![]() |
#3391 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pedzle do kosmetykow mineralnych
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3392 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sephora ma pędzle własnej marki, ale tanie to one nie są. O wiele taniej wyjdzie kupić coś przez neta, najtańszy pędzel flat top Sunshade https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-flat-top.html kupisz za 20 zł na allegro. Pędzle do minerałów rzadko są dostępne stacjonarnie, bo i same minerały kupuje się głównie przez neta, więc po co drogerie miałyby oferować pędzle, które nie są zbytnio popularne ani kompatybilne z drogeryjną kolorówką. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli obsługujesz ebaya, to i za 10/15 zł na nasze uda Ci się dorwać ![]() A z kupowanych przez dziewczyny używające minerałów i dostępne przez internet w Pl w przystępnych cenach możesz rozejrzeć się za Hakuro czy Lancrone. I jeszcze taka sprawa; wiele dziewczyn preferuje włosie naturalne, ale w przypadku minerałów syntetyki bardzo dobrze się sprawdzają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3395 |
Raczkowanie
|
Wielkie dzięki dziewczyny za wprowadzenie <3
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3396 |
Zadomowienie
|
Nie wiem co mnie dzisiaj napadło, ale postanowiłam sobie poeksperymentować i nałożyłam minerały lateksową gąbeczką namoczoną w wodzie. No może w erze gąbek BB to nic niezwykłego :P Ale, jestem zachwycona efektem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3397 |
Raczkowanie
|
Który lepszy: Flat Top Sunshade Minerals czy Hakuro H50S też Flat Top?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3398 |
Zakorzenienie
|
H50S nie miałam, ale mam H50 i H51 i są dużo lepsze niż Sunshade (te z kolei w zestawie wychodzą taniutko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3399 |
Konto usunięte
|
spadł mi ten wątek z nieba
![]() chcę kupić z annabelle minerals pędzel do korektora pod oczy. mam flat top do podkładu, teraz będę zamawiać kabuki do różu i zastanawiam się czy do pod oczy dobry byłby mini-kabuki, pędzelek do łączenia cieni, czy może poleciłybyście coś innego? nie lubię ciapać wszystkiego jednym pędzlem. w sumie to mogłabym ten korektor nakładać w ostateczności flat topem, ale ciężko mi to idzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3400 |
Zadomowienie
|
Nie rozumiem ostatniej pozycji- o jaki flat top pytasz?
Ma te wcześniej wymienione i zarówno do minerałów jak i ciekłych kosmetyków wolę Sunshade Minerals. H50S jest za mały, H50 za duży jak na flat topa. Można się nim maziać, ale ciężko uzyskać dobre krycie bez plam. Jestem całkowicie zadowolona z jakości zarówno pędzli Hakuro i SM. Moim ulubionym pędzlem do minerałów jest jednak kulka Hakuro H54 ![]() Muszę kiedyś napisać długą wiadomość z porównawczą recenzją różnych pędzli bo mam tego.... multum.
![]() |
#3401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja teraz szukam pędzla do różu/bronzera mineralnego, ktoś coś może polecić? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3402 |
Wtajemniczenie
|
Spotkałyście się z podróbkami pędzli EDM? Te pędzle w ogóle są podrabiane?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fionaaa wcześniej wspomniałam o Eco Tools, używam do różu i bronzerów ![]() dokładnie to ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ush-brush.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3404 |
Raczkowanie
|
Zastanawiam sie nad zakupem pędzla skośnie ściętego do oczu EDM Eye Blending Brush lub EDM Eye Kabuki Blending Brush. Ciekawi mnie śkosny, ale boję się, że będzie trudny w obsłudze. Możecie się wypowiedzieć?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3405 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, myślicie że Hakuro 54 nada się do nakładania primera lub pudru? Potrzebny mi taki wielozadaniowy pędzel, co i puder nałoży i z np. różem sobie poradzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3406 |
Zadomowienie
|
Primer myślę, że owszem, róż także, ale puder? Chyba miejscowo. To mój ulubiony pędzel do lekko kryjących podkładów.
![]() |
#3407 |
Raczkowanie
|
A do pudru mineralnego jakie polecacie?
Przepraszam, jeśli takie pytanie już było, ale nie zdołałam przebrnąć przez cały wątek ![]() Edytowane przez aneczka077 Czas edycji: 2013-12-08 o 16:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3408 |
Zadomowienie
|
Ja do wszelkich pudrów bardzo lubię pędzel Eco Tools
![]() Nakładam czasem nim też podkład mineralny, uzyskuje wtedy lepsze krycie ![]() Ale przy mojej cerze najlepiej sprawuje się stemplowanie wilgotną gąbką. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3410 |
Zadomowienie
|
Do pudru mineralnego pędzel jak do pudru niemineralnego. Różne są preferencje- jak do pudrów lubię rozłożyste, ale nie zbite pędzle, którymi można się omiatać. Mam też pędzel z Eco Tools (starszą wersję) i jak kupiłam, to byłam zachwycona, teraz trochę mniej. Nadaje się do stemplowania pudrem- co stosuję przy fluidach, strzepywania nadmiaru proszku, nałożenie pudru rozświetlającego na boki, ale do omiecenia twarzy w dwóch ruchach już nie.
minthema tak na prawdę nie ma czegoś takiego, co sprawdza się tylko w kosmetykach mineralnych- kosmetyk, jak kosmetyk. Nawet kabuki, najbardziej charakterystyczny, jest powszechnie stosowany w makijażu. Pytanie, czy akurat dany model jest porządny i pasuje Ci kształtem i rozmiarem. Tak, ludzie używają duo fibre do różu, ale zauważyłam, że w PL nie są one zbyt popularne. Ciężko kupić i poza drogim MACiem nie ma w kwc który by się sprawdził wszystkim. Duo fibre jednoznacznie kojarzy mi się z pędzlami do stemplowania podkładami płynnymi, wtedy włosie bazowe musi być dostatecznie zbite, by amortyzować stemplowanie, nie uginać się i nie rozłazić. Większość jednak jest rzadka i miękka, więc malowanie się nimi polega po prostu na mizianiu się w odpowiednim kierunku. Tylko nie wiem, dlaczego wtedy mają podwójne włosie, bo tak samo działa zwykły pędzel z włosiem jednego rodzaju.
Wymiana pędzli, minerałów i nie tylko ![]() Edytowane przez K_cieciorka Czas edycji: 2013-12-08 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi też się kojarzy ze stemplowaniem płynnych podkładów jednak wyobraziłam sobie taki mały duo fibre, idealnie na policzek, delikatnie nabiera produkt więc myślę, że ciężej byłoby sobie zrobić plamy mocno napigmentowanymi kosmetykami mineralnymi. A co do tego Maca, to niestety wiem, jak szukałam jakiegoś fajnego duo fibre to przewijały mi się ciągle MAC-Sephora-Inglot z czego tylko do Macowego nie było żadnych zarzutów. Żal mi jednak pieniędzy na pędzel, szczególnie taki który nie jest niezastąpiony i używałabym go jedynie w jednym celu (nie planuję powrotu do płynnych podkładów) ![]()
![]() |
![]() |
#3412 |
Zadomowienie
|
Ja mam DuoFibre z ELFa. Używałam go do róży, zarówno prasowanych, jak i mineralnych sypańców i sprawował się ok - daje naturalny, delikatny efekt, świetny do mocniej napigmentowanych róży. Dla mnie jednak jest trochę za duży i po prostu wydaje mi się, że nie mogę osiągnąć odpowiedniej precyzji, jakbym miała mniejszy, to dalej używałabym go do różu :P
Wydatek nie duży, bo 20 zł. LancrOne też ma taki produkt, oni mają pojedyncze pędzle nawet dobrej jakości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3414 |
Zadomowienie
|
ELF ma miniaturkę pędzla duo fiber
![]()
![]() |
#3415 |
Zakorzenienie
|
mówisz o tym? http://www.i-lovebeauty.pl/elf-studi...ijazu-p39.html
i tak się zastanawiam bo nie jestem pewna czy to jest ten sam co ten http://www.ladymakeup.pl/sklep/elf-s...bre-84015.html ? Bo długość włosa taka sama ale szerokości w tym drugim nie ma podanej. No i nie wiem jak mam tego małego szukać, jego nazwa jest czymś wyróżniona? ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- a może o ten Ci chodzi? http://alledrogeria.pl/index.php?id_...37fd94cc5f5c06
![]() |
#3416 |
Zadomowienie
|
Te które wkleiłaś, to te "normalne". Miniaturka nazywa się "small stipple brush".
A tak poza tym- nie trudno to znaleźć w necie samemu i np. na stronie elfa porównać sobie duży z małym- wysiłku tyle, co napisanie posta z pytaniem ![]()
![]() |
#3417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3418 |
Konto usunięte
|
Ja używam duo fibre do różu. Nie wyobrażam sobie już innego typu pędzla do tego. Używam już niedostępnego od ok 2 lat pędzla Lumiere Angled Fiber Optic (klik)- jest świetny.
Chyba nie polecam Elfa i tego typu innych... One raczej nie są do kosmetyków mineralnych. Być może by się sprawdziły, ale czy warto ryzykować? Jak wspominałam, niektóre mają takie inne włosie, niezbyt łapiące proszek... Jeśli szukasz fibera, to może coś, co proponują firmy mineralne? Np Coastal Scents- http://allegro.pl/coastal-scents-duo...758612129.html Ma inny kształt, ale działanie podobne- poprzez rozstawienie włosków łatwiej będzie osiągnąc delikatny rumieniec. Mam od paru dni pędzel duo fibre Era Minerals, przeznaczonego do różu i rozświetlacza (klik), ale jeszcze nie testowałam. Kupiłam go do rozświetlacza, ale spróbuję też do różu, jak tylko wyzdrowieję i gdzieś będę szła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3419 |
Zakorzenienie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;44076547]Ja używam duo fibre do różu. Nie wyobrażam sobie już innego typu pędzla do tego. Używam już niedostępnego od ok 2 lat pędzla Lumiere Angled Fiber Optic (klik)- jest świetny.
Chyba nie polecam Elfa i tego typu innych... One raczej nie są do kosmetyków mineralnych. Być może by się sprawdziły, ale czy warto ryzykować? Jak wspominałam, niektóre mają takie inne włosie, niezbyt łapiące proszek... Jeśli szukasz fibera, to może coś, co proponują firmy mineralne? Np Coastal Scents- http://allegro.pl/coastal-scents-duo...758612129.html Ma inny kształt, ale działanie podobne- poprzez rozstawienie włosków łatwiej będzie osiągnąc delikatny rumieniec. Mam od paru dni pędzel duo fibre Era Minerals, przeznaczonego do różu i rozświetlacza (klik), ale jeszcze nie testowałam. Kupiłam go do rozświetlacza, ale spróbuję też do różu, jak tylko wyzdrowieję i gdzieś będę szła ![]() ooo dziękuję pięknie ![]() ![]()
![]() |
#3420 |
Zadomowienie
|
Na iHerb jest limitka RT z duo fiber. Nie kupiłam ich, jak robiłam zamówienie i zaczynam żałować :P
capuccino jaka jest podstawowa różnica między duo fibre a zwykłym pędzlem o takim samym kształcie?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.