Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-08, 15:44   #1951
mojakaren
Zakorzenienie

Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22

okej, dziewczyny dzięki za Wasze opinie
wklejam poniżej tekst zaproszenia, co sądzicie? (dorzuciłam tych Sz.P. :P)

„Jesteśmy jedno, jedno z żelaza
Jak w pięknych wierszach, jak na obrazach
Jesteśmy jedno, jedno ze stali
Bośmy już dawno się zakochali.”

A naszą miłość przed Bogiem
ślubować będziemy
w dniu 27 września 2014 roku o godzinie 15.00
w X

Was zaś
Sz. P. ..…..…………………
na świadków tej uroczystości
serdecznie zapraszamy.

XY
wraz z Rodzicami.

Po uroczystości Zaślubin miło nam będzie gościć Sz. P. na przyjęciu weselnym i poprawinach, które odbędą się w X

Prosimy o potwierdzenie przybycia do dnia ….

Co sądzicie?

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 15:54   #1952
fascinata
Raczkowanie

Dziewczyny, muszę się wyżalić.

Jestem niepocieszona We wrześniu byliśmy zarezerwować termin ślubu w kościele. Usłyszeliśmy, że do sierpnia jeszcze mnóstwo czasu, a poza tym nie mają jeszcze kalendarza na przyszły rok. Kazali przyjść w styczniu. Ale coś nie dawało mi spokoju i pod koniec listopada wysłałam tam jeszcze raz TŻ - okazało się, że kalendarz cudownie się pojawił, więc wpisali nas na upragnioną godzinę 16.00

Dziś dzwoni ksiądz, że zaszło małe nieporozumienie i nasza godzina jest już zarezerwowana A co lepsze podobna para rezerwowała ten termin już w czerwcu! Kurcze, nie wyobrażam sobie ślubu w innym kościele. Póki co wstępnie zgodziłam się na 15.00 ale chyba na wszelki wypadek pójdę po jakieś pisemne potwierdzenie.... No ale TŻ mega się wkurzył, no i jednak pozostaje pewny niesmak

Edytowane przez fascinata
Czas edycji: 2013-12-08 o 16:14
fascinata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 16:03   #1953
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
No widzisz Moja świadkowa była bardz zaskoczona bo jest z innego regionu, ale wytłumaczyłam, że u nas wielkim nietaktem i brakiem szacunku byłoby nieposadzenie rodziców koło nas i się odtentegowała A nawet ucieszyła bo będzie siedziała koło innych młodych osób. Jka ja byłam narzeczoną świadka to bez sensu było siedzenie koło nich, bo ich w ogóle nie było, a że TŻ miał swoje obowiązki to się trochę nudziłąm...
Enzunio, ja mieszkam w Twoich okolicach, na kilku weselach na Kaszubach już byłam, TŻ jeździ też po weselach i jeszcze nigdzie i nigdy nie spotkałam się aby w tym regionie rodzice siedzieli z Młodymi Może to po prostu Wasza tradycja rodzinna?
Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Zastanawiałyście się już nad muzyką do filmu?
Ja miałam pomysł na "Everything" Buble, ale teraz myślę, że nie będę naszym filmowcom nic sugerować - są naprawdę bardzo dobrzy w swojej profesji i na pewno dobiorą nam taki podkład muzyczny, że będziemy zadowoleni

Słuchajcie hitu.
Kuzynka TŻ hajta się 5 dni przed nami 14.06. Nie jest pewna, czy będzie na naszym weselu, bo ona planuje swój, podróż poślubna, praca, srututu. Dzisiaj TŻ dostaje od niej taką wiadomość (nie cytujcie):
Hejka mam dla Waszej rodzinki zaproszenia slubne.chcialam sie spytac czy moze k. (brat TŻ mieszkający w Warszawie) planuje przyjazd na swieta do Was ?a jesli nie to bede wdzieczna za adres zeby im poczta wyslac zaproszenia;-) M. (brat TŻ)bedzie u nas w przyszlym tygodniu z zaproszeniami i teraz nie wiem czy moge mu przekazac zaproszenia dla Ciebie i rodzicow?pewnie on szybciej sie z Wami zobaczy niz ja osobiscie biorac pod uwage nadmiar obowiazkow i pewnie poczta bym slala i tak... nie bedziesz mial nic przeciwko temu?

Dacie wiarę??? Dodam, że ona mieszka w odległości około 7km od domu rodziców TŻ, jakieś 15 minut drogi samochodem,a tata TŻ jest jej chrzestnym? W głowie mi się nie mieści - jest pół roku do ślubu, ona już rozdaje zaproszenia (a jeszcze wiele się może wydarzyć, ale to nie mnie oceniać kiedy kto zaproszenia rozdaje) i jeszcze nie będzie przez tyle czasu miała godziny, aby osobiście przywieźć zaproszenia, tylko chce je przez kogoś przekazywać, albo wysyłać pocztą??? No szczęki z podłogi do tej pory nie mogę zebrać... Zaproszenia ślubne przekazywane przez kogoś? A ona do brata TŻ do Warszawy sama nie może zadzwonić, żeby poprosić o adres?
Co się dzieje z tymi ludźmi...
Stary 2013-12-08, 16:12   #1954
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
To ja mam dziwne palce, bo pierścionki z gimnazjum mi się na palce mieszczą lato czy zima to odrobine mi się zmienia obwód, ale i tak nic nie zjeżdża i nie zlatuje. Ale faktycznie, jak u Ciebie jest inaczej to może nic być komfortowe.
Mnie tylko ciekawi jak będzie z palcem TŻ:-D
Mam tak samo, dwa pierscionki nosze od 2 gimnazjum . Kupe lat, nie zauwazylam drastycznej zmiany w obwodzie palcow raz na jakis czas zdarzy mi sie wstac z napuchnietymi.palcami, ale to pewnie niefortunnie na nich spalam

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dlaczego? Dla mnie to oczywiste, że do tych którzy nam na czas nie potwierdzą będę dzwonić. Innego wyjścia nie widzę, tym bardziej że wielu ludzi chyba myśli, że jak potwierdzi przy zapraszaniu to potem już nie musi bo to oczywiste, że będą.
No chyba, że ktoś zaprasza 300 osób, a połowa nie potwierdzi to dzwonienie może być męczące

ja tez zamierzam dzwonic jk.sie ktos nie pofatyguje mi dac znac. I nie widze w tym nic dziwnego , nie swędzi mnie 400 zl , bo place 200 za osobe.

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Dla mnie jest to problem, bo nie znam rodziny Tz a tymbardziej ich numerow tel, a niestety do 10 stycznia musza mi potwierdzic przybycie, bo jak nie to nie wiem gdzie bada spac, ja nie bede miala glowy, zeby w dniu slubu im szukac noclegow, bo mi sie nagle zjawili.
Zreszta stwierdzilam, ze jak nie zadzownia do 10 stycznia tzn, ze nie bedzie ich
To niech Tz dzwoni do swojej rodziny. W moim interesie jest sie dowiedziec kto odemnie przyjdzie , a w Tz kto od niego. Logiczne ze ja nie mam kontaktow z jego jakas dalsza rodzina, ba, niektorych pewnie 2 raz na oczy zobacze jesli przyjda.

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
U nas w akademiku zrobiła się tradycja: na urodziny któregoś z chłopaków samochodzik z pilocikem
TŻ dostał 4 dni temu

ja za rok kupie , chyba nie mam wyjscia

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
to lecimy z zaproszeniami
i już mam pytanko - dziewczyny jak pisałyście "Zaprosić Was" czy "Zaprosić Sz.P."???
My stwierdziliśmy, że to Państwo brzmi tak trochę jak do obcych ludzi i chyba zostaniemy przy Wy.

Obmyśliłam wstępny tekst zaproszenia
Sz.P . Oficjalnie i elegancko

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2013-12-08 o 16:14
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 16:21   #1955
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość

Jestem niepocieszona We wrześniu byliśmy zarezerwować termin ślubu w kościele. (...)
Dziś dzwoni ksiądz, że zaszło małe nieporozumienie i nasza godzina jest już zarezerwowana
Dlatego jak nam tak powiedzieli, to wysłałam tatę i uparł się że mają nas wpisać i w końcu wpisali. Jak poszłam do kancelarii po miesiącu żeby spytać o dokumenty itp. to widziałam że na 2014 rok z tyłu kalendarza mieli juz zapisy na 3 strony!!! A za pierwszym razem nam powiedzieli że po nowym roku bo teraz nie ma kalendarza...

Blondi ja bym tą kuzynkę olała i wobec niej zachowała sie dokładnie tak samo. Jestem strasznie zawzięta i pamiętliwa. Nie lubie takiego traktowania, wywyższania się, a zwłaszcza w rodzinie.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 16:28   #1956
Kate Noir
Zakorzenienie

W końcu i jak mogę się czymś pochwalić!

Mamy podpisana umowę z fotografem! i w tym miejscu pragnę podziękować anannke i Anesthesia za namiar

Wódkę też prawie mamy - kolega nam kupi w najbliższym czasie Pana Tadeusza za 20zł/0,5.

Byliśmy w makro i od wtorku ma być promocja na Pana Tadeusza - 20,95/0,5.

i... mam bilet na koncert Metallicę!
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 16:41   #1957
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość

Mamy podpisana umowę z fotografem! i w tym miejscu pragnę podziękować anannke i Anesthesia za namiar

Wódkę też prawie mamy - kolega nam kupi w najbliższym czasie Pana Tadeusza za 20zł/0,5.

witamy w gronie pijących (prawie posiadających na stanie :P) Pana Tadeusza Myślę, że dobrze wybrałyśmy :P

I koniecznie pochwal się fotografem! Ma jakieś portfolio?

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2013-12-08, 16:57   #1958
KasiaK_080290
Zadomowienie

miałam Wam wrzucić moje fotki w sukni oto i one:

jakość fotek słaba bo robiona kalkulatorem no i suknia nie dopasowana co zresztą widać, że pospinana jest klipsami do dokumentów
na 1 fotce dekolt spięła mi szpilką niby do serduszka ale przegięła z tym wcięciem trochę jak dla mnie zastanawiam się czy zostawiać tak jak jest czy wyciąć kilka mm (zamawiałam w Madonnie)

a to link w którym kobieta sprzedaje identyczną sukienkę:
http://tablica.pl/oferta/suknia-slub...3-ID42rpR.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (82,4 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (80,8 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (71,7 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (86,5 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (65,4 KB, 74 załadowań)

7.06.2014

Edytowane przez KasiaK_080290
Czas edycji: 2013-12-08 o 17:00
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 17:04   #1959
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość

jakość fotek słaba bo robiona kalkulatorem no i suknia nie dopasowana co zresztą widać, że pospinana jest klipsami do dokumentów
na 1 fotce dekolt spięła mi szpilką niby do serduszka ale przegięła z tym wcięciem trochę jak dla mnie zastanawiam się czy zostawiać tak jak jest czy wyciąć kilka mm (zamawiałam w Madonnie)

ślicznie w niej wyglądasz, podoba mi się ten materiał "lejący" naprawdę dobry wybór i świetna cena a jeśli chodzi o dekolt to ja bym zostawiła tak jak jest oryginalnie, bo bardzo pasuje

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3

Edytowane przez mojakaren
Czas edycji: 2013-12-08 o 17:06
Stary 2013-12-08, 17:04   #1960
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Ad rem, też mam tak z palcami. Pytałam czy jest na to jakaś rada Soczewkowe nic nie dadzą :/
Jak to nie? A tak na to liczyłam...

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 17:05   #1961
velika
Winter is coming

Cytat:

Graty
też mam płyta czy trybuny ?
Nadrobiłam was trochę, w weekend balowałam u znajomych w stolicy, w zasadzie to imprezka była w piątek, skuliśmy się straszliwie, wczoraj ja nie piłam, bo dziś prowadziłam, a chłop z kumplem tak się zrobli, że o 19 poszli spać i koniec imprezy
Alloffkowa gratuluję mieszkania

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 17:18   #1962
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
ślicznie w niej wyglądasz, podoba mi się ten materiał "lejący" naprawdę dobry wybór i świetna cena a jeśli chodzi o dekolt to ja bym zostawiła tak jak jest oryginalnie, bo bardzo pasuje
nie kupowałam od kobiety z linku, bo nie te wymiary, zamawiałam nową w salonie Madonny za 2290 więc uważam, że to też dobra cena

7.06.2014
Stary 2013-12-08, 17:32   #1963
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
nie kupowałam od kobiety z linku, bo nie te wymiary, zamawiałam nową w salonie Madonny za 2290 więc uważam, że to też dobra cena
no pewnie, że dobra! a dokupujesz do tego bolerko?

ps. Madonna w Krakowie czy Warszawie?

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3

Edytowane przez mojakaren
Czas edycji: 2013-12-08 o 17:33
Stary 2013-12-08, 17:41   #1964
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
W zeszłym tygodniu zamówiłam pudełka na ciasto i właśnie złożyłam jedno jestem z nich bardzo zadowolona - jakość druku jest OK, karton jest całkiem mocny. No, i do tego kosztowały 1,27

Śliczne! Bardzo oryginalne i wg mnie te kwiaty bosko wyglądają A gdzie kupowałaś?

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Nie rezygnuj ze swoich marzeń o weselu! U mnie też TŻ nie chciał wesela, ale wie jak bardzo mi na tym zależy W ogóle nie rozumiem tego przekonywania mamy, powinna Cię wspierać i pomagać a nie zniechęcać.. Jeśli bardzo chcesz wesela, to rezygnując z niego będziesz kiedyś w przyszłości żałowała.. na podróż jeszcze zdążycie uzbierać, może akurat w prezencie tyle uzbieracie (nie czarujmy się - nie robimy wesela dla kasy, ale jakies tam pieniężne prezenty zawsze się trafiają) i wtedy będziecie mogli wyjechać w podróż Głowa do góry!
Dziękuję No musiałam to jakoś przetrawić, miałam też trudniejszą rozmowę z TŻ... ale na szczęście jest dobrze, z TŻ nawet nie tyle o wesele poszło, co o Święta. Mama właśnie niestety ma to do siebie że na zmianę mnie wspiera i od czasu do czasu rzuca coś takiego... Ona po prostu ma w tej kwestii skrajnie inną mentalność, bo z Tatą w sumie pobrali się chyba bardziej z rozsądku niż z potrzeby serca (tzn. kochali się ale nie czuli, że ślub jest im do tego potrzebny), w dodatku mieli skromny cywilny i posiadówkę w mieszkaniu z przyjaciółmi i tyle...
TŻ powiedział, że dla niego wesele jest zbędne i na pewno będzie się więcej stresował, niż cieszył, ale że on przecież widział, jak mi na tym zależy i to nie było tak, że pewnego dnia się obudził i stwierdził a dobra, niech będzie wesele, tylko o tym dużo myślał i stwierdził, że chce spełnienia moich marzeń w tej kwestii.
Sama mam ciągle mieszane uczucia, fakt, że to kupa forsy, TŻ mi powiedział, że on będąc na naszym weselu wszędzie będzie widział pieniądze, które na to poszły, ale z drugiej strony wiem, że bym tego żałowała, jakbym postawiła tylko na obiad dla najbliższej rodziny, bo po prostu takie imprezy mnie nie do końca cieszą, a chcę, żeby nasz dzień był niezapomniany... na pewno będę miała wyrzuty sumienia że to taka kwota na to poszła, ale miałabym jeszcze większe wyrzuty nie decydując się na wesele...
Cytat:
Anesthesia nie rezygnuj z marzeń!
Dziękuję
Cytat:

(...)

Super Cieszę się bardzo, że mogłam pomóc! Padło na Jasny Kadr?
A co do Metalliki... moja miłość i w sumie dzięki ich koncertowi w 2008 roku ponałam mojego TŻ Ale TŻ koncertowy za bardzo nie jest, do tego doliczając koszty wesela, w tym roku raczej koncert się nam nie wpisuje w budżet :P A z ciekawości, po ile są bilety?

Cytat:
Pięęęękna! Koniecznie idź w serduszko, niekoniecznie przymarszczone, ale serduszko! A sama suknia po prostu boska!

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2013-12-08 o 17:51
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 17:47   #1965
cude
Zadomowienie

Cytat:
Jestem niepocieszona We wrześniu byliśmy zarezerwować termin ślubu w kościele. ... No ale TŻ mega się wkurzył, no i jednak pozostaje pewny niesmak
U mnie też powiedział, że kalendarza nie ma i żeby przyjść po Sylwestrze. Chyba trzeba będzie zadzwonić i się dowiedzieć co i jak.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:

A czy może nie wiesz czy będzie promocja na żubrówkę?
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 17:49   #1966
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też powiedział, że kalendarza nie ma i żeby przyjść po Sylwestrze. Chyba trzeba będzie zadzwonić i się dowiedzieć co i jak.
koniecznie dzwoncie i pytajcie! my byliśmy u księdza w lipcu jakoś, zapisał nas jeszcze na tyłach starego kalendarza i kazał dzwonić październik/ listopad żebyśmy się upewnili, że dobrze nas przepisali. I mamy już potwierdzone i spokój, także lepiej się upewnić, zwłaszcza, że na forum już wiele historii było o pomyłkach księży ,...

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2013-12-08, 17:57   #1967
cude
Zadomowienie

KasiaK_080290, gratuluję sukni Też się na nią trochę czaję.

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

mojakaren, tylko, że nawet godziny nie mamy ustalonej. Jakoś ciężko nam o tym porozmawiać. Zwykle śluby są o 17. TŻ mówi, że za późno. No i nie możemy dojść do porozumienia.

Dziewczyny z 27.07.2014 zostało 230 ddś

Edytowane przez cude
Czas edycji: 2013-12-08 o 18:01
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 17:59   #1968
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
okej, dziewczyny dzięki za Wasze opinie
wklejam poniżej tekst zaproszenia, co sądzicie? (dorzuciłam tych Sz.P. :P)

„Jesteśmy jedno, jedno z żelaza
Jak w pięknych wierszach, jak na obrazach
Jesteśmy jedno, jedno ze stali
Bośmy już dawno się zakochali.”

A naszą miłość przed Bogiem
ślubować będziemy
w dniu 27 września 2014 roku o godzinie 15.00
w X

Was zaś
Sz. P. ..…..…………………
na świadków tej uroczystości
serdecznie zapraszamy.

XY
wraz z Rodzicami.

Po uroczystości Zaślubin miło nam będzie gościć Sz. P. na przyjęciu weselnym i poprawinach, które odbędą się w X

Prosimy o potwierdzenie przybycia do dnia ….

Co sądzicie?
Sprytnie ominięta odmiana nazwisk
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 18:12   #1969
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Trcohe mnie nie było tutaj, usprawiedliwiałam się
Nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego, ale najbardziej bieżące posty mam przyswojone

Cytat:

Jestem niepocieszona We wrześniu byliśmy zarezerwować termin ślubu w kościele. Usłyszeliśmy, że do sierpnia jeszcze mnóstwo czasu, a poza tym nie mają jeszcze kalendarza na przyszły rok. Kazali przyjść w styczniu. Ale coś nie dawało mi spokoju i pod koniec listopada wysłałam tam jeszcze raz TŻ - okazało się, że kalendarz cudownie się pojawił, więc wpisali nas na upragnioną godzinę 16.00

Dziś dzwoni ksiądz, że zaszło małe nieporozumienie i nasza godzina jest już zarezerwowana A co lepsze podobna para rezerwowała ten termin już w czerwcu! Kurcze, nie wyobrażam sobie ślubu w innym kościele. Póki co wstępnie zgodziłam się na 15.00 ale chyba na wszelki wypadek pójdę po jakieś pisemne potwierdzenie.... No ale TŻ mega się wkurzył, no i jednak pozostaje pewny niesmak
ja bym tego chyba nie przeżyła! w głowie mi sie to nie mieści!!! nie wyobrażam sobie sytuacji, ze w tej chwili dzwonid o mnie ksiądz z taką "rewelacją" :ekk: przecież niektore z nas już zaproszenia drukują - co wtedy?

Blondi2989 niesamowita jest ta kobieta niezły tupet poza tym dziwna jest jej ta wiadomość - bo w sumie to co jej masz odpisać?

Cytat:

Prześliczna

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Śliczne! Bardzo oryginalne i wg mnie te kwiaty bosko wyglądają A gdzie kupowałaś?
podłączam się do pytania przepiekne pudełka, no i ta cena

Dziewczyny w KLUBIE zdjęcia kolczyków ślubnych, własnie przyszły prosto z Chin - najlepiej zainwestowane 50 zł w mym życiu
Dajcie znać co sądzicie

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2013-12-08 o 18:13
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 18:22   #1970
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Jak to mówi moja koleżanka: "Każdemu wedle potrzeb".

Przykre rzeczy to jedna kwestia. Wiadomo, że trudno i nich mówić, ale z kim o nich mówić, jak nie z przyszłym mężem. To już jednak zależy od Ciebie i od tego jak się z tym czujesz.

Moja wypowiedź jednak odniosła się bardziej do kwestii o której pisałaś wcześniej: 'ukrycia ceny' za usługę ślubną, bo.. TŻ może się zdenerwować/nie będzie chciał zapłacić.
Szczerze - nie mieści mi się w głowie taka sytuacja, między dorosłymi osobami, planującymi wspólna przyszłość.
Dokładnie, dla mnie tż to najbliższa mi osoba, i mówię mu o wszystkim i wszystko opowiadam, nie wyobrażam sobie mieć przed nim tajemnic. Nigdy nic przed nim nie zataiłam ani nie okłamałam. może to kwestia tego, że nie umiem?
Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Ojjj żeby potem zdziwienia nie było
Ijaa nie wiem, u nas w rodzinie nigdy się nie zapraszało, nie wiem, wszędzie też zawsze sa te wzmianki, że zapraszamy z rodzicami... Masz jakiś specjalny tekst do takiego zaproszenia dla rodziców, żeby głupio nie wyglądało?? Bo ja jestem ciemna masa i nie wymyślę nic ładnego
Mama cały czas mówi, żeby szopki nie robić, no nie pomaga mi

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

☠☠☠☠a znalazłam

Są mega Skopiuję któreś, szkoda, że jak zamawiałam zaproszenia to posłuchałam się mamy i nie zamówiłam dla nich gotowca

https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j...57752919,d.ZG4
enzunio boska kobieto dzięki Ci za to! jak będziemy zamawiać zaproszenia to prześlemy im jeden z tych tekstów wogóle nie myślałam o tym!
Cytat:

już to mówiłam, wyglądasz ślicznie

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 18:27   #1971
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
no pewnie, że dobra! a dokupujesz do tego bolerko?

ps. Madonna w Krakowie czy Warszawie?
to jest drugi powód rozważań (po dekolcie ) ale chyba się zdecyduję
i 2 welony 3m. do kościoła a na salę taki do ramion

w Warszawie na Wilczej

7.06.2014
Stary 2013-12-08, 18:33   #1972
poznanianka1990
Zakorzenienie

alloffkowa, gratuluję podpisania umowy U nas z mieszkaniem zaczynają się schody... Wszystko się wyjaśni jutro, już się boję...

fascinata, nieciekawa sytuacja... Ale bym się wkurzyła na tego księdza

KasiaK, śliczne wyglądasz w tej sukni! Moim zdaniem ten oryginalny dekolt (bez spięcia w serduszko) jest o wiele ładniejszy! I cena też super

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 18:50   #1973
little_zosh
Rozeznanie

KasiaK, a mi bardzo podoba się dekolt w serduszko Może niekoniecznie takie z marszczeniami, ale w serduszko

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 18:58   #1974
KasiaK_080290
Zadomowienie

na zdjęciu wyszły takie marszczenia pod wpływem spięcia zwykłą szpilką, chodziło o efekt wcięcia dekoltu a nie marszczeń

dzięki dziewczyny

7.06.2014
Stary 2013-12-08, 18:58   #1975
21klaudyna
Zadomowienie

świat_Katarzyny mogłabym na priv kolczyki ? bo ja się jeszcze nie "dorobiłam"wstępu do klubu.

Krakowskie PM- może mi ktoś udzielić info o tej poradni na Salwatorze ? jest konieczność zapisywania się? Faktycznie da się załatwić wszystko na 1 spotkaniu ?
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 19:05   #1976
fascinata
Raczkowanie

Dziewczyny, jak już wspominałam moja wymarzona godzina ślubu tj. 16.00 po miesiącu od rezerwacji okazała się jednak zarezerwowana Mam teraz dylemat - lepszą godziną będzie w takim przypadku 15.00 czy 17.00? Dodam że od kościoła do sali jest około 10km
Stary 2013-12-08, 19:06   #1977
gornek
Zakorzenienie

Ja tak siedze i szukam fajnego kompletu bizuterii na slub, ale jakos nic fajnego mi nie wpadlo w oko, TZ mowil, ze mam sobie wybrac co chce on mi kupi w prezencie, bo sam nie bedzie wybieral. Ciezko znalezc fajne kolczyki i bransoletke, bo kazde ma cos nie takiego, moze do swiat sie jeszcze cos pokaze :p
Tak na odstresowanie zrobilam pierniczki, polukrowane na szybko ale sa pyszne

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pierniki.jpg (42,6 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez gornek
Czas edycji: 2013-12-08 o 19:18
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 19:08   #1978
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Koniecznie dekolt w lekkie serduszko

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2013-12-08 o 19:09
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 19:18   #1979
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:

Sukienka jest śliczna! też taką chcę !

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 19:22   #1980
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
alloffkowa, gratuluję podpisania umowy U nas z mieszkaniem zaczynają się schody... Wszystko się wyjaśni jutro, już się boję...

fascinata, nieciekawa sytuacja... Ale bym się wkurzyła na tego księdza

KasiaK, śliczne wyglądasz w tej sukni! Moim zdaniem ten oryginalny dekolt (bez spięcia w serduszko) jest o wiele ładniejszy! I cena też super
czemu schody? trzymam kciuki
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości