|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
2 | 4,76% |
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
2 | 4,76% |
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
17 | 40,48% |
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
11 | 26,19% |
Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
3 | 7,14% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Planuję upiec ciasta: 1. sernik z rosą (bez rosy z czekoladową polewą bo taki uwielbia mój mąż) 2. Ciasto ananasowo kokosowe 3. Ciasto biedronka - biszkopt, bita śmietana, galaretka z owocami ![]() 4. Myslałam jeszcze o jakimś orzechowo-makowym lub piernikowym, ale chyba sobie daruję. Na wigilię chciałabym przemycić do menu: barszczyk czerwony do picia, pierogi z kapustą i grzybami, krokiety z pieczarkami i serem ![]() A teściowa robi makaron z sosem grzybowym który nazywa zupą grzybową (nie znoszę tego dania, fuj fuj), rybkę panierowaną - to już sama spróbuję się wtrącić i zrobić aby była zjadliwa), kompot z suszonych owoców ![]() Na Święta będziemy robić: sałatkę warzywną tradycyjną sałatkę gyros z kurczakiem A o obiadach nie myślę bo teściowa będzie gotować, choć nie lubię jej kuchni, ale cóż będziemy u nich, ja nie mam czasu przy Tymusiu na wymyślanie i szykowanie, to jakoś zboleję niesmakowite dania. ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Tymuś śpi, ja mam wieszać pranie, ale siedzę i nie chce mi się wstać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Zadomowienie
|
Dla Leo,Igi i Michałka-
![]() ![]() Dzoan-na temat rutyny nie powinnam się wypowiadać,bo jestem mamą doświadczoną i teoretycznie nic nie powinno mnie zaskoczyć,ale jednak chodzę z worami pod oczami,a głowę umyłam dopiero dzisiaj po tygodniu u moich rodziców.Mama mi dziecię bujała w kuchni,bo mu tam ładnie bigos pachniał ![]() Neni-nr 1. Ewusia-w zeszłym roku poczytałam na temat witaminy C.Nie ma takich badań,które pokazują jej skuteczność w zapobieganiu przeziębień.Ale ponieważ jestem laikiem,a witamina nam została z okresu przeoperacyjnego(wtedy Jaś spożywał ją z żelazem-lepiej się wtedy wchłania)zapytałam panią dr dwa tygodnie temu podczas bilansu,czy mogę ją dalej podawać.Nie,po co?-brzmiała odpowiedź. malaczarna-u Ciebie lepiej,mam nadzieję? Dziękuję za wsparcie dla Hani.Modlę się o zdrowie dla Niej ciągle. Edytowane przez lemurki_malutkie Czas edycji: 2013-12-09 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
Konto usunięte
|
Lemurki jeszcze ode mnie kciuki
![]() Elaine, masz gdzieś info o tym AIC? Bo nie umiem nigdzie znaleźć. O Mecie mam (Sonisphere?), ale tej reszty nie umiem się dokopać, a chcę posłać TŻowi (on był kiedyś na Slipknocie, a AIC to nasze stare czasy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam do was pytanie.
Ja kp ale daję Kacperkowi też posiłki stałe. Rano kp potem przed południem je jakiś deserek słoiczkowy (pół słoiczka) i dopija mleczkiem moim, po południu jakieś warzywko (pół słoiczka) i dopija mleczkiem, przed kąpielą kaszka i po kąpieli kp na spanie. W nocy wstaje raz na kp. Myślicie że ok? Też dajecie mleczko po jedzeniu? Nie wiem czy dobrze go karmię i cały czas mnie to trapi |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 |
Konto usunięte
|
Starszakowi podaje codziennie łyżeczke tranu, bioaronu oraz soku z aronii robionego przez moją mame, żadnych innych witaminek.
Leonkowi codziennie dwie kropelki D3, probiotyk i to wszystko. |
![]() ![]() |
![]() |
#2137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja daje przed ale ja mam mało mleka i tak zawsze dokarmiam go, często też po posiłku jeszcze daje mu coś do picia bo się domaga |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2138 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Lemurki u mnie podobnie, wiem że nic nie wiem ![]() trzymam kciuki za malutką .. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2139 |
Zadomowienie
|
Perse-dzięki
![]() Ewuś-może masz rację ![]() Mój syn je co godzinę ostatnio;wiedziałam,że po operacji metabolizm się zmienia w ciągu paru tygodni,ale żeby aż tak?Przez to ma kolki straszne. Ale za to ja gada ![]() I ciągle się rusza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2140 | ||||
Zakorzenienie
|
Zaliczamy 3 drzemkę, ciekawe ile będzie trwała
![]() Cytat:
Ale skoro Kacperek jeszcze ciągnie cyca, to znaczy że sie nie najada i jest wszystko w porządku. Gdyby nie chciał mleczka tzn. że sie najadł posiłkiem. ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
Ja to mam dylemat czy zaliczyć wigilię u rodziców a potem u teściów czy teściów zostawić na kolejny dzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Konto usunięte
|
A ja różnie.
Deserek zawsze między posiłkami, a obiadek daję czasami przed mlekiem, czasami po, a czasami między. Zależy od tego, kiedy Artuś śpi, bo jak prześpi porę obiadku i obudzi się np. po 4 godzinach od ostatniego karmienia, to daję mu od razu mleko, bo by mi z głodu umarł :P A potem jeszcze słoiczek. A jak mamy luz czasowy, to daję najpierw słoiczek, a za jakieś 0,5 h mleko. Nie wiem, czy dobrze robię, na razie nie traktuję tych słoiczków jako dań, więc się tym aż tak nie przejmuję, daję tak, żeby nam pasowało. |
![]() ![]() |
![]() |
#2142 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Wtajemniczenie
|
ONA mój zjada cały słoiczek i wcześniej dawalam mm, ale pil tylko 30ml, więc się najada. Teraz daję mu popić herbatą albo sokiem i jest ok. A po 2h od obiadu zjada 150ml.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2144 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Jak zrobię zdjęcia to wstawię ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
30 minut i pobudka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2145 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na podwieczorek daję jabłuszko ok 50ml + łyżkę kaszki manny (wprowadzanie glutenu) A skąd brać mięsko eko dla dziecia?? Narazie dałam dynię z indykiem z hipp, ale wolałabym sama gotować bo te hippy drogie.
