Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-08, 19:27   #1981
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990
Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22

Cześć!

fascinata
och rozszarpałabym chyba!:/ Lepiej weź jakieś potwierdzenie...
Co do godziny... nie mam pojęcia. My wybraliśmy 17 bo braliśmy pod uwagę dojazd gości, żeby sobie dłużej pospać itd

mojakaren
nie w moim stylu więc się nie wypowiem, ale oryginalne

Blondi2989
Ludzie chyba coraz rzadziej używają szarych komórek... Nietakt na całości;/

Kate Noir
gratuluję podpisania umowy

KasiaK_080290
Bardzo ładnie!

Elrosa
poproszę o namiary na pudełka!!

Stary 2013-12-08, 19:33   #1982
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak już wspominałam moja wymarzona godzina ślubu tj. 16.00 po miesiącu od rezerwacji okazała się jednak zarezerwowana Mam teraz dylemat - lepszą godziną będzie w takim przypadku 15.00 czy 17.00? Dodam że od kościoła do sali jest około 10km
Ja bym brała godzinie wcześniej na 15.00 albo nawet na 14: 30 nie będziecie się stresować, że tamci jeszcze nie wyszli albo będą stać przed Waszym kościołem i będziecie się musieli przeciskać.

A tak to jak o 15- msza to ok 17.3o siądziecie do obiadu. A jak o 17 msza to będziecie jeść ok 20 obiad.....

Też zależ o jakiej porze macie wesele i jakie szybko robi się ciemno.
Stary 2013-12-08, 19:59   #1983
madzixx88
Zakorzenienie

Heeej

U nas intensywny weekend, wczoraj u jednych rodzicow, dzis u drugich plus kupilismy juz wszystkie prezenty gwiazdkowe ufff
Zaraz poczytam co tam naskrobalyscie

Pieklam mikolajkowe ciacha i przy okazji troche mnie ponioslo1386529143891.jpg powinno byc '3 maja' a nie 'maj'"ale nie zmiescilo juz sie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 20:21   #1984
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Tak na odstresowanie zrobilam pierniczki, polukrowane na szybko ale sa pyszne
Tez właśnie skończyłam piec. Wyszło 86 sztuk z foremek IKEA, nie licząc tych ktore zjadł TŻ
Planuję w tygodniu zrobić jeszcze, tym razem z podwojnej porcji żeby wyszło ok. 300 sztuk. Lukrować będę w weekend

KasiaK ta suknia jest cudowna Ja osobiście wolę proste dekolty, ale Tobie chyba lepiej w serduszku, fajnie biust podkreśla.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 20:30   #1985
enzunio
BAN stały

Blondi nie, wszędzie gdzie byłam, u znajomych też, tak było.

Klaruje mi się wszystko związane z kościołem, tzn. jego wystrojem. Nareszcie coś ruszyło. A nieuczciwej dekoratorce podziękowałam. Może mnie pocałować w dupę. W czerwcu jej zrobię taką opinię, że mam nadzieję, że nikt nie nabierze się na jej "profesjonalizm".
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 20:34   #1986
velika
Winter is coming

Cytat:
Dziewczyny, jak już wspominałam moja wymarzona godzina ślubu tj. 16.00 po miesiącu od rezerwacji okazała się jednak zarezerwowana Mam teraz dylemat - lepszą godziną będzie w takim przypadku 15.00 czy 17.00? Dodam że od kościoła do sali jest około 10km
hmm no to już zależy od tego, jak się u was robi i sami musicie zdecydować, co wolicie. Ja mam 17 i uważam, że to idealna godzina

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 20:42   #1987
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym wybrała godz 17.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 20:53   #1988
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ja bym wybrała godz 17.
To juz indywidualna sprawa.Dla mnie 17 jest za późno -tyle płacę za ten wyjątkowy dzień,że chce go móc świetować wcześniej .My chcemy 15.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 20:53   #1989
enzunio
BAN stały

Ja bym wybrała 15. Ale 17 też jest ok Ogólnie dla mnie godziny 15-17 są do przyjęcia
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:00   #1990
Monisia_1987
Raczkowanie

Witam Was Podczytałam kilka stron i nie dam rady nadrobić mam dodatkową pracę i wracam wieczorem do domu.
Gratuluje wszystkim załatwienia kolejnych spraw
No i witam nowe PMki

U mnie pozostało 188 dni Jak ten czas leci-jak zaczeliśmy planować ślub to było 290 dni...ponad 3 miesiące minęły nawet nie wiem kiedy Ze spraw ślubnych to w tym tygodniu kupujemy jeszcze 1 karton wódki i sprawę alkoholi odchaczamy do zaliczonych

Mam pytanie do dziewczyn,które były na targach ślubnych-ja nigdy nie byłam a w styczniu będą u mnie i nie wiem czy w ogóle iść...chodzi o buty ślubne-czy na targach są jakieś ciekawe oferty? i jak to wygląda cenowo?
Stary 2013-12-08, 21:00   #1991
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Ojjj żeby potem zdziwienia nie było
Ijaa nie wiem, u nas w rodzinie nigdy się nie zapraszało, nie wiem, wszędzie też zawsze sa te wzmianki, że zapraszamy z rodzicami... Masz jakiś specjalny tekst do takiego zaproszenia dla rodziców, żeby głupio nie wyglądało??

Rodzice dostali zaproszenie z tekstem jak wszyscy inni. Wycięliśmy tylko informacje o potwierdzeniu.

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
jeśli ktoś woli Stocka od Pana Tadeusza to dla mnie jest dziwne ;D
dla mnie jest dziwne jak ktoś woli Pana Tadeusza od Stocka

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ja i TŻ wraz z Rodzicami mają zaszczyt zaprosić Sz.P. ...... na uroczystość...

Zaproszenia na ogół są oficjalne i eleganckie, dla mnie ta forma nie brzmi ani obco ani sztywno.

U nas tak samo, tylko bez "wraz z Rodzicami".

Cytat:
Dziewczyny, muszę się wyżalić.

Jestem niepocieszona We wrześniu byliśmy zarezerwować termin ślubu w kościele. Usłyszeliśmy, że do sierpnia jeszcze mnóstwo czasu, a poza tym nie mają jeszcze kalendarza na przyszły rok. Kazali przyjść w styczniu. Ale coś nie dawało mi spokoju i pod koniec listopada wysłałam tam jeszcze raz TŻ - okazało się, że kalendarz cudownie się pojawił, więc wpisali nas na upragnioną godzinę 16.00

Dziś dzwoni ksiądz, że zaszło małe nieporozumienie i nasza godzina jest już zarezerwowana A co lepsze podobna para rezerwowała ten termin już w czerwcu! Kurcze, nie wyobrażam sobie ślubu w innym kościele. Póki co wstępnie zgodziłam się na 15.00 ale chyba na wszelki wypadek pójdę po jakieś pisemne potwierdzenie.... No ale TŻ mega się wkurzył, no i jednak pozostaje pewny niesmak
Faktycznie, średnia sytuacja. Mocno bym się wkurzyła.

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Dziękuję No musiałam to jakoś przetrawić, miałam też trudniejszą rozmowę z TŻ... ale na szczęście jest dobrze, z TŻ nawet nie tyle o wesele poszło, co o Święta. Mama właśnie niestety ma to do siebie że na zmianę mnie wspiera i od czasu do czasu rzuca coś takiego... Ona po prostu ma w tej kwestii skrajnie inną mentalność, bo z Tatą w sumie pobrali się chyba bardziej z rozsądku niż z potrzeby serca (tzn. kochali się ale nie czuli, że ślub jest im do tego potrzebny), w dodatku mieli skromny cywilny i posiadówkę w mieszkaniu z przyjaciółmi i tyle...
TŻ powiedział, że dla niego wesele jest zbędne i na pewno będzie się więcej stresował, niż cieszył, ale że on przecież widział, jak mi na tym zależy i to nie było tak, że pewnego dnia się obudził i stwierdził a dobra, niech będzie wesele, tylko o tym dużo myślał i stwierdził, że chce spełnienia moich marzeń w tej kwestii.
Sama mam ciągle mieszane uczucia, fakt, że to kupa forsy, TŻ mi powiedział, że on będąc na naszym weselu wszędzie będzie widział pieniądze, które na to poszły, ale z drugiej strony wiem, że bym tego żałowała, jakbym postawiła tylko na obiad dla najbliższej rodziny, bo po prostu takie imprezy mnie nie do końca cieszą, a chcę, żeby nasz dzień był niezapomniany... na pewno będę miała wyrzuty sumienia że to taka kwota na to poszła, ale miałabym jeszcze większe wyrzuty nie decydując się na wesele...
Kurcze.. nie fajnie mieć po jednym z najważniejszych dni w naszym życiu wyrzuty sumienia.
A może dałoby się jakoś to 'pogodzić' zrobić imprezę taką po środku - nie wesele do białego rana na pół tony ludzi i nie obiad dla najbliższych.
My z TŻ tak wybraliśmy i z każdym dniem przekonujemy się, że była to bardzo dobra decyzja.

Dużo robicie imprezę?

Cytat:
Dla mnie zdecydowanie 17:00.
Nie lubię ślubów za wcześniej i imprezy rozpoczynającej się wcześnie.

Dla mnie ślub i przyjecie to uroczystość mocno popołudniowa/wieczorna.
Idealnie jak po pierwszy posiłku (na pierwszy taniec) zaczyna się ściemniać - wtedy jest klimacik.

U nas się ślubnie zrobiło. Rozdaliśmy w weekend 7 zaproszeń i tym samym mamy potwierdzone 12 osób. Wszyscy zgodnie stwierdzili, że musiałby ich ktoś uszkodzić, żeby nie przybyli.
Weekend mega intensywny i męczący, ale bardzooooo pozytywny.
Niedawno wróciliśmy do domu - byliśmy jeszcze na małych zakupach i trochę wchłonąć atmosferę Świąteczna w Manufakturze (uwielbiam ).
Mimo, że jestem padnięta to wyjątkowo naładowana pozytywną energią!
Poniedziałku możesz przybywać - nie jesteś mi straszny!

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:01   #1992
little_zosh
Rozeznanie

My mamy 17 i od początku tak chcieliśmy

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:02   #1993
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Witam
Dziś byłam u TŻ-ta. Zawiozłam teściom wieeeelką tytkę pierników Mój tato się śmiał, że się podmaślę teściowej

My też chcemy godzinę 16-tą, mam nadzieję, że nikt nam jej nie podbierze

Po wypłacie kupujemy wina i już postanowione, że w piątek idziemy zrobić poradnię

A co do zaproszeń, też właśnie nie wiemy, czy dawać rodzicom? Zwłaszcza moim, skoro dają nam 10 tysięcy na salę... Więc sami są jakby organizatorami... Bo rodzice TŻ-ta z tego co wiem się nie dokładają biedak sam musi finansować

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:03   #1994
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
witamy w gronie pijących (prawie posiadających na stanie :P) Pana Tadeusza Myślę, że dobrze wybrałyśmy :P

I koniecznie pochwal się fotografem! Ma jakieś portfolio?

też mam taka nadzieję
Wybraliśmy fotograf z jasnykadr. Linku nie dam rady teraz wstawić.

velika mamy na trybunach, też będziesz? to będzie mój pierwszy taki duży koncert.

Cytat:

Super Cieszę się bardzo, że mogłam pomóc! Padło na Jasny Kadr?
A co do Metalliki... moja miłość i w sumie dzięki ich koncertowi w 2008 roku ponałam mojego TŻ Ale TŻ koncertowy za bardzo nie jest, do tego doliczając koszty wesela, w tym roku raczej koncert się nam nie wpisuje w budżet :P A z ciekawości, po ile są bilety?

tak na nią kurcze nie wiem po ile są bilety bo tż kupował.

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
A czy może nie wiesz czy będzie promocja na żubrówkę?
Niestety nie wiem ale chyba kilka wódek będzie w promocji.

Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:10   #1995
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Kurcze.. nie fajnie mieć po jednym z najważniejszych dni w naszym życiu wyrzuty sumienia.
A może dałoby się jakoś to 'pogodzić' zrobić imprezę taką po środku - nie wesele do białego rana na pół tony ludzi i nie obiad dla najbliższych.
My z TŻ tak wybraliśmy i z każdym dniem przekonujemy się, że była to bardzo dobra decyzja.
Myślę że większość z nas będzie choć przez chwilę miała "kaca moralnego", że tyle pieniędzy na to poszło Właśnie niestety nie widzę tego rozwiązania pośrodku... Zapraszamy ok. 60 osób, a długość wesela już różnicy nie robi, bo za jedzenie tak czy siak trzeba zapłacić. Nie wydziwiamy, myślę że cenowo celujemy w nisko-średni próg... niestety to Kraków i np. sali za niższą cenę (i na tyle osób) nie było za bardzo jak znaleźć, znalazła się jedna, ale co z tego jak ich ofertę dostałam w październiku, a umowa o salę podpisana już od lipca... Wyjdzie pewnie ok. 30-35 tysięcy za wszystko, ale nie bardzo wiem, gdzie jeszcze można tą kwotę zmniejszyć.
Nasi znajomi robili wesele na podkarpaciu na ok. 100 osób i zapłacili mniej niż 30 tysięcy, ale nie mam pojęcia, w jaki sposób... bo "ilość i jakość atrakcji" mają b. podobną do naszej.
A jak to u Was wygląda, jeśli można zapytać? Tzn. jak objawia się ten "złoty środek"?

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
też mam taka nadzieję
Wybraliśmy fotograf z jasnykadr. Linku nie dam rady teraz wstawić.
Fajnie Na nas zrobiła bardzo pozytywne wrażenie

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2013-12-08 o 21:13
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:14   #1996
Lg_ago
Zadomowienie

mojakaren zaproszenia, na wzór których będziecie robić swoje są bardzo ładne
Takie typowo rystukalne Całkowicie w moim stylu
Domyślam się, że będziecie mieć ekologiczne koperty - czy wiesz, gdzie będziesz kupować?
Ja nie potrafie nigdzie znaleźć kopert A7, ten klasyczny rozmiar z ekologicznego papieru. Jedynie na etsy, ale za ponad 1 zł za sztukę
Miały być u mnie w mieście w papierniczym, ale od 3 tygodni nie ma w magazynie i obawiam się, że ich nie będzie.

Co do tekstu zaproszeń. My także robimy zaproszenia sami, podobnym stylu co Wy - pojedyńcze karty na papierze ekologicznym, lniany sznurek, ekologiczna koperta.
Wymyśliliśmy takie tekst, możesz skorzystasz

ANNA NOWAK I MACIEK JANIK

W IMIENIU RODZICÓW I WŁASNYM
MAJĄ ZASZCZYT ZAPROSIĆ

SZ.P.

Jana i Annę Kowalskich

NA UROCZYSTOŚĆ ZAŚLUBIN
KTÓRA ODBĘDZIE SIĘ
20LIPCA 2014 ROKU O GODZ. 16
W KOŚCIELE ŚW. WOJCIECHA W KRAKOWIE

PO UROCZYSTOŚCI ZAPRASZAMY
NA PRZYJĘCIE WESELNE
W 'PAŁAYCKU 'W KRAKOWIE

Moje zaproszenia wyglądają mniej więcej tak.

fascinata ale ksiądz Was załatwił !!Z godzin ja bym brała 15

Edytowane przez Lg_ago
Czas edycji: 2013-12-09 o 10:54
Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:18   #1997
poznanianka1990
Zakorzenienie

Fascinata, to zależy o jakiej porze roku macie slub. Ja bym wybrała 15ta bo u nas śluby są najczęściej o 15,16 choć o 17 też sie zdarzaja, ale moim zdaniem to już za późno.

Alloffkowa, mieszkanie które wybraliśmy nie ma jeszcze aktu notarialnego i wtedy trzeba by było podpisać umowę przedwstępną deweloperska (koszt 1,5 tys gotówka)... A potem przeniesienie aktu własności u notariusza czyli ok 2 tys też gotowką, niestety nie da sie tego skredytowac... A z kasą krucho

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:21   #1998
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
A co do zaproszeń, też właśnie nie wiemy, czy dawać rodzicom? Zwłaszcza moim, skoro dają nam 10 tysięcy na salę... Więc sami są jakby organizatorami... Bo rodzice TŻ-ta z tego co wiem się nie dokładają biedak sam musi finansować
Sama nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji.
Głupio dawać zaproszenie komuś kto za imprezę płaci/dokłada się.

Stary 2013-12-08, 21:21   #1999
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
miałam Wam wrzucić moje fotki w sukni oto i one:

jakość fotek słaba bo robiona kalkulatorem no i suknia nie dopasowana co zresztą widać, że pospinana jest klipsami do dokumentów
na 1 fotce dekolt spięła mi szpilką niby do serduszka ale przegięła z tym wcięciem trochę jak dla mnie zastanawiam się czy zostawiać tak jak jest czy wyciąć kilka mm (zamawiałam w Madonnie)

a to link w którym kobieta sprzedaje identyczną sukienkę:
http://tablica.pl/oferta/suknia-slub...3-ID42rpR.html
Bardzo ładna suknia!
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:24   #2000
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
miałam Wam wrzucić moje fotki w sukni oto i one:

jakość fotek słaba bo robiona kalkulatorem no i suknia nie dopasowana co zresztą widać, że pospinana jest klipsami do dokumentów
na 1 fotce dekolt spięła mi szpilką niby do serduszka ale przegięła z tym wcięciem trochę jak dla mnie zastanawiam się czy zostawiać tak jak jest czy wyciąć kilka mm (zamawiałam w Madonnie)

a to link w którym kobieta sprzedaje identyczną sukienkę:
http://tablica.pl/oferta/suknia-slub...3-ID42rpR.html
Pięknie wyglądasz !
Masz super podkreśloną talię, zarysowane obojczyki. I jeszcze ten długi welon ! Dobrałaś do siebie suknie bardzo dobrze

Stary 2013-12-08, 21:27   #2001
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Ja bym wybrała 15. Ale 17 też jest ok Ogólnie dla mnie godziny 15-17 są do przyjęcia
dla mnie też tylko te, ale czym później tym lepiej ja już o 10 otwieram szampana, takze będe ten DZIEŃ świetować cały czas

Cytat:
Napisane przez Monisia_1987 Pokaż wiadomość

Mam pytanie do dziewczyn,które były na targach ślubnych-ja nigdy nie byłam a w styczniu będą u mnie i nie wiem czy w ogóle iść...chodzi o buty ślubne-czy na targach są jakieś ciekawe oferty? i jak to wygląda cenowo?
ja jestem zdania, ze na targi ślubne gdy ma się większość załatwione nie ma sensu wyrzucac pieniędzy. 70% to fotografowie, 25% suknie ślubne a te 5% to dekoratorzy, samochody, cukiernie itp. Butów nie widziałam żadnych, chyba, ze na modelkach
Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
My zdecydowaliśmy, ze dajemy rodzicom, mimo, ze nam finansują wesele - to miły gest
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:34   #2002
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Fascinata, to zależy o jakiej porze roku macie slub. Ja bym wybrała 15ta bo u nas śluby są najczęściej o 15,16 choć o 17 też sie zdarzaja, ale moim zdaniem to już za późno.

Alloffkowa, mieszkanie które wybraliśmy nie ma jeszcze aktu notarialnego i wtedy trzeba by było podpisać umowę przedwstępną deweloperska (koszt 1,5 tys gotówka)... A potem przeniesienie aktu własności u notariusza czyli ok 2 tys też gotowką, niestety nie da sie tego skredytowac... A z kasą krucho

jakie mieszkanie wybraliscie w koncu?

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Sama nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji.
Głupio dawać zaproszenie komuś kto za imprezę płaci/dokłada się.
No właśnie tak samo mi się wydaje, a nie mam się kogo poradzić :-(

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:35   #2003
KasiaK_080290
Zadomowienie

dzięki kochane

utwierdzacie mnie w przekonaniu, że dobrze zrobiłam

my nie dajemy rodzicom zaproszeń

7.06.2014

Edytowane przez KasiaK_080290
Czas edycji: 2013-12-08 o 21:37
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:35   #2004
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę że większość z nas będzie choć przez chwilę miała "kaca moralnego", że tyle pieniędzy na to poszło Właśnie niestety nie widzę tego rozwiązania pośrodku... Zapraszamy ok. 60 osób, a długość wesela już różnicy nie robi, bo za jedzenie tak czy siak trzeba zapłacić. Nie wydziwiamy, myślę że cenowo celujemy w nisko-średni próg... niestety to Kraków i np. sali za niższą cenę (i na tyle osób) nie było za bardzo jak znaleźć, znalazła się jedna, ale co z tego jak ich ofertę dostałam w październiku, a umowa o salę podpisana już od lipca... Wyjdzie pewnie ok. 30-35 tysięcy za wszystko, ale nie bardzo wiem, gdzie jeszcze można tą kwotę zmniejszyć.
Nasi znajomi robili wesele na podkarpaciu na ok. 100 osób i zapłacili mniej niż 30 tysięcy, ale nie mam pojęcia, w jaki sposób... bo "ilość i jakość atrakcji" mają b. podobną do naszej.
A jak to u Was wygląda, jeśli można zapytać? Tzn. jak objawia się ten "złoty środek"?
My też mieszkamy w dużym mieście (Łódź) więc ceny pewnie nie wiele niższe.

Imprezę robimy niewiele mniejszą - 50 osób - koszta ok. 20tyś.

Robimy przyjęcie - 8h, mniej posiłków, krótsza impreza = mniejszy koszt. Plus dużo rzeczy w cenie sali (3 posiłki ciepłe, tort, ciasta, soki, wody, ciepłe napoje, pokrowce, kilka pokoi dla gości).
Nie robimy poprawin.
Zrezygnowaliśmy z video - przysięgę i pierwszy taniec naga nam znajomy.
Zrezygnowaliśmy z dekoracji (właściwie sala tego nie potrzebuje), będą tylko cięte kwiaty kupione przez nas i literki.
Bukiet dla mnie, kwiatki na rękę dla Świadkowej, butonierka dla TŻ i Świadka po znajomości.
Nie planujemy żadnych weselnych atrakcji generujących koszta.
Auto - po znajomości lub bardzo tanio.
Bierzemy ślub cywilny - koszt 84zł.

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2013-12-08 o 22:13
Stary 2013-12-08, 21:52   #2005
gornek
Zakorzenienie

Ogladam wlasnie wybory miss , chodza w sukniach slubnych, niestety zadna mi nie wpadla w oko, wrecz sa brzydkie, u nas dziewczyny jednak wybraly piekne suknie jedynie jeden welon mi sie spodobal
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:55   #2006
aneczka25057
Rozeznanie

Melduje że przeczytałam kilka ostatnich stron. Zaproszenia będziemy pewnie rozdawać na przełomie maja/czerwca. Na miesiąc przed ślubem, czyli ok. 16.07 maksymalnie chcielibyśmy otrzymać potwierdzenia. Jeśli ktoś nie określi się do tego czasu to będziemy dzwonić ja do gości że swojej strony a Tż ze swojej.

Dla rodziców też planujemy zaproszenia. Będzie trochę inny tekst. Wesele organizujemy wspólnie, choć w większej mierze to jednak nasz wkład...

25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 22:00   #2007
anannke
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie do was o strój pana młodego w jakich cenach trzeba liczyć że zamknie się garniak?ile to dużo a ile tanio? wiem - pojęcie względne ale nie mam pojęcia ile coś takiego może kosztować...

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 22:00   #2008
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość

ANNA NOWAK I MACIEK JANIK

W IMIENIU RODZICÓW I WŁASNYM
MAJĄ ZASZCZYT ZAPROSIĆ

SZ.P.

Jana i Annę Kowalskich

NA UROCZYSTOŚĆ ZAŚLUBIN
KTÓRA ODBĘDZIE SIĘ
20LIPCA 2014 ROKU O GODZ. 16
W KOŚCIELE ŚW. WOJCIECHA W KRAKOWIE

PO UROCZYSTOŚCI ZAPRASZAMY
NA PRZYJĘCIE WESELNE
W 'PAŁAYCKU 'W KRAKOWIE

Moje zaproszenia wyglądają mniej więcej tak.

fascinata ale ksiądz Was załatwił !!Z godzin ja bym brała 15
Nie chce się czepiać ale nam błąd chyba na być W 'PAŁACYKU 'W KRAKOWIE

Żebyś później nie musiała jeszcze raz wszystkich zaproszeń drukować
Stary 2013-12-08, 22:03   #2009
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
Nie chce się czepiać ale nam błąd chyba na być W 'PAŁACYKU 'W KRAKOWIE

Żebyś później nie musiała jeszcze raz wszystkich zaproszeń drukować
Dzięki
Ale to nie są moje dane Na szybko je zmieniałam, żeby nie pokazywać swoich.
Nawet nie mam pojęcia, czy istnieje takie miejsce w Krakowie Czysty strzał.

Stary 2013-12-08, 22:06   #2010
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie do was o strój pana młodego w jakich cenach trzeba liczyć że zamknie się garniak?ile to dużo a ile tanio? wiem - pojęcie względne ale nie mam pojęcia ile coś takiego może kosztować...
oj to bardzo względne....
my planujemy za garnitur do ślubu z koszulą i resztą wydać jakieś 1000 zł, a na garnitur na poprawiny 500. oczywiście do tego dochodzą buty (300) i pasek(?). Spinki już na poprawiny ma (I love my wife) a na ślub kupimy jakieś klasyczne na allegro (50 zł) Także Pan Młody to też spory wydatek
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości