Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-06, 17:53   #4741
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
Może takie?
widuję tu czasami w UK dziewczyny co podobne noszą, ponoć taka moda
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 17:57   #4742
nattalli
Rozeznanie

Nie wiem która z Was wpadła dziś na pomysł z pieczeniem muffinek ale tak mnie naszło że skorzystalam z przepisu na muffinki z jablkiem i cynamonem BOŻE TO JEST PRZEPYSZNE, wyszło mi dokładnie 12 muffinek już zjadłam dwie a mąż w domu za 5h będzie dopiero musze je schować przed sobą bo nic nie zostanie z nich;p Nie dość że mi dobrze teraz to mała skacze z rozkoszy podniebienia a mąż dostanie na mikołaja słodki przepyszny prezencik;p Dodatkowo podzieliłam się tym przepisem już z 3 osobami;p magia internetu

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 17:59   #4743
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
zanim zdążyłam asertywnie otworzyć pyszczek, by się upomnieć o swoje prawa, zrobił to za mnie facet (mający dosłownie kilka rzeczy w koszyku, ja miałam więcej), głośno krzycząc "tę panią proszę puścić, jest w ciąży", a jak jeden zbuk niedojony próbował się stawiać, że "on ma tylko karton piwa, więc będzie szybciej", to ów kulturalny koleś wziął mnie pod łapkę, przepchnął mój wózek koło zbuka i jeszcze pomógł zakupy na taśmę wyłożyć... Byłam w szoku!!!

no brawa dla tego pana takie zachowanie przywraca wiarę w ludzi
Stary 2013-12-06, 18:02   #4744
maruda80
Zakorzenienie

Co do prezentów świątecznych od lat(z mojej strony) mamy zwyczaj że robimy składkę i z całej puli kupujemy każdemu jeden prezent pod choinkę na wigilię (można zgłosić listę życzeń).

Jak dla mnie to dobry zwyczaj- w rodzinie dużo dzieciaczków (jak na razie 5 i 6 mój Krzyś w drodze) , więc dużo drożej by było kupować osobno. A dzieciaki i tak mają dużo zabawek które nie zawsze szanują.

Ze strony męża mamy chrześniaczkę i chrześniaka to dzisiaj udało nam się kupić prezenty w Biedronce- super duży samochód Wadera i zestaw do robienia biżuterii. Do tego słodycze itp.
Ogólnie w biedronie polecam czekolady Lindt - są na promocji 150g za niecałe 6zł.
Od męża na mikołaja dostałam kwiatka "gwiazdę betlejemską" i 3 czekolady i zestaw herbat.

Teraz żałuję że nie kupiłam maty edukacyjnej dla małego - były po 99,99 PLN i to całkiem fajne.

Edytowane przez maruda80
Czas edycji: 2013-12-06 o 18:05
maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 18:08   #4745
mala098
Raczkowanie

Bardzo Wam Kochane dziękuję za słowa otuchy!
To bardzo miłe czuć, że ma się wsparcie od innych

Domek z piernika nie bardzo się chce trzymać... Może klejem na ciepło mu pomogę

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
przybij piatke mam taki sajgon w domu , że szok . podłoga już błaga mnie o mycie ale ostatanio gorzej się czuję mam często bóle okresowe więc nie tykam się takich rzeczy

Co do prezentów dziewczyny co kupujecie waszym mężom pod choinnke ?
Ja mam podwójny problem bo mąż ma też urodziny w wigilie i zawsze kupuję mu prezent ale nie mam zbytnio pomysłu . I pewnie będzie problem z kupnem bo sama już nie jeźdzę do miasta .

Ja też twierdzę , że wesele to jest najlepsze impreza w życiu .
Nam zostały 3 kartony wódki na chrzciny
do tego masa win , jeszcze martini kilka butelek z wesela , likier czekoladowy masaaaa alkoholu

Od koleżanki mam na 3 bita bez pieczenia
herbatniki
dżem z czarnej porzeczki
herbatniki
masa kajmakowa (lub gotuje mleko skondensowane słodkie)
herbatniki
krem karpatkowy ten gotowy bez gotowania
herbatniki
bita śmietana
starta czekolada
brytfane owijam szczelnie folią i wstawiam do lodówki na noc . Na drugi dzięn jest pyszny mięciutki .

A dziś robie na biszkopcie
biszkopt
dżem z czarnej porzeczki
krem karpatkowy
biszkopt
masa kajmakowa
herbatniki
bita śmietana
starta czekolada
O, dzięki wielkie, zapisałam do folderu zakładek kuchnia

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
cześć
już po wizycie tylko musiałam ją z wrażenia odleżeć
to już pewne. dziecko "urodzi" się w tym roku
a więc...28 grudnia o godz. 8.00 przybywam do szpitala w celu wyjęcia córki z mojego brzucha

termin 03.01 nieaktualny (...)
Wow! To teraz pozostaje Ci zaprzyjaźnić się z allegro.

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
O kurcze, to już ????
Swoją drogą, ja bym chyba na zawał padła, jakby zostały mi 3 tyg do terminu a nic bym nie miała , dasz rade, przed allegro siad i do dzieła
Ogarnęłam mieszkanie, posprzątałam w szafkach przy okazji wyciągania ciuchów do pakowania, poskładałam pranie, naszykowałam wszystko i jestem padnięta, jeszcze mnie zmywanie czeka.
A jutro o 5 rano jedziemy do POLSKI !!!!!
Jak fajnie! I już do Świąt zostaniecie? Super
Stary 2013-12-06, 18:10   #4746
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
cześć
a więc...28 grudnia o godz. 8.00 przybywam do szpitala w celu wyjęcia córki z mojego brzucha

no to po świętach kolejny dzieciaczek będzie
Stary 2013-12-06, 18:10   #4747
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Hej Kochane,
u mnie noc nieprzespana po raz pierwszy w tej ciąży...
Dobrze, że nic się mężowi nie stało. A skoro to nie jego wina, to pieniążki z OC tego gościa dostaniecie. Jeśli zależy Wam żeby zrobiono to dobrze to zgódźcie się na bezgotówkową naprawę w salonie, w którym kupiliście auto - zrobią wszystko na oryginalnych częściach i będą na to papiery (to ważne jeśli będziecie kiedyś sprzedawać auto i ktoś może mieć problem z tym, że coś było przy nim robione i przez kogo). Z doświadczenia wiem, że w takich miejscach wymieniają wszystko co się da i na najlepsze części, bo mają w tym interes - zarabiają wtedy najwięcej. A fakturę wyślą ubezpieczycielowi tego faceta, Wy tylko odbierzecie autko. Myślę, że to najlepsze rozwiązanie.

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Natomiast jak się ktoś deklaruje, że chce być z tą jedną jedyną osobą, to powinien liczyć się też z minusami tej sytuacji. Czyli z brakiem rozywek seksualnych poza związkiem, tak się sprawy mają dla mnie. Dlaczego ktoś ma korzystać z poczucia stabilizacji, bezpieczeństwa, zaufania towarzyszącego relacji monogamicznej, a jednocześnie korzystać z opocji dostępnych dla tych "nieustabilizowanych" ?...
Podpisuję się obiema rękami. Świetnie to ubrałaś w słowa

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
O! U mnie podobnie - TŻ ma urodziny w Mikołajki (czyli dziś ). Ja zawsze kupuję mu jakąś pierdołę z okazji Mikołajek i coś "grubszego" z okazji urodzin. W tym roku miałam kilka pomysłów - wiertarko-wkrętarka, wypasiony kubek termiczny do samochodu, elektryczna maszynka do golenia (padło na to ostatnie). I do tego kupiłam mu ciepłą piżamę w HMie, bo narzeka, że mu doopa w nocy marznie
A możesz podzielić się tym jaką wybrałaś? Mój Mąż też wspominał kiedyś o takiej i wiem, że sam sobie nie kupi, więc zaczęłam się rozglądać za jakąś pod choinkę.

demonyianioly

pilotka86 ja też się uśmiałam jak to napisałaś myśl pozytywnie - jeszcze trochę czasu na ogarnięcie sytuacji jest - wszystko się da

Cytat:
Domek z piernika nie bardzo się chce trzymać... Może klejem na ciepło mu pomogę
Też przez chwilę miałam na niego ochotę, ale stwierdziłam, że to jednak jeszcze nie mój level

Edytowane przez vacuity
Czas edycji: 2013-12-06 o 18:12
vacuity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 18:16   #4748
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
cześć
O kurcze! To już "za chwilę"!

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
Nie wiem która z Was wpadła dziś na pomysł z pieczeniem muffinek ale tak mnie naszło że skorzystalam z przepisu na muffinki z jablkiem i cynamonem BOŻE TO JEST PRZEPYSZNE

O to muszę i ja zrobić je w najbliższym czasie
Stary 2013-12-06, 18:16   #4749
Akkma
Zadomowienie

Chciałam zabrać mojego mikołaja na super, ekstra, romantyczną randkę na wypasie i dupa, bo nigdzie nie ma wolnych stolików . W zamian postanowiłam, że zrobię deser Kupiłam lody i mega dużo dodatków ale co z tego jak ja tego jeść nie mogę Sam będzie jadł? Chyba z tej okazji, że cukrowa doktorka była zachwycona moimi wynikami pozwolę sobie na pucharek lodów Nie kupiłam jeszcze pasków, choć na paru forach czytałam, że od lodów cukier nie skacze
Stary 2013-12-06, 18:17   #4750
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Ja dostałam na Mikołajki od TŻ Ferrero Roche. On stwierdził zaś, że Mikołajwoy i Świąteczny prezent dla niego jest u mnie w brzuchu i że mam nie latać po mieście za prezentami.

My ogólnie z TŻ jakoś tak za prezentami nigdy nie byliśmy. Raczej coś wspólnie wybieraliśmy lub coś symbolicznego się kupowało
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 18:20   #4751
selena85
Wtajemniczenie

Słodkie Mamusie: Jak tam Wasz cukier dzisiaj?
Ja mam dzień przekraczania normy... i nie wiem od czego bo jem to co zawsze dozwolone.... hmmm...
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 18:23   #4752
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Słodkie Mamusie: Jak tam Wasz cukier dzisiaj?
Ja mam dzień przekraczania normy... i nie wiem od czego bo jem to co zawsze dozwolone.... hmmm...
Ja już drugi dzień nie kupiłam pasków
Stary 2013-12-06, 18:32   #4753
gosia261282
Gang Iren

A te muffinki cynamonowe 12 sztuk to takich dużych wychodzi,tak?
Bo ja to mam takie mniejsze te papierowe foremki.
Stary 2013-12-06, 18:33   #4754
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Ja już drugi dzień nie kupiłam pasków

Aaaa to masz luzik Nie stresujesz się
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 18:38   #4755
souris5
Raczkowanie

Witam się po kolejnej nieobecności, miałam masę rzeczy do załatwiania, przede wszystkim kardiologa, bo na koniec roku nigdzie limitów nie ma nikt mnie nie chciał przyjąć, a mam obowiązkowo przed porodem dostać oświadczenie od kardiologa że nie mam przeciwwskazań do sn. Udało mi się załatwić na przyszły tydzień wizytę, właśnie sobie siedzę i zaprzyjaźniam się z holterem ciśnieniowym na moim ramieniu, który mi mierzy ciśnienie co 15 minut i od godziny 14 ( a przyjaciela mam od 12) ani razu nie pokazał mi prawidłowego ciśnienia, cały czas za wysokie. Mój maż już się ze mną żegnał, bo stwierdził, że teraz to już pewnie na dobre mnie w tym szpitalu zamkną, a ja liczę na to że dostanę tylko leki i w szpitalu mnie do porodu już nie zobaczą.

pilotka86 to urodzisz w moje urodziny dasz radę z nadrabianiem, ale napisałaś o tym przezabawnie

A co do tych bóli krocza to ja mam potworne od kilku dni tak jakby kości mi ktoś miażdżył chodzić nie mogę prawie wcale, a jak gdzieś idę to po 5 minutach muszę odpocząć bo mi się aż słabo robi i z bólu płakać się chce.
souris5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 19:01   #4756
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Jak fajnie! I już do Świąt zostaniecie? Super
Niestety wracamy 16 TŻ zmieniał pracę i musiał wziąć taki termin urlopu jaki był wolny, więc niestety święta spędzamy tylko we 2 w Niemczech.A tak w ogóle to mi się już ryczeć chce na samą myśl. Pierwsze święta bez rodziny, daleko i w sumie wcale mi się ich nie chce mieć.
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 19:13   #4757
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez souris5 Pokaż wiadomość
Witam się po kolejnej nieobecności, miałam masę rzeczy do załatwiania, przede wszystkim kardiologa, bo na koniec roku nigdzie limitów nie ma nikt mnie nie chciał przyjąć, a mam obowiązkowo przed porodem dostać oświadczenie od kardiologa że nie mam przeciwwskazań do sn. Udało mi się załatwić na przyszły tydzień wizytę, właśnie sobie siedzę i zaprzyjaźniam się z holterem ciśnieniowym na moim ramieniu, który mi mierzy ciśnienie co 15 minut i od godziny 14 ( a przyjaciela mam od 12) ani razu nie pokazał mi prawidłowego ciśnienia, cały czas za wysokie. Mój maż już się ze mną żegnał, bo stwierdził, że teraz to już pewnie na dobre mnie w tym szpitalu zamkną, a ja liczę na to że dostanę tylko leki i w szpitalu mnie do porodu już nie zobaczą.
Nie chcę Cię straszyć, ale słyszałam, że z wysokim ciśnieniem nie bardzo chcą puszczać do domu. Moja mama jest zresztą tego dobrym przykładem - spędziła cały listopad i grudzień w szpitalu (młodszy brat urodził się w Sylwestra) właśnie z powodu wysokiego ciśnienia, a raczej jego skoków. Nawet na święta jej nie wypuścili

Cytat:
Niestety wracamy 16 TŻ zmieniał pracę i musiał wziąć taki termin urlopu jaki był wolny, więc niestety święta spędzamy tylko we 2 w Niemczech.A tak w ogóle to mi się już ryczeć chce na samą myśl. Pierwsze święta bez rodziny, daleko i w sumie wcale mi się ich nie chce mieć.
Oj to przykro Ale myślę, że dwuosobowe święta też mogą być pięknym przeżyciem - znam ludzi, którzy specjalnie wynajmują górskie chatki na święta by zaszyć się we dwójkę i zapomnieć o całym świecie.

Stałam przed chwilą przy kuchence gotując kolację i nagle uderzyła mnie myśl - a co z naszą agoolą? Nic nie pisała ostatnio... Agoola83, jak z mężem, z babcią, z pracą? Odezwij się!
Stary 2013-12-06, 19:33   #4758
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Ja dostałam na Mikołajki od TŻ Ferrero Roche. On stwierdził zaś, że Mikołajwoy i Świąteczny prezent dla niego jest u mnie w brzuchu i że mam nie latać po mieście za prezentami.

My ogólnie z TŻ jakoś tak za prezentami nigdy nie byliśmy. Raczej coś wspólnie wybieraliśmy lub coś symbolicznego się kupowało
My podobnie, kiedyś kupowaliśmy, ale zaprzestaliśmy, a jak coś potrzebujemy, to kupujemy sobie bez okazji. Kwiatki też zawsze dostaję bez okazji, a nie bo akurat jest 8. marca i z okazji daty trzeba kupić wielce niespodziewaną różę. I od dwóch- trzech lat na urodziny/ imieniny/ gwiazdki dajemy sobie kupony: masaż, wyjście na kręgle, dowolna prośba...
Polecam, obydwoje dzięki temu jesteśmy bardziej zadowoleni. No ale ja wyznaję zasadę minimalizmu, a prezenty jej przeczą
A do knajpy idziemy zawsze 13. lutego, bo wtedy jest puściuuutko i spokojnie można sobie stolik wybrać i nikt nie słucha Twojej rozmowy.

Cytat:
Oj... to szkoda wielka... Nie mniej, najważniejsze, że będziesz z ukochanym mężem
Stary 2013-12-06, 19:37   #4759
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Oj Wyobrażam sobie, że skoro pierwsze takie to poważnie może być Ci przykro Muminko, ale jeżeli to Cię jakoś pocieszy - ja nie będę spędzała z moim chłopakiem, ostatnie święta gdzie spędzimy oddzielnie, bo nasze rodzinne domy są bardzo oddalone od siebie, a my mieszkamy tak po środku i doszliśmy do wniosku, że skoro jeszcze Gutka nie ma to wykorzystamy to żeby ostatni raz nacieszyć nasze rodziny, a już kolejne będziemy rok tu a kolejny tu z Gutkiem pod pachą. Ale szczerze? Wolałabym zostać z moim menem na święta w naszym mieszkanku i bezstresowo je spędzić, bo wiem że wracając do domu piszę się na ogromny chaos, nerwy i darcie się. Niestety - tak to u nas wygląda. Ostatnio jak byłam w domu na weekend (wracam do dwójki moich młodszych braci na punkcie których mam świra) mój ojciec zaczął się na mnie drzeć bo wstałam o 11 (!), że traktuję swoją ciążę jak inwalidztwo, że córki kumpla zapi****lają od rana do wieczora z odkurzaczem w ręce, a na mnie nie można liczyć. Powiedział to w momencie gdy akurat myłam naczynia i sprzątałam kuchnię, a całe życie pomagałam jak tylko mogłam. Typ takiego samca alfa który nie wyobraża sobie że mężczyzna ma pracować w domu skoro jest kobieta. Więc szorowałam ze swoją przepukliną i 7miesięcznym brzuchem wannę płacząc, a na samą myśl o bożym narodzeniu przechodzą mnie dreszcze co mi znowu nagada. Przynajmniej mam wsparcie w matce której po prostu powiem, że chcę pomóc jak tylko mogę, ale żeby mi dała robotę "siedzącą" i mogę jechać z tym Ale gdybym miała do wyboru święta spokojnie z moim tż czy chaos i panika w rodzinnym domu.. Cóż

Więc zobaczysz - będzie Ci przykro, ale tez nie nastawiaj się że będzie tak źle, bo może akurat to będą przyjemnie i spokojnie spędzone dni, szczególnie że to ostatnie chwile "tylko dla was dwojga"
Shizu48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 19:43   #4760
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość

A możesz podzielić się tym jaką wybrałaś? Mój Mąż też wspominał kiedyś o takiej i wiem, że sam sobie nie kupi, więc zaczęłam się rozglądać za jakąś pod choinkę.
Ja wybrałam jedną z tej serii: http://braun.braun.com/pl/male-groom...-3-models.html
Dotychczas TŻ miał Brauna i był b. zadowolony, tylko folia goląca się zużyła (po 8 latach ).
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 19:48   #4761
lidkaa82
Zadomowienie

Zapisałam muffinkowe przepisy. Na pierwszy ogień poszedł przepis keffi bo wszystkie składniki miałam w domu i połowy babeczek juz nie ma a ja umieram z przejedzenia
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 19:50   #4762
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
mój ojciec zaczął się na mnie drzeć bo wstałam o 11 (!), że traktuję swoją ciążę jak inwalidztwo, że córki kumpla zapi****lają od rana do wieczora z odkurzaczem w ręce, a na mnie nie można liczyć.

no wiesz co... az mnie zatkało, wiem że to Twój tata ale tylko huknąć w łeb za takie słowa!
Stary 2013-12-06, 20:32   #4763
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
no wiesz co... az mnie zatkało, wiem że to Twój tata ale tylko huknąć w łeb za takie słowa!
Pełen luz, w pierwszej chwili bardzo mi się nieprzyjemnie zrobiło, ale teraz już pełen luzik, całe życie był ciężki i dawniej bardzo przeżywałam, a teraz po prostu - niech sobie gada co chce, ja już się nauczyłam po prostu olewać i jest super Bo z powrotów do domu nie zrezygnuje, za fajnych mam mam braci Dzięki za wsparcie

Ufff, właśnie rejestruję się na wszystkich stronkach które przesyłają darmowe próbki, ale mam chyba starą listę bo póki co połowa nic nie mówi o próbkach a z połowy nie jestem pewna czy dostanę czy nie
Stary 2013-12-06, 20:36   #4764
SunShineDoll
Rozeznanie

Ja dla TŻa pod choinkę zamówiłam bluze o taką :brzyda l:
Sama dostanę stempelki na paznokcie i żele do pazurów i przyrzeczenie na piśmie, że co 3 tygodnie będę miała zagwarantowane 2 godziny ciszy i spokoju, żebym mogła sobie wymienić żel i ozdoby a on będzie niańczył Różę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 61-thickbox_default.jpg (27,9 KB, 53 załadowań)
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 20:36   #4765
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Boje sie, ze bedzie taka pogoda jak zacznę rodzic Wracajac samochodem z pracy (całe półtora kilometra ) 2 razy wpadłam w poślizg. Nic niebezpiecznego, bo jechalam z 15 na godzinę, no ale
Moj szef dzisiaj zrobił piruet samochodem na sliniaku i walnąl w barierkę.
Jak pomyśle, w taka pogodę jechalibysmy do szpitala, ja w skurczach, a moj maz zdenerwowany na maksa to
Mój mąż chce kupić nowy akumulator do samochodu, bo nie wiadomo ile auto na tamtym jeździło, a tu mróz czasem łapie i lepiej, żeby samochód nie zdechł, jak mi wody odejdą.

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
Nie wiem która z Was wpadła dziś na pomysł z pieczeniem muffinek ale tak mnie naszło że skorzystalam z przepisu na muffinki z jablkiem i cynamonem BOŻE TO JEST PRZEPYSZNE, wyszło mi dokładnie 12 muffinek już zjadłam dwie a mąż w domu za 5h będzie dopiero musze je schować przed sobą bo nic nie zostanie z nich;p Nie dość że mi dobrze teraz to mała skacze z rozkoszy podniebienia a mąż dostanie na mikołaja słodki przepyszny prezencik;p Dodatkowo podzieliłam się tym przepisem już z 3 osobami;p magia internetu
Od razu ten przepis zapisałam i będę jutro robić, tylko najpierw musimy zjeść rogaliki. Uwielbiam wszystko z jabłkami i cynamonem.

Pilotka, jejku, to jeszcze tylko trzy tygodnie.

Młody mi wsadza kościsty zadek w żołądek, oddychać nie mogę. I majstruje czymś przy pęchęrzu, co chwilę chodzę sikać po kropelce.
Stary 2013-12-06, 20:38   #4766
gosia261282
Gang Iren

Mikołajkowa fota: dzieci co nieco znalazły w butach:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 002.jpg (48,9 KB, 93 załadowań)
Stary 2013-12-06, 20:50   #4767
Shizu48
Raczkowanie

Gosiu śliczny ten Twój blondasek
Stary 2013-12-06, 20:51   #4768
patrycjja
Zadomowienie

Cały dzień zbieram się do napisania i zebrac się nie mogę

Iwantyou, jak tam pierwsze dni Dominika w domku ? Napisz czasem, chociaż wiem że teraz o ten czas pewnie ciężko
Evi muszę przyznać, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczona reakcją pana w sklepie. i od razu się pożalę, że dziś zajechałam do biedronki po mandarynki, ale że promocja się skończyła to wzięłam kinderki oczywiście kolejka jak diabli i musiałam też co swoje w niej odstać, czekając aż ludzie wyładują swoje wielkie weekendowe zakupy
pilotka ranyyy to już za chwilę maleństwo będzie z Wami chyba na prawdę zaczyna się wielkie rozpakowywanie

muszę się pochwalić, że w tym roku sama sobie zrobiłam najlepszego Mikołaja - przyszedł rano z moim wymarzonym telefonem szczerze nie spodziewałam się go tak szybko. ale prezent nie ucieszył mnie aż tak bardzo, bo niestety zachorowała mi moja kota kicha, prycha, charcze - nawet sama na kolana wchodzi się przytulać, co jej się nigdy nie zdarza. jedno oczko zaropiałe- przemywam jej świetlikiem, więc jest nieco lepiej. jeśli się nie poprawi to w niedziele/poniedziałek jedziemy do weta. najgorsze jest to, że wiem że jeśli pojedziemy to dostanie antybiotyk i będą ją przez kilka dni co dzień kłuć, a mi jej tak strasznie wtedy szkoda.
niestety kota ma bardzo słabą odporność - na drugi dzień kiedy wzięliśmy takiego wypłoszka ze schroniska też zaczęła nam kichać prychać i od tamtej pory choruje już w miarę regularnie.

ale za oknem zamiecie. pojechaliśmy na chwilę do teściów, a mamy do nich bardzo blisko (całe 2 km) i było wszystko ok. wypiliśmy herbatę i w drodze powrotnej zastały już nas przewrócone słupy elektryczne. z minuty na minutę coraz gorzej. fajnie, że śnieg- ale nie fajnie, że wieje
a jeszcze się zastanawiać zaczęłam co jest, bo siedząc na herbatce czułam takie parcie na jelita jakbym musiała do kibelka iść (a wcale tego nie potrzebowałam)- pojawiło się kilkoma krótkimi seriami. nie mam pojęcia co jest, bo tego jeszcze u mnie nie grali. parcie na pęcherz ok, ale tam
Stary 2013-12-06, 21:01   #4769
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Mikołajkowa fota: dzieci co nieco znalazły w butach:
super- dzieciaki zadowolone a Eryk jaka minka skupiona
Stary 2013-12-06, 21:04   #4770
Le La
Zadomowienie

gosia Twoj synek wyglada jak taki maly aniolek
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości