Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę:
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki 13 28,89%
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie 0 0%
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy 0 0%
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las 0 0%
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! 17 37,78%
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! 7 15,56%
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! 6 13,33%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 4,44%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-08, 22:33   #31
dizi
Zadomowienie

Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII

hej ! Witamy się w nowym wątku!
Ktosiula, Sylwia GRATULACJE!!!

U nas ok, ustaliliśmy datę chrztu- druga niedziela lutego. Wolałabym teraz w Święta, ale siostra moja ma termin porodu na 26 grudnia, więc albo będzie "na ostatnich nogach", albo będzie ogarniać już małą Zuzię, a chcę żeby przyjechała. Poza tym szwagier będzie chrzestnym
ok, czytam dalej...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez dizi
Czas edycji: 2013-12-08 o 22:34
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 22:37   #32
sorento
Rozeznanie

Rybka może taka mini tablica stojąca dla tej młodszej?? Jak rysować lubi Pytanie tylko czy ma miejsce w pokoju na takie coś.

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 22:37   #33
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
mao ja też zrezygnowałam z espumisanu, herbatki koperkowej i glukozy i coś z tego szkodziło.
Podaję tylko herbatke rumiankową i jest ok.Na kupki nie narzekamy
ja dzisiaj zmieniłam herbatkę koperkową na rumiankową i zobacze czy rano bedzie sie mordował z kupką czy wyjdzie normalnie jak 'kiedys' dzisiaj zrobił dopiro po 18tej.....

Tobie też kazali podawać glukoze no nie? pediatra CI mówił jak długo? bo mi w szpitalu powiedzieli ze nawet do 3 miesiaca, potem można wprowadzać soczki wiec z glukozy mam wtedy rezygnować zeby za dużo cukru nie było ..i teraz nie wiem ..
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Newtrend trzymam mocno kciuki za jutro abyś tuliła Zosię

Choinka ubrana od razu tak fajnie świątecznie się zrobiło
i jee, a ja nawet nie mam kupionej ( jużnawet nie pamiętam kiedy miałam ostatnio choinkę )ale mąż powiedział ze w tym roku kupujemy, bo teraz jest mały wiec choinka musi być! i własnie czekam na przelew zeby zamówić na necie bombki jakieś fajne, bo choinki mamy pod domem taniutkie
Stary 2013-12-08, 22:41   #34
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

mam medelę mini electric, ale moja to już zajechana jest ; woreczki miałam z canpola, baby ono, medeli, tufi. i zdecydowanie polecam tylko dwa pierwsze

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 22:41   #35
nemosek
Zakorzenienie

Angie Jaka piekna panna

Trele Jak słysze płacz dziecka to z cycorów płynie mi mleko.Ale ta natura mnie zaskakuje

I ja dorzuce swoje piec groszy do kp.
Poczatki były ciezkie mimo iz byłam nastawiona pozytywnie i na sam mysl kp cieszyłam miche.W szpitalu było jeszcze ok ,wiadomo mały mniej jadł i pieknie pierś łapał(doradca laktacyjny nawet nas pochwaliła że nie boi sie o nsza przyszłośc co do kp).No ale maniana zaczeła sie w domu.Nawał,zmeczenie,ciez kie mysli,placz dziecka spowodowały chwilowy kryzys.Mały nie mógł zalapac sutka skutkiem czego było gnanie męzula do apteki o 2 w nocy po mm.Podałam2 razy i jaka ulga ,dziecko najedzone i spi,nie placze.Na drugi dzien z kolei gnanie do apteki po laktator zeby sciagac.I probowanie dostawiania mimo okrrrropnego bólu i ran.Ale jednak rezygnacja i dawanie butli z odciagnietym mlekiem.Kolejne próby dostawiania i zaciskanie zebow,przeklinanie,jęki.
Ale ten trudny czas minal i zaswiecilo słonce.I pojawil sie diabelek i aniole.Aniolek mówił próbuj-musisz! Diabelek no co Ty,dawaj butle to taka wygoda.I w tym wszystkim ja i moj lek co do przystawiania.Tak sie baałm blłu żę odrzucałam myśl ze zaraz sie dziecko obudzi a ja musze nakarmic.Chciałam uciec i dreszcze mnie przechodziły-dosłownie jak miałam nakarmic.Ale przemogłam sie w koncu,ból był znosny i nie poddałam się.Zmieniałm tok myslenia w mojej głowie i udało się!!!
Do tej pory cycolimy sobie caly czas.Uwielbiam to!
Nieraz podajac obie piersi mysle że młody się nie najada bo wije sie i denerwuje, a z piersi nic nie leci jak przyciskam.Ale matka natura działa naprawde bo odczekam chwile i pokarm znów napłynie.I to jest piekne
Wspólczuje Wam problemów z kp z róznych powodów,na pewno to trudne...dla kazdej.Cóz nie mozna sie czasem postawic w sytuacji innej osoby-nie mnie to oceniac kto jak karmi-wazne ze dzieciaki sa szczesliwe i maja pełne brzuszki
To tyle...musiałam

