Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy 7 16,67%
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa 2 4,76%
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy 2 4,76%
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku 17 40,48%
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy 11 26,19%
Mamusie i dzidziusie VII-VIII 3 7,14%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-08, 21:19   #2071
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V

Neni dla mnie nr 1
fiazo fajnie z tymi czekoladami.. u mnie niestety i rodzice i brat z bratową lubią się wykazać i chcąc nie chcąc też musimy się bardziej wykosztować.. żeby później nie czuć się głupio.. ale szczerze męczą mnie te prezenty, to łażenie po sklepach, szukanie, zastanawianie się.. zaczynam się stresować, że nie zdążę..

Chyba uciekam już..do łóżka.. nie chce mi się spać, ale siedzieć z mężem też nie..

Spokojnej nocy

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:23   #2072
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Ja dziś teściom powiedziałam "najlepiej wie kto-rodzice co dziecku potrzeba" na to teść pokazując na swoją żonę mówi "ta i tak zawsze będzie wiedzieć lepiej od was"
Myślałam, że poturlam się ze smiechu. Lecz tylko spojrzałam i się uśmiechnęłam. Nawet teściu wie, że teściowa nadgorliwa hahha

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Kto stoi pod każdym sklepem?
Tatuś + wózek + dzidziuś razy X Gdy zbliżaliśmy się do takiej grupki mówiłam mężowi, że tutaj jest postój dla niego

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny help! Wybieram pościel dla rodziców i nie mogę się zdecydować. Którą brać?
Z tych pierwsza, ale też mi się wydaje, że za dużo tam wszystkiego

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
ja
i jak juz ok z Lilą?
Już po podaniu kropel, wróciło moje dziecię. Chyba Groszek jej zaszkodził, bo ostatnio to wprowadziłam, choć wczoraj i przedwczoraj nic jej nie było
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:25   #2073
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Baloniku, mam pytanko. Jak byliście w Łodzi na przetykaniu kanalików to miałaś jakieś skierowanie? Czy umówiłaś się telefonicznie na wizytę? Długo czekałaś?
U mnie w okolicy nie ma okulistów do takich małych dzieci i jedynie Łódź chyba nam zostaje.
W Warszawie też można,ogólnie można tam,gdzie w szpitalu mają okulistykę dziecięcą. My byliśmy w Łodzi w szpitalu Matki Polki http://www.iczmp.edu.pl/ Najpierw byliśmy 2 razy u okulisty, dał skierowanie do szpitala na to przetykanie,więc poszukałam w necie,podzwoniłam po szpitalach i w Łodzi był właśnie termin, czekaliśmy 2tygodnie.

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
O ja, serio cisza tu zapadła. Normalnie zmuszacie mnie do założenie Facebooka
Też o tym myślałam,chyba w końcu założę sobie tego fb.
Stary 2013-12-08, 21:28   #2074
BrandyOrange
Raczkowanie

neni a mi się 3 podoba...
a ciasteczka z gotowego ciasta francuskiego z czekoladą i z jabłkami, już prawie zjedzone
BrandyOrange jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:31   #2075
lachryma
Zakorzenienie

Hej.

Niedawno wróciliśmy do domu z weekendu w rodzinnych domach.

Misiaczka, jeśli chodzi o Twoje obawy to niestety u nas właśnie to się sprawdziło. Przyjechaliśmy w piątek do teściów, wchodzimy do nich do domu, jak tylko Oliwia zobaczyła "obce" twarze był płacz (ostatnio się widzieli miesiąc temu). Więc teściowa wzięła ją na ręce. I zaczął się koszmar. Ryk ze łzami. Chciała ją rozweselic, podeszła z nią do lustra, jak Oliwia zobaczyła jej odbicie to była tragedia. Od razu wzięłam ją na ręce. Uspakajalam ją dobre 10 minut. Nigdy nie widziałam u niej takiego przerażenia. Cały piątek była tylko blisko nas, zero innych rąk czy kolan. W sobotę musiałam iść sama na pogrzeb, mąż został z nią u teściów. Dopiero w niedzielę uśmiechała się do nich, pozwoliła się wziąć na ręce.
Wydaje mi się to normalne, ona widzi tylko mnie i męża. Dziadkowie i babcie zazwyczaj raz na miesiąc i to zbyt rzadko, aby dziecko tak szybko zaufało.

Mykam, dobranoc.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-08, 21:37   #2076
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny help! Wybieram pościel dla rodziców i nie mogę się zdecydować. Którą brać?
Nr.1 jest najładniejsza
Stary 2013-12-08, 21:40   #2077
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pomoge bo na apce nie widzę

A ja siedze i oglądam miski. Nawet dwie z mojego regionu są.

Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:49   #2078
Agrafka86
Wtajemniczenie

MAGOLINA ale masz fajnie, że ktoś Ci weźmie dziecko na spacer.

LACHRYMA mój jak ostatnio posadzilam Go na kolanach Jego ojca chrzesnego to Mały nagle łzy w oczach i podkowe od razu zrobił. No ale nie ma co się dziwić jak w ogóle się do dziecka nie przychodzi i nie mówi to tak jest.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 22:00   #2079
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Hello dziewczynki!
Wszedzie dobrze ale w domu najlepiej

W gorkach piknie, pogoda mielismy jak wiadomo urozmaiconą. od takiego wiatru ze du.pe urywa i łep pęka po słońce i 5 cm śnieg dzisiaj rano, wiec sezon na bałwana i bitwe na śnieżki uważam za otwarty
9 dzieciaków kontra rodzice he he było nieźle i z roku na rok mamy coraz lepszą ekipe
Mikołaj był, prezenty rozdane umowilismy sie wszyscy że w tym roku dzieci dostana ksiazki... No i Starszak poszedl do mikolaja ze skargą że zamawiał śmieciaki albo lego star wars a nie książkę

No i coraz trudniej o takiego mikolaja, ktory by spelnial wszystkie warunki bycia mikolajem i żeby dzieciaki nie rozpoznały że to fałszywka i tak juz jest oficjalna wersja ze mikołaj posiłkuje sie pomocnikami bo inaczej by sie nie wyrobił.

Jeszcze nie zdarzylam Was nadrobić, moze jutro mi sie uda

Buziaki

Aaaa i dziś mój Leonsio kończy 5 miesięcy

Wiec chyba z wrazenie calkiem mu sie wszystko pokićkało i wczoraj w nocy budzil sie co godzine

Edit: Neni 1 albo 2 choc faktycznie troche pstrokate ..

Edit 2: pierwsze karmienie ....

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-12-08 o 22:07
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 23:26   #2080
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ha ha ha niech Babcia kupi sobie 7 kg kartofli i zacznie ćwiczyć, to do 20.12 będzie mistrzem ;p
Przekaże
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Jesteśmy w domku Igorek pod koniec podróży się obudził i troszkę marudził,ale w końcu ile można spać. A jak w domku położyłam go na macie to wielki zaciesz.

ONA to ta kostka co zaczęłaś w ciąży robić? Pokaz finalna wersje.

MISIACZKA jakieś 160km ale autostrada dobrym autem wiec poszło szybko. ze znanymi się wybraliśmy. Ostatni taki wyjazd jednym autem,bo kolezanka za tydzień ma termin mama jak nie będzie mogła sobie poradzić to po was zadzwoni najwyżej,ale pewnie da sobie rade

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
No to Igorek chyba lubi podróżować jak spokojnie zniósł tyle km
A koleżanka odważna
Cytat:
Hej Dziewuszki
Wróciliśmy z galerii po 16..Oluś był grzeczny, zdrzemnął się w foteliku.. tylko pod koniec już mu się znudziło i woleliśmy wracać.

Kto stoi pod każdym sklepem?
Tatuś + wózek + dzidziuś razy X Gdy zbliżaliśmy się do takiej grupki mówiłam mężowi, że tutaj jest postój dla niego

Co do prezentów wymiękam.. są osoby, którym po prostu nie da się nic kupić

ojejku aż tak źle?

Podsunełas mi świetny pomysł..zrobię próbną nalewkę dla rodziców na zaległego Mikołaja Mamy spirytus 200ml, to akurat na szklankę.
Swego czasu na studiach piłam drinki z likierem kawowym (czy to był czekoladowy?) z Biedry (bądź Lidla?).. [od picia mi mózg wyżarło ].. i mlekiem..takiego drina nazwałyśmy z przyjaciółką 'kukułką', bo smak zbliżony do cukierków Dlatego taka nalewka brzmi bardzo kusząco dla mnie
Dziękuję

Misiaczka rozumiem Cię, bo ja też tylko raz zostawiłam Małego z moją mamą, gdy musiałam do ginekologa iść.. Radziła sobie dopóki nie nadeszła pora karmienia..nie umiała go wziąć na sposób, zeby wypił z butelki. Dobrze, że mąż z pracy szybciej wrócił i on to zrobił. A tak to jeszcze tylko raz parze przyjaciół go zostawiliśmy, ale przespał naszą nieobecność. Nie wiem jak ja się przemogę by zacząć go zostawiać.. Wiem, ze jemu będzie początkowo źle bez mamusi i mnie bez niego też..ehh..a nie chciałam wychowywać go na maminsynka

przykro mi..ach te chłopy

Moja też się czepiła raz ciszy.. mąż też.. a ja również uważam, że dziekco ma prawo do spokojnego snu..który i ja preferuję

kisiel..zjem
Też bym nie chciała żeby Majulka była ode mnie uzależniona ale jest jeszcze taka maleńka....a poza tym ostatnio jak była teściowa i jej siostra i brały Maje na ręce to maleńka płakała zaraz i uspokajała sie jak ja ją przytulilam.
No ale nic, jak mus to mus. Może akurat będzie ok

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 23:28   #2081
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Siema
U nas nocka całkiem spoko, ale Szefuncio zarządził pobudkę o 6
Wzięłam go do kuchni żeby TŻ pospał, bo chory jest.
No właśnie-chory jest
Jak mi zarazi Małego to będzie nieciekawie

A no i Szefuncio kończy dziś 20 tygodni
Podaj Kubusiowi wit C- Juvit lub Cebion- 5 kropelek /dobe Albo Ty sie zaraz i wyciagnie przeciwciala z.Twoim mlekiem

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Gdyby Franek nie dostał tego samochodu, to na pewno teraz bym go nie kupiła a dużo później Ale ogólnie jestem zadowolona, Franek tym bardziej

Baloniku, mam pytanko. Jak byliście w Łodzi na przetykaniu kanalików to miałaś jakieś skierowanie? Czy umówiłaś się telefonicznie na wizytę? Długo czekałaś?
U mnie w okolicy nie ma okulistów do takich małych dzieci i jedynie Łódź chyba nam zostaje.

Gdyby nie to, że Młody na spacerach nie bardzo chce spać i musi najpierw pooglądać świat to wiem, że ta metoda zadziała

U nas też sie pojawiły w okół ust i jak tu stawiam to na ślinę, to i jeszcze mamy na czole i w okolicach brew i to już raczej nie ślina Na razie smaruje linomagiem na zmianę z cetaphil

pieluche na nos i usta a nie na.oczy

Cytat:

Ja dziś teściom powiedziałam "najlepiej wie kto-rodzice co dziecku potrzeba" na to teść pokazując na swoją żonę mówi "ta i tak zawsze będzie wiedzieć lepiej od was"
Myślałam, że poturlam się ze smiechu. Lecz tylko spojrzałam i się uśmiechnęłam. Nawet teściu wie, że teściowa nadgorliwa hahha

MALACZARNA-

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 23:33   #2082
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

dla mnie tez jak juz to pierwsza posciel

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 23:39   #2083
surka
Zakorzenienie

Teso super, że wyjazd udany

Zaraz podam Lili mleko na śpioch może coś wciągnie. Dobrej nocki
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 23:50   #2084
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
pieresza

Cytat:
FIAZO teść mnie rozwalił tekstem

BRANDY jakie ciasteczka robisz?

NENI dobrej! Nie pomogę bo nie widzę tutaj zdjęć..

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

MARGOSIA a Twój maz na jaka branże zmienia?

hehe, a mnie od wczoraj Wojtus prosi zebysmy upoekli swiateczne pierniki jak co rok Jutro kupoe.co trzeba i bedziemy piec Uwielbiam to

TESO- lacze.sie w bolu. Ola ostatniej nocy tez budzila sie co 1h I jeszcze chlop chory w domu

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44074754]Hello dziewczynki!
Wszedzie dobrze ale w domu najlepiej

W gorkach piknie, pogoda mielismy jak wiadomo urozmaiconą. od takiego wiatru ze du.pe urywa i łep pęka po słońce i 5 cm śnieg dzisiaj rano, wiec sezon na bałwana i bitwe na śnieżki uważam za otwarty
9 dzieciaków kontra rodzice he he było nieźle i z roku na rok mamy coraz lepszą ekipe
Mikołaj był, prezenty rozdane umowilismy sie wszyscy że w tym roku dzieci dostana ksiazki... No i Starszak poszedl do mikolaja ze skargą że zamawiał śmieciaki albo lego star wars a nie książkę

No i coraz trudniej o takiego mikolaja, ktory by spelnial wszystkie warunki bycia mikolajem i żeby dzieciaki nie rozpoznały że to fałszywka i tak juz jest oficjalna wersja ze mikołaj posiłkuje sie pomocnikami bo inaczej by sie nie wyrobił.

Jeszcze nie zdarzylam Was nadrobić, moze jutro mi sie uda

Buziaki

Wiec chyba z wrazenie calkiem mu sie wszystko pokićkało i wczoraj w nocy budzil sie co godzine

Edit 2: pierwsze karmienie ....[/QUOTE]

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 00:17   #2085
misiaczka555
Wtajemniczenie

Wciągnęłam sie w "przepis na życie" kiedyś myślałam że to jakaś kiepska telenowela ale serial jest naprawdę fajny.
A Andrzej jest mistrzem tam leje z niego i Beateńki co odcinek

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Hej.

Misiaczka, jeśli chodzi o Twoje obawy to niestety u nas właśnie to się sprawdziło. Przyjechaliśmy w piątek do teściów, wchodzimy do nich do domu, jak tylko Oliwia zobaczyła "obce" twarze był płacz (ostatnio się widzieli miesiąc temu). Więc teściowa wzięła ją na ręce. I zaczął się koszmar. Ryk ze łzami. Chciała ją rozweselic, podeszła z nią do lustra, jak Oliwia zobaczyła jej odbicie to była tragedia. Od razu wzięłam ją na ręce. Uspakajalam ją dobre 10 minut. Nigdy nie widziałam u niej takiego przerażenia. Cały piątek była tylko blisko nas, zero innych rąk czy kolan. W sobotę musiałam iść sama na pogrzeb, mąż został z nią u teściów. Dopiero w niedzielę uśmiechała się do nich, pozwoliła się wziąć na ręce.
Wydaje mi się to normalne, ona widzi tylko mnie i męża. Dziadkowie i babcie zazwyczaj raz na miesiąc i to zbyt rzadko, aby dziecko tak szybko zaufało.

Mykam, dobranoc.

Ojej ale się musiała maleńka wystraszyć. Dobrze że byłaś obok. U mnie też dziadkowie tak rzadko widzą małą. Kurcze no

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-12-09, 00:24   #2086
Agrafka86
Wtajemniczenie

TESO dla Leosia za 5!

U nas po karmieniu numer dwa. Teraz Młody próbuje usnąć w łóżeczku. Jest za wcześniej na spanie z mamą i tatą więc musi zasnąć sam. Widzę, że się wtulil w pieluche i już odjeżdża
Dobranoc! Spokojnej nocy Wam życzę

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

09.07.2011 Żona

Stary 2013-12-09, 01:45   #2087
Katerine2
Raczkowanie

Witam karmienie nr 1 skończone.

Dzisiaj miałam takie ambitne plany ruszyc doopsko z domu cala rodzinka ale wkoncu nigdzie nie bylam bo maz z Matim byli w kościele i po mszy wybrali się do moich rodzicow na kawe i zaprosili ich do nas....ok no tez dobrze i temat który przechodzimy od paru miesięcy znowu powraca tj reakcja niuni na kogos innego jak mama tata i braciszek....buzia w podkowke i placz albo miałczenie co ostatnio jest hitem jak jej cos się nie podoba kurcze nie wiem jak ja przekonać do innych czasem było dobrze bo zostawiłam ja nawet z moimi rodzicami lub siostra ale ostatnio cos jej się odwidziało moja mala "dzikuska"

Dzoan dziwilas się ze ja tyle zrobiłam chociaż mowilam ze nie miałam sily to już ci spiesze z odp - to był mus niestety ja to musze zrobić bo nawet maz nie wyręczy gdyż on się nie zna na obowiązkach domowych nie mam mu tego za zle bo on ma co innego na glowie a ja skazana jestem na gotowanie pranie prasowanie i sprzątanie kiedyś bylam straszna pedantka i caly dzień sprzatalam bo to az za dokładnie było a teraz ogarniam to w krótkim czasie i tak jest posprzątane

Chwilowo była dziś chrzestna Justynki i przywiozła ciuchy po swoich corkach i to tak dużo tego ze ponad godzine segregowalam a teraz wszystko czeka w kolejce do prania a jestem taka happy bo do roku czasu przynajmniej będzie spokoj z większymi zakupami chociaż nie mowie ze jak mi cos wpadnie w oko to nie kupie

Zamowilam na allegro dwa kombinezony zimowe używane i jeden już przyszedł co prawda sporo za duzy ale nogawki i rękawki wywinelam a w szerokości dobrze ze za duzy to na spokojnie niunie będę ubierala w ciuchy i potem bez problemu ja w nim dopne bo jeden nowy kupil maz i strasznie niepraktyczny bo ma stopki i taki akurat jest i Tysie na sile w go wciskalam.

To by było na tyle chyba i nawet już mogę isc spac dobranoc
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 02:03   #2088
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Wciągnęłam sie w "przepis na życie" kiedyś myślałam że to jakaś kiepska telenowela ale serial jest naprawdę fajny.
A Andrzej jest mistrzem tam leje z niego i Beateńki co odcinek

Ojej ale się musiała maleńka wystraszyć. Dobrze że byłaś obok. U mnie też dziadkowie tak rzadko widzą małą. Kurcze no
Ja oglądałam od poczatku i też mi sie podobał. Beatka super rola. Tż też oglądał. Dobrz że sie skończyło bo to by było już meczące jakby kolejny sezon był.
Fajnie by było jakby ta aktorka co napisała scenafiusz zowu wymyślila coś fajnego

Teso oklaski za 5 miesięcy.

Skończyłam pierwsze.

Synek
Stary 2013-12-09, 02:12   #2089
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja oglądałam od poczatku i też mi sie podobał. Beatka super rola. Tż też oglądał. Dobrz że sie skończyło bo to by było już meczące jakby kolejny sezon był.
Fajnie by było jakby ta aktorka co napisała scenafiusz zowu wymyślila coś fajnego

Teso oklaski za 5 miesięcy.

Skończyłam pierwsze.

A to już nie kręcą nowych odcinków. Ja na 2 sezonie jestem.
Wstyd się przyznać ale nadal oglądam, ostatni odcinek i zmykam spać.

Moja córcia już 7 godz śpi, może kiedyś zacznę to doceniać i bede chodzić spać o normalnej porze

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-12-09, 07:40   #2090
ona8686
Zakorzenienie

Witam
Za oknem deszcz, wiatr i chyba dzisiaj nici ze spaceru.
Noc w miarę ok, 1 pobudka o 2h dostał picie i zasypiał przez godzinę. Dzień przywitaliśmy o 6.
Na ten tydzień mam sporo planów i muszę się z tym ogarnąć, choć lenia mam niesamowitego

Baloniku dziękuje za odpowiedź. Znaleźliśmy coś jeszcze w Radomiu i najpierw będziemy próbować tam.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 08:00   #2091
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
A to już nie kręcą nowych odcinków. Ja na 2 sezonie jestem.
Wstyd się przyznać ale nadal oglądam, ostatni odcinek i zmykam spać.

Moja córcia już 7 godz śpi, może kiedyś zacznę to doceniać i bede chodzić spać o normalnej porze
Skończyli. Jakieś 2tyg temu był ostatni odcinek

Dzień dobry.
Dziś lepsza noc. Karmienie drugie mialm po4. A trzecie po 6. Ovbudził sie wiec i ja bo przy ostatnim zabrałam go do łóżka.

U mnie tez teraz pada deszcz a cala noc sypał snieg ze ulicy nie bylo widac

Synek
Stary 2013-12-09, 09:16   #2092
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Witam się i ja
Coś ciemno dzisiaj i ponuro... no trudno, weekend taki ładny był, kiedyś pogoda musiała się taka se zrobić.
U nas tylko jedno karmienie było!!O 3. i potem 6.40 razem już z pobudką. I nawet czuję się wyspana. Chyba częściej musimy na wycieczki jeździć

Domi: współczuję nocki.

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Hej

Dziś rano nie wiem czemu nie mogłam wleźc na wizaż byliśmy dziś u teściów na wypasionym (jak zwykle) obiedzie potem kawka i ciasto. Tż siostra (przyszła chrzestna Adasia) poszła z nim na spacer więc ja się opychałam ciastem i delektowalam chwilą wolności, ale po pól godzinie już mi się za dzieckiem tęskniło

Wychodzi na to, że czerwone policzki u Młodego to podrażnienie a nie żadna alergia bo rano były już bledsze. A że on teraz namiętnie próbuje zrobić przewrót na brzuszek to ryje buzią po macie, prześcieradle, kocu i mu szczególnie ten lewy policzek podrażnia. Kupiłam dzisiaj ziajkę krem i smaruję. Zobaczymy.
no oby to było to zamiast alergii.

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Hej.

Mykam, dobranoc.

hm.. co to się porobiło. Chyba po którymś skoku rozwojowym tak się dzieje.. z tego co pamiętam. Mam nadzieję, że będzie Cie teraz trochę więcej z nami. Bo tęsknimy.

Misiaczka: odważna pewnie trochę tak, ale jak mówię, maja dobre auto. Co chwilę była pytana, czy wszystko ok. A przede wszystkim dobrze sie czuje i super wygląda. Wiadomo nie łaziliśmy za dużo - łącznie byliśmy 3h, z czego chwilę siedzieliśmy w pizzerii.

Katherine: no to tak wygląda, ze to ten wiek, kiedy nasze dzieci zaczynają się obawiać obcych twarzy.

U nas był taki moment, że Igorek mocno się przyglądał obcym... czasami wygiął buźkę w podkówkę. A teraz jest ok.

Mam nadzieję, że dzisiaj dojedzie do nas w końcu magik do pralki, bo w dużym pokoju mi się taki bałagan zrobił. nie mówiąc o dwóch pojemnikach z brudnymi rzeczami(

Miłego dnia życzę!

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Ona: a czemu ma nie dać rady? pokaż pokaż

Teso: super, że wyjazd się udał. Fajnie czytać taki opis. Zazdroszczę i mam nadzieję, że my też będziemy potrafili się tak zorganizować, żeby wyjeżdżać gdzieś większą paczką.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Teso gratulujemy 5 miesiąca!!

i dzięki temu przypomniałaś mi, że Gałganek kończy dzisiaj 5 miesięcy. I Michaś Anulki - Najlepszego!!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 09:22   #2093
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się i ja
Coś ciemno dzisiaj i ponuro... no trudno, weekend taki ładny był, kiedyś pogoda musiała się taka se zrobić.
U nas tylko jedno karmienie było!!O 3. i potem 6.40 razem już z pobudką. I nawet czuję się wyspana. Chyba częściej musimy na wycieczki jeździć

Domi: współczuję nocki.

no oby to było to zamiast alergii.

hm.. co to się porobiło. Chyba po którymś skoku rozwojowym tak się dzieje.. z tego co pamiętam. Mam nadzieję, że będzie Cie teraz trochę więcej z nami. Bo tęsknimy.

Misiaczka: odważna pewnie trochę tak, ale jak mówię, maja dobre auto. Co chwilę była pytana, czy wszystko ok. A przede wszystkim dobrze sie czuje i super wygląda. Wiadomo nie łaziliśmy za dużo - łącznie byliśmy 3h, z czego chwilę siedzieliśmy w pizzerii.

Katherine: no to tak wygląda, ze to ten wiek, kiedy nasze dzieci zaczynają się obawiać obcych twarzy.

U nas był taki moment, że Igorek mocno się przyglądał obcym... czasami wygiął buźkę w podkówkę. A teraz jest ok.

Mam nadzieję, że dzisiaj dojedzie do nas w końcu magik do pralki, bo w dużym pokoju mi się taki bałagan zrobił. nie mówiąc o dwóch pojemnikach z brudnymi rzeczami(

Miłego dnia życzę!

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Ona: a czemu ma nie dać rady? pokaż pokaż

Teso: super, że wyjazd się udał. Fajnie czytać taki opis. Zazdroszczę i mam nadzieję, że my też będziemy potrafili się tak zorganizować, żeby wyjeżdżać gdzieś większą paczką.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Teso gratulujemy 5 miesiąca!!

i dzięki temu przypomniałaś mi, że Gałganek kończy dzisiaj 5 miesięcy. I Michaś Anulki - Najlepszego!!
Oklaski dla Igiegio i Michasia za 5miesięcy

Synek
Stary 2013-12-09, 09:23   #2094
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

o rany, ale tutaj pusto.... jak mam chwilę to nikogo nie ma... eh eh

Kejt: jak nastrój?

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-12-09, 09:29   #2095
Agrafka86
Wtajemniczenie

Hej.
U nas padał śnieg w nocy. Teraz leje deszcz. Na spacer pewnie nie pójdziemy. Ehh.

09.07.2011 Żona

Stary 2013-12-09, 09:31   #2096
lachryma
Zakorzenienie

Dzień dobry.
U nas pierwsze budzenie przed 7. Nie ma to jak w domu...

Stary 2013-12-09, 09:39   #2097
dzoan
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny..
rany ja zaraz zwariuję.. wygląda na to, że Mały kolejny tydzień zamierza przemarudzić.. no na chwilę nie mogę go zostawić, bo płacz...tylko na rękach czy na nogach posiedzi..najlepiej w pozycji siedzącej dla niego.. widzę, że świat wtedy bardziej go interesuje..ale jak mu przetłumaczyć, że jeszcze za wcześnie

Jeśli napiszę, że męczy mnie ta codzienna rutyna i to że nie mogę w spokoju nawet włosów umyć, wyjdę na złą matkę?

Jedna z przyjaciółek napisała wczoraj smsa czy może nas dzisiaj odwiedzić..a ja najchętniej bym odmówiła.. zwłaszcza, że sama z Małym będę cały dzień.. a on taki zajmujący.. nie wiem co ze mną, ale męczą mnie wszelkie odwiedziny
Ale pewnie nie odmówię, bo już się chyba z miesiąc nie widziałyśmy.

Na dworze znowu wietrznie i pada.. 4. dzień bez spaceru?

dla naszych małych solenizantów! Leosia, Igiego i Michałka

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
czyżby fb? choć ja nie..chciałabym chociaż tutaj być na bieżąco

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Polecicie mi jakieś fajne zabawki dla Dziewczynek 9-cio i 18-to miesięcznych?

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 09:46   #2098
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Agrafka: u nas też jakoś mokro... chociaż nic nie pada przynajmniej

lachryma: w domu zawsze najlepiej

dzoan: no właśnie nie wiem, ja też nie. Teraz dopiero tam zajrzałam. A złą matką nie jesteś tylko zmęczoną, bo pewnie każde odwiedziny jeszcze bardziej wybijają Olusia.. ja dwulatkowi kupiłam plecak od kuzynki Anulki,a drugiemu tunel z ikei: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10192013/ widziałam jak mój chrześniak w tym szaleje

A ja zapraszam do mnie na blog: http://rudymspojrzeniemnaswiat.blogx...en-5-samo_sie/

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-12-09, 09:57   #2099
Neni1984
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44074754]

Edit 2: pierwsze karmienie ....[/QUOTE]
klask i:
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Podaj Kubusiowi wit C- Juvit lub Cebion- 5 kropelek /dobe Albo Ty sie zaraz i wyciagnie przeciwciala z.Twoim mlekiem

A długo podawać? Czy to podaje się codziennie-profilaktycznie?

Brawo dla Igiego i Michasia

Dzięki za odpowiedzi w sprawie pościeli
Więc biorę pod uwagę nr 1, ale poszukam czegoś mniej pstrokatego jeszcze

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Aha i hej zapomniałam się przywitać

I pa, bo muszę się bawić z dzieckiem na macie,bo samo się nudzi
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 10:08   #2100
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

Kejt: jak nastrój?
Trochę lepiej, ale z mężem się dziś nawet nie widziałam, przyjedzie do domu przed 20. No nic. Mam plan iść do lumpka, może mi się humor poprawi
Co do podkówki to mój też tak ma... patrzy na obcych, patrzy... i nagle ale bez płaczu na szczęście

Cytat:
Hej Dziewczyny..
rany ja zaraz zwariuję.. wygląda na to, że Mały kolejny tydzień zamierza przemarudzić.. no na chwilę nie mogę go zostawić, bo płacz...tylko na rękach czy na nogach posiedzi..najlepiej w pozycji siedzącej dla niego.. widzę, że świat wtedy bardziej go interesuje..ale jak mu przetłumaczyć, że jeszcze za wcześnie

Jeśli napiszę, że męczy mnie ta codzienna rutyna i to że nie mogę w spokoju nawet włosów umyć, wyjdę na złą matkę?

Jedna z przyjaciółek napisała wczoraj smsa czy może nas dzisiaj odwiedzić..a ja najchętniej bym odmówiła.. zwłaszcza, że sama z Małym będę cały dzień.. a on taki zajmujący.. nie wiem co ze mną, ale męczą mnie wszelkie odwiedziny
Ale pewnie nie odmówię, bo już się chyba z miesiąc nie widziałyśmy.

Na dworze znowu wietrznie i pada.. 4. dzień bez spaceru?

dla naszych małych solenizantów! Leosia, Igiego i Michałka

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

czyżby fb? choć ja nie..chciałabym chociaż tutaj być na bieżąco

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Polecicie mi jakieś fajne zabawki dla Dziewczynek 9-cio i 18-to miesięcznych?
Skoro jesteś zmęczona to czemu nie odmówisz? Ja wiem, że Ty masz gołębie serce, no ale Dzoan, Kochana. lepiej odmówić niż się wykończyć w pewnym momencie. Ja z przyjaciółką nie widziałam się już 3 miesiące, ale spoko jest między nami.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

oglądam ddtvn. Dwie ciekawostki - fryzura Rutkowskiego i polski Justin Bieber i jego fanki

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości