|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wesela, pierścionki, zaręczyny - wszystkie o tym wciąż mówimy PM2016 Cz.3
|
|
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję że w przyszłym roku tez zamieszkamy razem
|
|
|
|
|
#4053 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczysz jak Ci zleci szybciutko!
|
|
|
|
#4055 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My to jak się "normalnie" widywaliśmy- jak miałam staż/byłam jeszcze w technikum to tak co 2 dzień + cały weekend ![]() A teraz jakoś tak wyszło ze codziennie się widzimy, albo u niego siedzimy albo u mnie Ale wolałabym razem mieszkać bo takie latanie to tu to tam to już mnie irytuje powoli
|
|
|
|
|
#4057 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I czasem, bardzo rzadko, w tygodniu w środę No mnie też to wkurza
|
|
|
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4059 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nocki na weekendy to chce
Jeśli się mój nie rozmyślił to pewnie zamieszkamy jak nie w przyszłym roku to na pewno w 2015 zawsze coś.
|
|
|
|
#4061 |
|
Żona Gargamel
|
Uważam, że to dziwne, że zamieszkać niby nie chce ale całe weekendy u niego spędzać to tak... Takie niby pobożne, a wcale nie, uwielbiam takie obejścia
|
|
|
|
#4062 |
|
Dostojna peema.
|
Ehh, my też nie chcemy mieszkać razem ze względów światopoglądowych a od kiedy tż mieszka sam ja czasem nocuję. Nie chodzi o rzeczy z którymi to wszyscy kojarzą (różnie bywa ale to akurat nie ma nic wspólnego z nocowaniem) ale po prostu o to, żeby pobyć ze sobą tak normalnie, zasnąć razem, obudzić się, być w takim codziennym życiu przez chwilę. Nie wiem, ja ogólnie jestem dość religijna ale też nie lubię przesady. Znam pary, które ze sobą w jednym łóżku przed ślubem nie nocowały i jak dla mnie to paranoja.
|
|
|
|
#4063 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja uwialbiam te nasze nocki, zasnąc i obudzic sie przy nim![]() Cytat:
![]() Cytat:
) A pogrubione- to jest najlepsze
Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2013-12-07 o 13:53 |
|||
|
|
|
#4064 |
|
Dostojna peema.
|
Wiecie co mnie np. denerwuje?
O ile ja jako praktykująca katoliczka nie pouczam jakoś specjalnie moich koleżanek, które mieszkają z facetami przed ślubem.. No nie pouczam bo NIE. Uważam, że każdy ma swoje życie i za nie będzie odpowiadał jeśli w to wierzy i tyle, sama też nie jestem święta ani nikt. Poza tym są gorsze zbrodnie na tym świecie, że tak niefortunnie powiem No więc wracając - ja ludzi nie pouczam, że mają ze sobą nie mieszkać przed ślubem natomiast ilekroć ja powiem, że ze względów światopoglądowych nie chcę mieszkać z moim chłopakiem przed ślubem to w 99% słyszę jakieś dziwne komentarze. Tu na forum już udało mi się dowiedzieć, że skoro nie jestem dziewicą to nie powinnam się uważać za osobę wierzącą ![]() No i ze jestem zakłamana bo niby nie chcę mieszkać przed ślubem a tą dziewicą nie jestem (choć i tak przez światopogląd mocno hamuję pewne sprawy w moim życiu). Po prostu ja się spotykam np. z nietolerancją z tego powodu i denerwuje mnie to, że mało kto rozumie, że może nie każdy chce mieszkać ze sobą przed ślubem. Względy religijne, tradycyjne czy inne. Paradoksalnie ja starając się żyć w zgodzie z nauczaniem KK nie pouczam a pouczają mnie jakby nie mieszkanie ze sobą przed ślubem było czymś nienormalnym. To jest dla mnie chore, o ![]() Edit: Aha i jeszcze mam często wrażenie, że wiele osób uważa za gorszy związek, gdzie para nie chce koniecznie mieszkać ze sobą przed ślubem. Zresztą to nie jest tylko wrażenie, jestem pewna iż wiele osób tak uważa. A dlaczego? Nie mam pojęcia. Pewnie myślą, że mniej się kochamy niż inni jeśli wychodzimy z założenia, że jeszcze się razem namieszkamy :P Edytowane przez Lilly Greace Czas edycji: 2013-12-07 o 14:04 |
|
|
|
#4065 |
|
Konto usunięte
|
No zgodze sie z Toba. wszyscy mysla ze TRZEBA koniecznie zamieszkac przed slubem. zeby sie poznac we wspolnym mieszkaniu, zeby sie "wyprobowac". a ja nie zamieszkam i co? najwyzej sie rozwiode
|
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
My mieszkaliśmy razem całe studia (z wyjątkiem wakacji). Tylko dlatego, że była taka możliwość i skorzystaliśmy.
Teraz ja wróciłam do rodzinnego miasta, mieszkam z przyjaciółką i ani ja ani tż z tego tragedii nie robimy- natomiast nasi znajomi owszem No bo jak to tak, zamiast do przodu to my się wyprowadziliśmy... Ano tak. Nikt z tego powodu nie płacze i uważam, że jak ma się coś rozwalić, to i tak się rozwali. A co ma być, to przetrwa. |
|
|
|
#4067 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4068 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nawet tu na wątku dziewczyny mówiły że nie wzięly by ślubu bez wcześniejszego mieszkania razem
|
|
|
|
|
#4069 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
Jestem z facetem od 4 lat, wyjeżdżamy razem (dwa razy nawet na 2 tygodnie), czasem nocujemy razem, spędzamy we dwoje dużo czasu, znamy się bardzo dobrze. I co? I naprawdę przeżyję aż taki szok po ślubie? Nagle okaże się innym człowiekiem? Mieszkanie razem przed ślubem jako magiczny sposób na wszystko, tak? Kiedyś usłyszałam argument ''a co jak zamieszkasz z nim i będzie cię wszystko denerwowało, takie codzienne sprawy...np. rozrzucone skarpetki''... no błagam Ogólnie chodzi mi o to, że ja nie potępiam mieszkania razem przed ślubem (choć z przyczyn osobistych także nie jestem zwolennikiem ale to już pisałam) ale denerwuje mnie wciskanie mi na siłę tego, że TRZEBA mieszkać razem przed ślubem inaczej moje małżeństwo okaże się katastrofą. Serio? zieeew. |
|
|
|
|
#4070 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
niech się ludzie zajmą swoim życiem![]() taka prawda ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
) ale jakos to bedzie. na poczatku bedzie rzucanie talerzami
|
||
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie uważam, żeby mieszkanie razem przed ślubem było kluczem do wielu wspaniałych, szczęśliwych lat w przyszłości.
To trochę tak jakby myśleć, że jak nie jest się oznaczonym ,,w związku" na fejsie, to związek jest niepoważny
|
|
|
|
#4072 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a to nie jesteś oznaczona? jak możesz? idę pomolestować Tz
Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2013-12-07 o 14:35 |
|
|
|
|
#4073 |
|
Żona Gargamel
|
Mnie to tam zwisa jak kto robi, każdy niech sobie życie prowadzi wg własnych przekonań i niech będzie zadowolony
|
|
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4075 |
|
Dostojna peema.
|
No a nie macie wrażenia, że wiele dziewczyn które mieszkają ze swoim facetem przed ślubem patrzy z góry na te, które nie mieszkają? Jakby ich związki były gorsze?
![]() Ja np. mam taką koleżankę, która znając mnie od lat i tak wpaja mi, że po prostu MUSZĘ zamieszkać z TŻ przed ślubem bo ona ze swoim zamieszkała i dzięki temu posiadła tajemną wiedzę
|
|
|
|
#4076 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4077 |
|
Dostojna peema.
|
Dokładnie, ja też uważam, że każdy powinien robić jak chce! I przede wszystkim (bo o to mi się rozchodzi) nie narzucać nikomu i nie patrzeć z góry!
|
|
|
|
#4078 |
|
Pani żona :)
|
Ja czekam na Tżta, bo pojechał do rodziców wczoraj i dzisiaj miał wrócić, ale jeszcze go nie ma...
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4080 |
|
PeEma
|
No ja tu już kiedyś mówiłam, że nie wzięłabym ślubu bez wcześniejszego mieszkania razem, bo wiem jak bardzo poznałam mojego R dopiero jak doszło do wspólnego mieszkania. Jak dużo codziennych rzeczy mnie wyprowadza z równowagi. Po prostu po ślubie chciałabym żeby było cudownie (przynajmniej na początku), a teraz wiem, że byłabym w szoku i raczej nie byłoby mi miło, zaraz po ślubie się tak denerwować o błahe sprawy
tak więc uważam, że lepiej ze sobą zamieszkać wcześniej, ale! Nikt nikogo nie potępia za inne zdanie i ja życzę wszystkim jak najlepiej mowię tu tylko o sobie i swoim spojrzeniu na tę sytuację Wysłane z mojego Note II
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

ja będe go widywać codzinnie jak u niego zamieszkam

No więc wracając - ja ludzi nie pouczam, że mają ze sobą nie mieszkać przed ślubem natomiast ilekroć ja powiem, że ze względów światopoglądowych nie chcę mieszkać z moim chłopakiem przed ślubem to w 99% słyszę jakieś dziwne komentarze. Tu na forum już udało mi się dowiedzieć, że skoro nie jestem dziewicą to nie powinnam się uważać za osobę wierzącą 

niech się ludzie zajmą swoim życiem