|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
| Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
10 | 18,87% |
| Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
|
4 | 7,55% |
| Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
14 | 26,42% |
| Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
21 | 39,62% |
| Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
|
2 | 3,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Hej
Nigdy Was nie nadrobię- mamy 1 ząbek - pojawił się dzisiaj - umie się obracać z plecków na brzuszek i z brzuszka na plecki - najlepiej w lewo - siedzi w miarę stabilnie - leżąc na plecach podnosi głowę do góry, jak podam mu ręce to siada albo wstaje - jest coraz bardziej mobilny, turla się po całym pokoju i próbuje pełzać - przybija piątkę i podaje rękę na "dzień dobry" - nadal mamy bardzo częste pobudki w nocy, nie zasypia sam, trzeba go lulać - waży 8,5kg - ćwiczenia przynoszą efekty: mamy coraz mniej wyprostów i mostków a częściej stopy wędrują do buzi - nadal czekamy na rehabilitację To tyle:P pochwaliłam się! nadrabiam Was lulek śpi na rękach...
|
|
|
|
#3782 | ||
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
jasne, że zartuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3783 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i brawa za umiejętności- zdolny chłopczyk ![]() --- dziś IV dzień rozszerzania diety. Mały zjadł jakąś 1/3 słoiczka Hipp marchew+ziemniak ogólnie jedzenie papek kiepsko mu idzie, woli cyca. A nawet wodę, która zawsze była bleee
|
|
|
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
My wlasnie zaliczylysmy falstart z kaszka
![]() Dalam 60ml wody, 3 miarki mm i 3 kopiaste lyzeczki kaszki holle jaglanej + 3 lyzeczki owoców. No i po pierwsze strasznie rzadkie i lejace to wyszlo i sciekalo Lenie po brodzie a po drugie zjadla ze 3 lyzeczki i nie chciala wiecej otworzyc buzi. I co robic? Odczekac jakis czas i znow sprobowac czy codziennie ja tym meczyc? |
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
czeeeesc
![]() Nic nie znalazlam dzis pod poduszka ale sama tez nic nie wlozylam TZowi i Sofii wiec najwyzej na rozge zasluzylam... 100lat dla Karoli na pol roczku! I Dla Pawelka tez! i za zabek uroczo sie prezentuje Wasz okraglasek Ach i dla Nelki Oczka tez za zabek, ktory stuka o lyzeczkeAntos za kg. Tylko badz gtzrczny Mialam okazje na kompie zobaczyc Nelke i ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- ups... niechcacy kliknelam 'wyslij' A chcialam napisac, ze Antos z taka waga to.oby jak najmniej sie domagal noszenia. I gasienica tez nas kusi za sprawa Nelki.... Choc jesllli kupimy to raczej po ingliszu... A u nas calkiem dobra nocka (po raz pierwszy od niepamietnych czasow spalam ciagiem 5h. Pozniej juz byly.pobudki co chwile ale i tak sie ciesze) i zabiegany dzien. Mialysmly z Sofia ogladac mieszkanie do wynajecie. Bieglysmy 30min na drugi konoec.miasta, 10min stalysmy w sypiacym sie z nieba sniegu (Sofii pierwszy snieg! Ale nie byla zachwycona) i czekalysmy na babke z agencji by dowiedziec sie, ze gosc,ktory mieszka tam nie zostal powiadomiony o 'zwiedzaniu' i nas nie wpuscil za to w drodze powrotnej odwiedzilysmy 'craft shop' i kupilysmy papierki na album Sofinki. Pozazdroscilam Helenie Happy i postanowilam zrobic wlasnorecznie album z ciazy i pierwszego roczku dla Sofci ciekawe tylko czy da mi sie pobawic moja maruda no i jeszcze musze zdjecia wywolac.Jak juz prawie dotarlysmy do domu to Sofcia postanowila zasnac : rolleyes: wiec jeszcze pol h maszerowalam. Zmeczona jestem ale przynajmniej wczorajszego dola siepozbylam. ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- kto mi powie czy o jest ta mala czy duza??? http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/0140...mw_dp_mpd?pd=1 cena zacheca wiec chetnie klikne na swieta
|
|
|
|
#3787 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3788 | ||||||
|
Zadomowienie
|
hej
![]() U nas wieje, w dzień jeszcze ok byliśmy dwa razy na spacerku, ale teraz to normalnie szok ![]() zaraz bez dachu bedę siedziała ![]() Dzisiaj mamy za sobą pierwszy kisielek ![]() Ale ogólnie jesteśmy niejadkiem, do tej pory z tego co jedliśmy: 1.marchew 2.marchew z ziemniakiem 3.dynia z ziemniakiem 4.szpinak z ziemniakiem 5.jabłuszko 6.kisiel 7.sinlac Najlepszy jest sinlac z jabłuszkiem Vil fajnie tak i miło z tymi upominkami mikołajkowymi hump u nas tez co jakiś czas tak samo w nocy :/ Rózga to jeszcze większa frajda by była ![]() Sharp dla Karolci za 7 mcy W pepco są fajne świąteczne bodziaki czerwone, za 9,90 zdjecie w załaczniku ![]() Cytat:
![]() A nei wiem właśnie co do tego bębenka, bo ostawiony, bez baterii, trzeba sprawdzić zainteresowanie, ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3789 |
|
Zadomowienie
|
body
|
#3790 |
|
Raczkowanie
|
fajne i tanie. A kisielek robiłaś sama dasz przepis ja zarz idę szykować wodę na mleczko mały już od godziny broi w łóżeczku i mam w końcu troszkę czasu dla siebie.
|
#3791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajne
|
|
#3793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Diabli, a Ty jaki dorwalas rozmiar?
|
|
#3794 |
|
Wtajemniczenie
|
diabli dzięki za info
dzisiaj usypianie odbyło się bez płaczu, zasnął mi na rękach ciekawe co będzie w nocy.. vujka- cudny ten Twój Pawełek, za pół roczku i umiejętności![]() hump- też tak myślę,że to ufoludki ![]() ![]() -- muszę lecieć prasować i spać buźka |
|
|
|
#3795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajne, ale nie tak jak te co masz
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() --- Cześć
|
|
|
|
|
#3798 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bombki i łańcuch też z auchan choinke mamy srebrno fioletową więc nie miałam nic czerwonego w domu![]() Cytat:
![]() super zdjęcia ![]() Cytat:
próbowałam gęstą, rzadką z mm z moim mlekiem, z wodą, z owocami i bez, każdą pluje jedyne to je te z hippa w kórych jest aż 4 % kaszki za to je absolutnie wszytskie deserki i obiadki
|
|
|
#3799 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() ja się na nich nie znam... tak mi pielęgniarka powiedziała
|
|
#3800 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do kuli to nasza już się nią bawi ![]() Cytat:
wyrównie przyszło nam za gaz i energie i mamy nadłpłaty Cytat:
Adaś uroczy Cytat:
i wietrz jak najwięcej bo jak jest grzyg na ścianie to i są jego zarodniki w powietrzu |
||||
|
|
|
#3801 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my nadal jesteśmy na 0-3 rozm, więc myslałam,ze bedą ok ![]() Cytat:
Mam sok jabłkowy z rossmana jabłko bio od 4mca i to do garnuszka, podgotowałam, pół łyżeczki mąki ziemniaczanej z odrobiną wody i wymieszać z sokiem, zagotować w zależności jaką chcesz konsystencję, ja zrobiłam malutko i raczej taki lejący się
|
|
#3802 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hejka
Dzisiejszy dzień upłynął mi na łażeniu po urzędach i sądach, jak ktoś przebrnął przez procedurę legalnego wycinania drzew to wie o czym piszę, bujam sie juz z tematem któryś miesiąc ![]() znamy, znamy, do prowincji już dotarły ![]() Cytat:
Mamy tak blisko łóżeczko a Nina najlepiej czuje się w środeczku, w pozycji "Pan z Wami" efekt taki, że ona jedyna się wyśpi.. no ale lepsze niewyspanie w ciszy niż niewyspanie z powodu cogodzinnych pobudek i ryku, wymuszania cyca i bliskości. Ale nieeeeeeech ma, w końcu nie zawsze będzie taka mała, słodka, przytulaśna nie ?Cytat:
Nela ale Ci fajnie, jak miałaś dzisiaj taki super dzień to jutro obudź mamę o 4 nad ranem i zobaczysz będzie jeszcze fajniej i jeszcze ciemniej na dworze ![]() Cytat:
Alko OK rozumiem, dzisiaj św Mikołaja , masz prawo ![]() Cytat:
![]() pytanko mam kto juz podaje jajko, i jak to się robi? Nina za niedługo kończy 7 miesiecy i zgłebiam temat.
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
z tym wietrzeniem: tak, bardzo wazne, ale wazne tez jak to robimy. jak sie da, to 3 razy dziennie na wylot okna otwieramy i po okolo 2 minutach zamykamy, swieze powietrze musi sie potem ogrzac. w zimie o tyle dobrze, ze nawet relatywnie wilgotne powietrze po ogrzaniu bedzie mialo niska wilgotnosc relatywna i o ile sciany nie sa mocno wyziebione, to nie powinno sie nic na nich skraplac. nie bedzie wilgoci to i grzyb powinien sie uspokoic!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3804 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za bioderkaWojtuś taki wszystkożerny jak moja Cytat:
świetne zdjęcia to dobrze że mobilna pomału jeszcze do świąt nauczy się raczkować i na dole chionki bąbek niebedzie ![]() super zdjęcia ![]() Cytat:
a jak weżmiesz Przemka do siebie spać do łózka też bedzie płakał?? spróbuj może pomoże wspólne spanie pannica duża już i jaka śliczna Cytat:
a uczulenie u Karolci niech szybko minie Cytat:
za wage, ale duży chłopak ![]() Cytat:
za osiągnięcia, zuch chłopak
|
||||||
|
|
|
#3805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3806 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak dla odmiany zamiast owoców na deserCytat:
co do jajek ---> natalak jadła w zupkach z bobowity po 6 mc i jej smakowało bo konsystencja taka juz niepapkowata była i na szczęscie żadnego uczulenia niezaobserwowałam po nim mam tez dla niej jajka ze wsi to bede już podawać co drugi dzień po poł żółtka ugotowanego do zupki co jej gotuje (tak kazła pediatra by pół dawać narazie) |
||||
|
|
|
#3807 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Vujka ale Pawełek pięknie rośnie
zazdroszczę podawania łapki, z utęsknieniem czekam aż P. zacznie kojarzyć takie rzeczy ![]() Cytat:
ja daje raz na jakiś czas żółtko ugotowane na twardo, samo albo z jakimś słoiczkiem. można też na półmiękko dawać, na miękko chyba też. byle samo żółtko na razie ![]() Cytat:
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-12-06 o 22:04 |
||
|
|
|
#3808 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj Kuba jako pomocnik świętego mikołaja
![]() i nasze ostatnie zdobyczne stroje juz dawno miałam wstawić, ale ciągle coś I wstawiłam mój ostatni zdobyczny strój dla dziewczynki, na ile byście go wyceniły? bo tak bedę się skąłniac pewnie ku działalności i może też handel używkami na allegro i chcę tak wystawiać co jakiś czas testowo, zeby ocenić jak schodzi , za ile itp
|
#3809 |
|
Zadomowienie
|
Tutaj ten zestaw dla dziewczynki
|
#3810 |
|
Zadomowienie
|
......................... .................
my po szczepieniu, mała nawet niezapłakała waga 7500 wieć jak zwykle usłysząłam,że mała nieprzybiera na wadze, bo w ciagu 6 tyg równo 400 gr tylko....a przecież tyle je, zupki nawet 250 ml , w sumie to codzień na obiad to cała miseczke je czyli nie mniej niż 180 ml, całe sloiczki te duże lub mojej zupki co gotuje jeszcze wiecej niż się mieści w słoiczku...niby w centylach spadla troszke ,no ale uorodziłą sie spora (ponad 4 kg) dlatego w tych centylach sapdła...........ale apetyt ma, sporo je, wiec ja uważam że jest ok, bo w sumie od urodzienia ciąle słysze ze nietyje.............................. ................... dziś Natalka była usmiechnięta cąły dzień, radosna, śmiejemy sie z Tż że na prezenty czekała i dlatego taka spokojna i wesoła była i niedokuczała ![]() z prezentów zadowolona, zabawe miała cały wieczór najlepiej spodobałay się jej pasy bezpieczeństwa przy krzesłełku do karmienia gryzie je jak tylko da rade je dosięgnac no i patrzeć teraz może na cała kuchnie już nie z perspektywy tylko bujaczka ![]() Kula hula też już się spodobała, najlepiej ją lubi kopać ![]() a z z abawek co dostała poza kulą najlepiej spodobała sie oballa kolejna już , ale hit u nas ![]() ......................... ............ I STOJĘ JUŻ SAMA JAK ZŁAPIĘ SIE ŁÓZKA widać ,zę Natalka moze z tych dzieci nieraczkujacyck , ja miałam 7 mc jak sama już umiałam stać, a 11 mc jak chodziłąm, i nigdy nieraczkowąłam, siostra moja tak samo, więc może mała ma to po mnie zdjecie jak stoi sama wstawie niedigo ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- dobra mykam dziewczęta tż wrócił z siłowni, trzeba się nim zająć troszeczke mała śpi wieć trzeba to wykorzystać
Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2013-12-06 o 22:16 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:47.

Nigdy Was nie nadrobię

od kilku nocy śpiewa przez sen średnio co pół h, jak nie dostanie smoka to płacze 

dla Karolci za 7 mcy 
Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną

próbowałam gęstą, rzadką z mm z moim mlekiem, z wodą, z owocami i bez, każdą pluje

u nas to trochę pomaga, mała strasznie się wierci w nocy, ale rzadziej się wybudza niż jak jest w łóżeczku. Wczoraj po kąpieli budziła się co kilka minut. O 23 mąż po raz setny próbował ją ululać i 2 minut po odłożeniu do łóżeczka pobudka - i tak kolejne kilka razy. Aż w końcu położyłam się obok niej w łóżku jak mąż ją ululał, przebudziła się, dostała smoczka i zasnęła. Następna pobudka była koło 2 na jedzenie.
Mamy tak blisko łóżeczko a Nina najlepiej czuje się w środeczku, w pozycji "Pan z Wami" efekt taki, że ona jedyna się wyśpi.. no ale lepsze niewyspanie w ciszy niż niewyspanie z powodu cogodzinnych pobudek i ryku, wymuszania cyca i bliskości.