|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Urocza fotka, Eryk jak aniołek
![]() Cytat:
Iwantyou super że Dominik już w domu,
|
|
|
|
|
#4772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj jutro bedzie lepiej, mi pani dr powiedziala zeby zapijac octem.jablkowym moze sie sprawdzi,.ktory masz selena tc? Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4773 |
|
Raczkowanie
|
Dostałyście na serio próbki/prezenty od którejś ze stron w stylu Pampers, Hipp itp? Bo zarejstrowałam się dziś przynajmniej na 10 stronach i tylko dwie mówiły o możliwości otrzymania próbek, a ja godzinę jak nie więcej straciłam
|
|
|
|
#4774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dostałam tylko grzechotke z FP a z reszty nic- olewam więc ich ciepłym moczem bo dla 10 ml próbki nie będę sobie potem spamu z poczty usuwać co drugi dzień
|
|
|
#4775 |
|
Gang Iren
|
Pewnie zastanawiał się czy Mikołaj nie skopał sprawy i jakieś auto mu się nie powtarza ![]() Dzięki dziewczyny Oj aniołkiem to on nie jest,pozory mylą
|
#4776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja pisałam do canpolu to odpisali, że się tym nie zajmują. w ogóle pozgłaszałam i po rejestrowałam się gdzie mogłam i póki co jedyne co dostałam to próbeczkę sudocremu i z bebiko bodajże teczuszkę i płytę z muzyką
|
|
#4777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mamy zatwardzenie także kolorowo. Nie wiem jak mu pomoc - masujemy sie leżymy na brzuszku i wogole. Zobaczymy jak bedzie dalej. Pozatym jestem przerażona - niby umiem go " obsługiwać" ale jednak świadomość ze teraz cała odpowiedzialność jest na mnie a nie na położnych i lekarzach lekko mnie paralizuje. Wogole to tak jak pisałam - baby blues nie ma nic wspólnego z hormonami bo ja go zdecydowanie mam teraz Z cennych rad powiem tak - uwielbiam pieluszki tetrowe i ciesze sie ze mam ich sporo bo przydają sie non stop. Sterylizacjia butelek to jakies nieporozumienie kto to wogole wymyślił?! Monitor oddechu daje mi jako taki spokój ducha. Z kosmetyków używam tylko płynu z Oilatum i aquastopu na pupę reszta stoi i sie kurzy. Rozmiarówka ciuszków jest jakaś dziwna Dominik spokojnie nosi 56 tylko rekawki troszkę za długie. Aha i maz wreszcie przyznał mi racje ze nieprzesadzalam z ilością zakupionych kocykow. Od 2 w nocy do 14 nie mieliśmy prądu przez ta pogodę tak jakbym miała za mało atrakcji Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
nie pisałam a teraz to już mam ich gdzieś
nie to nie, wypiszę się z tych stron bo na prawdę mam masę niepotrzebnych maili
|
|
#4779 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- A te laktatory kupujecie nawet jeżeli planujecie karmić piersią? *jestem w trakcie przeglądania list od dziewczyn co muszę kupić*
|
|
|
|
|
#4780 |
|
Zadomowienie
|
Aha i warto zrobic sobie play listy pioseneczek dla dzieci Dominik lubi słuchać muzykę
"... każdy ślimak lalala nosi domek tak jak ja..." Moj pies oszalał w poniedziałek przychodzi do niego psycholog mam nadzieje ze pomoże. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4781 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie martw się... Kiedyś się jeszcze wszystko odwróci, i będzie żałował tego jaki był głupi, i to on będzie żałował i cierpiał. Ale to on wybrał.... i Ciebie w tedy nie będzie to nic odchodziło.Cytat:
Mieszkanie zobaczone, obejrzane. I prawdopodobnie będziemy od 15 mieszkać. Malować na razie nie trzeba, ale i tak pomalujemy z czasem, bo lepiej mieszkac w "swoich kolorach". 3 pokoje, malutka kuchnia w zabudowie. Teraz tylko trzeba poszukać mebli, łóżka, i pralki. 3 piętro.. ciężko będzie pewnie z wózkiem.. ale mam nadzieje że dam radę. Mam nadzieję.. że może w przyszłym roku kupimy coś swojego... o podobnym standardzie. ![]() Cieszę się Mam nadzieję, że ze wszystkim damy radę.. i wreszcie będziemy tworzyć prawdziwą rodzinę.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4783 |
|
Zadomowienie
|
Pilotka - nieźle pognałaś do przodu z terminem
![]() Ja mam nadzieję, że dotrzymam chociaż do tego 1 stycznia....
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
a co sie psu stało? tak silnie zareagował na Dominika?
|
|
#4785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za szybkie kupienie własnego mieszkanka.
|
|
#4788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Meble są tylko w kuchni. Tyle, że moja miejscowość ma 25 tys. mieszkańców. Moje studentki w Częstochowie, płacą, za dwa pokoje - 52 metry - 1000 zł + prąd, gaz, woda w rozliczeniu. Tyle że mieszkanie jest w pełni umeblowane ( zostawiłam nawet kosz na pranie.... wrrr..... )---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- I dziękuję bardzo Dziewczyny za trzymanie kciuków!!!
Niebo jest limitem...! ________Włosomaniaczka 9.01.14 Zuzanka 1.03.18 Igusia Edytowane przez marieee Czas edycji: 2013-12-06 o 22:03 |
|
|
|
|
#4789 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do piosenek - zleciłam mojej siostrze nagranie kilku płyt. wiem, że sama bardzo lubiłam słuchać jak byłam mała (rodzice tak mówili ) i w zasadzie pamiętam to też osobiście z ciut późniejszego dzieciństwa ![]() a co z psem? Cytat:
grunt, że będziecie sami, razem właśnie trafiłam na takie zdjęcie na facebooku. dziewczyny, czy to normalne, że brzuch tak wygląda? wiem, że różnie bywa, ale trochę mnie to przeraża. tym bardziej, że mój brzuch póki co nawet żylasty nie jest, o rozstępach (tfu tfu) i innych niespodziankach nie wspomnę.
|
|
#4790 |
|
Zadomowienie
|
Tak.
Tzn niejest agresywny jak leżymy na łóżku i sie masujemy to kładzie sie w pobliżu i spi ale kiedy mały zaczyna płakać wpada w szał. Jak ja jestem przy nim a on nadal płacze to leci po męża i gryzie nogawki albo drapie lozeczko i chce wskoczyć zobaczyć czy wszystko ok. Wiem ze nie ma złych intencji wiec myśle ze to kwestia kilku ćwiczeń które opanują jego poczucie odpowiedzialności za nowego w stadzie. Biedny jest tak zmęczony ze boje sie ze coś mu sie stanie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4791 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też nic nie dostałam poza tą płytą i teczuszką, więcej na warsztatach można było dostać i na sr. Też na Sr położna mówiła, że warto mieć laktator właśnie jak się karmi piersią, żeby jak będzie nawał pokarmu, albo jak dziecko nie do końca wyssie to warto odciągnąć, żeby zapalenia nie było. No i wiadomo czasem jak się zostawi dziecko u babci albo coś.... My za 2 pokoje od nowego roku mamy płacić 1300 zł. plus opłaty. A to i tak dość tanio w naszym mieście, więc wiadomo zależy od miasta. |
|
|
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Patrycjja straszny ten brzuch! Wiem, ze zdarzaja się rozne rzeczy i nie zawsze mozna zapanowac nad stanem swojej skory, ale w zyciu bym takiego zdjecia nie wysłała na konkurs
iwantyou kurcze, biedni jesteście i pies tez mam nadzieje, ze mojemu nie odbije...---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-12-06 o 22:35 |
|
|
|
|
#4793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja musze reszte przepisów wypróbować Gosiu slicznego masz synka |
|
|
|
|
#4794 |
|
Raczkowanie
|
U mnie mówiła też że do uczucia ulgi tylko a nie do opróżniania zupełnie, bo straszyła, że bóle porodowe przy zapaleniu piersi to sama przyjemność.
|
|
|
|
#4795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz tylko żeby pogoda sprzyjała przeprowadzce![]() Cytat:
![]() My wróciliśmy z mikolajkowej kolacji w nowo otwartej knajpce. Bardzo dobre jedzonko, tylko tak sie obzarlam że chyba teraz nie zasne.. poza tym dalej mocno wieje i pada taki zamarzniety deszcz i aż dzwoni po szybie.. ehh
|
|
|
#4796 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4797 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super ,że udało się wam z mieszkaniem.Dziękuję dziewczyny za słowa pocieszenia. Ja jakoś nie umiem wyobrazić sobie świąt bez rodziny, co prawda zeszłą Wielkanoc spędziliśmy we dwoje, ale dla mnie Boże Narodzenie jest takie rodzinne i ciepłe a Wielkanoc nie za bardzo. A i tak robiłam wszystko ,żeby uniknąć tego nastroju i ryczałam przez kilka dni. No cóż może nie będzie aż tak źle, za to za rok będziemy z Benim spędzać Boże Narodzenie w PL z dziadkami ![]() nooooo to ja się żegnam i idę spać bo przed 4 wstajemy i w drogę. Proszę o kciuki ,żebyśmy dobrze dotarli, i wybaczcie jeśli mnie nie będzie prawie wcale lub w ogóle przez najbliższy tydzień, ale chce się nacieszyć rodzinką no i pokupować rzeczy dla malucha
|
|
|
|
|
#4798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja bym chciała w styczniu... ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Muminku - wszystko będzie dobrze! I owocnych zakupów ))
|
|
#4799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jaki macie metraż mieszkania? |
|
|
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

16.06.2012 
i od razu się pożalę, że dziś zajechałam do biedronki po mandarynki, ale że promocja się skończyła to wzięłam kinderki

)
I owocnych zakupów