|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22
Cytat:
czemu mnie to nie dziwi ![]() mój jak już ułożył z klocków auto wyścigowe i zdjął porcelanowe naczynie znad telewizora i umieścił tam swoje dzieło.... ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
![]() wino, ptasie mleczko śmietankowe i .... wormsy na wii
|
|
|
#1802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1803 |
|
Raczkowanie
|
Świeżak ze mnie tu
Zapoznałam się z Waszymi przygotowaniami i chciałabym tym samym zasięgnąć porady.Jestem na etapie poszukiwania sukni. Zastanawiam się nad halkami wszytymi w suknie vs niezależnym kołem i już naprawdę sama nie wiem. Sukienka w oryginale jest na kole ale jakoś dla mnie to tak śmiesznie wygląda, jak Wasze doświadczenia ? Sukienka w załączniku. Moja drugie pytanie to kwestia góry sukienki, przyznam, że koronka trochę mnie drapie, ale nie jest to kwestia tego konkretnego modelu, ogólnie te sukienki tak mają. Pani przekonywała mnie do tego że podszyje rękawek czyś i jest ok, to prawda ? trochę już wariuje
|
#1804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wszystko zależy od modelu.Mam też koronkową górę i mnie nie gryzła. Spód jest zrobiony chyba z tiulu, a na tym dopiero koronkowe aplikacje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też Mikolaj zostawia w butach. Tż doznał szoku jak pierwszy raz przyszedł do niego mikołaj z północy
jego mikołaj zostawil mi merci pod poduszką.Co do lego to ja przymierzam się do kupna gwiazdy śmierci ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli robisz np. stolik tylko dla dzieci i dzieci świadków są na tyle duże że będą tam chciały siedzieć bez rodziców to ok. Jeśli natomiast inne dzieci będą z rodzicami, a tylko one nie to średnio bo pewnie będzie płacz i i tak przychodzenie do rodziców. Szczerze powiedziawszy trudna sytuacja. Osobiście nie zdecydowałabym się na 'takich' świadków. Moja świadkowa w dniu ślubu będzie działa siedmiomiesięcznego synka i zwyczajnie ją zapytałam jak ona to widzi. Małego na wesele nie bierze, ale wiadomo, że jako świadkowa będzie musiała być dyspozycyjna sporo przed ślubem (pewnie od 15) i praktycznie zostać do końca. Powiedziała, że stanie na głowie, babcie zatrudni, ale będzie całą sobą, w 100%. Gdyby jednak miała wątpliwości, mimo że to moja najlepsza przyjaciółka, poprosiłabym (dla wygody swojej i jej) kogoś innego.
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1808 |
|
Zadomowienie
|
U mnie Mikołaja nie było, choć mocno mnie zaskoczył po godzinie 19 kurier z płynem micelarnym do testowania z wizażu. Pierwszy raz mi się udało
![]() A ze spraw ślubnych - siedzę i patrzę na zdjęcia sukni Zastanawiam się jaka fryzura najlepsza i biżuteria
gdzie chcesz nocą iść? ![]() Edytowane przez Lg_ago Czas edycji: 2013-12-06 o 21:38 |
|
|
|
#1809 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie nietaktem jest rozdzielanie par, małżeństwa. Gdyby mnie ktoś posadził z dala od TŻ to nie wspominałabym dobrze takiego wesela. Sent from my GT-S7560 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
chyba tak zrobie... niech świadkowie się gniewają ale jak zauważyłyscie , nie zrobimy sobie ze stołu PM kinder stolika. nie chce sie martwic pol wesela , ze spadnie dekoracja albo zrzucą kwiaty albo bedą beczeć. momentami już mam dosyć tego wesela bo jest więcej problemów niż radości z planowania. wydawało nam się , że rozwiązął się problem kogo wziąć na świadkową (bo nie miałam na prawde kogo), teraz kto ma przy nas siedzieć. a w gruncie rzeczy to mama moja i rodzice TŻ są nam najbliżsi i dzięki nim to wsyzstko...
|
|
#1813 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ma piękną, delikatną koronkę i w ogóle jej nie czuć. Nie wiem czy to poszycie coś da. Ja byłam swiadkową 2 lata temu u przyjaciółki i była ta sama historia. Niby jej panie podszyły a cały czas ją drapała. Młoda miały cały czerwony dekolt, masakra! Co do halki to ja wybrałam taką na bardzo delikatnym kole i układa się super a do tego jest leciutka. Ale akurat w tym salonie muszę przyznać wszystkie halki były wygodne i nie wyglądały tak sztucznie. Jutro idę podpisać umowę i już nie mogę się doczekać |
|
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
my dzieci sadzamy koło rodziców po prostu, będzie ich łącznie koło 8 sztuk (3 lata, 4 lata, 6 lat, 7 lat, 8 lat, 9 lat, 11 lat, 2x12 lat) więc nie chce mi się kombinować
jak dla mnie rodzice powinni przyjść sami no ale to już ich biznes
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
hej. Nie nadrabiam bo nie mam czasu i padam na ryj
![]() w pracy mam mega zayob. Moja zastępczyni w ciąży, źle się czuje i jest na L4, a dwie moje dziewczyny miały powazny wypadek samochodowy jak wracały z pracy do domu i tez mają L4. Dobrze, ze wyszły z tego cało bo dachowały 3 razy i auto do kasacji więc siedze na okrągło w robo. Jutro od 7-21, a niedziela 8-21 odezwe się jak będe miała chwile |
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Tż walczy z projektem SaveTheDate'ów, ale na razie częściowo poległ, wkurzył się i dokończy jutro, bo mu komp pyskował
A ponieważ jestem w temacie...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też nie był Mikołaj
Z TŻtem dajemy sobieprezenty pod choinkę, mama też pod choinkę nam coś kupi ![]() Ja dziś jestem słomianą wdową, TŻ wybył na Wigilię firmową ![]() Opiumalfa - kolczyki bardzo fajne, będą pasować Pysia, raaaany, dobrze że się dziewczynom nic nie stało poważnego! |
|
|
|
#1818 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Mój Mikołaj wsadził mi do buta wielkie pudło Tofifi, w pracy zastałam na biurku miłokajka od szefowej, a potem jeszcze pracownica dała mi mikołajka, potem przyjechałam do rodziców i oboje dostaliśmy po sweterku i torbie słodyczy. ![]() Wczoraj metr brakował od dzwona... Faceta obróciło i nie wiedziałam czy hamować czy dać w gaz... W ostatniej chwili dałam w gaz i udało mi się uciec, brakowało tak mało... Cytat:
Moja świadkowa była bardz zaskoczona bo jest z innego regionu, ale wytłumaczyłam, że u nas wielkim nietaktem i brakiem szacunku byłoby nieposadzenie rodziców koło nas i się odtentegowała A nawet ucieszyła bo będzie siedziała koło innych młodych osób. Jka ja byłam narzeczoną świadka to bez sensu było siedzenie koło nich, bo ich w ogóle nie było, a że TŻ miał swoje obowiązki to się trochę nudziłąm...Cytat:
|
|||
|
|
|
#1819 |
|
Zadomowienie
|
Masakra jest z ta jazda w taką pogode :/ ja w czwarek wracalam z Wrocławia do Warszawy i jechalam 8 godzin, gdzie srednio wchodzi ok 5. Cały czas jakieś wypadki i nieszczęścia. Sama jestem wykończona, od 2 miesięcy nie miałam dnia wolnego , nawet w weekend
|
#1820 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobna do mojej mnie jakoś nie gryzie ta koronka ![]() ja mam na halkach a na halce też bardzo dobrze to wygląda
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
hej
dzisiaj TZ ma wychodne, na cały dzień z kolegami wybył ja już nastawilam pranie, przebrałam pościel, teraz się pouczę, porobię projekty, potem jakieś zakupy, odkurzanie... ech klasyczna sobota w domu
|
|
#1824 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez uwielbiam wolne weekendy. Mogę wtedy tyle zrobić !
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
Z Akces (bez 2) - http://www.akces.biz/.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-12-07 o 11:16 |
|
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
ja teeeż!
Czekam aż TŻ wróci z tego wyjazdu. Dopiero po 11, a ja robię II pranie, umyłam naczynia, ogarnęłam chatę, spakowałam śmieci, porobiłam porządki w torebce w dokumentach, zjadłam śniadanie, wzięłam prysznic, umyłam włosy, umalowałam się, a teraz siedzę i pachnę
|
|
|
|
#1827 |
|
Zadomowienie
|
Trzymaj się
![]() A u nas nie wkłada sie do buta, zazwyczaj podkładamy sobie byle gdzie, byle tylko obdarowana osoba nie widziała kto jej podłożył prezent ![]() U mnie było 3 mikołajów! TŻ-mikołaj przyniósł mi komplet szydełek w etui mama-mikołaj - klasycznie 2 pary gaci, skarpetki, szminka ochronna, słodycze siostra-i-szwagier-mikołaj dali mi książkę z pozytywnymi myślami Patrzcie co dziś upolowałam- za kosmiczną cenę 6 zł ! ![]()
|
#1828 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
My wstaliśmy o 8:40, do 10 sobie posiedziałam na youtube a potem stwierdziłam, że posprzątam teraz i następny raz tak gruntownie to przed świętami... więc puściłam pranie i zmywarkę, posprzątałam kuchnię i łazienkę, starłam kurze w sypialni i w salonie (poza jednym wielkim regałem, ale to działka TŻta ) plus zmiotłam caaałe mieszkanie (TŻ ma dziś bojowy nastrój więc wolałam mu nie szumieć odkurzaczem, a wszędzie mamy panele więc zamiatanie daje radę )Na szczęście trafił mi się drugi weekend wolny od prac na studia, więc ewentualnie porobię coś do pracy i mam zamiar napisać kilka notek na bloga, żeby mieć na zaś ![]() Ach, i jeszcze mamy newsy z rodziny... myśleliśmy, że w przyszłym roku czeka nas jeszcze jedno wesele i cały czas leciutko się stresowałam, czy kuzynka TŻ nie wyskoczy ze ślubem jakoś tuż przed nami. Ale okazuje się, że bierze ślub 17 grudnia w tym roku, bo wpadli i ksiądz im nie da kościelnego, więc biorą cichaczem, w środku tygodnia, bez wesela... A w rodzinie dotychczas same typowe, trochę wiejskie wesela były, w dodatku już żona kuzyna TŻ szła do ślubu w ciąży, no ale oni wpadli na 3 miesiące przed ślubem, jak już wszystko było ustalone...Poza tym szczerze, nie wróżę dobrze tej kuzynce co teraz wpadła... była z tym swoim narzeczonym na jednym weselu i chłopak nie za fajnie się prezentował... nie do końca chyba znał umiar w piciu, w dodatku nie miał chyba 2 zębów z samego przodu plus sporo tatuaży tu i tam, wykonanych bardzo amatorską ręką... nie robił dobrego wrażenia... No i jeszcze żona jeszcze jednego kuzyna TŻ wyrzuciła swojego męża z domu (po raz drugi, ale teraz ponoć definitywnie)... Matko, ile u tego kuzynostwa się dzieje to trudno ogarnąć... dobrze, że rodzina TŻ mocno się odcięła od tamtejszego "stylu życia" i mentalności... Mama utrzymuje kontakt ze swoim rodzeństwem (a ci kuzyni to właśnie od strony teściowej), ale jednak mentalność już inną ma na szczęście.
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2013-12-07 o 11:28 |
||
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
w dzien naszego slubu NIE MA zadnego meczu, w ktorym uczestniczy Belgia. UFF! |
|
|
|
#1830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuje KasiaK_080290 piękną suknie wybrałaś !! Całkiem inna niż ta moja, ale równie piękna
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

a ja miałam mamę Mikołaja dostałam trochę kosmetyków i sweterek
i .... wormsy na wii

Nie powiem - zaskoczył mnie!

)