|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Nikii super,że Dzidziuś się pięknie rozwija
Ja myślę,że dziewczynka będzie i tak ![]() P.S. klub |
|
|
|
#4292 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
O jakiej macie wy mowicie? Mozecie wrzucic jakies zdjecia przykladowe?
|
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
Pallas Ril >> chodzi o takie maty do leżenia dla dziecka, coś takiego jak poniżej
Lolitka >> hehe dobreeeeeeeee!!! |
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
Składniki:
Sposób przygotowania:
Uwaga: W szybkiej wersji można ugotować 2 budynie waniliowe bez cukru w 500ml mleka, z dodatkiem cukru do smaku. (Cukier można pominąć, chodź ja bym dodała, chociaż trochę). Po ostygnięciu, utrzeć z ¾ kostki masła. PS. ja poszłam na łatwizne mase krowkowa kupiłam gotowa grzałam w goracej wodzie by była taka bardziej płynna zeby mozna rozsmarowac, i budynie ugotowałam normalnie ;-)
|
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
Pallas Rill prosze
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a ja mam takie pytanie kulinarne...
Co pichcicie dobrego na święta... Ja w tym roku zostaje sama z małżem więc chciałabym go czymś dobry zaskoczyć np w II dzień świąt, a może zaprosimy teściów... Na wielkanoc jak byli u nas robilam ziemniaki zapiekane, lososia z maselkiem czosnkowym i sałatka wiosenna... Szybko i smacznie... A teraz nie wiem... Możecie mi coś polecić... Poza tym pytam też o zimne dania: planuje zrobić: jaja faszerowane, sałatkę z selerem i ananasem krokiety ze szpinakiem i serem feta no i śledzie będe miała pod różną postacią co wy robicie na święta??
|
#4297 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam się po weekendowej
nieobecności. W sobotę byłam x Lenką na tym disney'u na lodzie, fajnie było a w Gdańsku śniegu po kolana. Nocowaliśmy u teściów. Mała kolejny prezent od mikołaja dostała miał być skromny ten mikołaj,ale zaszalał, a jeszcze u drugiej babci był... ![]() Niestety rano była jakaś niewyraźna i okazało się, że gorączkę dostała, więc spakowaliśmy się i do domu. Dziś od rana lekarz, no i nie obyło się bez antybiotyku. Do piątku nie pójdzie też do przedszkola. A ja tyle planów na ten tydzień miałam :banghead: na męża nie mam zbytnio co liczyć, bo w rozjazdach prawie cały czas. Żeby nie było zbyt lekko to mnie też coś dopadło :banghead: Cytat:
4 :thumbup: Cytat:
Mate też mamy z fisher price'a mała spędzała dużo czasu ale w krótkim czasie. Hmmm... Jakieś 3 miesiące może. Od 3 m-ca życia do 6-go, potem już nam wstała i mata wylądowała w szafie. Ona ma takie jakby pałąki u góry na których wiszą zabawki i jak Lena się wspinała po nich to się uginały. Mam nadzieje że teraz nam na dłużej starczy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkim smakowało ;-)Moze cos z ciasta francuskiego zrob? Sałatke polecam tradycyjna, jarzynowa, gyros.. |
|
|
|
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nie jestem aż taka świetna w kuchni żeby ryzykować z ciastem francuskim ![]() może coś prostszego
|
|
#4300 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a to sie nadaje dla niemowlaka? Bo tak na moj gust to dziecko najwczesniej po 4 tym miesiacu pouzywa....Cytat:
Ja robie: Sledz w cebuli i jablkach ze smietana Salatka warzywna Barszcz z uszkami Losos http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...en_croute.html Roladki http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...a/przepis.html A na deser: Piernik staropolski od kaorlak Czeski http://gotowaniecieszy.blox.pl/2009/...Grysikowe.html Jakis tort, jeszcze nie wiem jaki I salatke owocowa, zeby sie nie zamulic za bardzo W tym roku rezygnujemy z pierogow ruskich, bo nikomu sie nie chce lepic :P |
||
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, u nas w pierwszy dzien swiat - jemy to co zostało z wigilii
a w II dzien swiat, mama tradycyjnie gotuje rosołek.. I wiadomo cos na drugie. Cos prostszego ? BIGOS? ![]() rolada schabowa na gorąco z sosem ? No kurcze nie wiem sama
|
|
|
|
#4302 | ||||
|
Rozeznanie
|
A co to sie dzieje że tak mało do nadrobienia??
Cytat:
Cytat:
![]() Miałam taką piżamkę z żabą i do kompletu była biała w male żabki, bardzo ja llubiłam i jak Igor był starszy to takie bez stopek miał. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Jeśli chodzi o matę, to u nas jakoś szalu nie bylo,za to leżaczek sie sprawdzil.
|
|
|
#4303 |
|
Rozeznanie
|
Lolitka dzieki serdeczne za polećenie tego topa matowego!!! Wlasnie sobie przejechalam paznokcie i sie zakochalam!! cudo normalnie!
))
|
|
|
|
#4304 |
|
Rozeznanie
|
A co do kolczyka w pępku, to w pierwszej ciąży wyjęłam jakoś na początku i bez problemu go wlozyłam jakis miesiąc lub 2 miesiące po porodzie.
|
|
#4305 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki za przepisy i łosoś i roladki wyglądają przepysznie. Te roladki można zrobić np 2 dni przed podaniem czy nie bardzo??? ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
Nie lubimy z mężem bigosu. A schab z sosem wydaje mi się za pospolity... ![]() szukam czegoś wyszukanego ale nie zbyt trudnego... I takiego które wyjdzie mi na pewno ... ciekawe czy jest coś takiego ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
zrób zdjęcie i co to jest top matowy
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, dopiero jestem, Hania dopiero zasnęła od 19
a to wszystko przez to, że przed 15 kimnęła się na 30 minut na spacerze i proszę od razu jaki problem z zaśnięciem.. ciekawe czy noc przez to będzie lepsza ![]() Nikii super, że dzidziuś ma się dobrze, to jest najważniejsze ale kurcze jednak znowu będziecie czekać, daj znać kiedy połówkowe Justyna, zdecydowanie lepiej sobie rozłożyć wydatki w czasie, my też tak robiliśmy przy Hani, teraz mamy dużo mniej do kupienia, ale też nie planujemy kupować wszystkiego naraz, tylko pewnie gdzieś w lutym zaczniemy i rozłożymy na te 4 miesiące Co do świąt to hmm.. nie wiem czy pamiętam o wszystkim ale na pewno robimy z mamą: ryby po japońsku, ryby w occie (uwielbiam ryby ) i z kurczaka, schab i karkówkę pieczone i do tego sos tatarski, będzie oczywiście kapusta z grzybami potem wrzucona do bigosu , jakieś wigilijne potrawy typu makiełki, robimy oczywiście barszcz z uszkami i karpia smażonego.. co tam jeszcze? Nie pamiętam więcej a no i z 4 blachy ciasta do tego jeszcze 12 makowców bo tyle się u nas robi A jeszcze dla dzieciaków rosół na obiad i na wigilie na obiad zupę pieczarkową, bo do kolacji zgłodniejemy Magdi, ja Ci przepisu na 3bita nie podam, bo nie znam, ale polecam Ci ciasto, bo pyszne, jadłam właśnie w ten weekend ![]() Mała zdrówka dla Lenki Pallas, mata się nazywa edukacyjna ja kładłam Hanię gdzieś po 2 miesiącu, na początku sobie leżała i patrzyła, chwytać zaczęła dużo później Muszę też skoczyć po tego topa matowego ![]() Mam wizytę za równo dwa tygodnie, Wy też tak macie, że odliczacie dni do Waszych wizyt i jak mija kolejny to się cieszycie, że coraz bliżej czy tylko ja jestem taka dziwna?
|
|
|
|
#4307 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie jesteś dziwna. Jesteś normalna. Ja mam wizytę w środę i już się nie mogę doczekać...
|
|
#4309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do topa to kupilam to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-top-coat.html Efekt jest po prostu powalajacy. Pazurki wygladaja jakby je ktos aksamitem oblozyl ![]() Niestety pisze z ipada i tu jest tragiczny aparat, wiec sie nawet nie sugerujecie. W ogole kolor mam ciemna sliwka, a na zdjeciu wyszedl brazowy
|
|
|
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam na kolację, pod prysznic i do łóżka.
Mikołaj przyniósł mi książkę "Imię wiatru" i zamierzam się w nią zaczytać. Miłego wieczorku mamuśki ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
Po drugie masz śliczne paznokcie po trzecie już mnie nie ma... Dobrej nocki
|
|
#4311 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4312 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja chyba musze odwiedzić rossmana..
|
|
|
#4313 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja ledwo małego ogarniałam kiedyś, pełen podziw I jak sobie poradził?Cytat:
Cytat:
Lenka po pół roku zaczęła wstawać ? ![]() Cytat:
Zdradze mój "przepis" ale ciii Kupuje łososia takiego przyprawionego w sosie jakimś z Biedrony, zawijam w ciasto francuskie, ewentualnie jakoś ozdobnie, piekę i gotowe Ale Tżtowi nie mówie że to tak raz dwa U nas obowiązkowo uszka smażone ![]() A ciasto chyba odpuszczę, chociaz głupio nie piec, ciasteczka napewno Choć może upiekę i babci zawieziemy Nikki no co za wiercioch ciotki nadal trzyma w niepewności Ważne ze zdrowe Ide dalej kartki wypisywac :p Tż ma teraz takie trasy, ze ja w ciągłym stresie, jeszcze w pt wieczorem impreza Mikołakjowa pod Wawa
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam jakies lekkie skurcze w podbrzuszu.... regularni cos mnie tam ściśnie... nie wiem o co kaman, wczesniej nie miałam zadnych problemów a ewetualne kłucia czy bóle były już jakis czas temu i nieregularnie. teraz się zaniepokoiłam... tym bardziej że dziś ewidentnie cały dzień poleguję....
|
#4315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle chciałam pisać, ze fajny brązowy lakier, ale doczytałam
|
||
|
|
|
#4316 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeju a Wy z potrawami na święta mi tu wyskakujecie ... jak ja sama nie wiem co zrobić
Mam zamiar zrobić na wigilie sama pierogi z kapustą i z grzybami do barszczu ( a idziemy na wigilię do moich rodziców,ale trzeba jednak coś zrobić i zanieść ) ... sałatkę z makaronem ryżowym i rozdzielę na dwie części,jedna z paluszkami krabowymi a druga z kurczakiem bo nie wszyscy paluszki krabowe zjedzą,myślałam jakąś szynkę upiec ale kompletnie nie wiem co dokładnie,aaa i pierniczki zrobię w następnym tygodniu ![]() Coś jeszcze może wymyślę bo mama zrobi dużo potraw i tak ... Wymyśliłam co kupię dla tż'ta ... bo chciał chodzić na siłownię a nie ma teraz czasu,a Gabrysia się urodzi to tak samo tego czasu będzie mniej ... w tygodniu następnym wyciągnę brata ciotecznego i się przejdziemy po hantle do ćwiczeń,będzie sobie pakował bicepsy w domciu ![]() Planuję mu takie kupić jeden po 10-12 kg ... więc musi ktos mi je nieść,nie wiem jak ja je spakuję i mu je dam Chyba schowam gdzies do szafy i na święta go tam zaprowadzę i powiem żeby sobie to delikatnie wziął
|
#4317 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Tak piszecie o świątecznych potrawach, ja też będę musiała o czymś pomyśleć... pojedziemy jednak do moich rodziców, więc w grę wchodzą tylko rzeczy na zimno, tzn na pewno upiekę ze 2, 3 ciasta (jeszcze nie wiem jakie) i do tego może jakaś sałatka... pomyślałam też o łososiu o którym wspominałyście, ale czy my na pewno możemy go jeść?
![]() Niki, super, że dzidzia zdrowa Cytat:
![]() Cytat:
Wiecie co, mam problem z lokalizacją w przestrzeni brzucha Wczoraj przechodziłam obok kuchenki i wlazłam na gorącą patelnię, a przed chwilą jak smażyłam jajka i chciałam sięgnąć po szpachelkę do obracania, to zahaczyłam o rączkę patelni i całe jaja (w zasadzie już gotowe) wylądowały na podłodze Na szczęście TŻ kupił mi nowe
Edytowane przez VwVampirka Czas edycji: 2013-12-09 o 21:08 |
||||
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
Nikki cieszę się, że z maleństwem wszystko wporządku
a co do płci, to według mnie do połówkowego nigdy nie ma pewności, więc strzelać sobie można jeszcze trochę i się dowiesz kto tam mieszka
|
#4319 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
nie nadrabiam, bo jestem padnieta...wybaczcie. Śpieszę z nowinkami, byłam dzis w P-ńiu w HM i widziałam wyprzedaże odzieży ciążowej |
|
|
|
#4320 |
|
Zadomowienie
|
Vampirko proszę http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...ciezarnej.aspx
w każdym bądź razie łososia można Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

mase krowkowa kupiłam gotowa grzałam w goracej wodzie by była taka bardziej płynna zeby mozna rozsmarowac, i budynie ugotowałam normalnie ;-)

Wszystkim smakowało ;-)

a to wszystko przez to, że przed 15 kimnęła się na 30 minut na spacerze i proszę od razu jaki problem z zaśnięciem.. ciekawe czy noc przez to będzie lepsza
) i z kurczaka, schab i karkówkę pieczone i do tego sos tatarski, będzie oczywiście kapusta z grzybami potem wrzucona do bigosu

Ja ledwo małego ogarniałam kiedyś, pełen podziw