|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Neni dla mnie nr 1
![]() fiazo fajnie z tymi czekoladami.. u mnie niestety i rodzice i brat z bratową lubią się wykazać i chcąc nie chcąc też musimy się bardziej wykosztować.. żeby później nie czuć się głupio.. ale szczerze męczą mnie te prezenty, to łażenie po sklepach, szukanie, zastanawianie się.. zaczynam się stresować, że nie zdążę.. Chyba uciekam już..do łóżka.. nie chce mi się spać, ale siedzieć z mężem też nie.. Spokojnej nocy |
|
|
|
#2072 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Już po podaniu kropel, wróciło moje dziecię. Chyba Groszek jej zaszkodził, bo ostatnio to wprowadziłam, choć wczoraj i przedwczoraj nic jej nie było
|
|||
|
|
|
#2073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też o tym myślałam,chyba w końcu założę sobie tego fb.
|
|
#2074 |
|
Raczkowanie
|
neni a mi się 3 podoba...
a ciasteczka z gotowego ciasta francuskiego z czekoladą i z jabłkami, już prawie zjedzone
|
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Niedawno wróciliśmy do domu z weekendu w rodzinnych domach. Misiaczka, jeśli chodzi o Twoje obawy to niestety u nas właśnie to się sprawdziło. Przyjechaliśmy w piątek do teściów, wchodzimy do nich do domu, jak tylko Oliwia zobaczyła "obce" twarze był płacz (ostatnio się widzieli miesiąc temu). Więc teściowa wzięła ją na ręce. I zaczął się koszmar. Ryk ze łzami. Chciała ją rozweselic, podeszła z nią do lustra, jak Oliwia zobaczyła jej odbicie to była tragedia. Od razu wzięłam ją na ręce. Uspakajalam ją dobre 10 minut. Nigdy nie widziałam u niej takiego przerażenia. Cały piątek była tylko blisko nas, zero innych rąk czy kolan. W sobotę musiałam iść sama na pogrzeb, mąż został z nią u teściów. Dopiero w niedzielę uśmiechała się do nich, pozwoliła się wziąć na ręce. Wydaje mi się to normalne, ona widzi tylko mnie i męża. Dziadkowie i babcie zazwyczaj raz na miesiąc i to zbyt rzadko, aby dziecko tak szybko zaufało. Mykam, dobranoc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja siedze i oglądam miski. Nawet dwie z mojego regionu są. Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2078 |
|
Wtajemniczenie
|
MAGOLINA ale masz fajnie, że ktoś Ci weźmie dziecko na spacer.
LACHRYMA mój jak ostatnio posadzilam Go na kolanach Jego ojca chrzesnego to Mały nagle łzy w oczach i podkowe od razu zrobił. No ale nie ma co się dziwić jak w ogóle się do dziecka nie przychodzi i nie mówi to tak jest. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2079 |
|
Konto usunięte
|
Hello dziewczynki!
Wszedzie dobrze ale w domu najlepiej W gorkach piknie, pogoda mielismy jak wiadomo urozmaiconą. od takiego wiatru ze du.pe urywa i łep pęka po słońce i 5 cm śnieg dzisiaj rano, wiec sezon na bałwana i bitwe na śnieżki uważam za otwarty ![]() 9 dzieciaków kontra rodzice he he było nieźle i z roku na rok mamy coraz lepszą ekipe Mikołaj był, prezenty rozdane umowilismy sie wszyscy że w tym roku dzieci dostana ksiazki... No i Starszak poszedl do mikolaja ze skargą że zamawiał śmieciaki albo lego star wars a nie książkę No i coraz trudniej o takiego mikolaja, ktory by spelnial wszystkie warunki bycia mikolajem i żeby dzieciaki nie rozpoznały że to fałszywka i tak juz jest oficjalna wersja ze mikołaj posiłkuje sie pomocnikami bo inaczej by sie nie wyrobił. Jeszcze nie zdarzylam Was nadrobić, moze jutro mi sie uda Buziaki Aaaa i dziś mój Leonsio kończy 5 miesięcy Wiec chyba z wrazenie calkiem mu sie wszystko pokićkało i wczoraj w nocy budzil sie co godzine ![]() ![]() ![]() Edit: Neni 1 albo 2 choc faktycznie troche pstrokate .. Edit 2: pierwsze karmienie .... Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-12-08 o 22:07 |
|
|
|
#2080 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A koleżanka odważna ![]() Cytat:
No ale nic, jak mus to mus. Może akurat będzie ok
|
|
|
#2081 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pieluche na nos i usta a nie na.oczy ![]() Cytat:
MALACZARNA- Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2082 |
|
Wtajemniczenie
|
dla mnie tez jak juz to pierwsza posciel
|
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
Teso super, że wyjazd udany
![]() Zaraz podam Lili mleko na śpioch może coś wciągnie. Dobrej nocki |
|
|
|
#2084 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hehe, a mnie od wczoraj Wojtus prosi zebysmy upoekli swiateczne pierniki jak co rok Jutro kupoe.co trzeba i bedziemy piec Uwielbiam to TESO- lacze.sie w bolu. Ola ostatniej nocy tez budzila sie co 1h I jeszcze chlop chory w domu [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44074754]Hello dziewczynki! Wszedzie dobrze ale w domu najlepiej W gorkach piknie, pogoda mielismy jak wiadomo urozmaiconą. od takiego wiatru ze du.pe urywa i łep pęka po słońce i 5 cm śnieg dzisiaj rano, wiec sezon na bałwana i bitwe na śnieżki uważam za otwarty ![]() 9 dzieciaków kontra rodzice he he było nieźle i z roku na rok mamy coraz lepszą ekipe Mikołaj był, prezenty rozdane umowilismy sie wszyscy że w tym roku dzieci dostana ksiazki... No i Starszak poszedl do mikolaja ze skargą że zamawiał śmieciaki albo lego star wars a nie książkę No i coraz trudniej o takiego mikolaja, ktory by spelnial wszystkie warunki bycia mikolajem i żeby dzieciaki nie rozpoznały że to fałszywka i tak juz jest oficjalna wersja ze mikołaj posiłkuje sie pomocnikami bo inaczej by sie nie wyrobił. Jeszcze nie zdarzylam Was nadrobić, moze jutro mi sie uda Buziaki Aaaa i dziś mój Leonsio kończy 5 miesięcy Wiec chyba z wrazenie calkiem mu sie wszystko pokićkało i wczoraj w nocy budzil sie co godzine ![]() ![]() ![]() Edit: Neni 1 albo 2 choc faktycznie troche pstrokate .. Edit 2: pierwsze karmienie ....[/QUOTE] Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wciągnęłam sie w "przepis na życie"
kiedyś myślałam że to jakaś kiepska telenowela ale serial jest naprawdę fajny. A Andrzej jest mistrzem tam Cytat:
|
|
|
#2086 |
|
Wtajemniczenie
|
TESO
dla Leosia za 5!U nas po karmieniu numer dwa. Teraz Młody próbuje usnąć w łóżeczku. Jest za wcześniej na spanie z mamą i tatą więc musi zasnąć sam![]() Dobranoc! Spokojnej nocy Wam życzę Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#2087 |
|
Raczkowanie
|
Witam karmienie nr 1 skończone.
Dzisiaj miałam takie ambitne plany ruszyc doopsko z domu cala rodzinka ale wkoncu nigdzie nie bylam bo maz z Matim byli w kościele i po mszy wybrali się do moich rodzicow na kawe i zaprosili ich do nas....ok no tez dobrze i temat który przechodzimy od paru miesięcy znowu powraca tj reakcja niuni na kogos innego jak mama tata i braciszek....buzia w podkowke i placz albo miałczenie co ostatnio jest hitem jak jej cos się nie podoba kurcze nie wiem jak ja przekonać do innych czasem było dobrze bo zostawiłam ja nawet z moimi rodzicami lub siostra ale ostatnio cos jej się odwidziało moja mala "dzikuska" ![]() Dzoan dziwilas się ze ja tyle zrobiłam chociaż mowilam ze nie miałam sily to już ci spiesze z odp - to był mus niestety ja to musze zrobić bo nawet maz nie wyręczy gdyż on się nie zna na obowiązkach domowych nie mam mu tego za zle bo on ma co innego na glowie a ja skazana jestem na gotowanie pranie prasowanie i sprzątanie kiedyś bylam straszna pedantka i caly dzień sprzatalam bo to az za dokładnie było a teraz ogarniam to w krótkim czasie i tak jest posprzątane ![]() Chwilowo była dziś chrzestna Justynki i przywiozła ciuchy po swoich corkach i to tak dużo tego ze ponad godzine segregowalam a teraz wszystko czeka w kolejce do prania a jestem taka happy bo do roku czasu przynajmniej będzie spokoj z większymi zakupami chociaż nie mowie ze jak mi cos wpadnie w oko to nie kupie ![]() Zamowilam na allegro dwa kombinezony zimowe używane i jeden już przyszedł co prawda sporo za duzy ale nogawki i rękawki wywinelam a w szerokości dobrze ze za duzy to na spokojnie niunie będę ubierala w ciuchy i potem bez problemu ja w nim dopne bo jeden nowy kupil maz i strasznie niepraktyczny bo ma stopki i taki akurat jest i Tysie na sile w go wciskalam. To by było na tyle chyba i nawet już mogę isc spac dobranoc
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie by było jakby ta aktorka co napisała scenafiusz zowu wymyślila coś fajnego Teso oklaski za 5 miesięcy. Skończyłam pierwsze. Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wstyd się przyznać ale nadal oglądam, ostatni odcinek i zmykam spać. Moja córcia już 7 godz śpi, może kiedyś zacznę to doceniać i bede chodzić spać o normalnej porze
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Za oknem deszcz, wiatr i chyba dzisiaj nici ze spaceru. Noc w miarę ok, 1 pobudka o 2h dostał picie i zasypiał przez godzinę. Dzień przywitaliśmy o 6. Na ten tydzień mam sporo planów i muszę się z tym ogarnąć, choć lenia mam niesamowitego ![]() Baloniku dziękuje za odpowiedź. Znaleźliśmy coś jeszcze w Radomiu i najpierw będziemy próbować tam. |
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry. Dziś lepsza noc. Karmienie drugie mialm po4. A trzecie po 6. Ovbudził sie wiec i ja bo przy ostatnim zabrałam go do łóżka. U mnie tez teraz pada deszcz a cala noc sypał snieg ze ulicy nie bylo widac Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
Coś ciemno dzisiaj i ponuro... no trudno, weekend taki ładny był, kiedyś pogoda musiała się taka se zrobić. U nas tylko jedno karmienie było!!O 3. i potem 6.40 razem już z pobudką. I nawet czuję się wyspana. Chyba częściej musimy na wycieczki jeździć ![]() Domi: współczuję nocki. Cytat:
Cytat:
Misiaczka: odważna pewnie trochę tak, ale jak mówię, maja dobre auto. Co chwilę była pytana, czy wszystko ok. A przede wszystkim dobrze sie czuje i super wygląda. Wiadomo nie łaziliśmy za dużo - łącznie byliśmy 3h, z czego chwilę siedzieliśmy w pizzerii. Katherine: no to tak wygląda, ze to ten wiek, kiedy nasze dzieci zaczynają się obawiać obcych twarzy. U nas był taki moment, że Igorek mocno się przyglądał obcym... czasami wygiął buźkę w podkówkę. A teraz jest ok. Mam nadzieję, że dzisiaj dojedzie do nas w końcu magik do pralki, bo w dużym pokoju mi się taki bałagan zrobił. nie mówiąc o dwóch pojemnikach z brudnymi rzeczami (Miłego dnia życzę! ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Ona: a czemu ma nie dać rady? pokaż pokaż ![]() Teso: super, że wyjazd się udał. Fajnie czytać taki opis. Zazdroszczę i mam nadzieję, że my też będziemy potrafili się tak zorganizować, żeby wyjeżdżać gdzieś większą paczką. ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Teso gratulujemy 5 miesiąca!! i dzięki temu przypomniałaś mi, że Gałganek kończy dzisiaj 5 miesięcy. I Michaś Anulki - Najlepszego!!
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
o rany, ale tutaj pusto....
jak mam chwilę to nikogo nie ma... eh ehKejt: jak nastrój?
|
#2095 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
U nas padał śnieg w nocy. Teraz leje deszcz. Na spacer pewnie nie pójdziemy. Ehh. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
U nas pierwsze budzenie przed 7. Nie ma to jak w domu... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny..
rany ja zaraz zwariuję.. wygląda na to, że Mały kolejny tydzień zamierza przemarudzić.. no na chwilę nie mogę go zostawić, bo płacz...tylko na rękach czy na nogach posiedzi..najlepiej w pozycji siedzącej dla niego.. widzę, że świat wtedy bardziej go interesuje..ale jak mu przetłumaczyć, że jeszcze za wcześnie ![]() Jeśli napiszę, że męczy mnie ta codzienna rutyna i to że nie mogę w spokoju nawet włosów umyć, wyjdę na złą matkę? ![]() Jedna z przyjaciółek napisała wczoraj smsa czy może nas dzisiaj odwiedzić..a ja najchętniej bym odmówiła.. zwłaszcza, że sama z Małym będę cały dzień.. a on taki zajmujący.. nie wiem co ze mną, ale męczą mnie wszelkie odwiedziny ![]() Ale pewnie nie odmówię, bo już się chyba z miesiąc nie widziałyśmy. Na dworze znowu wietrznie i pada.. 4. dzień bez spaceru? ![]() dla naszych małych solenizantów! Leosia, Igiego i Michałka ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
choć ja nie..chciałabym chociaż tutaj być na bieżąco---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Polecicie mi jakieś fajne zabawki dla Dziewczynek 9-cio i 18-to miesięcznych? |
|
|
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
Agrafka: u nas też jakoś mokro... chociaż nic nie pada przynajmniej
lachryma: w domu zawsze najlepiej dzoan: no właśnie nie wiem, ja też nie. Teraz dopiero tam zajrzałam. A złą matką nie jesteś tylko zmęczoną, bo pewnie każde odwiedziny jeszcze bardziej wybijają Olusia.. ja dwulatkowi kupiłam plecak od kuzynki Anulki,a drugiemu tunel z ikei: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10192013/ widziałam jak mój chrześniak w tym szaleje ![]() A ja zapraszam do mnie na blog: http://rudymspojrzeniemnaswiat.blogx...en-5-samo_sie/
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44074754]
Aaaa i dziś mój Leonsio kończy 5 miesięcy Wiec chyba z wrazenie calkiem mu sie wszystko pokićkało i wczoraj w nocy budzil sie co godzine ![]() ![]() ![]() Edit: Neni 1 albo 2 choc faktycznie troche pstrokate .. Edit 2: pierwsze karmienie ....[/QUOTE] ![]() ![]() klask i:Cytat:
Brawo dla Igiego i Michasia ![]() Dzięki za odpowiedzi w sprawie pościeli Więc biorę pod uwagę nr 1, ale poszukam czegoś mniej pstrokatego jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Aha i hej ![]() I pa, bo muszę się bawić z dzieckiem na macie,bo samo się nudzi |
|
|
|
|
#2100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do podkówki to mój też tak ma... patrzy na obcych, patrzy... i nagle ale bez płaczu na szczęście ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- oglądam ddtvn. Dwie ciekawostki - fryzura Rutkowskiego i polski Justin Bieber i jego fanki
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

Gdy zbliżaliśmy się do takiej grupki mówiłam mężowi, że tutaj jest postój dla niego 

Wiem, ze jemu będzie początkowo źle bez mamusi i mnie bez niego też..ehh..a nie chciałam wychowywać go na maminsynka 

potem kawka i ciasto. Tż siostra (przyszła chrzestna Adasia) poszła z nim na spacer więc ja się opychałam ciastem i delektowalam chwilą wolności, ale po pól godzinie już mi się za dzieckiem tęskniło
klask i:
i polski Justin Bieber i jego fanki