|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę: | |||
| Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki |
|
13 | 28,89% |
| Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie |
|
0 | 0% |
| Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy |
|
0 | 0% |
| Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las |
|
0 | 0% |
| KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! |
|
17 | 37,78% |
| DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! |
|
7 | 15,56% |
| JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! |
|
6 | 13,33% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,44% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
hej ! Witamy się w nowym wątku!
Ktosiula, Sylwia GRATULACJE!!! U nas ok, ustaliliśmy datę chrztu- druga niedziela lutego. Wolałabym teraz w Święta, ale siostra moja ma termin porodu na 26 grudnia, więc albo będzie "na ostatnich nogach", albo będzie ogarniać już małą Zuzię, a chcę żeby przyjechała. Poza tym szwagier będzie chrzestnym ![]() ok, czytam dalej... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez dizi Czas edycji: 2013-12-08 o 22:34 |
|
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
Rybka może taka mini tablica stojąca dla tej młodszej?? Jak rysować lubi
Pytanie tylko czy ma miejsce w pokoju na takie coś.
|
#33 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tobie też kazali podawać glukoze no nie? pediatra CI mówił jak długo? bo mi w szpitalu powiedzieli ze nawet do 3 miesiaca, potem można wprowadzać soczki wiec z glukozy mam wtedy rezygnować zeby za dużo cukru nie było ..i teraz nie wiem .. Cytat:
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
mam medelę mini electric, ale moja to już zajechana jest
; woreczki miałam z canpola, baby ono, medeli, tufi. i zdecydowanie polecam tylko dwa pierwsze
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Angie Jaka piekna panna
Trele Jak słysze płacz dziecka to z cycorów płynie mi mleko.Ale ta natura mnie zaskakuje ![]() I ja dorzuce swoje piec groszy do kp. Poczatki były ciezkie mimo iz byłam nastawiona pozytywnie i na sam mysl kp cieszyłam miche.W szpitalu było jeszcze ok ,wiadomo mały mniej jadł i pieknie pierś łapał(doradca laktacyjny nawet nas pochwaliła że nie boi sie o nsza przyszłośc co do kp).No ale maniana zaczeła sie w domu.Nawał,zmeczenie,ciez kie mysli,placz dziecka spowodowały chwilowy kryzys.Mały nie mógł zalapac sutka skutkiem czego było gnanie męzula do apteki o 2 w nocy po mm.Podałam2 razy i jaka ulga ,dziecko najedzone i spi,nie placze.Na drugi dzien z kolei gnanie do apteki po laktator zeby sciagac.I probowanie dostawiania mimo okrrrropnego bólu i ran.Ale jednak rezygnacja i dawanie butli z odciagnietym mlekiem.Kolejne próby dostawiania i zaciskanie zebow,przeklinanie,jęki. Ale ten trudny czas minal i zaswiecilo słonce.I pojawil sie diabelek i aniole.Aniolek mówił próbuj-musisz! Diabelek no co Ty,dawaj butle to taka wygoda.I w tym wszystkim ja i moj lek co do przystawiania.Tak sie baałm blłu żę odrzucałam myśl ze zaraz sie dziecko obudzi a ja musze nakarmic.Chciałam uciec i dreszcze mnie przechodziły-dosłownie jak miałam nakarmic.Ale przemogłam sie w koncu,ból był znosny i nie poddałam się.Zmieniałm tok myslenia w mojej głowie i udało się!!! Do tej pory cycolimy sobie caly czas.Uwielbiam to! Nieraz podajac obie piersi mysle że młody się nie najada bo wije sie i denerwuje, a z piersi nic nie leci jak przyciskam.Ale matka natura działa naprawde bo odczekam chwile i pokarm znów napłynie.I to jest piekne ![]() Wspólczuje Wam problemów z kp z róznych powodów,na pewno to trudne...dla kazdej.Cóz nie mozna sie czasem postawic w sytuacji innej osoby-nie mnie to oceniac kto jak karmi-wazne ze dzieciaki sa szczesliwe i maja pełne brzuszki ![]() To tyle...musiałam ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale własnie tak sobie przypominam ze ja kiedys kiedys miałam taki zestaw do rysowania/malowania. taką wielką teczkę.. tam były grube,cienkie mazaki, ołówki miękkie i twarde, kredki, pastele, świecówki, farbki.. to byłoby fajne chyba, nie? czy troche tandeta? bo takiego zestawu to chyba nie ma.. tylko gdzie ja to znajdę, czy w ogóle jezcze to robią. W ogóle, wiecie że w starym mieszkaniu, jak jeszcze mieszkaliśmy za bajtla to moja mama w piwnicy schowała nasze zabawki, którymi sie już nie bawilismy i powiedziała mi ze mam iść i moze ojciec mi je da
|
|
#37 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#38 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc podejrzewam, ze tos stąd:PCytat:
![]() A może kupisz taką grę Zgadnij kto to? Super jest, pamiętam jak byłam mlodsza to uwielbialam w nią grac z koleżanką
|
||
|
|
|
#39 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zaszalałaś ![]() Cytat:
zwłaszca ze 6 dzieciakow do obskoczenia wiec raczej jakies drobnostki .Fajny sweter ![]() Pokaz sukienke |
|||
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poszukam, ale juttro Dziewczyny, ide w kimono, bo ręce i kręgosłup domagają się odpoczynku, Kacper spi wiec i ja odpocznę i nabiorę sił.. dobranoc
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka
![]() Rybko Ale jazda z tym mieszkaniem
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w nowym watku
Gratuluje nowym mamusiom i uciekam spac, dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiałam
Cytat:
![]() Przypomniałas mi ukochanego misia Taborka fajnie tak powsspominacTeraz na tapecie podobno sa Rainbow dash-czlowiek kon czy jakos tak...Tez mam problem z prezentami bo ceny powalaja ![]() Ide kompu bo zaraz Tymek wstanie
|
|
|
|
|
#44 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też miałam bączka, niebieskiego, pamiętam do dziś I psa przytulaka czarnego z długimi uszami, z którym zawsze musiałam spać, a który farbował i się często rano z czarną buźką budziłam ![]() Mąż się mnie pyta chwilę temu stojąc przed swoim ulubionym piwem: Maleńka, nie rodzimy dziś, nie?? ![]() Idziemy spać... Dobrej nocki
|
|
#45 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziesz miała na następny rok i Liwka będzie podziwiać zakup Cytat:
Ostatnie beztroskie chwile trzeba wykorzystać ![]() Ryba z prezentami zawsze problemy a tym bardziej jak dzieci wszystko mają... na pewno coś fajnego znajdziesz, z czego dziewczynki się ucieszą - pomysły masz dobre Wybrałam sobie kozaki na all ale nie miałam czasu w dzień żeby kupić i aukcja się skończyła Moje dwa skarby śpią to też uderzam w kimkę, bo nie wiadomo kiedy gwiazda się obudzi. Na szczęście dziś po kąpieli ładnie zasnęła Dobrej nocki |
||
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Hej mam prośbe o wpisanie mnie do mamuś grudniowych bo nadal widnieje w zaginionych
|
|
|
|
#47 | ||
|
Zakorzenienie
|
Poczytalam zalegle opisy porodow
ASIST Lekko nie bylo ale swietnie dalas rade.Brawo dla meza za wsparcie. ISSIA Oj ale Cie dlugo wytrzymali na tej porodowce.Ale na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo.Szkoda ze tyle musialas wycierpiec. OLA Przeczytalam ze skurczow nie czulas wyraznie, no ale udalo sie!Zal mi sie meza zrobilo ze zmarzl ![]() AKSBARG Nie do uwierzenia ze musialas czekac na sale operacyjna.To sie w glowie nie miesci.Wspolczuje przezyc-koszmar.Duzo zdrowka dla dzieciaczka. NIUNIA Szybko i sprawnie Ci poszlo.Brawo. Czas spac po karmieniu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Cytat:
![]() Prawidlowo ![]() Cytat:
zeby Majeczka bez wiekszego.placzu zniosla szczepienie.Dobranoc wszystkim. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#48 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to dobrze!Cytat:
![]() Witam się na karmieniu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
witam sie przy nocnym karmieniu ;-) pobudka jak zwykle miedzy 2-3. pewnie zasnie kolo 3 i potem obudzi sie o 6 standardowo po 3h.
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Okrutne jesteście z tymi karmieniami. Ja się nawalczylam 40 minut żeby obudzic na jedzenie. Cos tam zjadl i spi. Chyba trzeba będzie w nocy butla karmic bo osiwieje przy tych walkach.
Wieczorem wisial na cycu, chyba z 5 naplywow pokarmu zjadl i jeszcze dociagnal z butelki leniuch jeden. Nie minęło 2h matka cyce jak kamieniolom. A on oczywiście nic. Może będzie jednym z tych maluchów, ktore na cycu będą większość nocy przesypiac? Już sama nie wiem-budzić/nie budzić. Grrrrrr... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w nowym watku i na nocnej zmianie
![]() Odezwalam sie tylko zeby potem nie byc na 105 stronie i zmykam spac. Odezwe sie jakos za dnia
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
A i oczywiście się coś pomyliło i zamiast odrzucić pustą wiadomość jeszcze na starym wątku nacisnęłam prześlij..
Witam się, czy któraś karmi? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Ja karmie moja glodomorre:d jak zwykle po 3
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#54 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej hej
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Dzidzia wybudzaj wybudzaj a skoro Wituś taki śpioszek to może faktycznie w nocy butla byłaby dobrym rozwiązaniem.Moja szwagierka nie wybudzała do końca tylko na śpiocha butle podsuwała i mały ciągnął.Tylko nie wiem czy to dobry sposób. ---------- Dopisano o 04:18 ---------- Poprzedni post napisano o 04:16 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Moja jak w zegarku sie budzi co 3h. W zaleznosci od tego o której idzie spac ,dzisiaj poszla o 21.30 to o 00.30 pierwszy i 3.30 drugi i właśnie usypia.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Mya1989 Czas edycji: 2013-12-09 o 04:38 |
|
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
I ja sie wlaczam do godzin nocnych karmieniowych
Igusia wieczorem byla wazona i po pierwszym dosc duzym spadku przybrala 24 gr. Malo bo malo ale idzie na plus wiec w dobra strone. Pytanie: czy wy tdez tak macie ze dziecko z jednej piersi sciaga lepiej niz z drugiej? U mnie lewa jak zje to spi jak zabita a prawa krocej i mniej efektywnie i szybko sie pozniej budzi. Zastanawiam sie czy to kwestia dobrego dostawienia czy czego... Dzidzia, ja sie chyba bede wspierac z Toba z tym spiochem bo moja jak sie dobrze naje to bym musiala po 3 godz ja rzucac po sali zeby sie obudzila. A zalezy mi zeby jadla i przybierala na wadze drobinka. Ktosiula, ogromne gratulacje! Wspolczuje ciezkiego porodu ale najwazniejszy jest teraz Mikolaj ![]() Newtrend, trzymam kciuki za dzisiejsza indukcje! Zosiu chodz juz do nas i zamknij liste dziewczynek! Dziekuje za wszystkie gratulacje i cieple slowa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
My juz nakarmieni, mleko też ściągnęłam, nadrobilam wątek i idę spać ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Kacper od godz. Dokazuje...
Padam juz
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Kociak Twoja to jeszcze poporodowo senna. Albo żółtaczka idzie.Ma czas
![]() A co do mleka-mogę tylko po laktatorze powiedzieć, że w lewej mam dokładnie pół produkcji Prawej i żadne nadmierne pobudzanie itd nie jest w stanie tego wyrownać. Widać mam w niej mniej kanalików czy cos Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-12-09 o 06:05 |
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Heja witam na porannej juz zmianie karmienia
![]() Moje dziecie chyba od nadmiaru wczoraj wrazen, nieprzespanej nocy i odsypianiu dni spala od ok 23 do 6:30 polozylam ja od razu u nas w lozku to chwila moment i zasnela bo ja bylam zmeczona jak od wczoraj od 2 w nocy nie spalam.A cycki to juz mne tak bolaly ze na brzuchu spac nie moglam ![]() Urodziny udane, mala oczywiscie caly czas grzeczna spala chyba ze 2 godziny a potem tylko sie rozgladala nawet nie zaplakala :P Moj TZ zakladam po wymianie reduktora jedna czesc zeby byl naped 4x4 i oczywiscie jak to on musial wyprobowac czy reduktor jest sprawny wzial sobie szwagra mojego i pojechali do lasu sie przejechac i efektem tej wypracy jest: sltuczona lampa tylna, wlew paliwa do wymiany i konkretnie wgniecione nadkole i cos tam jeszcze a dlaczego? Bo mu akacja przeszkadzala... Tak jechal ze go zarzucilo no i wpadln na drzewo tylko przyjechal to wirdzialam ze cos zrobil bo wszyscy gadali ze bede wkurzona a sam TZ stwierdzilnze czekaja go ciche dniGratulacje dla Ktosiuli i Mikiego oraz dla Sylwii i Bartusia! Mi tez zawsze z prawej piersi lepiej leci Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-09 o 07:07 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

Pytanie tylko czy ma miejsce w pokoju na takie coś.

ktoś coś źle zmierzył. U mnie było 300 g różnicy ale chyba dlatego że Natalia ma długie nogi.

super dziewczyny że macie już swoich małych przystojniaków obok siebie, cieszcie się nimi i niech zdrowo rosną
Zuza była wczoraj bardzo niespokojna, płakała, miała problemy brzuszkowe, dzisiaj nie podałam jej żadnej herbatki ani koperkowej ani rumianku, tylko wodę, nie podaliśmy żadnych kropelek typu espimisan itd i była spokojna, puszczała sobie bączki kiedy chciała. Więc póki co rezygnujemy i zobaczymy czy będzie ok bez nich cały czas

fajnie tak powsspominac
czy jakos tak...