Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy 7 16,67%
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa 2 4,76%
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy 2 4,76%
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku 17 40,48%
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy 11 26,19%
Mamusie i dzidziusie VII-VIII 3 7,14%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-09, 20:11   #2191
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V

EWUSIA muszę pofarnowac a to trochę dłużej zejdzie niż o cięcie...gdyby brat nie był polamany to logistycznie byłoby prościej.

PERSE AICi Slipknot to plotka jeszcze nieoficjalna...ale właśnie na sonic.

EDYTKAC mam taki plan aby przed kp dawać pokarmy stale

ANULKA kiedy zaczynasz gluten? Zamówiłam kaszkę...wiec u nas coraz blizej

DOTKA no czas leci jak szalony..

ROCKY ze Laurka tak kima z Toba w łóżku. Fajnie

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 20:15   #2192
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Moje dziecię już śpi od pół godziny, ale znając życie za jakąś godzinę będzie pobudka z płaczem

piękne wymiary
No u nas może to i ząbki bo już od jakiegoś czasu z wściekłością pakuje sobie wszystko co ma w ręce do buzi

Dobry patent

Może kolki??? albo zęby??? nie wiem ale współczuje.
Okazało się że kolki. Dobrze, że tż mi pomógł bo bym osiwiała. Ostatecznie jak go wzięłam to trzy salwy bąków poszły i sie uspokoił. Ufff oby już zasnął.

Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 20:29   #2193
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

EWUSIA do klubu wrzucalam,tam coś było o chrupkach i chlebie,ale to przy kp.

AGA koniecznie się pochwal! Kolejna z talentami

BALONIKU brawo dla Gabi za wymiary!

SAMMI odpoczywaj)

MISIACZKA zdrówka dla męża!

MELA spryciarz z Ciebie

FIAZO przytulam..

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

No i pralka działa, dwie i pol stówki poszło! Teraz kombinujemy jak docisgnac do świat i zakupić ostatnie prezenty..

Igi dzisiaj spal niecałe 2h w dzień..jak wyszłam na spacer to koleś do pralki przyjechał i musiałam wrócić. Przed blokom zasnal ale winda go obudziła. Potem na balkonie płakał zanim zasnal,40min i obudził się też z płaczem..a teraz karmienie wieczorne i zobaczymy jak zasypianie...oczywiscie od powrotu ze spaceru maruda mu się włączyła..

Teraz maz poleciał jeszcze do Auchan na zakupy,bo później może być ciężko...mnie dziś łeb pęka co się właściwie nie zdaza..namowie chyba Wojtka,żeby pójść szybciej spać...

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-12-09, 20:36   #2194
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Ojjj Boszzzz jakież ja miałam dziś diablątko jak dokazywał. Rany jaki ten mój Tosiek jest głośny gęba mu się nie zamyka i gada w tym swoim kosmitowym języku do smoczka najchętniej bo umie go sobie już wyciągnąć z buźki i obracać w rączkach. Potem łapie się za stopy i gada do stóp no leję ze śmiechu tylko po całym dniu takich dźwięków łeb mi pęka w szwach.
Oj rzeczywiście się pusto zrobiło dziewczyny na fejsie siedzą

Co do słoiczków do my na razie na etapie połówek ale jest już i kaszka i pół słoiczka dyni z ziemniakiem i soczek jabłkowy i herbatka jagodowa i wszystko ładnie przechodzi. I co najważniejsze Tosiek nauczył się ładnie jeść otwiera tego dziubka tak słodko jak widzi łyżeczkę
Stary 2013-12-09, 20:37   #2195
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
O ludzie jaką mam histerie w domu. Takich cyrków to jeszcze nie było

Współczuję
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 20:41   #2196
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

Może to podrażnienie??? trzymam kciuki oby nic poważnego.
Mago bardzo bym chciała żeby to było podrażnienie ale wygląda to bardzo kiepsko a po kąpieli jeszcze bardziej czerwone i widoczne. Smaruje linomagiem ale brzuszek wygląda gorzej niż wcześniej. Nie swędzi to Mai i raczej nie przeszkadza ale martwi mnie to bo szybko się rozprzestrzenia

A do tego jestem tak durną matką
Widziałam że na macie cisła kupola i mówię do niej że zaraz mamusia ją przewinie. Ale wiecie, TZ chory i przynosiłam mu leki, w miedzy czasie wkładałam naczynia do zmywarki i robiłam obiad i cholerka wyleciało mi to z glowy po pól godzinie sobie przypomnialam a tam już pipunia czerwona moje dziecko jak zwykle uśmiechnięte i zero narzekania na głupia matkę
Także mamy pierwsze odparzenie

Ciężki to był dzień. Ja już po prysznicu, umylam głowę i wezmę się za paznokcie

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 20:46   #2197
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

GHIA to ładnie juz rozszerzona dieta) a fajnie ze tak gada jak egzam? Masz juz wyniki?

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-12-09, 20:53   #2198
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Okazało się że kolki. Dobrze, że tż mi pomógł bo bym osiwiała. Ostatecznie jak go wzięłam to trzy salwy bąków poszły i sie uspokoił. Ufff oby już zasnął.
Trzymam kciuki żeby grzecznie zasnął

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

No i pralka działa, dwie i pol stówki poszło! Teraz kombinujemy jak docisgnac do świat i zakupić ostatnie prezenty..
super, że pralka działa, no a kasa to wiadomo 0 idzie jak woda

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Ojjj Boszzzz jakież ja miałam dziś diablątko jak dokazywał. Rany jaki ten mój Tosiek jest głośny gęba mu się nie zamyka i gada w tym swoim kosmitowym języku do smoczka najchętniej bo umie go sobie już wyciągnąć z buźki i obracać w rączkach. Potem łapie się za stopy i gada do stóp no leję ze śmiechu tylko po całym dniu takich dźwięków łeb mi pęka w szwach.
Oj rzeczywiście się pusto zrobiło dziewczyny na fejsie siedzą

Co do słoiczków do my na razie na etapie połówek ale jest już i kaszka i pół słoiczka dyni z ziemniakiem i soczek jabłkowy i herbatka jagodowa i wszystko ładnie przechodzi. I co najważniejsze Tosiek nauczył się ładnie jeść otwiera tego dziubka tak słodko jak widzi łyżeczkę
Ja to się nie mogę doczekać tego łapania za stopy zawsze mi się to strasznie podobało u dzieci.....jeszcze trochę i będe podziwiać moje dziecie w takich pozycjach
I brawo dla Antosia za ładne jedzenie łyżeczką

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Mago bardzo bym chciała żeby to było podrażnienie ale wygląda to bardzo kiepsko a po kąpieli jeszcze bardziej czerwone i widoczne. Smaruje linomagiem ale brzuszek wygląda gorzej niż wcześniej. Nie swędzi to Mai i raczej nie przeszkadza ale martwi mnie to bo szybko się rozprzestrzenia

Widziałam że na macie cisła kupola i mówię do niej że zaraz mamusia ją przewinie. Ale wiecie, TZ chory i przynosiłam mu leki, w miedzy czasie wkładałam naczynia do zmywarki i robiłam obiad i cholerka wyleciało mi to z glowy po pól godzinie sobie przypomnialam a tam już pipunia czerwona moje dziecko jak zwykle uśmiechnięte i zero narzekania na głupia matkę

A nie zmieniałas proszku, płynu do prania, kremu, płynu do kapieli itp??? może to jakieś uczulenie....
Odparzenia się szybko pozbędziecie
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 21:18   #2199
dzoan
Zakorzenienie

Olusiowi zaczął się katar Ale dopiero wieczorem zauważalnie..wodniste glutki pod noskiem, a później charczenie.. Po kąpieli nie mógł zasnąć i płakał, a już dawno nie miał takich problemów Przed chwilą obudził się po 30min. drzemce, płacz i zapchany nosek..nawet w płaczu słychać, że ma inny głosik Dałam mu cyca w naszym łóżku i dzięki temu zasnął i chyba tak będzie ze mną musiał spać.

1) Proszę powiedzcie mi co mam mu kupić na katar? Wiem, że ten temat już wiele razy był wałkowany, ale do tej pory nie było nam to potrzebne
2) Do pediatry powinnam z Małym iść czy dopiero przy gorączce??

Teraz pluję sobie w brodę, że wymyśliłam wczoraj galerię z Małym. Tam teraz tyle ludzi, siedlisko bakterii..pewnie tym go załatwiłam

Przyjaciółka przyjechała do nas po 15 i wyszła dopiero po 19..pomogła mi jeszcze w kąpieli i odciążyła mój kręgosłup nosząc Małego. Nawet fajnie było pogadać..czas milej minął, więc już nie żałuję

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2013-12-09 o 21:20
dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 21:36   #2200
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Po półgodzinnej drzemce bujam sie z Księciem już godzinę, a on ciągle walczy... Odpadam powoli z rywalizacji...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 21:38   #2201
Agrafka86
Wtajemniczenie

DZOAN:
1. My na katarek mamy Nasivin.
2. Wydaje mi się, że jak nie ma gorączki to nie musisz iść.
Ale skoro piszesz, że ma zmieniony głosik to może lepiej idź? Mój mial chrypke i okazało się, że to obrzęk krtani

Ubrałam choinkę Mały cały czas do niej gadał.
Przed chwilą się obudził. Wypił soczek i śpi. Zobaczymy jak długo.

A odkąd moje dziecko je z łyżki to jak ja coś jem to patrzy się na mnie i ciumka buzia. Aż mi głupio i od razu mi Go szkoda

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 21:41   #2202
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Olusiowi zaczął się katar Ale dopiero wieczorem zauważalnie..wodniste glutki pod noskiem, a później charczenie.. Po kąpieli nie mógł zasnąć i płakał, a już dawno nie miał takich problemów Przed chwilą obudził się po 30min. drzemce, płacz i zapchany nosek..nawet w płaczu słychać, że ma inny głosik Dałam mu cyca w naszym łóżku i dzięki temu zasnął i chyba tak będzie ze mną musiał spać.

1) Proszę powiedzcie mi co mam mu kupić na katar? Wiem, że ten temat już wiele razy był wałkowany, ale do tej pory nie było nam to potrzebne

Teraz pluję sobie w brodę, że wymyśliłam wczoraj galerię z Małym. Tam teraz tyle ludzi, siedlisko bakterii..pewnie tym go załatwiłam

Przyjaciółka przyjechała do nas po 15 i wyszła dopiero po 19..pomogła mi jeszcze w kąpieli i odciążyła mój kręgosłup nosząc Małego. Nawet fajnie było pogadać..czas milej minął, więc już nie żałuję
Maść majerankowa pod nosek, piskaj solą fizjologiczną no i odciagaj jak najwięcej. Ja bym poszła do pediatry jak mu nie będzie przechodzić ten katarek bo u dzieci wszelkie infekcje szybko postepują.

Fajnie, że jesteś zadowolona z wizyty przyjaciółki. Zawsze to przyjemniej z kimś pogadać

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44089593]Po półgodzinnej drzemce bujam sie z Księciem już godzinę, a on ciągle walczy... Odpadam powoli z rywalizacji...
[/QUOTE]

Oby zasnął
Stary 2013-12-09, 21:49   #2203
fiazo
Zakorzenienie

Ja powinnam już iść spać, ale mi sie nie chce
Dzieć śpi, ale pierwszy raz bez owijania więc nie wiem jak to będzie.

Synek
Stary 2013-12-09, 21:51   #2204
tysia222
Raczkowanie

Trochę Was podczytałam, ale przyznam się bez bicia, że tylko dwie strony
Ja powoli kładę się spać bo już padam na twarz. U mnie dziś dzień pod znakiem mycia okien i zmany firan, a że mieszkam w domu to trochę tego było.
Jestem wyrodną matką normalnie. Dziś wystawiłam M. na balkon a jak zaczęło padać to dałam parasol na wózek i tak spał 3 godz

No i zaczęłam stroić mieszkanie na świąta (poza choinką), chce się cieszyć tym klimatem jak nadłużej

Mikołaj od kilku dni gaworzy i jest to przeurocze
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 21:52   #2205
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

Jestem podła dla mojej starszej córki. Ostatnio nie pilnuje porzadku więc dziś jak była w szkole posprzątałam. Jak wróciła zachwycona pyta kto jej tak posprzątał, odpowiedziałam, że Mikołaj, i że był bardzo zmartwiony, że ona tak bałagani i nie sprząta, i nie wiadomo co będzie z prezentami!
Zdziwiona, żałuje, że nie widziała Mikołaja, ale póki co odkłada rzeczy na miejsce.

Cytat:

sól fizjologiczna do noska, maść majerankowa pod nosek i odciąganie zdrówka dla Oleśka

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 21:58   #2206
dzoan
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44080509]dzoan.. tez mam podobnie, nie chce mi sie do nikogo chodzic.. albo nikogo zapraszac.. takim dzikusem troche się stałam
lubie nasz plan dnia a takie wydarzenie zawsze wszystko mi rozwali a przede wszystkim malemu...
nawet w góry poczatkowo wcale nie chcialam jechac z chlopakami, ale potem zmienilam zdanie..
i nie przejmuj się wcale a wcale, to normalne taki etap[/QUOTE] no właśnie..czuje się jak dzikuska..ale skoro nie tylko ja tak mam, to jestem troszkę pocieszona

Cytat:
Mi też strasznie brakuje niezależności i wyjścia tylko we dwoje, dlatego na swoje urodziny planuje wyjscie do teatru z mężem, a mame zatrudnie do pilnowaia. w teatrze jest promocja ze w dniu urodzin za darmo sie wchodzi, a druga osoba na ulgowym. Potem na pizze pójdziemy.
fajny dzień się Wam zapowiada

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
my jedziemy do teściów, trochę mi to przeszkadza bo teściowa antytalent kulinarny i robi takie menu, że szkoda gadać, a u mnie w domu zawsze bylo 12 dan i pyszne jedzenie.
Planuję upiec ciasta:
1. sernik z rosą (bez rosy z czekoladową polewą bo taki uwielbia mój mąż)
2. Ciasto ananasowo kokosowe
3. Ciasto biedronka - biszkopt, bita śmietana, galaretka z owocami
4. Myslałam jeszcze o jakimś orzechowo-makowym lub piernikowym, ale chyba sobie daruję.

Na wigilię chciałabym przemycić do menu:
barszczyk czerwony do picia,
pierogi z kapustą i grzybami,
krokiety z pieczarkami i serem

A teściowa robi makaron z sosem grzybowym który nazywa zupą grzybową (nie znoszę tego dania, fuj fuj), rybkę panierowaną - to już sama spróbuję się wtrącić i zrobić aby była zjadliwa), kompot z suszonych owoców Kapusta z grzybami.

Na Święta będziemy robić:
sałatkę warzywną tradycyjną
sałatkę gyros z kurczakiem
A o obiadach nie myślę bo teściowa będzie gotować, choć nie lubię jej kuchni, ale cóż będziemy u nich, ja nie mam czasu przy Tymusiu na wymyślanie i szykowanie, to jakoś zboleję niesmakowite dania.
kurcze ile ciast zamierzasz zrobić.. aż ślinotoku dostałam na samą myśl

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
hej jakos niemam weny na pisanie..tylko chcialam soe przywitac z wlosami 20cm krotszymi...stwierdzilam ze niema co chodowac takich jak ani rozczesac ani uczesac a wypadaly jak diabli i scielam po ramiona delikatnie dluzsze i o dziwo czuje sie ok..a nigdy takich krotkich nir mialam (raz...:-P i zalowalam do dzis..hihi wtedy to na chlopaka..)ok?czuje sie bardzo dobrze haha..

Zuzia rosnie jak na drozdzach jedt taka fajna kochana zaciesza przekrzykuje smieje sie w glos i jest najwspanialsza na swiecie...

brawa dla solenizantow)kiedy to zlecialo dziewczyny dopiero byly porody a teraz juz prawie pol roku maja eh...

kupilam wtesy piekarnik padlo na Amice..i jedtem w niej zakochana w kazdej wolnej chwili cos pichce lol ...wlasnie robie pienika
ale chyba bd musiala isc do Ewusi na doszkolenie hihi

pytanie :jakis rzepis ma swiateczne ciasteczka?

i muffinki jak macie)

potwierdzam ze zostawianje jak sie ma mozliwosc dzieciaczka z kims jest super naladowaniem baterii..my tak od czasu do czasu zostawiamy z moimi rodzicami lub tesciowa ..prawie vo sob zostawiamy mala i jedziemy gdzies..na poczatku serce mnie bolalo strasznie a teraz wiem ze dobrze sie nia opiekuja i tylko dzwonie od czasu do czasu co tam

ale dzis senna ppgpda Zuza ma druga dzemke..

fajne prezenty dostalyscie od wizazowych mikolajek

cynamonku strasznie sie ciesze ze juz w domu jestescie

hm..ogladalam ddtvn i jak zobaczylam ta rutkowskoego to pomyslalam ze musiala miec odrazu odsysanie tluszczu jak wszystkie top gwoazdy badz mega wyszczuplajaca bielizne
za odważne cięcie
też mamy Amicę i póki co jestem zadowolona

Stary 2013-12-09, 22:16   #2207
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Witamy sie
bedzie nas teraz troszeczke mniej bo wpadłam w wir swiatecznych prac ale mam tu na mysli prace reczne niz jakies sprzatanie czy gotowanie. Jak skoncze bede sie chwalic bo mam nadzieje bedzie czym no i musze małej w koncu kącik zabaw zrobic bo juz wstyd . ma obiecane a matka nic nie robi w tym kierunku. Troszeczke nadrobie ale pewnie nie bede na biezaco.
Kcikuki dla potrzebujacych i dla soleniazantó
buziaki
ciekawa jestem co to za prace

Cytat:
A ze złych wiadomości. Umówiłam na jutro Maję do pediatry. Ma dziwną "wysypkę" na brzuszku i buzi
U nas dziś kiepski dzień. Tz chory coraz bardziej az Maja dziś płaczliwa jak nigdy. Potrzebna mi dodatkowa para rąk
Kurcze oby to nic poważnego

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

Jestem podła dla mojej starszej córki. Ostatnio nie pilnuje porzadku więc dziś jak była w szkole posprzątałam. Jak wróciła zachwycona pyta kto jej tak posprzątał, odpowiedziałam, że Mikołaj, i że był bardzo zmartwiony, że ona tak bałagani i nie sprząta, i nie wiadomo co będzie z prezentami!
Zdziwiona, żałuje, że nie widziała Mikołaja, ale póki co odkłada rzeczy na miejsce.
haha dobre

Cytat:

Nie przejmuj się..odparzenie szybko zniknie.. za dużo masz na głowie..

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
DZOAN:
1. My na katarek mamy Nasivin.
2. Wydaje mi się, że jak nie ma gorączki to nie musisz iść.
Ale skoro piszesz, że ma zmieniony głosik to może lepiej idź? Mój mial chrypke i okazało się, że to obrzęk krtani

Ubrałam choinkę Mały cały czas do niej gadał.
Przed chwilą się obudził. Wypił soczek i śpi. Zobaczymy jak długo.

A odkąd moje dziecko je z łyżki to jak ja coś jem to patrzy się na mnie i ciumka buzia. Aż mi głupio i od razu mi Go szkoda

Cytat:
Maść majerankowa pod nosek, piskaj solą fizjologiczną no i odciagaj jak najwięcej. Ja bym poszła do pediatry jak mu nie będzie przechodzić ten katarek bo u dzieci wszelkie infekcje szybko postepują.

Fajnie, że jesteś zadowolona z wizyty przyjaciółki. Zawsze to przyjemniej z kimś pogadać

Oby zasnął
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

sól fizjologiczna do noska, maść majerankowa pod nosek i odciąganie zdrówka dla Oleśka
dzięki Dziewczyny
A czy sól fizjologiczna ma jakieś lepsze działanie niż roztwór wody morskiej? bo soli nie mam, a roztwór tak i 2 razy dziennie używam..

No a do pediatry boję się trochę iść.. pójdziemy z katarkiem, a wyjdziemy z czymś gorszym jeszcze

Stary 2013-12-09, 22:21   #2208
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość

Mikołaj od kilku dni gaworzy i jest to przeurocze

Cytat:
dzięki Dziewczyny
A czy sól fizjologiczna ma jakieś lepsze działanie niż roztwór wody morskiej? bo soli nie mam, a roztwór tak i 2 razy dziennie używam..

No a do pediatry boję się trochę iść.. pójdziemy z katarkiem, a wyjdziemy z czymś gorszym jeszcze
Sól fizjologiczna podobno ma lepsze działanie
A co do pediatry - poczekaj dwa/trzy dni jak będziesz widziała poprawę to ok, a jak nie będzie mu lepiej albo dojdzie nie daj Boże kaszel czy gorączka to wtedy pójdziesz

Dobranoc
Stary 2013-12-09, 22:36   #2209
fiazo
Zakorzenienie

My jutro idziemy szczepic na pneumokoki.
Ide zatem spać

Synek
Stary 2013-12-09, 22:36   #2210
surka
Zakorzenienie

Karmienie na śpiocha, a potem dyskusje z karuzelą

Tylko fonia

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 23:13   #2211
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Sól fizjologiczna podobno ma lepsze działanie
A co do pediatry - poczekaj dwa/trzy dni jak będziesz widziała poprawę to ok, a jak nie będzie mu lepiej albo dojdzie nie daj Boże kaszel czy gorączka to wtedy pójdziesz
dziękuję za odpowiedź

Cytat:
My jutro idziemy szczepic na pneumokoki.
Ide zatem spać

Dobranoc wszystkim

Stary 2013-12-10, 00:05   #2212
Agrafka86
Wtajemniczenie

Młody po jedzeniu. Tż przebrał, nakarmil i odbił. Ale to tylko dlatego, że dostał ode mnie ochrzan. Bo On to piłka, to siatka, to impreza służbowa, a ja co?! Bez przesady i proszę jak się wziął do roboty!

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Chociaż to pewnie zmiana jednodniowa... jutro wszystko wróci do normy.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 00:21   #2213
fiazo
Zakorzenienie

Pierwsze karmienie

Synek
Stary 2013-12-10, 01:57   #2214
Konto usunięte

Hehe przez przenosiny grona na fb nie mam czego nadrabiać w nocy!

U nas pierwsze.
I nie ma to jak histeria o 1.50, matka luuuubi.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 05:10   #2215
fiazo
Zakorzenienie

Milion karmień-tyle mam do powiedzenia

Synek
Stary 2013-12-10, 05:53   #2216
Konto usunięte

U nas drugie. Artek stroi takie minki, ze umieram ze śmiechu...

Stary 2013-12-10, 06:39   #2217
lachryma
Zakorzenienie

Pierwsze

Stary 2013-12-10, 07:15   #2218
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Pierwsze. Dzień dobry

Filipiśko

Stary 2013-12-10, 07:49   #2219
misiaczka555
Wtajemniczenie

Jestem w szoku. Pierwsze
Dawno Misiolinka tyle nie wytrzymała bez jedzenia, 12 godzin
I to i tak obudzilam sie tylko dlatego że grała karuzelka, Maja sama sie obsłużyła

Mała dosypia teraz z tata a ja szykuje ją na wyjście do lekarza?

Dzoan jak synek? Lepiej już w nosku?
Agrafka oby mąż częściej sam z siebie dużo pomagał przy synku
Fiazo współczuje wielu pobudek
KejtLachryma dają wam dzieciaczki pospać

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 08:13   #2220
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Filip ma uczulenie na marchewkę
przez 2 dni robiłam podejście z gotowaną przeze mnie, ale pluł na odległość nią. Później 2 podejścia z bobovitą (tylko tej firmy była sama marchewka) i wysypka na brzuchu wieczorem. Na szczęście jutro pediatra to go zobaczy, bo te przesuszenia wcale mu nie znikają po oliwce.

Teraz moja pociecha cieszy się do plafonu na suficie.... no Kocham Go

Filipiśko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości