Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII) - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-09, 10:30   #3511
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

hej
deszcz pada, bleeeeee

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
tez ta kurtałe przymierzałam.. ale wlasnie... mam do niej ale.. czuje ze za tyle forsy w niej zmarzne..
zmarzniesz? jak ona puchowa; jak dla mnie, to najcieplejsza kurtka, jaką kiedykolwiek miałam na zimę bo zawsze takie wypiździołki nosiłam

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ciekawe, czy przywiezie chodzik
przygotuj sobie jakąś super przemowę na tą okoliczność i ją zagnij na amen

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
nieśmiało się przywitam

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
a na dzień dobry coś na poprawę nastroju http://www.youtube.com/watch?v=-RWzd3Q-Qtg
:p
ładnie im dzwonią

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
w ogóle muszę wam napisać co mi się śniło... obudziłam się przerażona

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Poszalałam kulinarnie
szacun

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Dawno nie miałam tak dziwnego snu
bleeeeeeee; jakbym się obudziła z takiego snu, to chyba musiałabym całe łóżko sprawdzić, czy żaden robal się tam nie czai

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
A mi się Bokeh śniła w sobotę: że narkotyki rozprowadzała po wątku a dziś w nocy,że miała romans z jakimś swoim nauczycielem

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
A tak poza tym to teściowa mi rano podniosła ciśnienie na tyle że poranna kawa była zbędna. Wyszłam z domu po wypowiedzeniu zdania że już swoich dwoje dzieci wychowała więc niech teraz pozwoli mi decydować o moim dziecku.
ciekawe, co wymyśliła

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Przepraszam, że to napiszę, ale trochę mnie to ruszyło.
Dajecie swoim dzieciom szynki, których składy to zazwyczaj 60% solanki, 20% konserwantów i resztki resztek mięsa, i jest ok, ale jak ja daję Poli parówki z 90% mięsa, to jestem złą matką, bo... daję parówki. Trochę to przykre.
ale szynki są różne, tak samo jak parówki, nie ma co się spinać

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 10:31   #3512
jakajakaja5
Raczkowanie

Cytat:
Patrzcie, co znalazłam:
"We śnie, w którym zabijasz robaka zawarty jest taki przekaz, iż wszyscy, którzy stoją ci na drodze, zostaną przez ciebie usunięci, a nawet zniszczeni, jak się to mówi - po trupach do celu"

Tylko ja nie zabiłam w końcu żadnego. Ale tz niby jednego zbił :noniewiem"

A w ogóle to WIERZYCIE W ZNACZENIE SNÓW?
Ja np. z jednej strony myślę, że to tylko podświadomość... ale z drugiej strony kiedyś śnił mi się sen,o którym sennik mówił, że oznacza nieszczęśliwy wypadek w rodzinie. Jak się obudziłam, to się dowiedziałam, że nad ranem mój brat miał wypadek autem
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Hmmm co do snów to ciężka sprawa, ale mam jeden taki co jak mi się przyśni to pech murowany już kilka razy się sprawdził

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Poratujcie: któraś w Was ma może zabezpieczenia szuflad? Odkąd Amelcia nauczyła się otwierać to x razy dziennie mi wyrzuca całą zawartośc komody, rozwala świeżo ułożone.
Te zabezpieczenia dają coś?
Ja mam i na razie działaja takie zwykłe z baby ono

Cytat:
Dobrze że już lepiej się czujesz Moja mama miała ostatnio tkai atak to tylko na pogotowiu zastrzyk jej dali i odesłali do domu.

Na wigilię mam biało-granatowy sweterek i niebieskie rurki. Na pierwszy dzień świąt jakies inne spodnie i sweterek ae jeszcze nie zdecydowałam NA roczek jeansy takie fajne z lekko obniżonym krokiem na czerwonych szelkach i koszulę błękitną. A na drugie Święta jeszcze ne wiem (bo my mamy jeszcze święta 6-8 styczeń).

U Igusia była przepuklina pępkowa jak był malutki. Jeździliśmy z nim na wizyty do chirurga dziecięcego i on mu naklejał takie plastry. Dosyć ucążliwe to było przy kąpieli (teraz to sobie nie wyobrażam jak on sam sobie siedzi w wannie i chlapie wszędzie). I plaster miał być 2 tygodnie naklejony, później 2 tygodnie przerwy żeby skóra odpoczęła i znowu plaster. Zalecienie było takie żeby jak najwięcej mały leżał na brzuszku i ćwiczył mięśnie brzucha żeby się zeszły - bo to ogólnie chodzi o to że między mięśniami brzuszka jest szpara przez którą jelitka się przeciskają i widac to w okolicach pępka właśnie. U dziecka w takim wieku jak teraz są nasze dzieciacki to nie mam pojęcia jak to się leczy, pewnie plastry też ale to idź do lekarza rodzinnego po skierowanie do chirurga dziecięcego. Niby jak do 2 rż nie przejdzie to jakiś zabieg się robi ale u nas chirurg mówił że u 90 % dzieci to mija.
Dzieki za informację kochana jesteś

Cytat:
mniaaaaaaaam ! mega !

hmmm jak dla mnie to nie Wasza wina... a ta melatonina to co to? jakiś środek nasenny?

o fuuu! blee straszny sen

a jak tam, masz w kwiaciarni jakies ładne ozdoby świąteczne? ja ostatnio byłam w takiej pięknej kwiaciarni tyle boskich rzeczy

co do snów.... hmmm wierzę że podświadomie możemy generować w swojej głowie różne obrazy... ale czy wierzę w sny jako przepowiednie, sama nie wiem. Mojemu wujkowi i to od storny ojca śniła się moja babcia od strony mamy (czyli nie spokrewnieni ze soba, nie spotykali sie praktycznie ani nic.) A my w nocy dowiedzieliśmy się że zmarła moja babcia a jemu się w nocy śniła. I rano jak się dowiedział to nam to powiedział. Dziwne
Nie no raczej u mnie takich rarytaskow nie uświadczysz. Prędzej piękne świąteczne stroiki na grób

Cytat:
Lady, ja kupuję bieliznę w "Gabi".

Ezzo,

Sarah, dla Poli na roczek mam sukienkę z Reserved - góra: niebieska prosta bluzeczka, a dól biały w czarne poziome paski.

Ja wierzę w znaczenie snów, bardzo dużo mi się sprawdziło.

Dajecie swoim dzieciom szynki, których składy to zazwyczaj 60% solanki, 20% konserwantów i resztki resztek mięsa, i jest ok, ale jak ja daję Poli parówki z 90% mięsa, to jestem złą matką, bo... daję parówki. Trochę to przykre.
Chyba to o mnie chodziło Hje ?? No cóż dostałam taką robioną swojską i tyle w temacie. Wiem że tu była ostra dyskusja odnośnie parówek ale szczerze ja się nie wypowiadałam gdyż sama w tym temacie bylam w lesie a krytykowanie kogoś bez własnej wiedzy i doświadczenia uważam za chamstwo. pewnie bardzo zrobiło Ci się przykro wtenczas a na pewno chciałaś dobrze i poprostu po ludzku jak to kiedyś kija napisała nie skomentowalam tego bo nie miałam wiedzy i zdania jeszcze. Niektóre rzeczy maja naprawdę dobre składy i jeśli jest tam same mięso to czemu nie. takie mam zdanie teraz.
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 10:33   #3513
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny obcinała Was taka osoba? https://wizaz.pl/forum/member.php?u=1146696
, weszłam na jej profil a tam przegladajace ame dziewczyny od Nas

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Ania dostała super prezent na Mikołaja. Tylko zupełnie niepotrzebnie producent tego sznureczka przyczepił do niego samochodzik grający..

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
[/COLOR]A ja mam pytanie jedzeniowe- co dajecie maluchom na sniadanie?
bo u nas zwykle kanapka z czyms (szynka, serek, ser zólty), kaszka z płatkami kuku, ewentualnie jajecznica (tylko w niedziele, z dwóch jajek ). Czym mozna urozmiacic młodemu jedzenie? Bo mi sie pomysły skonczyły

i jeszcze- dajecie kiwi? bo u nas jest szał, za to przed mandarynkami zaciska zęby
przewaznie kaszki na wodzie z owocami, czasem tak jak ty chlebek z masełkiem, jogurtem nat. jajecznica
kiwi dalismy pierwszy raz w ten week. i jest szał

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hjakie buty? poka poka ja dzisiaj obchodziłam chyba wszystkie sklepy i nic chyba zbyt wymagająca jestem
ja 2 m-ce kupowałam buty jesienne i .... nic a teraz przyszedł snieg wiec wyciagnelam moje glany

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Dziewczyny
a jakie macie na roczek sukieneczki dla coreczek?
ja mam jeszcze takie, ktore Ola kiedys dostała a nie było okazji załozyc, nic specjalnego nie kupowałam/nie kupuje Ale pewnie i tak skonczy w samych rajstopkach bo w kieckach zle sie raczkuje

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Co do diety małego to ja chyba mało mu daję różności i trzeba będzie to zmienić. co sądzicie?
7 cyc na popitkę poranną
9 kaszka (130 ml nigdy więcej) lub jogurt z 2 ciasteczkami dzieciowymi + kilka okruszynek mojego chlebka z masłem i od niedawna wędlinka ale dosłownie pół wagonika
12 -13 obiadek mały
16 cyc na popitke przed zaśnięciem
18 deserek lub drugie danie jak pierwszego mało zjadł
20 owoc (kilka plasterków pomarańczy lub gruszki lub jabłka lub starkowana marchewka)
21.30 pierś na fula do spania
No a potem 24, 4 jeszcze budzonko. Czasami częściej jak zęby idą i co 2 h a czasami tylko jedna pobudka ale w naszej karierze było takich nocy tylko 3 Życie życie.
Co Wy sądzicie o moim menu ? dużo mało ? dobrze źle? bo sama już nie wiem? Ps mały nie toleruje mm. Butelka na spacerach z bobo frutem jakimś i w ciągu dnia na popitkę.
a dobrze pamietam, ze Twoj jest miesiac młodszy?
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 10:33   #3514
charlizz
Zadomowienie

Cytat:

Ezzo,

Sarah, dla Poli na roczek mam sukienkę z Reserved - góra: niebieska prosta bluzeczka, a dól biały w czarne poziome paski.

a bardzo słuszna uwaga, z tym, że ja już mówiłam-ja sama nie jadam kupnych wędlin, pasztetów i innych.. mój tata sam osobiście robi dla nas szynki, tak hobbistycznie, Oli tylko takie daję. Planuję kupić pierś i dac tacie, by mi zrobił szynkę drobiową
Tak samo jak nigdy chyba nie jadłam dzemu ze sklepu w tym roku nawet ketchup sama robiłam. Także tego

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

pomachałaś mi w mojej mieścinie???
No jak nie jak tak zawsze o Tobie myślę,
I jeszcze w Rembertowie myślę, tylko nigdy nie mogę sobie przypomnieć która to

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Bosze dziewczyny zaczynam bardziej rozumieć mamy niejadków. Moja Oliwka nie chce jesć nic prócz mleka a i to niewielkie ilości, nie wiem już co robić. Na widok łyżeczki ma odruch wymiotny. Zakładam że to przez zęby no ale ile to będzie trwało. W czwartek i piątek gorączka, a sobote prawie że nic, niedziela ok, dzisiaj od początku, 39 stopni i wymioty, szczękościsk. Może iść do lekarza, żeby upewnić się że to przez zęby a nie jakiś wirus czy inne dziadostwo. Na dole już jedną jedynkę widać, jeszcze nie przebita chyba ale białe jest, na górze tez coś tam widać…. Najgorsze noce. Z piątku na sobotę 4 godziny takiego płaczu z krzykiem że już prawie z nią płakałam, tylko na rękach u mnie ale mogę ją nosić jeżeli dzięi temu mniej ją boli.

Sorki ze nie cytuję ale nadrabiam i dzisiaj będę na bieżąco.
Ja bym pędzikiem szła przy takiej temp i wymiotach

Edytowane przez charlizz
Czas edycji: 2013-12-09 o 10:41
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 10:35   #3515
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Właśnie odnośnie wędliny, Ezzo ja piekę od jakiegoś czasu Blance i nam mięsko na kanapki, szynkę, pierś z indyka cy kurczaka. Polecam. Mięso soczyste, zdrowe.
o soczyste mówisz? bo to co teściu piecze jest fajne w smaku, ale właśnie mi się wydaje, że dla młodego może byc troche za suche, podzielisz się przepisem i sposobem pieczenia?
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 10:35   #3516
szklanka19
Zadomowienie

Meneq to serio szczerze współczuję takich temperatur, dla mnie to nie do życia jest. I jeszcze mam prośbę, jak znajdziesz chwilę wrzucisz mi zdjęcie tych karniszów Twoich? Bo Twój opis brzmiał najprościej i musze poszukać czy u nas jest coś takiego

Laurko a okna chociaż otwierają?

Bokeh masakra z tym pchaczem, niech się wypcha i tyle!

Nancy ale mnie zbulwersowała Twoja teściowa nie wiem skąd w niektórych ludziach takie przeświadczenie, że mają wiedzę na każdy możliwy temat, oczywiści jedynie słuszną kciuki za wizytę, obyś nie musiała się denerwować

Szaja masakra z tym zaczadzeniem w tv mówili, że chyba dwa tygodnie temu oni mieli wszyscy sprawdzaną wentylację i co to dało kurczę, strasznie to smutne, jak żyć dalej po czymś takim

Ezzo współczuję nocek i też bym miała opory przed tym lekiem. U nas ostatnio też niesamowite pogorszenie, pobudki co 15-20 minut, histeria nieziemska jeśli nie ma ciumka. Jak jest cyc to jest spokój. Mam nadzieję, że to przez górne jedynki to coś tam widać. Co macie dalej w planach?

Yellow

Hje ja nie podawałam jeszcze wędliny ze sklepu Piekłam indyka albo kurczaka i dawałam takie coś. Sklepowych bym się bała bo tam tona soli jest, a ja póki co unikam.
Zdrówka dla chorowitków!
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 10:39   #3517
jakajakaja5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Bosze dziewczyny zaczynam bardziej rozumieć mamy niejadków. Moja Oliwka nie chce jesć nic prócz mleka a i to niewielkie ilości, nie wiem już co robić. Na widok łyżeczki ma odruch wymiotny. Zakładam że to przez zęby no ale ile to będzie trwało. W czwartek i piątek gorączka, a sobote prawie że nic, niedziela ok, dzisiaj od początku, 39 stopni i wymioty, szczękościsk. Może iść do lekarza, żeby upewnić się że to przez zęby a nie jakiś wirus czy inne dziadostwo. Na dole już jedną jedynkę widać, jeszcze nie przebita chyba ale białe jest, na górze tez coś tam widać…. Najgorsze noce. Z piątku na sobotę 4 godziny takiego płaczu z krzykiem że już prawie z nią płakałam, tylko na rękach u mnie ale mogę ją nosić jeżeli dzięi temu mniej ją boli.

Sorki ze nie cytuję ale nadrabiam i dzisiaj będę na bieżąco.
No ja myśle że jeśli tylko czujesz że coś jest źle, lub bardzo Ciebie niepokoi to idz a co?! Od tego oni są i za to im się płaci.

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
, weszłam na jej profil a tam przegladajace ame dziewczyny od Nas

przewaznie kaszki na wodzie z owocami, czasem tak jak ty chlebek z masełkiem, jogurtem nat. jajecznica
kiwi dalismy pierwszy raz w ten week. i jest szał

ja 2 m-ce kupowałam buty jesienne i .... nic a teraz przyszedł snieg wiec wyciagnelam moje glany

ja mam jeszcze takie, ktore Ola kiedys dostała a nie było okazji załozyc, nic specjalnego nie kupowałam/nie kupuje Ale pewnie i tak skonczy w samych rajstopkach bo w kieckach zle sie raczkuje

a dobrze pamietam, ze Twoj jest miesiac młodszy?
14 grudnia skończy 9 miesięcy. Rwie się do jedzenia bardzo ale ja sama nie wiem co robić. Przy okazji tej przepukliny co małemu zdiagnozowałam to zapytam sie o jego menu też. Ale i Wasze zdanie mnie interesuje bo Krzyś najmlodszy
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 10:40   #3518
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
O rety, ty to masz z tym okiem! może sobie zakładaj takie okulary na gumce, jak spawacz
dobry pomysl, chyba se kupie
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej

zmarzniesz? jak ona puchowa; jak dla mnie, to najcieplejsza kurtka, jaką kiedykolwiek miałam na zimę bo zawsze takie wypiździołki nosiłam
;>taka mi sie wydawala..cienka;> ;> ale moze jeszcze raz pojade ja przymierze ;>

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 10:42   #3519
ezzo
Zadomowienie

Szklanko mamy jeszcze 3 opcje
1. sprawdzić tarczyce
2. badania na alergie
3. pójść do szeptunki

punkt 1 i 2 lekaarze mówią, żeby sprawdzić dla świętego spokoju, ale wątpliwie jest, żeby zarówno nieprawidłowosci z tarczycą czy alergia u 10 miesięczniaka uaktywniały się jedynie nocą przy jednoczesnym bardzo dobrym rozwoju dziecka.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Bokeh melatonina to hormon, który wpływa na regulacje snu czy cyklu dobowego, każdy organizm go wytwarza, al ebyć może niektóre za mało ;>
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 10:42   #3520
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
;>taka mi sie wydawala..cienka;> ;> ale moze jeszcze raz pojade ja przymierze ;>
no bo właśnie ona nie ejst taka nadmuchana wielka, ale w środku ma puch ja w niej od soboty tańcuję przed lustrem i nie wiem, co zrobic

Stary 2013-12-09, 10:43   #3521
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, mnie też złapało jakieś cholerstwo. Chyba od małej się zaraziłam, bo TŻ też smarka, kicha i kaszle. Czuję się do dupy.

A, zapomniałam się Wam pochwalić - Oliwka nauczyła się raczkować, tak już całkiem normalnie. Mój szwagier jej pokazał, jak to się robi i następnego dnia zaczęła sama raczkować. Na razie jest nieśmiała w tej kwestii i trochę się boi, mam wrażenie, chodzić w ten sposób, woli stawać, ale powolutku, powolutku.

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Tez mam ochotę na jakiś horror. Co polecasz?
A jakiego pokroju horrory lubisz najbardziej? Coś wybierzemy, ja to jestem stary wyjadacz, horrory to dla mnie nr 1.

Cytat:

Black jak tam samplery z Yankee? bo chcę kupić sobie zdecydowałąm się na woski i kominek I chyba w prezencie też komuś dam/
Powiem tak - na razie mnie z nóg nie zwaliły. Zaczęłam palenie od najciekawszego wg mnie zapachu i okej, jest ładny, ale w chwili obecnej nie jestem w stanie zrozumieć fenomenu tej firmy... Ot, świeczka zapachowa, w dodatku droga jak cholera. Na razie palę jabłko z choinką , mam jeszcze Cranberry Ice i Sparkling Lemon, a nie przepadam za takimi zapachami, nieciekawe dostałyśmy wg mnie. Wolałabym przetestować jakieś bardziej wymyślne.

Chociaż, jak tak patrzę na allegro, to woski i samplery wcale nie są takie drogie...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-12-09 o 10:46
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 10:50   #3522
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
i zapomniałam
w piątek jak teście zajechali to serwowałam Twojego nancy kurczaka po tajsku

tak, mieliśmy już to badanie i wyszło książkowo prawidłowo, badanie trwało 45 minut i lekarz powiedział, że nie ma żadnych nieprawidłowości i nie widzi sensu,żeby robić je dłużej, Lenova a u Was ile to padanie trwało? Miało jeszcze któreś z naszych dzieciaczków robione eeeg?
Lekarz przepisał nam jak to on stwierdził koktajl witaminowy - syrop sedalia z dodatkiem połowki tabletki melatoniny i ćwiartkę b6 + zmiana opkieki nad dzieckiem- czyt. to wy drodzy rodzice wyhodowaliście sobie problem, bo dziecko nosiliście, dajcie tabletki i przestańcie nosić- w końcu się nauczy Do tej pory nie zdecydowaliśmy się mu tego podać, ale po kilku z rzędu takich nockach zaczynam nad tym myśleć...
Aż przeczytałam dwa razy. I nie wiem czy się śmiać czy płakać
A dla lekarza

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
A tak poza tym to teściowa mi rano podniosła ciśnienie na tyle że poranna kawa była zbędna. Wyszłam z domu po wypowiedzeniu zdania że już swoich dwoje dzieci wychowała więc niech teraz pozwoli mi decydować o moim dziecku.
A co wymyśliła ???

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:

Ezzo,

Powiem tak, ja jakby nawet te parówki miały 100% mięsa bym nie dała. No ale znajomi dawali, każdy robi jak uważa i nikt nie ma prawa mówić Ci że jesteś złą matką
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 10:59   #3523
hope01
Zakorzenienie

ja nie zrobię wędliny bo mi piekarnik nie działa
w ogóle sie zastanawiam jakbym chciała kupić.. jak szukać. Mam pod domem sklep firmowy Szubryt, niedaleko też Poręba (swego czasu bardzo sławny z wyrobów)
szukam w necie ale nic, jedynie te parówki, że Sokoliki dla dzieci są specjalnie

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 11:04   #3524
marsi11
Zakorzenienie

jakaja jeju jaki słodziak
Cytat:
A w ogóle to WIERZYCIE W ZNACZENIE SNÓW?
Ja np. z jednej strony myślę, że to tylko podświadomość... ale z drugiej strony kiedyś śnił mi się sen,o którym sennik mówił, że oznacza nieszczęśliwy wypadek w rodzinie. Jak się obudziłam, to się dowiedziałam, że nad ranem mój brat miał wypadek autem
tak,nawet potafię je interpretować
kiedyś marzyłam by naukowo zająć się badaniem i znaczeniem snów takie marzenia z mlodzieńczych lat
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie

W sobotę tatuś kupił Domci tę książeczkę - Głośne zwierzęta. Jak ją włączyłam to Domcia od razu w płacz
żartujesz????

no a jak tam tatus

jeeezu jak mnie łeb boli, wypiłam wczoraj z TZ czerwone wino, bleeeeee
zdycham dziś
a moje maleńsywo obudziło się w nocy tylko raz o 5.40 na jedzenie i spał prawie do 8 to chyba pierwsza taka nasza nocka

pozdrawiam wszystkie chorowitki
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 11:06   #3525
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
na kawkę???hmm na razie nie mam auta-a może Wy na kawkę???
Neti ja narazie nie Znam wawy
Stary 2013-12-09, 11:07   #3526
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
no bo właśnie ona nie ejst taka nadmuchana wielka, ale w środku ma puch ja w niej od soboty tańcuję przed lustrem i nie wiem, co zrobic

zdjęcie poka !!
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mnie też złapało jakieś cholerstwo. Chyba od małej się zaraziłam, bo TŻ też smarka, kicha i kaszle. Czuję się do dupy.

A, zapomniałam się Wam pochwalić - Oliwka nauczyła się raczkować, tak już całkiem normalnie. Mój szwagier jej pokazał, jak to się robi i następnego dnia zaczęła sama raczkować. Na razie jest nieśmiała w tej kwestii i trochę się boi, mam wrażenie, chodzić w ten sposób, woli stawać, ale powolutku, powolutku.

A jakiego pokroju horrory lubisz najbardziej? Coś wybierzemy, ja to jestem stary wyjadacz, horrory to dla mnie nr 1.

Powiem tak - na razie mnie z nóg nie zwaliły. Zaczęłam palenie od najciekawszego wg mnie zapachu i okej, jest ładny, ale w chwili obecnej nie jestem w stanie zrozumieć fenomenu tej firmy... Ot, świeczka zapachowa, w dodatku droga jak cholera. Na razie palę jabłko z choinką , mam jeszcze Cranberry Ice i Sparkling Lemon, a nie przepadam za takimi zapachami, nieciekawe dostałyśmy wg mnie. Wolałabym przetestować jakieś bardziej wymyślne.

Chociaż, jak tak patrzę na allegro, to woski i samplery wcale nie są takie drogie...
a paliłaś je tak jak wosk w kominku? może tak spróbuj???

o ja tez poproszę jak zrobic wędlinkę samemu u mnie w społem co czwartek są takie świeże wędliny ze świnki i z kurczaka taka pierś upieczona w przyprawach, mi bardzo smakuje no ale nie wiem....
Stary 2013-12-09, 11:08   #3527
marsi11
Zakorzenienie

widzę,że temat parówek i wędlin na tapecie
ja powiem tak, sami nie jemy szynek sklepowych ani parówek, czasem jakąś kiełbaskę więc i moje dzieci tego nie jedzą
ale nie mogę powiedzieć,że ktoś jest złą matką,że karmi w ten sposób swoje dzieci
my świadomie wybieramy pewne rzeczy związane z jedzeniem i tyle, każdy ma inne podejście i nic mi do tego, nie zamierzam nikogo przekonywać, uświadamiać itp

kiedyś próbowałam wpływać na moją teściową by nie kupowała półproduktów a także slodkich jogurtow i gotowych ciast- ale to jak do ściany, w końcu doszłam do wniosku,że to jej sprawa i tyle
Stary 2013-12-09, 11:09   #3528
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny wlasnie wylicytowalam...i tak sobie myślę, że chyba moga byc spodenki???co sądzicie???(zapomnialam że wogóle je licytowalam) http://allegro.pl/show_item.php?item=3767243522
.
Neti. ale za☠iaszcze ... i jaka cena super,

Cytat:
praktycznie wszystko mam z HM albo reserved ale do ślubu i jeszcze jeden do innej sukienki miałam bardotki z Lupoline i bardzo fajne
ja w HM ostatnio kupowałam i dobrze się noszą; ale nie patrzę nigdy na skład, tylko macam
A ja zawsze chcialam staniki z hm miec, ale niestety na moje wielkie cycki nigdy nic tam dobrac nie moglam ... z Lupo mialam duzo bielizny, bo mili swoje stoisko obok mnie w pracy

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44076758]Zyje jeszcze. Obstawiam angine ropna.
Bqawo dla Yae :[/QUOTE]

Matko Aga oby Twoje obstawianie sie nie sprawdzilo... angina to chyba najgorsza choroba jaka mialam wrrrr

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Tak samo jak u moich teściów, ja już tam nie jeżdżę, ale młodego mąż zabiera, zawsze się boję że tam się spoci i na mróz wyjdzie
Ja mam jedną radę dla teściowej, niech weźmie rozbieg i się puknie w ścianę.:
Jestes moim miszczem poprostu za ta rade

Cytat:
ja staniki w h&m kiedyś, ale ostatnio byłam i nic mnie nie powaliło... a muszę nowy ! niecierpię tych mega push up, w ogóle nie lubie push up bo czuję jakbym miała na cycki nałożone drugie cycki i nie wiem gdzie kupić
Laski ! ale się dziś wqrwiłam !!!!!!! umówiłam się z taka laską z tablicy na odbiór pchacza, no i poszłam pod uczelnie gdzie mówła że kończy zajęcia o 16 30, no i byłam na miejscu 16 27 bo jeszcze na zegarku sprawdziłam. nie chciałam za wcześnie bo po co ale się nie spóźniłam. No i co? czekam.... 16 38 napisałam esa że już jestem nic... zaczęłam dzownić to miała wył telefon. czekałam 30 minut na zimnie ! wróciłam wściekła do domu pisze jej esa że mogła napisac że jej nie będzie po czym ona mi odpisuje że czekała do 16 35 ale ja się spóźniłam !!! no na baaaank i się wqrwiłam nie chce już tego jej pchacza....
Poza tym byliśmy u moich rodziców Hania dostała namiot z ikei fajny jest mieścimy sie obie, a my po bonie z sodexo
Aga ! zdrowiej w tym szpitalu i zdrówka dla wszystkich chorych
Masakra co za nieodpowiedzialna cipa

Cytat:
Cześć dziewczyny...
Szaja...Fewciu..Aga? Jak u Was? Lepiej? Myślałam o Was..buziaczki!

Słuchajcie Antonio ma katar od tygodnia..nie jakis duzy ale mu tam hurgocze w nosku czasami i czasem widac wilgotne pod nosiem..odciagam mu(nie wiem jak dajecie radę katarkiem...u nas sie tak wije ze ciezko mu trafic w dziurki)....i czasem pokasluje...ale naprawde czasem-martwic sie?do lekarza?co mu dac? POMOŻECIE?

Neti u mnie lekarkakazala podawac 3x 5 kropli wot c + wapno + masc majerankowa pod nosek ... odciagac gile jesli sa

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
od siostry tz, ten pies byl sprzedany ale wlasciciel sie nie zglosil, mieli ich trzy i nam jednego dali, pod choinkę a 7 stycznia skonczyl rok, czyli rok byl u nich tesciowa caly czas praktycznie w domu do tego 3 inne psy, to samiec, nie jest kastrowany - nie zrobilabym tego psu. odkad u nas jest to tak szczeka, z tym, ze na poczatku maz po opercaji byl w domu, pozniej na w ciazy od szpitala na zwolnieniu, ale zawsze jak wychodzilismy to strasznie szczekał, skomlał w domu, po 10, 15 minutach sie uspokajał
ale zdarzalo sie, ze nakupkał, tutaj do DE jak przyjechalismy to tez czesto wychodzilis,y to nakupkał, albo co o szok w nocy nakupkał,
w łazience, głupi to pies ale to zwierzę, mam takie wyrzuty, mąż mowi, zetam ma lepiej, ale podobno jak slyszy placzace dziecko to lata i szaleje, ale za dzidzia nasza nie byl, tzn, nie robil ja krzywdy czy cos tylko poprostu olewał, i on czesto siedzial ze mna w kuchni ja gotuje a on przy drzwiach i piszczal, albo jak autem jedziemy to siedzi obok nas i piszczy, nie wiem o co kaman
łobuziaczek
Sorki ale mozesz mi wyjasnic to pogrubione ??? o co chooooo, kurde dlaczego ludzie tak mysla ... wiesz, ze kastracja w wielu przypadkach pomaga eliminowac niechciane zachowania u psa... a jesli pies nie jest reproduktorem albo jakims super chempionem wystawowym to jaja sa mu zbedne zupelnie ... pies tonie facet zeby za nimi plakal

spytam jutro mojego tescia jak przyjdzie do mlodej, on jest specem od takich przypadkow

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
dzień dobry

a na dzień dobry coś na poprawę nastroju http://www.youtube.com/watch?v=-RWzd3Q-Qtg
:p

postaram się coś dziś ponadrabiać, bo ostatnio nie mam wogóle czasu za co przepraszam
ale fajnie graja tymi dzwoneczkami

Cytat:
Poszalałam kulinarnie ale teście się dzieckiem zajmowali to miałam troche czasu, no więc była: gęś w czerwonym winie i soku malinowym podana z czerwona kapustą, zrazy ze schabu z suszonymi pomidorami, burrito, makaron z kurczakiem i pieczarkami w w beszamelu z dodatkiem pesto, sałatka z winogron i sera z sosem czosnkowym i zrobiłam tez zwykłą jarzynową sałatkę ale serwowałam ją w takich słonych kruchych babeczkach, a na deser upiekłam ciasto dyniowe i czekoladki zrobiłam
także ten... myśle, że zapunktowałam w oczach teściów i reszty
Ezzo, nie myslalas o master szefie ... zbieram jezor z podlogi

Cytat:
Mi się dziś śniło, że kąpałam Olę i zobaczyłam takie ohydne robaki, larwy jakby szybko złapałam Olę na ręce i kazałam Tżowi to pozabijać, potem patrzę, a one w drzwiach były też. i momentalnie rosły i wyrosły z nich takie potwory wielkości ratlerka, wyglądały jak psy ale takie zmutowane, miały takie zębiska, nogi takie owłosione jak gąsienice, no masakra. i jak tak rosły to bałam się wyjść z łazienki no bo one były w drzwiach i bałam się, że mnie złapią za bożenę no to tuliłam Olę a one mnie zobaczyły i zaczęły się zbliżać i zaczęły mnie atakować. tak wysoko skakały i zębami się czepiały rąk, a ja próbowałam nimi walić o ścianę ale skubane takie twarde były

I na szczęście Ola mnie obudziła, a teraz na sama myśl
Dawno nie miałam tak dziwnego snu

O w morde jaki sen .... chyba bym sie bala usnac po takim
Stary 2013-12-09, 11:10   #3529
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
jakaja jeju jaki słodziak

kiedyś marzyłam by naukowo zająć się badaniem i znaczeniem snów takie marzenia z mlodzieńczych lat

żartujesz????

no a jak tam tatus

jeeezu jak mnie łeb boli, wypiłam wczoraj z TZ czerwone wino, bleeeeee
zdycham dziś
a moje maleńsywo obudziło się w nocy tylko raz o 5.40 na jedzenie i spał prawie do 8 to chyba pierwsza taka nasza nocka

pozdrawiam wszystkie chorowitki
to co znaczy mój ???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 11:12   #3530
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Ah jeszcze tylko się pochwalę - MIKOŁAJKOWO
ale cudeńko
Cytat:
Poszalałam kulinarnie ale teście się dzieckiem zajmowali to miałam troche czasu, no więc była: gęś w czerwonym winie i soku malinowym podana z czerwona kapustą, zrazy ze schabu z suszonymi pomidorami, burrito, makaron z kurczakiem i pieczarkami w w beszamelu z dodatkiem pesto, sałatka z winogron i sera z sosem czosnkowym i zrobiłam tez zwykłą jarzynową sałatkę ale serwowałam ją w takich słonych kruchych babeczkach, a na deser upiekłam ciasto dyniowe i czekoladki zrobiłam
także ten... myśle, że zapunktowałam w oczach teściów i reszty

Cytat:
a u mnie 29 osób...+ 8 dzieci...jak na chrzcinach....no owszem mogę zrbić only dla dziadkó i chrzestnych...-tylko jaka to obraza będzie????
takie małe wesele
Cytat:
hej
deszcz pada, bleeeeee

ale szynki są różne, tak samo jak parówki, nie ma co się spinać
Zgadzam się

U nas całą noc lało i dalej leje. Chyba nigdzie dziś nie wyjdę

Black, zdrówka!
Stary 2013-12-09, 11:12   #3531
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
widzę,że temat parówek i wędlin na tapecie
ja powiem tak, sami nie jemy szynek sklepowych ani parówek, czasem jakąś kiełbaskę więc i moje dzieci tego nie jedzą
ale nie mogę powiedzieć,że ktoś jest złą matką,że karmi w ten sposób swoje dzieci
my świadomie wybieramy pewne rzeczy związane z jedzeniem i tyle, każdy ma inne podejście i nic mi do tego, nie zamierzam nikogo przekonywać, uświadamiać itp

kiedyś próbowałam wpływać na moją teściową by nie kupowała półproduktów a także slodkich jogurtow i gotowych ciast- ale to jak do ściany, w końcu doszłam do wniosku,że to jej sprawa i tyle
to skąd bierzesz wędlinę??
Stary 2013-12-09, 11:22   #3532
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:

Brawo dla Oliwki

Najważniejsze, żeby były straszne Np. mocno przeżyłam Egzorcyzmy Emilii Rose albo Blair Witch Projekt. Ale nie muszą być związane z diabłem. Byle były dostępne w necie i w miarę nowe

Cytat:

żartujesz????

no a jak tam tatus
Hmmm a jak się tego nauczyłaś?

A tatuś ma się dobrze. Nawet wczoraj gofry mi zrobił jak siedzieliśmy z małą

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 11:24   #3533
hope01
Zakorzenienie

Tak w kwestii prezentów. T. kupiła na Mikołaja Dadolowi lokomotywę. Jeździ se, kręci, gra i świcie do wczoraj parą buchała. Podejrzewam że tam gaz jakiś był bo śmierdziało.
Poza tym pociąg od lat 3. Plastik, który przy poważniejszym rzuceniu o podłogę się połamie. Owszem Dawid zaaferowany - przez chwilę. Na blogu o prezentach pisałam (musiałam ładnie bo one mi bloga czytają)
Generalnie wiem że chciała dobrze, ale Dawid już tym rzucać chce. Mogła mu książeczkę jakąś z odgłosami, Dawid w ogóle bardzo zwierzątka lubi.
Poza tym poczułam się niemiło, bo ona faworyzuje swoją wnuczkę, na piedestał by ją wyniosła, non stop że Oliwcia to tamto. Wczoraj mnie wqrzyła bo za moimi plecami do TZ że ma ją zawieźć do niej bo ona dla niej prezent ma (ta łajza Justysia z t. teraz nie siedzi, podejrzewam że chodzi o to że do węgla trzeba by się dołożyć ) i oczywiście się pokłóciliśmy, bo ja też mam zdanie w tej kwestii. Odwiózł ja i musieliśmy jej dać z godzinkę i pojechał po nią w efekcie pojechalismy później do domu niż chciałam.
I fianłowo: Dla Oliwci: kot interaktywny, malowanki, kredki słodycze - na bank dużo więcej kasy niż to dla Dawida.

A i t. jak mi mówiła o zabawce dlaOliwci to mówi że kupiła taką od 2 lat, to dobra będzie. A kuwa nie łaska popatrzyć jaka będzie dobra dla 12 m+? Mówię Wam tak mi się przykro i niemiło zrobiło że masakra
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN2564.jpg (27,8 KB, 16 załadowań)

Stary 2013-12-09, 11:25   #3534
charlizz
Zadomowienie

Marsi, błagam, interpretuj mój sen, bo czuje, że ma on jakieś znaczenie,tym bardziej, że broniłam Olę przed tym czymś, no i przewinął się tam też... no

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 11:27   #3535
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
A, zapomniałam się Wam pochwalić - Oliwka nauczyła się raczkować, tak już całkiem normalnie.

Cytat:
zdjęcie poka !!
wczoraj linka wstawiałam

Stary 2013-12-09, 11:31   #3536
hope01
Zakorzenienie

Elllmi wyszło że Bokeh po łepkach nadrabia nie widziała kurtki, nie widziała, że mi się śniła jako dilerka i niereformowalna uczennica
oj Bokeh
proszę kurtka EMS :http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...szcz%2BBSK/800

Black zdrowiejcie tam i dla Oliwy!

Stary 2013-12-09, 11:35   #3537
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

wczoraj linka wstawiałam
ale na sobie !

Cytat:
Elllmi wyszło że Bokeh po łepkach nadrabia nie widziała kurtki, nie widziała, że mi się śniła jako dilerka i niereformowalna uczennica
oj Bokeh
proszę kurtka EMS :http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...szcz%2BBSK/800

Black zdrowiejcie tam i dla Oliwy!

pfffff :P wczoraj widziałam tzn od Ems ale nie Twój sen

hahahaha a czym dilowałam ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 11:36   #3538
hope01
Zakorzenienie

Ty... no narkotykami
to z soboty na niedzielę
a z niedzieli na dzisiaj to żeś się z jakimś nauczycielem puszczała

Stary 2013-12-09, 11:36   #3539
marsi11
Zakorzenienie

Co do snow, nie jestem wyrocznią heheh tak tylko kiedyś strasznie dużo na ten temat czytałam i potrafiłam je w jakiś sposób tłumaczyć

Charlizz- robaki mogą symbolizować lęki, obawy, zagrożenia,
Ty przed nimi się broniłaś i Olę też

Bokeh a Twoj sen wynika z tego,że zdajesz sobie sprawę,że to tylko internet reszta na biało pewnie jeszcze przeczytałaś info od badzibadzi w k i pewnie stad zasiało się ziarnko niepewności że to tylko wirtualny świat
nie wiem dziewczyny, tak mi się tylko wydaje nie bierzcie tego za wyrocznie
Cytat:
to skąd bierzesz wędlinę??
nie biorę bo nie jemy, nawet nie lubimy zbytnio chyba,że prosciutto albo salami
mięsa pieczemy,jeśli już
[
Stary 2013-12-09, 11:41   #3540
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
A i t. jak mi mówiła o zabawce dlaOliwci to mówi że kupiła taką od 2 lat, to dobra będzie. A kuwa nie łaska popatrzyć jaka będzie dobra dla 12 m+? Mówię Wam tak mi się przykro i niemiło zrobiło że masakra
nie dziwie się, że Ci przykro; mogłaś powiedzieć, że super ta lokomotywa, ale że trochę na wyrost, bo Daduś ją zaraz rozwali
a Filip od teściów tradycyjnie nic nie dostał

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości