|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale mnie głowa boli pewnie przez zmianę pogody i te wiatry. Idę do tz się trochę poprzytulac bo w końcu jesteśmy sami |
||||||
|
|
|
#3962 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Wichura wszystkim internety rozłącza to tu dzisiaj spokojniutko
![]() Cytat:
W zeszłym tygodniu choinka i karton z ozdobami przyjechały od teściów ze strychu. Nowe światełka LEDowe kupione na promocji w Auchan. Wczoraj z Mężem robiliśmy do 1 w nocy pierniczki – trochę do zjedzenia, a trochę z takimi szybkami na choinkę właśnie. Śmiechu było że ho ho Teraz jeszcze trzeba je polukrować, powiązać i w przyszłym tygodniu będzie już ubieranie ![]() beatusia10 a na kiedy Ty masz termin porodu? Bo tak patrzę na terminy ilkas, martuszki i mój to mamy w ciągu tygodnia. To może jakieś spotkanie na porodówce drogie Panie??
|
|
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
my już mamy pełna szuflade ozdób kupionych i brakuje nam chyba tylko choinki. a jak ja kupimy, to tez juz się chyba nie powstrzymam by ją przystroić
![]() pierniczki też jumz w pudełkach, tylko polukrować
|
#3964 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez anulka3999 Czas edycji: 2013-12-06 o 20:42 |
|
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się dziewczyny
dopiero teraz mam chwilkę wolną, ale pędzicie szalone, nie mam siły Was nadrobić ![]() dziś wizyta u endo nawet w dość przyjemnej atmosferze, lekarka nader życzliwa dziś była Co prawda, spóźniła się pół godziny, co trzeba wybaczyć, bo jechała w tych warunkach aż z Poznania, ale zostałam przyjęta według kolejności zapisu, czyli 10-ta ![]() Spytała się ile przytyłam, czy rzygam (dosłownie
|
|
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ramona za pół roku to by było juz po ptokach. gratuluje udanej wizyty
|
|
#3967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W tym roku chcialabym żywą, ale chyba nie znajdę tyle pieniędzy na taka wielką a mała mnie nie urządza, bo mam wysokie mieszkanie, ponad 3 m wys |
|
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
Hello Misiaki!
zrobilam dzisiaj bananowe pancakesy chociaz tak przemyce malemu troche owocka ![]() Ramona gratuluje wizyty u endo
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Karola jesteś w którym tygodniu 15 – 16 ?? W pierwszej ciąży ruchy można poczuć nawet i później gdzieś 20-22tc.
Wranes gratuluje 19tc. Martuszka tego nie potrzebuję , chociaż przydałby się statyw do aparatu ![]() Light Twój TŻ oszczędny jedna noc i prezent na każdą okazję Asia my choinke będziemy ubierac chyba dzień przed Wigilią. Kasian bo najpierw wychodzą właśnie 4ki a potem 3ki Wiesz co to przejściowe, Oskar też miał etapy że źle sypiał.Pomarańcza korzystaj ![]() Ramona super że jesteś zadowolona z wizyty ![]() Do mnie Mikołaj nie przyszedł bo robimy tylko dzieciom prezenty. Za to do Oskara przyszedł Mikołaj, ten jak go zobaczył to ucieczka , na moich rękach był to nawet nie chciał patrzeć na Mikołaja. Więc Mikołaj musiał go przekupić prezentami i troszkę się oswoił ale musiałam być obok Ogólnie zadowolony z prezentów I jak miło patrzeć jak dziecko się tak cieszy
|
|
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz wrzucam ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3666 |
|
|
|
|
#3971 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny !
Dawno mnie tu nie bylo...Mialam ciezki tydzien , bylo duzo pracy i musialam brac nadgodziny ale wkoncu weekend i czas na relax A co tam u was?? Bylam wczoraj na szczepionce przeciwko grypie i jakos dziwnie sie po niej czuje boli mnie reka jest opuchnieta i czerwona w w miejscu gdzie byla robiona...Jutro wybieram sie do swojego lekarza bo zaczynam sie martwic. Wiec dziewczyny jakie dostalyscie prezenty na mikolajki ?? :P Ja dostalam od swojego lustrzanke taka jak chcialam ..Pozdrawiam i zycze udanych mikolajek !! ![]()
|
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
ja choinke ubieram rzed samymi swietami.
w koncu mi troche odpuscilo, mlody jakos lagodniej przeszedl, ale biedna pupina juz odparzona
|
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nic nie dostałam osobiście, TZ kupił nam w końcu lustro, to nie wiem, czy to mogę nazwać prezentem mikołajkowym No i wymusiłam zakup kocyka - pierwsza rzecz, która kupił i sam za nią zapłacił na dzidzi
|
|
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
Przez ta pogodę net mi nawala i strona się ciągle ładuje, juz nie wiem, czy poszedł post czy nie
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2013-12-06 o 21:13 |
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
my na mikolajki nie robimy sobie prezentow, tylko malemu, ale niestety maly dzis nic nie dostal, bo ksiazeczka nie doszla, na szczescie on jeszcze nie kuma co to za dzien i opoznienie nie zaszkodzi
a na swieta robimy sobie skromnie prezenty, bo to tylko symbol w koncu, a kaska na slub potrzebna, wiec nie szalejemy. Kupilam juz tztowi treszczotke z zestawem bitow, jeszcze cos z ciucha dokupie, a sobie wymarzylam wielki album na 600zdjec, zobacze co mikolaj na to ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Ramona mam ten kocyk po mlodym, przezyl milion pran i dalej wyglada dobrze, wiec dobry zakup poczynilas
|
|
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oszaleje Tż nie dojechał do domu od 15 tkwił 60 km od, o 20 30 km dalej odpuścił i zawrócił do przenocować u rodzinki, bo akurat tam mamy. Ciekawe czy jutro dojedzie... Jeszcze go ochrzaniłam bo chciał tam nocować ale w hotelu i z kolega, który też utknął, to taki kolega że od razu widziałam oczami wyobraźni popijawe No ale do hotelu nawet nie dojechał, bo tam tez zawalone, rodzinka na obrzeżach mieszka. Biedny Tż zamiast mu współczuć, że od 6 do domu nie może dojechać to jeszcze go ochrzaniam A najlepsze - Olaf jeszcze nie śpi Po 1,5 godziny przy nim skapitulowałam, wykąpałam się i dupka, siedzi obok i bawi sie autkiem To pewnie czekoladowy mikołaj którego pierwszy raz w życiu pozwoliłam zjeść... Więcej nie popełnie tego błędu
|
|
#3977 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3978 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) my w tamtym roku kupilismy sobie nowa posciel i obraz wielki na mikolajki hehe Ale jaki ladny kocyk liczy sie gest , ze wogole kupil hehe z moim bedzie podobnie cos czuje ehh :P
|
|
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupowalam kiedys w smyku za jakies 20 pare zeta, wiec jak na tem sklep to niedrogo, ale wiem, ze na all tez sa i jest duzo kolorow i wzoriw, bardzo sa mieciutkie i milusie te kocyki
|
|
|
|
#3980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja szukałam czegoś cieńciejszego na lato, własnie do przykrycia zamiast kołderki, ten jest fajny, mięciutki, to dzidziuś nie będzie miał nerwówki z odkopaniem go ![]() w sumie to chyba pomyślę na zakupem jeszcze jednego, bo drogi nie był 29zł tylko chciałam własnie kolor taki unisex i był tylko ten (ni to żółty ni to kremowy) i zieleń, ale ta zieleń taka oczo.je.bna ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
a takie lustro... se wisi tylko ![]() o ale to i tak sukces, też go namówiłam, bo przy okazji wjechaliśmy do Castoramy. Nie miał w planach w ogóle zakup lustra, alem go namówiła, bo mi dziwnie tak w domu bez lustra, cały czas tam wisiało lustro i od 2 tygodni taki głupi nawyk, co się odwracała, to chciałam się przejrzeć, a tam pusta ściana ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- w Smykolandzie
|
||
|
|
|
#3981 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my tez mielismy sobie nie robic prezentow , ale jednak ... jasne ze tak, my tez tak robimy albo wogole nie bedziemy dawac sobie prezentow , slub ahh ...tez bym juz chciala szczerze mowiac tez malymi krokami planujemy go...Noo moze mikolaj przyniesie album wszystko jest mozliwe , niezaleznie od wieku hehe ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
![]() zeby chociaz to bylo jakies lustereczko lustereczko powiedz przecie... dobree i to
|
||
|
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj matko, z satyną współczuję, my kupujemy tylko satynę ale bawełnianą, albo bawełna satynowa, jakoś tak zwykła taka, ale ma lekki połysk i przynajmniej zimą nie ziębi, brrr.....
|
|
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze, ze zeszlyscie na temat poscieli, bo wlasnie szukam czegos dla rodzicow na prezent, wiec bede wiedziala, zeby zwyklej satyny unikac
|
|
|
|
#3984 |
|
Zadomowienie
|
Dobranoc wszystkim.U nas nadal strasznie wieje,zasypalo nas w ciagu godziny.Mamy biało... najgorsze to ze mój TŻ ma do domu jeszcze 1200 km a pogoda jest nie ciekawa.Nie lubie jak w takie śniegi musi jechac :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3985 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A swoją muszę ubrać wcześniej, bo bym się nią wcale nie nacieszyła.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3986 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zeby chociaz to bylo jakies lustereczko lustereczko powiedz przecie... dobree i to ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Cytat:
wstajesz i na lepszy humor odrazu mowi ci cos milego hehe :P Ja do satyny juz calkowicie sie zawiodlam wypieprzy..lam toto dalej niz widzialam teraz mam zwykle i jestem zadwolona ale jestem zmarzluch starszny wiec na to kocyk z baranka jeszcze kupilam :P Ale fakt satyna ladnie sie prezentuje ![]() Muffinka90 nie polecam satyny naprawde tzn tej satyny ze satyny zwyklej a co do bawelnianej nie mam pojecia jak jest :P ale fajny prezent dla rodzicow )
|
||
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a termin porodu w karcie ciąży mam wpisany 12.05... tyle, że u mnie to jest trochę zamieszanie, bo z OM, to mam niby na 12.04., a z usg na 12.05... i każdy lekarz widzi mnie w innym tygodniu, bo wg prowadzącego jestem w 17.tygodniu (ale w końcu nie wiem czy 16 tydzień x dni, czy 17 t x dni, co by wskazywało na 18. tydzień), a z kolei podczas usg w szpitalu 3 dni później wychodziłoby, że dziś mam 18 tydzień 4 dzień, a więc 19. tydzień.. no i wtedy automatycznie termin porodu przesuwa mi się na okolice 5. maja.. tak więc ja już nie wiem.. 16.12. idę prywatnie do nowego lekarza i mam nadzieję, że on mi to wszystko dokładnie wyjaśni
|
|
|
|
|
#3989 |
|
Raczkowanie
|
No ja tez bym tak chciala takie luuustro
wstajesz i na lepszy humor odrazu mowi ci cos milego hehe :P Ja do satyny juz calkowicie sie zawiodlam wypieprzy..lam toto dalej niz widzialam teraz mam zwykle i jestem zadwolona ale jestem zmarzluch starszny wiec na to kocyk z baranka jeszcze kupilam :P Ale fakt satyna ladnie sie prezentuje ![]() Muffinka90 nie polecam satyny naprawde tzn tej satyny ze satyny zwyklej a co do bawelnianej nie mam pojecia jak jest :P ale fajny prezent dla rodzicow )
|
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
mama kupila niedawno nowa koldre 200x220 i w zwiazku z tym ma teraz tylko jedna poszwe na koldre ktora w kolko pierze, wiec pomysl na prezent mam w tym roku z glowy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

troche spokojniejsza jestem kiedy moge przeczytac, ze jednak to jest normalne i nie tylko mnie dotyka
no ale utwierdzala mnie, ze wszystko jest w porzasiu i ze nastepne usg bedzie dopiero w 32 t wiec staram sie zachowywac spokoji bede miala okazje znow poogladac nasze Serduszko
Co zjem, to ląduje w sedesie.. No jakiś koszmar A to już końcówka 16 tygodnia... Kiedy to się skończy????((
mojej tesciowej nie podoba sie to, ze jestem w ciazy. Nie jest zachwycona moim stanem
Ale jest też 2 opcja, mieszkania do remontu... z tego co babka mówiła, to nie wyglądało to najgorzej, w ciągu 3 miesięcy dają kilka mieszkań do wyboru, my je remontujemy tak jak chcemy. Czynsz nie będzie zmniejszany o wartość środków, które władujemy w remont nie naszego mieszkania, ale w przyszłym roku "ma wejść nowa ustawa dająca możliwość odkupienia tego mieszkania za 1% wartości". Miałam zamiar zastanowić się nad tym, ale niedawno rodzice TŻ przerabiali tą opcję... dostali listę kilkunastu mieszkań z ich adresami i warunkami, wszystkie malutkie (jedno z nich miało tylko 10m2! ), w nieciekawych miejscach, w ruderach a nie budynkach, prawie wszystkie bez łazienki i z WC na klatce schodowej, połowa z nich to WC miała wspólne z lokatorami z innego mieszkania!
i dietetycznie 

No ale do hotelu nawet nie dojechał, bo tam tez zawalone, rodzinka na obrzeżach mieszka. Biedny Tż zamiast mu współczuć, że od 6 do domu nie może dojechać to jeszcze go ochrzaniam