|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 14
Cytat:
|
|
|
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie coś pomiędzy podstawami, a wiedzą ze studiów. W tym był by to test umiejętności, które na studiach będę potrzebne np. na wielu kierunkach umiejętność logicznego myślenia.
Jakoś nikt nie oburza się, że na architekturze trzeba umieć rysować, tak samo w przypadku ASP czy AWF-ów. Nie mówiąc już o filmówkach czy szkołach teatralnych. Studia to nie zabawa, ani obowiązek- im na wyższym poziomie będą studenci, tym wyższy będzie poziom nauczania. Ja miałam egzamin an specjalizacje i niektórzy oburzali się, że ktoś sprawdzał czy odróżniają kolory i czy potrafią dostrzec błędy w składzie. A jednak to jest naturalne, że do pewnych praw trzeba mieć jakieś podstawy i predyspozycje. Edytowane przez Kalini Czas edycji: 2013-12-06 o 18:53 |
|
|
|
#334 | |||
|
Zadomowienie
|
I jeździ wózkiem mimo zdrowych nóżek
Te kobiety muszą mieć nadmiar czasu, że znajdą czas na danie piersi i pchanie wszędzie wózka z dużym dzieckiem.---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#336 |
|
Zadomowienie
|
Bull Shit! Poszłam na studia z pasji i szybko z nich zrezygnowałam, wciąż nie rezygnując przy tym z mojej pasji. Uważam, że studia potrafią zniechęcić. Można się zachwycać prywatnie ale na uczelni czuć się jak zombie.
|
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że to błędna koło, ja się wykładowcom nie dziwię, że są zniechęceni, skoro muszą tłumaczyć studentom wszystko od podstaw i jak słyszą, że student FB zna jeden utwór Kochanowskiego.
|
|
|
|
#338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#339 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jestem na ASP, nie, nie wiedziałam czego konkretnie będę się uczyć, choć poszłam z pasji
|
|
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też tego nie znoszę, w szkole marudzili o kanapki że jak mogę mieć z szynką, w pracy oburzają się o mięsko w obiedzie. bo piątek = ma byc ryba a w zasadzie produkt rybopodobny obtoczony w znacznej ilości bułki i jajka. |
|
|
|
|
#341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To ludzie sami sobie utrudniają. Zamiast coś po prostu olać to dyskryminują i wyśmiewają, a potem inni się boją by dzieci im nie wyśmiewano bo rodzice sami przecież tego zachowania uczą kolejne pokolenia. ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Z kuzynostwem? Sporo. Normalnie, choć wolno chodziły te dzieciaki z nami na spacery, wiadomo że nie maszeruje się non stop . Ale to pewnie zasługa tego, że jakoś po 2. roku życia wózki u nas szły w odstawkę i dziecko zwyczajnie musiało chodzić za rączkę lub biegać po łące.
|
|
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Cóż moje albo są noszone albo maszerują same, jednak na długie spacery wózek się przydaje.
|
|
|
|
#343 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#344 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Umieram z ciekawości, cóż to za zainteresowania. Serio, serio. Lapida, wypowiesz się> |
|
|
|
|
#345 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie ja też ich kocham na tę godzinkę, potem od nich uciekam.
|
|
|
|
|
#347 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#348 |
|
Zadomowienie
|
Akurat też nie lubię tego imienia, ale nie wyśmiewam. W dzieciństwie byłam w wielkim szoku, że koleżanki imię pisze się przez G. No ale jak to? Przecież tam nie ma G
Albo Paulina, to dla mnie była Pałlina i nikt nie mógł mi się sprzeciwiać, nawet sama Paulina
|
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
Na wszystkich, ale np. na takie prawo powinny iść osoby, które mają tę umiejętność na bardzo wysokim poziomie.
Miałam kiedyś w domu przykładowe pytania egzaminacyjne na studia humanistyczne, przyszli studenci musieli mieć obszerną wiedzę na temat literatury, filmu, teatru, filozofii itd. jeśli chcieli iść na kierunki z tym związane. Nikt z tego powodu nie płakał, a studia były na nieporównywalnie wyższy poziomie. W końcu na filozofię nie idzie się po to, aby dowiadywać się, że po Sokratesie był Platon, a na filmoznawstwo nie idzie się po to, aby dowiedzieć się kto to Bergman, tak jak na budownictwo, nie idzie się po to, aby ktoś kogoś uczył rysunku technicznego. I jak ktoś kiedyś powiedział mój wykładowca, studia są po to, aby studiować, a nie się uczyć. |
|
|
|
#350 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wikisłownik: studiować (1.1) uczyć się na uczelni wyższej; być na studiach (1.2) uważnie czytać coś (1.3) wpatrywać się w kogoś lub coś uważnie uczyć się (2.1) zdobywać pewną wiedzę lub umiejętności Siedzę, kminię i wychodzi mi, ze ni uja nie ma to zdanie sensu Na studia poszłam z prostego powodu - aby zdobyć wykształcenie. Aby sobie poczytać z pasją nie muszę użerać się z dziekanatem, moim rocznikiem i wykładowcami
|
|
|
|
|
#351 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#352 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#353 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#354 |
|
Konto usunięte
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;44049706]Nam kiedyś wykładowca powiedział, ze różnica między uczeniem się a studiowaniem jest taka, że podczas studiowania więcej się pije
[/QUOTE]No taką rację bym mogła uznać
|
|
|
|
#355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja dość szybko zrezygnowała z wózka (ale ten wózek brałam ze sobą po to by graty w nim wozić ). Podobno angielki strasznie długo dzieci wożą wózkiem, nawet takie pięcioletnie ponoć się zdarzają.
|
|
|
|
|
#356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#357 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#358 |
|
Konto usunięte
|
U mnie nauczyciele zawszę mówią że różnica między studiowaniem a szkolą jest taka że na studiach się z tobą nie cackają.
|
|
|
|
#359 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Jest różnica między tym, że wie się wszystko w danej dziedzinie, a w byciu ignorantem w niej. A mnie szlag bierze, jak ktoś na studiach nie zna podstaw tej dziedziny, ani się nią nie interesuje.
I studiowanie to zgłębianie danej dziedziny, a nie uczenie się jej od podstaw. I tak jedną z przyczyn tak niskiego poziomu studiów jest to, że zajęcia w połowie polegają na uczeni czego, co student dawno powinien umieć: a) ze szkoły średniej b) z wiedzy własnej, skoro wybrał dany kierunek studiów |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.

. Powtórzył to trzykrotnie 
.