|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
| Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
10 | 18,87% |
| Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
|
4 | 7,55% |
| Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
14 | 26,42% |
| Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
21 | 39,62% |
| Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
|
2 | 3,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
Cytat:
1. co do jajka, to mnie przekonałaś, no to niedlugo wprowadzimy jajo ![]() 2. Co do zabawek też mnie przekonałąś ze jednak muszę mieć po angielsku, nauczy się w obcym języku też, a ze mu dobrze gadamy po englishu to nam to nie będzie przeszkadzac, a nawet lepiej ![]() 3. Co do choinki to my prawdopodobnie rezygnujemy. W tamtym roku mieliśmy żywą to do tej pory nie mogę igieł z dywany odkurzyć (shaggy)... Cytat:
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- W ogóle to zęby mnie wykonczą, niech to badziewie sie wyrzyna.. Nie wiem czy ja mam idealną wizję mojego dziecka i mi się wydaje ze on jak jest marudny - ostatnio non stop to obwiniam to wszystko tylko nie jego charakter... a może on jest po prostu marudny po ojcu a te przeblyski dobrego humoru to wyjątek potwierdzający regulę..... W ogole mam spadek formy.. Ostatnio zajmuje się malym non stop... 24h/7dni w tygodniu... mam z lekka dosyc.. a on jeszcze jest mega marudny... no i caly czas w domu, 4 sciany non stop... maz mnie nie wyręczy bo jest tak zajechany robotą ze ledwo funkcjonuje.. mama na szczęście zapowiedzałą się ze w tym tygodniu przyjedzie.. mam tylko nadzieje, żę nie zmieni zdania... |
|||
|
|
|
#3932 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
Fajny ten Twój maluch Jak oglądam ten filmik to Barti zachowuje się identycznie. Wam też rehabilitant mówił o chaotycznych rączkach? Bo mój Bartuś tak samo nimi 'kręci', nie wiem jak to opisać ![]() Powiedz tylko gdzie takie cudne puzzle dostałaś, my jesteśmy akurat na kupnie takich i bardzo mi się podobają. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli - Nela jak zwykle boska
ta 'wielka' mata czekająca pod ogromną choinką - super no i wielmożna Pani z nóżkami na kuli![]() Co do basenu - to my się dopiero zabraliśmy za chodzenie tzn. byliśmy ostatnio raz
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
maarchewka, ja tez teraz na zeby zwalam, mimo ze mlody jak by byl smerfem, to na pewno by byl maruda - juz od poczatku swojego zywota (poza okresem na intensywnej, no ale nawet smerf maruda ma morfinie bylby zadowolony). dzisiaj jechalismy 200 km (jeszcze nas czeka powrot wieczorem) i ostatnie 20 byl taki ryk... az sama mialam lzy w oczach. a to autostrada byla, z niej to juz tylko 2km do celu, wiec jakos staralam sie uspokoic mlodego spiewem, zabawkami - i nic, absolutnie nic nie pomagalo... potem, po wyjsciu z auta, juz bylo ok. ale padniety byl wiec trza bylo uspic... no i spi dopiero teraz, a ja bawie sie komorka i go glaszcze
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nie mów mamie jak bardzo marudzi bo się jeszcze rozmyśli ![]() a tak serio to przykro mi, że tak sama musisz przesiadywać, może sąsiadka się odezwie
|
|
#3936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogole to mlody lezy w lozeczku i pierdzi buzią.. a ja leże obok na lozku i boje się zaglądać co tam sie dzieje bo jakiś ma przyplyw dobrego humoru a ostatnio jak mnie tylko zobaczyl w takim przyplywie to zacząl marudzić ze chce wyjść i trzeba go bylo nosić.. wiec niech tam siedzi poki się nie drze... |
|
|
|
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pierdzi pyszczkiem też czasami, ostatnio mojej mamie do telefonutrzymam kciuki za udane spotkanie
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
A co rajstopek to takie upolowałam
tylko do niczego nam nie pasują więc chyba muszę jeszcze jakąś kieckę kupić
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A puzle kupilam w Toyrus otworzyli nam.sklep nowySent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- A jak możesz zdradzić tą słodką tajemnicę- ile płaciłaś? I jakie duże? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ostateczności zalóż białego bodziaka, wszystcy będą rajtki podziwiać hehe |
|
|
|
|
#3943 |
|
Wtajemniczenie
|
ho ho ho
właśnie pada śnieg, słuchamy kolęd i zajadamy sie piernikami a maly chrupkami 'mały od tygodnia ostro trenuje konia na czworakach, bujając się śmieje się w głos, wariat mały ale za nic w świecie nie potrafi do przodu ruszyć, więc krąży po pokoju jak krążownik by być bliżej celu ![]() no i mamy nowy hit zabawkowy, kubeczkowa wieża z ikea, najlepsze jest jej rozwalanie
|
|
|
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam wczoraj posta po 20 i mała się obudziła z ogromnym płaczem i skończyło się na spaniu w naszym łóżku, kiedy te zęby wyjdą
![]() Ash brawo dla Sofci za 7 miesięcy! Jak się Tula sprawdza? Sama się zastanawiam nad nią. A i widzę, że z Lilą mają ten sam gust kulinarny, bo u nas dynia straaaaaasznie smakuje ![]() Mamy szczeniaczka uczniaczka - fajna sprawa, Lili tańczy przy nim i się uśmiecha jak słyszy piosenki ![]() Więcej nie pamiętam
|
|
|
|
#3945 | ||
|
Wtajemniczenie
|
heja
dałam dzisiaj dziecku bakłażana, teraz patrzę że chyba za wcześnie ale co tam, jeszcze nam nic nie zaszkodziło więc sądzę że ujdzie ten bakłażan.Cloche to powiadasz że to normalne jak dziecko po 6 miesiącu robi cyrk w nocy, i ma problem ze snem ? właśnie mówię mężowi, że to wina rozwoju układu nerwowego. A on mi odpowiada "o tak układ NERWOWY Nina ma aż za bardzo rozwinięty, bo bardzo nerwowa jest"![]() Cytat:
Cytat:
Nela z pupskiem w górze, kolejna raczkująca ![]() A jak tam z wagą stoicie Diabli?
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
|
|
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nic taniego i fajnego nie znajdę to tak zrobię
|
|
#3948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tula robi furorę. Spacery wróciły dzięki niej do łask Sofia jest zrekasowana, rozgląda się, zasypia. Po spacerze jest równie zadowolona nawet po południu/wieczorem co u nas jest rzadkością, tym bardziej jesteśmy szczęśliwi, że tula już może nam służyć ![]() Cytat:
Straciłam wtedy głos i resztkę nerwów, więc masz rację, w tym roku będzie o niebo lepiej Pójdę z Sofią w tuli na polską pasterkę o 21
|
||
|
|
|
#3949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, pewnie za jakis czas bardziej doceni, ogolnie jak na razie u nas rzadza gryzaczki, pluszaczki i jakies male bibelotki, pewnie za jakis czas bardziej doceni, ale kula jest fajna, podoba sie nam ogolnieHej, witam wieczorowo ![]() ogarnialismy dzis chalupe, coraz mniej do zrobienia, coraz blizej przeprowadzka i coraz blizej swieta wtorek bedzie dla nas kluczowy, i jak wszystko wypali to zaczniemy generalnie sprzatac i zwozic sie, fajnie byloby wyrobic sie do 15, moja mam wtedy przyjezdza ![]() Mamuski a z tym jajkiem, to jak to jest, podaje sie co drugi dzien polowe, ale przez jaki czas? Kiedy mozna sobie odpusic to co drugi dzien i dawac raz na jakis czas?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak krzywy??
|
|
#3951 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehehe---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
![]() A tekst siostry meza, niezly
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
u teściów nie ma karpia, ale są 3 zupy..
Cytat:
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
A czym ona się różni od polskiej? Chodzi mi o to czy ona "mówi" jakieś rzeczy które sprawią takiemu dziecku różnice. Bo ten szczeniaczek rzeczywiście liczy itd to jest różnica.
|
|
#3954 |
|
siedzę i myślę
|
Hej
pamiętam, że Banka i Motylek pomagały mi w tej sprawie, więc może coś doradzicie znowu... podaje małemu już ponad miesiąc Pepti i nie widzę poprawy przypomnijcie ostatni raz czym Nutramigen rozni się od Pepti? już sama nie wiem co mu dawać...
|
#3955 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ejw sumie da się żyć bez kaszy za chwilę będą kanapeczki i płatki luzik![]() Cytat:
![]() a co do ebay i amazon to ja zamawiam z obu bez problemu ![]() Cytat:
bo za pięknie będzie ubrany na słoiczek poza tym my idziemy na 15 czy 16 to obiadek zje w domu a później ma tylko słoiczek z kaszką więc przeżyje jeden dzień ![]() Cytat:
Cytat:
Vil spokojnie nasze dziecko zawsze pięknie spało a już trzeci tydzień budzi się co chwilę na smoka albo tylko żeby się przytulić i nawet odkurzacz nie pomaga i je mi co 3 h w nocy, nietstey taki okres![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zazdrosczę CI zasypiania Nelki byle gdzie nasz teraz nie chce smoka bo zęby go bolą i trzeba bujaćCytat:
Cytat:
mały dostał od mikołaja w pracy piłkę i bon do smyka kupiliśmy po drodze więc szczeniaczka kiwaczka:P
|
|
|
#3956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
ale dziwnie
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny był jak się uczyła chwytać, teraz to już za późno. Hula kula itp to piłka na teraz.
|
|
#3959 |
|
Wtajemniczenie
|
Sorry za off top tutaj, ale szukam jakis garow i mam pytanie czy ma ktoras te z berghoffa? Sklaniam sie ku tym tulip, maja szklane pokrywki z odprowadzaniem pary, nitowane uszy, miedziana wkladke, nadaja sie na indukcje, wiecej nie wiem i sie nie znam
moze, ktos, cos doradzi?
|
#3960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja się martwię bo P. nie ma tak od niedawna tylko od 2-3 miesięcy, z tym że teraz się to masakrycznie nasiliło ... ale co najlepsze nie ma jakichś problemów ze spaniem bo nie budzi się, płakusia przez sen i wstaje zawsze zaraz po 7 - to my mamy problemy z mężem ![]() ale miałam mega lenia dziś. wczoraj umierałam cały dzień i zasypiałam na stojąco, za to dziś posprzątałam garderobę, przejrzałam ciuchy, kosmetyki itp, zajęło mi to pół dnia z 20 przerwami jutro jedziemy do Gliwic, a że nasze autko nadal nie na chodzi przyjedzie po nas moja mama. i się ciągle zastanawiam jak się spakujemy do corsy bez bagażnika z fotelikiem, wózkiem i torbami. Przemek z przodu, ja z wózkiem z tyłu. dobrze że do Gliwic jest tylko 30 km |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

i któraś tu zamawiała króla z ikei, chyba tez go wezmę. fajny on?
Bo co roku była żywa, a w tym nie chcę ryzykować ze względu na KUbcia 
super pikne , a ciezko ocenic na il moze 15 ? 20?
tak co 2-3h zmieniam strone
nie wiem jak to sie dzieje, zapiete jest dobrze... a to normalnie wyplywa! co ja zle robie? pieluchy na bank nie sa za male...

a pierdzi pyszczkiem też czasami, ostatnio mojej mamie do telefonu

? właśnie mówię mężowi, że to wina rozwoju układu nerwowego. A on mi odpowiada "o tak układ NERWOWY Nina ma aż za bardzo rozwinięty, bo bardzo nerwowa jest"
Nela z pupskiem w górze, kolejna raczkująca
Ślub 27. X. 2012
nie wiem czy tu w ogóle jakiś lekarz pomoże, przydałby się specjalista od zaburzeń snu
ale dziwnie