|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
hehe, u nas nie ma maluch imienia, tzn. ma robocze Kazik, od początku tak do niego mówiliśmy, bo nie możemy dojść do porozumienia, ostatnio zainspirował nas orkan i myślimy o Ksawery
![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- a czy do tego magnezinu bierzesz jakieś B6?
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Zeberko bede informować na biezaco.. zostaly mi w sumie 2 tyg zeby spakować torbe dla siebie i Maluchow do szpitala. ..
![]() Mam nadzieje ze dam rade... Monia pochwale sie pochwale imieniem :-D ale Anitka pierwsza :p . Jana fajnie Ksawery :-D A co do wit b to biore wit b6 taka najzwyklejsza 2x1 i raz dziennie b12 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2013-12-08 o 18:36 |
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
ja też już nie spałam....
dziś po 4:00 obudziłam się z grypą żołądkową i od 4 do 7 siedziałam w wc...cały dzień leżę w łóżku...nie mam nawet sił żeby do łazienki pójść samodzielnie
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
Eliza Ja przeważnie z początku ubierałam body z dłuższym rękawem, skarpetki i półśpiochy lub śpiochy.
A co spodni to dobre rozwiązanie na szpital, bo fajnie czasem coś innego założyć niż koszule. U mnie w szpitalu nawet po sn nie wolno było mieć majtek, z tym był hardcore, bo przecież po porodzie są krwawienia i trzeba coś mieć U mnie najbardziej sprawdziła się lignina, zrobiłam sobie zapas ze szpitala![]() A z takich rzeczy które będą na pewno przydatne to pilniczek do paznokci, nożyczki, mała poduszka. Barbie Ja kupiłam swoją w C&A na wyprzedaży za 69zł. |
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
BERBIE- a to miałaś spotkania
![]() co do Twojego pytania to z tego raczej dzieci nie będzie ![]() jana- Ksawery- znam jednego, szalonego![]() rena- bidulko, ale Cię dostało- zdrowiej szybko dziewczyny bije mi na mózg- dosłownie siedzę i doszukuję się chorób u mojego dziecka dr google poszedł w ruch i nakręcam się, że Kasia ma jakąś chorobę genetyczną przypomniał mi się neurolog i ta okropna wizyta w marcu powiedział o nietypowej budowie twarzy mojego dziecka i nie daje mi to spokoju szukam informacji o tym w powiązaniu z małym przyrostem wagi i wyczytuję straszne rzeczy wczoraj wieczorem Tz-et na mnie nakrzyczał nie wiem co robić, jak mamy zlecone jakieś badania to wychodzą ok a dziecko zamiast przybierać to jeszcze bardziej chudnie... miałam dzisiaj czas na pisanie podyplomówki i nie napisałam ani jednego zdania siedzę, czytam, płaczę
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-12-08 o 19:07 |
|
|
|
#2617 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rajuuuuuuu jak ja zawsze chciałam mieszkać tam, gdzie TY! ![]() Ale w sumie nie mam do tych żubrów aż tak daleko Cytat:
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
akurat dzisiaj się wylegiwały na słoneczku. wczoraj szły żubr za żubrem.
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zeberko wierzę, że wszystko jest w porządku z Kasią, ale skoro tak Cię to martwi to może postaraj się o jakieś skierowanie na badania genetyczne
|
|
|
|
|
#2620 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Film bardzo fajny W kinie zaczeły mi się skurcze co 10 minut jak wracaliśmy brzuch bolał bardzo @.Jak wróciliśmy od razu weszłam do cie[łej kąpieli po 30 minutach przeszło,i na razie spokój.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-12-08 o 21:09 |
|||
|
|
|
#2621 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=rena5;44071793] dziś po 4:00 obudziłam się z grypą żołądkową [QUOTE] RENA! o kurcze.. ale Ci się przyplątało. Zdrówka I jutro to raczej wizyta domowa. Cytat:
![]() :pal a:. dobrze ze Tz stawia Cie do pionu!---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
coraz bliżej święta, coraz bliżej świeta...
|
|||||||
|
|
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
__________ J. ma pierwszego ząbka |
|
|
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Moje dziecko leży w łóżeczku i sobie śpiewa... A ja dostaję szału, bo rozłożyliśmy się z tż. Obydwoje chorzy, ledwo zipiemy. Okropny dzień. W piątek byliśmy prywatnie u lekarki (nie wiem czy pisałam ) bardzo fajna babka i (odpukać) chyba znaleźliśmy w końcu normalnego lekarza, który nie leczy wszystkiego antybiotykami albo sterydami. Wczoraj była u nas pielęgniarka stawiać Julkowi bańki ![]() Cytat:
) i wszystko z nim ok. Eliza my początkowo nakładaliśmy Julkowi tego typu body http://www.calineczka.pl/sklep/pinok...y-p-16636.html i mimo pępka też normalne. Bo takie ubranka dawali w szpitalu do ubrania (zwykłe body i półśpiochy) i trzeba było dać radę ![]() Iza coraz bliżej święta... ![]() Jana może warto skonsultować się z lekarzem? Rena trzymaj się |
|
|
|
|
#2624 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana wizyta domowa, tak to odpoczywać i dużo pić, żeby się nie odwodnić. Mi pomagał też stoperan i odgazowana coca-cola... Cytat:
Kochana jeśli się martwisz to porozmawiaj z lekarzem, może dla świętego spokoju można zrobić jakieś dokładne badania. Ale błagam nie zamartwiaj się na zapas, na pewno wszystko jest ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za ząbka ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
|
|
#2625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja Cię rozumiem, jak zaczęłam czytać, co Olek "powinien" już robić, że niby źle się rozwija, to się tak nastresowałam, bo straszne rzeczy wyczytałam. Na razie pani rehabilitantka mnie uspokoiła. Więc może skonsultuj się jeszcze z jakimś lekarzem, tak dla własnego spokoju ![]() Cytat:
Dużo zdrówka dla Was Rena kuruj się kochana ![]() Jana na pewno wszystko jest dobrze, ale może jednak skonsultuj się z lekarzem? Tak jak Elizka pisze, na tym etapie ruchy nie muszą by cały czas wyczuwalne, ale jednak trzeba być na wszystko wyczulonym
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
brzmi jak najpiękniejsza muzyka
heh. dwa razy to byłaby bajka...ale wierzę, że jak się pracuje to dw arazy to za dużo o 2 ![]() Tobie mają pasować. i Twoim dziewczynom ![]() czekam na ujawnienie imienia ![]() Ksawery - fajnie! i z mitologią ![]() szukasz problemów? masz radosną Iskierkę? Pasiasta... sama pisałaś, że też byłaś niejadkiem... ![]() ![]() szprycujecie się ostro jakimiś medykamentami? zdrówka ![]()
|
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, wszędzie się teraz mówi, że chodziki są beeee. Znajomi mają dziecko 2 tyg starsze od Olka, mały chce chodzić i uparcie się domaga prowadzenia za rączki, bo sam jeszcze nie daje rady. I pediatra im powiedziała, że już lepiej kupić chodzik, niż tak prowadzać. Spotkałyście się z czymś takim?
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzik odwróci jego uwagę od chodzenia, bo będzie się przemieszczał w pozycji "stojącej" ale czy to będzie dla niego dobre na później, dla jego kręgosłupa, jakichś nawyków związanych ze stawianiem stóp? ja bym się chyba wolała skupić na odwracaniu uwagi od chodzenia, wymyślaniu zabaw podłogowych, ignorowaniu domagania się prowadzania. a poza tym to chyba ktoś go nauczył tego prowadzania za rączki, pokazał, że to jest fajne, prawda?---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- nieeeeee. to byłaby tragedia.
|
|
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż kazał mi pracę pisać i lampy na necie w przerwach oglądać a nie wyszukiwać dziwów...
ale obiecał mi, że jak w 2 tygodnie Kasia nie nadrobi spadku wagi po chorobie to idziemy do pediatry (ustalimy czy starego czy nowego)
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
Rena
Na jelitowke pomaga węgiel leczniczy. Dużo pij, żeby się nie odwodnic.
|
#2631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#2632 |
|
Wtajemniczenie
|
Wstawać śpiochy
![]() Do mnie dziś przywożą mebelki kuchenne
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uczulano nas, że jak T. zacznie chodzić-przemieszczać się to najlepiej dla niego by robił to przy czymś - kanapa, meble. nawet zasugerowano stolik edu. z Fiszera. Ręce dziecka są na odpowedniej - dla niego - wysokości. stopa stoi stabilnie na gruncie. Z drugiej strony pewnie każda z nas była prowadzana tak za rączki.... no ja będę się starała tak nie robić (ale odkąd jestem mamą daję sobie prawo do głupich, impulsywnych decyzji... Póki co T. chodzi przy meblach. fajjniiiiieee!!!! urządzanko lubię ten stan i ten ład
|
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Pokażesz potem? Dziś na 11:00 wizyta u gina.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2635 |
|
Raczkowanie
|
iza ojoj, to chyba już za chwileczkę, już za momencik...
trzymam kciuki za wizytę mały wczoraj mi wynagrodził, tak kopał, że M jak przyłożył rękę to też poczuł ![]() ściągnęłam sobie książkę "w oczekiwaniu na dziecko" polecam, chyba pierwsza dobra książka o ciąży. Ale pewnie znacie. Oddałam krew, trzymajcie proszę kciuki za moją hemoglobinę!
|
|
#2636 | |||
|
Konto usunięte
|
Dziękuję Dziewczyny za odpowiedzi w sprawie mleka!!!!!
Monia gratuluję ząbka!!! ![]() Monia, Esia gratuluję nie-jedzenia w nocy Czy to znaczy, że przesypiacie całe noce? Od kiedy tak jest?Cytat:
My się nie karmimy na żądanie, sama nie wiem, jak mamy się traktować... Cytat:
Ale ja już Ci pisałam, jakim ja byłam dzieckiem, rachitycznym, chudym, niejedzącym, ciągle chorującym (mama mi mówiła, że ludzie się autentycznie dziwili moim rodzicom, że "po mnie" zdecydowali się jeszcze na drugie dziecko - moją sis, TOTALNE przeciwieństwo mnie). I ze wszystkiego wyrosłam. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
teraz czasem nawet sobie pozwalam na marznie na temat tego jak urządzę kącik dla dziecko.... a wy coś jeszcze zmieniacie? Cytat:
czemu czas tak wolno leci, dziś kończę pełne 11 tygodni, ale przeraża mnie fakt, że nie wiem co się dzieje w środku
|
|
#2638 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2639 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
pokażesz ![]() ![]() Cytat:
za krew ![]() Cytat:
jak to nie wiesz - dzieć rośnie sobie zdrowo ![]() ========================= ======== ja już dziś lepiej...nie mam już gorączki i nawet bez pomocy męża w toalecie byłam jak wstałam rano to nawet pomyślałam żeby jednak do pracy iść, ale po prysznicu wiem, że nie dałabym rady...słaba jestem jeszcze więc pewnie do jutra pogniję w łóżku...na 11:40 do lekarza jadę - tzn. teść mnie wiezie a mąż odbiera się dogadali i nie chcą samej puścić czekam na Mikołaja...może dziś się zjawi ![]() jaj pogoda u Was?? u nas dziś leje deszcz a na termometrze 8 stopni a wczoraj było biało
|
|
#2640 |
|
Konto usunięte
|
Rena siedz w domku i odpoczywaj. U nas też leje, a wczoraj było biało.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:22.

U mnie najbardziej sprawdziła się lignina, zrobiłam sobie zapas ze szpitala

) i wszystko z nim ok. 
Kochana wizyta domowa, tak to odpoczywać i dużo pić, żeby się nie odwodnić. Mi pomagał też stoperan i odgazowana coca-cola... 
za ząbka
chodzik odwróci jego uwagę od chodzenia, bo będzie się przemieszczał w pozycji "stojącej" ale czy to będzie dla niego dobre na później, dla jego kręgosłupa, jakichś nawyków związanych ze stawianiem stóp? ja bym się chyba wolała skupić na odwracaniu uwagi od chodzenia, wymyślaniu zabaw podłogowych, ignorowaniu domagania się prowadzania. a poza tym to chyba ktoś go nauczył tego prowadzania za rączki, pokazał, że to jest fajne, prawda?