|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 14
Zdecydowanie dziwi mnie taka postawa w erze globalizacji, kiedy niemalże wszędzie można kupić podobne ciuchy i ogląda się te same seriale, nagle ktoś nie wie, że kawałek na wschód też są komórki, internet działa, a bywa, że jakieś jeansy w sklepie się upoluje.
|
|
|
|
#302 |
|
jestę wieszczę
|
Dziwi mnie, że jedna laska się mści na mnie i w każdym wątku się mnie czepia. Zasugerowałabym maść na ból d., ale trochę mi żal
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#303 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#304 |
|
Holy Crap!
|
A co powiesz o dziecku, które w wieku 3 lat nadal ssie smoczka?
|
|
#305 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;44030292]Dziwi i obrzydza mnie wyciskanie pryszczów w miejscach publicznych. Dzisiaj siedziałam za takim jednym, który usiłował pozbyć się ropnego wyprysku z okolic karku. Myślałam, że zaraz [/QUOTE]Fuuuuj. Kiedyś weszłam do sklepu z ciuchami, babka stała przy lusterku i wyciskała, odwróciłam się i wyszłam. |
|
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwią mnie osoby, które idą na studia, a potem okazuje się, że nienawidzą dziedziny, którą studiują. Najbardziej odczułam to studiując Filologią polską, niektóre osoby miały wstręt do literatury. I na tym kierunku dziwił mnie też paskudny gust, jak ktoś już coś czytał, był to Zmierzch albo "dzieła" Coelho.
Dziwią mnie to, że ludzie wciąż dają dzieciom obcojęzyczne imiona. Na początku, można było się łudzić, że takie imię doda prestiżu itd. Obecnie jest już jasne, że najczęściej takie imię nosi dziecko z "nizin społecznych" i te osoby już też powinny się zorientować, że naznaczają dziecko. Poza tym czytałam artykuł o tym, że Dżesikom, Nikolom, Dżonatanom i Kewinom*, będzie np. trudniej znaleźć pracę. *użycie spolszczonych form było celowe. |
|
|
|
#308 |
|
Wtajemniczenie
|
dziwią mnie znajomi, którzy wiedząc, że trwa u nas rekrutacja i mamy wolny etat, próbują wcisnąć kogoś znajomego (to mnie nie dziwi).
I nie potrafią podpowiedzieć, co warto wpisać, a co lepiej pominąć w CV. Dzisiaj kolega wyskoczył do mnie z twarzą, że jego koleżanka przyniosła CV i dlazego nie została zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną, dlaczego nie przeszła I etapu. Mówi mi nazwisko, szukam, szukam, szukam. Faktycznie - jest. Pamiętam, że miałam to cv w ręce i zaraz, jak zobaczyłam dodatkową szkołę, to dziewczyna odpadła - bo wiedziałam, że szefowa nigdy nie zgodzi się na zatrudnienie osoby o takich zainteresowaniach. I wszyscy pracownicy o tym wiedzą. Mówi się u nas na okrągło, że to taki typ osób, które potrafią napsuć krwi i zostawić pracę z dnia na dzień, wymawiając się wymagającymi zainteresowaniami.. I koleha nie potrafił przekazać znajomej, żeby nie wpisywała tego jednego szczegółu do CV. Nie potrafił. I teraz ma pretensje..
|
#309 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#311 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#313 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#314 |
|
Raczkowanie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;44030292]Dziwi i obrzydza mnie wyciskanie pryszczów w miejscach publicznych. Dzisiaj siedziałam za takim jednym, który usiłował pozbyć się ropnego wyprysku z okolic karku. Myślałam, że zaraz
[/QUOTE]Też mnie dziwią takie rzeczy, ale dzisiaj widziałam coś, co przerosło moje wyobrażenia (UWAGA DRASTYCZNY OPIS!): starszy gościu stanął na chodniku, wysunął głowę to przodu i wysmarkał się... prosto na chodnik . Powtórzył to trzykrotnie ![]() No i witam się, podczytuje dosyć długo ale jakoś nic mnie dotąd nie zdziwiło jakoś bardzo aż do dzisiaj .
|
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
Ale takie sytuacje nie są dobre. To obniża ogólny poziom nauczania, gdy na tym dziennikarstwie okazuje się, że ktoś nie wie kto to jest Oriana Fallaci.
Dlatego ja wróciłabym do egzaminów dla studia i tam zadawała pytania z podstaw kierunku, na których chcemy się dostać. Bo jeśli się okaże, że kandydat na politologię czy stosunki międzynarodowe, nie wie kto jest sekretarzem generalnym ONZ, nie powinien dostać się na ten kierunek. Ja znałam jedną Dżesikę z normalnej rodziny, nie wiem co kierowało rodzicami. A co z imionami typu Andżelika czy Żaneta? |
|
|
|
#316 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A co do imion, uważam, że Nikola brzmi zupełnie normalnie. Nie ma co porównywać z Dżesikami czy Brajanami. |
||
|
|
|
#317 |
|
jestę wieszczę
|
Dziwi mnie, że niektórzy jawnie obrażają innych, a jak się im zwróci uwagę, to się rzucają, że się kłamie, nie umie czytać itp.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#318 |
|
Konto usunięte
|
Dziwi mnie, że są ludzie, którzy nie potrafią zrozumieć, że jak to, w piątek mięso jesz? Helou, jest piątek
Helou? Niektórzy mają piątek w odwłoku?
|
|
|
|
#319 |
|
jestę wieszczę
|
serio są jeszcze ludzie, którzy zwracają komuś uwagę, że w piątek się mięsa nie je?
|
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dziwi, że z tym bezmięsnym piątkiem to norma. W szkołach w piątek obiad bez mięsa, w szpitalach w piątek obiad bez mięsa itd. Jak dla mnie to jeden z objawów barku podziału między państwem, a Kościołem.
Najzdrowiej byłoby, gdyby zawsze były zastawy z mięsem i bezmięsny, a jesli nie nie widzę sensu w sam piątek nie używać mięsa. I obecnie chyba więcej jest w Polsce wegetarian, niż osób, które nie jedzą w piętek mięsa. |
|
|
|
#321 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#324 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja nie wymagam od przyszłych studentów, aby wiedzieli wszystko na dany temat. Jednak z jakiegoś powodu, ktoś wybiera dany kierunek studiów, powinien ten wybór podeprzeć choć minimalnym zainteresowanie tematem, a to przekłada się na choć podstawową wiedzę.
|
|
|
|
#326 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#327 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#328 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#329 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#330 |
|
Konto usunięte
|
Mnie zdziwiło 5-6 letnie dziecko które na pół busa darło się "ale zapierdzielamyyy!" a matka znudzonym tonem "cichutko Krzysiu", z czego nic sobie Krzysiu nie robił. Dopiero jak zapytałam " a kto cię takich brzydkich słów nauczył, Krzysiu?", to matka spaliła buraka i uspokoiła dziecko.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:10.

[/QUOTE]

. Powtórzył to trzykrotnie