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() Zuzia rosnie jak na drozdzach jedt taka fajna kochana zaciesza przekrzykuje smieje sie w glos i jest najwspanialsza na swiecie... brawa dla solenizantow ![]() ![]() kupilam wtesy piekarnik padlo na Amice..i jedtem w niej zakochana w kazdej wolnej chwili cos pichce lol ...wlasnie robie pienika ![]() ale chyba bd musiala isc do Ewusi na doszkolenie hihi pytanie :jakis rzepis ma swiateczne ciasteczka? i muffinki jak macie ![]() potwierdzam ze zostawianje jak sie ma mozliwosc dzieciaczka z kims jest super naladowaniem baterii..my tak od czasu do czasu zostawiamy z moimi rodzicami lub tesciowa ..prawie vo sob zostawiamy mala i jedziemy gdzies..na poczatku serce mnie bolalo strasznie a teraz wiem ze dobrze sie nia opiekuja i tylko dzwonie od czasu do czasu co tam ![]() ale dzis senna ppgpda Zuza ma druga dzemke.. ![]() fajne prezenty dostalyscie od wizazowych mikolajek ![]() cynamonku strasznie sie ciesze ze juz w domu jestescie ![]() hm..ogladalam ddtvn i jak zobaczylam ta rutkowskoego to pomyslalam ze musiala miec odrazu odsysanie tluszczu jak wszystkie top gwoazdy badz mega wyszczuplajaca bielizne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/hipp-bio-mieska-w-...728270702.html Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-12-09 o 12:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Zakorzenienie
|
moja po obiadku czy deserku nie dojada mleczkiem...zacto qypija dziennie po ok 200ml kompociku z jabluszek ale to dobrze niech pije
![]() tak jak w nocy nieraz musze wstac i dac jej sie napic ale nie dziwie sie cieplo jest a powietrze suche od kaloryferow. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2150 |
Zadomowienie
|
No właśnie mięso ze sklepu to się boję dać. Teściowa może mi załatwi cielęcinę ze wsi jakąś niby eko
![]()
![]() |
#2151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2152 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Zakorzenienie
|
Jejku wreszcie mi zasnął Mały zbój w wózku.. Masakra jak mi się rozwył 2 razy tak solidnie.. dawno takiego płacuz u niego nie było..jakby go cos ugryzło..zrobił się fioletowy, zapowietrzył się i MEGA ryk.. aż się wystraszyłam i szybko na ręce.. Z tego płaczu już mi 3 razy ulał, gdzie u niego to rzadkość.. dobrze, że mu tetrę pod brodą zostawiłam, bo by świeży kaftanik znowu obhaftował. Aż żałuję, że zgodziłam się na odwiedziny..ale rano jeszcze nie myślałam, że będzie jeszcze gorzej. No ale nic, może jak przyjaciółka zobaczy jaki Mały ma dzień, to długo nie będzie siedziała, a spotkanie brzydką mówiąc odbębnione
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2154 |
Zakorzenienie
|
kedytka to na co czekasz?daj przepis
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Raczkowanie
|
hejka, podczytuje was, ale jakoś nie wiem co napisać...
kolejny tydzień się zaczął, dzień taki ponury, że nic się niechce... na następny jedziemy z Robciem do rodziców a tż dojedzie po tygodniu do nas, ja pojadę wcześniej pomóc mamie w przygotowaniach... dziś jedliśmy jabłuszko, troszkę kwaśne, ale 1/3 słoiczka wciągnięta... miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Rozeznanie
|
2 i 3/4 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżki gorzkiego kakao 1/2 szklanki cukru 1/2 kostki margaryny lub masła (roztopić) 2 jajka 1 szklanka maślanki nutella (wyjdzie około 1/2 słoiczka - chyba że ktoś lubi dać więcej ![]() Wszystkie suche składniki wymieszać w dużej misce. Margarynę (lub masło) roztopioną rozmieszać z jajkami, dodać maślankę, wymieszać i całość wlać do miski z suchymi składnikami. Lekko wymieszać, tylko do połączenia się obu mas. Nałożyć 1 płaską łyżkę masy do foremek, na to trochę nutelli i przykryć pozostałą masą. Piec ok. 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2158 |
Zakorzenienie
|
U mnie leje wieje i lezymy sobie w lozku
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#2159 |
Rozeznanie
|
A ja idę kończyć sprzątać sypialnie bo chcę tak całkowicie tam posprzątać. Na razie wyjęłam wszystko z szafy i poszłam czytać wizaż
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Konto usunięte
|
Ja chyba od środy będę podawała cały słoiczek obiadkowy+dam popić herbatką. Artek wcina marchewkę aż miło i widać, że po połowie by jeszcze zjadł. Deserek też by zjadł cały, ale boję się zastępować dwóch karmień...
Teraz śpi po mega ryku pt. chce mi się spać, ale walczę. A ja nie wiem, co robić, czy poczytać, czy popisać, czy pospać. Pogoda okropna... Sprzątać nie chcę, bo obudzę Małego, bo mój ku przerażeniu wielu Waszych teściowych sypia w ciszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.