Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII) - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-08, 09:51   #3361
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44065252]miałąm taki ból w pachwinie, w obu nawet, najprościej mówiąc - przewiało mnie zimą w górach :/ idź do lekarza, to zapewne stan zapalny mięśni, już nie pamiętam co mi przepisywał (lekarz pierwszego kontaktu normalnie), ale bolało mega :/[/QUOTE]

Mocnego bôlu nie mam...ale jest nieprzyjemny.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
zdrowia

zdrowia

zdrowia

jak masz zmywarkę to ich w zmywarce nie myj u mnie w domu takie same i sobie mama tak połowę kompletu załatwiła
Nie mam zmywarki.. :p uffff

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 10:12   #3362
misiaeel
Wtajemniczenie

Hej
ale mnie tugeza omineła
na zakupy zaraz jedziemy nie wychodziłam z domu od czwartu!

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja sie bardzo boje oprychy bo jestem przyzwyczajona calowac Kubencje srednio 15 tys razy na minute
mam tak samo, ale to na szczęście Tż ma a nie ja

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Witam się..zdrówka dla chorowitkow!
Black ja z yankee uwielbiam zapach świeżego prania oraz mango..wogóle u nas to często korzystam..bo ja zakochana w yankee jestem.

Co do Ikei...wielkich zakupów nie było bo ja splukana..ale 2 kolejne do kolekcji doniczki..żółta i szara do pokoju, 11m firanki bo była na promocji za 3zl mb...a potrzebuje na werandę no i oczywiście talerze od teściów..nie takie jak chciałam bo wychodziły strasznie drogo, ale dobralismy jeszcze miseczki, bo w zestawie są głębokie talerze.w końcu mam na 12 osób

No to PIJEMY:beer::beer::beer:: beer:..:
-za naprawę auta, bo poprzedni wlasciciel tak zachwalał ze wszytsko porobione a tu okazuje sie ze bryndza w tym temacie(dobrze ze na drzewie nie wylądowałam przez prawie zerowe klocki hamlcowe),
-za Sylwie i tylu chetnych do całowania jej dooopki-Ale nie dla psa kielbasa!
-za wszystkich bliskich ktorzy nie tylko w dzień Mikolajkowy zapominaja o naszych skarbach,
-za pierd.lo.n@ szara rzeczywistość, -za ciężkie wybory które musimy podejmować w kraju polityki prorodzinnej..
-za wredne szwagierki i jeszcze gorsze tesciowe...
-za szuje chodzace po ulicach,
-za to ze mamy siebie tu na na forum...(za to Wam dziękuję). AMEN.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
o kurde jakie toasty. to ja chociaż teraz kawką je przypieczętuję
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Wiecie co
w lidlu będą maszyny do chleba i co... nagle mnie oświeciło, że MUSZĘ taką mieć

ojaa tez marzę o takiej machinie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello,
sorry,że nie cytuje ale jakoś nastrój mam podły
właśnie relaksuje się przy kieliszku winka
Dzidziu śpi- dziś nauczył się dawać buziaczki

mąka- najlepiej typ 00, ja kupuję specjalną do pizzy
na kg daje pół kostki drożdzy do tego mam taką duży kubek- mieszam drożdze z letnią wodą i łyżeczką cukru, łyżeczka soli i oliwa
sekret włochów to odrobina smalcu stopionego do ciasta(dosłownie łyżka), wtedy jest wyjątkowo chrupka
ja mam kamień do pieczenia pizzy, wychodzi genialna
o z kamienia wychodzi najlepsza pizza

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane!

Mam szybkie pytanie. Czy dobrze rozumuję?
Moja grypa przeszła w jakąś żołądkówkę,czuje się jak w ciąży bo Wymiotuje jak kot
Jeśli Blanke szczepiłam na rotawirusy,to powinna być bezpieczna?

Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app
może się zarazić, ale po prostu będzie miała łagodniejsze objawy. zdrówka dla was

Cytat:

codo piszczenia - moj ostatnio ma faze na zachwyty, tak fajnie robi jak dorosly i czasem sobie podspiewuje jak chodzi AAAaaaAAaaaAaaa
moja tak samo robi

Cytat:
Mocnego bôlu nie mam...ale jest nieprzyjemny.

Nie mam zmywarki.. :p uffff

mam nadzieję, że Ci przejdzie a jak nie to do lekarza!

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 10:28   #3363
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dziękuje Wam za odpowiedzi. A co robić jeśli nie daj Boże się zarazi? Dużo płynów jedynie czy jakieś leki?

Charliz my mamy maszynę do chleba,polecam bardzo.

Szaja a Ty nie miałaś kp tylko do września? Dużo zdrowia!

Neti przeważnie tak jest,że przed świętami zwala się najwięcej. A możesz gdzieś dorabiać pracując tam gdzie pracujesz?

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 10:34   #3364
aska27adopcje
Zadomowienie

Hejoska laseczki

Cytat:
ech a mi tak brakuje cyca, czułam się taka sexy z cycem a teraz- nic kompletnie- popiersie co najwyżej
też się cieszę,że karmiłam długo, jakoś przy Leosiu wszystko szło pod górkę, słabe przyrosty, ulewanie, kilka kryzysów laktcyjnych
kolega sam zdecydował,że nie chce- przynajmniej tyle dobrego,że nie musiałam go odstawiać
acha no i powiem Ci,że samo karmienie było dla mnie takie....mega kobiece, jeju jakie to były dla mnie piękne chwile

Asia- a jak tam Twoja redukcja?????????
wiesz,że po zakończeniu karmienia wiele kobiet zaczyna tyć? tak ,tak,
bo wcześniej na produkcje mleka potrzeba było od 300 do 500 kcal więcej a nawyki żywieniowe przecież pozostają
Ehhh Marsi wyjelas mi to z ust .. tez takj mialam, poza tym ta nasza bliskosc, wyciagalam cycuszka, mala go lapala raczka, wtulala sie ... tylko ja ja moglam uspokoic ... to bylo tylko nasze ... ehhhh

co do redukcji dupa, ale sie biore znow za siebie ... wszytsko bylo oki, dopoki biegalam, diete trzymalam i czulam sie spuer, przez chorobe i antybiotyki musialam zrobic przerwe, co za tym idzie olalalm diete i juz mam na wadze 1,5 kg wiecej bylo juz 75 ... a to moj cel do konca roku wiec musze spiac dupe, bo mi zostaly 3 tyg zeby go zrealizowqac i pewnie jakies 2 kg ... boje sie na wage wejsc jutro

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej lejdis
U mnie dzisiaj impreza babska byla dopiero idziemy spac o losie, jestem wypompowana!!!! Bylo superancko babel spi jak aniolek mam nadzieje ze da pospac do 8

Wylalam czerwone wino na nasza lux kanape zasypalysmy od razu sola i widac, ze schodzi mam nadzieje, ze zejdzie do konca trzymajcie kciuki bo malz mnie zabije

Dobranoc

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
Lady alescie laski zaszalaly ... hihi, az ofiary w meblach to swiadczy ze imprezka byla gruba

a co do tekstu ze tyjesz i jesz, kuzwa laska .. przeciez jak pisalas mi o swojej diecie to wolalo o pomste do nieboa, bo ty nie jesz .... nie da sie utyc od takiego zywienia

Cytat:
już kiedyś tu pisałam, że siostra pracuje u właściciela sklepu firmowego yankee, mam po cenie zakupu.
Neti szczesciaro, ale Ci zazdroszcze ... mozesz zdradzic po ile masz woski, czy to juz by bylo przegiecie ... Nikomu nie powiem kurde to duzy sloj pewnie z 30% bys taniej miala

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Wiecie co, padlam rano. Yae chyba jest najbardziej zakrecona z osiaganiem kolejnych umiejetnosci. Jakos dopiero od 2 tyg. przewraca sie w obie strony rownie sprawnie (tak to tylko przez lewe ramie) a dzis rano pojawily sie... ruchy Dzejkoba Milej niedzieli
dla Mlodej ... kurde przez te ruchy, mloda swego czasu miala ksywe dzejkob

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Cześć laseczki
Iguś już ma drzemkę pierwszą. Nocka spoko. Dwie pobudki na uu: o północy i o 3. Wstał o 6 i mąż go zabrał a ja spałam do 7:30. Przed chwilą padł już (dziwne że tak wcześnie) a ja kawkę piję. Mąż pojechał na polowanie. Śniegu u mnie po kolana, przejdę się później z Igim na spacer bo zdrowy już i pokażę mu śnieg. Wczoraj przez okno jak mu pokazywałam jak pada to aż piszczał. No i muszę go pochwalić bo pięknie pije z dorosłego kubka, od razu załapał o co chodzi i nic mu po brodzie nie cieknie nawet.
dla Igiego ... ale juz masz duzego faceta w domu, ehhhh

Cytat:
nie wiem....nigdy nie przywiazywłam do tego wagi.
Dzięki fewciu że pytasz....przy okazji zdrowka dla Ciebie, a ze mna lepiej choć nadal mam ten bol w pachwinie i nie wiem skąd to?i do tego męczy mnie fakt braku kasy i wiekszej naprawy auta (świetny moment), .do tego wciąż przyglądam oferty zeby iść gdzieś zarobić...mam dola

tak to jest, ze jak nieszczescia to przychodza falowo ... napewno zaraz sie zacznie dobry okres ... a co do bolu moze lepiej to pokazac lekarzowi, pewnie cie przewialo jak Aga napisala ... albo bolesna owolka ...

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
no i złapało też i mnie :/ Śpikol do pasa,łeb pęka :/
kuruj sie, osrana zima
Stary 2013-12-08, 10:40   #3365
s i l v e r
Zakorzenienie

U nas nocka średnia. Daria się budziła co 2 h z płaczem. Chyba jednak wyjdą te dwie górne jedynki...oby jak najszybciej

Cytat:
No to PIJEMY:beer::beer::beer:: beer:..:
-za naprawę auta, bo poprzedni wlasciciel tak zachwalał ze wszytsko porobione a tu okazuje sie ze bryndza w tym temacie(dobrze ze na drzewie nie wylądowałam przez prawie zerowe klocki hamlcowe),
-za Sylwie i tylu chetnych do całowania jej dooopki-Ale nie dla psa kielbasa!
-za wszystkich bliskich ktorzy nie tylko w dzień Mikolajkowy zapominaja o naszych skarbach,
-za pierd.lo.n@ szara rzeczywistość, -za ciężkie wybory które musimy podejmować w kraju polityki prorodzinnej..
-za wredne szwagierki i jeszcze gorsze tesciowe...
-za szuje chodzace po ulicach,
-za to ze mamy siebie tu na na forum...(za to Wam dziękuję). AMEN.

super toast

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
to ja ci powiesze a ty mi umyj ?:P
Okej

Cytat:
Wylalam czerwone wino na nasza lux kanape zasypalysmy od razu sola i widac, ze schodzi mam nadzieje, ze zejdzie do konca trzymajcie kciuki bo malz mnie zabije

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Widzicie, nie potugezowałam z Wami, bo mąż mnie jednak porwał na seans. Obejrzeliśmy "Metro". A teraz zabieramy się za "Naznaczony: Rozdział 2". Mam nadzieję, że seans filmowy skończy się tak, jak zazwyczaj się kończy. ---------------->
Jak ten film? Bo też się zastanawiamy czy go obejrzeć.

Jak Wam się zakończył seans filmowy?? ??
Cytat:
Cześć laseczki
Iguś już ma drzemkę pierwszą. Nocka spoko. Dwie pobudki na uu: o północy i o 3. Wstał o 6 i mąż go zabrał a ja spałam do 7:30. Przed chwilą padł już (dziwne że tak wcześnie) a ja kawkę piję. Mąż pojechał na polowanie. Śniegu u mnie po kolana, przejdę się później z Igim na spacer bo zdrowy już i pokażę mu śnieg. Wczoraj przez okno jak mu pokazywałam jak pada to aż piszczał. No i muszę go pochwalić bo pięknie pije z dorosłego kubka, od razu załapał o co chodzi i nic mu po brodzie nie cieknie nawet.

Cytat:
Dzięki fewciu że pytasz....przy okazji zdrowka dla Ciebie, a ze mna lepiej choć nadal mam ten bol w pachwinie i nie wiem skąd to?i do tego męczy mnie fakt braku kasy i wiekszej naprawy auta (świetny moment), .do tego wciąż przyglądam oferty zeby iść gdzieś zarobić...mam dola

Cytat:
no i złapało też i mnie :/ Śpikol do pasa,łeb pęka :/
Zdrówka!
Cytat:
Hejka!
jest po 9 a mlody pierdyknal juz dwa razy o kant grzejnika i komody
Stary 2013-12-08, 10:43   #3366
aska27adopcje
Zadomowienie

Dziewczyny a ja mam pytanie do tych, ktore maja zwierzeta ... jak radzicie sobie z sierscia ... kurde ja nie mam juz sily na to, odkurzam 2x dziennie, myje podloge tez 2 x, wieczorem i rano i ciagle znajduje siersc psa ... niby jest czesany, ale kurde leci z niego .. kiedys mi to nie przeszkadzalo, ale teraz mnie szlag trafia. czego nie podniose to jest w kudlach, siadam na podlodze z mala jestem w siersci ... pies nie siedzi ze mna w dzien w pokoju, ale wieczorem spi z nami w pokoju, czesto ladujac sie na puzle, zanim je sprzatne ... ale kurde tez je na mokro przecieram codziennie ....
a tak wogole to u mnie progresu brak w relacjach blanka chiko niestety caly czas na nia powarkuje, boi sie jej strasznie, jak mloda do niego chce podejsc wpada w panike i chce w sciane wejsc ... nie mamy juz pomyslu .. kiedy mala jest u mnie na kolanach, albo na lozku, jest oki, podchodzi, daje sie glaskac, zaczepia do zabawy ... jak przychodzi do domu, zawsze do niej podbiega, daje buziaka ... ale kurde jak mala schodzi do parteru i zaczyna biegac po podlodze to jest cofka i pies robi sie klebkiem nerwow ... musimy bramke zalozyc i bede go do kuchni zamykac ... chce zeby przebywal z nami w mieszkaniu, zebvy oswajal sie z nia, nie czul sie odsuniety ....
kurde laski wszystcy juz na nim polozyli laske, czekaja, az go wywalimy do kojca na dwor, a my kuzwa oboje tak bardzo wierzymy, ze jednak sie uda, ze on ja w koncu zaakceptuje ...
Stary 2013-12-08, 10:45   #3367
s i l v e r
Zakorzenienie

Fewciu, Blanka nie bała się Mikołaja?
Stary 2013-12-08, 10:51   #3368
gochaa_p
Zakorzenienie

ASKA nie mam teraz zwierząt ale powim Ci że cąłe życie miałam i mi to nie przeszkadzało a jak tylko sie Tuśko pojawił to klełam na te psiska przeokrutnie bo wszędzie kłęby sierści były !!!! Dlatego chyba nie prędko się do psiny przekonam ponownie, chyba że na podwórko
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 10:54   #3369
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Jak ten film? Bo też się zastanawiamy czy go obejrzeć.

Jak Wam się zakończył seans filmowy?? ??
Fajny. A oglądałaś pierwszą część? Bo jeśli tak, to pewnie pamiętasz, że zakończenie było nieco niejasne i właśnie się wtedy zastanawiałam, czy będzie następna część. W każdym razie, w tej się wszystko wyjaśnia. Ten film ma fajny klimat, trochę taki vintage, inny, niż większość nowych horrorów.

Nie było . Jestem zawiedziona. Może dzisiaj.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 10:55   #3370
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Fewciu, Blanka nie bała się Mikołaja?
Właśnie sama jestem w szoku,ale nie

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 10:56   #3371
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
ASKA nie mam teraz zwierząt ale powim Ci że cąłe życie miałam i mi to nie przeszkadzało a jak tylko sie Tuśko pojawił to klełam na te psiska przeokrutnie bo wszędzie kłęby sierści były !!!! Dlatego chyba nie prędko się do psiny przekonam ponownie, chyba że na podwórko
Ja tez juz wszystkim zapowiedzialam, ze po chiku juz zadnego psa w domu, a juz napewno nie duzego ... jak mloda bedziec chcialaa to kupie jej chyba grzywacza chinskiego, bo lysy moja przyjaciola ma kota to u niej tez pelno siersci, a gorsza do czyszczenia niz psia ... ciekawe czy Lejdi ma jakas rade na nia ... u mnie po przeprowadzce pies wstepu do sypialni i pokoju mlodej miecnie bedzie
Stary 2013-12-08, 11:01   #3372
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Dziękuje Wam za odpowiedzi. A co robić jeśli nie daj Boże się zarazi? Dużo płynów jedynie czy jakieś leki?

Neti przeważnie tak jest,że przed świętami zwala się najwięcej. A możesz gdzieś dorabiać pracując tam gdzie pracujesz?

dużo płynów, tzn. najlepiej letnia woda - nie gorąca, bo gorąca wzmaga wymioty (tak ostatnio nam na wizycie lekarka powiedziała, jak Agatka miała jelitówkę). Mleka modyfikowanego nie, żadne kaszki mleczne, ew. ryżowa na wodzie. Marchew gotowana i ryż gotowany bo zatwardzają. Ale picie najważniejsze. Leki - smecta, orsalit (to elektrolity, jest też zamiennik ale nie pamiętam nazwy), nifuroksazyd przy dużej biegunce już.

Miałam, ale moja gwiazda nie chce mm ani butelki więc ciągle kp w nocy czy wieczorem, w dzień raczej nie bo normalnie je, no chyba, że malutko zje to dopajam

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam pytanie do tych, ktore maja zwierzeta ... jak radzicie sobie z sierscia ... kurde ja nie mam juz sily na to, odkurzam 2x dziennie, myje podloge tez 2 x, wieczorem i rano i ciagle znajduje siersc psa ... niby jest czesany, ale kurde leci z niego .. kiedys mi to nie przeszkadzalo, ale teraz mnie szlag trafia. czego nie podniose to jest w kudlach, siadam na podlodze z mala jestem w siersci ... pies nie siedzi ze mna w dzien w pokoju, ale wieczorem spi z nami w pokoju, czesto ladujac sie na puzle, zanim je sprzatne ... ale kurde tez je na mokro przecieram codziennie ....
a tak wogole to u mnie progresu brak w relacjach blanka chiko niestety caly czas na nia powarkuje, boi sie jej strasznie, jak mloda do niego chce podejsc wpada w panike i chce w sciane wejsc ... nie mamy juz pomyslu .. kiedy mala jest u mnie na kolanach, albo na lozku, jest oki, podchodzi, daje sie glaskac, zaczepia do zabawy ... jak przychodzi do domu, zawsze do niej podbiega, daje buziaka ... ale kurde jak mala schodzi do parteru i zaczyna biegac po podlodze to jest cofka i pies robi sie klebkiem nerwow ... musimy bramke zalozyc i bede go do kuchni zamykac ... chce zeby przebywal z nami w mieszkaniu, zebvy oswajal sie z nia, nie czul sie odsuniety ....
kurde laski wszystcy juz na nim polozyli laske, czekaja, az go wywalimy do kojca na dwor, a my kuzwa oboje tak bardzo wierzymy, ze jednak sie uda, ze on ja w koncu zaakceptuje ...
wiesz, wg mnie jeśli pies przez rok nie zaakceptował dziecka to nie ma co się łudzić
bałabym się jak cholera, to jednak zwierzę

Cytat:
albo psiak z włosami u mojej mamy z kotem to samo jest
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 11:02   #3373
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze mowiac nie mam pojecia na pewno gdyby byla biegunka to duzo picia i cos na biegunke i mimo wszystko poszlabym do lekarza
bedzie dobrze

dziec spiocha to lece porobic mu troche obiadkow bo ubiegly tydz uplynal mi pod znakiem MEGA LENIA! caly tydz na sloikach

http://pudelekx.pl/kevin-sam-w-domu-proba-czasu-17001

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 11:07   #3374
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

A na macierzyńskim możesz robić co chcesz...nie ważne gdzie pracujesz :p to nie jest zasiłek ..nikogo nie oszukujesz....pracować.mo żesz i po nocach...Twoja sprawa.. ja mogę iść.i gdzieś nawet sprzątać..bylebym miala co dziecku jeść dac.

Fewciu, zapomnialam zapytać a Ty gdzie pracujesz w stolicy..w sensie w ktorym miejscu m..jakby co to napisz na pw

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 11:07   #3375
marsi11
Zakorzenienie

Hello kochane,

chciałam podjąć dyskusję, pewnie dość kontrowersyjną
wczoraj wieczorem oglądałam zdjęcia mojego Leosia z brzuszka, te co mam w linku
no i potem przeglądałam zdjęcia usg 4 d innych aż niechcący trafiłam na filmy z serii In Memory Of ....
dziewczyny, zaliczyłam szok, ludzie wstawiają zdjęcia dzieci w trumienkach
widziałam jeden filmik bo zrobiło mi się słabo i zaraz go wyłączyłam ale w okienkach wyskakiwały inne filmy i niektóre zdjęcia był przerażające- dzieci małe, duże, z różnymi wadami rany boskie dlaczego takie filmy są ogólnodostępne????dlaczeg o nie jesteśmy ostrzegana przed takimi treściami????
co sądzicie na ten temat?
bo mi się naprawdę zrobiło słabo i jeszcze inne emocje mną targały
Cytat:
Dzień dobry Kochane!

Mam szybkie pytanie. Czy dobrze rozumuję?
Moja grypa przeszła w jakąś żołądkówkę,czuje się jak w ciąży bo Wymiotuje jak kot
Jeśli Blanke szczepiłam na rotawirusy,to powinna być bezpieczna?

Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app
tak, mala jest bezpieczna ewentualnie może mieć lekką wersję rota
z tym że biegunka i wymioty nie muszą być spowodowane rotawirusem więc miej Blankę pod kontrolą

Cytat:
Ojatempa dzida..... A ja sie zastanawiam czemu tak zasuwam a tyje..... olosie, w zyciu bym na to nie wpadla podlamalam sie
Unormuje sie to? Czy po prostu trzeba mniej zrec? Tylko ze kurde ja i tak prawie nic nie jem

Babel na zlosc matce poimprezowej wstal o 6,30

nie, nie unormuje się, chyba,że znowu zaczniesz mleko produkować to wtedy możesz folgować

Cytat:
Dziewczyny a ja mam pytanie do tych, ktore maja zwierzeta ... jak radzicie sobie z sierscia ...
mam psa z włosem
my też mamy problem z dominującym psem, od wiosny idziemy na szkolenie
a poza tym czeka mnie niezły armagedon- w lutym mój TZ chce dopuścić naszą suczkę i kupuje Sznaucera Olbrzymiego

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-12-08 o 11:08
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 12:32   #3376
aska27adopcje
Zadomowienie

Laski pies z wlosem, to jest to chociaz grzywacz tez mi sie podoba

Marsi co do szkolenia, to moj TZ szkoli psy, tesciu jest behawiorysta i szkoli psy strażackie (ale to juz chyba pisalam ) ... na naszym psie polozyl juz laske, niestety nie kazdy sie nadaje do dzieci, no i niestety ten do nich nalezy .. ale jak pisalam wierzymy, ze cos sie zmieni ... Aga ich kontakty z mloda sa scisle nadzorowane, nie ma opcji, zeby sama kolo niego chodzila ... wiecie i ona jakby czuje do niego respekt, chociaz teraz to sie troche zmieilo. jeszcze niedawno wogole nie zwracala na niego uwagi,ignoroala go ... wszyscy byli w szoku, bo dzieci przewaznie sie interesuja zwierzakami ... teraz pokazuje na niego palcem, smieje sie, piszczy jak go widzi ... Ja wiem, ze najprawdopodobniej on juz taki zostanie ... mamy czas do lipca, do przeprowadzki, tutaj w kamienicy zawsze mozemy wywalic go na korytaz ... jak sie przeprowadzimy w gre wchodzi klatka ...

Marsi co do tematu o ktorym napisalas ... Ku pamieci, mnie wogole rozwalaja tego typu filmiki ... Nie tylko dotyczace dzieci .. nie kumam po co wrzucac takie cos ....
Stary 2013-12-08, 12:54   #3377
nafiyqa
Zakorzenienie

Jessuuuuu, jakie nudy. Tvp seriale od rana rosol o 10 wjechal!!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 13:23   #3378
aska27adopcje
Zadomowienie

s@w

... mloda usnela, a ja kawke wypilam, troche poczytalam i mysle sobie zrobie sobie pedicure .. miske przynioslam, wszystkie przyrzady, bo wiadomo mloda na lozku spi to musze byc w tym samym pokoju ... nogi namoczylam 5 min, mloda zaczyna sie krecic .... jakos uszuszalam, niestety po 10 min juz nie spala ... tarkowalam z nia wiszaca na reku, no i na tym koniec, peelingu, niet, golenia nog niet, paznokcie zdazylam zmyc ... takze tyle tego z mojej pielegnacji
Stary 2013-12-08, 13:39   #3379
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
ech a mi tak brakuje cyca, czułam się taka sexy z cycem a teraz- nic kompletnie- popiersie co najwyżej
też się cieszę,że karmiłam długo, jakoś przy Leosiu wszystko szło pod górkę, słabe przyrosty, ulewanie, kilka kryzysów laktcyjnych
kolega sam zdecydował,że nie chce- przynajmniej tyle dobrego,że nie musiałam go odstawiać

acha no i powiem Ci,że samo karmienie było dla mnie takie....mega kobiece, jeju jakie to były dla mnie piękne chwile

Asia- a jak tam Twoja redukcja?????????
wiesz,że po zakończeniu karmienia wiele kobiet zaczyna tyć? tak ,tak,
bo wcześniej na produkcje mleka potrzeba było od 300 do 500 kcal więcej a nawyki żywieniowe przecież pozostają
kurcze no to ja juz chyba nigdy nie schudne jak przestane karmic
Cytat:
Hej lejdis
U mnie dzisiaj impreza babska byla dopiero idziemy spac o losie, jestem wypompowana!!!! Bylo superancko babel spi jak aniolek mam nadzieje ze da pospac do 8

Dobranoc

widac impra udana
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Wiecie co, padlam rano. Yae chyba jest najbardziej zakrecona z osiaganiem kolejnych umiejetnosci. Jakos dopiero od 2 tyg. przewraca sie w obie strony rownie sprawnie (tak to tylko przez lewe ramie) a dzis rano pojawily sie... ruchy Dzejkoba
Milej niedzieli
dla Yae

Cytat:
Cześć laseczki
jaki juz dorosly facecik

Cytat:
neti - mnie też tak zawsze jest że w najmniej odpowiednim momencie zawsze jakieś wydatki nieplanowane. My też musimy w auto wwalić ponad 1000zł teraz, akurat przed świętami.

fewciu- zdrowiej szybko i mam nadzieję że Banka się nie zarazi

gocha - Tobie też zdrówka!
my gdzies z 1500

Cytat:
mielismy jechac dzis na mikolajko-choinke do pracy meza, jest paczka dla Kuby i dooopka ehhh
ale co zrobic, zdrowie najwazniejsze
paczka do odbioru bedzie w pracy ale chcialam zeby mlody zobaczyl te wszystkie swiatelka, prawdziwego mikolaja itd... no nic, moze za rok sie uda

z bardziej przyjemnych rzeczy to mlody zaczal wolac nenenen
za jakies 2 lata bedzie mememe a za 35 moze w koncu mama
szkoda, ze sie nie udało nene to zaraz zacznie mama

Cytat:
Ja tez juz wszystkim zapowiedzialam, ze po chiku juz zadnego psa w domu, a juz napewno nie duzego ... jak mloda bedziec chcialaa to kupie jej chyba grzywacza chinskiego, bo lysy moja przyjaciola ma kota to u niej tez pelno siersci, a gorsza do czyszczenia niz psia ... ciekawe czy Lejdi ma jakas rade na nia ... u mnie po przeprowadzce pies wstepu do sypialni i pokoju mlodej miecnie bedzie
wierzeę, ze sie uda i pies sie z Blanka dogada

co do siersci to ja mam- miałam to fakt super sprawa ale za to strasznie śmierdzi, szczegolnie po kapieli

my swojego musielismy oddac do tesciowej, a takich rzeczy zwierzeciu sie nie robi, ale jak tylko wychodzilismy to on strasznie szczekal, skomlał, a niemcy wiecie jacy zaraz dzwonią kartki pisza, nie dziwie sie on sie strasznie darł ale serce mnie boli z tego powodu, janie chcialam tego psa to york ale dostalismy na swieta on juz wtedy rok miał, teraz bedzie mial w styczniu 3 lata,
dało by sie coś Asia z takim psem zrobic? nauczyc, to glupie psy wiem, ale nasz akurat wyjatkowo nie jest taki glupi, nie szczeka na inne psy, tylko taki dziwny coagle krok w krok za mna chodzil, nie został igdzie sam, ja do wc to on tezjak nie wpuscilam to siedzial i piszczal, ba czasamis iedzial przy mie i piszczal

podpytasz meza

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jessuuuuu, jakie nudy. Tvp seriale od rana rosol o 10 wjechal!!!

chcialabym zeby tak do mnie wjechal, nawet o 8
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 13:41   #3380
aska27adopcje
Zadomowienie

Jasne ze spytam. Kochana a powiedz mi skad macie tego psa, ze dostaliscie roczniaka ... on od zawsze tak szczeka ?? bo to wazne czy nauczony wczesniej, czy to lek .. to pies czy suka, wysterylizowana, kastrat ??
Stary 2013-12-08, 13:58   #3381
LadyWhisper
Zakorzenienie

ja się go boję

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 14:40   #3382
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

ja się go boję

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 14:46   #3383
aska27adopcje
Zadomowienie

Lady do pary z moja mloda, dewastacja kazdego pomieszczenia gwarantowana

Hope a jak u Ciebie z psem, dalas rade czy znalezliscie domek ??
Stary 2013-12-08, 14:56   #3384
hope01
Zakorzenienie

A kogóż to Mikołaj nam przyniósł? DJERBA, Ahoj !

Asiu znaleźliśy mu bardzo dobrych właścicieli z doświadczeniem labradorowym W każdej chwili moge zadzwonić, a i zdjęcia nam przyślą jeśli chce
Natomiast ja myślę o piesku a le nie dużym. I najlepeij z włosem.
W ogóle u t, jestem i chuj mnie strzela bo ona ma psa co włosów tyle gubi że szok. No i wie że dawid będzie po ziemi łaził... Młody non stop ręce CZARNIUTKIE, kłaki wszędzie i to nie pojedyncze tylko kłęby zmieszane z kurzem i ich kłaczorami.. nawet w jedzeniu się trafi. dziewczyny masakra. a ja mam być tu tydzień na święta?? nie wytrzymam

Stary 2013-12-08, 14:59   #3385
marsi11
Zakorzenienie

Djerba, jak dziewczynki
co słychać? mieszkacie już na swoim M ?
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 15:32   #3386
hope01
Zakorzenienie

dziewczyny obcinała Was taka osoba? https://wizaz.pl/forum/member.php?u=1146696

Stary 2013-12-08, 16:03   #3387
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Hello kochane,

chciałam podjąć dyskusję, pewnie dość kontrowersyjną
Hmmm, ja nie wiem czy bedac w "takiej" sytuacji chcialabym nakrecic film/filmik to raz...
wrzucac do sieci absolutnie nie wrzucilabym...
ale moze to jest rodzaj terapii? ja wolalabym to przezyc sama ze soba, inni moze maja potrzebe podzielenia sie ta sytuacja, tym problemem, moze wtedy im jest lzej, no nie wiem tak glosno teraz mysle...
a co do tego ze te filmy sa ogolnodostepne - niby dlaczego mialyby nie byc? w kazdej chwili mozna je przeciez wylaczyc i wiecej tego typu filmow nie ogladac... ogladamy na wlasne zyczenie... ale fakt - ostrzezenie mogloby byc... ale chyba dla filmow +18 tez zadnego ostrzezenia nie ma?

Stary 2013-12-08, 16:04   #3388
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hope,
Co Ty masz za av?

Laski nie wiem o co kaman, babla odstawilam na dobre jakies 2tyg temu, zrezygnowalam nawet z tego karmienia o 6,30 po tym jak mnie uzarl do krwi, mialam spokoj z naplywaniem pokarmu zreszta u mnie blyskawicznie poszlo, a wczoraj 3x czulam w cyckach i dzisiaj juz 2

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 16:07   #3389
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

szkoda, ze sie nie udało nene to zaraz zacznie mama

juznie moge sie doczekac
jak pierwszy raz uslysze to juz teraz wiem ze bede ryczec jak bobr

Cytat:

ja się go boję

Cytat:
ja nawet nie sprawdzam kto mnie podgladuje

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Hope - spr
a masz jakies podejrzenia?

Stary 2013-12-08, 16:13   #3390
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
A kto to?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości