|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zadomowienie
|
Poszalałam kulinarnie
![]() ![]() także ten... myśle, że zapunktowałam w oczach teściów i reszty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Zadomowienie
|
Halo
nadaję z pociągu ![]() Nancy, ale po co Ci argumenty? Dajesz,bo tak jest w schemacie i koniec dyskusji ![]() Chorym życzę dużo zdrowka. HOPE, co do owej osoby. Jeśli przeglądała wszystkie profile, to prawdopodobnie weszła na nasz wątek,bo kogoś konkretnego szuka. A nie podoba mi się to ![]() Bo taki SZPIEG niewiadomo co chce Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Zadomowienie
|
i zapomniałam
w piątek jak teście zajechali to serwowałam Twojego nancy kurczaka po tajsku ![]() tak, mieliśmy już to badanie i wyszło książkowo prawidłowo, badanie trwało 45 minut i lekarz powiedział, że nie ma żadnych nieprawidłowości i nie widzi sensu,żeby robić je dłużej, Lenova a u Was ile to padanie trwało? Miało jeszcze któreś z naszych dzieciaczków robione eeeg? Lekarz przepisał nam jak to on stwierdził koktajl witaminowy - syrop sedalia z dodatkiem połowki tabletki melatoniny i ćwiartkę b6 + zmiana opkieki nad dzieckiem- czyt. to wy drodzy rodzice wyhodowaliście sobie problem, bo dziecko nosiliście, dajcie tabletki i przestańcie nosić- w końcu się nauczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Zadomowienie
|
Mi się dziś śniło, że kąpałam Olę i zobaczyłam takie ohydne robaki, larwy jakby
![]() ![]() I na szczęście Ola mnie obudziła, a teraz na sama myśl ![]() Dawno nie miałam tak dziwnego snu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | ||||
Zakorzenienie
|
nasze już "leżakują" ale planuję jeszcze jedną partię zrobić w tym tyg
![]() ![]() jeszcze żadnej ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Raczkowanie
|
Fefciu mojemu bardzo często zdarza sie płakac z zamkniętymi oczami a powody różne: w większości ból ząbkowania, ale i zły sen, głód, nie możność zaśnięcia.
Marsi ponawiam pytanko o spotkanie już 100% dostępności ![]() A ja wam jeszcze nie napisałam od czwartku zapisaliśmy Krzysia na basen i razem będziemy chodzić. Natomiast ze smutniejszych rzeczy to chyba małemu zrobiła sie przepuklina pępkowa. Musze iść do lekarza. Bardzo malutka, praktycznie tylko pępek wyskakuje ale jednak trzeba skonsultować :/ Spotkałyście się z tym tematem? Co do diety małego to ja chyba mało mu daję różności i trzeba będzie to zmienić. co sądzicie? 7 cyc na popitkę poranną 9 kaszka (130 ml nigdy więcej) lub jogurt z 2 ciasteczkami dzieciowymi + kilka okruszynek mojego chlebka z masłem i od niedawna wędlinka ale dosłownie pół wagonika 12 -13 obiadek mały 16 cyc na popitke przed zaśnięciem 18 deserek lub drugie danie jak pierwszego mało zjadł 20 owoc (kilka plasterków pomarańczy lub gruszki lub jabłka lub starkowana marchewka) 21.30 pierś na fula do spania No a potem 24, 4 jeszcze budzonko. Czasami częściej jak zęby idą i co 2 h a czasami tylko jedna pobudka ale w naszej karierze było takich nocy tylko 3 ![]() Co Wy sądzicie o moim menu ? dużo mało ? dobrze źle? bo sama już nie wiem? Ps mały nie toleruje mm. Butelka na spacerach z bobo frutem jakimś i w ciągu dnia na popitkę. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3488 |
Zakorzenienie
|
fewciu i Blanuś to wszystko je?
A mi się Bokeh śniła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Raczkowanie
|
Ale nas tu duzo teraz
![]() ![]() u mnie dziś żurek i gołąbki tak że zaraz spadam na kuchnię, a jak mały się obudzi idziemy na spacer i kontroling do kwiaciarni czy wogóle jeszcze stoi bo od czwartku mnie tam nie było hehehe |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Zadomowienie
|
Patrzcie, co znalazłam:
"We śnie, w którym zabijasz robaka zawarty jest taki przekaz, iż wszyscy, którzy stoją ci na drodze, zostaną przez ciebie usunięci, a nawet zniszczeni, jak się to mówi - po trupach do celu" Tylko ja nie zabiłam w końcu żadnego. Ale tz niby jednego zbił :noniewiem" A w ogóle to WIERZYCIE W ZNACZENIE SNÓW? Ja np. z jednej strony myślę, że to tylko podświadomość... ale z drugiej strony kiedyś śnił mi się sen,o którym sennik mówił, że oznacza nieszczęśliwy wypadek w rodzinie. Jak się obudziłam, to się dowiedziałam, że nad ranem mój brat miał wypadek autem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Zakorzenienie
|
Poratujcie: któraś w Was ma może zabezpieczenia szuflad? Odkąd Amelcia nauczyła się otwierać to x razy dziennie mi wyrzuca całą zawartośc komody, rozwala świeżo ułożone.
Te zabezpieczenia dają coś? |
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Zakorzenienie
|
nie nie, Blanuś skazowiec, więc właściwie nie korzysta z tego menu. Zaniosłam kaszkę Holle i puszkę Nautramigenu, więc na śniadanie głównie kaszkę je.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Zadomowienie
|
Ezzo, ale przynosci zrobiłas
![]() A komentarz lekarza... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U Igusia była przepuklina pępkowa jak był malutki. Jeździliśmy z nim na wizyty do chirurga dziecięcego i on mu naklejał takie plastry. Dosyć ucążliwe to było przy kąpieli (teraz to sobie nie wyobrażam jak on sam sobie siedzi w wannie i chlapie wszędzie). I plaster miał być 2 tygodnie naklejony, później 2 tygodnie przerwy żeby skóra odpoczęła i znowu plaster. Zalecienie było takie żeby jak najwięcej mały leżał na brzuszku i ćwiczył mięśnie brzucha żeby się zeszły - bo to ogólnie chodzi o to że między mięśniami brzuszka jest szpara przez którą jelitka się przeciskają i widac to w okolicach pępka właśnie. U dziecka w takim wieku jak teraz są nasze dzieciacki to nie mam pojęcia jak to się leczy, pewnie plastry też ale to idź do lekarza rodzinnego po skierowanie do chirurga dziecięcego. Niby jak do 2 rż nie przejdzie to jakiś zabieg się robi ale u nas chirurg mówił że u 90 % dzieci to mija.
![]() |
#3495 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() U nas fajna nocka, ale wolę nie przechwalać. Próbowaliśmy pobrać Darii siuśki rano do badania na posiew ale się nie udało ![]() ![]() Cytat:
Teraz muszę uważać bo lekarka powiedziała że te krostki co ma to może być skaza białkowa, więc musimy odstawić serki i zobaczyć czy będzie poprawa. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-12-09 o 10:00 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Wtajemniczenie
|
A tak poza tym to teściowa mi rano podniosła ciśnienie na tyle że poranna kawa była zbędna. Wyszłam z domu po wypowiedzeniu zdania że już swoich dwoje dzieci wychowała więc niech teraz pozwoli mi decydować o moim dziecku.
#3497 |
Raczkowanie
|
Ah jeszcze tylko się pochwalę - MIKOŁAJKOWO
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mniaaaaaaaam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a jak tam, masz w kwiaciarni jakies ładne ozdoby świąteczne? ja ostatnio byłam w takiej pięknej kwiaciarni tyle boskich rzeczy ![]() co do snów.... hmmm wierzę że podświadomie możemy generować w swojej głowie różne obrazy... ale czy wierzę w sny jako przepowiednie, sama nie wiem. Mojemu wujkowi i to od storny ojca śniła się moja babcia od strony mamy (czyli nie spokrewnieni ze soba, nie spotykali sie praktycznie ani nic.) A my w nocy dowiedzieliśmy się że zmarła moja babcia a jemu się w nocy śniła. I rano jak się dowiedział to nam to powiedział. Dziwne ![]()
![]() |
#3499 |
Rozeznanie
|
Te teściowe... Co narozrabiała ?
![]() |
#3500 |
Zakorzenienie
|
Lady, ja kupuję bieliznę w "Gabi".
Ezzo, ![]() Sarah, dla Poli na roczek mam sukienkę z Reserved - góra: niebieska prosta bluzeczka, a dól biały w czarne poziome paski. Ja wierzę w znaczenie snów, bardzo dużo mi się sprawdziło. Przepraszam, że to napiszę, ale trochę mnie to ruszyło. Dajecie swoim dzieciom szynki, których składy to zazwyczaj 60% solanki, 20% konserwantów i resztki resztek mięsa, i jest ok, ale jak ja daję Poli parówki z 90% mięsa, to jestem złą matką, bo... daję parówki. Trochę to przykre. Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-12-09 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hje, brakuje mi Twojego avataru :p Btw. wiecie co... po tej akcji z tym okiem..jak mi Amelka wsadzila palec... mialam jeszcze dwie akcje... ostatnio poszłam spac 'w nogi' bo mi ciasno bylo hahaha i tzt jak sie zamachnął swoim wielkim paluchem i ☠☠☠ mnie w oko.. myslalam ze go rozwerwe na kawałki a dziś Amelka mi poprawila, znowu mi wsadzila palca, na szczescie nie tak jak wtedy .. ![]() ![]()
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-12-09 o 10:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale już apowiedziałąm że tylko ciastoo..kawa i jakaś sałatka..moze 2-i koniec-bo to roczek Antonia a nie popijawa w rodzinie. Takl mnie wkurzają uroczystości w tej rodzinie- imieniny starszych...oke wóda..wino-rozumiem, ale jak są urodziny dzieciorków-to niestety jest to samo...dzieci gdzieś tam się bawią a starzy przy stole..jedzą piją....dzieci przylecą na tort...cś zjeść i tyle. U mnie zawsze mam wymyślała dla dzieci konkursy..i tak-rodzinka...rdzice siedzieli przy kawce i ciastku...może i tam jakieś winko sbie sączyli....ale wszyscy raczej kibicowali dzieciom przy konkursach- nagrody były....było fajnie-a tu..masakra!! Do tego my przecież mamy jeden pokój więc impreze musimy u teściow zrobić za ścianą...ale 2 pokoje...t na tyle osób i tak malutko... szkoda gadać bo tylko mi ciśnienie skoczy! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witam się po weekendzie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44073086] A ja właśnie się dowiedziałam, że dziewczynka z mojej pracy się zaczadziła, a brat i rodzice w stanie krytycznym ![]() ![]() Straszne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Zakorzenienie
|
Bosze dziewczyny zaczynam bardziej rozumieć mamy niejadków. Moja Oliwka nie chce jesć nic prócz mleka a i to niewielkie ilości, nie wiem już co robić. Na widok łyżeczki ma odruch wymiotny. Zakładam że to przez zęby no ale ile to będzie trwało. W czwartek i piątek gorączka, a sobote prawie że nic, niedziela ok, dzisiaj od początku, 39 stopni i wymioty, szczękościsk. Może iść do lekarza, żeby upewnić się że to przez zęby a nie jakiś wirus czy inne dziadostwo. Na dole już jedną jedynkę widać, jeszcze nie przebita chyba ale białe jest, na górze tez coś tam widać…. Najgorsze noce. Z piątku na sobotę 4 godziny takiego płaczu z krzykiem że już prawie z nią płakałam, tylko na rękach u mnie ale mogę ją nosić jeżeli dzięi temu mniej ją boli.
Sorki ze nie cytuję ale nadrabiam i dzisiaj będę na bieżąco.
#3505 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do wędlin, ja kupując jednak tez zawsze staram się wybierać takie, które mają jak najwięcej mięsa i mały dostaje, o ile dostaje, taką co ma 90% mięsa z kurczaka a i tak zawsze się zastanawiam co to za mięso, dlatego zbieram się do zrobienia własnych wędlin, nie tylko dla małego, ale myślę, że i nam dorosłym wyszłoby to na dobre. Czasem teściu robi swoją szynkę, a dzisiaj właśnie wyświetlił mi się rano na fb ten przepis i w tygodniu planuje go uskutecznić: http://zdrowe-odzywianie-przepisy.bl...dlina-100.html Edytowane przez ezzo Czas edycji: 2013-12-09 o 10:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
własnie siedzimy z Hanią w namioto cyrku
![]() Black jak tam samplery z Yankee? bo chcę kupić sobie zdecydowałąm się na woski i kominek ![]()
#3508 |
Zakorzenienie
|
ja mam takie z biedry spoko są.
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kochana wracaj do nas ![]() Nie mam jeszcze. Muszę coś poszukać na tablicy albo na allegro (bokeh , ciekawi mnie jaką zamówiłaś). Cytat:
![]() ![]() ![]() Biedactwo ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
Właśnie odnośnie wędliny, Ezzo ja piekę od jakiegoś czasu Blance i nam mięsko na kanapki, szynkę, pierś z indyka cy kurczaka. Polecam. Mięso soczyste, zdrowe.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.