|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
WRÓCIŁAM - idę wypić herbatkę, i zrobić sobie dłuuuuugą relaksującą kąpiel.
Relacja jutro.
|
|
|
|
#4142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Gosius, widzę, że przeżyłaś więc nie było najgorzej
|
|
|
#4143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, odkąd wróciłam ze spacerku, to ciągle mnie brzuch boli... tak bardzo nisko i momentami aż w szanownej... Tak ogólnie, to fajnie było tak pooddychać świeżym powietrzem, ale wcześniej mnie tak długo nie bolało... a jak wróciłam, to tylko obiad zrobiłam, zjadłam i ciągle leżę... I w krzyżu mnie też tak boli... nie wróciłam zmęczona, ale chyba jednak się przeforsowałam... a szkoda, bo coraz bardziej mi się podobały te spacerki...
|
|
|
#4145 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, u nas wszystko okej, nie mam czasu na wizazowanie. We wtorek mam wizyte a w czwartek rozpoczynam 5 mies ale ten czas leci! Nie wiem jak u was ale ja mam jedynie minimalnie powiekszony brzuch chociaz na zdjeciach wyglada na wiekszy
a i melduje ze w Reserved sa duuze przeceny koszule np za 39 zl, ja uwielbiam nosic koszule wiec jade cos kupic w tygodniu i naciesze poki co bo potem sie pewnie nie zmieszcze.....a i postanowione, ze od stycznia ide na L4 bo praca mnie juz meczy a nowe pomysly szefa dobijaja wiec uciekam jak najszybciej. Za 2 tyg swieta!! Buziaki i milego wieczoruAaa i zapomnialam dopisac ze w tesco sa przeceny 50% na bobasowe rzeczy. Kupiliśmy kilka par body, kocyk i na tablicy.pl znalazlam tez mate fisher price i lezaczek fisher price uzywane za oba 100 zl wiec mamy juz troszke rzeczy kuzynka wydaje wszystko po swoim synku wiec w garazu mamy juz....rowerek, konia na biegunach, hulajnoge i krzeselko do karmienia :P w tygodniu jedziemy po reszte tj ubranka, kojec etc ciesze sie bo zaoszczedzimy troszke.
Edytowane przez Seksta Czas edycji: 2013-12-08 o 19:18 |
|
|
|
#4146 | ||
|
Zakorzenienie
|
..
Edytowane przez VwVampirka Czas edycji: 2013-12-08 o 19:08 Powód: dubel |
||
|
|
|
#4147 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi jeszcze jednego brakuje dla znajomych, ale to pojadę z tztem Cytat:
My dziś cały dzień lezymy, trzeba odpocząć, a mąż powoli dochodzi do siebie. |
|||
|
|
|
#4148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wróciłaś więc nie było tak źle ![]() Ja wróciłam z zakupów i oczywiście nic nie kupiłam, normalka
|
|
#4149 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do imienia - nie znam płci i tak jakos mam kilka typów, ale nic konkretnego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() współczuję |
|||
|
|
|
#4150 | |||
|
Zadomowienie
|
Misia po całym dniu wrażeń już zasnęła. Dzisiaj wieczorem przytulała i głaskała mój brzuszek i mówiła: Czekamy na Ciebie Dzidziusiu
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za zakupyPomarańczka super, że Mąż dochodzi do siebie. Chyba się jednak czymś zatruł
|
|
|
#4151 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ostatniedni też mnie brzuch, a raczej podbrzusze bolało od chodzenia. Dziś cały dzień leżę i jest lepiej byle do końca miesiąca, a potem l4.Czasem też zaboli podbrzusze jak np leżę na boku i się przewracam na plecy. Chyba za szybko to robię, ale zapominam się ![]() Wrzuciłam zdj.brzucha do klubu, ale "stare" bo ma już tydzień
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2013-12-08 o 19:36 |
|
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
A i mam nadzieje ze pamietalyscie o glosowaniu... jutro sie konczy
![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Wlasnie napisalm do was dluga wiadomosc i mi nie wyslalo... Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Pobyt u znajomych super. Dobrze sie tak wybrac na weekend. spedzilam.czas z 3 mc dzieckiem. Malz nie podszedl ani razu. Chyba sie bal, jka on chce swoje dziecko wychowac hihihi? Kozakow oczywiscid nie.kupilam. w sklepach nie ma nic ocieplanego, skorzanego, na niewielkim obcasie... Ech. Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#4153 |
|
404 Not Found
|
Trochę po 20-tej a mi się już oczy zamykają.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4154 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To było coś takiego http://allegro.pl/tunika-sukienka-ci...757570731.html chociaż na pewno nei od tego sprzedającego, ja ją kupowałam 2 lata temu, najwyżej potem w komentarzach poszukam od kogo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zazdroszczę ![]() Niestety przy jelitówce i mycie rąk nie starczy, bo to w powietrzu cholerstwo sie przemieszcza Cytat:
![]() Nie martw się, długo nie miałaś sił na chodzenie to wyszłaś z formy i stad zmęczenie Ja właśnie usypiając Bobla rozmyślałam że formę mam zdecydowanei wyższą niż w pierwszej, wtedy prowadziłam życie kanapowca I z pobrania krwi wracałam autobesem bo daleko a teraz w obie strony i potem spacer z młodym ![]() Cytat:
Jak brał na ręce (bo mu wcisnęli U nas od początku tylko tatuś kąpie np ![]() Nie opłaca sie tak późno wstawać Nic nie zdąrzyłam rano zrobić, nawet tesco nie zaliczyliśmy a chciałam zabawki dla bratanka poszukać, w efekcie byliśmy tam z małym i biedny sie popłakał bo nie dostał śmieciarki (139zł za zwykłe auto
|
|
#4155 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny znalazłam ciekawy artykuł o krwi pępowinowej. Wklejam link jakby, któraś chciała poczytać.
http://www.oczekujac.pl/2013/01/to-c...inowej_20.html Miłego wieczoru
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
adamklip w ciąży niektóre wyniki moga być niższe a niektóre wyższe ... z tego co piszesz to dużej różnicy nie ma. Poczekaj na wizytę , a jak bardzo się niepokoisz to zadzwoć do niego lub do laboratorium
|
|
|
|
#4157 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Wreszcie wolny wieczór w domku to trochę ponadrabiałam
![]() Ja kiedyś robiłam sobie rzęsy 1 do 1. Efekt rewelacyjny, utrzymywał się jakoś 3 tygodnie, potem jeszcze tydzień wyglądało w miarę ok, no ale po 4 tyg to już trzeba uzupełnić. Nie trzeba było nic dodatkowo malować, więc mega wygoda. Natomiast mnie strasznie wkurzało to, że dziewczyna która do mnie przychodziła robiła mi te rzeczy 3 godziny!!! Ja już wyleżeć nie mogłam w jeden pozycji, poza tym jak pracowałam to wygospodarować te 3 godziny to też było nie lada wyzwanie. Nie mówiąc już o tym jak ja kocham rano trzeć oczy Więc po roku zrezygnowałam. Byłam teraz w Niemczech, obkupiłam się w tusz L'Oreala Double Extension i na jedno wychodzi :PCytat:
![]() Btw. ktoś tu kiedyś pisał, żeby uważać z magnezem, bo potem się organizm uodparnia i w razie mocnych skurczów nie pomogą nawet zastrzyki z magnezu na IP. Pytałam o to lekarza i powiedział, że ciężko przedawkować taki magnez w tabletkach dostępny w aptece (ja biorę dziennie maxymalnie 3 tabletki po 48 mg - ale nie codziennie, tylko jak mnie pobolewa). Lekarz powiedział, że te zastrzyki to mają taką końską dawkę magnezu, ze i tak zadziałają ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Natomiast ja bym się aż tak bardzo tym nie przejmowała... Wiadomo, nie nazwała bym dziecka imieniem Żyraf czy Mrówka, ale niestety nigdy wszystkim nie dogodzi, zawsze znajdzie się ktoś komu się imię nie podoba.. A propos.. taka anegdotka z dziś.. Jak wiecie mam na imię Ania i moja babcia często mówi na mnie Hanka, bo jej się bardziej podoba, a wg niej to jest jedno imię :P Zadzwoniłam dziś do niej i mówię, że będziemy nazywać córcię Hania, a ona mi na to, że to beznadziejne imię... No i weź tu zrozum logikę ![]() Kurczę, co chwilę któraś z was tu pisze o ruchach! Tak wam strasznię zazdroszczę! U mnie nadal nic.. No ale czekam jeszcze do 20 tygodnia, na razie się nie zamartwiam :P Jutro mam w planie kupić choinkę i przystroić trochę mieszkanie. W weekend spadł pierwszy śnieg, więc czas wprowadzić świąteczną atmosferę w mieszkaniu Jakoś nigdy wcześniej nie ubieraliśmy choinki, bo raz, że oboje byliśmy zabiegani, a dwa, że zawsze na Święta wyjeżdżaliśmy na narty. Ale teraz jakoś tak w ciąży mam mega wkrętkę na święta, ubieranie choinki i pieczenie pierniczków. Też tak macie? ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co jakoś dziś brak weny na pisanie. podczytuję Was ale jakoś nie wiem co pisać.
Oskar na wieczór marudny do potęgi , ale co sie dziwić jak spał tylko godzinę po południu. Za to na wieczór padł. A ja coś bez humoru
|
|
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis to samo
mialam kupon rabatowy do hm ale wydanie 130 zł czy nawet stówy za tunike ciazowa wydaje mi sie za duzo... i wyszlam z niczym. nadal nie wiem w czym wystapie na swieta... aaaa nie pochwaliłam sie. dostałam wczoraj mandat za nieprawidłowe parkowanie....
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam po weekendzie.. Wczoraj cały dzień my mieliśmy gości na 3 tury
łącznie od 11 do 24. Dziś to my byliśmy cały dzień w gościach i już jestem nieżywa, więc nie chce mi się nadrabiać, przyznaję się bez bicia ![]() ![]() Dobranoc Mamusie
|
#4161 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() No i koniec weekendu A był naprawdę fajny Dziś u rodzinki i potem u kuzynów było super ! Wygadałam się za wszystkie czasy Mila dzielnie zniosła tak dużą liczbę odwiedzanych osób Z wrażenia jeszcze nie śpi
|
|
|
|
|
#4162 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki Nikii, mąż też mi tak powtarza, ale taj jak napisałaś zadzwonie do niego jutro do gabinetu i upewnie się co i jak dzięki
|
|
|
#4163 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Melduje się po dłuższej nieobecności. Nadrobiłam ostatnią stronę, przyznaje bez bicia. Od poniedziałku jestem na L-4. Siedzimy sobie razem z synkiem, więc trzeba wymyślać atrakcje bo dzień długi więc na neta czasu mało.
u nas wszystko oki, za tydzien mam wizytę. Córcia będzie miała najprawdopodobniej na imię Emilka Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a ja właśnie zjadłam z kilogram mandarynek pycha
|
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam spac... jestem wyczerpana. Jutro 21 tc i ciagle nic.nie czuje. Dobrze ze w srode mam wizyte... to mam nadzieje zobacze jak maluch kica. Bo sie niepokoje.
Spijcie dobrzd. Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
Kaorlak zazdroszczę barszczu z uszkami, ale jeszcze dwa tygodni i sama zjem
A Misia jest cudowna ![]() Gosius zrelaksuj się, najgorsze za Tobą Vampirka, to odpocznij teraz już, ja codziennie chodzę na spacery i to szybkie spacery, na początku mi twardniał brzuch trochę, ale teraz jest jakby lepiej pod tym względem. Pomarancza dzięki za info Light ja też tak mam, że jak za szybko coś robię to zaboli, chociaż dzisiaj rano mnie bolało tak jak kolka a robiłam wszystko powoli musiałam jakiś czas pochodzić zgięta, potem minęło, ale dziwne to było.Justyna, cieszę się, że weekend udany ![]() Madziuuula tak tak do Ciebie, dziękuję za link, może być od tego sprzedawcy, nie szukaj specjalnie Pallas, dziękuję za info, no 3 godzin z rzędu raz na miesiąc to nie jestem w stanie wygospodarować ![]() Nikii mam nadzieję, że jutro będzie lepszy nastrój, w końcu zobaczysz dzidziusia My z mężem obejrzeliśmy jakąś komedię – Stażyści, ale kiepska. Hania ładnie zasnęła, ale dzisiaj ja ją kładłam, bo tak się do mnie tuliła, że nie miałam serca jej zostawiać z mężem ![]() U nas dwa dni leżał śnieg, ale teraz już pada deszcz, więc pewnie rano jak się obudzimy to na dworze nic ze śniegu nie zostanie. Mam nadzieję, że jutro nie będzie padać, bo muszę w końcu się wybrać pieszo do miasta i kupić mężowi jakiś prezent na święta zanim mi wszystko ludzie wykupią ze sklepów A teraz idę już się kąpać i spać, bo w końcu już środek nocy jak dla mnie Dobranoc |
|
|
|
#4166 |
|
Zadomowienie
|
Melduje sie z wyrka
Czas z mężem miło spędzony szkoda ze jutro juz wyjeżdża Dobranoc dziewczyny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4167 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Choinka, pierniczki, ozdoby świąteczne, stroiki, serwetki... tak sobie siedzę i dłubię powolutku. A weekend miałam taki jedzeniowy, byliśmy u babci na imieninach, było 16 osób i jakby był karp smażony i pierogi to bym mogła powiedzieć, że próba generalna Wigilii już przeprowadzona Przyjechałam do domu i padłam z przejedzenia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4168 |
|
404 Not Found
|
Dopiero co wsiadłam w tramwaj do pracy a już jestem autentycznie zmęczona. ![]() Kiedy te święta? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
Adamklip trzeba patrzeć czy różnica jest duża, czy mała. Bo jak mała to to normalne, tak samo jak z ciśnieniem – kobieta w ciąży ma inne niż zazwyczaj miała. Ale fakt że trzeba obserwować czy te różnice nie są kolosalne
Ale jak ma Cię to uspokoić to zadzwonić najlepiej ![]() Martusia czyli co mogę wpisac na razie Emilka na 1 str ?? Justyna pewnie za niedługo poczujesz ![]() Kasian wizytę mam o 17, tak więc dziewczyny pewnie odezwę się w granicach 21. Bo jak przyjedziemy to będzie trzeba wykąpać młodego , uśpić itp. Witam się z rana Pobudka dziś o 6.30 , ale dzisiaj będę musiała z Oskarem się położyć na drzemkę aby trochę dłużej pospał niż wczoraj. Bo nie chcę aby u lekarza był marudny. Co do prezentów to Oskarowi mamy zamiar kupić jeździk bo się mu podobał u znajomych i płakał że musi się dzielić. Jeśli chodzi o TŻ to mam prostą sprawę bo zawsze się pytamy co kto chce i on zażyczył sobie w tym roku buty ![]() No i wczoraj się dowiedziałam że w IIdzień świąt jedzie na 3 dni na delegację ;/ Dziś trzymajcie kciuki aby z dzidzią było OK i aby się ujawniła :P |
|
|
|
#4170 |
|
Zadomowienie
|
U nas strasznie padało cała noc,i pada dalej...Nawet z psem nie mam jak wyjść bo sie boi deszczu :/ TŻ dzis wyjeżdża
W tym tyg musze wszystkie badania porobic aby do poniedziałku odebrać bo wtorek 17 do lekarza ;D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

Relacja jutro.

a i melduje ze w Reserved sa duuze przeceny koszule np za 39 zl, ja uwielbiam nosic koszule
kuzynka wydaje wszystko po swoim synku wiec w garazu mamy juz....rowerek, konia na biegunach, hulajnoge i krzeselko do karmienia :P w tygodniu jedziemy po reszte tj ubranka, kojec etc

Zazdroszczę
pycha
musiałam jakiś czas pochodzić zgięta, potem minęło, ale dziwne to było.