|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
elunka88 i tu masz rację! popieram Cię w 100% skoro się placi to powinni gwarantować, że taki poród rodzinny będzie, no chyba, że wyjdzie cesarka- to już siła wyższa. Śmiechu warte, że tylko 1 sala, a jak porodów będzie akurat ze 3-4
![]() ![]() elunka88 rodzisz teoretycznie tydzień przede mną to będę czekać na wieści ![]()
#4802 | ||
Zakorzenienie
|
hej ho!
skąd Wy macie tyle śniegu? u nas ledwie poprószyło... gratuluję udanych wizyt i dużych dzieciaczków oraz kolejnych zaczętych miesięcy. ![]() yoki - wygrałaś z ZUSem - gratki ![]() mara - super, że Cię wypuścili i że jest dobrze ![]() [aż jestem ciekawa, jak tam moja niby skracająca się szyjka. w środę wizyta, to się dowiem] Cytat:
ps. teraz doczytałam, że pytasz o długi ochraniacz ![]() ![]() Cytat:
Ewcia, Ewunia, Ewusia, Ewulek itp. nasza Ewa jest głównie "Ewulkiem", bo to taki czorcik mały ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Zadomowienie
|
właśnie uslyszałam w rmf, że w Paryżu policja szuka 10-letniego nożownika. Tak! 10 (dziesięć) lat chłopiec. Ciężko ranił już 2 kobiety. Rany co się robi z tymi dziećmi
![]()
#4804 | |||||
Wtajemniczenie
|
aaaaaaaaaaaa ja tez was nawet lubie
![]() ![]() Caly tydzien pamietam o tym mikolajkowym bloku reklamowym a wczoraj zapomnialam ![]() Cytat:
![]() ![]() czabasia, side ![]() dla reszty dziewczyn tez ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 2. moj tez ![]() My niedawno wrocilismy z kiermaszu swiatecznego ![]() ![]() Aaa wczorajsza akcja ,,Mikolaj'' zakonczona uratowana klapa ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mnie nie wkurzą to pozdrowię ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Frogutka przetrę szlaki ![]()
![]() |
#4806 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4807 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zaczęliśmys ie ostatnio zastanawiwać nad łóżeczkiem i w sumie mąż zasugerował 140x70, bo będzie dzieć dłużej w nim spał choć w sumie wydaje mi się, że jak wyrośnie z tego klasycznego 120x60, to i tak kupimy zwykłe i dokupimy barierkę i będzie też git ![]() ![]()
![]() |
#4808 |
Zadomowienie
|
tak też na kościuszki. Siostra tam rodziła i 2 koleżanki i mowią, że było ok. Siostra miała opłaconą położną i mowi, że bardzo jej pomogła, dzięki niej ponoć rodziła tylko 3-4 godziny
![]()
#4809 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byliśmy u znajomych, odkąd się znamy po raz pierwszy było spotkanie bez alkoholu, nawet piwka i wiecie co, zdałam sobie sprawę, że nie pamiętam kiedy ostatnio spotkaliśmy się w gronie znajomych, przyjaciół bez procentów ![]() A mnie się ta opcja nie picia bardzo spodobała, może w ogóle zejdziemy z mężem na złą drogę i po narodzinach dziecka tez nie będziemy wcale pić ![]() Zobaczyłam dzisiaj zwiastun Love Actually w tv i tak mnie naszło, że zaraz sobie obejrzę. Uwielbiam ten film. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4810 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4811 |
Zakorzenienie
|
Witam się w ten piękny, zaśnieżony, słoneczny niedzielny poranek
![]() WItam się też w III trymestrze i 7 miesiącu ![]() Jeszcze 3 miesiące ![]()
![]() |
#4812 | |
Moderator
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie jakos malo tego sniegu... Ale wazne ze w ogole cos jest ![]() Dzisiaj zakladamy lampki zewnetrzne wiec troche swiateczniej sie zrobi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Raczkowanie
|
Witajcie niedzielnie,
Mnie po trzech dniach przywrócono internet. Śniegu tyle napadało, że linie telefoniczne pozrywało. ![]() W piątek byłam z moimi przedszkolakami na wycieczce w Kopalni Złota. Chwila nieuwagi, poślizgnęłam się na śliskim podkładzie kolejowym i przewróciłam się kolanami prosto w szynę kolejową. Kolana zdarte do krwi, krwiak i siniaki. Ledwie mogę chodzić. A dziś muszę jechać do Wrocławia znów, bo jutro mam być o 8:00 w szpitalu, na echo serca mojej malutkiej córeczki. Nie chcę jutro wstawać o 3 w nocy, żeby na rano dojechać, więc jadę już dziś. Powiem Wam jeszcze, że w piątek kurier mi przywiózł wózek ![]() Ale zamiast koloru koralowego (Africa limited), dostałam taki malinowy (Asia). Wściekłam się jak diabli. Ale jak mu się poprzyglądałam wczoraj w świetle dziennym, to doszłam do wniosku, że jest śliczny i już zostanie. Nie będę reklamacji składać. A wózek naprawdę super. Bardzo jestem zadowolona. ![]() Oby tylko dzidziuś nie wywinął już numeru i chłopcem się nie stał ![]() Ale dwóch różnych lekarzy mówiło, że dziewczynka, więc mam nadzieję, że tak się nie stanie. A jak u Was niedziela? Też Was śniegiem zasypało? Szykujecie się już do świąt? Ja wczoraj poczęłam przygotowania do bigosu. Dziś muszę skończyć przed wyjazdem. Całuję Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4814 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To bylas w mojej rodzinnej miejscowosci w tej kopalni... Zloty Stok... Za 10 dni przybywam ![]() Powodzenia na usg- na Borowska jedziesz?? Milego dnia, u mnie sniegu nie widac na razie.
Emilka 25.02.2014 Leon 19.04.2016 Edytowane przez Trisdom Czas edycji: 2013-12-08 o 08:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Dzisiaj znowu leniwie pisze z telefonu ![]() ![]() Ela87 gratuluje III trymestru ![]() Mój ból zebra nie ustępuje :-( jutro mam wizyte wiec zapytam gina o to. Dzisiaj lecimy z mężem po duperele do salonu, później do Was zajrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4816 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A połozna jak będzie chciała w łapkę po fakcie to też będzie miła ![]() ![]() Nie bardzo ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Przygotowań do świąt jeszcze nie czynię, za wczesnie dla mnie. Dzień dobry z kawką ![]()
![]() |
#4817 |
Zakorzenienie
|
Cześć
Gratuluje rozpoczętych miesięcy i innych ważnych dat ![]() U mnie w pokoju już świątecznie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4818 | ||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, ze Ci sie ten wozek spodobal, pokaz nam go na zywo ![]() U mnie zero sniegu, za to slonecznie W ramach Swiat ja tylko zaczelam generalniejsze porzadki i tyle Cytat:
![]() ![]() Ide robic obiad, dzis typowo slasko, rolady, modra kapusta i kluseczki ![]() ![]() ![]() ![]() Milej niedzieli
![]() Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-12-08 o 09:44 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4819 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na echo serca jadę do kliniki na Chałubińskiego. ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- [QUOTE=asienka213;44065766] ![]() ![]() ![]() my juz mamy od wczoraj ![]() o jej, teraz musimy uwazac na siebie jeszcze bardziej ![]() Dobrze, ze Ci sie ten wozek spodobal, pokaz nam go na zywo ![]() U mnie zero sniegu, za to slonecznie W ramach Swiat ja tylko zaczelam generalniejsze porzadki i tyle Na razie go złożyłam do kartonu i tż wywiózł do rodziców, bo u nas miejsca nie ma, a jeszcze będziemy Amelkę przeprowadzać do innego pokoju, w związku z czym remont dwóch pokoi przed nami. ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4820 |
Raczkowanie
|
A tak mam za oknem
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Rozeznanie
|
jak z bajki ![]() ![]()
#4822 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry Mamuśki
![]() To ja może rozpoczne dyskusje: 1. w Waszych domach na stole wigilijnym musi się znaleźć okreslona liczba potraw czy niekoniecznie. Jeśli określona to ile: 12 czy 13? ![]() 2. Jakie potrawy wigilijne koniecznie muszą znaleźć się na stole wigilijnym? 3. Jakie są Wasze ulubione potrawy? 4. Zwyczaje Bożonarodzeniowe, które najbardziej lubicie lub które są charakterystyczne dla Waszego regionu? Uwielbiam przygotowania do Świąt..o ile nie zacznę zbyt późno ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4823 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Gratulacje ![]() ![]() I za wczorajsze miesiące i tygodnie też brawka - 8. miesiąc... Niewiarygodne ![]() Cytat:
![]() Z tym wózkiem... To na moje koralowy kolor też średni dla chłopca, więc jak Ci się malinka podoba, to nie ma co się zastanawiać ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie miasto w tym roku jakoś przyspało czy coś. Wiszą jakieś gwiazdki na latarniach na ulicach, ale zawsze światełka na drzewach już przed Mikołajem rozwieszali, a teraz cisza. No i w różnych fontannach jakieś formy ze światełek też a tu nic. No u teściów tak samo - śmiesznie wczoraj było. W Tarnowie lekko zmrożone krzaki, minęliśmy znak końca miasta i nagle śniegu 20 cm ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4824 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
2 i 3. dla mnie Święta, czy BN czy W to sałatka jarzynowa :P wiem, mało świąteczne :P i się cieszę, jak jest ryba po grecku - pozostałe potrawy moga dla mnie nie istnieć :P 4. jakoś 'tradycyjna' nie jestem.. poza kolacją wigilijną tradycji u mnie w domu brak (może dlatego, że mało osób przy stole i nawet kolacja trwa max. pół godziny :P)
![]() |
#4826 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() 2.i3. Jak to, a pierogi?????? Nie wiem czy dałabym radę, podobnie jak bez czystej grzybowej mojej babci ![]() 4. U nas w tym roku tylko 3 osoby przy stole (czwarta w brzuszku), ale potraw 12 będzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4827 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Obowiązkowo zupa grzybowa-bez niej nie wyobrażam sobie wigilii, barszcz, pierogi z kapustą i grzybami i ze serem-choć to mało wigilijne, ale mój brachol tylko takie je ![]() 3. Zupa grzybowa, bardzo postna, bo gotowana na wodzie, a nie na rosole, ale ma genialny smak, kojarzy mi się z babcią, bo to ona zawsze robiła, ale w zeszłym roku nauczyła i mnie 4.W wielkopolsce- makiełki-czyli kluski z makiem, mlekiem, miodem i bakaliami, w każdym domu wygląda trochę inaczej, u nas to robiony domowy, szeroki i gruby makaron w takim makowo-mlecznym gęstym sosie. Dzieciom prezenty przynosi Gwiazdor-odpowiednik Mikołaja Cytat:
rewelacja, u nas śnieg jest, ale dużo mniej |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4828 |
Zadomowienie
|
witam się niedzielnie
![]() u mnie od ponad tygodnia Tż słucha świątecznych piosenek. Tak je lubi, że mogłby przez cały rok, ale pozwalam mu od grudnia ![]() na wigilii zawsze jest min. 8 osób i teoretycznie 12 potraw: musi być grzybowa- choć ja nie lubię próbuję z przesądu co by mnie cos dobrego w nowym roku nie ominęło ![]() ![]() U nas kolacja trwa zwykle od 18:30 do pasterki, koło 22 są prezenty. Niby wszyscy dorośli, no poza 3 letnią siostrzenicą, ale każdy czeka i cieszy się na te prezenty jak dziecko ![]() Potem kto może i kto chętny idzie na pasterkę. To w telegraficznym skrocie nasze święta ![]()
#4829 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie zastanawiam się nad jakaś słodka potrawa, bo oprócz ciast się u nas nie robiło, trudne te makielki? U nas z tradycji jeszcze do kolacji siada się jak pierwsza gwiazda zaświeci (na pamiątkę gwiazdy betlejemskiej), wolne nakrycie dla wędrowca albo osoby, ktora zmarła, czytanie Pisma Świętego.. łamanie opłatkiem i kolędowanie ofkorz tez ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4830 |
Rozeznanie
|
nie no, barszcz jest
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.