|
|
#151 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
|
|
|
|
|
#152 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój raczej nie jest agresywny. Na drodze, jak ktoś zachowuje się wyjątkowo debilnie, to raczej niedowierzenie okazuje niż złość, głównie takie reakcje pt. "jakim cudem ten debil jeszcze żyje". A on sam bardzo dynamicznie i szybko jeździ, nasze autko ma dużo koniów pod maską, więc panem drogi to raczej on jest ![]() Jedyny obleśny zwyczaj jakiego ja musze oduczyć swojego TŻa to wycieranie mokrych rąk o "cokolwiek". Co prawda ścierki i ręczniki wiszą na swoich miejscach, ale szybciej jest przecież wilgotne i świeżo umyte rączki wytrzeć np. o koszulkę czy spodnie które aktualnie ma się na sobie. Pół biedy jak jest w ciuchach roboczych, ale jak jest ubrany w coś normalnego, to mnie to wycieranie zabija po prostu. Na początku delikatnie mu sugerowałam żeby tak nie robił, ale nie działało, więc teraz się pruję "jaki ty dziecku przykład będziesz dawał" i powiem wam że prucie się działa lepiej niż delikatne sugestie, tzn. teraz jak widzi że patrzę to posłusznie drepta po ręcznik do kuchni. Prawdopodobnie jak nie patrze dalej wyciera ręce o ubranie, ale czego oko nie widzi... ![]() Co do reszty to jest wychowany wzorowo - deskę spuszcza, naczynia do kuchni odnosi, zakupy od razu chowa do lodówki, skarpetkami nawet jak nie trafia do kosza na brudy to przynajmniej zostawia je w bliskiej okolicy kosza, ręczniki rozwiesza po kąpieli, więc nie jest źle. No ale on 10 lat był żonaty, miał czas przejść podstawowe przeszkolenie do życia z kobietą ![]() Cytat:
Witamy
|
|
#153 |
|
Rozeznanie
|
Ej wreszcie was znalazłam
! Juz myslalam ze nie znajde swojego ulubionego wątku - ale za to mam 5 stron do nadrobienia,mam co robić![]() Ja luksusuje sie szpitalem,mialam dwa ktg i wszystko ok.. jutro dowiem sie co bedzie i jak wyglada moje badanie moczu ...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak klikniesz na niego to podświetli się na pomarańczowo...tak robisz z kilkoma postami na które chcesz odpisać i na końcu klikasz zwykłe cytuj.
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-12-08 o 18:14 |
|
|
|
|
#155 |
|
Raczkowanie
|
Wyczekuję, już dziś do tego siądę bo dostałam jeszcze od dwóch kobietek to może dziś wszystkie ogarnę
Jeszcze zaznaczę odnośnie zdjęć! Jakby co mowa nie tylko o przeróbkach ale też "kosmetycznych poprawkach" w wyglądzie, wiadomo, czasami zdarza nam się gorszy dzień i nie jesteśmy tak piękne jak zwykle to jak na złość wtedy robią nam zdjęcie
|
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Lolita u nas makielki to makaron z makiem i bakaliami.
Mysia witaj Jaszczurka na kiedy masz tp?
|
#157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#158 |
|
Zadomowienie
|
A ja tez jestem zdania ze każde dziecko musi mieć ojca! Taka natura.
Niestety nie każdy ojciec moze byc tata... I czasem lepiej jak nawet nie stara sie nim byc... Kobiety samotnie wychowujące dzieci ( nie ważne z jakiego powodu) sa dla mnie wyjątkowo silne... Fajnie ze jesteście nowe mamuśki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#160 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzyniak od kiedy leżysz?
MARUDA panika paniką ale lepiej sprawdzić.
|
#162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przyjaciółka latami mi truła że palę i w sumie kiedyś nawet niezbyt miło jej powiedziałam że strasznie denerwujące jest to jej bezsensowne gadanie, a jedyny efekt jaki osiąga to spalenie kilku kalorii ekstra na mówienie. Obraziła się na chwilę, ale dała mi spokój ![]() Żeby rzucić to trzeba samemu chcieć, taka prawda i żadne gadanie nic nie da, o ile palacz rzucić nie chce. A mi się ostatnio śniło że palę z taaaakim brzuchem, że spoglądam w dół i stóp swoich nie widzę. Oczywiście był to tylko sen, ale i tak obudziłam się z chętką na dymka. Na szczęście już coraz rzadziej mi się takie sny zdarzają. Może już nie jestem obrzydliwym nałogowcem?
|
|
#163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#164 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przepraszam, że ostatnimi czasy się nie udzielam, ale ta rodzinna tragedia, która nas dotknęła 29 października (śmierć taty) dalej nie pozwala mi się podnieść... Jednego dnia jest dobrze, drugiego dnia mam kryzys i płaczę cały dzień. Zastanawiam się dlaczego on, dlaczego tak szybko... Czytałam o Waszych problemach z rodzicami - z mamą pracoholiczką, która nie znajdzie jednego dnia by wnuków popilnować gdy rodzić się będzie kolejny. O tacie, który uważa bardziej krągłych za gorszych itd itp... Powiem szczerze, jest różnie. U mnie niejednokrotnie było tak, żę miałam głęboko gdzieś to co mówią moi rodzice, byłam na nich wściekłą i chciałam sie wyprowadzać, uważałam że niszczą mi życie... Z mamą niejeden spór przeszłam - czasem o byle pierdołę, tata również miewał dziwne dni... Teraz wiem jedno - to wszystko da się przeżyć, przecierpieć, dogadać jeśli się spróbuje. Dopóki CI rodzice żyją... Bo jak któregoś zabraknie, to niestety jest za późno... Za późno na cokolwiek. Nie umiem sobie jeszcze tego wszystkiego w głowie mojej poukładać (widocznie jest za mała), dlatego nie odzywam się praktycznie wcale, bo czasami naprawdę nie wiem co napisać... W środę mam ostatnie USG, mam nadzieję, że potwierdzi się ostatecznie płeć mojego Skarba. Ściskam Was mocno. |
|
|
|
|
#165 | |||
|
Rozeznanie
|
Niezła tu aktywność, szczególnie jak na niedzielę.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale i tak wszystko w domu robi, od gotowania, przez zmywanie do prania własnych gaci, więc się za bardzo nie czepiam. Dziś sam ugotował pyszny obiad, a ja zalegam na kanapie.
|
|||
|
|
|
#166 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
senira666 nie mam aplikacji ale nie mam tez najnowszego telefonu... gosia261282 moj synek w czerwcu skonczył 4 latka. i jestesmy w UK 2 miesiace- nie mial wczesniej stycznosc z angielskim. dodatkowo to bardzo delikatny choc otwarty na kontakty. Jutro mam nadzieje,ze pojdzie gładko. Jesli chodzi o herbatki to ja podawałam małemu od 3 miesiaca herbatki bo wczesniej karmiłam piersia. Ale po 3 miesiacach zachorowałam i moj mały tez ,kazdy dostal antybiotyk i mały byl butelka 1,5tyg karmiony i juz nie chcial cycka. Ale polozna mowila,ze dzieci karmione piersia nie potrzebuja picia bo mleko kobiece zastepuje i mleko i picie. Co innego jak jest niby karmione butelka. Małemu dawałam herbatke z rumianku co do kolek- polecam infacol... Stosowałam z Natanielkiem-mega ulga była po nim i dla coreczki tez kupuje
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
|
#167 |
|
Zadomowienie
|
A co do palenia ( mowa była o paleniu tztow) ale ja powiem o swoim...
Długo przed ciaza paliłam i ponieważ niestaralismy sie o dziecko to niepezestawalam.. Dopiero w 7 tygodniu kiedy dowiedziałam sie ze w moim brzuchu jest lokator rzucilam.. I powiem Wam szczerze ze bardzo mnie boli ze nie byłam w stanie zrobic tego wcześniej... Moze wszystko było by inaczej. Tak sobie myśle ze nie wiedziałam o ciazy ale przecież przez te pierwsze tygodnie zaczyna sie kształtować lozysko ... Moze wtedy przez moje palenie coś poszło nie tak... I potem kiedy lozysko miało wiecej pracy nie dawało juz rady... Dręczy mnie strasznie myśl czemu tak sie stało... I czy napewno lekarze podjęli dobra decyzje... Moze mogli coś zrobic zeby Dominik mógł rosnąć w brzuszku... Chociaz u mnie ciezko określić tc bo miesiączki miałam co kilka miesiecy i niby wg usg z 12 tc to był wlasnie 08.01 ale z kolei Dominik wg oceny pediatrycznej miał 30tc i 6 dni a nie 28tc i 6 ... Tylko wagowie pasował na ten 28... Wiec moze juz w 12 tc coś było nie tak... Tzn moze on był mały i dlatego tak określono tydzien ciazy a tak naprawdę był starszy.,, Sorki ze Was tak zadreczam tym wszystkim ale z mężem nie mogę o tym pogadać bo zaraz sie denerwuje i wogole... Powtarza tylko " uratowalas mojego syna nic wiecej nie ma Znaczenia" tylko ze dla mnie ma .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#168 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-12-08 o 18:26 |
|||
|
|
|
#169 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Pewnie,że lepiej dmuchać na zimne! Dobrze,że jest OK. Super,że taka silna kobieta z ciebie i na pewno świetnie dacie sobie radę sami z synkiem. A życie przed tobą i jeszcze znajdziesz kogoś z kim będziesz szczęśliwa. No i super wyglądasz! Cytat:
Na pewno będzie dobrze!
|
|
#170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestes pierwsza i nie ostatnia kobieta, ktora na poczatku ciazy palila. Nie robiłas przeciez tego umyślnie! Paskudny nałóg, ale trudno, zdarza się. Zrobiłas wszystko co mogłas dla swojego syna
|
|
#172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przecież któregoś dnia, jakbyś szła ulicą, mógłby na Ciebie spaść meteoryt - to jest wniosek do któego można skrajnie dojść przez takie gdybanie - słuchaj męża, rację chłop ma! Ja o ciąży dowiedziałam się równo 32 dni po końca poprzedniego cyklu licząc, i przestałam palić dopiero jak zobaczyłam dwie kreski na teście. Położna mi mówiła żeby zamiast się przejmować tym czego nie zmienię, wynagrodzić to sobie i dziecku w przyszłości dobrą dietą i spokojem psychicznym.
|
|
#173 |
|
Zadomowienie
|
Iwantyou nic nie musisz sobie wyrzucać. Twój mąż ma 100% rację - to Ty jestes bohaterka i dzięki Tobie Dominik teraz leży pewnie gdzieś obok Was w domku
![]() Więc uszy do gory - różne rzeczy się zdarzają na które nie mamy wpływu. Kobieta, która stara się i uważa luźne okresu starań może mieć problemy, a alkoholiczka nie odpuszczająca nałogów donosi ciążę szczęśliwie ...
|
#174 |
|
Zadomowienie
|
Roane , Perfuzja pewnie macie racje... Ale mimo wszystko dręczy mnie to czasami bardzo.,. Tyle ze tak jak mówicie nic nie zmienię ... No chyba ze ktoś by sie podjął wsadzania Dominika spowrotem.,. Tyle ze wtedy pewnie znów mówilibyśmy ze nie rodzę bo sie porodu boje
Ale... Perfuzja zdaje sie ze to Ty kiedyś napisałaś ze nie boisz sie porodu ze chcesz poczuć ta moc natury.,, i pamietam ze wtedy pomyślałam " nawiedzona jakaś zewu natury jej sie zachciało.." A teraz czasem mam przebłyski ze chciałabym poczuć jak to jest rodzic naturalnie.. Zobaczyć jaka to jest siła... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#175 |
|
Raczkowanie
|
Iwanty jeśli to możliwe, to staraj się nie myśleć o przyczynach tego, że Dominik przyszedł wcześniej na świat. Najważniejsze, że trafiliście na dobrą opiekę w szpitalu i Mały jest już bezpieczny. Jak leżałam na patologii, była kobieta w 31 tc, która non stop paliła w trakcie ciąży. Nawet po cc wychodziła na drugi dzień już na papierosa. Urodziła przedwcześnie w 31 tc 4 dniu z powodu mniejszej ilości wód. Lekarze wywołali jej poród. A i jeszcze jedno, co podkreśla się w Języku niemowląt, staraj się nie myśleć o Dominiku jako o wcześniaku, bo w ten sposób może być Ci trudno odczytać wszystkie jego zachowania.
|
|
|
|
#176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() gosia261282 na full time własnie tak na głeboka wode idzie...Oby!
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
|
#177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do języka niemowląt pisali coś ciekawego jeszcze o wczesniakach?? Warto kupic?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z kolei czasem mam ostatnio myśli pt. Trzeba było sobie załatwić cesarkę i miec z głowy
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i weź tu człowieku okaż serce dla innych
|
|
|
#180 |
|
Zadomowienie
|
Gosia bzdura..bo się pomyliłam w procentach, przy prawidłowej masie ciała ok 20 % jak się przytylo to jest ok. Ale uważam że wagi ciała nie ma co porównywać.
Prezenty pod choinkę kupione ..ufff jutro tylko musimy z mężem podjechac odebrać 2 vouchery.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

ale to się zmieni na następne święta jak już będzie maly ) i przy stole ja i mama

! Juz myslalam ze nie znajde swojego ulubionego wątku
jakby ktoś byl miły i wytłumaczył chętnie się nauczę