|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina
Cytat:
![]() Buba czasem przychodzi i mówi, że ten czy tamten ma tableta albo smartfona i potrafił robić cyrki, że on też chce... ale jasno mu powiedzieliśmy, że ani jednego, ani drugiego na pewno jeszcze długo nie dostanie. Na naszych telefonach może chwilę pograć tylko jak gdzieś bardzo długo jedziemy i mu się nudzi - w innych sytuacjach nie, bo wystarczy, że czasem pogra na komputerze czy konsoli; nie ma potrzeby żeby gapił się w kolejny ekranik. I mimo tego, że nie ma konta na Fejsbuku czy nie hoduje sobie Pou na smartfonie, to nie sprawia to, ze odstaje jakoś od rówieśników - ma dużo kolegów, jest lubiany, ma z nimi o czym gadać ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3662 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina
Cytat:
![]() Jestem tego samego zdania ![]() Wystarczy spojrzeć na dzisiejszą młodzież jak się zachowują przez te tablety, fejsbuka itd... Oczywiście można to wprowadzić ale uważam, że taki wiek 3 lat to dużo dużo za wcześnie ![]() Moja mama pracuje w szkole więc różne historie opowiada ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- U mnie już @ za pasem ![]() ![]() We wtorek idę odebrać wynik do szpitala ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3663 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem można ale wszystko umiarem.
Mój młody zawsze przed spaniem ogląda bajke. A z komputera dlatego bo w telewizji co chwile są u nas zakłocenia i sie biedak wkurza.Nie wiem cos z anteną mamy. Uważam za to że cały dzien spędzony przed komputerem jest zły. Mój np zaczął grać w PS3 od 2 roku życia(grać tzn nie codziennie i nie całymi dniami) ale czesto i tak obcykał 2 gry że niejedenego dorosłego by ograł heh ale teraz 2 miesiące już nie gra i jest ok bo uwazam co za dużo to niezdrowo. Uważam że dzisiejsza młodzież to zasługa tylko i wyłącznie rodziców ale od razu mi sie przypomina jedna sytuacja wzieta z mojego życia.... Moj mąż (jeszcze wtedy narzeczony) kiedyś pracował na wyjazdach we Francji...no i chłopy zaprosili nas na tydzien bo to był długi czas jak byli za granicą...W sumie leciało 5 dziewczyn z czego ja byłam najmłodsza...najstarsza miała może z 45lat...i co jak wysiadłyśmy z samolotu to wszystkie zaczeły się jakoś dziwnie zachowywać jakby im coś nagle na głowke spadło heh zaczęły sie zachowywać jak jakieś gówniary co mają 15 lat (nie obrażając żadnych nastolatek bo nie o to tu chodzi) normalnie jakby ktoś je z jakiś klatek wypuścił ![]() ![]() Także niezawsze młodzież zachowuje się najgorzej....nie można wszystkich do jednego worka wkładać ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2013-12-07 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3664 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Poza tym jak nie dostanie kompuetra, to jest taka histeria, że szok ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę do łóżeczka ![]() Dobranoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3666 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Jest serduszko ![]() Igorek 21.07.14r ![]() ![]() Edytowane przez vioris Czas edycji: 2013-12-07 o 21:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3667 |
Zadomowienie
|
Flightless -my sobie sprawiliśmy nespresso ale nie mam zamiaru kupować kapsułek
![]() ![]() ![]()
#3668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ile daliście za nespresso? ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3669 |
Zadomowienie
|
My daliśmy 900zł za latessime+ bo od razu robi super pianke do latte albo capuccino ale są o wiele tańsze juz za 150-200zł teraz na świeta jest dużo promocji.
Ok ja uciekam bo małż przyszedł i winko czeka ![]() ![]()
#3670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie mówię, że nie dostanie tabletu aż do 18-stki. Ale na razie jest to według nas zbyteczna mu rzecz ![]() ![]()
![]() |
#3671 | |
Zakorzenienie
|
Leany, Godi nie ma zdjecia?
![]() ![]() ![]() a teraz?? ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Po prostu ja chciałabym ją wychować tak jak moi rodzice mnie bajka na wieczór, kolacja i spać ![]() Oczywiście bajki to oglądać w granicach rozsądku a nie non stop przy komputerze, bo z rodziny mamy takie mądre już i ja tak nie chcę ![]() Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-12-08 o 17:38 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3672 |
Zakorzenienie
|
Leine nic nie widać
![]() ja też uciekam nyny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3673 |
Zakorzenienie
|
nie mam siły nadrabiać, zostawiam to na jutro
![]() ![]() http://tvnplayer.pl/programy-online/...4852.html#play |
![]() ![]() |
![]() |
#3674 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też na tym wszystkim gra w granicach rozsądku. Nikt jej nie sadza na cały dzień przed komputerem, bo to jest chore przecież. Nawet nie byłoby na to czasu, bo ma wiele innych rzeczy do zrobienia w ciągu dnia. A jak była młodsza to miała raz na jakiś czas dostęp do komputera, tv a ja miałam wtedy czas dla siebie, bo siedziała w miejscu i nie trzeba było zwracać uwagi non stop. Mam wrażenie, że się trochę nie zrozumiałyśmy w tym co piszemy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3675 |
<3 <3 <3
|
Mam mlodsze rodzenstwo i powiem tak: komorki maja ale takie mega stare nie jakies tam smartfony, zreszta czesto o nich zapominaja; komp maja ale nie korzystaja czasem brat cos pogra ale woli isc na podworko pograc w noge :-D nie maja xboxa psp4 itd i nie sa wyobcowani w swoich klasach, sa lubiani itd.
A dawanie dziecku gadzetow bo wszyscy maja jest osobiscie dla mnie gruba przesada ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
#3676 |
Zakorzenienie
|
ale masz talie
![]() wITAM u mnie ciężki tydzień i trudno mi się gdziekolwiek wbić w rozmowę. Co do dzieci, ja wiem, że moje dziecko długo nie będzie miało tableta, telefonu ani nic takiego. Na pewno nie przed 10 rż. (chociaż do tego czasu pewnie wymyślą jakieś nowe dziadostwo). Bajeczki będzie mogło oglądać, ale i na tv i na lapku nie będzie wiecznego przesiadywania. Zajmowałam się dziećmi w różnym wieku i wymyślałam im takie zajęcia, że nawet nie myśleli o tv, czy komputerze. A w domu za to non stop przy komputerze siedzą. Jedyny minus, że dzieciaki mają kupę energii i gdy ja już nie miałam siły, one chciały więcej i więcej. Zauważyłam też, że dzieci nie spędzają teraz tyle czasu na dworze co za moich czasów... w okolicy jest dużo dzieci, a widuję je tylko w drodze do szkoły i z powrotem. Takie czasy nastały niestety. Mam nadzieję, że mi się będzie chciało organizować czas wolny swoim dzieciom.
#3677 |
<3 <3 <3
|
Nic ide spac :-D dobranoc kochane moje
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
#3678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do oragnizowania czasu, tak jak już pisałam. Co innego organizowac czas nie swoim dzieciom a co innego swoim które się ma 24/dobę. Ja też opiekowałam się dziećmi i uwierz mi potrafiłam więcej energii wykrzesać z siebie przy opiecie nad obcymi dziećmi na wymyślanie im zajęć bo to była moja praca niż swojemu dziecku w domu. Niestety, swoje dziecko jest bardzo absorbujące i mama czasem chcąc mieć chwile dla siebie włącza mu bajkę czy grę i odpoczywa tak po prostu. Zresztą ja jestem z tych rodziców, którzy patrzą również na swoje potrzeby. Moja mama jest taką Matką Polką i całe życie poświęcała nam a teraz widzi, że nie musiała. Ze mną chodziła 2 razy dziennie na spacer, umilała mi ciągle czas itd. Dla siebie czasu nigdy nie miała. Oddawała nam wszystko odejmując sobie od ust. I to nie że my nie mieliśmy. Dawała nam podwójnie odbierając sobie. Uczyła nas tym sposobem tego, że nam się należy wszystko a jej nic. Nie wyszło to jej na dobre ani nam. Wszystko z umiarem ![]() ![]()
![]() |
#3679 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Brydzia to faktycznie masz te nastroje, ale w słusznej sprawie to wytrzymasz ![]() ![]() Skubana też się cieszę że u Was wszystko w porządku po wizycie ![]() ---------- Dopisano o 01:59 ---------- Poprzedni post napisano o 01:58 ---------- Nadrobiłam Was i idę spać, no ładnie znowu 2 godzina ![]()
![]() |
#3680 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam sie i mam podobne zdanie...patrzac na synka moich znajomych jest to jedyny argument( gra,tablet etc) zeby jego rodzice mogli spokojnie porozmawiac...maly jest nad wyraz energiczny typowe adhd ...Nie wiadomo co bys z nim nie robila, bawila sie , dodatkowe lekcje ,cwiczenia to maly i tak nie przestaje gadac i biegac tylko dzieki grze moze usiasc cicho ![]() ![]() ![]() Cytat:
Super wlosy, naprawde duza roznica pomiedzy wlosami nr 1 a nr 2 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzien dobry , Witam serdecznie przy niedzieli ![]() Ja wlasnie po kawce, tzt wyszedl z psem na spacer. Ide dzisiaj odwiedzic moja ciezarna znajoma, ma rodzic na dniach wiec troszke otuchy jej sie przyda ![]()
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI ![]() 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3681 |
<3 <3 <3
|
Dzień dobry
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
#3682 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() u mnie temp powoli spada, odczuwam coraz bardziej "przedmałpowe" bóle brzucha, więc czekam na nią już niecierpliwie, coś wydłużył się cykl ![]() Idę zajrzeć do rosółku i chyba już kawusię sobie zrobię ![]()
#3683 |
Zadomowienie
|
dobry
![]() pustki dzisiaj ![]()
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI ![]() 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
![]() ![]() |
![]() |
#3685 |
Zakorzenienie
|
Witam w piękna słoneczną niedzielę
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3686 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]()
#3687 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() ![]()
#3688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3689 |
Zakorzenienie
|
Przeglądam właśnie wykresy na ovuf i zdziwił mnie wykres missbennet, widziałyście?
Owu wyznaczone w 1dc, i liczy jej dpo ![]() Spotkałyście już gdzieś coś takiego? Jak to rozumieć ![]()
#3690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- u mnie też slicznie biało i słonko ładnie świeci - cudna pogoda ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:11.