Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części?
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 10 18,87%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 4 7,55%
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 2 3,77%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 5 9,43%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 14 26,42%
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 21 39,62%
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 2 3,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-08, 13:01   #3931
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
My mamy szczeniaczka w wersji angielskiej-takie dziecko i tak reaguje póki co tylko na melodie a nie na to co ten szczeniak gada.
Poza tym fajnie jak sa zabawki w innym języku-moja Z. nauczyła się w taki sposób trochę mowic po angielsku niektóre słowa i dzięki Dorze liczyła do 10 po angielsku a po polsku nie potrafila (jak miała z 2 latka)
mi się też wydaje ze fajne, już mam kule hule po angielsku, chociaż tak samo badziewnie gra jak po polsku.. nie wiem ale mi się strasznie nie podobają te piosenki.. do tych z fisher prica z pieskiem dingo im cho cho i jeszcze trochę..

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
z tą teorią wiele by wyjaśniało, Kuba budzi sie w łóżeczku, biorę go na ręce , przytulam i w sekunde usypia ;/ a jeszcze niedawno spał w łóżeczku,s am usypiał i było sweet

dobrze,z e zapytałas o siusiaka,a nie tak porządziąłaś się sama

dla Kuby to na 100% nocnik z fp, chyba juz kliknę dziisaj, reszte to się pochwalę jak coś zamówię, bo mam mętlikw głowie i któraś tu zamawiała króla z ikei, chyba tez go wezmę. fajny on?

ooo Sharp dzięki, juz wiem też co jest mojemu dziecku a

niby cena ok, ale uczniaczek i liczy i literki mówi i kolory, kształty, a po angielsku, to traci na swoim znaczeniu troszkę

o ja lubię tkie artykuły, ciekawego coś oswoic w mózgu co dozółtka, to nei jest tak,ze coś ktoś sobei wymyślił, tylko w diecie dziecka docelowo musi być wiele róznych produktów, zawierające różną gamę wit i tp. i tak własnie żółtko zawiera i kwasy tłuszczowe i witaminki , więc jest ważne białko jest silnym alergenem i w sumie nic s w sobie nie ma i wprowadzamy je późno, a w żółtku wiele wit, min, omega 3, potzrebne dla wzroku, rozwoju mózgu, ukł. nerwowego ot tak nikt tego nie wymaga w diecie

hehe jak pod nogami ma, jak Królowa leży wie jak się ustawic
o i rajtki zeberkowe
a i widze w buzi Sofię i naszą tez ulubioną część , czyli kopytka

Muszę zamóić choinkę Bo co roku była żywa, a w tym nie chcę ryzykować ze względu na KUbcia

1. co do jajka, to mnie przekonałaś, no to niedlugo wprowadzimy jajo

2. Co do zabawek też mnie przekonałąś ze jednak muszę mieć po angielsku, nauczy się w obcym języku też, a ze mu dobrze gadamy po englishu to nam to nie będzie przeszkadzac, a nawet lepiej

3. Co do choinki to my prawdopodobnie rezygnujemy. W tamtym roku mieliśmy żywą to do tej pory nie mogę igieł z dywany odkurzyć (shaggy)...
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ooo pochwal się jakie takie jak nasze?

[COLOR=silver]
[COLOR=#000000]

fajna! oby nasze tez tak kiedyś mowily...

ok zbieram się na basen, bo o 13 musze wyjść. dzisiaj znow jesteśmy bez taty i zabieramy się ze znajomymi. nogi ogolone, torba spakowana, Nela jeszcze spi. ubieramy sie i spadamy. cdn. hehe.
hehe fajnie z tym basenem.. Ja się jeszcze ludze ze moja sąsiadka, będzie chciała chodzic i może będziemy jeździć razem..

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

W ogóle to zęby mnie wykonczą, niech to badziewie sie wyrzyna..

Nie wiem czy ja mam idealną wizję mojego dziecka i mi się wydaje ze on jak jest marudny - ostatnio non stop to obwiniam to wszystko tylko nie jego charakter... a może on jest po prostu marudny po ojcu a te przeblyski dobrego humoru to wyjątek potwierdzający regulę.....

