Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-09, 19:17   #4291
lolitka888
Rozeznanie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Nikii super,że Dzidziuś się pięknie rozwija
Ja myślę,że dziewczynka będzie i tak

P.S. klub
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 19:34   #4292
Pallas Ril
Rozeznanie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

O jakiej macie wy mowicie? Mozecie wrzucic jakies zdjecia przykladowe?
Stary 2013-12-09, 19:41   #4293
asiulka_22
Zakorzenienie

Pallas Ril >> chodzi o takie maty do leżenia dla dziecka, coś takiego jak poniżej
Lolitka >> hehe dobreeeeeeeee!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg niemowle_i_mata_edukacyjna.jpg (42,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg smiki-mata-z-grzechotkami-i-zawieszkami-mata-dla-niemowlat-m-iext20277207.jpg (34,1 KB, 5 załadowań)
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 19:42   #4294
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Podajcie przepis na to ciacho - 3 bit
Składniki:
  • 1 puszka masy krówkowej lub puszka słodkiego mleka skondensowanego (500g)
  • ok. 510g herbatników (ok. 75 sztuk. Wychodzą 3 warstwy, każda po ok. 25 herbatników)
  • 400- 500ml słodkiej śmietany 30- 36%
  • 2 opakowania śmietan-fix
  • ok. 50- 100g dowolnej czekolady (u mnie mleczna)
Masa budyniowa:
  • 500ml mleka
  • 2/3 szklanki cukru (= ok. 130g)
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej (ok. 40- 45g)
  • 3 łyżki mąki pszennej (ok. 40- 45g)
  • ok. ¾ kostki masła ( ok. 180g)

Sposób przygotowania:
  1. Jeśli mamy puszkę słodkiego mleka skondensowanego, należy gotować ją w garnku z wodą na małym ogniu przez 3 godz. (Puszka musi być cała pokryta wodą). Jeśli korzystamy z gotowej masy krówkowej, należy najpierw przygotować masę budyniową (według punktu 2), a następnie puszkę z masą krówkową wsadzić na parę minut do gotującej się wody. (Miękka masa krówkowa będzie łatwiej się rozsmarowywała).
  2. Przygotować masę budyniową. 1 ½ szklanki mleka i cukier zagotować. Pozostałe mleko wymieszać dokładnie z żółtkami i mąkami. Dodać do gotującego się mleka, szybko mieszając, aby nie powstały grudki. Chwilkę gotować (około 1 min), aż budyń zgęstnieje. Pozostawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Dalej miksując, dodawać stopniowo zimny budyń.
  3. Formę prostokątną o wymiarach około 35x24cm wyłożyć herbatnikami. (Ja użyłam formy rozciąganej tak, że mogłam ją tak ustawić, aby nie łamać herbatników. U mnie wyszło po 5 herbatników wzdłuż i wszerz).
  4. Na herbatnikach rozsmarować lekko ciepłą masę krówkową. Wyłożyć drugą warstwę herbatników. Kolejno wyłożyć masę budyniową, na nią ostatnią warstwę herbatników.
  5. Ubić śmietanę ze śmietan-fix. Śmietanę wyłożyć na górę i posypać startą czekoladą.
  6. Ciasto wstawić do lodówki, na co najmniej 12 godz.
Smacznego .
Uwaga:
W szybkiej wersji można ugotować 2 budynie waniliowe bez cukru w 500ml mleka, z dodatkiem cukru do smaku. (Cukier można pominąć, chodź ja bym dodała, chociaż trochę). Po ostygnięciu, utrzeć z ¾ kostki masła.

PS. ja poszłam na łatwizne mase krowkowa kupiłam gotowa grzałam w goracej wodzie by była taka bardziej płynna zeby mozna rozsmarowac, i budynie ugotowałam normalnie ;-)

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 19:42   #4295
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Pallas Rill prosze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4b6ada708c73caa5e0ad172296250de4.jpg (78,0 KB, 4 załadowań)

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 19:47   #4296
JJJustynAAA
Zakorzenienie

dziewczyny a ja mam takie pytanie kulinarne...

Co pichcicie dobrego na święta... Ja w tym roku zostaje sama z małżem więc chciałabym go czymś dobry zaskoczyć np w II dzień świąt, a może zaprosimy teściów... Na wielkanoc jak byli u nas robilam ziemniaki zapiekane, lososia z maselkiem czosnkowym i sałatka wiosenna... Szybko i smacznie... A teraz nie wiem... Możecie mi coś polecić...

Poza tym pytam też o zimne dania:
planuje zrobić:
jaja faszerowane,
sałatkę z selerem i ananasem
krokiety ze szpinakiem i serem feta
no i śledzie będe miała pod różną postacią

co wy robicie na święta?? :sbanan :

Mama Franka

Stary 2013-12-09, 19:48   #4297
mala85
Raczkowanie

Witam się po weekendowej
nieobecności.
W sobotę byłam x Lenką na tym disney'u na lodzie, fajnie było a w Gdańsku śniegu po kolana. Nocowaliśmy u teściów. Mała kolejny prezent od mikołaja dostała miał być skromny ten mikołaj,ale zaszalał, a jeszcze u drugiej babci był...
Niestety rano była jakaś niewyraźna i okazało się, że gorączkę dostała, więc spakowaliśmy się i do domu. Dziś od rana lekarz, no i nie obyło się bez antybiotyku. Do piątku nie pójdzie też do przedszkola. A ja tyle planów na ten tydzień miałam :banghead: na męża nie mam zbytnio co liczyć, bo w rozjazdach prawie cały czas.
Żeby nie było zbyt lekko to mnie też coś dopadło :banghead:

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
[B][SIZE=4][COLOR=Red]Oficjalnie otwieram głosowanie :

4. Czwarta część wątku leci, kolejne mamy czują ruchy dzieci.Mamy maj- czerwiec 2014 cz.IV

4 :thumbup:

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
:
No i rozglądałam się na all za bujaczkami i matami dla malucha... No i zastanawiam się czy kupować już (bo znalazłam kilka ciekawych aukcji) czy się wstrzymać i liczyć że ktoś mi coś pożyczy???
My leżaczek z fisher price dostaliśmy z mojej firmy gdy odchodziłam na L4 jak byłam w poprzedniej ciąży. Super się sprawdził. Mała uwielbiała w nim siedzieć, bardzo nam się sprawdził na działce latem i w domu zresztą też. Później dwójce dzieci pożyczalismy a teraz czeka na Leosia.:p

Mate też mamy z fisher price'a mała spędzała dużo czasu ale w krótkim czasie. Hmmm... Jakieś 3 miesiące
może. Od 3 m-ca życia do 6-go, potem już nam wstała i mata wylądowała w szafie. Ona ma takie jakby pałąki u góry na których wiszą zabawki i jak Lena się wspinała po nich to się uginały. Mam nadzieje że teraz nam na dłużej starczy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 19:53   #4298
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:

Co pichcicie dobrego na święta... Ja w tym roku zostaje sama z małżem więc chciałabym go czymś dobry zaskoczyć np w II dzień świąt, a może zaprosimy teściów... Na wielkanoc jak byli u nas robilam ziemniaki zapiekane, lososia z maselkiem czosnkowym i sałatka wiosenna... Szybko i smacznie... A teraz nie wiem... Możecie mi coś polecić...

planuje zrobić:
jaja faszerowane,

Ja ostatnio robiłam np nadziewane papryczki (farsz - ryz ugotowany, mieso mielone, pieczarki, czosnek, i zioła prowansalskie ) nafaszerowałam papryki, na wierzch dałam starty ser zolty i zapiekałam Wszystkim smakowało ;-)

Moze cos z ciasta francuskiego zrob?
Sałatke polecam tradycyjna, jarzynowa, gyros..

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-12-09, 20:00   #4299
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio robiłam np nadziewane papryczki (farsz - ryz ugotowany, mieso mielone, pieczarki, czosnek, i zioła prowansalskie ) nafaszerowałam papryki, na wierzch dałam starty ser zolty i zapiekałam Wszystkim smakowało ;-)

Moze cos z ciasta francuskiego zrob?
.
No papryczki brzmią pysznie tylko czy pasują na obiad świąteczny??

A ja nie jestem aż taka świetna w kuchni żeby ryzykować z ciastem francuskim

może coś prostszego

Mama Franka

Stary 2013-12-09, 20:03   #4300
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
Pallas Ril >> chodzi o takie maty do leżenia dla dziecka, coś takiego jak poniżej
Lolitka >> hehe dobreeeeeeeee!!!
Cytat:
Pallas Rill prosze
Dzieki dziewczyny a to sie nadaje dla niemowlaka? Bo tak na moj gust to dziecko najwczesniej po 4 tym miesiacu pouzywa....

Cytat:

planuje zrobić:
jaja faszerowane,

Ja robie:
Sledz w cebuli i jablkach ze smietana
Salatka warzywna
Barszcz z uszkami
Losos
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...en_croute.html
Roladki
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...a/przepis.html
A na deser:
Piernik staropolski od kaorlak
Czeski
http://gotowaniecieszy.blox.pl/2009/...Grysikowe.html
Jakis tort, jeszcze nie wiem jaki
I salatke owocowa, zeby sie nie zamulic za bardzo

W tym roku rezygnujemy z pierogow ruskich, bo nikomu sie nie chce lepic :P
Stary 2013-12-09, 20:05   #4301
gosius91
Zakorzenienie

Hmm, u nas w pierwszy dzien swiat - jemy to co zostało z wigilii a w II dzien swiat, mama tradycyjnie gotuje rosołek.. I wiadomo cos na drugie.

Cos prostszego ? BIGOS?
rolada schabowa na gorąco z sosem ? No kurcze nie wiem sama

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-12-09, 20:10   #4302
Zytus
Rozeznanie

A co to sie dzieje że tak mało do nadrobienia??
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Oficjalnie otwieram głosowanie :
1. Mamusie maj czerwiec 2014. cz.IV
8. Czy płeć znana czy nie znana, już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy maj- czerwiec 2014 cz.IV
Moje typy.

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
A co macie dziś na obiadek?
Ja wymyśliłam ogórkową, smaka na kwaśne mam
U nas dzis pizza zagościła

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość

Słaba jakoś zdjęcia, bo jakoś ciemno się na dworku zrobiło
Miałam taką piżamkę z żabą i do kompletu była biała w male żabki, bardzo ja llubiłam i jak Igor był starszy to takie bez stopek miał.

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Hej Mamcie uf nie jest mi dane cieszyc sie w pelni ta ciaze, znowu mam mega plamienie, wieczorem ide do ginka

Cytat:

No i rozglądałam się na all za bujaczkami i matami dla malucha... No i zastanawiam się czy kupować już (bo znalazłam kilka ciekawych aukcji) czy się wstrzymać i liczyć że ktoś mi coś pożyczy???

A od znajomej dostałam rogala do spania. Wypiorę pokrowiec i jutro go zamierzam wypróbować, chociaż jestem sceptycznie nastawiona
Ja bym chyba poczekała z zakupem jak minie ten swiateczny szał, bo teraz ceny mogą być troche wyższe.
Jeśli chodzi o matę, to u nas jakoś szalu nie bylo,za to leżaczek sie sprawdzil.
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 20:13   #4303
Pallas Ril
Rozeznanie

Lolitka dzieki serdeczne za polećenie tego topa matowego!!! Wlasnie sobie przejechalam paznokcie i sie zakochalam!! cudo normalnie! ))
Stary 2013-12-09, 20:14   #4304
Zytus
Rozeznanie

A co do kolczyka w pępku, to w pierwszej ciąży wyjęłam jakoś na początku i bez problemu go wlozyłam jakis miesiąc lub 2 miesiące po porodzie.
10.04.2014

Stary 2013-12-09, 20:21   #4305
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny a to sie nadaje dla niemowlaka? Bo tak na moj gust to dziecko najwczesniej po 4 tym miesiacu pouzywa....

Ja robie:
Sledz w cebuli i jablkach ze smietana
Salatka warzywna
Barszcz z uszkami
Losos
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...en_croute.html
Roladki
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...a/przepis.html
A na deser:
Piernik staropolski od kaorlak
Czeski
http://gotowaniecieszy.blox.pl/2009/...Grysikowe.html
Jakis tort, jeszcze nie wiem jaki
I salatke owocowa, zeby sie nie zamulic za bardzo

W tym roku rezygnujemy z pierogow ruskich, bo nikomu sie nie chce lepic :P
Tak nadaje się dla niemowlaka, leży sobie w tym i się przygląda, widziałam jak 2 mc dziecko było w to zapatrzone...

Dzieki za przepisy i łosoś i roladki wyglądają przepysznie.
Te roladki można zrobić np 2 dni przed podaniem czy nie bardzo???

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Hmm, u nas w pierwszy dzien swiat - jemy to co zostało z wigilii a w II dzien swiat, mama tradycyjnie gotuje rosołek.. I wiadomo cos na drugie.

Cos prostszego ? BIGOS?
rolada schabowa na gorąco z sosem ? No kurcze nie wiem sama

Nie lubimy z mężem bigosu. A schab z sosem wydaje mi się za pospolity...
szukam czegoś wyszukanego ale nie zbyt trudnego... I takiego które wyjdzie mi na pewno ... ciekawe czy jest coś takiego

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Lolitka dzieki serdeczne za polećenie tego topa matowego!!! Wlasnie sobie przejechalam paznokcie i sie zakochalam!! cudo normalnie! ))

zrób zdjęcie i co to jest top matowy

Mama Franka

Stary 2013-12-09, 20:29   #4306
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witajcie, dopiero jestem, Hania dopiero zasnęła od 19 a to wszystko przez to, że przed 15 kimnęła się na 30 minut na spacerze i proszę od razu jaki problem z zaśnięciem.. ciekawe czy noc przez to będzie lepsza

Nikii super, że dzidziuś ma się dobrze, to jest najważniejsze a płeć to już kwestia podrzędna ale kurcze jednak znowu będziecie czekać, daj znać kiedy połówkowe

Justyna, zdecydowanie lepiej sobie rozłożyć wydatki w czasie, my też tak robiliśmy przy Hani, teraz mamy dużo mniej do kupienia, ale też nie planujemy kupować wszystkiego naraz, tylko pewnie gdzieś w lutym zaczniemy i rozłożymy na te 4 miesiące
Co do świąt to hmm.. nie wiem czy pamiętam o wszystkim ale na pewno robimy z mamą: ryby po japońsku, ryby w occie (uwielbiam ryby ), śledzie jeszcze nie wiemy jak zrobione, 3 sałatki jakieś.. na pewno zwykłą jarzynową, jakąś z ryżem i curry i moją ulubioną z ryżem i owocami, robimy galart z nóżek (to tata uwielbia ) i z kurczaka, schab i karkówkę pieczone i do tego sos tatarski, będzie oczywiście kapusta z grzybami potem wrzucona do bigosu , jakieś wigilijne potrawy typu makiełki, robimy oczywiście barszcz z uszkami i karpia smażonego.. co tam jeszcze? Nie pamiętam więcej a no i z 4 blachy ciasta do tego jeszcze 12 makowców bo tyle się u nas robi
A jeszcze dla dzieciaków rosół na obiad i na wigilie na obiad zupę pieczarkową, bo do kolacji zgłodniejemy

Magdi, ja Ci przepisu na 3bita nie podam, bo nie znam, ale polecam Ci ciasto, bo pyszne, jadłam właśnie w ten weekend

Mała zdrówka dla Lenki

Pallas, mata się nazywa edukacyjna ja kładłam Hanię gdzieś po 2 miesiącu, na początku sobie leżała i patrzyła, chwytać zaczęła dużo później a potem się przemieszać z maty na podłogę
Muszę też skoczyć po tego topa matowego uwielbiam malować paznokcie

Mam wizytę za równo dwa tygodnie, Wy też tak macie, że odliczacie dni do Waszych wizyt i jak mija kolejny to się cieszycie, że coraz bliżej czy tylko ja jestem taka dziwna?
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 20:32   #4307
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
nie ma za co
Stary 2013-12-09, 20:34   #4308
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Justyna, zdecydowanie lepiej sobie rozłożyć wydatki w czasie, my też tak robiliśmy przy Hani, teraz mamy dużo mniej do kupienia, ale też nie planujemy kupować wszystkiego naraz, tylko pewnie gdzieś w lutym zaczniemy i rozłożymy na te 4 miesiące
Co do świąt to hmm.. nie wiem czy pamiętam o wszystkim ale na pewno robimy z mamą: ryby po japońsku, ryby w occie (uwielbiam ryby ), śledzie jeszcze nie wiemy jak zrobione, 3 sałatki jakieś.. na pewno zwykłą jarzynową, jakąś z ryżem i curry i moją ulubioną z ryżem i owocami, robimy galart z nóżek (to tata uwielbia ) i z kurczaka, schab i karkówkę pieczone i do tego sos tatarski, będzie oczywiście kapusta z grzybami potem wrzucona do bigosu , jakieś wigilijne potrawy typu makiełki, robimy oczywiście barszcz z uszkami i karpia smażonego.. co tam jeszcze? Nie pamiętam więcej a no i z 4 blachy ciasta do tego jeszcze 12 makowców bo tyle się u nas robi
A jeszcze dla dzieciaków rosół na obiad i na wigilie na obiad zupę pieczarkową, bo do kolacji zgłodniejemy

Mam wizytę za równo dwa tygodnie, Wy też tak macie, że odliczacie dni do Waszych wizyt i jak mija kolejny to się cieszycie, że coraz bliżej czy tylko ja jestem taka dziwna?
ło matko dla ilu osób robicie święta????

Nie jesteś dziwna. Jesteś normalna. Ja mam wizytę w środę i już się nie mogę doczekać...

Mama Franka

Stary 2013-12-09, 20:35   #4309
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Tak nadaje się dla niemowlaka, leży sobie w tym i się przygląda, widziałam jak 2 mc dziecko było w to zapatrzone...

Dzieki za przepisy i łosoś i roladki wyglądają przepysznie.
Te roladki można zrobić np 2 dni przed podaniem czy nie bardzo???

zrób zdjęcie i co to jest top matowy
Mysle, ze mozna. Ja planuje je robic w poniedzialek, ale licze na to ze zjemy jeszcze w drugi dzien swiat. Takie miesko im wiecej sie podpieka tym sie robi mieksze, wiec mysle ze spokojnie moze ze 3 dni lezec.

Co do topa to kupilam to:

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-top-coat.html

Efekt jest po prostu powalajacy. Pazurki wygladaja jakby je ktos aksamitem oblozyl

Niestety pisze z ipada i tu jest tragiczny aparat, wiec sie nawet nie sugerujecie. W ogole kolor mam ciemna sliwka, a na zdjeciu wyszedl brazowy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (109,4 KB, 46 załadowań)
Stary 2013-12-09, 20:37   #4310
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Zmykam na kolację, pod prysznic i do łóżka.
Mikołaj przyniósł mi książkę "Imię wiatru" i zamierzam się w nią zaczytać.

Miłego wieczorku mamuśki

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Mysle, ze mozna. Ja planuje je robic w poniedzialek, ale licze na to ze zjemy jeszcze w drugi dzien swiat. Takie miesko im wiecej sie podpieka tym sie robi mieksze, wiec mysle ze spokojnie moze ze 3 dni lezec.

Efekt jest po prostu powalajacy. Pazurki wygladaja jakby je ktos aksamitem oblozyl

Niestety pisze z ipada i tu jest tragiczny aparat, wiec sie nawet nie sugerujecie. W ogole kolor mam ciemna sliwka, a na zdjeciu wyszedl brazowy
Po pierwsze dzięki za odpowiedz
Po drugie masz śliczne paznokcie

po trzecie już mnie nie ma... Dobrej nocki

Mama Franka

Stary 2013-12-09, 20:38   #4311
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Masz pierscionek zareczynowy z Aparta? bo moj chyba identico
Stary 2013-12-09, 20:41   #4312
Zytus
Rozeznanie

Cytat:

Czyżby apartowski pierscionek??

A ja chyba musze odwiedzić rossmana..
10.04.2014

Stary 2013-12-09, 20:41   #4313
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Hej Mamcie uf nie jest mi dane cieszyc sie w pelni ta ciaze, znowu mam mega plamienie, wieczorem ide do gink
Kciuki, żeby wszystko było dobrze

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Małż zaproponował, że sam dziś pojedzie z Milą na basen...a ja mam w tym czasie odespać nieprzespaną noc...
Więc zaraz zmykam do domu, ubiorę Milę, spakuje im torbę i niech lecą. A ja idę do łóżka. Tylko oczywiście już mam w głowie mnóstwo obaw jak oni sobie sami tam poradzą Ogarnięcie takiego małego dziecka po basenie wcale nie jest takie proste Ale pokusa spania wygrała...
Brawa dla Tżta Ja ledwo małego ogarniałam kiedyś, pełen podziw I jak sobie poradził?

Cytat:
ja takie bujaczki leżaczki to napewno uzywane kupie, na allegro, czy tablicy.
a co myslicie o koszu mojżesza? ja sie chyba też zdecyduje
Ja sie nad koszem zastanawiałam, bo do sypialni nam łóżeczko nie wejdzie teraz :p Podpytałam bratową bo mieli dla małego i odradzała, bardzo niewygodne dla dziecka, napewno nie do spania na noc

Cytat:
Napisane przez mala85 Pokaż wiadomość
Witam się po weekendowej
nieobecności.

Niestety rano była jakaś niewyraźna i okazało się, że gorączkę dostała, więc spakowaliśmy się i do domu. Dziś od rana lekarz, no i nie obyło się bez antybiotyku. Do piątku nie pójdzie też do przedszkola. A ja tyle planów na ten tydzień miałam :banghead: na męża nie mam zbytnio co liczyć, bo w rozjazdach prawie cały czas.
Żeby nie było zbyt lekko to mnie też coś dopadło :banghead:
Zdrówka dla Was
Lenka po pół roku zaczęła wstawać ?

Cytat:
A ja nie jestem aż taka świetna w kuchni żeby ryzykować z ciastem francuskim

może coś prostszego
A nie, to własnie najprostsza sztuka
Zdradze mój "przepis" ale ciii Kupuje łososia takiego przyprawionego w sosie jakimś z Biedrony, zawijam w ciasto francuskie, ewentualnie jakoś ozdobnie, piekę i gotowe Ale Tżtowi nie mówie że to tak raz dwa
U nas obowiązkowo uszka smażone

A ciasto chyba odpuszczę, chociaz głupio nie piec, ciasteczka napewno Choć może upiekę i babci zawieziemy

Nikki no co za wiercioch ciotki nadal trzyma w niepewności Ważne ze zdrowe

Ide dalej kartki wypisywac :p Tż ma teraz takie trasy, ze ja w ciągłym stresie, jeszcze w pt wieczorem impreza Mikołakjowa pod Wawa

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 20:44   #4314
asia27100
Zakorzenienie

dziewczyny mam jakies lekkie skurcze w podbrzuszu.... regularni cos mnie tam ściśnie... nie wiem o co kaman, wczesniej nie miałam zadnych problemów a ewetualne kłucia czy bóle były już jakis czas temu i nieregularnie. teraz się zaniepokoiłam... tym bardziej że dziś ewidentnie cały dzień poleguję....

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 20:44   #4315
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
ło matko dla ilu osób robicie święta????

Nie jesteś dziwna. Jesteś normalna. Ja mam wizytę w środę i już się nie mogę doczekać...
Hm noo wstępnie dla 13 + Hania, ale do tego dojdą jeszcze goście, którzy wpadają na pół dnia i jedzą z nami ciasto i kolację, czyli dodatkowo 10, a no i możliwie, że przyjedzie na święta siostra mojego taty z rodziną, czyli 3 osoby jeszcze.

Cytat:

Jutro idę do rossmana

W ogóle chciałam pisać, ze fajny brązowy lakier, ale doczytałam
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 20:53   #4316
meniaa94
Wtajemniczenie

Jeju a Wy z potrawami na święta mi tu wyskakujecie ... jak ja sama nie wiem co zrobić
Mam zamiar zrobić na wigilie sama pierogi z kapustą i z grzybami do barszczu ( a idziemy na wigilię do moich rodziców,ale trzeba jednak coś zrobić i zanieść ) ... sałatkę z makaronem ryżowym i rozdzielę na dwie części,jedna z paluszkami krabowymi a druga z kurczakiem bo nie wszyscy paluszki krabowe zjedzą,myślałam jakąś szynkę upiec ale kompletnie nie wiem co dokładnie,aaa i pierniczki zrobię w następnym tygodniu
Coś jeszcze może wymyślę bo mama zrobi dużo potraw i tak ...

Wymyśliłam co kupię dla tż'ta ... bo chciał chodzić na siłownię a nie ma teraz czasu,a Gabrysia się urodzi to tak samo tego czasu będzie mniej ... w tygodniu następnym wyciągnę brata ciotecznego i się przejdziemy po hantle do ćwiczeń,będzie sobie pakował bicepsy w domciu
Planuję mu takie kupić jeden po 10-12 kg ... więc musi ktos mi je nieść,nie wiem jak ja je spakuję i mu je dam
Chyba schowam gdzies do szafy i na święta go tam zaprowadzę i powiem żeby sobie to delikatnie wziął
Stary 2013-12-09, 21:07   #4317
VwVampirka
Zakorzenienie

Tak piszecie o świątecznych potrawach, ja też będę musiała o czymś pomyśleć... pojedziemy jednak do moich rodziców, więc w grę wchodzą tylko rzeczy na zimno, tzn na pewno upiekę ze 2, 3 ciasta (jeszcze nie wiem jakie) i do tego może jakaś sałatka... pomyślałam też o łososiu o którym wspominałyście, ale czy my na pewno możemy go jeść?

Niki, super, że dzidzia zdrowa

Cytat:
teraz jesteśmy w wątku "Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. A JA JESZCZE NIE POCZUŁAM!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
w wątek przeminie a ja dalej nie poczuje...
No to się połóż i nasłuchuj... jeszcze szansę masz, bo wątek mocno zwolnił

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam jakies lekkie skurcze w podbrzuszu.... regularni cos mnie tam ściśnie... nie wiem o co kaman, wczesniej nie miałam zadnych problemów a ewetualne kłucia czy bóle były już jakis czas temu i nieregularnie. teraz się zaniepokoiłam... tym bardziej że dziś ewidentnie cały dzień poleguję....
A ja cały dzień leżę plackiem a mimo to cały czas brzuch mi twardnieje i puszcza... Pewnie dzieć...

Wiecie co, mam problem z lokalizacją w przestrzeni brzucha Wczoraj przechodziłam obok kuchenki i wlazłam na gorącą patelnię, a przed chwilą jak smażyłam jajka i chciałam sięgnąć po szpachelkę do obracania, to zahaczyłam o rączkę patelni i całe jaja (w zasadzie już gotowe) wylądowały na podłodze To były ostatni jaja w lodówce, a taką miałam na nie ochotę Na szczęście TŻ kupił mi nowe

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde

Edytowane przez VwVampirka
Czas edycji: 2013-12-09 o 21:08
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 21:11   #4318
agaaga89
Zakorzenienie

Nikki cieszę się, że z maleństwem wszystko wporządku a co do płci, to według mnie do połówkowego nigdy nie ma pewności, więc strzelać sobie można jeszcze trochę i się dowiesz kto tam mieszka

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 21:20   #4319
anulka3999
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny

nie nadrabiam, bo jestem padnieta...wybaczcie.

Śpieszę z nowinkami, byłam dzis w P-ńiu w HM i widziałam wyprzedaże odzieży ciążowej oczywiście obkupiłam się, w spodnie, bluzkę i bieliznę ciuszki od 30 zł
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 21:22   #4320
Seleniti
Zadomowienie

Vampirko proszę http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...ciezarnej.aspx w każdym bądź razie łososia można

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości