|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
A ja właśnie się zastanawiam, bo mi się jeszcze Jonathan (też do Kajetan pasuje ładnie) bardzo podobało, tylko jakoś odpuscilam, bo podobało się tylko i wyłącznie mi
![]() Antek/Antoś (właśnie, a w świad urodzenia Antoni czy Anton???) kontra Jonathan tudziez Jonasz... Dziewczyny, hilfe, bo oszaleje... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4772 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja Cie nie pocieszę, bo może chłopaki inne są mój wariował w brzuchu i wariuje po dziś dzień ale ja sie bardzo z tego cieszę, flegmatyczne dzieci nie są takie fajne i pocieszne jak te zwiercone. I pryz takim małym wariatku waga szybko leci w dół ![]() Cytat:
Jak z czymś miał problem, bał się, to mówiłam: twój syn to kąp/ubieraj/przewijaj itd. I to wszystko robił. No ale pewnie nie każdy facet jest taki![]() Mikołaja można zdrabniać Miki, moje koleżanki tak mówią na swoich Mikołajków Antoś brzmi ślicznie dla chłopca, Anton po niemiecku też ładnie, ale polska dorosła wersja Antoni to jakoś tak pompatycznie jak dla mnie. A ja dziś po raz pierwszy powiedziałam do brzucha: Lenko Jutro będę mówić: Ewo. A pojutrze: Igo. Któraś z tych wersji w końcu się przyjmie
|
||
|
|
|
#4773 | |
|
Zadomowienie
|
A wiecie co, tylko mężowi się przyznalam, bo to głupie, no i teraz wam mówię...pospalam dziś dłużej i otwierając oczy jakby właśnie mnie takie lekko niebieskie światło olsnilo i to imię Antoś wypowiedzialam, tak z czapy, bo wcześniej ani o nim pomyślałam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
a w domu Antek i Antoś ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4774 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ja już po pracy, dziś krócej bo od 8 do 14 ale jutro do 16 posiedzę :/. Na szczęście jakoś fajnie dziś było, pogadaliśmy, pożartowaliśmy, fajni ludzie w grupie .Cytat:
. Mam nadzieję, że będą na niego działały tak samo, jak już przyjdzie na świat .Cytat:
Super, że wszystko w porządku.Cytat:
Cytat:
.Dzięki .Oprócz tego pobolewał mnie brzuch, nie wiedziałam czy to od ew.zarazków grypy żołądkowej czy od czegoś innego i oczywiście najadłam się strachu. I koniec końców pół nocy nie spałam. Melduję, że dotarłam do i z pracy bezproblemowo ale po tych kilku godzinach musiałam znowu samochód odśnieżać. A w ogóle to myślę nad kupnem kozaków bo te, które mam są śliskie i ciepłych rękawiczek - bo ręce przy odśnieżaniu kostnieją z zimna .Miłej soboty
|
|
#4775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4776 |
|
Zadomowienie
|
Naprawiłam klawiaturę, czyż nie jestem wielka?
Antoś ładnie. Dla małego i dużego ![]() Ale wolałabym by na mojego dużego już syna wołali Anton niż Antek... tylko w Polsce to nie przejdzie ![]() Jonatan tez mi się podoba (przez sentyment do Braci Lwie Serce ) ale Jonasz |
|
|
|
#4777 |
|
Wtajemniczenie
|
Polecam sklep Euro Baby na Puławskiej, można się targować; ) nasz wózek zamówiony!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4778 |
|
Raczkowanie
|
kurcze ale nam te tygodnie lecą
![]() dla dzidziusia też nie mam nic konkretnego, no chyba że będzie córcia to mam wszystko z ciuszków ale nie omieszkam nic nie kupować zawsze trzeba coś wydać ![]() miałam jechać na zakupy z córcią ale tak wieje i sypie że mi się odechciało. wysprzątałam a zaraz biorę się za sernik miłego weekendu
07.10.2009 M. 30.03.2014 P. Szczęścia moje dwa plus Mąż Edytowane przez uparta8210 Czas edycji: 2013-12-07 o 14:44 |
|
|
|
#4779 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo mi się to imię podoba no i dziadek miał tak na imię. Podobał mi się kiedyś Jonasz ale mąż by mu przekręcał imię na Judasz bo mu się nie podobało to nie chciałam takich akcji Dziecko by miało traumę![]() Antek jest super a i Antoni dla dorosłego faceta brzmi fajnie- mój gin na NFZ to Antoni. Cytat:
|
|
|
#4780 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Antoś-bardzo łądne imię, mój chrześniak tak ma na imię i gdyby nie on, to moj synek tak miałby na imię. A tak my wybraliśmy imię Jasiu . Chciałam Franciszka, ale męzowi się nie podobało-więc bedzie Jaś
...bo życia nie mierzy się ilością oddechów ale chwilami, które zaparły dech... mamusia marcowa 2014 Edytowane przez vivien39 Czas edycji: 2013-12-07 o 15:08 |
|
|
|
|
#4781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No jakoś mi z Antośkiem dziś podeszlo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4783 | ||
|
Raczkowanie
|
Nie za ma co.
Cytat:
bo ja się cały czas po tym brzuchu szoruję ![]() Cytat:
Jeden ze znajomych mówi na siebie Anto, co mi się podoba, bo jest inaczej ![]() Mój tż też chce Jaś, ale dlatego, żeby mu śpiewać "Janek Wiśniewski padł" ... W opcji dziewczyńskiej mam milion pomysłów [Lena, Oliwia, Ewa, Hania - bardzo mi się podoba, Ella, i sporo innych]. W opcji chłopskiej posucha... Tż chce Jan... ale już wiem, że mój brat będzie do małego mówił per głupi Jaś więc odpada. Wiemy tylko, że na drugie wybierzemy coś irlandzkiego [np. Conor albo Sean]. Może Jerzy? Po moim braciszku, który żył parę dni. Nie wiem, zero pomysłów normalnie...
|
||
|
|
|
#4784 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dziewczyny dwa razy dzis bym leżała! zima znów wszystkich zaskoczyła, pod sklepami słabo odśnieżone, o parkingach nie wspomne. Poślizgnęłabym się dwa razy i aż mnie pachwiny bolą bo za wszelką cenę starałam się nie rozjechać. Także kobietki naprawdę uważajcie Cytat:
z racji waszego miejsca zamieszkania wybrałabym w dokumentach wersje Anton
|
|
|
|
|
#4785 |
|
Zadomowienie
|
Witak sie w 8 miesiącu
![]() Piszę z telefonu więc przepraszam za brak cytatów. Gratuluje kolejnych miesięcy oraz wyjscia mara ze szpitala. Dzisiaj mam zalatany dzień najpierw odbiór łóżka i wnoszenie na 5 pietro z przygodami później szybkie zakupy i sprzątanie i zaraz przyjada znajomi w goście i pan z kablowki ![]() Normalnie nie mam juz siły a jeszcz mnie zebro boli:-( |
|
|
|
#4786 |
|
Zadomowienie
|
Cześc dziewczyny
Miałam krótką przerwe w pisaniu, bo mąż miał 2 dni wolnego i załatwialiśmy sobie różne sprawy. Teraz w weekend pracuje, a widzę, że na forum pustki ![]() Zaczęłam 29 tydzień Gratuluje udanych wizyt, dużych dzieciaczków i wybranych imion. Antek to dobre imię, zarówno do Pl jak i De- w wersji Antonowej. My dla chłopaczka mieliśmy juz wybranego Leona- i tak zostaje w przypadku niespodzianki przy porodzie ![]() A Emilia jest na tyle międzynarodowe, że tez nie ma problemu. A i ważne, że sie wszędzie tak samo wymawia. Hania ( to moje) kiedyś mi się nie podobało, ale teraz baaaardzo je lubię U mnie zimy na razie nie ma- pada z nieba mżawka, więc chyba wolałabym już trochę śniegu. Uważajcie na siebie kochane. Przyszło mi właśnie wiaderko Tummy Tub zamówione z ebaya- z taborecikiem różowym. Jak się nie sprawdzi, to opchnę dalej ![]() Samo wiaderko nie jest przezroczyste, ale ma dodatkowo drobinki brokatu w środku. Do dziewczyńskie No tak- córka może mieć jedną różową rzecz
|
#4787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4789 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka dziewczyny
![]() Nie odzywam się, bo nawet czasu na czytanie nie mam Dziś miał się zacząć Jarmark, na który od 3 miesięcy szylam. I ![]() Widzę, że temat imion dla chłopca na tapecie Mi i tz się Wincent podoba, ale w Polsce nie ma takiego imienia tylko Wincenty. Więc nadal nie mamy żadnego wybranego.W poniedziałek o 9 rano mam polowkowe, więc liczę na poznanie płci. A tak w ogóle to zaczęłam 20tc, więc jestem w połowie Pewnie nim zdarze nadrobie to już będzie kolejna część PozdrawiamSent from my SK17i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że lecicie z tymi miesiącami i tygodniami
![]() Jeszcze troszkę, a zaczniemy się sypać ![]() U nas śniegu po kostki!! Ale się cieszyłam, nie chciałam do domu wracać ![]() A co do imion, to mój wujek jest Antoni i wszyscy na niego Tolek mówią ja się dopiero po 20 latach dowiedziałam, że on Antoni. Myślałam, że Tolek, to Tolek i nic innego
|
#4791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4792 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zapłacę za nic , 3 - a co jak zapłacę a nie będę zadowolona?Cytat:
![]() w spodnie wszystkie wchodzę swoje - na tyłku są OK, tylko w brzuchu sie nie dopinam ![]() A czemu płakałaś? Hormony? Ja od tygodnia płaczę codziennie, ech... ![]() Ja też ![]() Cytat:
![]() ja nie wiem kto go urodzi, ale mam 1 typ Cytat:
![]() Cytat:
2. dobra mama z Ciebie 3. Jak ten pies na śpiocha zeżarł te delicje? Cytat:
![]() Nawet was lubię to trochę ponadrabiałam ![]()
|
|
#4793 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak sie kładę spać to mi brzuch lata na wszystkie strony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przesadziłaś z tym 8 m-cem A tak serio to ![]() Ja wczoraj miałam 28t1d więc zaczęłam 29 tydzień
|
|
#4794 | |
|
Zadomowienie
|
jesteś dokładnie tydzień i 1 dzień szybciej ode mnie![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
Dlatego chyba odżałuję te kilkaset zł. Moje dobre samopoczucie i wrażanie większego bezpieczeństwa jest tyle warte. Milej byłoby mi z Tż, ale bardziej cenna wydaje mi się pomoc położnej i jej fachowe rady, niż miłe słówka Tż, trzymanie za rączkę czy masowanie Ot taka praktyczna się zrobiłam.
|
|
#4795 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
Nie do mnie, ale odpowiem - szpitale w Kielcach mają tak, ze jak nie chodzisz do ich szkoły SR to musisz płacić za poród rodzinny
![]() A ja mam zamiar iść z przygotowanym wydrukiem z ministerstwa, ustawy czy skąd tam trzeba i im przeczytać, że musi być poród rodzinny za darmo
|
#4797 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Juz nic mnie nie zdziwi w tym kraju
|
|
|
|
|
#4798 | |
|
Raczkowanie
|
Hmm, no to mnie ostatnio widać urósł. Ostatnio=od dziś rana.
Bo jak tż wrócił z pracy, to się przywitał z brzuchem i stwierdził, że się wielki zrobił, i ciekawe ile procent w nim to małe, a ile ogórkowa [bo mu pisałam esa, że zjadłam trzy miski...] Cytat:
|
|
|
|
|
#4799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sala jest tylko jedna, więc nawet jak się chodziło na SR nie ma 100% gwarancji,że będzie akurat wolna ![]() Ja nie chcę porodu rodzinnego bo w przeciwnym razie - chyba z wredoty - bym sie tam kłóciła z nimi
|
|
#4800 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy Ci chodzi o tą salę rodzinną? Ech, mnie to czasami aż brakuje takiego naszego polskiego pokłócenia się ![]() A w ogóle to pozdrów Kielce ode mnie Mieszkałam na Słonecznym Wzgórzu przez rok daawno temu
Edytowane przez ladylazarusIE Czas edycji: 2013-12-07 o 22:00 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:14.

.
Super, że wszystko w porządku.
.
.

... 
dziewczyńskie