|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22
Cytat:
Ciesz się chwilą i załatwiajcie sobie powoli wszystko Tak jak pisała enzunio najpierw sala ![]() Ludzie czasem w miesiąc czy dwa organizują wesele i się im udaje
|
|
#1892 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Romantyczno-tradycyjno-staropolski styl? Może być trudno w jednej sali znaleźć to wszystko Nam podoba się tradycyjno-staropolski styl i wesele robimy na Białołęce w domu weselnym "Ostoja" - jest tam taki klimat mazurskiej chaty. Nad Zegrzem też jest taka sala - Folwark u Różyca - dla nas była nawet zbyt staropolska, ale może Wam się spodoba Pamiętam też, że jest sala w podobnym klimacie w stronę Piaseczna, niestety nie pamiętam jak się nazywa.Podaję takie sale, bo nie do końca wiem, co dla Ciebie znaczy "dobry dojazd". Czy dojazd autobusem miejskim, czy po prostu wygodną, szybką drogę?
|
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Polcia1410 witam
Cytat:
![]() też bym tak chciała ![]() pozatym to w piątek prawdopodobnie idziemy do poradni ![]() ![]() byliśmy u Tż siostry to przez godzine bawił sie zdalnie sterowanym autkiem swojego siostrzeńca godzina z życia wyjęta , nieobecny, a potem to tylko powtarzanie że on musi takiego mieć
|
|
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1896 |
|
Zadomowienie
|
TŻ jest wybredny, gdyby Wyborowa miała smak Jacka Danielsa to by powiedział GENIALNA, ale, że wódka to nie whisky to zasługuje tylko na taką ocenę
Też mamy już kupioną i ja się cieszę, bo bardzo mi podchodzi ![]() Racja
|
#1897 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ja na przykład zdradzę, że miałam drobną operację plastyczną. I to jest moja największa tajemnica, ale musiałam wtedy to zrobić (nie chcę w to wnikać bo to trochę nieprzyjemne wspomnienie). Mój TŻ nie ma o tym pojęcia i nigdy się nie dowie Cytat:
|
|
|
#1898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przychodzi mi do głowy ani jedna rzeczy którą bym umyślnie zataiła przed TŻ czy go z perfidnie okłamała. Oczywiście biorę tu po uwagę tajemnice na zasadzie - TŻ chce coś, a ja co innego i zrobię po swojemu, ale jemu nie powiem i może się nie dowie, a nie tajemnice pt: przyjaciółka mi się z czegoś zwierzyła. Związek (tym bardziej, niebawem małżeński) opieram w zdecydowanej części na szczerości i zaufaniu, a tego niestety nie ma urządzając sobie przekręty, małe kłamstewka i tajemnice przed drugą połową.
|
|
|
#1899 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykre rzeczy to jedna kwestia. Wiadomo, że trudno i nich mówić, ale z kim o nich mówić, jak nie z przyszłym mężem. To już jednak zależy od Ciebie i od tego jak się z tym czujesz. Moja wypowiedź jednak odniosła się bardziej do kwestii o której pisałaś wcześniej: 'ukrycia ceny' za usługę ślubną, bo.. TŻ może się zdenerwować/nie będzie chciał zapłacić. Szczerze - nie mieści mi się w głowie taka sytuacja, między dorosłymi osobami, planującymi wspólna przyszłość.
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
popieram ijaa
![]() Ja tez nie mam tajemnic przed swoim tz, czasem nawet wydaje mi sie, ze az za duzo mu mowie ale on rowniez jest wobec mnie szczery i bardzo sie ciesze, ze mamy takie relacje |
|
|
|
#1902 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W przypadku naszych tytanowych bajer polega na tym, że mamy w cenie zmianę o 0,5-1 rozmiaru, przy większych wachaniach musimy robić nowe (koszt ok. 80 zł, bo przerobione ze starej obrączki ![]() My będziemy załatwiać na przełomie grudnia/stycznia. Im więcej wydamy teraz tym mniej zostanie na później. No i nie chcemy, żeby nam ceny znowu poszły w górę-model, który nam się podobał dwa lata temu teraz jest prawie dwa razy droższy. Cytat:
![]() Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|||
|
|
|
#1903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zimą mam węższe palce, latem natomiast puchną mi i tak srebrna obrączka, którą dostałam od TŻta zimą, latem ciśnie niemiłosiernie, a jak się tylko chłodniej zrobi, znów jest w sam raz. Tu może rozwiązaniem byłaby obrączka soczewkowa - ok jedno z głowy. Poza tym jestem właśnie na etapie ćwiczeń i siłowni i efekty zaczynają być widoczne, również w obwodzie palca. Stąd moje obawy, że jak kupię teraz, to do sierpnia może się okazać, że mi zleci z palca
|
|
#1904 |
|
Rozeznanie
|
Uwaga teraz będzie ogłoszenia
![]() Jest tu któraś z okolić Bielska-Białej, Oświęcimia, Katowic, która jeszcze nie ma alko kupione na wesele, a chce zrobić to jeszcze w tym roku ? Bardzo proszę o inf, chętnie się dołączę a może uda nam się wynegocjować dobrą cenę Planuje zakup Białej Żubrówki ewentualnie Krupnika w ilości 80-100 butelek. Albo może polecicie jakaś tanią hurtownie w okolicy ? Dziękuje za uwagę !
|
|
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lato czy zima to odrobine mi się zmienia obwód, ale i tak nic nie zjeżdża i nie zlatuje. Ale faktycznie, jak u Ciebie jest inaczej to może nic być komfortowe. Mnie tylko ciekawi jak będzie z palcem TŻ:-D
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#1906 |
|
Zadomowienie
|
A coś nie tak z jego palcem?
|
#1907 |
|
Rozeznanie
|
Witam
nadrobiłam, nie było aż tyle nawet![]() opium, dobrze, że wspomniałaś o MŚ - sprawdziłam, że w dzień ślubu i poprawin same jakieś takie mało ważne grupowe chyba- dobrze, że nie finał albo co. ![]() Witaj polcia, zdążysz załatwić wszystko, moja kuzynka w 2 miesiące zorganizowała. Mój TZ pomaga, ale tekst, że 'jeszcze czas' też słyszę sama tak mówię czasami.
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane
wybaczcie ale nie nadrabiam, chciałam tylko znać że żyję i uciekam sprzątać ![]() Wczoraj miałam urodzinki ( oczko ) i tak się złożyło że podpisaliśmy umowę przedwstępną na kupno mieszkania![]() a przedwczoraj przyszła teściowa miała operację- usuwany woreczek żółciowy, więc siedzieliśmy na szpilkach, na szczęście wszystko się udało z tych wszystkich okazji stawiam wszystkimm Edytowane przez alloffkowa Czas edycji: 2013-12-08 o 09:42 |
|
|
|
#1909 |
|
Zadomowienie
|
alloffkowa Wszystkiego najlepszego!!!! Spełnienia marzeń i samych radosnych dni!
![]() I gratki z okazji podpisania umowy!
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() alloffkowa wszystkiego dobrego! |
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
Niby nic, ale wiem jak moje palce się zachowują na zmianę temperatury. A on?
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczynki
![]()
|
|
|
|
#1913 |
|
Rozeznanie
|
aloffkowa gratuluje kupna mieszkania
no i wszystkiego naj naj najlepszego z okazji urodzin
|
|
#1914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Polcia, witaj
Powodzenia w szukaniu sali, jak załatwisz salę, foto, video i zespół, to z resztą już na pewno zdążysz Realiów warszawskich nie znam, ale widzę, że warto szukać ofert spoza dużych miast - wesele mam w Krakowie, ale zespół, foto i video już z zupełnie innych (Krosno, Łódź), bo mają po prostu niższe ceny, a usługi nadal super Cytat:
![]() alloffkowa wszystkiego najlepszego! Co do pierścionków to niby racja, ale z drugiej strony niech chociaż na początku ta obrączka będzie możliwie najlepiej dopasowana. Ja np. chcę jeszcze schudnąć, więc palce mogą mi jeszcze zmaleć. Nie będę brała obrączki większej, bo kiedyś mogę przytyć albo coś ![]() Co do kwestii lato/zima to też tak mam.... tzn nawet nie to, że mi palce puchną, ale jak jest mi naprawdę zimno to bardzo się kurczą. Mój pierścionek na co dzień, nawet w lecie, mógłby być o rozmiar mniejszy, ale pani jubiler powiedziała, że na razie nie opłaca się zmniejszać. Za to jak mi zimno w dłonie to pierścionek robi się za duży chyba o 2-3 rozmiary W ogóle wczoraj miałam nieprzyjemną około-weselną rozmowę z mamą... na szczęście koniec końców sobie wszystko wyjaśniłyśmy i jest ok, ale jej słowa mnie zabolały no i jednak w środku gdzieś jeszcze siedzą Powiedziała, że robię wesele tylko pod siebie i przecież TŻ najchętniej by wesela nie robił, podobnie jak sugerował teść, a poza tym wydaje jej się, że chodzi mi tylko o prestiż i komercyjną stronę i wydaje mi się że w kopertach i prezentach ludzie przyniosą nie wiadomo ile... i oczywiśćie argument że za te wszystkie grube tysiące moglibyśmy z TŻ jechać w super podróż, a nie wydawać tyle na jeden wieczór...Fakt, że może TŻ wolałby cichy ślub (w sumie to fakt, nie rozmawiałam z nim nawet o tym tak od serca, ale on wiedział,że taki ślub to moje marzenie...), no ale ja bardzo chcę mieć klasyczne wesele, ale jak wyjechała z tymi prezentami i kopertami to dosłownie zbierałam szczękę z podłogi... nigdy o tym nie mówiłam i w ogóle mi na tym nie zależy, jasne, chciałabym żeby wesele nam się chociaż w 50% zwróciło i żebyśmy mogli pojechać na podróż poślubną, ale nic więcej! Wiem jakie są realia i na weselu na pewno nie zarobimy, a ona mi z takim tekstem wyjechała... później pogadałyśmy i mnie przeprosiła, no ale jednak to boli... no i nie mówiąc znowu o wątpliwościach jakie się pojawiły, że może to faktycznie nie ma sensu, że to za dużo pieniędzy i może jednak weźmiemy cichy ślub i pojedziemy gdzieś na miesiąc albo ileś... naprawdę się nad tym zastanawiam, ale z drugiej strony, wiem, że bym żałowała... z rodzinnymi posiadówkami-obiadkami jest tak, że raz wychodzą super, a raz bez sensu, a zabawa z orkiestrą i tańcami to przecież zupełnie inna forma celebracji... gdyby dało się zrobić "tańczące" wesele bez takiego nakładu kosztów to na pewno bym je zorganizowała, no ale nie widzę kompromisu... albo cichy ślub z obiadem, albo wesele, no bo jak inaczej? Nie mówiąc o tym, że na cichym ślubie i obiedzie nie ma za bardzo miejsca na przyjaciół. Mamy ich bardzo niewielu, ale bardzo cieszy mnie fakt, że na moim weselu razem z nami będą się bawić moje przyjaciółki i koleżanki,przyjaciele TŻ, że będą z nami w ten dzień...Nie cytujcie proszę. Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2013-12-08 o 10:40 |
|
|
|
|
#1915 |
|
Wtajemniczenie
|
Alloffkowa wczoraj miałaś OCzKO?? Jak ja to przeoczyłam?
WSZYSTKIEGO NAJ-NAJ-NAAAAAAJLEPSZZEGO ![]() ![]() i graty za podpisanie umowy ![]() Spójrzcie na to: ![]() |
|
|
|
#1916 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
TŻ ma szeroką kość, więc musi miec obrączkę rozmiar 22, choć palec ma szczupły - inna przez kość sie nie przeciśnie Więc puchnięcie mu nie straszne (pomijając fakt, ze mu nie puchną palce)Cytat:
Srebrną obrączke noszę 12stkę, a postanowiłam złotą zrobić 13stkę. Będzie latem dobra, a zimą najwyżej dokupię cieniutką 12stkę i będę nią blokować, żeby nie zleciała. To chyba dobry patent ![]() Nie rezygnuj ze swoich marzeń o weselu! U mnie też TŻ nie chciał wesela, ale wie jak bardzo mi na tym zależy W ogóle nie rozumiem tego przekonywania mamy, powinna Cię wspierać i pomagać a nie zniechęcać.. Jeśli bardzo chcesz wesela, to rezygnując z niego będziesz kiedyś w przyszłości żałowała.. na podróż jeszcze zdążycie uzbierać, może akurat w prezencie tyle uzbieracie (nie czarujmy się - nie robimy wesela dla kasy, ale jakies tam pieniężne prezenty zawsze się trafiają) i wtedy będziecie mogli wyjechać w podróż Głowa do góry! ![]() O mamo! Zdecydowałam, że będę szukać biżuterii pozłacanej (złota jest za droga) Suknia jest ecru, obrączka z żółtego złota, pierścionek też - złota biżuteria idealnie się wpasuje
You're mad. Bonkers. Off your head... but I'll tell you a secret... all of the best people are. 30.08.2014 ![]() Nasz Dzień Edytowane przez Ad rem Czas edycji: 2013-12-08 o 10:52 |
||
|
|
|
#1917 |
|
Zadomowienie
|
Co do rozmiarów, ja od 10 lat noszę ten sam pierścionek i nie wymagał zmiany rozmiaru
z tego, co słyszeliśmy u jubilerów, zmiana w ogóle jest problematyczna i utrudnia ją grawer, kamienie, łączenia kolorów złota, a tytanowe to już podobno zupełny hardcore.Ja mimo to nadal chcę taką z brylancikiem ![]() W zeszłym tygodniu zamówiłam pudełka na ciasto i właśnie złożyłam jedno jestem z nich bardzo zadowolona - jakość druku jest OK, karton jest całkiem mocny. No, i do tego kosztowały 1,27 ![]()
|
#1918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My tez mamy Wyborową i nawet przez myśl mi nie przeszło że coś może byc nie tak. Polcia witaj!!! Alloffkowa wszystkiego najlepszego, spóźnione ale szczere i gratki z okazji umowy przedwstępnej ![]() Elrosa boskie te pudełka!!!
|
|
#1919 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chodziłam tylko z jedną osobą. A swoją to w ogóle sama wypatrzyłam, sama poszłam,a dopiero potem zabrałam mamę :P Z Marry Me w 5 minut spokojnie powinnaś dojść do Mon Cheri Cytat:
Bo po świętach musimy zaprosić moją chrzestną z mężem, a chciałabym, żeby jednak rodzice najpierw dostali zaproszenia :PI podobnie jak Ty, nie wyobrażałam sobie nie dać im zaproszenia. Tekst ułożyliśmy sami, specjalnie dopasowany do naszych rodziców, tak żeby nie brzmiało głupio,nieskromnie powiem że fajnie wyszedł ![]() Cytat:
W ogóle muszę go 'odciągnąć' z od Pana Tadeusza i z powrotem namówić na Stocka bo pomyślałam i Tadek mi się w ogóle nie widzi Zrobiłam rozeznanie i u nas albo Tadka uwielbiają albo nienawidzą a stock czy wyborowa jest neutralna. Dla tż spodobała się butelka, a mi się ona w ogóle nie podoba. Dzisiaj będę nam nim pracowała :P
|
|||
|
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jeszcze raz dziękuję ;*
mam pytanie, coprawda nie w temacie, ale nurtuje mnie to i sami nie wiemy co zrobić ![]() oto kawałek naszego salonu, podłoga to deska sosnowa która będziemy tylko cyklinować, kolor ścian zostanie taki czyli czerwień+ beż, drzwi też widać i nie wiemy jaki dobrać kolor mebli?? myśleliśmy o takim kolorze, ale nie wiemy czy będzie pasował? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

Ciesz się chwilą i załatwiajcie sobie powoli wszystko
Tak jak pisała enzunio najpierw sala
30.08.2014 
Nam podoba się tradycyjno-staropolski styl i wesele robimy na Białołęce w domu weselnym "Ostoja" - jest tam taki klimat mazurskiej chaty. Nad Zegrzem też jest taka sala - Folwark u Różyca - dla nas była nawet zbyt staropolska, ale może Wam się spodoba 
do kolegow sobie poszedl...
godzina z życia wyjęta , nieobecny, a potem to tylko powtarzanie że on musi takiego mieć 

nadrobiłam, nie było aż tyle nawet

Powiedziała, że robię wesele tylko pod siebie i przecież TŻ najchętniej by wesela nie robił, podobnie jak sugerował teść, a poza tym wydaje jej się, że chodzi mi tylko o prestiż i komercyjną stronę i wydaje mi się że w kopertach i prezentach ludzie przyniosą nie wiadomo ile... i oczywiśćie argument że za te wszystkie grube tysiące moglibyśmy z TŻ jechać w super podróż, a nie wydawać tyle na jeden wieczór...
WSZYSTKIEGO NAJ-NAJ-NAAAAAAJLEPSZZEGO