|
|
#181 |
|
BAN stały
|
Dot.: Dziewczyna odmawia seksu z braku depilacji
|
|
|
|
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
to może przytnij trochę po prostu... nie musisz golić całkiem. mój facet woli, kiedy mam TAM busz, taki naturalny i sama jego też nie namawiam do golenia miejsc intymnych, przycina je i jest ok.
|
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
Śmieszą mnie teksty pt. "ogól sobie penisa"
![]() Dla mnie facet z gładkimi jajkami jest totalnie aseksualny i wygląda jak mały chłopiec. Mój chłop raz sobie ogolił i to była tragedia - dla mnie estetyczna, a dla niego fizyczna, bo swędziało, drapało a i stwierdził, że mu się jaka zaczęły pocić Facet zarost mieć musi i koniec. I nie mówię o buszu, bo to jest raczej niekomfortowe dla obu stron. Wystarczy przyciąć i jest ok ![]() To samo z goleniem pod pachami, na klacie...kupmy jeszcze facetom stringi i wkładki higieniczne
|
|
#184 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
idealne podsumowanie tematu
|
|
|
|
|
|
#185 |
|
Raczkowanie
|
Przede wszystkim, dziewczyna autora tekstu ma niesamowite szczęście, że żyje w czasach, kiedy depilacja u facetów jest dość popularna. Gdyby była młoda w czasach jej rodziców pewnie by w ogóle nie uprawiała seksu, bo przecież męskie owłosienie intymne ją obrzydza.
Co do rzekomych włosów między zębami - mój facet się nie goli, jedynie sobie podcina. Jajka również ma owłosione, a osobiście lubię je lizać. W ogóle uwielbiam go zaspokajać oralnie i robię to często. W przeciągu roku, od kiedy jesteśmy razem, włos w mych ustach zaplątał się RAZ. Nie było to dla mnie problemem, po prostu go wyciągnęłam i kontynuowałam przerwaną czynność. Ludzie, to są normalne włosy! Wcale nie jakieś nadzwyczajne. Takie włosy rosną facetom na rękach, nogach czy (niektórym) na klacie. Męskie genitalia Was chyba nie obrzydzają, więc czemu obrzydzają Was włosy na nich? O co chodzi? Bo tego nie pojmuję. A jak całujecie/liżecie swoich mężczyzn po torsie, to też robicie aj waj, że rosną włosy i mogą się Wam dostać do ust? Albo jak facet przejedzie owłosionym ramieniem po Waszej twarzy, to też się odsuwacie z obrzydzeniem? I jeśli chodzi o mnie, tak, dla mnie facet z wygolonym podbrzuszem, za to owłosioną klatą/brzuchem i nogami wygląda śmiesznie. Bynajmniej mnie to nie podnieca. Skojarzenie którejś wizażanki z gołębiem bardzo do mnie przemówiło. Do tego często występujące krostki na wydepilowanych miejscach również nie bardzo wzbudzają podniecenie. Na koniec dodam, że sytuacja, w której ktoś ZMUSZA swojego partnera/partnerkę do pozbywania się czegoś, co zakodowane jest w naturze, że ma wyrosnąć, i nie akceptuje u niej owłosienia, które wywołuje aż OBRZYDZENIE, jest C H O R A. I nikt nigdy mnie nie przekona, że normalne jest wymuszanie na kimś, że ma sobie coś ogolić i że ta osoba ma prawo tego żądać. G*wno prawda. Za przeproszeniem, moja c*pka i mój problem, mogę co najwyżej dostosować się do czyichś upodobań dla przyjemności tej osoby, jeśli mnie to osobiście nie wadzi. Ale jakby mi facet powiedział, że nie będzie ze mną uprawiał seksu, jeśli nie będę wygolona na zero, to najpierw bym go wyśmiała, a potem kopnęła w tyłek. Głupi przykład, ale gdyby wszyscy producenci golarek na świecie splajtowali, to co, panie "mężczyzna musi golić jajka" nie uprawiałybyście w ogóle seksu? Zadziwia mnie w jakim kierunku zmierza ten świat. Zarówno ogólnie, jak i w kategoriach modowo-urodowych. Dramat.
|
|
#186 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wyobrażam sobie mieć owłosionych jąder w ustach
Nad penisem włosy mogą być przycięte, ale jądra gładkie. Włosy pod pachami odbieram jako niehigieniczne. Wiem, że można się częściej myć i włosy=/= zapach potu, ale co szkodzi się ich pozbyć. Tak samo lizać owłosiony odbyt Też nie dla mnie.Sama się depiluję i tego oczekuję od partnera. O ile partner/partnerka nie jest miłośnikiem buszu, to bez problemu się zgodzi. Nie rozumiem też, co depilacja ma do braku męskości. Chyba, że jakiś facet jest tak ''męski'', że tylko te włosy odróżniają go od kobiety. Ale ja się z takimi nigdy nie spotkałam.
|
|
|
#188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi się mój facet podoba mega zarośnięty jak i całkiem gładki często Mu pomagam w goleniu Ja sama na zero się golę no ale wiadomo ze dwa dni po goleniu i śmiejemy się,że jest "kiwi" ![]() Zgadzam się ah ta "męskość"
|
|
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#190 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#191 |
|
Przyczajenie
|
Co za chore czasy. Kobiety chcą żeby facet golił sobie jaja i depilował brzuch? Tak, to jest 21 wiek, wiek w którym im bardziej płeć męska jest zniewieściała tym lepiej. No ale czego się spodziewać po takim forum. Dobrze że mam dziewczynę jaką mam.
|
|
|
|
|
#192 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#193 |
|
Biała Dama
|
Po co w ogóle odpowiadać na takie posty?
|
|
|
|
|
#194 |
|
Rozeznanie
|
Strasznie tu niektórzy przeginają w jedną albo drugą stronę. Osobiście nie lubię u siebie owłosienia, ale nie mam problemu żeby mój facet je miał.
![]() Wydaje mi się że ważne jest nie tylko nasze dobre samopoczucie ale również partnera, nawet w tak (pozornie) błahej sprawie jak włosy w miejscach intymnych. Jeżeli partnerka sygnalizuje, ze no niestety, ale ją takie owłosienie obrzydza, to powinni znaleźć jakiś kompromis. Niech facet spróbuje ogolić, jak na zero jest dla niego bardzo niekomfortowe, ma mocne podrażnienia, to niech przycina. Ale jeśli facet nie wykazuje żadnych chęci i od razu się rzuca bo to niemęskie i co ona sobie wyobraża, to sorry, ale zachowuje się jak dziecko moim zdaniem. Generalnie komentarze w stylu że zmuszanie partnera do ogolenia okolic intymnych jest chore są dla mnie niezrozumiałe. A zmuszanie się do robienia np loda gdy zarost partnera Nas obrzydza nie jest chore? Jak w każdym aspekcie związku warto o tym porozmawiać, a nie od razu rzucać się że fanaberie, chore, niemęskie...
|
|
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie zmuszanie się nawzajem do czegokolwiek jest chore. Jakby mnie chłop próbował w jakikolwiek sposób zmusić do seksu oralnego, to bym go wyśmiała, poleciła ogolić jajka jak na przysłowiowego pedała przystało (co nie ma absolutnie żadnego związku z osobami o innej niż heteroseksualna orientacji
) i wysłała w świat.
|
|
#196 |
|
Raczkowanie
|
wy tak na serio??? ha ha ha, dzieci internetu. Dorośli ludzie mają owłosienie łonowe, jego golenie to kwestia osobistych preferencji, które nie mają nic wspólnego z higieną ani zdrowiem.
|
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Ze zdrowiem nie ma, ale z higieną już bardzo dużo.
|
|
|
#198 |
|
Naczelna Nastolatka
|
A niby co ma higiena do owłosienia łonowego??
|
|
#199 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#200 |
|
Raczkowanie
|
Owłosienie łonowe sprawia, że tam jest brudno, śmierdzi i łatwo zalęgają się bakterie, wszy i pajęczaki. Niestety
Dlatego kiedyś ludzie tak młodo umierali, bo nie mieli maszynek do golenia.
When I die, bury me upside down, so the world can kiss my ass! Edytowane przez sokinky Czas edycji: 2013-12-08 o 15:57 |
|
|
|
|
#201 |
|
Naczelna Nastolatka
|
ja chcę wiedzieć jaka jest korelacja pomiędzy higieną a owłosieniem łonowym?
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
U kobiet bardzo duzo i nawet nie chcę sobie wyobrażać tych zarośniętych.
A u mężczyzn, skupiając się tylko na higienie, depilacja okolic odbytu, w sumie tak samo jak u kobiet, pozwala o wiele lepiej o tę higienę zadbać. Jądra i to co nad jądrami to tylko estetyka i lepsze samopoczucie partnerki i zależy od faceta- czy mu zależy.
|
|
|
#203 |
|
Naczelna Nastolatka
|
może tak bez omijania odpowiedzi napiszesz, co ma wspólnego owłosienie łonowe z higieną?
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieogolone nogi u kobiet też nie mają nic wspólnego z higieną, a jednak lepiej to robić.
|
|
|
|
#205 |
|
Naczelna Nastolatka
|
trzy posty wyżej twierdziłaś, że to kwestia higieny. To jest jedynie kwestia preferencji, więc nie gadaj głupot o higienie.
To, że ty wolisz gładkie nogi i łono, nie oznacza, że jest to jedynie słuszna i obowiązująca możliwość
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
higiena u kobiet
|
|
|
#207 |
|
Zadomowienie
|
Taaa,na pewno zachnięta krew podczas okresu na włosach łonowych jest bardzo higieniczna i zdrowa.
|
|
#208 |
|
Naczelna Nastolatka
|
więc ja pytam ponownie, jak owłosienie łonowe ma się do higieny?
jak rozumiem krew ma cudowną właściwość ulatniania się jeżeli owłosienie jest zgolone? Czy może magicznie wsiąka cała w podpaskę i nie zostaje na skórze?
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2013-12-08 o 16:20 |
|
|
|
|
#209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak nie widzisz różnicy to fajnie, Twoja sprawa. Ja widzę i to mega. Serio trzeba ci to tłumaczyć? Jak nie mam włosów łonowych to w trakcie krwawienia nie wsiąka mi w nie krew, tylko w podpaskę, nie kleją się np
|
|
|
|
|
|
#210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To znacznie utrudnia utrzymanie higieny no ale skoro wolisz się łudzić,że większość kobiet myje włosy łonowe po skorzystaniu z toalety to ok.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.

Facet zarost mieć musi i koniec. I nie mówię o buszu, bo to jest raczej niekomfortowe dla obu stron. Wystarczy przyciąć i jest ok 
idealne podsumowanie tematu
Też nie dla mnie.

Jak w każdym aspekcie związku warto o tym porozmawiać, a nie od razu rzucać się że fanaberie, chore, niemęskie...
Dlatego kiedyś ludzie tak młodo umierali, bo nie mieli maszynek do golenia.