|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 40,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 5,71% |
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
0 | 0% |
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
12 | 34,29% |
ten co teraz. ![]() |
7 | 20,00% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
![]() A Ty nie narzekaj, nie udaje mi się przeczytać wszystkiego, ale akurat Twoją romantyczną kąpiel i kolacje zapamiętałam. Ja sama musiałam się relaksować, Ciebie zrelaksował mąż, więc kto ma lepiej? ![]() Odnośnie zaproszeń, to z tych C podoba mi się tylko C1. Wybrałam bym albo C1, albo te drugie ![]() Cytat:
![]() Cieszę się, tylko szkoda, że więcej ma głupich pomysłów, niż takich fajnych ![]() ![]() Cytat:
![]() Faktycznie pech, ale myślę że muszą Ci wymienić. Szkoda tylko, że będziesz musiała się tam pofatygować i tłumaczyć z nie swojego błędu. Nie lubię takich sytuacji. Wykąpałam się ja, wykąpałam i nakarmiłam też Fifiolka mojego, mam teraz jakieś 3 godzinki dla siebie. Odnośnie kąpieli maluchów, to wyciągnęłam przedwczoraj ten leżaczek - foczkę. Muszę przyznać, że super sprawa. Fifi leży sobie w nim jak król zadowolony, a my go myjemy. Podoba się jemu, podoba się nam ![]() ![]() I jeszcze pytanie. Zamierzałam kąpać Filipcia co drugi dzień, według obecnej mody, ale on to tak bardzo lubi, że chyba zaczniemy go codziennie kąpać. A Wy jak często kąpiecie maluchy? Też jestem w szoku. U mnie w szpitalu by to nie przeszło. W ogóle ten mój szpital bardzo nastawiony na porody sn. Śliczny Kubulek! Gratulacje!!! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
GRATULACJE
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Wtajemniczenie
|
Wkońcu mam czas cos napisać, jakos nie mam czasu wejść na forum i pisać, ledwo nadrobiłam.
Gratuluję mamusiom ![]() Dzidzia: oby z oczkami było ok ![]() Domi ![]() ![]() Agnieszka daj Ani czas, przestawi się, u mnie było to samo, przez 2 dni jadła co godzinę po 10 ml, potem skoczyła na 30 ml. Takze Ania sama bedzie się dopominać o wiecej ![]() Taszanta ja bym poczekała ze szczepieniami, tylko co mówia lekarze o wyjężdzie do Tunezji? że bezpiecznie dla takiego malucha? Za zdjęcia ![]() ![]() Za opisy porodów ![]() ![]() Za kolejne tygodnie i miesiące ![]() ![]() U mnie był Mikołaj i mam nową kurtkę i dostalismy 32 calowy telewizor ![]() ![]() I daalej problem z chrzestną jest ![]() Ja w niedziele do Krakowa się wybieram, na uczelnie, i czas zacząć posać prace kontrolne, zaliczeniowe, uczyć się na egzaminy i pisac prace mgr. Straszne to ![]() Babku my kąpiemy codziennie, wie że po kąpieli jest noc, zreszta lubi się kąpać i czeka na nią , widac po tym jak zaczynam ją rozbierać do gołego ![]()
![]() ![]() Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-12-06 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Babku - my kapiemy dziennie bo jak kapalismy co drugi dzien to mloda myliła dzien z noca, a teraz juz wskoczylismy w taki tryb I my I ona. My w zeszlym tygodniu wyjelismy nasza foczke do kapania , ale jak ja na tym polozylismy to był placz I histeria , na szybko wyjmowalismy wanienke, ale I tak plakala jeszcze dlugo . Ona sie w swojej wanience czuje jak krolowa to co ja beda pchac na jakis plastikowy szmelc ![]() Szkoda że mama kupujac taka wanienke nie mogla przewidziec że bedzie miala duze dziecko. I lada chwila z niego wyrosnie ? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4716 |
Wtajemniczenie
|
Ide spać, ostatnio coś czas szybciej leci
![]() i zwróciłam uwagę ze początkiem każdego miesiąca dzieci rodzą się naprzemiennie płciami ![]() ![]() De dobrze ze z Christianem jest ok i operacja niepotrzebna ale nie wyobrażam sobie co czułaś jak go podpinali i jak on płakał, wiemże to dla jego dobra ale jednak silnie działą na psychikę. Z mężem sie uspokoiło? Trele dobrze ze MAjka duża, może w legginsach już hasać, ja czekam ![]()
![]() ![]() Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-12-06 o 22:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Wtajemniczenie
|
a może za szybko ja wkładasz do wody albo woda jest dla niej za zimna lub za ciepła?
#4719 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Wtajemniczenie
|
Rybka jak Kacperek? już się mu humor poprawił> daje ci odpocząć?
Kyte kolki nie ustępują co? ![]()
#4721 |
Zadomowienie
|
od 21 z przerwami karmilam, mlody dopiero usnal... caly czas szukal cycka... na przemian jadl i ciumkal. w koncu zasnal, ja tez ide.
wazylam go dzis bo pozyczylam wage noworodkowa od kolezanki mlody wazy 3900 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Wtajemniczenie
|
a sprubuj najpierw pupę zanurzyć, a może po prostu woli cieplejszą wodę, z temperaturą nie kombinowałaś?
A miałąm się pytać czy podajesz ta herbatkę koperkową? ja ją wycofałam bo wg mnie wzmagała wzdęcia, odstawiłąm też espumisan i glukozę, Coś zadziałało i płacz się skończył, owszem zdarza się ale sporadycznie
#4723 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4725 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
Mój na szczęście nie ma nic przeciwko kąpieli.
Właśnie zakończyliśmy pierwszy miesiąc życia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4727 |
Zakorzenienie
|
Jak jestem na karmieniu i chce wam; dpisac ale kacper tak szybko je...
Lubieolowki gratulacjd!! Veatko dni spokojne noc tez tylko to usypianie wieczorne na rekach... Babku my kapiemy codziennie z powodu jak beatka i trele
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-12-07 o 07:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Zakorzenienie
|
Kyte zrób cieplejszą wodę. Tak o 1 stopień. A pod pupe tetre i zawiń ją na brzuszek mokrà. Tak jakbyś zakladala pampka. Pół od pupą pół. Na brzuch.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4729 |
Zakorzenienie
|
Leze i lzy mi ciekna. Ze zmeczenia.
Tak jak na poczatku wychwalam Nine jak pieknie je i spi, tak teraz jestem zalamana i zrezygnowana. Od jakich dwoch tygodni w nocy Mala budzi sie max co godzine-poltorej. Jedyny dluzszy sen to ten po kapieli, gdzie spi np. od 20 do 23-23.30. Potem juz mam rollercostera. A pobudka co 1,5h (wersja optymistyczna) oznacza dla mnie godzinne sesje snu bo odliczyc trzeba karmienie i przebieranie. Dzis juz nawet nie przebieralam jej co pobudke ![]() W dodatku duzo gorzej je - rowniez w ciagu dnia. Ladnie je doslownie chwile a potem jest ciumkanie i momentalnie zasypia, wiec zabieram jej po jakims czasie piers bo nie od tego ona jest. W efekcie jesli nawet w ciagu dnia zasnie to na chwile bo za chwile jest glodna. I cala dobe tylko karmie i karmie... Co sie stalo ze tak sie jej przestawilo? Czemu tak slabo je? Jestem przemeczona ![]() A moj maz nawet w weekend w nocy nie wstanie zeby chociaz ja przebrac... ![]() Oj bede dzis fukac na wszystko i wszystkich dookola...
![]() |
#4730 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lubieolowki gratuluje ślicznego synka! Kubusiu rosnij zdrowo! ---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- Cytat:
Aaby może to jeden ze skoków rozwojowych... Współczuję bardzo, ale nie umiem nic poradzić ![]()
![]() |
#4731 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
hmm..może leje za mało wody.Bo w sumie jak odpadł pępek to można już moczyc..? Cytat:
:brawo: Cytat:
Spróbuję z tetrą ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Zadomowienie
|
My sie cycolimy. Na razie ciezko no ale jakos idzie. Mala mi przespala od polnocy do 5:30 ale w pierwszej dobie nie kazaly wybudzac wiec sobie tez pospalam troche. Maz dzisiaj wraca do wroclawia na pepkowe. Jestem na przeciwbolowych bo rana ciagnie
Ktosiula,newtrend ja caly czas trzymam za was kciuki azeby szpital jak najszybciej byl tylko wspomnieniem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4733 |
Zakorzenienie
|
Aaby Twoja Nina starsza ale u mnie jest to samo. Daje mu cycka na poczatku slysze ze je, potem ciumka i spi, zabieram cyca to oczy otwarte i szuka to znow podaje to on sie jakos denerwuje rzuca vlowa, puszcza to przystawiam do drugiego i znow akcja z zasypianiem. W zoraj spadl z wagi 20g wiec dostalismy butle z gotowym mlekiem taka co nimi w szpitalu karmia i zjadl z niej po dwoch cycach jeszcze 25ml wiec byl glodny. Z tym ze ja mam juz malo.pokarmu.
P.s. Dziewczyny lub konkretnie Ktosiula farmaceutko dostajemy ti takie mleko gotowe w plynie Nan w szklanych butekach do dokarmiania pielegniarki mowia tu ze jak dziecko nie zje wszystkiego na raz to mozna mu zas pare godzin znow podac ale w necie czytalam ze lepiej nie. Moze ktoras wie jak to jest? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4734 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
![]() Mój też dziś świętuje pępkowe ij ciekawe jak to sie dziś potoczy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kapania to my robimy delikatnie cieplejsza wode i jest radosc nie placze nie marudzi czasem tylko sie skrzywi ale nic wiecej Dzien dobry! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-07 o 06:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Zakorzenienie
|
Lilith, w szpitalu mi mówili że 3 godziny od otwarcia, bo tam pierwszy i ostatni raz dostał butelkę kiedy ja nie mogłam wytrzymać z bólu karmienia.
Sent from my GT-S5570 using Wizaz Forum mobile app
#4737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze to skok rozwojowy a może faktycznie sie nie najada lub nie ma sily ssac? Biedulka malenka. Ja np. wczoraj odkrylam, ze moje dziecie nie chce pic najzwyczajniej mojego mleka. Odciagnelam jej butli kilka i za kazdym razem jadla po 20-25ml... no a na 3h to malo jednak...sie nie dziwie ze chudnie... a Ty zaprzegnij meza do opieki ![]() Cytat:
no dokladnie ![]() Cytat:
Moja tez dostawala i panie kazaly cala noc trzymac w razie w. Wiec pewnie mozna. Mojej nic nie było ![]() Dziewczyny cz n dopajacie dzieciaczki na mm? I co trzeba dodatkowo dawac? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Ogolnie tak mamy szczelne okna, ze teraz nam tak wywialo całe mieszkanie ze wszędzie zimno... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Zadomowienie
|
Witam się!
Milek spi obok mnie i się usmiecha ![]() Mąż mój chory ![]() Cala noc musialam sama wstawac, bo on z gorączka... Odczulam jak brakuje mi jego pomocy. I tak byl dzielny bo wstawał podejrzewać mleko. ![]() ![]() ![]() Kimnę sie jeszcze poł godzinki ![]() Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Wtajemniczenie
|
dopaja się dzieci, podaj herbatkę rumiankową, słabą, najlepiej pazroną z torebki ale jak już zakupiłąś granulowaną to też się nadaje. Z co do ilości wypicia, tylko ile dziecko chce. ALE nie podawaj wody przed karmieniem, bo mniej zje.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.