|
|
#1111 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Oni mieli ten ogródek centralnie pod oknem. W ogródku był taki mini plac zabaw, a prawo budowlane mówi
Zgodnie bowiem z § 40 ust. 3 rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie (Dz. U. z 2002 r. Nr 75, poz. 690) odległość placów zabaw dla dzieci, od linii rozgraniczających ulicę, od okien pomieszczeń przeznaczonych na pobyt ludzi oraz od miejsc gromadzenia odpadów powinna wynosić co najmniej 10 m. Jeżeli zatem plac zabaw został zlokalizowanych w mniejszej odległości od okien przeznaczonych na pobyt ludzi nastąpiło naruszenie przepisów prawa budowlanego w zakresie warunków technicznych, jakim powinien odpowiadać plac zabaw. |
|
|
|
#1112 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja córka chodziła do przedszkola mieszczącego się w budynku mieszkalnym i nie było to jedyne takie przedszkole w okolicy. Teraz koło nas przedszkole jest położone może ze dwa metry obok bloku mieszkalnego.
|
|
|
|
#1113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czasami tylko jak jakiś maluch uporczywie płakał, to mi się szkoda go robiło i byłam zła, że biedny tak płacze. Bardziej przeszkadzały mi wieczorne grille sąsiadów z na przeciwka do późna i ich głośne rozmowy i śmiechy, które odbywały się w każdy weekend. Lub pies sąsiadki szczekający 3/4 nocy, bo go zamknęła w klatce na noc (pies wielkości zajaca). A wiadomo balkonu nie zamkniesz jak w nocy temp. wynosiła ponad 20 stopni w lecie. Jak ktoś się chce przyczepić to się przyczepi do wszystkiego. |
|
|
|
|
#1114 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
Ciekawe czy by ci nie przeszkadzało jakby ktoś podstawił ci 10 drących się dzieci centralnie pod oknem.
|
||
|
|
|
#1115 |
|
Wtajemniczenie
|
Plac zabaw jest przy wejściu do bloku. Przy tamtym starym to okna wychodziły na plac zabaw należący i do przedszkola i do żłobka. Niedaleko mnie było też przedszkole mające plac zabaw w podwórku-studni
![]() A dziesięcioro dzieci pod oknami to się drze u mnie w lato. Ot taki urok mieszkania w bloku, jak bym chciała mieć cisze i spokój to bym wybrała Bieszczady. Swoją szosą to bardziej przeszkadzają mi pijani ludzie którzy się drą pod blokiem, bawiące się dzieci to przy nich pikuś. |
|
|
|
#1116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wolę gwar i płacz dzieci w dzień, niż pijackie darcie gęby, czy szczekanie psa po nocach. I gwoli ścisłości, nie jestem wojującą mamą. Dziecka jeszcze nie mam, ale na mamy z OZM jestem cholernie cięta i uczulona - szczególnie te z roszczeniowym nastawieniem do otoczenia. Ot po prostu Twój przykład wydaje mi się nietrafiony. Bo każdemu może przeszkadzać co innego po prostu , np. ruchliwa ulica przy bloku/domu, plac zabaw pod blokiem, szczekający pies, i tak można wymieniać ...
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-12-06 o 18:39 |
|
|
|
|
#1117 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jest różnica między czymś niedaleko a czymś pod oknem. NIe chodzi mi tu o sytuację gdy dzieci biegają ok 5 m od okien, ale o sytuację gdy ludzie słuchają od rana do nocy wrzasków dzieci które krzyczą zaraz przy ścianie. Oni kupili to mieszkanie zanim te babki zrobiły im pod oknem kawiarenkę dla rodziców. |
|
|
|
|
#1118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1119 |
|
Wtajemniczenie
|
Moim sąsiadom przeszkadzało spuszczanie wody w wc w nocy i złożyli zawiadomienie na Policji
A sąsiadka dziadka mojego męża miała pretensje że tenże porusza się przy balkoniku co podobno było bardzo słychać.Zaś pewni emeryci w stolicy doprowadzili do zlikwidowania jednej wypożyczalni rowerów bo ich zdaniem było za głośno. Jest pewien typ osób którym przeszkadza wszystko. |
|
|
|
#1120 |
|
Konto usunięte
|
Jest różnica między zawiadomieniem o spuszczanie wody w WC co trwa parę sekund, a czymś o znacznie większym hałasie i co trwa kilka godzin
![]() Przeszkadzało by wam jakby sąsiad za ścianą słuchał na maksa muzyki albo sąsiad na balkonie obok codziennie robił by popijawy? |
|
|
|
#1121 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja muzyka zapewne byłaby głośniejsza Jakby nie szczał i nie rzygał po balkonie i nie rzucał pustymi butelkami to bym w pupci to miała. Co najwyżej by służył jako żywy przykład na to co alkohol robi z ludźmi. A głośną muzykę lubię i nie przeszkadza mi jak sąsiad czasem puszcza Disco Polo na full ![]() |
|
|
|
|
#1123 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1124 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tego typu kawiarenki sa czynne od 10 czasem 11 do 19 ja moja kawiarenke wlasnie lubie za cisze ... i ciasteczka |
|
|
|
|
#1125 |
|
Konto usunięte
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;44049151]od rana do nocy ... mmhm
tego typu kawiarenki sa czynne od 10 czasem 11 do 19 ja moja kawiarenke wlasnie lubie za cisze ... i ciasteczka[/QUOTE] Ci ludzie którzy tam mieszkali mówili że w lecie otwarta była nawet do 22 . |
|
|
|
#1126 |
|
kobieta za ladą
|
jak wy nie widzicie róznicy między gimbusem/ licealistą a 1miesięcznym dzieckiem--6 latkiem to ......sory
|
#1127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do małych dzieci "1miesięczne dziecko--6 latek" - od tego między innymi są seanse dla dzieci, aby inni ludzie, którzy chcą sobie w spokoju oglądnąć film/spektakl nie musieli się zastanawiać czy tym razem będą mieć szczęście i nie trafią na głośne dzieci czy nie. to chyba oczywiste Edytowane przez madzia1251 Czas edycji: 2013-12-07 o 01:30 |
|
|
|
|
#1128 |
|
Raczkowanie
|
A moim sąsiedzi mający małe dzieci (przedział wiekowy obstawiam na 1-3) robią sobie latem popijawy na placu zabaw. Wystawiają stolik, przynoszą piwo i wódkę (dzieci oczywiście też) i się świetnie bawią. Nie wiem co to za jednostka chorobowa... Tylko niech nikt nie pisze, że alkohol jest dla ludzi, błagam.
|
|
|
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
patologia. Widząc taką sytuację chyba bym wezwala policję.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz wezwać policję, dziećmi musi opiekować się trzeźwy ( całkowicie!) opiekun. |
|
|
|
|
#1131 | ||
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
O jak pięknie, nie zdążyłam nawet zareagować a karteczki już są ![]() Czyli, że jak wątek nie jest o super poważnych sprawach to można offtopować i rozwalać ile wlezie? I na dodatek być niemiłym jak się zwróci na to uwagę, no ludzieee....Cytat:
|
||
|
|
|
#1132 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem zdania ze na ozm cierpi moj TZ
przykladowa sytuacja swiadcząca o ozm: jestesmy u nas w domu, skonczylismy obiad, są u nas goscie: moja ciocia i wujek (wiek: 60 pare lat). Przyjechali nas odwiedzic, zobaczyc po raz pierwszy nasza 4 miesieczna wowczas coreczke. Akurat jest w tv ulubiony program mojego wujka wlączam mu więc tv, on ogląda. W pokoju jest tez dziecko i na nieszczescie zaciekawione zerka w telewizor. I co robi moj TZ? Wyłacza telewizor szybko tlumacząc ze mala nie moze patrzec w tv! Ok ja rozumiem, nie powinna, na co dzien tego nie robi, ale mamy goscia, moglismy zrobic maly wyjątek. To tylko przykladowa sytuacja na to, ze dziecko nieco przyslonilo mu swiat. Ja kocham je nad zycie ale wiem ze w towarzystwie innych osob liczą sie nie tylko potrzeby mojego dziecka. I ze najwazniejsze na swiecie ono jest dla nas, a nie dla wszystkich wytlumaczcie to mojemu męzowi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
O,to i ja mam przykład OZM ,taki ze mi się nóż w kieszeni otworzył. Przykład z wizażu
![]() Na wątku przyszłych mam toczy się rozmowa o zwierzętach i jedna z dziewczyn radośnie opisuje jak to kiedy kot drapnał jej pierwsze dziecko zarządziła wywiezienie go daleko od domu i na szczęście nie wrócił. Na moje oburzenie odp była standardowa 'pogadamy jak urodzisz'. No i urodziłam i dalej uwazam jej zachowania za okrutne i debilne.
|
#1135 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kot raczej nie przyszedł i nie drapnął ot tak. A nawet gdyby to nie jest powód,zeby tak potraktować zywe stworzenie. Mam dziecko,psa i kota. I nie wyobrażam sobie wywalać gdzieś którekolwiek z nich.Gdyby okazało się niezbezpieczne to izolowałabym i pracowała nad jego zachowaniem,ostatecznie znalazła inny dom.
|
|
#1137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kot się do nikogo sam nie prosił,prawda? Dla mnie normalnym jest,ze keidy decyduję się na małżeństwo,dziecko czy wzięcie zwierzaka to w razie W szukam rozwiązania a nie pozbywam się problemu.Dziecko też przestanie kochać jeśli będzie nie dość dobre?
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1140 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak czytam takie rzeczy to mi się wydaje, że jestem kretynką, skoro szukając mieszkania biorę pod uwagę to, żeby był w nim kącik na mojego szynszylaka, najlepiej w osobnym pomieszczeniu, bo jest głośny w nocy skubany
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

patologia. Widząc taką sytuację chyba bym wezwala policję.
I na dodatek być niemiłym jak się zwróci na to uwagę, no ludzieee....
wlączam mu więc tv, on ogląda. W pokoju jest tez dziecko i na nieszczescie zaciekawione zerka w telewizor. I co robi moj TZ? Wyłacza telewizor szybko tlumacząc ze mala nie moze patrzec w tv! Ok ja rozumiem, nie powinna, na co dzien tego nie robi, ale mamy goscia, moglismy zrobic maly wyjątek. To tylko przykladowa sytuacja na to, ze dziecko nieco przyslonilo mu swiat. Ja kocham je nad zycie ale wiem ze w towarzystwie innych osob liczą sie nie tylko potrzeby mojego dziecka. I ze najwazniejsze na swiecie ono jest dla nas, a nie dla wszystkich