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
My też mieliśmy, taką "kropeczkę" dosłownie taką białą skórkę. Sama następnego dnia zniknęła, do dziś nie wiem co to było
Kurcze a nam sie zrobiła juz taka jakby obwódka

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 22:43   #36
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Rybka może taka mini tablica stojąca dla tej młodszej?? Jak rysować lubi Pytanie tylko czy ma miejsce w pokoju na takie coś.
miejsce ma, tablice też..

ale własnie tak sobie przypominam ze ja kiedys kiedys miałam taki zestaw do rysowania/malowania. taką wielką teczkę.. tam były grube,cienkie mazaki, ołówki miękkie i twarde, kredki, pastele, świecówki, farbki.. to byłoby fajne chyba, nie? czy troche tandeta?
bo takiego zestawu to chyba nie ma.. tylko gdzie ja to znajdę, czy w ogóle jezcze to robią.

W ogóle, wiecie że w starym mieszkaniu, jak jeszcze mieszkaliśmy za bajtla to moja mama w piwnicy schowała nasze zabawki, którymi sie już nie bawilismy i powiedziała mi ze mam iść i moze ojciec mi je da ale byłoby super, jest tam mój ukochany bączek normalnie moja ukochana zabawka i cała armia żołnierzyków przynajmniej mały miałby je teraz
Stary 2013-12-08, 22:48   #37
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
My też mieliśmy, taką "kropeczkę" dosłownie taką białą skórkę. Sama następnego dnia zniknęła, do dziś nie wiem co to było
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Mya jaka różnica ktoś coś źle zmierzył. U mnie było 300 g różnicy ale chyba dlatego że Natalia ma długie nogi.

Dziewczyny pewnie już o tym pisałyście. Chce kupić laktator i przy okazji zamówić woreczki do mrożenia. Jaka firmę polecacie? Cenowo wychodzi wszystko podobnie ale które da lepsze?

Ja jestmj zadowolona z Lovi Prolactis,własciwie byłam bo juz nie odciagam, ale chyba jako jedyna go tutaj na forum posiadam więc moje opinia moze byc nieobiektywna

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-08, 22:51   #38
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Mya jaka różnica ktoś coś źle zmierzył. U mnie było 300 g różnicy ale chyba dlatego że Natalia ma długie nogi.

Dziewczyny pewnie już o tym pisałyście. Chce kupić laktator i przy okazji zamówić woreczki do mrożenia. Jaka firmę polecacie? Cenowo wychodzi wszystko podobnie ale które da lepsze?

No moja tez ma b, dlugie nogi i stópki więc podejrzewam, ze tos stąd:P
Cytat:
Dziewczyny podpowiedzcie prezenty dla :8 latki i 5 latki, w sumie 6lattki
starsza uwielbia Monster High, ale ma z tego wszystko( nawet pościel) Książki takie baśnie czy cos mają, poza tym chodzi do biblioteki i wypożycza co tydzień nową, ubrania odpadają bo mają pełno. Lubi robić wszystko, ale np. puzzle ułoży raz bo potem je zapamiętuje, to samo z czytankami i innymi grami któe mozna zapamiętać ( np. takie łączenie kto i co zrobił... ) ma tak samo, wiec dwa razy użyje i koniec.
młodsza uwielbia kucyki pony czy jakoś tak, ale już ma prawie wszystkie, poza tym te kucyki to ja nie wime jaki ma a jaki nie, a ona mi nazwami wali.. uwielbia konie i wszystko co z nimi związane...ale w pokoju ma wszystko konne i wygląda to jak w jakiejś stadninie nie no żartuje..
starsza to ścisłowiec- uwielbia liczyć (ma to po mnie ) i rozwiązywać łamigłówki, ale znów wersje papierowe ma (rebusy itd.)
młodsza to narwaniec,jedyne zajęcie jakie robi na spokojnie torysowanie.. kolorować średnio, ale rysować uwielbia. ale nie kupie jej przecież kredek i kartek bo ma

Mya- dużaaa róznica... u mnie na USG było 500g. różnicy. a badanie tego samego dnia no ale niby ten przedział jest +/- 500g

maomami- mi sie podoba u mnie też gwiazdkę się obchodzi bardziej
no ale 800 g

A może kupisz taką grę Zgadnij kto to? Super jest, pamiętam jak byłam mlodsza to uwielbialam w nią grac z koleżanką

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 22:53   #39
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Newtrend trzymam mocno kciuki za jutro abyś tuliła Zosię

Choinka ubrana od razu tak fajnie świątecznie się zrobiło
Wczesnie ale fajnie bo juz macie klimacik w chacie
Cytat:
fajnie masz że choinka już stoi. JA wprawdzie w tym roku nie ubiore bo miejsca nie mam, ale zakupiłam ręcznie robione bombki za 100 zł i mam ich 12. Ale są śliczne. Zainwestowałam poprostu
Inwestycja sie zwróci w postaci pieknie przystrojonej choinki.
Zaszalałaś

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Naskrobałyście tyle że ciężko Was było nadrobić, ale nadrobiłam przepraszam że nie będę się odnosić do każdej z osobna ale niestety trochę tego było a niestety moja pamięć nie jest na tyle dobra.

Gratuluje Ktosiuli i Sylwii super dziewczyny że macie już swoich małych przystojniaków obok siebie, cieszcie się nimi i niech zdrowo rosną

Jeżeli chodzi o karmienie, no cóż ja kamie mm powody różne były, ale zgodze się że najwięcej zależy od tego co się w głowie ubzdura. Ale jako mama która karmi mm nie czuje żeby moje dziecko było pokrzywdzone przez los, póki co mała jest zdrowa, kolek jako takich nie ma, raczej bóle brzuszka czasami, nie wydaje mi się że to że karmie mm oznaczało np że ją mniej kocham, albo mi na niej mniej zależy. Ważne jest dla mnie że moje dziecko nie jest głodne, że jest zdrowe, szczęśliwe i dobrze się rozwija a że wyszło tak że jemy z butli mm no cóż wszystkiego się nie da przewidzieć- może przy kolejnym dziecku będzie inaczej.

Lineczka Zuza też śpi najlepiej jak ma ciemno, dlatego w ciągu dnia zakładam jej pieluchę na buźkę i lepiej jej się zasypia, chociaż to nie jest zawsze gwarancją że zaśnie.
Sorento podziwiam Cię za nadrabianie naprawde szacun
Beatka super że chrzestni wybrani, tylko szkoda że mąż zafucany
Domi, Miki, Angiee, Niunia dzieciaczku cudowne
Ryba z tym mieszkaniem to macie jaja, co chwile coś wychodzi, masakra jakaś. A poza tym to dla meża za wygranie biletów i niech się budulek trzyma jakoś do wizyty z tym bolącym zębem

A co u nas...w piątek Mikołaj, pojechaliśmy do teściów, ja w końcu kupiłam taki kardigan http://www.hm.com/pl/product/00648?article=00648-H , podobno się podobał, no cóż nie wypadało żeby powiedziała że nie mnie miała szwagierka i kupiła mi w Angie tunike z rękawkiem 3/4, fajna tylko z takiego materiału co trochę gryzie. A Zuza dostała grzechotki, kremik z emolium,płyn do mycia, na przyszłość kubek niekapek i dwa mleka na ulewanie a w domu jeszcze dostała od drugich dziadków taką grającą zabaweczkę. U mnie w domu było skromnie i nie robiliśmy większych prezentów bo u nas się raczej obchodzi gwiazdkę.
A my dzisiaj byliśmy z tż w galerii i kupiliśmy trochę dla małej tro chę dla siebie nosidełko, mam nadzieję że będzie się dobrze spisywało, tanie nie było ale z tych które oglądaliśmy najlepsze, usztywnione trochę, do 14 kg takie http://www.smyk.com/lascal-nosidelko...t-niemowlaka-p, tylko nie mamy pomarańczowego kaptura tylko czarny.
Kupilśmy jeszcze małej sukienke na chrzciny w C&A.
Ogólnie dzisiaj jakoś kijowo się czuję więc mała już śpi to i ja idę się położyć.

Aha wczoraj byliśy na urodzinach chrześniaka męża, upiekłam tort orzechowy i naprawdę muszę powiedzieć wyszedł mi pyszny, a na chrzciny chyba zrobię o smaku rafaello Zuza była wczoraj bardzo niespokojna, płakała, miała problemy brzuszkowe, dzisiaj nie podałam jej żadnej herbatki ani koperkowej ani rumianku, tylko wodę, nie podaliśmy żadnych kropelek typu espimisan itd i była spokojna, puszczała sobie bączki kiedy chciała. Więc póki co rezygnujemy i zobaczymy czy będzie ok bez nich cały czas
U nas te bardziej gwiazdke obchodzimy inaczej by sie zbankrutowało zwłaszca ze 6 dzieciakow do obskoczenia wiec raczej jakies drobnostki .
Fajny sweter
Pokaz sukienke

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-08, 22:55   #40
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość

no ale 800 g

A może kupisz taką grę Zgadnij kto to? Super jest, pamiętam jak byłam mlodsza to uwielbialam w nią grac z koleżanką
no 800g. to przesada i to spora..

a poszukam, ale juttro

Dziewczyny, ide w kimono, bo ręce i kręgosłup domagają się odpoczynku, Kacper spi wiec i ja odpocznę i nabiorę sił.. dobranoc
Stary 2013-12-08, 22:57   #41
nemosek
Zakorzenienie

Malinka Łucja oczywiście

Rybko Ale jazda z tym mieszkaniem

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-08, 23:06   #42
domii29
Zakorzenienie

Witam sie w nowym watku
Gratuluje nowym mamusiom
i uciekam spac, dobranoc

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 23:10   #43
nemosek
Zakorzenienie

Nadrobiałam
Cytat:
miejsce ma, tablice też..

ale własnie tak sobie przypominam ze ja kiedys kiedys miałam taki zestaw do rysowania/malowania. taką wielką teczkę.. tam były grube,cienkie mazaki, ołówki miękkie i twarde, kredki, pastele, świecówki, farbki.. to byłoby fajne chyba, nie? czy troche tandeta?
bo takiego zestawu to chyba nie ma.. tylko gdzie ja to znajdę, czy w ogóle jezcze to robią.

W ogóle, wiecie że w starym mieszkaniu, jak jeszcze mieszkaliśmy za bajtla to moja mama w piwnicy schowała nasze zabawki, którymi sie już nie bawilismy i powiedziała mi ze mam iść i moze ojciec mi je da ale byłoby super, jest tam mój ukochany bączek normalnie moja ukochana zabawka i cała armia żołnierzyków przynajmniej mały miałby je teraz
Te teczki robiły furore,pamietam jak kolezanka przyniosla w podstawowce bo dostała ze Stanów i wszyscy jej zazdroscili

Przypomniałas mi ukochanego misia Taborka fajnie tak powsspominac

Teraz na tapecie podobno sa Rainbow dash-czlowiek kon czy jakos tak...
Tez mam problem z prezentami bo ceny powalaja

Ide kompu bo zaraz Tymek wstanie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-08, 23:47   #44
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
I ja dorzuce swoje piec groszy do kp.
Poczatki były ciezkie mimo iz byłam nastawiona pozytywnie i na sam mysl kp cieszyłam miche.W szpitalu było jeszcze ok ,wiadomo mały mniej jadł i pieknie pierś łapał(doradca laktacyjny nawet nas pochwaliła że nie boi sie o nsza przyszłośc co do kp).No ale maniana zaczeła sie w domu.Nawał,zmeczenie,ciez kie mysli,placz dziecka spowodowały chwilowy kryzys.Mały nie mógł zalapac sutka skutkiem czego było gnanie męzula do apteki o 2 w nocy po mm.Podałam2 razy i jaka ulga ,dziecko najedzone i spi,nie placze.Na drugi dzien z kolei gnanie do apteki po laktator zeby sciagac.I probowanie dostawiania mimo okrrrropnego bólu i ran.Ale jednak rezygnacja i dawanie butli z odciagnietym mlekiem.Kolejne próby dostawiania i zaciskanie zebow,przeklinanie,jęki.
Ale ten trudny czas minal i zaswiecilo słonce.I pojawil sie diabelek i aniole.Aniolek mówił próbuj-musisz! Diabelek no co Ty,dawaj butle to taka wygoda.I w tym wszystkim ja i moj lek co do przystawiania.Tak sie baałm blłu żę odrzucałam myśl ze zaraz sie dziecko obudzi a ja musze nakarmic.Chciałam uciec i dreszcze mnie przechodziły-dosłownie jak miałam nakarmic.Ale przemogłam sie w koncu,ból był znosny i nie poddałam się.Zmieniałm tok myslenia w mojej głowie i udało się!!!
Do tej pory cycolimy sobie caly czas.Uwielbiam to!
Nieraz podajac obie piersi mysle że młody się nie najada bo wije sie i denerwuje, a z piersi nic nie leci jak przyciskam.Ale matka natura działa naprawde bo odczekam chwile i pokarm znów napłynie.I to jest piekne
Wspólczuje Wam problemów z kp z róznych powodów,na pewno to trudne...dla kazdej.Cóz nie mozna sie czasem postawic w sytuacji innej osoby-nie mnie to oceniac kto jak karmi-wazne ze dzieciaki sa szczesliwe i maja pełne brzuszki
To tyle...musiałam

Cytat:

Zestaw do malowania dobry pomysł Jak i ten z wyprawą po stare zabawki
ja też miałam bączka, niebieskiego, pamiętam do dziś
I psa przytulaka czarnego z długimi uszami, z którym zawsze musiałam spać, a który farbował i się często rano z czarną buźką budziłam

Mąż się mnie pyta chwilę temu stojąc przed swoim ulubionym piwem:
Maleńka, nie rodzimy dziś, nie??

Idziemy spać... Dobrej nocki

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 00:35   #45
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie masz że choinka już stoi. JA wprawdzie w tym roku nie ubiore bo miejsca nie mam, ale zakupiłam ręcznie robione bombki za 100 zł i mam ich 12. Ale są śliczne. Zainwestowałam poprostu
Tu się wcześnie ubiera ale i zaraz po nowym roku chowa Większość już od początku grudnia ma postrojone domy i choinki

Będziesz miała na następny rok i Liwka będzie podziwiać zakup

Cytat:

Ale on fajny Ostatnie beztroskie chwile trzeba wykorzystać

Ryba z prezentami zawsze problemy a tym bardziej jak dzieci wszystko mają... na pewno coś fajnego znajdziesz, z czego dziewczynki się ucieszą - pomysły masz dobre

Wybrałam sobie kozaki na all ale nie miałam czasu w dzień żeby kupić i aukcja się skończyła Mam nadzieję, że wystawią od nowa bo się trochę napaliłam i nawet kontaktowałam się ze sprzedawcą odnośnie kosztów wysyłki

Moje dwa skarby śpią to też uderzam w kimkę, bo nie wiadomo kiedy gwiazda się obudzi. Na szczęście dziś po kąpieli ładnie zasnęła A jutro mamy szczepienie 6 w 1 plus pneumo, mam nadzieję, że przejdzie je spokojnie.

Dobrej nocki
Stary 2013-12-09, 00:49   #46
gabrysiaczek19
Raczkowanie

Hej mam prośbe o wpisanie mnie do mamuś grudniowych bo nadal widnieje w zaginionych
gabrysiaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 01:05   #47
nemosek
Zakorzenienie

Poczytalam zalegle opisy porodow

ASIST Lekko nie bylo ale swietnie dalas rade.Brawo dla meza za wsparcie.
ISSIA Oj ale Cie dlugo wytrzymali na tej porodowce.Ale na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo.Szkoda ze tyle musialas wycierpiec.
OLA Przeczytalam ze skurczow nie czulas wyraznie, no ale udalo sie!Zal mi sie meza zrobilo ze zmarzl
AKSBARG Nie do uwierzenia ze musialas czekac na sale operacyjna.To sie w glowie nie miesci.Wspolczuje przezyc-koszmar.Duzo zdrowka dla dzieciaczka.
NIUNIA Szybko i sprawnie Ci poszlo.Brawo.

Czas spac po karmieniu

---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------

Cytat:

Zestaw do malowania dobry pomysł Jak i ten z wyprawą po stare zabawki
ja też miałam bączka, niebieskiego, pamiętam do dziś
I psa przytulaka czarnego z długimi uszami, z którym zawsze musiałam spać, a który farbował i się często rano z czarną buźką budziłam

He he jak sie upewnia czy moze jednak wypic to ulubione piwko
Prawidlowo

Cytat:
Tu się wcześnie ubiera ale i zaraz po nowym roku chowa Większość już od początku grudnia ma postrojone domy i choinki

Będziesz miała na następny rok i Liwka będzie podziwiać zakup

Ale on fajny Ostatnie beztroskie chwile trzeba wykorzystać

Ryba z prezentami zawsze problemy a tym bardziej jak dzieci wszystko mają... na pewno coś fajnego znajdziesz, z czego dziewczynki się ucieszą - pomysły masz dobre

Wybrałam sobie kozaki na all ale nie miałam czasu w dzień żeby kupić i aukcja się skończyła Mam nadzieję, że wystawią od nowa bo się trochę napaliłam i nawet kontaktowałam się ze sprzedawcą odnośnie kosztów wysyłki

Moje dwa skarby śpią to też uderzam w kimkę, bo nie wiadomo kiedy gwiazda się obudzi. Na szczęście dziś po kąpieli ładnie zasnęła A jutro mamy szczepienie 6 w 1 plus pneumo, mam nadzieję, że przejdzie je spokojnie.

Dobrej nocki
zeby Majeczka bez wiekszego.placzu zniosla szczepienie.

Dobranoc wszystkim.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-12-09, 01:25   #48
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Beatka edytuje ostatniego posta!!!

Kyte nie rób ze mnie czarownicy

Bardziej mi chodziło o to że po prostu twarda sztuka z Ciebie Ale to dobrze!

Cytat:

no ale 800 g

Taaak super ta gra!!!

Witam się na karmieniu

Stary 2013-12-09, 02:19   #49
ola_k11
Zadomowienie

witam sie przy nocnym karmieniu ;-) pobudka jak zwykle miedzy 2-3. pewnie zasnie kolo 3 i potem obudzi sie o 6 standardowo po 3h.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 02:26   #50
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Okrutne jesteście z tymi karmieniami. Ja się nawalczylam 40 minut żeby obudzic na jedzenie. Cos tam zjadl i spi. Chyba trzeba będzie w nocy butla karmic bo osiwieje przy tych walkach.
Wieczorem wisial na cycu, chyba z 5 naplywow pokarmu zjadl i jeszcze dociagnal z butelki leniuch jeden. Nie minęło 2h matka cyce jak kamieniolom. A on oczywiście nic.
Może będzie jednym z tych maluchów, ktore na cycu będą większość nocy przesypiac? Już sama nie wiem-budzić/nie budzić. Grrrrrr...

. Witaj Kochanie

Stary 2013-12-09, 02:27   #51
aaby
Zakorzenienie

Witam sie w nowym watku i na nocnej zmianie
Odezwalam sie tylko zeby potem nie byc na 105 stronie i zmykam spac. Odezwe sie jakos za dnia

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 03:32   #52
Eluvtus
Zakorzenienie

A i oczywiście się coś pomyliło i zamiast odrzucić pustą wiadomość jeszcze na starym wątku nacisnęłam prześlij..

Witam się, czy któraś karmi?

Stary 2013-12-09, 03:57   #53
Mya1989
Zakorzenienie

Ja karmie moja glodomorre:d jak zwykle po 3

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-12-09, 04:18   #54
kyte
Wtajemniczenie

Hej hej hej
Cytat:
Napisane przez Eluvtus Pokaż wiadomość
A i oczywiście się coś pomyliło i zamiast odrzucić pustą wiadomość jeszcze na starym wątku nacisnęłam prześlij..

Witam się, czy któraś karmi?

Jaaaaa

Dzidzia wybudzaj wybudzaj a skoro Wituś taki śpioszek to może faktycznie w nocy butla byłaby dobrym rozwiązaniem.Moja szwagierka nie wybudzała do końca tylko na śpiocha butle podsuwała i mały ciągnął.Tylko nie wiem czy to dobry sposób.

---------- Dopisano o 04:18 ---------- Poprzedni post napisano o 04:16 ----------

Cytat:
Ja karmie moja glodomorre:d jak zwykle po 3

A my z racji tego że daliśmy rade ją uspać godzinę później to tak nan się poprzestawiało.

Stary 2013-12-09, 04:27   #55
Mya1989
Zakorzenienie

Moja jak w zegarku sie budzi co 3h. W zaleznosci od tego o której idzie spac ,dzisiaj poszla o 21.30 to o 00.30 pierwszy i 3.30 drugi i właśnie usypia.

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g

Edytowane przez Mya1989
Czas edycji: 2013-12-09 o 04:38
Stary 2013-12-09, 05:04   #56
Kociak85
Zadomowienie

I ja sie wlaczam do godzin nocnych karmieniowych
Igusia wieczorem byla wazona i po pierwszym dosc duzym spadku przybrala 24 gr. Malo bo malo ale idzie na plus wiec w dobra strone.
Pytanie: czy wy tdez tak macie ze dziecko z jednej piersi sciaga lepiej niz z drugiej? U mnie lewa jak zje to spi jak zabita a prawa krocej i mniej efektywnie i szybko sie pozniej budzi. Zastanawiam sie czy to kwestia dobrego dostawienia czy czego...

Dzidzia, ja sie chyba bede wspierac z Toba z tym spiochem bo moja jak sie dobrze naje to bym musiala po 3 godz ja rzucac po sali zeby sie obudzila. A zalezy mi zeby jadla i przybierala na wadze drobinka.

Ktosiula, ogromne gratulacje! Wspolczuje ciezkiego porodu ale najwazniejszy jest teraz Mikolaj

Newtrend, trzymam kciuki za dzisiejsza indukcje! Zosiu chodz juz do nas i zamknij liste dziewczynek!

Dziekuje za wszystkie gratulacje i cieple slowa

Stary 2013-12-09, 05:26   #57
nasturcja7667
Zadomowienie

My juz nakarmieni, mleko też ściągnęłam, nadrobilam wątek i idę spać ;-)

nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 05:55   #58
ryba91
Zakorzenienie

Kacper od godz. Dokazuje...

Padam juz
Stary 2013-12-09, 06:02   #59
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Kociak Twoja to jeszcze poporodowo senna. Albo żółtaczka idzie.Ma czas
A co do mleka-mogę tylko po laktatorze powiedzieć, że w lewej mam dokładnie pół produkcji Prawej i żadne nadmierne pobudzanie itd nie jest w stanie tego wyrownać. Widać mam w niej mniej kanalików czy cos

. Witaj Kochanie

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2013-12-09 o 06:05
Stary 2013-12-09, 07:04   #60
lineczka1989
Zakorzenienie

Heja witam na porannej juz zmianie karmienia

Moje dziecie chyba od nadmiaru wczoraj wrazen, nieprzespanej nocy i odsypianiu dni spala od ok 23 do 6:30 polozylam ja od razu u nas w lozku to chwila moment i zasnela bo ja bylam zmeczona jak od wczoraj od 2 w nocy nie spalam.
A cycki to juz mne tak bolaly ze na brzuchu spac nie moglam

Urodziny udane, mala oczywiscie caly czas grzeczna spala chyba ze 2 godziny a potem tylko sie rozgladala nawet nie zaplakala :P

Moj TZ zakladam po wymianie reduktora jedna czesc zeby byl naped 4x4 i oczywiscie jak to on musial wyprobowac czy reduktor jest sprawny wzial sobie szwagra mojego i pojechali do lasu sie przejechac i efektem tej wypracy jest: sltuczona lampa tylna, wlew paliwa do wymiany i konkretnie wgniecione nadkole i cos tam jeszcze a dlaczego? Bo mu akacja przeszkadzala... Tak jechal ze go zarzucilo no i wpadln na drzewo tylko przyjechal to wirdzialam ze cos zrobil bo wszyscy gadali ze bede wkurzona a sam TZ stwierdzilnze czekaja go ciche dni

Gratulacje dla Ktosiuli i Mikiego oraz dla Sylwii i Bartusia!

Mi tez zawsze z prawej piersi lepiej leci
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-12-09 o 07:07
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości