|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
ja uważam że do matki w szpitalu powinni tylko przychodzić najbliżsi nawet pokusiła bym się żeby tylko mąż/partner. Koleżanka rodziła we wrześniu i mówiła że całe tabuny ludzi przychodziły. Tak jakby nie można poczekac
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
To w takim razie ja się cieszę że tż ma tylko jednego brata a ja tylko siostrę
siorka jak będzie w pracy (opcja jak zacznę rodzić w tygodniu) to pojawi się u mnie dopiero w weekend bo nie będzie specjalnie z wrocławia przyjeżdżać. A od małża to pewnie szwagier sam bo szwagierka zostanie z dzieciakami, albo na odwrót. Choć starszy już wtedy 5-latek będzie na pewno chciał przyjść zobaczyć dzieciątko. Ja to najbardziej boję się szpitalnej wizyty babci bo pewnie swoje wywody będzie wygłaszać a i nawet delikatnej sugestii nie zrozumie że np. ja jestem zmęczona i mogłaby pójść już do domu. A babcia moja zaraz na przeciwko szpitala mieszka więc ze 3 razy dziennie będzie wpadać z wizytą...---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
szwagierka dosadnie sprowadziła ją na ziemię i powiedziała że ma absolutnie nie przychodzić
|
|
|
|
|
#1413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak moja chrześniaczka miała 1-2 tygodnie to rodzice zrobili "pępkowe". Zaprosili rodzeństwo, no i przyszła taka z dwójką dzieci i grypą żołądkową ), a jakoś 2 dni później matka tych dzieci razem z młodszym (ok. 0,5 roku) musiała spędzić parę dni w szpitalu, bo mały zachorował... |
|
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
jej bezmyślność niektórych ludzi mnie wprost przeraża. Dobrze że u mnie pod tym kątem myślą. Ostatnio jak chrześniak małża miał grypę żołądkową to ja dostałam od nich zakaz przychodzenia. I dobrze. Ja sama i tak bym nie poszła ale fajnie że myślą tez o innych. Wiedzieli jak męczą mnie całodobowe mdłości to jak by mi jeszcze to doszło to bym zamieszkała w wc. Tak więc pod tym kątem mam fajnie że wszyscy są odpowiedzialni. Wiadomo czasem nie ma wyjścia i trzeba pójść tak jak teściowa poszła bo szwagier w pracy a szwagierka z 2 dzieci w tym jedno wymiotujące na zawołanie a drugie 1,5 roku i tylko patrzeć jak załapie. No ale udało się że nie przyniosła nic do domu i ja się uchroniłam.
|
|
|
|
#1415 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znieczulenie i opcja paru dni w spokoju kusi ![]() Cytat:
... Współczuję. Jej i Maleństwu...Cytat:
![]() Może po prostu poinformujecie ją o narodzinach jak już będziesz w domu? ![]() Cytat:
nie licząc szwagierki, która w czasie kiedy mieszkaliśmy u teściów przyprowadzała do ich domu na całe dnie swoją chronicznie chorą córeczkę... Co w efekcie kończyło się po paru dniach chorobą Filipa. Kiedy wyskoczyłam, że może teściowa chodziłaby do małej kiedy ta jest chora, bo już nie mam sił ani pieniędzy ciągle latać z Filipem do lekarza bo coś łapie, to odpowiedziała, że....... przecież ona jest u siebie i może przychodzić wnuczka kiedy chce miałam ochotę wyprowadzić się z miejsca pod most.
|
|
#1416 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Stresuję się, bo do końca nie mam pojęcia jak to ma wyglądać i co się odczuwa. Chyba za bardzo się w siebie wsłuchuję ![]() Cytat:
![]() U każdej jest inaczej. Przygotuj się, że niebawem dostaniesz kopniaczka w pępuszek ![]() Cytat:
Cytat:
Aaaa... byłam w tesco i co? I kupiłam kilka ubranek z przeceny Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2013-12-06 o 18:38 |
|||||
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jaaaa jak by mi tak teściowa powiedziała to ja z miejsca pakuję torbę i uciekam do swoich rodziców a nieee. Mam nadzieję jednak że nie będzie mi takich numerów odwalać. Chociaż jak dzieciaki chore będą to szwagierka myśli rozsądnie i ich do nas nie puści tym bardziej że tutaj będzie maleństwo. Ostatnio małża coś rozkładało i mieliśmy do nich jechać ale sobie odpuściliśmy bo mówimy że lepiej nie bo jeszcze dzieciaki załapią. Mam nadzieję że i w drugą stronę tak będzie
|
|
|
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Fan - patrz, mam takie same spodenki/leginsy
Za całość dałam 37 zł
|
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
Pokazuj
![]() Znalazłam przepis na muffinki, a nie mam foremek Chcę muffinek |
|
|
|
#1420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i to jeszcze na sali 7 osobowej
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne
Od 3 dni sprzątam dokładnie kuchnie i wychodzi na to, że jeszcze ze 2 dni mi zejdzie aż skończę czyścić całość Mami przyniosła ciacho z pracy bo mieli uroczyste otwarcie nowego budynku. Najadłam się jak głupia i trzeba będzie jedną panią poprosić o przepis akurat kupiłam ostatnio w biedrze przepiśnik więc od razu sobie wpiszę
|
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Nawet znalazłam jak zrobić foremki z folii aluminiowej i papieru do pieczenia, ale... NIE MAM PROSZKU DO PIECZENIA
Super Udane zakupy ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
Super jest ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Jadę do tego Tesco, nie przeżyję bez tych muffinów
|
|
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie jakiś nerwoból/ skurcz mięsnia złapał. Z lewej strony na plecach na wysokości ostatnich żeber
najgorzej jest jak chodze jak siedzę to nie czuję
|
#1425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żarłok ;D Cytat:
Połóż się na wznak, poleż kilka minut, powinno puścić. |
||
|
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zaraz idę zrobić tosty francuskie z serkiem śmietankowo -szczypiorkowym
|
|
|
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejka ja w 6t 1d miałam 1,20 cm pęcherzyk wcześniej pisałam z pamięci także ta wersja jest prawdziwa.
|
|
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
Chętnie
![]() Ja bym coś zjadła... ale nie wiem co
|
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już w łóżeczku leże
ale jeszcze nie chce mi się kłaść spać.
|
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie Carmena się dziś podziewa? Miała mieć dziś wizytę... coś przeoczyłam?
![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Ja zaraz idę
|
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś spalam od 12 do 16 w dzień ciekawe o której usne Eh
jeszcze mogę tylko na płasko leżeć bo ten mięsień mi dokucza
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marszalka ma całkiem przesrane bo jak zwykle znika i później nam po jakimś czasie zdaje krótką relację z wizyty
|
|
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już w łóżku, TVN oglądam
Zaraz Władca Pierścieni Całkiem mi się doba poprzestawiała jak męża nie ma... Zasypiam po 23, a śpię do 11-12 |
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się strasznie chciało spać o 15 ale nie chciałam bo bym właśnie usnąć nie mogła. A na boku Ci nie lepiej ? mi tylko tak się dobrze leży.
|
|
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zawsze tak zasypiałam... Ehhh te dzieci...
|
|
|
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak mam cały czas
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.

siorka jak będzie w pracy (opcja jak zacznę rodzić w tygodniu) to pojawi się u mnie dopiero w weekend bo nie będzie specjalnie z wrocławia przyjeżdżać. A od małża to pewnie szwagier sam bo szwagierka zostanie z dzieciakami, albo na odwrót. Choć starszy już wtedy 5-latek będzie na pewno chciał przyjść zobaczyć dzieciątko. Ja to najbardziej boję się szpitalnej wizyty babci bo pewnie swoje wywody będzie wygłaszać a i nawet delikatnej sugestii nie zrozumie że np. ja jestem zmęczona i mogłaby pójść już do domu. A babcia moja zaraz na przeciwko szpitala mieszka więc ze 3 razy dziennie będzie wpadać z wizytą...
szwagierka dosadnie sprowadziła ją na ziemię i powiedziała że ma absolutnie nie przychodzić
Jak moja chrześniaczka miała 1-2 tygodnie to rodzice zrobili "pępkowe". Zaprosili rodzeństwo, no i przyszła taka z dwójką dzieci i grypą żołądkową 
ja pierwsze porządne kopniaki poczułam dopiero w 22 tc i tak się cieszyłam a potem 2 dni cisza
Stresuję się, bo do końca nie mam pojęcia jak to ma wyglądać i co się odczuwa. Chyba za bardzo się w siebie wsłuchuję 

i trzeba będzie jedną panią poprosić o przepis
Udane zakupy