|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
A ja zasypiam zawsze na boku...
Dziś wyczytałam, że nie wolno w ciąży spać na plecach - "Gdy leżysz na plecach, macica naciska na żyły odprowadzające krew z dolnej części twojego ciała do serca. Pozostawanie w tej pozycji przez dłuższy czas może spowodować zaburzenia krążenia i utrudnić dostarczanie substancji odżywczych do łożyska i rozwijającego się płodu. Sytuacja taka jest potencjalnie niebezpieczna, zwłaszcza dla osób cierpiących na zaburzenia, takie jak nadciśnienie tętnicze, które ma wpływ na ilość tlenu i substancji odżywczych dostarczanych nienarodzonemu dziecku." Także - przestawiajcie swoje przyzwyczajenia. |
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
A ja właśnie nie, bo mąż się kładzie często nawet o 20:00 to mi się nudzi bez niego i idę z nim spać
---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
No tak mi się wydaje, że dzieciak jest coraz większy, bo zwyczajnie mi niewygodnie od kilku dni Trudno, trzeba się będzie przyzwyczaić...
|
|
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie bardzo bo tak odczuwam ten mięsień czy na jednym czy na drugim boku. Zobaczymy Eh
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc. Cały czas proszę maluszla, żeby przy następnej wizycie się
Już nie chował. Lap5op mi się popfsul i tz powiedział, że bardzo dobrze bo głupot nie będę czytać. Także może mnie parę dni nie być. Bo na tel strasznie wolno mi chodzi.. trzymajcie kciuki za mojego dziecoaczka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałyście już o tym, że za rok będziemy spędzać święta z naszymi maluszkami
|
|
|
|
#1448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nic się nie martw ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie
pewnie widziałaś już na all te świąteczne pajacyki i body |
|
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1451 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, witam się z rańca. Zaraz jadę na zakupy, trza coś do rosołu na jutro kupić
![]() A potem jadę w końcu po kurtkę, bo nie mogę się w swoją zapiąć ![]() Cytat:
Cytat:
trzymaj się i trzymamy kciuki za maluszka Cytat:
|
|||
|
|
|
#1452 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oj dziewczyny nie przesadzajcie...na plecach same przestaniecie spać, bo najzwyczajniej dzieciątko będzie Wam za ciężkie...teraz jest jeszcze malutkie, więc dyskomfortu nie powinnyście Cię czuć. Co powiecie jak maluch będzie miał 3kilo? a dodajcie do tego wielkość macicy, wody płodowe...A z prawym bokiem? Także nie czytajcie tych głupot błagam Was. Ja o tym usłyszałam na wizażu w tej ciąży i jak tylko to czytam to się za łeb chwytam. Cytat:
przeczytałam Was od deski do deski już wczoraj wieczorem, ale nie chce mi wracać by cytować. Tyle co pamiętam...pielgrzymki do szpitala, powiem, że ja akurat byłam szczęśliwa, że przychodzili do mnie, czułam się dumna, gdy mogłam pochwalić się Igusiem. Nie przeszkadzały mi odwiedziny, bo najwzwyczajniej się nudziłam. Leżałam z kobietami, które były jakieś zamknięte w sobie, nic nie gadały, wsadzały nos w kołdrę i unikały wzroku. Ale wiem, że były dziewczyny, które odwiedzał tylko mąż, bo tak sobie życzyły. Każda zaprasza tylu gości na ile się czuję ![]() A ciuszki dziewczyny przepiękne kupujecie Co do mojej wizyty to wszystko w porządku. Powiem Wam, że bardzo polubiliśmy z moim lekarzem, wczoraj on się śmiał i ja...fajna wizyta była nawet tak pomyślałam, że szkoda mi będzie go zostawiać po 20tym tygodniu...no ale ja nie dam rady walić na dwa fronty. Mam synka i zostawianie go co 2 tygodnie już mi robi niekiedy kłopot, bo nie zawsze mąż ma nocki. Także mam myślówę na razie ![]() Wracając do badań to wszystko okej, nie mierzył malucha ani nic, tak się zagadaliśmy, że zapomnieliśmy razem o zdjęciu Nawet zrobił wyjątek i że jako "dobrze mi się z oczu patrzy" to postarał się dopochwowo zerknąć co maluch ma między nogami...aleeee niestety. Co już miał dobre ujęcie to maleństwo odwracało pupkę także poczekam do prenatalnych pewnie z ciekawością Kazał mi przyjść jeszcze przed świętami, czyli Zubi kochana wpisz mnie tam na 20.12.2013, zmień tylko datę... Synuś wczoraj wyszalał się pół dnia w parku rozrywki dla dzieci. Mikołaj obdarował go prezentami. Sama byłam padnięta, dlatego też nie miałam nawet siły się odezwać
|
|
#1453 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejo babole
![]() Cytat:
nic więcej nie napisze coby się nie denerwowaćCytat:
Cytat:
Cytat:
super gratulacje teraz to poleci mi jutro stuknie 20 tydz ![]() Cytat:
gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
rodzice, teściowie siostra i szwagierka. I nikogo innego w szpitalu nie chcę widzieć. I to tylko wtedy kiedy mniej więcej dojdę do siebie a nie już na 3h po porodzie. I on jest tego samego zdania i ma wszystkich pilnować.Cytat:
imprezek się zachciewa z chorymi dziećmi ![]() Cytat:
a tam gadanie. Mi jak do tej pory to na prawym boku najwygodniej. Na lewym to tylko wtedy leżę kiedy prawy ścierpnie. Jeżeli mój organizm domaga się prawego boku to znaczy że to jest dla mnie dobre.
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
to ja się pochwalę kilkoma ciuszkami które mam... jest tego trochę więcej a jak już się dowiem jaka płeć to będzie szał
![]() mi plecy trochę minęły nadal mięsień jest obolały ale już nie łapią mnie skurcze za to oprócz tego że bolą mnie cycki minęły mi objawy już tak często nie siusiam itp i jest śnieg
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Fan za 5 miesiąc
![]() Jagodzia za 20 tydzień kiedy to zleciało co Ci pomagało i jak długo to trwało ?Carmenaa_88 za relację i już zmieniłam datę wstydliwe te nasze dzieci mam nadzieje, że przed świętami się ujawni ja liczę na 30.12 akurat świętowanie na drugi dzień ![]() (kicia) bardzo ładne ciuszki a te kapciuszki mega Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2013-12-07 o 11:10 |
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
a kosztowały całe 3 zł w tesco na wyprzedaży
|
#1457 | ||
|
Zakorzenienie
|
O kurcze, nie mieścisz się już w swoją? Ja mam nadzieję, że będę się dopinać jak najdłużej, bo szkoda mi kasy na nową kurtkę... Mam dobrą zimową, a poza tym dwie narciarskie, więc no niepotrzebna mi
![]() Cytat:
Ale szczerze to właśnie nie wydaje mi się, żeby macica była jakaś wielka, żeby coś tam zgniatać na tym etapie, tylko że dalej mi się źle leży Brzuch mi chyba rośnie od tych kilku dni, bo ciągle coś tam czuję, a na boku to jeszcze najwygodniej, ale kij tam na którym ![]() Teraz sobie przypomniałam, że u mnie w szpitalu jest chyba tak, że nawet nie pozwalają wchodzić na salę po porodzie tylko jak ktoś odwiedza matkę to musi wyjść na korytarz z dzieckiem... ![]() Super, że wszystko ok A ty chodzisz do dwóch lekarzy? A ten teraz fajny to prywatnie? Cytat:
No ja to chyba mojemu zakażę przez pierwszy dzień się chwalić A dzisiaj mi się śniło, że mały był już z nami |
||
|
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
Za tydzień jadę na zajęcia i właśnie zamierzam wpaść po drodze do tesco
|
|
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się czaje na wyprzedaż poświąteczną świątecznych ciuszków
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
ja też czekam akurat może poznamy już płeć
|
|
|
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziwiam, bo ja bym się nie odważyła przed II trymestrem kupować A mąż to do dziś mi zabrania ![]() A mnie już nawet cycki nie bolą Hmmm, będą mi pasować do bodów i półśpiochów
|
|
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to przed ciążą już kupiłam jak coś ma się stać to się stanie i takie rzeczy na to wpływu nie mają. A patrząc na nasze staraczki to i tak przyda się następnemu dziecku.
|
|
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
o fajnie macie
ja się pewnie ograniczę do jakiś śpiochów pasujących do obu płci może jakąś czapeczkę się uda dorwać ![]() Cytat:
|
|
#1464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale nie naciskałam, wolę poczekać i być pewna życzę żeby się ujawniło ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
bo nasze dzieciuchy nie ważą nawet jeszcze pół kilo to gdzie tam co ma nas gnieść wagowo ale w ogóle nie wolno wchodzić?to co matka wychodzi przez 3 dni do dziecka na korytarz? czy mówisz o tym, że macie jakąś sale poporodową?u mnie nie było takiej sali...mnie po porodzie dali do matek na podtrzymaniu tam gdzie miałam łóżko jeszcze przed porodem. potem miałam wziąć manele i sama przenieść się do sali dla świeżo urodzonych. A odwiedziny miałam popołudniu ponad 12 godzin po porodzie, bo zjedli najpierw obiad zanim do mnie zaczęli się schodzić A lekarz to dalej ten sam z NFZ. Nie chodzę jeszcze prywatnie. Chciałam iść, ale po 20tym tygodniu, po połówkowym. zazdroszczę
|
|
#1465 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oczywiście nadal coś może pójść nie tak, ale prawdopodobieństwo jest znacznie mniejsze ![]() Podziwiam was, bo jesteście większymi optymistkami ode mnie ![]() Cytat:
![]() No właśnie tak też myślę, że ona rośnie i mnie ciągnie, a po prostu na plecach bardziej to odczuwam Nie nie, matka jest z dzieckiem na sali (z innymi, które już urodziły), a jak ktoś w odwiedziny przychodzi to musi wyjść na korytarz do tej osoby. Tak przynajmniej mi powiedziała jedna babeczka jak leżałam na Patologii. A czemu po 20 tygodniu chcesz zacząć chodzić prywatnie Nie lepiej już zostać u tego, jak taki fajny? Kasę przynajmniej zaoszczędzisz A z tymi cycami to przejdzie, mi przechodziło stopniowo i oto jednego dnia dotykam a tu nic
|
|||
|
|
|
#1466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zmieniłam swoje podejście po przeczytaniu historii dziewczyny która urodziła martwe dziecko w 37 tyg... nigdy nie ma się gwarancji... Także na tym etapie jestem świadoma że może być różnie ciuszki mam schowane głęboko w szafie także nie mam ich na widoku czy coś. Staram się myśleć pozytywnie
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno dlatego byłam też ostrożniejsza. No i dobrze, trzeba myśleć pozytywnie |
|
|
|
|
#1468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś te 5 % mnie nie zadowala dużo do połówkowych nie zostało, więc wytrzymam. Tym bardziej, że teraz święta sylwester, więc szybko zleci ten grudzień czy będziesz miała takie zwykłe na wizycie?Co do sali to tak dziwnie...niech Cię tak odwiedzają i wychodź co chwila jak Cię szwy rwią, wtedy to rzeczywiście nie życzyłabym sobie odwiedzin. Tam gdzie ja leżałam to rzeczywiście było niewygodnie, bo leżało nas tam 7 na jednej małej salce, było ciasno w cholerę, więc jak tak przyszli teściowe z mężem i szwagrem lub wcześniej mama z bratem i koleżankami moimi to zrobił się już tłok, tyle, że weszli tylko na chwilę, obejrzeli i poszli moje łóżko było na początku w rogu akurat, więc nikomu nie zawadzali w sensie że ktoś nie mógł się do łóżka dostać Tam gdzie chcę rodzić leżą po 2,3 na sali i jest sporo miejsca. Teraz oczywiście już nie pozwolę takich pielgrzymek. po dwie osoby i nie takie grupki bo tu natłok ludzi, a potem zostałam sama jak palec. dobrze, że mnie psiapsióła co dzień na chwilę odwiedzała, żeby mi się nie nudziło. co do lekarza to chcę go zmienić na ordynatora szpitala w którym chcę rodzić, w nadziei, że jako jego pacjentka nie zrobią mi ani dziecku nic i też źle traktować mnie nie będą. ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2013-12-07 o 12:48 |
||
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no kupowanie wózka łóżeczka itp na tym etapie to porażka. Ale kilka ciuszków nie zaszkodzi ![]() ale odkąd jestem w ciąży to nic jeszcze nie kupowałam akurat jak będą poświąteczne wyprzedaże to będę już tyci tyci przed II trymestrem
|
|
#1470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do sali to dziwnie, ale tak właśnie słyszałam... Zobaczymy, nawet nie wiem czy tam będę rodzić, podpytam się ginki co o tym myśli, jak pójdę teraz... Wiesz, jak mam być szczera, to ja tak za bardzo nie wierzę, że jak ktoś by zobaczył, że ciążę prowadził mi jakiś ordynator to będą mnie lepiej traktować. U mnie wszystkie babki z miasta pchają się do z-cy ordynatora na położnictwie, a on tylko kasę zbiera, a bierze aż 200 zł za wizytę ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
Ale mam nadzieję, że u nas nie będzie żadnych przykrych historii |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

ja tak mam cały czas
Trudno, trzeba się będzie przyzwyczaić...

i nic się nie martw 

nic więcej nie napisze coby się nie denerwować
super gratulacje teraz to poleci 

18.08.2010 - zaręczyny
ja liczę na 30.12 akurat świętowanie na drugi dzień 
Nie lepiej już zostać u tego, jak taki fajny? Kasę przynajmniej zaoszczędzisz
Na pewno dlatego byłam też ostrożniejsza.