W ogole mam spadek formy.. Ostatnio zajmuje się malym non stop... 24h/7dni w tygodniu... mam z lekka dosyc.. a on jeszcze jest mega marudny... no i caly czas w domu, 4 sciany non stop... maz mnie nie wyręczy bo jest tak zajechany robotą ze ledwo funkcjonuje.. mama na szczęście zapowiedzałą się ze w tym tygodniu przyjedzie.. mam tylko nadzieje, żę nie zmieni zdania...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 13:43   #3932
megusia87
Zadomowienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
przszukalam apteczke i tylko bobotic zotal

ja mam 22 niestety znaczy dla mlodego ale iaczejszimnoo nw nocy spada do 20-20,5 i marzneeeee napewno nie jestem spocona hehe

super pikne , a ciezko ocenic na il moze 15 ? 20?

a teraz pchwale sie M. dzisiaj od godziny 18 zaczal robic tzw. konika pupa - wsuwal kolanpod brzuch a pua do gory , az mi lezki polecialy ze sczcescia bo to zanczy ze idziemy do przodu i reha daje rezultaty a to filik na ktoym widac konika i gadule( gadal do puzzli ) - ma to po mamie - oczywiscie gadulstwo hehehhehhe
https://www.youtube.com/watch?v=ZWpsRVNc9XE&featu re=youtube_gdata_player

i moj maly Mikolaje;\)

aa CYNAMONOWA buziaki dla Adasia przeslodki i przeuroczy i ciesze sie e juz w domu

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Po skonczone 7 mc ale ja daje wczesniej zawsze kolejne

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app

Fajny ten Twój maluch
Jak oglądam ten filmik to Barti zachowuje się identycznie. Wam też rehabilitant mówił o chaotycznych rączkach? Bo mój Bartuś tak samo nimi 'kręci', nie wiem jak to opisać

Powiedz tylko gdzie takie cudne puzzle dostałaś, my jesteśmy akurat na kupnie takich i bardzo mi się podobają.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Ash, ale pieknie Sofcia wcina nosidlo super, kusi...

tez musze przekladac tak co 2-3h zmieniam strone

ale miniona nocka byla jako taka. tylko ze kurna chata mlody uwielbia spac na boczku, i mu ostatnio pieluchy przeciekaja bokiem nie wiem jak to sie dzieje, zapiete jest dobrze... a to normalnie wyplywa! co ja zle robie? pieluchy na bank nie sa za male...

wczorajsza impreza super sie udala, mlody uwielbia towarzystwo. i jeszcze co chwila ktos przed nim tanczyl, lasek pelno do wyboru... no zyc nie umierac
Hmm u nas z pampersami dokładnie tak samo, lubią bokiem przeciekać. Ja te boczne skrzydełka bardzo naciągam ale rano jak pamp jest nabity to i to na nic.

Stary 2013-12-08, 13:49   #3933
deb
Zakorzenienie

Diabli - Nela jak zwykle boska ta 'wielka' mata czekająca pod ogromną choinką - super no i wielmożna Pani z nóżkami na kuli

Co do basenu - to my się dopiero zabraliśmy za chodzenie tzn. byliśmy ostatnio raz i chcemy karnet wykupić bo na tym basenie mają super podejście, odpowiednie warunki do kąpieli z niemowlakami i wogóle jest wow w porównaniu do tego poprzedniego (to ja pisałam o wrzucaniu dzieci do wody). Instruktor z basenu mówił że trzeba koło pół godziny po basenie wychodzić z budynku, nie wcześniej. A w miarę jak będzie zimniej to wydłużać ten czas, nawet do godziny. Niby kąpiele wtedy nie powinny powodować żadnych chorób. Ja mu uwierzyłam
Stary 2013-12-08, 13:52   #3934
cloche
Zakorzenienie

maarchewka, ja tez teraz na zeby zwalam, mimo ze mlody jak by byl smerfem, to na pewno by byl maruda - juz od poczatku swojego zywota (poza okresem na intensywnej, no ale nawet smerf maruda ma morfinie bylby zadowolony). dzisiaj jechalismy 200 km (jeszcze nas czeka powrot wieczorem) i ostatnie 20 byl taki ryk... az sama mialam lzy w oczach. a to autostrada byla, z niej to juz tylko 2km do celu, wiec jakos staralam sie uspokoic mlodego spiewem, zabawkami - i nic, absolutnie nic nie pomagalo... potem, po wyjsciu z auta, juz bylo ok. ale padniety byl wiec trza bylo uspic... no i spi dopiero teraz, a ja bawie sie komorka i go glaszcze

cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 13:53   #3935
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
mi się też wydaje ze fajne, już mam kule hule po angielsku, chociaż tak samo badziewnie gra jak po polsku.. nie wiem ale mi się strasznie nie podobają te piosenki.. do tych z fisher prica z pieskiem dingo im cho cho i jeszcze trochę..

1. co do jajka, to mnie przekonałaś, no to niedlugo wprowadzimy jajo

2. Co do zabawek też mnie przekonałąś ze jednak muszę mieć po angielsku, nauczy się w obcym języku też, a ze mu dobrze gadamy po englishu to nam to nie będzie przeszkadzac, a nawet lepiej

3. Co do choinki to my prawdopodobnie rezygnujemy. W tamtym roku mieliśmy żywą to do tej pory nie mogę igieł z dywany odkurzyć (shaggy)...

hehe fajnie z tym basenem.. Ja się jeszcze ludze ze moja sąsiadka, będzie chciała chodzic i może będziemy jeździć razem..

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

W ogóle to zęby mnie wykonczą, niech to badziewie sie wyrzyna..

Nie wiem czy ja mam idealną wizję mojego dziecka i mi się wydaje ze on jak jest marudny - ostatnio non stop to obwiniam to wszystko tylko nie jego charakter... a może on jest po prostu marudny po ojcu a te przeblyski dobrego humoru to wyjątek potwierdzający regulę.....

W ogole mam spadek formy.. Ostatnio zajmuje się malym non stop... 24h/7dni w tygodniu... mam z lekka dosyc.. a on jeszcze jest mega marudny... no i caly czas w domu, 4 sciany non stop... maz mnie nie wyręczy bo jest tak zajechany robotą ze ledwo funkcjonuje.. mama na szczęście zapowiedzałą się ze w tym tygodniu przyjedzie.. mam tylko nadzieje, żę nie zmieni zdania...

tylko nie mów mamie jak bardzo marudzi bo się jeszcze rozmyśli

a tak serio to przykro mi, że tak sama musisz przesiadywać, może sąsiadka się odezwie
Stary 2013-12-08, 13:59   #3936
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
i daje rade je gryzc/memlac? macie już zeby?
ja chyba w końcu skusze się na chrupki kukurydziane, babcia nam wierci dziure w brzuchu

hmm, opcja dla niewych jest taka kup sobie male pudelko modyfikowanego i dawaj jedna miarke plus wode hehe, pewnie od razu zachce ci się bawic laktatorem

szkoda, ze nie mieszkacie kolo nas, bo my codziennie spacerujemy my się sniegu i Ksawerego nie boimy wczoraj kolo 15 najwieksza zamiec sniezna, a tz powedrowal z mloda na spacer. "nieodpowiedzialny ojciec" (podpuszczony przez szalona mame

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

mamy taka prosta http://allegro.pl/oball-shaker-miekk...698988735.html ale sprawdzila się na etapie, nauki chwytania przedmiotow i ćwiczenia obu raczek.
gdybym kupowala cos na teraz to pewnie wybrałabym jakas bardziej skomplikowana, bo Nela już z naszej wyrosla
http://allegro.pl/oball-auto-grzecho...770392909.html
http://allegro.pl/oball-z-kulka-miek...746714271.html
http://allegro.pl/oball-interaktywna...746717639.html
http://allegro.pl/oball-flexi-koloro...746720635.html
http://allegro.pl/oball-twist-koloro...746761285.html
http://allegro.pl/oball-aktywna-racz...742419914.html

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Wy to już jesteście naprawdę blisko tego tortu
Ja dziś kupiłam piłkę oballa w środku z grzechotką. Zobaczymy

Stary 2013-12-08, 15:37   #3937
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość

tylko nie mów mamie jak bardzo marudzi bo się jeszcze rozmyśli

a tak serio to przykro mi, że tak sama musisz przesiadywać, może sąsiadka się odezwie
jest swiatelko w tunelu bo się odezwala i jutro idę w odwiedziny

W ogole to mlody lezy w lozeczku i pierdzi buzią.. a ja leże obok na lozku i boje się zaglądać co tam sie dzieje bo jakiś ma przyplyw dobrego humoru a ostatnio jak mnie tylko zobaczyl w takim przyplywie to zacząl marudzić ze chce wyjść i trzeba go bylo nosić.. wiec niech tam siedzi poki się nie drze...

Wojtek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-08, 15:43   #3938
deb
Zakorzenienie

Cytat:

W ogole to mlody lezy w lozeczku i pierdzi buzią.. a ja leże obok na lozku i boje się zaglądać co tam sie dzieje bo jakiś ma przyplyw dobrego humoru a ostatnio jak mnie tylko zobaczyl w takim przyplywie to zacząl marudzić ze chce wyjść i trzeba go bylo nosić.. wiec niech tam siedzi poki się nie drze...
Moja robi dokładnie to samo - w sensie: obudzi się nieraz i dopóki mnie nie widzi to leży ładnie w łóżeczku, gada sobie, kocyk ogląda, smoczka z każdej strony, a jak tylko mnie zobaczy to jest ryk a pierdzi pyszczkiem też czasami, ostatnio mojej mamie do telefonu

trzymam kciuki za udane spotkanie
Stary 2013-12-08, 15:47   #3939
deb
Zakorzenienie

A co rajstopek to takie upolowałam tylko do niczego nam nie pasują więc chyba muszę jeszcze jakąś kieckę kupić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg raj2.jpg (53,7 KB, 16 załadowań)
Stary 2013-12-08, 15:55   #3940
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
Fajny ten Twój maluch
Jak oglądam ten filmik to Barti zachowuje się identycznie. Wam też rehabilitant mówił o chaotycznych rączkach? Bo mój Bartuś tak samo nimi 'kręci', nie wiem jak to opisać

Powiedz tylko gdzie takie cudne puzzle dostałaś, my jesteśmy akurat na kupnie takich i bardzo mi się podobają.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Hmm u nas z pampersami dokładnie tak samo, lubią bokiem przeciekać. Ja te boczne skrzydełka bardzo naciągam ale rano jak pamp jest nabity to i to na nic.

Jezeli chodzi o raczki to tak rehabilitant pediatra w osrodku powiedzieli ze cos nie tak i do nerologa kazala.pojsc.poszlam do jednej z lepszych neuro i ona powiwdziala ze to trzesienie i te richy sa jak nakbardziej prawidlowe ze dzieci nieraz.nie maja ale to jest normalne i tak jak niektore nie raczkuja tak niektore nie machaja i nie kreca

A puzle kupilam w Toyrus otworzyli nam.sklep nowy

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 16:03   #3941
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Jezeli chodzi o raczki to tak rehabilitant pediatra w osrodku powiedzieli ze cos nie tak i do nerologa kazala.pojsc.poszlam do jednej z lepszych neuro i ona powiwdziala ze to trzesienie i te richy sa jak nakbardziej prawidlowe ze dzieci nieraz.nie maja ale to jest normalne i tak jak niektore nie raczkuja tak niektore nie machaja i nie kreca

A puzle kupilam w Toyrus otworzyli nam.sklep nowy

Mnie akurat powiedziała że to przez napięcie mięśniowe i przez to że nie miał utrwalonej swojej linii środkowej. Ale jak lekarz tak powiedział to mnie uspokoiłaś. A jak się złości to bardziej trzęsie? My też jesteśmy pod opieką neurologa i oprócz tego że młody krzywy to do rozwoju nie ma żadnych zastrzeżeń

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

A jak możesz zdradzić tą słodką tajemnicę- ile płaciłaś? I jakie duże?

Stary 2013-12-08, 16:19   #3942
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
A co rajstopek to takie upolowałam tylko do niczego nam nie pasują więc chyba muszę jeszcze jakąś kieckę kupić
swietne!
w ostateczności zalóż białego bodziaka, wszystcy będą rajtki podziwiać hehe

Wojtek
Stary 2013-12-08, 16:47   #3943
ankaaa206
Wtajemniczenie

ho ho ho
właśnie pada śnieg, słuchamy kolęd i zajadamy sie piernikami a maly chrupkami '

mały od tygodnia ostro trenuje konia na czworakach, bujając się śmieje się w głos, wariat mały ale za nic w świecie nie potrafi do przodu ruszyć, więc krąży po pokoju jak krążownik by być bliżej celu

no i mamy nowy hit zabawkowy, kubeczkowa wieża z ikea, najlepsze jest jej rozwalanie

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 16:50   #3944
Kinga_20
Zakorzenienie

Pisałam wczoraj posta po 20 i mała się obudziła z ogromnym płaczem i skończyło się na spaniu w naszym łóżku, kiedy te zęby wyjdą

Ash brawo dla Sofci za 7 miesięcy! Jak się Tula sprawdza? Sama się zastanawiam nad nią. A i widzę, że z Lilą mają ten sam gust kulinarny, bo u nas dynia straaaaaasznie smakuje

Mamy szczeniaczka uczniaczka - fajna sprawa, Lili tańczy przy nim i się uśmiecha jak słyszy piosenki

Więcej nie pamiętam

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 17:02   #3945
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

heja

dałam dzisiaj dziecku bakłażana, teraz patrzę że chyba za wcześnie ale co tam, jeszcze nam nic nie zaszkodziło więc sądzę że ujdzie ten bakłażan.

Cloche to powiadasz że to normalne jak dziecko po 6 miesiącu robi cyrk w nocy, i ma problem ze snem ? właśnie mówię mężowi, że to wina rozwoju układu nerwowego. A on mi odpowiada "o tak układ NERWOWY Nina ma aż za bardzo rozwinięty, bo bardzo nerwowa jest"

Cytat:

racja, u nas to samo, ja juz w ogóle nie mam siły nosić, wózkiem jeżdzę po domu.

Cytat:

na koniec fotki - spotkanie z hula kula
-fotka nr 2 - alez jesteśmy dumni z tej pozycji do raczkowania coraz bliżej!)
- nr 3 - obecnie kula sluzy glownie do relaksu, wspaniale trzyma się na niej nogi zero wysiłku i gra!
- nr 4 - bez komentarza zabawa meczy.
Nela z pupskiem w górze, kolejna raczkująca
A jak tam z wagą stoicie Diabli?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-08, 17:28   #3946
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Cloche to powiadasz że to normalne jak dziecko po 6 miesiącu robi cyrk w nocy, i ma problem ze snem ? właśnie mówię mężowi, że to wina rozwoju układu nerwowego. A on mi odpowiada "o tak układ NERWOWY Nina ma aż za bardzo rozwinięty, bo bardzo nerwowa jest"
hehe

Wojtek
Stary 2013-12-08, 18:35   #3947
deb
Zakorzenienie

Cytat:
swietne!
w ostateczności zalóż białego bodziaka, wszystcy będą rajtki podziwiać hehe
dzięki za podsunięcie pomysłu jak nic taniego i fajnego nie znajdę to tak zrobię
Stary 2013-12-08, 19:24   #3948
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Pisałam wczoraj posta po 20 i mała się obudziła z ogromnym płaczem i skończyło się na spaniu w naszym łóżku, kiedy te zęby wyjdą

Ash brawo dla Sofci za 7 miesięcy! Jak się Tula sprawdza? Sama się zastanawiam nad nią. A i widzę, że z Lilą mają ten sam gust kulinarny, bo u nas dynia straaaaaasznie smakuje

Mamy szczeniaczka uczniaczka - fajna sprawa, Lili tańczy przy nim i się uśmiecha jak słyszy piosenki

Więcej nie pamiętam

Tula robi furorę. Spacery wróciły dzięki niej do łask Sofia jest zrekasowana, rozgląda się, zasypia. Po spacerze jest równie zadowolona nawet po południu/wieczorem co u nas jest rzadkością, tym bardziej jesteśmy szczęśliwi, że tula już może nam służyć

Cytat:
Ash, dobrze kojarze, ze rok temu siedzialas sama, a tz w pracy? także nie smuc się...w tym roku masz towarzystwo! zrobcie sobie kolacje i dobrze się bawcie. a tatuś pewnie do Was dolaczy w swieta i możecie zrobić ja jeszcze raz :P Sofia i tak się nie polapie hehe

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

hehe przebojowy chłopak!
a na fotkach to ja widze tylko, ze spryciarz niezle sobie radzi! dzięki tej nozce będzie się szybciutko przesuwal. Szymek tak jezdzil na pupie, bo ominal etap raczkowania.
W zeszłym roku wigilię i święta spędziłam u rodziców i do dziś tego żałuję Straciłam wtedy głos i resztkę nerwów, więc masz rację, w tym roku będzie o niebo lepiej Pójdę z Sofią w tuli na polską pasterkę o 21
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 19:28   #3949
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
pawie, i jak kula kubusiowa? zastanawiam sie nad nia

Szczerze, to bez wiekszego entuzjazmu jak na razie.. Tzn. Cos tam sie nie pobawi, ale N. Jest na etapie wkladania wszystkiego do buzi, a jej sie nie da , pewnie za jakis czas bardziej doceni, ogolnie jak na razie u nas rzadza gryzaczki, pluszaczki i jakies male bibelotki, pewnie za jakis czas bardziej doceni, ale kula jest fajna, podoba sie nam ogolnie

Hej, witam wieczorowo

ogarnialismy dzis chalupe, coraz mniej do zrobienia, coraz blizej przeprowadzka i coraz blizej swieta wtorek bedzie dla nas kluczowy, i jak wszystko wypali to zaczniemy generalnie sprzatac i zwozic sie, fajnie byloby wyrobic sie do 15, moja mam wtedy przyjezdza

Mamuski a z tym jajkiem, to jak to jest, podaje sie co drugi dzien polowe, ale przez jaki czas? Kiedy mozna sobie odpusic to co drugi dzien i dawac raz na jakis czas?
Stary 2013-12-08, 19:28   #3950
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie akurat powiedziała że to przez napięcie mięśniowe i przez to że nie miał utrwalonej swojej linii środkowej. Ale jak lekarz tak powiedział to mnie uspokoiłaś. A jak się złości to bardziej trzęsie? My też jesteśmy pod opieką neurologa i oprócz tego że młody krzywy to do rozwoju nie ma żadnych zastrzeżeń

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

A jak możesz zdradzić tą słodką tajemnicę- ile płaciłaś? I jakie duże?

nie jak sie podnieca , cos chce cos mu sie podoba , nie moze sie doczekac to wtedy , a tobie to neurolog powiedzila?
jak krzywy??
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 19:40   #3951
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Nelka modelka

Wy to w tym roku macie najpiękniejszy prezent. zazdroszczę tego domu jak diabli!
a Nelcia faktycznie niezle się oblowila musiala być bardzo grzeczna

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

ja tez
It's true. All hehehe

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Ale fajny pomysł z tymi buraczkami z rybką. Moja pewnie jeszcze do tego czasu ryby nie będzie jadła..no zobaczymy.

Poczytałam Was wczoraj jednym okiem. Ale znowu nic nie wiem

W każdym razie znalazłam rajstopki z reniferkiem wogóle super mi się z nimi udało i koniec końców za 6,50 je zalicytowałam normalnie jestem z siebie dumna - wysyłka wyjdzie drożej

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Chrupek też nie jemy jeszcze ogólnie widzę, że mamy ubogie menu.

Ale rozmawiałam wczoraj z moją mamą i powiedziała, że jakby nam zastawy stołowej brakowało na Wigilię to przecież wszystko da się przywieźć, więc coraz bliżej spełnienia jest moje marzenie żeby Wigilia byłą u nas

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Świetne te bodziaki. No i strój Mikołaja Moja ma sukienkę Mikołajkę

Diabli - odnośnie naszych dziewczyn - chłopczyc. My niestety mało mamy takich 'chłopcowatych' strojów. Ja lubię pajacyki i kupuję bardziej dziewczęce, pastelowe kolory. Jednak na Święta Hela zamieni się w elfa bo wczoraj udało mi się dopaść takowy strój

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Banka - super masz Mikołaja w domu a ja pupę pięknie dźwiga

Aaaa i dzięki dziewczyny za odpowiedźi co do baby's secret, to widzę Święta będą na bogato skoro tyle prezentów nam wtedy dojdzie

Nie pamiętam kto ile teraz kończył miesięcy

Ash, Candance - brawa dla maluchów, kolejny miesiąc za nimi

Ash - ale przykro, że same w Wigilię będziecie, a w Święta tż będzie z Wami?

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Wogóle trochę się nam rozjaśniła sytuacja z prezentami dla dzieciaków z najbliższej rodziny. Chłopaki zbierają jakieś karty z piłkarzami i mąż stwierdził że kupimy im zestawy + słodycze. A 11letnia siostra męża na pytanie co by chciała powiedziała, że żyje w dostatku i nic nie potrzebuję

Helenka wczoraj dostała od dziadków na Mikołaja tego Pieszczocha, który był w biedronce. Głośne to i włosy wylatują przy szarpaniu...nie bez powodu jest dla dzieci od 4 lat ale śmiesznie krzyczy: łiiii jak się tym turla, więc mam nową zabawkę
Jakie rajstopki? Pochwal sie, chyba choruje na takie
A tekst siostry meza, niezly
Stary 2013-12-08, 19:42   #3952
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
A dlaczego bez karpia?
u teściów nie ma karpia, ale są 3 zupy..

Cytat:
My robimy tak, że w rok 1 wigilia u moich rodziców, boze narodzenie u teściowó, w roku 2 wigilia u teściow, boze narodzenie u moich rodzieców.. czyli tak się wymieniami, i ostro tego trzymamy bo tak to nie posiedziśż ani u jednych a ni u drugich a już z dzieckiem to w ogóle masakra...
no i tak też moglibyśmy zrobić, tylko że ja nie chcę spędzać wigilii u teściów.. bo są 3 zupy, nie ma karpia i ogólnie tak dziwnie..
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 19:45   #3953
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
A czym ona się różni od polskiej? Chodzi mi o to czy ona "mówi" jakieś rzeczy które sprawią takiemu dziecku różnice. Bo ten szczeniaczek rzeczywiście liczy itd to jest różnica.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 19:50   #3954
karolina2121
siedzę i myślę

Hej

pamiętam, że Banka i Motylek pomagały mi w tej sprawie, więc może coś doradzicie znowu... podaje małemu już ponad miesiąc Pepti i nie widzę poprawy przypomnijcie ostatni raz czym Nutramigen rozni się od Pepti? już sama nie wiem co mu dawać...
Stary 2013-12-08, 19:54   #3955
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
W takim razie koniecznie muszę odwiedzić Auchana

Z tymi kaszkami to mnie nastraszyłaś. Mam nadzieję, że naszej za jakiś czas się jednak spodobają
koleżanki córka polubiła teraz a ma ponad rok ejw sumie da się żyć bez kaszy za chwilę będą kanapeczki i płatki luzik

Cytat:
dzień doberek i po mikolajkach. u nas wielkie łaaał. Nelka zadowolona z prezentow, ale mamusia chyba bardziej tz zaszalał i dostałam nju komoreczke i...tablet ten drugi to chyba mamy na "spółe" hehe. w każdym razie musze się rozstać z moja niezawodna, niezniszczalna, uwielbiana nokia...w której rozmawiać można już tylko na glosnomowiacym. ehhh mini zaloba kusi mnie żeby ja jeszcze reanimować i tak korzystam z 2 numerow hehe

zazdroszczę Ci tego amazona, ebaya itd.
pięknie się obłowiłyście

a co do ebay i amazon to ja zamawiam z obu bez problemu

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ale super Mikołaj. Moja też ostatnio często przyjmuje taką pozycje. A jak siedzi w krzesełku to mulda skarpetki....

Mam takie pytanie... może trochę dziwne.
Co wasze dzieci będą jadły na wigilię? Moja nie je jeszcze takich rzeczy jak np pomidorówka :0 i tak się zastanawiam czy jej dać jakiś słoiczek czy co? Kurde nie chce żeby patrzyła jak wszyscy jedzą bo wtedy się wyrywa i też chce. Swoją drogą to nie wiem jak ja będę jadła i trzymała ją na kolanach bo widgilie jemy u teściowej.
ja myslę, że cyca albo butlę:P
bo za pięknie będzie ubrany na słoiczek
poza tym my idziemy na 15 czy 16 to obiadek zje w domu a później ma tylko słoiczek z kaszką więc przeżyje jeden dzień

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
A to nasze stroje na święta
Idziemy w mikołajku, a pod spodem będzie koszula smokingowa z h&m mamy też koszule z krawatem
i jeszcze jedną wzieliśmy rozmiar więszy z reserved
i kupiliśmy też już szelki z h&m fajne są
to samo body mam kupione:P do tego będzie kardigan i chinos też z H&M

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
jak najbardziej jak kupowałam do mamy też szukałam najtańszego używanego, ale nic nie było, w końcu kupiłam nowe za 100 zł.

powiedzmy, że odespałam zarwane noce, mąż wstawał do Przemka ... ale wczoraj wieczorem już ledwie kontaktowałam dziś zaś płakał co chwila ... zastanawiam się nad wizytą u neonantologa, kiedyś tata mi proponował że zapłaci nam za wizytę bo zna jakiegoś super-specjalistę. ale czy nam pomoże nie wiem czy tu w ogóle jakiś lekarz pomoże, przydałby się specjalista od zaburzeń snu

Vil spokojnie nasze dziecko zawsze pięknie spało a już trzeci tydzień budzi się co chwilę na smoka albo tylko żeby się przytulić i nawet odkurzacz nie pomaga i je mi co 3 h w nocy, nietstey taki okres

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
moja Karola teraz zaprzyjaźniła się ze szczeniaczkiem (wcześniej się go bała). Jak go tylko widzi to się cieszy.
35 zł to bardzo niska cena!!! chociaż wydaje mi się że lepsza polska wersja
młody też się już nie boiwczoraj mu pokazałam i już go lubi

Cytat:
ja chyba nastepna tez już kupie mleczna, bo to już nie te cyce co kiedyś nie napełniam już butelki jak krowa mleczna w 3 minuty...

aaa i dziewczyny basenowe - KONTYNUUJECIE W ZIMIE KURS? nasi znajomi przerywają zajecia (nie kupuja kolejnego karnetu) i wroca dopiero wiosna. my chcemy chodzic, bo jakos nie widze problemu... co ubieracie dziecku po basenie? kurcze ja jakos nie widze problemu :P

i miałam już ostatnio napisac, bo nasz instruktor przezywal opowiadal, ze często jezdza na jakies szkolenia itd. i ze rozne sa metody tej nauki. oni uwazaja, ze w dziecku odruch wstrzymywania oddechu jednak trzeba wypracować i mu go wpoic, bo nie kazde pamięta z brzusia co i jak... opowiadal, ze Rosjanie wrzucają dzieci od razu z brzegu do wody i nie bawia się w oswajanie (ktoras z Was pisala, ze tak wygladaja u niej zajecia hehe), a później mowil o tym dmuchaniu w twarz. dla niego to tez dziwna metoda.

od 2 tygodni zaczelismy przygotowanie do jakiegoś nowego nurkowania, może dzisiaj dowiem się o co chodzi. i mamy obiecane podwodne fotki!

na koniec fotki - spotkanie z hula kula
-fotka nr 2 - alez jesteśmy dumni z tej pozycji do raczkowania coraz bliżej!)
- nr 3 - obecnie kula sluzy glownie do relaksu, wspaniale trzyma się na niej nogi zero wysiłku i gra!
- nr 4 - bez komentarza zabawa meczy.
oczywiście, że kontynuujemy, wczoraj nam odwołali i dobrze bo strasznie wiało i nie wiedziałam co robić, a tak to w mróż planujemy pójsć na drożdżówkę i poczekać chwilkę przed wyjściem

zazdrosczę CI zasypiania Nelki byle gdzie nasz teraz nie chce smoka bo zęby go bolą i trzeba bujać

Cytat:
i jeszcze pierwsze fotki z prezentem - mata. o falstarcie "nocnym" już Wam pisałam. mloda popsula mi zabawe w swietego i już nad ranem sprawdzala co dostala. także fotki sa trochę fałszywe, bo po sniadaniu jak już wyskoczyla z piżamki hehe. Nelka zastala mate, Mikolaj zostawil jej mini choinke i prezenty, które musiałam schować (na pudlo z pampersami postanowila się wspinac, słoiki chciała oblizywać, a obawiałam się o ich sterylność...kula dotarla podczas drugiego kursu )
w sumie choinke tez szybko musiałam RATOWAC, igly tylko fruwaly... także ostatnia fotka jest w 100% prawdziwa. Nela to zboj i lobuz, wiec zasluzyla tylko na mate

Cytat:
spóźnione sto lat dla Lauruni!

a dzisiaj pol roku konczy model Piotrus!

kurcze jeszcze trochę i wszystkie nasze dzieci będą miały skończone pol roku
dziekujemy za pamięć

mały dostał od mikołaja w pracy piłkę i bon do smyka kupiliśmy po drodze więc szczeniaczka kiwaczka:P
Stary 2013-12-08, 20:10   #3956
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajneeee
Stary 2013-12-08, 20:11   #3957
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
It's true. All hehehe

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Jakie rajstopki? Pochwal sie, chyba choruje na takie
A tekst siostry meza, niezly
Spójrz wyżej bo dodałam w poprzednim poście

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
u teściów nie ma karpia, ale są 3 zupy..

no i tak też moglibyśmy zrobić, tylko że ja nie chcę spędzać wigilii u teściów.. bo są 3 zupy, nie ma karpia i ogólnie tak dziwnie..
ale dziwnie
Stary 2013-12-08, 20:12   #3958
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Dzięki za jajcowe rady.
Macie sprawdzony sposób ile gotowac te jajko aby było tak akurat ?
A myślicie że mozna pół surowego zółtka wlać do garnka z zupką i zamieszać i pogotować chwilkę ? czy to ryzykowne ?
Jak zaczynałam kp to jedna położna mówila, że jajko na twardo jest ciężej strawne niż na miękko.
Cytat:
Dziewczyny wy macie te piłki oball? Polecacie? Ciekawią maluszki?
Fajny był jak się uczyła chwytać, teraz to już za późno.
Hula kula itp to piłka na teraz.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 20:20   #3959
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Sorry za off top tutaj, ale szukam jakis garow i mam pytanie czy ma ktoras te z berghoffa? Sklaniam sie ku tym tulip, maja szklane pokrywki z odprowadzaniem pary, nitowane uszy, miedziana wkladke, nadaja sie na indukcje, wiecej nie wiem i sie nie znam moze, ktos, cos doradzi?
Stary 2013-12-08, 20:20   #3960
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Vil spokojnie nasze dziecko zawsze pięknie spało a już trzeci tydzień budzi się co chwilę na smoka albo tylko żeby się przytulić i nawet odkurzacz nie pomaga i je mi co 3 h w nocy, nietstey taki okres
mówisz?
ja się martwię bo P. nie ma tak od niedawna tylko od 2-3 miesięcy, z tym że teraz się to masakrycznie nasiliło ... ale co najlepsze nie ma jakichś problemów ze spaniem bo nie budzi się, płakusia przez sen i wstaje zawsze zaraz po 7 - to my mamy problemy z mężem

ale miałam mega lenia dziś. wczoraj umierałam cały dzień i zasypiałam na stojąco, za to dziś posprzątałam garderobę, przejrzałam ciuchy, kosmetyki itp, zajęło mi to pół dnia z 20 przerwami

jutro jedziemy do Gliwic, a że nasze autko nadal nie na chodzi przyjedzie po nas moja mama. i się ciągle zastanawiam jak się spakujemy do corsy bez bagażnika z fotelikiem, wózkiem i torbami. Przemek z przodu, ja z wózkiem z tyłu. dobrze że do Gliwic jest tylko 30 km

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości