|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
EWUSIA muszę pofarnowac a to trochę dłużej zejdzie niż o cięcie...gdyby brat nie był polamany to logistycznie byłoby prościej.
PERSE AICi Slipknot to plotka jeszcze nieoficjalna...ale właśnie na sonic. EDYTKAC mam taki plan aby przed kp dawać pokarmy stale ANULKA kiedy zaczynasz gluten? Zamówiłam kaszkę...wiec u nas coraz blizej DOTKA no czas leci jak szalony.. ROCKY ze Laurka tak kima z Toba w łóżku. Fajnie Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
EWUSIA do klubu wrzucalam,tam coś było o chrupkach i chlebie,ale to przy kp.
AGA koniecznie się pochwal! Kolejna z talentami BALONIKU brawo dla Gabi za wymiary! SAMMI odpoczywaj ) MISIACZKA zdrówka dla męża! MELA spryciarz z Ciebie ![]() FIAZO przytulam.. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- No i pralka działa, dwie i pol stówki poszło! Teraz kombinujemy jak docisgnac do świat i zakupić ostatnie prezenty.. Igi dzisiaj spal niecałe 2h w dzień..jak wyszłam na spacer to koleś do pralki przyjechał i musiałam wrócić. Przed blokom zasnal ale winda go obudziła. Potem na balkonie płakał zanim zasnal,40min i obudził się też z płaczem..a teraz karmienie wieczorne i zobaczymy jak zasypianie...oczywiscie od powrotu ze spaceru maruda mu się włączyła.. Teraz maz poleciał jeszcze do Auchan na zakupy,bo później może być ciężko...mnie dziś łeb pęka co się właściwie nie zdaza..namowie chyba Wojtka,żeby pójść szybciej spać... Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#2194 |
|
Zadomowienie
|
Ojjj Boszzzz jakież ja miałam dziś diablątko
jak dokazywał. Rany jaki ten mój Tosiek jest głośny gęba mu się nie zamyka i gada w tym swoim kosmitowym języku do smoczka najchętniej bo umie go sobie już wyciągnąć z buźki i obracać w rączkach. Potem łapie się za stopy i gada do stóp no leję ze śmiechu tylko po całym dniu takich dźwięków łeb mi pęka w szwach. Oj rzeczywiście się pusto zrobiło dziewczyny na fejsie siedzą Co do słoiczków do my na razie na etapie połówek ale jest już i kaszka i pół słoiczka dyni z ziemniakiem i soczek jabłkowy i herbatka jagodowa i wszystko ładnie przechodzi. I co najważniejsze Tosiek nauczył się ładnie jeść otwiera tego dziubka tak słodko jak widzi łyżeczkę |
|
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2196 |
|
Wtajemniczenie
|
Mago bardzo bym chciała żeby to było podrażnienie ale wygląda to bardzo kiepsko
a po kąpieli jeszcze bardziej czerwone i widoczne. Smaruje linomagiem ale brzuszek wygląda gorzej niż wcześniej. Nie swędzi to Mai i raczej nie przeszkadza ale martwi mnie to bo szybko się rozprzestrzenia ![]() A do tego jestem tak durną matką Widziałam że na macie cisła kupola i mówię do niej że zaraz mamusia ją przewinie. Ale wiecie, TZ chory i przynosiłam mu leki, w miedzy czasie wkładałam naczynia do zmywarki i robiłam obiad i cholerka wyleciało mi to z glowy ![]() Także mamy pierwsze odparzenie ![]() Ciężki to był dzień. Ja już po prysznicu, umylam głowę i wezmę się za paznokcie
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
GHIA to ładnie juz rozszerzona dieta
) a fajnie ze tak gada jak egzam? Masz juz wyniki?Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
|
#2198 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super, że pralka działa, no a kasa to wiadomo 0 idzie jak woda![]() Cytat:
![]() I brawo dla Antosia za ładne jedzenie łyżeczką ![]() Cytat:
Odparzenia się szybko pozbędziecie |
||||
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
Olusiowi zaczął się katar
Ale dopiero wieczorem zauważalnie..wodniste glutki pod noskiem, a później charczenie.. Po kąpieli nie mógł zasnąć i płakał, a już dawno nie miał takich problemów Przed chwilą obudził się po 30min. drzemce, płacz i zapchany nosek..nawet w płaczu słychać, że ma inny głosik Dałam mu cyca w naszym łóżku i dzięki temu zasnął i chyba tak będzie ze mną musiał spać. 1) Proszę powiedzcie mi co mam mu kupić na katar? Wiem, że ten temat już wiele razy był wałkowany, ale do tej pory nie było nam to potrzebne ![]() 2) Do pediatry powinnam z Małym iść czy dopiero przy gorączce?? Teraz pluję sobie w brodę, że wymyśliłam wczoraj galerię z Małym. Tam teraz tyle ludzi, siedlisko bakterii..pewnie tym go załatwiłam ![]() Przyjaciółka przyjechała do nas po 15 i wyszła dopiero po 19..pomogła mi jeszcze w kąpieli i odciążyła mój kręgosłup nosząc Małego. Nawet fajnie było pogadać..czas milej minął, więc już nie żałuję
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-12-09 o 21:20 |
|
|
|
#2200 |
|
Konto usunięte
|
Po półgodzinnej drzemce bujam sie z Księciem już godzinę, a on ciągle walczy... Odpadam powoli z rywalizacji...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2201 |
|
Wtajemniczenie
|
DZOAN:
1. My na katarek mamy Nasivin. 2. Wydaje mi się, że jak nie ma gorączki to nie musisz iść. Ale skoro piszesz, że ma zmieniony głosik to może lepiej idź? Mój mial chrypke i okazało się, że to obrzęk krtani Ubrałam choinkę Mały cały czas do niej gadał. Przed chwilą się obudził. Wypił soczek i śpi. Zobaczymy jak długo. A odkąd moje dziecko je z łyżki to jak ja coś jem to patrzy się na mnie i ciumka buzia. Aż mi głupio i od razu mi Go szkoda ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie, że jesteś zadowolona z wizyty przyjaciółki. Zawsze to przyjemniej z kimś pogadać [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44089593]Po półgodzinnej drzemce bujam sie z Księciem już godzinę, a on ciągle walczy... Odpadam powoli z rywalizacji... [/QUOTE] Oby zasnął |
|
|
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
Ja powinnam już iść spać, ale mi sie nie chce
Dzieć śpi, ale pierwszy raz bez owijania więc nie wiem jak to będzie. Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2204 |
|
Raczkowanie
|
Trochę Was podczytałam, ale przyznam się bez bicia, że tylko dwie strony
![]() Ja powoli kładę się spać bo już padam na twarz. U mnie dziś dzień pod znakiem mycia okien i zmany firan, a że mieszkam w domu to trochę tego było. Jestem wyrodną matką normalnie. Dziś wystawiłam M. na balkon a jak zaczęło padać to dałam parasol na wózek i tak spał 3 godz ![]() No i zaczęłam stroić mieszkanie na świąta (poza choinką), chce się cieszyć tym klimatem jak nadłużej ![]() Mikołaj od kilku dni gaworzy i jest to przeurocze |
|
|
|
#2205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2206 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44080509]dzoan.. tez mam podobnie, nie chce mi sie do nikogo chodzic.. albo nikogo zapraszac.. takim dzikusem troche się stałam
![]() lubie nasz plan dnia a takie wydarzenie zawsze wszystko mi rozwali a przede wszystkim malemu... nawet w góry poczatkowo wcale nie chcialam jechac z chlopakami, ale potem zmienilam zdanie.. i nie przejmuj się wcale a wcale, to normalne taki etap[/QUOTE] no właśnie..czuje się jak dzikuska..ale skoro nie tylko ja tak mam, to jestem troszkę pocieszona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za odważne cięcie ![]() też mamy Amicę i póki co jestem zadowolona |
|||
|
|
|
#2207 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
A czy sól fizjologiczna ma jakieś lepsze działanie niż roztwór wody morskiej? bo soli nie mam, a roztwór tak i 2 razy dziennie używam.. No a do pediatry boję się trochę iść.. pójdziemy z katarkiem, a wyjdziemy z czymś gorszym jeszcze
|
|||||||
|
|
|
#2208 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
A co do pediatry - poczekaj dwa/trzy dni jak będziesz widziała poprawę to ok, a jak nie będzie mu lepiej albo dojdzie nie daj Boże kaszel czy gorączka to wtedy pójdziesz Dobranoc |
|
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Karmienie na śpiocha, a potem dyskusje z karuzelą
![]() Tylko fonia ![]() |
|
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobranoc wszystkim |
|
|
|
|
#2212 |
|
Wtajemniczenie
|
Młody po jedzeniu. Tż przebrał, nakarmil i odbił. Ale to tylko dlatego, że dostał ode mnie ochrzan. Bo On to piłka, to siatka, to impreza służbowa, a ja co?! Bez przesady
i proszę jak się wziął do roboty! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Chociaż to pewnie zmiana jednodniowa... jutro wszystko wróci do normy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2214 |
|
Konto usunięte
|
Hehe przez przenosiny grona na fb nie mam czego nadrabiać w nocy!
U nas pierwsze. I nie ma to jak histeria o 1.50, matka luuuubi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2216 |
|
Konto usunięte
|
U nas drugie. Artek stroi takie minki, ze umieram ze śmiechu...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze. Dzień dobry
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2219 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem w szoku. Pierwsze
![]() Dawno Misiolinka tyle nie wytrzymała bez jedzenia, 12 godzin ![]() I to i tak obudzilam sie tylko dlatego że grała karuzelka, Maja sama sie obsłużyła ![]() Mała dosypia teraz z tata a ja szykuje ją na wyjście do lekarza? Dzoan jak synek? Lepiej już w nosku? Agrafka oby mąż częściej sam z siebie dużo pomagał przy synku Fiazo współczuje wielu pobudek KejtLachryma dają wam dzieciaczki pospać
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
Filip ma uczulenie na marchewkę
![]() przez 2 dni robiłam podejście z gotowaną przeze mnie, ale pluł na odległość nią. Później 2 podejścia z bobovitą (tylko tej firmy była sama marchewka) i wysypka na brzuchu wieczorem. Na szczęście jutro pediatra to go zobaczy, bo te przesuszenia wcale mu nie znikają po oliwce. Teraz moja pociecha cieszy się do plafonu na suficie.... no Kocham Go |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

piękne wymiary

)
jak dokazywał. Rany jaki ten mój Tosiek jest głośny gęba mu się nie zamyka
a po kąpieli jeszcze bardziej czerwone i widoczne. Smaruje linomagiem ale brzuszek wygląda gorzej niż wcześniej. Nie swędzi to Mai i raczej nie przeszkadza ale martwi mnie to bo szybko się rozprzestrzenia 

i proszę jak się wziął do roboty!