|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jeden wieczór przekreślił wszystko
Smutny to wątek.Zerwij, nie zgadzaj się na spotkania, odetnij się od chłopa. A zanim wejdziesz w kolejny związek, to przemyśl sobie kilka spraw. Ten chłop jest bardzo toksyczny, ale Ty też nie lepsza.
Nie wydaję pieniędzy na głupoty (tysięczna para butów NIE JEST głupotą )Miłośniczka butów wszelakich Podskakuję z Mel B. Joga Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą. ---------------------------- Używasz poprawnie? 'Szlak prowadzi na wschód.' 'Szlag mnie trafia.' |
|
|
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
Jeżeli jesteś tak ładna,że nawet zajeci faceci się za Tobą oglądają, to jak myślisz.... dlaczego ludzie/dziewczyny na Ciebie nadają ?
i dlaczego nagadala bzdur kolezanka zakochana w Twoim idiocie? [ z a z d r o s c ]z reszta nie ma to zadnego znaczenia,skoro facet Cie wyzywa i z rękami do Ciebie wyskakuje bo jesteś "dziwka"
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
a mialam podobna sytuacje ( z tym, ze chlopak na imprezie calowal i macal inne ), tez kazal mi "spadac" itp itd, posluchalam go i dzis jestem mega szczesliwa z kim innym
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Z takim człowiekiem cokolwiek byś nie zrobiła byłoby źle. Nie ma co się w ogóle zastanawiać nad powodami, myśleć co się zrobiło, a czego nie, że się tak zachował, analizować szczegółów, rozważać nad tym czyja to wina.
Bo takiego typu zachowań, nie da się rozpatrywać w normalnych kategoriach. Jest to człowiek, którego charakteru już doświadczyłaś i uwierz mi- to jest dopiero początek. Jest to człowiek, który w momentach kompletnie różnych i kompletnie zaskakujących dla Ciebie stanie się agresywny, zaborczy (chociaż to chyba za małe słowo), przepełniony nienawiścią do Ciebie, będzie używał siły oraz słów, których naprawdę nie chciałabyś nigdy od nikogo usłyszeć. Będzie bił, tłamsił, trafiał w Twoje czułe punkty, a Ty obudzisz się za parę lat będąc wrakiem. Sytuacje, które się wydarzyły pokazały, że to własnie taki typ mężczyzny, miałaś okazje poznać go naprawdę, i tak to JEST właśnie człowiek, z którym się zaręczyłaś, tylko wcześniej tego nie pokazywał. Musisz sobie zdać z tego sprawę, pogodzić się z tym i pozwolić sobie zapomnieć. |
|
|
|
|
#35 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
Telenowela. Nadajecie na chlopaka, ale dzieczyna tez swoje robila, tez z lapami leciala. Jak zwykle - facet uderzyc nawet kwiatkiem nie moze, ale kobiecie wolno bic. Chora wizja! Nie cierpie tego stereotypu. W ogole towarzstwo jak ta lala, jakies szemrane imprezy, okropni "znajomi", w tle morze alkoholu i jakies problemy nie powiem skad. Autorko wez siadz na pupie, zajmij sie czyms konstruktywnym bo takie chlanie, lazenie po imprezach z dziwnymi ludzmi wlasnie tak sie konczy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Uciekaj dziewczyno.
Nie wczytywalam sie dokladnie od momentu kiedy napisalas o jakis przepychankach i szarpaniu sie. To CHORE. Jak w ogole mozna do czegos takiego doprowadzic zeby sie tak szarpac? I mowie tu o Tobie i o nim.
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
Damski bokser, uciekaj dziewczyno.
|
|
#39 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;44076084]A ona to co? Meska bokserka chyba w takim razie?:P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] No gdyby mnie facet wyzywał od szmat, dziwek to też bym mu przyłożyła. Z tą różnicą że ja skończyłabym związek po jednym takim pijackim wyskoku.
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skakanie do siebie z rękami,wóda,uchlewanie się..fajnie..... Autorko,przeczytaj sobie to raz jeszcze https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post41989904 i zastanów się. I zrób coś ze swoją agresją. Nie bije się kogoś dlatego,ze opowiada bzdury,nawet jesli to dla Ciebie obraźliwe. Tym bardziej nie bije się z pięści w twarz kilkukrotnie,a pozniej wylewa gorzkie żale.
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2013-12-09 o 00:02 |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;44076084]A ona to co? Meska bokserka chyba w takim razie?:P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] To, że też się szarpała oczywiście nie stawia jej w dobrym świetle. Ale jeśli była zupełnie szczera pisząc posta, do niczego innego się raczej nie można przyczepić. Za to facet wydaje się być patologicznie zazdrosnym i agresywnym ciulem, który nie ma do partnerki za grosz zaufania. Dlatego prawie wszyscy stają po jej stronie. |
|
|
|
|
#43 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;44075754]Telenowela. Nadajecie na chlopaka, ale dzieczyna tez swoje robila, tez z lapami leciala. Jak zwykle - facet uderzyc nawet kwiatkiem nie moze, ale kobiecie wolno bic. Chora wizja! Nie cierpie tego stereotypu. W ogole towarzstwo jak ta lala, jakies szemrane imprezy, okropni "znajomi", w tle morze alkoholu i jakies problemy nie powiem skad. Autorko wez siadz na pupie, zajmij sie czyms konstruktywnym bo takie chlanie, lazenie po imprezach z dziwnymi ludzmi wlasnie tak sie konczy.[/QUOTE]
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;44076084]A ona to co? Meska bokserka chyba w takim razie?:P[/QUOTE] No dokladnie Juz wczesniej pisalam, ze wszyscy przezywaja zachowanie faceta, a nikt nie widzi tego, co robi autorka. Cytat:
Ja bym po prostu wyszla i na oczy on by mnie wiecej nie zobaczyl. Jeszcze jakies sceny z rzucaniem pierscionkiem... A najlepsze i tak to, jak go ktos lal, a ona sobie poszla, by potem wrocic i zobaczyc czy karetki nie trzeba wezwac |
|
|
|
|
|
#44 |
|
.
|
Doczytalam w tamtym watku jak go sprala, a on ja targal za wlosy. Coz, przynajmniej nie musiala osobiscie uzywac rak, skoro ktos mu przywalil.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Przyczajenie
|
skąd ja to znam? ... ciągłe podejrzenia, pisanie aby sprawdzić faktyczność spotkania TYLKO z koleżankami, zdarzyły się popchnięcia, po pijaku wyzwiska ... Ponad 1,5 tyg temu wyszłam z koleżanką do lokalu, przeczytałam takie epitety co ja z kim nie robię (studiuję w innym mieście) ... Sam dał mi do zrozumienia na następny dzień, że chce się rozstać. Ja rozumiałam to i nie zaprzeczałam jednak potem dostałam wiadomość, że mi w ogóle nie zależy, bo tak łatwo odpuściłam. Miałam mu za złe , bo jakby sprawdzał moją reakcję ... Wg niego nie. Obecnie związek jest " w zawieszeniu" , mam ciężkie dni, bo pełno zaliczeń i to zrozumiał, ale zaraz będzie oczekiwał co o nas myślę, a ja mam mętlik w głowie
z jednej strony opiekuńczy i dobry, z drugiej taki furiata po alkoholu i zazdrośnik ...
|
|
|
|
|
#47 |
|
Konto usunięte
|
O nie, przeczytalam poprzednie perypetie bohaterki i pozostaje przy swoim - siebie warci i tyle i nie naskakujcie tylko na niego, bo autorka niestety rowniez stosuje przemoc! Kobiecie wolno a jak facet uderzy to najgorszy ch**?! Nikt nie ma prawa bic nikogo, to jest zle w wykonaniu zarowno kobiet jak i mezczyzn. Zreszta podlotek z liceum i takie akcje notorycznie? I wszedzie pijackie libacje w tle - niestety alkohol trzeba umiec pic a jak sie robi takie akcje to sie pic nie powinno. Zalecam, zamiast robic z siebie ofiare, ogarnac sie i zmienic towarzystwo i ograniczyc alkohol a juz napewno nie uczeszczac w libacjach tego pokroju.
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się z dziewczynami. Nieważne co powie nie powinnaś używać wobec niego przemocy. Jak to się mówi przemoc rodzi przemoc. Zastanów się nad sobą bo jeśli ktoś bije osobę którą się kocha to jest strasznie niepokojące. Osobiście nieraz mam ochotę przywalić swojemu facetowi, ale wiem że nigdy bym mu tego nie zrobiła, chyba że w samoobronie a nie bo się wkurzylam na niego.
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;44078287]O nie, przeczytalam poprzednie perypetie bohaterki i pozostaje przy swoim - siebie warci i tyle i nie naskakujcie tylko na niego, bo autorka niestety rowniez stosuje przemoc! Kobiecie wolno a jak facet uderzy to najgorszy ch**?! Nikt nie ma prawa bic nikogo, to jest zle w wykonaniu zarowno kobiet jak i mezczyzn. Zreszta podlotek z liceum i takie akcje notorycznie? I wszedzie pijackie libacje w tle - niestety alkohol trzeba umiec pic a jak sie robi takie akcje to sie pic nie powinno. Zalecam, zamiast robic z siebie ofiare, ogarnac sie i zmienic towarzystwo i ograniczyc alkohol a juz napewno nie uczeszczac w libacjach tego pokroju.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Popieram. W ogóle ja sobie nie wyobrażam, żeby w wieku Autorki, w okolicach matury przechodzić takie jazdy jak częste picie alkoholu (widocznie nie takie racjonalne skoro wychodzą takie rzeczy), szarpanie się z chłopakiem, wyzwiska, bicia, zaręczyny ( Owszem, koleś nie powinien tak robić/mówić do swojej dziewczyny i jest do odstrzału, ale ty Autorko nie jesteś krystaliczna. Swoje za uszami masz. Zastanów się nad sobą, bo po alkoholu znowu coś w ciebie "wejdzie" i jak ci się coś nie spodoba, to rozkwasisz komuś pół twarzy. Albo kiedyś trafisz na kogoś, kto zrobi ci solidną krzywdę.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
#50 | |
|
sissy that walk
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;44078287]O nie, przeczytalam poprzednie perypetie bohaterki i pozostaje przy swoim - siebie warci i tyle i nie naskakujcie tylko na niego, bo autorka niestety rowniez stosuje przemoc! Kobiecie wolno a jak facet uderzy to najgorszy ch**?! Nikt nie ma prawa bic nikogo, to jest zle w wykonaniu zarowno kobiet jak i mezczyzn. Zreszta podlotek z liceum i takie akcje notorycznie? I wszedzie pijackie libacje w tle - niestety alkohol trzeba umiec pic a jak sie robi takie akcje to sie pic nie powinno. Zalecam, zamiast robic z siebie ofiare, ogarnac sie i zmienic towarzystwo i ograniczyc alkohol a juz napewno nie uczeszczac w libacjach tego pokroju.[/QUOTE]
Poprzednie wynurzenia autorki dopełniły obrazka - dwoje młodych ludzi bawiących się w praską telenowelę. Oboje agresywni, niepotrafiący rozmawiać, z deficytami emocjonalnymi. Oboje powinni zmienić towarzystwo i odseparować się od siebie, ogarnąć trochę w życiu. Przede wszystkim przeraża mnie, jak niby będąc "ofiarą" można po byciu przeciągniętym za włosy po chodniku jeszcze łamać w szale nos swojemu "oprawcy". To nie jest tak, że autorka jest zastraszona - oni się po prostu regularnie tłuką, oboje nad sobą kompletnie nie panując. Jak dwóch kiboli po meczu.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-12-09 o 11:37 |
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co zrobić? olac takiego czuba,który wini ciebie,bo żyjesz,oddychasz i podobasz się facetom. nie daj siebie wcisnąć w arabską burkę
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;44075754]Telenowela. Nadajecie na chlopaka, ale dzieczyna tez swoje robila, tez z lapami leciala. Jak zwykle - facet uderzyc nawet kwiatkiem nie moze, ale kobiecie wolno bic. Chora wizja! Nie cierpie tego stereotypu. W ogole towarzstwo jak ta lala, jakies szemrane imprezy, okropni "znajomi", w tle morze alkoholu i jakies problemy nie powiem skad. Autorko wez siadz na pupie, zajmij sie czyms konstruktywnym bo takie chlanie, lazenie po imprezach z dziwnymi ludzmi wlasnie tak sie konczy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] - masz rację, tyle ze dziewczyna tak naprawdę nie napisała o "złym chłopaku" , mimo że szczegółów nie żałowała, ale jej głównym problemem stali się "źli ludzie", co to szczęścia i planowania ślubu ja pozbawili. Dziewczyna sama jest jak z patoli ostatniej, co nie zmienia faktu, ze nie widzi, iż problem leży w jej i chłopaka patolskich zachowaniach, ona winy upatruje w "innych" , co to obgadując , szczęscia pannę i planowanego ślubu pozbawili. |
|
|
|
|
#53 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#54 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Odpowiedzi chyba nie spodobały się Autorce
|
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Wątpię w kilka rzeczy:
- po 1 to wątpię w to, że autorka zostawi to bydle choć powinna - po 2 bardzo mocno wątpię w to, jak to niby WSZYSCY ludzie mu mówili jak to się nie zachowywałaś. Bardziej obstawiam, że jest chorobliwie zazdrosny i dla niego wszystko jest zdradą a każdy chce Cie tylko przelecieć. To sie bedzie tylko nasilać. A gadanie o innych ludziach to marna próba usprawiedliwiania się. - po 3 Twoje zachowanie autorko też poprawnością nie grzeszy. I nie mówię o 2 sytuacji a o 1. - po 4 czy Ty nie jesteś DDA? Bo jakoś dziwne mi się wydaje, że 19 letnia dziewczyna ma narzeczonego, który ją leje i nikt nie reaguje, że po 1: w tym wieku ma narzeczonego a po 2: co z tym życiem robi. Bardziej to wygląda na zagubioną dziewczynę co się wyrwała z patologicznej rodziny i jest na świetnej drodze do powielenia schematu i stworzenia kolejnej patologicznej rodziny. |
|
|
|
|
#56 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam uważam że autorka jest mimo wszystko ofiarą. Została skrzywdzona przez rodziców/opiekunów skoro dla niej takie zachowanie to norma, ma skrzywione poczucie własnej wartości, jest uzależniona od patologicznego faceta, jest agresywna słownie, fizycznie i psychicznie, niebezpiecznie pije. Do tego ma tylko 20 lat i jeśli moja córka by wylądowała w takim syfie to bym na rzęsach stanęła by ją z tego gó.wna wyciągnąć, a tu nie widzę żadnej reakcji otoczenia.
I owszem przemoc w wydaniu kobiety też jest patologią z którą należy walczyć, z tym że przemoc w tym wypadku jest z obu stron i oboje są agresorami. |
|
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
Oboje macie problem z agresją, własnymi emocjami, stworzeniem normalnego, zdrowego związku. Oboje zachowaliście się źle, wręcz patologicznie. Idź do psychologa, poradź sobie z własnymi problemami, odpuść sobie (przynajmniej na jakiś czas) alkohol, bo Ci nie służy. Później szukaj partnera. Tamtego wykasuj ze swego życia.
|
|
|
|
|
#58 |
|
Rozeznanie
|
"Napisałam, że nic go nie tłumaczy, że tego nie wybaczę, ale nie rozumiem co kierowało osobami, które mu mówiły takie rzeczy.."
Może być tak, że jesteś atrakcyjna i mu zazdroszczą, ale raczej myślę, że trochę nim gardzą i bawią się jego agresją. Widzą jak reaguje na to gadanie więc go nakręcają i mają uciechę. Miej też na uwadze, że dla wielu facetów dziewczyna która dużo z nimi pije jest łatwa choćby w celibacie żyła. I nie wytłumaczysz, że jest inaczej. Dlatego na imprezie, przy facetach warto zachowywać normę. Piwo, kolorowe (lekkie) drinki, ale nie pijaństwo i wódka! Toważystwo Twojego TŻ brzmi na nieźle patologiczne. Nie masz nawet 20 lat. Po co pakować się w znajomość z takimi ludźmi na całe życie? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

)

i dlaczego nagadala bzdur kolezanka zakochana w Twoim idiocie? 
I mowie tu o Tobie i o nim.

z jednej strony opiekuńczy i dobry, z drugiej taki furiata po alkoholu i zazdrośnik ...
. Piłam alkohol, ale nie byłam pijana, szczególnie, że przed przyjściem tam miałam kilkugodzinną przerwę w piciu i kilkanaście minut szłam w mrozie a wiadomo, że zimno jeszcze bardziej otrzeźwia. Nie było tłumu, nie ma opcji, żeby jakiś koleś się znowu do mnie "przykleił", cały czas tańczyłam z kumpelą, później też z tżem i cały czas ja miałam na oku ją, a ona mnie. To jest niemożliwe, żebym się niewłaściwie zachowywała. Powiedziałam kumpeli o tym, była w szoku, ona była praktycznie trzeźwa...