stopnia?
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ja mam pokój na poddaszu więc wyobraźcie sobie nocne wrażenia jak taka wichura jeszcze czytałam kryminał Pani Lackberg
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
Viva a na egzaminie jesteś?
Może o to chodzi: Do wyłącznej właściwości rady powiatu należy: 1) stanowienie aktów prawa miejscowego, w tym statutu powiatu; 2) wybór i odwołanie zarządu oraz ustalanie wynagrodzenia jego przewodni-czącego; 3) powoływanie i odwoływanie, na wniosek starosty, skarbnika powiatu, będą-cego głównym księgowym budżetu powiatu; 4) stanowienie o kierunkach działania zarządu powiatu oraz rozpatrywanie sprawozdań z działalności zarządu, w tym z działalności finansowej; 5) uchwalanie budżetu powiatu; 6) rozpatrywanie sprawozdania z wykonania budżetu oraz podejmowanie uchwały w sprawie udzielenia lub nieudzielenia absolutorium dla zarządu z tego tytułu; 7) podejmowanie uchwał w sprawach wysokości podatków i opłat w granicach określonych ustawami; 8) podejmowanie uchwał w sprawach majątkowych powiatu dotyczących: a) zasad nabywania, zbywania i obciążania nieruchomości oraz ich wy-dzierżawiania lub wynajmowania na czas oznaczony dłuższy niż 3 lata lub na czas nieoznaczony, o ile ustawy szczególne nie stanowią inaczej; uchwała rady powiatu jest wymagana również w przypadku, gdy po umowie zawartej na czas oznaczony do 3 lat strony zawierają kolejne umowy, których przedmiotem jest ta sama nieruchomość; do czasu określenia zasad zarząd może dokonywać tych czynności wyłącznie za zgodą rady powiatu, ©Kancelaria Sejmu s. 7/37 2013-08-29 b) emitowania obligacji oraz określania zasad ich zbywania, nabywania i wykupu, c) zaciągania długoterminowych pożyczek i kredytów, d) ustalania maksymalnej wysokości pożyczek i kredytów krótkotermino-wych zaciąganych przez zarząd oraz maksymalnej wysokości pożyczek i poręczeń udzielanych przez zarząd w roku budżetowym, e) zobowiązań w zakresie podejmowania inwestycji i remontów o wartości przekraczającej granicę ustaloną corocznie przez radę, f) tworzenia i przystępowania do związków, stowarzyszeń, fundacji i spółdzielni oraz ich rozwiązywania lub występowania z nich, g) tworzenia i przystępowania do spółek, ich rozwiązywania i występowa-nia z nich oraz określania zasad wnoszenia wkładów oraz obejmowa-nia, nabywania i zbywania udziałów i akcji, h) współdziałania z innymi powiatami i z gminami, jeżeli związane jest to z koniecznością wydzielenia majątku, i) tworzenia, przekształcania i likwidacji jednostek organizacyjnych oraz wyposażania ich w majątek; 8a) podejmowanie uchwał w sprawie przyjęcia zadań z zakresu administracji rządowej oraz w sprawie powierzenia prowadzenia zadań publicznych, o których mowa w art. 5; 9) określanie wysokości sumy, do której zarząd może samodzielnie zaciągać zobowiązania; 9a) podejmowanie uchwał w sprawach współpracy ze społecznościami lokalny-mi innych państw oraz przystępowania do międzynarodowych zrzeszeń spo-łeczności lokalnych; 9b) uchwalanie powiatowego programu zapobiegania przestępczości oraz ochrony bezpieczeństwa obywateli i porządku publicznego; 9c) uchwalanie powiatowego programu przeciwdziałania bezrobociu oraz akty-wizacji lokalnego rynku pracy; 9d) dokonywanie oceny stanu bezpieczeństwa przeciwpożarowego i zabezpie-czenia przeciwpowodziowego powiatu; 10) podejmowanie uchwał w sprawach herbu powiatu i flagi powiatu; 10a) podejmowanie uchwał w sprawie zasad udzielania stypendiów dla uczniów i studentów; 11) podejmowanie uchwał w innych sprawach zastrzeżonych ustawami do kom-petencji rady powiatu.
|
#2816 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
W oryginale ma on podane odpowiedzi a, b, c, d ale my dostaliśmy same pytania, więc odpowiedzi muszę dobrać sama, na teście będą wydrukowane, a to dość obszerne jest
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
joasia co gdzie jak to drzewo??? chyba nie na mój blok?
![]() a ja poszłam do Pepco i kupiłam sobie 2 słoiki do słodkiego stołu bo są w grochy i mi się wpasowują w motyw
|
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
To ja nie wiem, nie mam już swoich testów na kompie...
|
#2819 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak na mój gust to chodzi o to że Rada Powiatu działa w formie uchwał z pewnego zakresu np aktów prawa miejscowego
|
#2820 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

no cóż, będę czekać 

Ale zauważyłam ciekawą prawidłowość, że tak nie działo się z górnymi ósemkami, tylko dolne tak reagują.

Gratuluję