|
|
#361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Co ostatnio sobie uszyłyście?
ja musze w koncu zabrac sie za szycie sukienki na wesele macie moze jakis pomysł nasukienke z dzerseju???moja głowa przesiaknieta jest praca mgr i narazie mam pustki jesli chodzi o szycie a czasu coraz mniej
wiec jak bedziecie cos miały to błagam pomozcie
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
hehe ja tak samo musze uszyc kiecke na wesele dokladnie to dol bo gorset juz jakis czas temu uszylam a do dolu sie nie umiem zabrac :|
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#363 |
|
Konto usunięte
|
a ja w końcu wszyłam rękawki
|
|
|
|
|
#364 |
|
Konto usunięte
|
A czy ja moge prosic o dwa wykroje??
Na bluzeczke, która robila jedna z wizazanek. I maly opisik dla pomocy , bardzo prosze.ORaz torebke. Oba zdjecia zamieszczam w linkach. http://pretty.wizaz.pl/forum/attachm...postid=2513052 http://pretty.wizaz.pl/forum/attachm...postid=1316308 |
|
|
|
|
#365 |
|
Zadomowienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;4361518]a ja w końcu wszyłam rękawki
[/QUOTE]no to czekam na fotki
|
|
|
#366 |
|
Rozeznanie
|
Dawno mnie tu już nie było - cofnę się o parę postów: IMP - bardzo fajna bluzeczka - tuniczka i ładny kolor - podobają mi się ciuszki, które szyjesz, są takie młodzieńcze i oryginalne i wcale nie widać, żeby były krzywe
![]() Miałam pokazać moje sukienki, na które jeszcze w marcu kupiłam sobie materiały, ale miałam kryzys z szyciem i pożegnałam się z maszyną na ponad miesiąc, ale jedną ( z czterech zaplanowanych ) udało mi się wypocić. Z brązowego lnu - w załączeniu. Jeszcze pokazuję dwie bluzeczki, jedna w groszki z materiału kupionego razem z sukienkowymi i jedna w panterkę z materiału kupionego jakieś ....5 lat temu Aha z bluzeczką w kropki jest spódniczka, którą szyłam jeszcze na jesieni.Jeśli chodzi o sukienkę na wesele to nie mam pojęcia, a na pewno nie z dżerseju, bo staram się dżerseju unikać - jakoś nie mam talentu do elastycznych materiałów, ale muszę się teraz przekonać, bo będzie mi potrzebnych trochę obszerniejszych i rozciągliwych ubrań... |
|
|
|
|
#367 |
|
Raczkowanie
|
Ach! betty - zdolna bestyjka
|
|
|
|
|
#368 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Motylka - lubię sama być autorką moich ciuszków, to dla mnie prawdziwe hobby - szyję, chociaż nie mam na to czasu ;-)
|
|
|
|
|
#369 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#370 |
|
Rozeznanie
|
[1=91584e3a0ddee98d7bf3501 3566e27d0b839b1c7;4391393]E tam bestyjka - cała bestia!!
Betyy, pewnie jakąs szkołę skonczylas. Czy sie myle? W kazdym razie... zazdroszcze.[/QUOTE] Nie Madzia - nie kończyłam szkoły krawieckiej, ani też nie robiłam żadnego kursu - po prostu uparcie szyłam. Też mi nie wszystko wychodzi zawsze tak jak chcę, ale jak wykrój jest dobry, to można szyć " w ciemno". Dlatego teraz korzystam tylko z burdy, bo z nimi nie miałam żadnej wpadki i tak jak dziewczyny pisaly wyżej, łączę, kombinuję. |
|
|
|
|
#371 |
|
Raczkowanie
|
A ja próbuję uszyć bikini z lycry i nic mi nie wychodzi.
Czy z lyckry da się wogóle cokolwiek uszyć ?
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#372 |
|
Konto usunięte
|
heh da sie pewnie :P tylko trzeba mieć odpowiednią maszyne , albo trzeba odpowiednio ją ustawić
są też igły specjalne, nici itd :P nie wiem na ile to pomaga ale troche na pewno
|
|
|
|
|
#373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
). W sumie chyba jedyna maszyna, która zapewnia komfort szycia z dzianin to overlock - chyba, że są inne cuda, o których nie słyszałam
|
|
|
|
|
|
#374 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#375 |
|
Konto usunięte
|
trening czyni mistrza
ja myśle że wszytsko to kwestia wprawy ja sama szyje krótko , ale zauważam postępy jak coś mam uszyć noweg to chodze po sklepach i patrze jak coś uszyte , wykończone itd :P szkoda że tak mało czasu żeby ćwiczyć
|
|
|
|
|
#376 |
|
Rozeznanie
|
Zgadzam się - podglądanie to dobra rzecz - czasem tylko szkoda, że podszewki nie można odpruć
. Mój wujek, który jest krawcem też mi udzielił parę rad - np. jak prawidłowo, łatwo i niekłopotliwie wszyć podszewkę do żakietu, lub jaką dobrać flizelinę, żeby się nie marszczyła. No i jedną najważniejszą, żeby się starać być dokładnym, aby po własnoręcznie uszytych ciuszkach nie było widać "amatorszczyzny". A propos mam jeszcze jeden mały kłopot z szyciem. Mianowicie chodzi mi o wywijanie rogów. Jak n.p. szyjecie pasek i potem trzeba go przewinąć na prawą stronę, to jak wypychacie rogi, żeby były ładne ostre, ale niewyciągnięte? Boja je wypycham przecinakiem (czubkiem), ale często wtedy są właśnie takie za mocno wypchnięte, a jak je wypchnę delikatnie to są za mało ostre - takie zaokrąglone. |
|
|
|
|
#377 |
|
Konto usunięte
|
a tak a propos ..betty_b ta brązowa sukienka rewelacja
co do rogów to ja drutem wypycham :P ale z różnie to wychodzi ... fajnie Ci że masz kogoś kto doradzi jak szyc ![]() a ja zapomnialam wkleić spódniczke którą już jakiś czas temu uszyłam ... z przodu jest asymetryczna , z tylu zaokrąglona...wykonczona koronką, u gory jest wstązeczka a pod spodem zapiecie (na 5 haftek)
Edytowane przez b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe Czas edycji: 2008-11-02 o 23:02 |
|
|
|
|
#378 |
|
Rozeznanie
|
Super spódniczka IMP - uwielbiam taką długość, zresztą inna mi nie pasuje, bo nóżki mam niezbyt długie, a kolana jak jabłka
![]() A jeśli chodzi o doradzanie, to z wujkiem już nie bardzo da radę, bo 3 lata temu się przeprowadziłam i teraz bardzo rzadko się widujemy. Teraz się radzę na wizażu
|
|
|
|
|
#379 |
|
Konto usunięte
|
heh no ale chociaż na starcie miałaś
ale spoko radze sobie bez jakoś :P jak mi coś nie wychodzi to robie inaczej i zmieniam koncepcje wszystkiego .. trzeba kombinować
|
|
|
|
|
#380 |
|
Konto usunięte
|
Nooo a tu zamieszczam mój żakiecik, nie wyszedł tak jak chciałam, miałam zrobić jeszcze kieszonki i pasek, ale kurcze nie wychodziło mi to , jakoś dziwnie wyglądało wiec sie zdenerwowałam i wywaliłam wszystko
jest prosty bez niczego teraz ... kolor jest taki kanarkowy żółty .. na fotkach wyszedł tak pastelowo bardziej :P
Edytowane przez b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe Czas edycji: 2008-11-02 o 23:02 |
|
|
|
|
#381 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo fajny żakiecik. Będzie się dobrze komponował z białymi spodniami.
A ja mam dylemat. Uszyłam sobie jakieś 3 lata temu długą sukienkę na lato. Jak sądzicie: 1. skrócić? 2. zostawić taką jaka jest? 3. wyrzucić
|
|
|
|
|
#382 |
|
Rozeznanie
|
Skrócić - zdecydowanie. Masz zgrabne nogi,więc ich nie chowaj.Do tego jakies koraliki na szyje i sukienka bomba.
|
|
|
|
|
#383 |
|
Zadomowienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;4422076]Nooo a tu zamieszczam mój żakiecik, nie wyszedł tak jak chciałam, miałam zrobić jeszcze kieszonki i pasek, ale kurcze nie wychodziło mi to , jakoś dziwnie wyglądało wiec sie zdenerwowałam i wywaliłam wszystko
jest prosty bez niczego teraz ... kolor jest taki kanarkowy żółty .. na fotkach wyszedł tak pastelowo bardziej :P[/QUOTE]Swiietny ten zakiecik co do elastycznych materiałów - wystarczy igła ze złota koncówka i bardzo cienka i szycie zygzakiem - ja tak cały czas szyje i jest ok
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#384 |
|
Rozeznanie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;4422076]Nooo a tu zamieszczam mój żakiecik, nie wyszedł tak jak chciałam, miałam zrobić jeszcze kieszonki i pasek, ale kurcze nie wychodziło mi to , jakoś dziwnie wyglądało wiec sie zdenerwowałam i wywaliłam wszystko
jest prosty bez niczego teraz ... kolor jest taki kanarkowy żółty .. na fotkach wyszedł tak pastelowo bardziej :P[/QUOTE]Żakiecik bardzo ładny - świetny kolor i fajne rękawki. Ja tymczasem już szyję na mój rosnący brzuch. Na razie sprawiłam sobie tunikę. Niestety materiał jest cienki i prześwituje - będę musiała pod nią zakładać jakąś koszulkę na ramiączkach. |
|
|
|
|
#385 |
|
Konto usunięte
|
kurde nie pokazuje mi czasami że ktoś odpisał na wątku , dziwne ... bluzeczka boooska
ja też chce taką
|
|
|
|
|
#386 |
|
Zadomowienie
|
a to moje złote satynowe spodnie do kolan o których wczesniej mowiłam
|
|
|
#387 |
|
Rozeznanie
|
kinolec prześliczne
|
|
|
|
|
#388 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje bardzo !!zrobie to jak tylko znowu dorwe cyfrówke!!
|
|
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
pierwszy raz coś pokazuję
Proszę o wyrozumiałość, jestem baaardzo początkująca
![]() od zawsze coś na szydełku dziergałam, dłubałam biżuterię, a ostatnio pod choinke dostalam maszyne do szycia. Do tej pory uszyłam kilka spódniczek i bluzeczek, oto moja pierwsza sukienka powstala przypadkiem...miala byc bluzką |
|
|
|
|
#390 |
|
Konto usunięte
|
jest naprawde świetna !! :| orginalny fason, ładne kolorki , ciekawe połączenie
no no pogratulować tylko
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.

, bardzo prosze.
) udało mi się wypocić. Z brązowego lnu - w załączeniu. Jeszcze pokazuję dwie bluzeczki, jedna w groszki z materiału kupionego razem z sukienkowymi i jedna w panterkę z materiału kupionego jakieś ....5 lat temu