|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
| Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
|
1 | 2,70% |
| Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
|
3 | 8,11% |
| Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
|
6 | 16,22% |
| Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
|
2 | 5,41% |
| Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
|
7 | 18,92% |
| Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
|
1 | 2,70% |
| Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
|
3 | 8,11% |
| Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
|
0 | 0% |
| Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
|
3 | 8,11% |
| Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
|
11 | 29,73% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Dziewczyny jak ja zazdroszcze mamusiom ktorych dzieci spia ladnie w nocy i w dzien malo marudza... Takie dzieci to skarb i wszystko sie chce
Moze niedlugo moja Emi tez sie zmieni... Oj jak bym chciala ;-) A w swieta mamy chrzciny... Tak bardzo sie boje jak to bedzie. Zeby nie plakala duzo ( bo wcale to niemozliwe)... Ide kapac, do jutra :-* Ps. Kapiecie codziennie?
|
|
#3512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wczoraj jadłam surówkę z kiszonej kapusty i wszystko ok super ufff, Hania osłuchowo nadal czysto, ale wydzieliny mnóstwo w nosie i gardle, mimo odciągania następna kontrola za 2 dni...aaa, i Hania ząbkuje, wiec to też może się przyczyniać do tej infekcji... tzn to może ejszcze potrwać, ale dziąsła ewidentnie rozpulchnione |
|
|
|
|
#3514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczna sukienusia, a buciki mnie rozbroiły Cytat:
ale syn też taki był
|
|
#3515 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ciasto francuskie gotowe?Cytat:
Cytat:
Niebawem i ty tak będziesz mieć Wtedy naprawdę można się cieszyć macierzyństwem![]() jak ma ciemieniuchę to kąpiemy codziennie, a jak nie to co drugi dzień a jak nie kąpiemy to na obmywamy ![]() Cytat:
boję się majonezu ![]() a jak jeszcze objawia się to ząbkowanie?
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-12-09 o 21:06 |
||||
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
Poli sprawdzilam i rzeczywiscie na Froschu pisze zeby wlac ta krople do 5 litrow wody (wczesniej nie przyszlo mi do glowy by czytac sposob uzycia plynu
ale wydaje mi sie ze to chodzi o srodowisko czy oszczednosc niz o to zeby mycie pod biezaca woda mialo w czyms zaszkodzic...ja juz koncze 3 flaszke i malemu nic nie jest ![]() sylwia moze faktycznie te 90-120 ml to dla niej za malo, robisz jej wiecej i tyle wypija czy tylko tyle robisz? Bo moj jest 3 tyg mlodszy a czasem potrafi wypic i 250 ml...najczesciej jednak 100-150 plus 2 piersi ale w tych akurat zbyt wiele nie ma ![]() Ja masakra z tym rachunkiem...a jakbys nie miala nawet tych 1600 dolcow to gdzie masz rodzic? Na ulicy? Ile wynosi przecietna pensja u was? Ja dzis obkupilam malucha w h&m online stary z domu mnie nie wyrzucil ale jutro wam pokaze lupy bo teraz pisze z komory
|
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam już w h&m
Mikozi ma nową ciepłą piżamkę za 20zł, a tata mu wynalazł sweterek z motocyklem też za 20zł a na dziewczynkę widziałam super ledżiny w panterkę Gorgulku już doszło ![]() Karolson to samo ostatnio myślałam o szkoleniu ale mam nadzieję już nie iść do banku tylko do innej pracy
|
#3518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najpierw zrobiłam masę, wylałam na tortownicę i rzuciłam na wierz pokrojone w kostkę jabłka, posypując je brązowym cukrem ![]() Cytat:
musimy powtórzyc badanie więc jeszcze raz czeka nas "zabawa". powiedz mi ty bez problemu ten woreczek założyłaś. My zmordowaliśmy chyba z 5 szt. i się nie udało.
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
e tam, ja majonez już wchłaniam
![]() a co do ząbkowania, to u nas rozpulchnione dziąsło (dolne dziąsło jest jakby wywinięte na zewnątrz i w miejscu ząbków jest zmienione), no i ślinienie się okropne, choć to nie zawsze musi oznaczać ząbki... |
|
|
|
#3520 |
|
Raczkowanie
|
policzanka ślicznie Twoja córcia będzie wygladać
butterfly ja troszke majonezu jadłam i nic się nie działo, ale my problemów z brzuszkiem własciwie w ogóle nie mielismy po urodzeniu kupilismy 2 butelki sab simplex i jedna w ogole nie otwarta a z drugiej może z 5 razy dalismy kropelki sylwia jak poczytałam to też zazdroszcze dziewczynom, moje dziecko budzi sie czesto w nocy, jak są 3 pobudki to sie ciesze ze super noc, z tym ze on nie placze, pociumka chwile cyca i spi dalej, ale ja juz niekoniecznie ![]() i widze ze nie tylko ja bede szukac pracy po macierzyńskim....
|
|
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pensja to bardzo różnie - zależy od zawodu. Faktem jest, że to kalifornia a w dodatku dolina krzemowa - steve jobs miał dom za rogiem, a zuckerberg od fejsa też mieszka nieopodal. W sąsiedztwie siedziby facebooka, googla, appla itd. Bogaci ludzie tu mieszkają więc i ceny mocno wygórowane. Najbardziej cierpią na tym ludzie z niższej klasy społecznej i szczerze nie mam pojęcia jak sobie radzą z finansami tutaj.. Cooo ty - majonezu? Ja jem od początku i Poli nic nie jest. Spróbuj - na pewno będzie ok.---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Ja też będę szukać pracy po macierzyńskim. A żeby było śmiesznie mój macierzyński kończy się 13 stycznia Dodam, że Pola ma dzisiaj równe 7 tygodni, więc wielkim dzieckiem nie będzie. Dlatego czeka mnie bezrobocie, a jak Pola będzie mieć 6 miechów to zabieram się za szukanie jakiejś godziwej roboty.
|
|
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
no co,ja się wszystkiego lękam.jutro będzie szpinak i też mam obawy
|
#3523 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3524 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3526 |
|
Zadomowienie
|
Eeeej moj Jasio tez dzisiaj skonczyl 3 miesiace
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3527 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=ja
;44089802]Bo to chory kraj jest (usa)uuu |
|
|
|
#3528 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak będziesz pryskać to potem przecieraj pisiorka czystą gazą.
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam niby umowę do 2016 ale nie chcę tam raczej wracać
|
#3531 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Alem dziś padnięta. Cały dzień w szpiatlu, po powrocie kąpanie Oli i usypianie, a jakoś jej się znowu nasilają objawy brzuszkowe i strasznie płacze Te dojazdy do szpitala też wykańczają. mam nadzieję, że moje bobo będzie w nocy spać...Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak go brzuszek nie boli to raczej jest ok![]() Cytat:
Oby nie zaraziłCytat:
![]() Madzia, Nephelim - może Wy się za szybko poddałyście ze spacerami. Moja Ola należy do dzieci płaczących dużo, na początku na spacerze też była histeria, przeszła po dwóch tygodniach chodzenia codziennie. Przyzwyczaiła się i nawet już teraz zasypia podczas spacerów. Tak samo byłoz z fotelikiem samochodowym i np z leżeniem na przewijaku - też nie chciała, a teraz się wręcz uspokaja, jakją tam kładę Laski mające spokojne dzieci - cieszcie się zamiast martwić, że kolejne dziecko da Wam popalić Może będzie jak u Ja-Iki i będą same aniołki
Edytowane przez papalinka83 Czas edycji: 2013-12-09 o 22:08 |
||||||
|
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wynalazłam kolejny powód do zmartwienia
Dziś po kąpieli obejrzałam strupek po szczepieniu BCG (oglądam go raz na 2-3 dni) i się przeraziłam. W tym miejscu jest taka czerwona, jakby śliska skóra - robi się blizna - i to moim zdaniem jest ok. Pojawił się strupek (pielęgniarka mówiła, że tak będzie), no ale ten strupek jest czarny Pewnie to skrzepnięta krew, ale ja już schizuję.Pomóżcie!
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
U Julka tez czerwone, niedawno byla ropka a teraz w koncu widze ze idzie ku lepszemu.
Gorzej jest z raczka po szczepieniu w 6 tygodniu. Nie wiem jak ta pielegniara sie tam wbila ale za tydzien kolejna dawka a w miejscu szczepienia do tej pory jest wyczuwalny pod skora bardzo twardy guzek. Nie chce zniknac. Ma tak ktorejs dziec jeszcze? Bo zaczynam schizowac... |
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko na chwilkę.. wie ktoś coś na temat laserowego usuwania rozstępów? ile kosztuje, jakie efekty?
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno bolesny, drogi, ale niby najbardziej skuteczny w walce z rozstepami. Ale nie znam dokladnie ceny, ale kosztuje naprawde sporo z tego co slyszalam.
|
#3537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3538 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo Amelka lubi, czasami sobie z tz w trakcie "pogada" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a szkoda bo u mnie hm chyba jakies opoznienie maja z towarem, co na stronie wynajde to w sklepie nie ma.Cytat:
Polozylismy przewijak na lozku i czekalam az poleci, 20 min i poszlo ![]() A wczesniej octeniseptem przemylam Cytat:
Cytat:
Dwa pytanka mam ![]() 1. Co zrobic zeby pokarm byl bardziej wartosciowy Jem wszystko raczej wiec wydawaloby sie ze nie powinno byc problemu a Amelka przybiera po 100g na tydzien. Lekarka kazala dokarmiac mm i dokarmiam, ale wolalabym samo kp, zwlaszcza ze pokarm raczej jest.2. Rozmiarowka next Zakochaam sie w tych ciuchach i chce cos na swieta kupic i tam sa dwa rozmiary 62 i 62-68 i nie wiem ktore brac. Czy ktoras ma jakies ciuszki i moglaby porownac do rozmiarowki z hm
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
To daj znac bo sie martwie. Pigula tak szybko wstrzyknela mu ta szczepionke ze boje sie ze mu cos uszkodzila... Polozna srodowiskowa jak byla na wizycie mowila zeby to masowac i ze zginie do szczepienia a Julkowi nawet sie nie zmniejszylo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

Moze niedlugo moja Emi tez sie zmieni... Oj jak bym chciala ;-) 

ale syn też taki był 
stary z domu mnie nie wyrzucil
Mikozi ma nową ciepłą piżamkę za 20zł, a tata mu wynalazł sweterek z motocyklem też za 20zł
ale mam nadzieję już nie iść do banku tylko do innej pracy

29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013 
Te dojazdy do szpitala też wykańczają. mam nadzieję, że moje bobo będzie w nocy spać...
ehh. jak nie urok t s.raczka. oby to nie byla alergia na laktoze
Pewnie to skrzepnięta krew, ale ja już schizuję.