Świece zapachowe cz. IV (m.in. Yankee Candles) - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-08, 13:48   #4141
mglista_noc
Raczkowanie

Dot.: Świece zapachowe cz. IV (m.in. Yankee Candles)

Cytat:
Napisane przez ultrafiolet88 Pokaż wiadomość
ja dostałam od nich cztery cyfry hasla na maila po zrobieniu zakupow
No właśnie zrobiłam w końcu te zakupy i też tak miałam Dziwaczne cokolwiek, no ale niech im będzie. Skusiłam się na Kringle -2 woski : dżentelmeńską 7 i dar 3 królów, oraz tea lighty -Prowansję, jesienne wiatry i imbirowego anioła A jak najlepiej postępować z tea lightami? Zwyczajnie palić, czy może potraktować jak woski?
Stary 2013-12-08, 14:19   #4142
aamajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość

Czyli dobrze mi coś mówiło: nie kupuj dużego słoja
Dzięki
Doczytałam co to Iluma Lid
Ależ kup duży słój, jak najbardziej!
Nie owijałam żadnego słoja folią czy skarpetami. Dla mnie to masakra by była! Nie po to kupuję słoje za duże pieniądze, żeby niszczyć sobie wrażenia wizualne. Kupiłam dwa klosze i palę z nimi.
Żadna świeca do tej pory nie tunelowała.
aamajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 14:42   #4143
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Zamówiłam u PP ,duży słoj Creamy Caramel-nie znam i chętnie się dowiem od kogoś jak pachnie i po dwa woski:Whoopie Pie i Buttercream>Istne szaleństwo ,zwłaszcza, że licytuję też duży słój Whoopie Pie

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 14:46   #4144
MONIA9911
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Zamówiłam u PP ,duży słoj Creamy Caramel-nie znam i chętnie się dowiem od kogoś jak pachnie i po dwa woski:Whoopie Pie i Buttercream>Istne szaleństwo ,zwłaszcza, że licytuję też duży słój Whoopie Pie
Creamy Caramel pachnie jak istne tofficzki, tez mam dużą świecę

Ze świec tym razem wzięłam Apple Pie i leather, a do tego 19 woskow
MONIA9911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 14:53   #4145
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez MONIA9911 Pokaż wiadomość
Creamy Caramel pachnie jak istne tofficzki, tez mam dużą świecę

Ze świec tym razem wzięłam Apple Pie i leather, a do tego 19 woskow
A powiedz, proszę ,czy jest intensywna?

Niezłe zakupy poczyniłaś

Moja fragrantica

WYMIANA
Stary 2013-12-08, 15:02   #4146
MONIA9911
Raczkowanie

Cytat:
A powiedz, proszę ,czy jest intensywna?

Niezłe zakupy poczyniłaś
Już przy pierwszym paleniu była intensywna, podobno jest niezłym killerem
Szybko zapach się rozprzestrzenił
MONIA9911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 15:04   #4147
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez aardbei77 Pokaż wiadomość
dzika truskawa mojemu nosowi spodobały się:
wild passion fruit
bahama breeze
christmas cookie
pineapple cilantro
strawberry buttercream
red velvet
red apple wreath
spiced orange
sweet strawberry
clean cotton

Strawberry Buttercream i Sweet Strawberry są super, Red Apple Wreath też przyjemny

U mnie dziś różana świeczka z Ikei, no, jak się nad nią nachylić to nawet coś czuć...

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 15:05   #4148
hawananana
Wtajemniczenie

tak! zrobiłam to! nareszcie kupiłam duży słój Lake Sunset czaiłam się na niego z miesiąc do tego nabyłam Iluma Lid i chyba jutro będzie palonko
moja siostra kupiła kominek YC mozaikowy i jest super!! nagrzewa się w sekundę a wosk ma intensywność 2x większą niż z mojego, zwykłego... już zapowiedziałam rodzinie co chcę pod choinkę

a teraz palę sobie Chocolate Donut i pyszny jest bardzo czekoladowy, a jakgo łamałam to wyglądał jak kawałek czekolady
hawananana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 15:42   #4149
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Napisane przez whenee Pokaż wiadomość
murszafka klknęłam na twój przepis
dzięki Już się boję na FB wrzucać prośby, że mnie ludzie zabanują A jest o co walczyć...
Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
U mnie dziś różana świeczka z Ikei, no, jak się nad nią nachylić to nawet coś czuć...
Nie, no to doopę urywa!!

Ja jeszcze raz.... upował ktoś w YK w Stanach?? W ich sklepie internetowym w sensie... Bo cuda tam mają, cuda... Tylko nie ma info o koszcie wysyłki -tylko takie, ze zależy od wagi i tak bym choć orientacyjnie chciała wiedzieć...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 15:43   #4150
azaina
Rozeznanie

też zrobiłam zamówienie u Pana Przemka wzięłam woski Whoopie Pie, Napa Valley Sun, Treehouse Memories, Buttercream, Vineyard, Early Sunrise i Golden Sands już się nie mogę doczekać, a będę musiała uzbroić się w cierpliwość, bo mają być prezentem pod choinkę..

wrzuciłam dzisiaj do kominka po raz pierwszy Snowflake Cookie i znowu tak jak w Red Velvet czuję tu jakąś niefajną nutę.. dziwny zapach
Stary 2013-12-08, 16:02   #4151
hawananana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez azaina Pokaż wiadomość
też zrobiłam zamówienie u Pana Przemka wzięłam woski Whoopie Pie, Napa Valley Sun, Treehouse Memories, Buttercream, Vineyard, Early Sunrise i Golden Sands już się nie mogę doczekać, a będę musiała uzbroić się w cierpliwość, bo mają być prezentem pod choinkę..

wrzuciłam dzisiaj do kominka po raz pierwszy Snowflake Cookie i znowu tak jak w Red Velvet czuję tu jakąś niefajną nutę.. dziwny zapach
może poprostu słodziaki nie są Ci pisane mi się oba baaaardzo podobają

Napa
i Golden Sands są boskie
hawananana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 16:21   #4152
azaina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hawananana Pokaż wiadomość
może poprostu słodziaki nie są Ci pisane mi się oba baaaardzo podobają

Napa
i Golden Sands są boskie
możliwe.. skuszę się jeszcze na jakiś jeden słodki dla upewnienia, ale jak znowu będzie porażka to dam sobie z nimi spokój, przynajmniej będę miała mniej kusicieli najbardziej chyba lubię woski, które mają "nazwy niezwiązane z zapachem" czyli jakieś Pinks Sands, Soft Blanket, Lake Sunset, Coastal Waters itp..

aaach, jak ja wytrzymam do Świąt!
Stary 2013-12-08, 17:15   #4153
Murszafka

Kim jest Pan Przemek??

Czy to możliwe że niektóre zapachy wypachniają się szybciej?? Mam wrażenie, że niektóre woski mogę topić po 3 dni, inne po kilku godzinach przestają pachnieć...

Dla zainteresowanych lampkami katalitycznymi, na Dolce Aroma po wpisaniu kodu b0fe7603d1 rabat -chyba 5%, ale nie wiem, bo na FB się pochwalili, ale bez szczegółów

Stary 2013-12-08, 17:32   #4154
mal
Rozeznanie

Aloha dziewczyny nie pisałam nic chyba od 3 tygodni. Niezaglądałam praktycznie na wizzooozzz jakoś tak nie było weny a może bardziej chodziło o chroniczny brak czas. Wczoraj i dziś nadrabiałam świeczkowy wątek. Odczytanie co u Was zajęło mi ze 2 godziny.
3 tyg łaziłam z katarem, który nie mijał i powodował złe samopoczucie i rozdrażnienie po tym czasie poszłam do laryngologa i okazało się, że mam jakiś stan zapalny. Oczywiście dostałam leki i po kilku dniach w końcu nos wrócił do stanu używalności. Zatem powracam do palenia! Dalej męczę badziewną świeczkę z home&you. Mam zamiar spalić ją dziś do końca. zwłaszcza, że knot już tak się tli po rozpaleniu, zostało z 1 cm świeczki +tunelująca część( pomimo palenia z folia).
Chciałabym powiedzieć, że przez ten czas nie zgrzeszyłam i nie popełniłam żadnego zamówienia taaa... od ostatnich wypowiedzi moja kolekcja dużych świec rozrosła się w sumie o jedną nową sztukę. Zatem w sumie mam już świętą trójcę Do Natural's Panitbrush i Satynowej Wanilli dołączyło Blissful Autum (skoro też wycofują a żal było nie skorzystać z promocyjnej ceny na ZD, dodatkowo jako zapach miesiąca wziełam jeszcze wosk apple&pine niddle-wcześniej w ślepo marzyła mi się taka świeczka, powochałam przez folijkę i mnie odżuciło! Dobrze, że nie wziełam świecy. Może po zapalniu wosku zmienię zdanie?. Ogólem uwiebiam zapach jabłek i sosnowych drzewek ale to połączenie śmierdzi!). Teraz do stycznia daję sobie BANA. NIC NIE KUPUJĘ! W styczniu chcę kupić oba zapachy miesiąca a potem znów w planach długiii koniec z zakupami...ta zwłaszcza jak pojawią się nowe limitki Poza tym zbankrutowałam podczas DDD nie tylko na zapachowych zamówieniach. Wcześniej nie pytałam się tu o granulki z aromatelli bo też nie było ich zwolenniczek. A tu proszę nie było mnie chwilkę na forum a temat granulek zapchowych się pojawił. Też kupiłam 4 paczuchy na pierwsze testy: Escape, English Rain, Candle light i słynny Angel zachwalany przez Laurę- choć szczerze powiem jako ignorant perfum mam 2 flakony ukochanych perfum więc nie wiem jak pachnie słynny Angel. Jak granulki przypadną mi do gustu to przepadnę (na liście chyba z kolejne 20zapachów które chcę mieć)
A teraz mam romans troszkę off do Kasiuli napisz proszę coś o swoich zakupach z armoatelli do kąpieli. Jesteś zadowolona? Czy te wszyskie ozdoby (kwiatki,posypki z bomb, muffinek, donatów rozpływają się w wannie?) Jak z intensywnością nawilżenia, pachnienia itd. Tak w ogólne sliczne masz teraz foto a avatarku!
Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Już lampy katalityczne zwiedziły w zeszłym tygodniu 4 miejsca, zanim do mnie trafiły
Wklejam mój zakup stacjonarny -nie do kolekcjonerskiego, bo jeszcze tego za mało na kolekcję, ale chwalić się będę I jeszcze rzeczona lampka zapachowa
Ale czaderskie lampy i znów coś dołączyło do mojej listy chciejstw. AAA...wmaiwam sobie, że muszę to mieć ze względów zdrowotnych jako, że mam alergie między innymi na kurz i roztocza - dobra ściema nie jest zła Ciekawe kiedy nie wytrzymam i na to wydam majątek?
Stary 2013-12-08, 17:37   #4155
Inna_Mi
Raczkowanie

Cytat:
Kim jest Pan Przemek??
Też by mnie interesowało, jak można się z nim skontaktować.

Murszafka, kliknęłam
Inna_Mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 17:43   #4156
Murszafka

Cytat:
Napisane przez Inna_Mi Pokaż wiadomość
Też by mnie interesowało, jak można się z nim skontaktować.

Murszafka, kliknęłam
Prawda, że tajemnicza postać?? Ja już kilka razy pytałam

Dzięki za klik

Stary 2013-12-08, 17:47   #4157
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana gratki, szalejesz słońce. Niedługo Twoja kolekcja będzie naprWde olbrzymia

Mal dziekuje

Kochana co do bomb kąpielowych, są boskie. Te musujące- fizujace dają przede wszystkim mega zapach i kolor, nawilżenie średnie. Maja tez rożne dodatki, co kto lubi. Ostatnio chodzę sobie obsypana brokatem po jednej z kąpieli ale ja tam lubię takie bajery i nie przeszkadza mi jak potem znajdę brokat pod okiem . Te babeczki i małe kule lub paczki z masłem shea niesamowicie nawilżają. Muszę po nich czyścić wannę tak porządnie bardzo je lubię maja piękne zapachy i moja skóra po nich jest cudna. Na pewno tam wrócę po kolejne zamowienie. Co do granulek, są świetne. Choć ostatnio wyrzuciłam w kosz bedroom Fresh. Pachniało męskim brutalem czy czymś w tym stylu. Jednak granulki to nie swieczka, wiec przeżyje te 9 zł.

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 18:02   #4158
zlotqo
Zadomowienie

Pan Przemek to sprzedawca na allegro - nenek_ka

Obkupiłam się okrutnie dziś u PP, wzięłam same woski: Golden Sands x2, Napa Valley Sun, Whoopie Pie, Early Sunrise x2, Buttercream, Oceanside i Banana nut bread.
KONIEC W sensie do końca roku NIC nie kupuję.

haha. tak, mam pierd...lca

szczęśliwa mężatka od 3.09.11

zapraszam na mój blog o tematyce urodowej -
http://merczens.blogspot.com

Edytowane przez zlotqo
Czas edycji: 2013-12-08 o 18:04
zlotqo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 18:12   #4159
Murszafka

Cytat:
Napisane przez zlotqo Pokaż wiadomość

Obkupiłam się okrutnie dziś u PP, wzięłam same woski: Golden Sands x2, Napa Valley Sun, Whoopie Pie, Early Sunrise x2, Buttercream, Oceanside i Banana nut bread.

Dzięki, bo już podejrzewałam, że to nielegalny przemyt jakiś

Myślisz, że serio koniec??

Stary 2013-12-08, 18:20   #4160
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:
Prawda, że tajemnicza postać?? Ja już kilka razy pytałam

Dzięki za klik
Pan Przemek 'wisiał' z danymi na pierwszej stronie wątku, ale poprosił, żeby namiary na niego zdjąć, więc tak się stało.
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 18:33   #4161
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Napisane przez mal Pokaż wiadomość
Wcześniej nie pytałam się tu o granulki z aromatelli bo też nie było ich zwolenniczek. A tu proszę nie było mnie chwilkę na forum a temat granulek zapchowych się pojawił. Też kupiłam 4 paczuchy na pierwsze testy: Escape, English Rain, Candle light i słynny Angel zachwalany przez Laurę- choć szczerze powiem jako ignorant perfum mam 2 flakony ukochanych perfum więc nie wiem jak pachnie słynny Angel. Jak granulki przypadną mi do gustu to przepadnę (na liście chyba z kolejne 20zapachów które chcę mieć)
Moi ulubieńcy
Ja tylko dodam, że ja granulki, które nie do końca powaliły mnie zapachem, wykorzystuję jako zapach do łazienki Akurat łazieneczkę mam malutką, niecałe 4m2 - nie wiem jak sprawdziłyby się na większej powierzchni. W każdym razie: wysypuję jakieś 2-3 łyżeczki na spodeczek i stawiam na półeczce pod lustrem - w łazience ładnie pachnie przez kilka dni

Wymiana zapachowa
martyna_tina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 18:46   #4162
mal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martyna_tina Pokaż wiadomość
Moi ulubieńcy
Ja tylko dodam, że ja granulki, które nie do końca powaliły mnie zapachem, wykorzystuję jako zapach do łazienki Akurat łazieneczkę mam malutką, niecałe 4m2 - nie wiem jak sprawdziłyby się na większej powierzchni. W każdym razie: wysypuję jakieś 2-3 łyżeczki na spodeczek i stawiam na półeczce pod lustrem - w łazience ładnie pachnie przez kilka dni
Dokładnie tak mam zamiar robić z zapachami, które nie skradną mojego serca. Wysypać je w łazience w pojemniczku. Myślę, że w mojej nowej łazince 4,4 metra też zda to egzamin. Jak zaprasza się palących gości do domu to czytałam, że można do popioły wsypać granulek by niwelowały smród fajek. Oczywiście u mnie goście muszą palić na polu(krakowska gadka) a nie kopcić mi w domu
Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Mal dziekuje

Kochana co do bomb kąpielowych, są boskie. Te musujące- fizujace dają przede wszystkim mega zapach i kolor, nawilżenie średnie. Maja tez rożne dodatki, co kto lubi. Ostatnio chodzę sobie obsypana brokatem po jednej z kąpieli ale ja tam lubię takie bajery i nie przeszkadza mi jak potem znajdę brokat pod okiem . Te babeczki i małe kule lub paczki z masłem shea niesamowicie nawilżają. Muszę po nich czyścić wannę tak porządnie bardzo je lubię maja piękne zapachy i moja skóra po nich jest cudna. Na pewno tam wrócę po kolejne zamowienie. Co do granulek, są świetne. Choć ostatnio wyrzuciłam w kosz bedroom Fresh. Pachniało męskim brutalem czy czymś w tym stylu. Jednak granulki to nie swieczka, wiec przeżyje te 9 zł.
No to zbankrutuję przy następnym zamówieniu z aromatelli ale to za pół roku! Albo znajdę sobie bogatego mena i będzie musiał spełniać moje zakupowe zachcianki

Edytowane przez mal
Czas edycji: 2013-12-08 o 18:48
mal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 18:49   #4163
lolekjarek
Raczkowanie

Najnowsze nabytki Świeca rozpaliła się w jakieś 3 godzinki do ścianek, tylko po zgaszeniu trochę inaczej pachniała, ale to chyba knot, zobaczymy następnym razem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03310.jpg (110,9 KB, 81 załadowań)
lolekjarek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 19:09   #4164
radioheadka
Zadomowienie

dziewczyny ktory sklep polecicie jesli chodzi o ceny woskow i korzystna wysylkę?
radioheadka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 19:09   #4165
królewna z drewna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolekjarek Pokaż wiadomość
Najnowsze nabytki Świeca rozpaliła się w jakieś 3 godzinki do ścianek, tylko po zgaszeniu trochę inaczej pachniała, ale to chyba knot, zobaczymy następnym razem

później wrzucę zdjęcie moich wosków z ZD
Stary 2013-12-08, 19:18   #4166
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Nie, no to doopę urywa!!
Ba! Teraz pali się jakieś dwa metry ode mnie i nawet czasem zawiewa zapachem!

Świeczkę ze Stanów miałam tylko przywiezioną przez koleżankę, więc nie pomogę A z oficjalnego sklepu ponoć odsyłają na stronę UK, nie wysyłają do Europy.

Cytat:
Czy to możliwe że niektóre zapachy wypachniają się szybciej?? Mam wrażenie, że niektóre woski mogę topić po 3 dni, inne po kilku godzinach przestają pachnieć...
Też mi się wydaje, że mają różną wydajność

Dokupiłam jako dodatki do prezentów woski Christmas Eve i Warm Spice dla mamy i daylighta Bartlett Pear dla siostry. A dla siebie daylight Under The Sea i świecę Black Vanilla Schearer Candles

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 19:24   #4167
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlotqo Pokaż wiadomość

Kochana cuuuuda kupiłaś. Ciekawa jestem Twojej opini o Glden Sands. Ja kocham juz ten zapach maksymalnie

Cytat:
Napisane przez lolekjarek Pokaż wiadomość
Super zakupy, gratki za prędkość rozpalania swiecy. U mnie to chyba nigdy sie nie zdążyło bez folii.

Czasami gdy knot jest za duży tak dziwnie czuć tzn. zbyt mocno pachnie spalaniem. Wtedy skręcamy knot i po sprawie.

Stary 2013-12-08, 20:28   #4168
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

No i duża świeca Whoopie Pie będzie moja

Moja fragrantica

WYMIANA
Stary 2013-12-08, 20:29   #4169
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 20:38   #4170
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:

Gratki Mistrzu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości