Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-09, 21:26   #4321
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Paulka tak połówkowe dopiero w styczniu.

Magdi gratuluję 18tc No to będziemy miały wizytę podobnie bo mój lekarz przyjmuje 7 i 9 stycznia więc jutro się okaże na kiedy dokładnie się umówię. Więc albo się coś zmieni u Nas w płci albo i nie :P

Mala zdrówka dla Lenki

Kasian mam tak samo z wizytą jak Ty , a jeszcze jak jest dzień wizyty to się stresuję :P

W sumie to Wam powiem że ja i tak nadal mam przeczucie że to jednak dziewczynka Najbardziej mnie przeraża myśl że jak się okaże że to chłopak to mój syn drugi będzie bezimienny bo ja nie mam pomysłu na imię dla chłopaka . Z Oskarem też mieliśmy problem ....

I widzę że się przeraziłyście i zwolniłyście tempo :P
Stary 2013-12-09, 21:26   #4322
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Dziewczyny ja juz sie zbieram do lazienki i do spania bo dzis wyjatkowo padnieta jestem. Dobrej nocy Wam zycze i do jutra

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 21:27   #4323
Seleniti
Zadomowienie

A właśnie co do ruchów ostatnio zaczęłam zastanawiać się czy ułożenie łożyska na przedniej, tylnej czy bocznej ścianie macicy ma jakieś znaczenie w odczuwaniu ruchów i tu rodzi się moje pytanie do podwójnych mam jak to było u Was? Bo czytałam, że niby przy łożysku na przedniej ścianie ruchy można odczuwać słabiej gdyż są amortyzowane

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 21:44   #4324
ilkas
BAN stały

Nikii bardzo się cieszę, że wszystko w porządku. A co do płci..no to w takim razie trzeba jeszcze trochę poczekać

Pallas Ril wiesz co, u nas Mila leżała na tej macie już jak skończyła miesiąc. Najpierw tylko patrzyła na te wiszące zabawki. Ale potem było widać, że coraz bardziej ją interesują. Zwisał tam też taki słonik który grał różne melodyjki, które bardzo lubiła. Sporo czasu minęło zanim zaczęła chwytać to co zwisało..ale wtedy to dopiero była frajda

JJJustynAAA miłego czytania Ja się wkręciłam w Kaznodzieja

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Brawa dla Tżta Ja ledwo małego ogarniałam kiedyś, pełen podziw I jak sobie poradził?
Ogólnie przeżyli Ponoć dziś były nowe ćwiczenia w wodzie, pływanie w kółku, na nowych deskach i takie tam..więc mam gula, że mnie nie było
Wracają...wyciągam małą z kombinezonu, a ona w cienkich rajstopkach i samym body... Pytam się małża gdzie są jej spodenki i bluza??? Małż: "aa w torbie. nie ubierałem jej, bo jej było za gorąco" Także moje dziecko po basenie, w deszczu..przyjechało w rajtach i body z krótkim rękawem... Dobrze, że mnie tknęło i przed ich wyjściem ubrałam jej kombinezon a nie kurtkę...
Ale uszy były suche

Edytowane przez ilkas
Czas edycji: 2013-12-09 o 21:46
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 21:45   #4325
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Mysle, ze mozna. Ja planuje je robic w poniedzialek, ale licze na to ze zjemy jeszcze w drugi dzien swiat. Takie miesko im wiecej sie podpieka tym sie robi mieksze, wiec mysle ze spokojnie moze ze 3 dni lezec.

Co do topa to kupilam to:

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-top-coat.html

Efekt jest po prostu powalajacy. Pazurki wygladaja jakby je ktos aksamitem oblozyl

Niestety pisze z ipada i tu jest tragiczny aparat, wiec sie nawet nie sugerujecie. W ogole kolor mam ciemna sliwka, a na zdjeciu wyszedl brazowy
Chyba też jutro się wybiorę do Rossmanna

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Ja też w styczniu
Już się doczekać nie mogę jak zobaczę moje skarbeczki

Zbieram się do spania, mąż dziś w pracy na noc.
Po pracy chyba pojedzie do swojej rodzinki na dwa dni, i tym sposobem będę miała dwa dni tylko dla siebie <3
Moja chrześnica chora więc ja pojechać nie mogę, a w sumie to mi się za bardzo nie chce.

A w środę idę w końcu do fryzjera.

Spokojnej nocki mamusie

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 21:46   #4326
gosius91
Zakorzenienie

Aaaa, zerwalam paznokcia na kciuku ;( ohhh ;(

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 21:54   #4327
muffinka90
Zakorzenienie

hej, podczytuje tylko, bo jakos mocy wieczorami mi brak, troche porzadkow swiateczynch na raty robie, bo zaraz jakies gotowanie trzeba zaczyc, wigila w tym roku u nas, ale w weekend przed swietami mam tesciow na noc, wiec juz musze byc ogarnieta

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
A właśnie co do ruchów ostatnio zaczęłam zastanawiać się czy ułożenie łożyska na przedniej, tylnej czy bocznej ścianie macicy ma jakieś znaczenie w odczuwaniu ruchów i tu rodzi się moje pytanie do podwójnych mam jak to było u Was? Bo czytałam, że niby przy łożysku na przedniej ścianie ruchy można odczuwać słabiej gdyż są amortyzowane

w pierwszej ciazy mialam lozysko na tylnej scianie, ruchy czulam szybciej o tydzien niz teraz (teraz jest na przedniej) wiec cos w tym jest, ze amortyzuje, bo przeciez mowi sie, ze w drugiej ciazy wiadomo juz jakie to uczucie i mozna rozpoznac je wczesniej.

Ale z drugiej strony porownujac pierwsze ruchy z obu ciaz nie moge powiedziec, ze teraz te pierwsze kopniaki byly jakies slabsze, jak dla mnie takie same tyle ze pozniej

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Nikii fajnie, ze dzidzia zdrowa, a na plec sie doczekacie, mi sie dzis snilo, ze urodzilam drugiego chlopca i bylismy wielce zdziwieni, bo nie mielismy dla niego imienia

co do mat edu, to mam z canpolu ta farme, mlody lezal na niej jako miesieczniak juz i bardzo ja lubil, on nigdy nie interesowal sie zabawkami, grzechotkami, niczym, to byla jedyna rzecz, ktora go zajmowala

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 21:58   #4328
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Zmykam na kolację, pod prysznic i do łóżka.
Mikołaj przyniósł mi książkę "Imię wiatru" i zamierzam się w nią zaczytać.

Miłego wieczorku mamuśki

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Po pierwsze dzięki za odpowiedz
Po drugie masz śliczne paznokcie

po trzecie już mnie nie ma... Dobrej nocki
A dziekuje dziekuje To zasluga dzidzi, bo przed ciaza strasznie mi sie lamaly, a teraz sa jak ze stali! Jakas tam mala nagroda pocieszenia za te nieustajace wymioty :P

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Masz pierscionek zareczynowy z Aparta? bo moj chyba identico
Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Czyżby apartowski pierscionek??

A ja chyba musze odwiedzić rossmana..
Tak tak, z aparta Jedyny jaki mi sie podoba z calej kolekcji i nie do wiary, ze moj maz tak utrafil. Nic mu wczesniej nie mowilam Widac mnie zna

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Hm noo wstępnie dla 13 + Hania, ale do tego dojdą jeszcze goście, którzy wpadają na pół dnia i jedzą z nami ciasto i kolację, czyli dodatkowo 10, a no i możliwie, że przyjedzie na święta siostra mojego taty z rodziną, czyli 3 osoby jeszcze.

Jutro idę do rossmana

W ogóle chciałam pisać, ze fajny brązowy lakier, ale doczytałam
No wlasnie nie wiem po co to zdjecie wrzucalam ale widze, ze wiekszosc i tak sie przekonala do zakupu :P

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Tak piszecie o świątecznych potrawach, ja też będę musiała o czymś pomyśleć... pojedziemy jednak do moich rodziców, więc w grę wchodzą tylko rzeczy na zimno, tzn na pewno upiekę ze 2, 3 ciasta (jeszcze nie wiem jakie) i do tego może jakaś sałatka... pomyślałam też o łososiu o którym wspominałyście, ale czy my na pewno możemy go jeść?

Niki, super, że dzidzia zdrowa

No to się połóż i nasłuchuj... jeszcze szansę masz, bo wątek mocno zwolnił

A ja cały dzień leżę plackiem a mimo to cały czas brzuch mi twardnieje i puszcza... Pewnie dzieć...

Wiecie co, mam problem z lokalizacją w przestrzeni brzucha Wczoraj przechodziłam obok kuchenki i wlazłam na gorącą patelnię, a przed chwilą jak smażyłam jajka i chciałam sięgnąć po szpachelkę do obracania, to zahaczyłam o rączkę patelni i całe jaja (w zasadzie już gotowe) wylądowały na podłodze To były ostatni jaja w lodówce, a taką miałam na nie ochotę Na szczęście TŻ kupił mi nowe
A czemu bysmy mialy nie moc jesc lososa? Przeciez on pieczony.

Chociaz ja osobiscie nie cierpie lososia i to bardziej dla rodzinki robie, bo sobie zazyczyli po zeszlym roku Ja bede wcinac poledwiczki
Stary 2013-12-09, 21:58   #4329
asia27100
Zakorzenienie

Kurde coraz czesciej mam te skurcze... ale nie jestem w stanie twardnienia rozpoznac bo brzuch miekki od tluszczu..... polozylam sie i czekam az minie bo sie chyba pierwszy raz przestraszylam. Jeszcze mi kot w sypialni nasikal...na tyle byl przyzwoity, ze na reklamowowke, ale i tak cuchnie.....

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 22:02   #4330
Pallas Ril
Rozeznanie

A jeszcze a propos matowych lakierow o mi sie cos takiego spodobalo (chodzi o tego frencha)
http://feriabarw.blogspot.com/2011/0...ariacje-i.html
Sprobuje jutro zrobic

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
Kurde coraz czesciej mam te skurcze... ale nie jestem w stanie twardnienia rozpoznac bo brzuch miekki od tluszczu..... polozylam sie i czekam az minie bo sie chyba pierwszy raz przestraszylam. Jeszcze mi kot w sypialni nasikal...na tyle byl przyzwoity, ze na reklamowowke, ale i tak cuchnie.....

A bralas magnez?
Stary 2013-12-09, 22:02   #4331
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
A jeszcze a propos matowych lakierow o mi sie cos takiego spodobalo (chodzi o tego frencha)
http://feriabarw.blogspot.com/2011/0...ariacje-i.html
Sprobuje jutro zrobic
Wow, bomba świetny ten matowy!

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 22:08   #4332
Nikii89
Zakorzenienie

Co do maty i leżaczka mieliśmy ale Nasz syn ich nie lubił i za bardzo Nam się nie przydały . Zobaczymy jak będzie z drugim

CZĘŚĆ IV - KLIK
Na razie piszcie nadal tu , a jak ten się skończy to następny już czeka
Stary 2013-12-09, 22:09   #4333
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Nikii bardzo się cieszę, że wszystko w porządku. A co do płci..no to w takim razie trzeba jeszcze trochę poczekać

Pallas Ril wiesz co, u nas Mila leżała na tej macie już jak skończyła miesiąc. Najpierw tylko patrzyła na te wiszące zabawki. Ale potem było widać, że coraz bardziej ją interesują. Zwisał tam też taki słonik który grał różne melodyjki, które bardzo lubiła. Sporo czasu minęło zanim zaczęła chwytać to co zwisało..ale wtedy to dopiero była frajda

JJJustynAAA miłego czytania Ja się wkręciłam w Kaznodzieja

Ogólnie przeżyli Ponoć dziś były nowe ćwiczenia w wodzie, pływanie w kółku, na nowych deskach i takie tam..więc mam gula, że mnie nie było
Wracają...wyciągam małą z kombinezonu, a ona w cienkich rajstopkach i samym body... Pytam się małża gdzie są jej spodenki i bluza??? Małż: "aa w torbie. nie ubierałem jej, bo jej było za gorąco" Także moje dziecko po basenie, w deszczu..przyjechało w rajtach i body z krótkim rękawem... Dobrze, że mnie tknęło i przed ich wyjściem ubrałam jej kombinezon a nie kurtkę...
Ale uszy były suche

Dzięki, zobaczyłam że komp nie wyłączony to stwierdziłam że jeszcze rzucę okiem co się tu dzieje
Ważne że uszy suche

Pallas Rill świetny ten czarny french... Ja nigdy nie umiałam tak zaszaleć z pasnokciami

zmykam teraz już na dobre.

Spijcie dobrze

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 22:10   #4334
Nikii89
Zakorzenienie

A co do łożyska to ciężko mi coś powiedzieć , w sumie w pierwszej miałam na ścianie przedniej i ruchy czułam w 20-21tc , teraz mam na tylnej i już czuję ruchy ale jeszcze delikatne i nieregularne
Stary 2013-12-09, 22:11   #4335
agaaga89
Zakorzenienie

Ja jestem padnięta, w tym momencie starczy mi już sił tylko na prysznic i rzucenie się na łóżko dobrej nocy!

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 22:11   #4336
Dark lady
Zakorzenienie

Hej.

Przepraszam, znowu nie mam czasu, a w dodatku jestem chora i nawet w łóżku poleżeć nie mogę .

Odezwę się do was po wizycie środowej

Trzymajcie się dziewczyny, mam nadzieję że wszystko u was dobrze.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 22:16   #4337
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:

W sumie to Wam powiem że ja i tak nadal mam przeczucie że to jednak dziewczynka Najbardziej mnie przeraża myśl że jak się okaże że to chłopak to mój syn drugi będzie bezimienny bo ja nie mam pomysłu na imię dla chłopaka . Z Oskarem też mieliśmy problem ....
heh, to widzę, że nie tylko ja mam problem mój też póki co pozostaje bezimienny i już nie wiem, gdzie tych imion szukać
a tak w ogóle to tak patrzę na Twój etap ciąży i mój (wg ostatniego usg wychodzi mi dziś 19tydzień 0dni....) to nie ma opcji, żebym miała TP na 12.05. no i wygląda na to, że dzisiaj jestem równo w połowie
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 22:16   #4338
Seleniti
Zadomowienie

Mufinko dzięki

Nikki widzisz właśnie o to też miałam zapytać, bo też wyczytałam, że przy pierwszej ciąży i z łożyskiem na przedniej ścianie ruchy można poczuć właśnie nie wcześniej niż około 20,21 tygodnia

Tak mnie to ciekawi, że jak nie zapomnę to koniecznie muszę zapytać o to ginki

Edytowane przez Seleniti
Czas edycji: 2013-12-09 o 22:17
Stary 2013-12-09, 22:17   #4339
Nikii89
Zakorzenienie

Dark Lady dużo zdrówka dla Ciebie

Dobra dziewczyny ja zmykam . Dobranoc
Stary 2013-12-09, 22:18   #4340
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale uszy były suche
O rany
Stary 2013-12-09, 22:19   #4341
Nikii89
Zakorzenienie

Beatusia a kiedy miałaś ostatnią OM ? i czy miałaś regularne??
Ja 7.08 .

Seleniti a ja się z ciekawości muszę zapytać jak jest lepiej czy łożysko na przedniej czy na tylnej ścianie .
Stary 2013-12-09, 22:20   #4342
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

witam się i ja wieczorowo
oczywiście nie mam kiedy w dzień Was nadrobić
Pojechałam popołudniu jeszcze na zakupy z tatą, zeszło nam z 2 godziny, kasę straciłam i nic do domu nie przywiozłam też tak macie? Rany te pieniądze nic wartości nie mają...
Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
No i właśnie zastanaiwam się nad matą i bujaczkiem czy już kupować, czy czekać aż dostane od kogoś, ale nie lubie na kogoś liczyć...
A jak będę czekała to potem masę kosztów mi się spiętrzy... A wolałabym sobie to jakoś rozłożyć...
my bujaczek kupiliśmy właśnie z FP jak się Iga już urodziła a matę dostaliśmy na chrzest jak miała 3 miesiące też z FP Rainforest polecam
Cytat:
A w jakich okolicznościach korzystałyście z tego bujaczka?
Iga lubiała zasypiać w bujaczku bo miał fajne wibracje i służył nam też do karmienia ale przez krótki czas bo potem już przeszliśmy na krzesełko oczywiście
Cytat:
dziewczyny nie nadrabiam bo na razie nie mam czasu , tak na szybko .
Z dzidziusiem wszystko dobrze, żołądek, wątroba , płuca , serce czterokomorowe jest. Waga to 230g. Wg USG 17t6d czyli tylko 1 dzień do przodu niż wg OM. Łożysko mam na ścianie tylnej.
W sumie lekarz powiedział że za bardzo nie może dokładnie wszystkiego pomierzyć bo na połówkowe jeszcze za wcześnie. Co do płci to nie chciał Nam powiedzieć bo dziecko zbyt ruchliwe i ciężko określić , ale TŻ się pytał i powiedział że wydaje mu się że chłopczyk , ale mamy sie tym nie sugerować, bo tak jak pisałam wyżej dziecko zbyt ruchliwe i cięzko jest mu określić. Na 100% powie może na tym połówkowym. Ale powiedział że może się okazać że się zmieni, więc mamy się tym dzisiaj nie sugerować.
Z jednej strony się cieszę bo mamy ubranka wszystkie , ale z drugiej trochę mi smutno bo marzą mi się sukieneczki , kucyki itp Ale najważniejsze że zdrowe
Jutro dzwonię aby zapisać się na połówkowe.
super kochana że z dzieckiem wszystko ok
a płeć znana czy nie znana..Ty wiesz

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Witam się w 18 tygodniu!

gratulacje 18 tygodnia

Cytat:
Mam wizytę za równo dwa tygodnie, Wy też tak macie, że odliczacie dni do Waszych wizyt i jak mija kolejny to się cieszycie, że coraz bliżej czy tylko ja jestem taka dziwna?
nie jesteś dziwna też tak mam

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 22:25   #4343
Seleniti
Zadomowienie

Niki właśnie niby pod względem ruchów ponoć to ma znaczenie, że lepiej jak jest na tylnej bo się niby szybciej ruchy czuje bo tak czy jest z czy z przodu czy z tyłu to przy porodzie i podczas ciąży ogólnie nie ma znaczenia , tak mi coś pod tym względem mówił lekarz na prenatalnych bo niedobrze jest kiedy łożysko jest przodujące właśnie, ale zapytaj dobrze pogłębiać wiedzę i się podziel tylko później

Edytowane przez Seleniti
Czas edycji: 2013-12-09 o 22:33
Stary 2013-12-09, 22:31   #4344
muffinka90
Zakorzenienie

Dark Lady zdrowka

Cytat:
Ja 7.08 .

Seleniti a ja się z ciekawości muszę zapytać jak jest lepiej czy łożysko na przedniej czy na tylnej ścianie .
To ja Ci juz powiem, jak jest lepiej
Lepiej jest na przedniej scianie, najmniejsze ryzyko przodowania lozyska, lozysko na scianie tylnej moze sie opuszczac na szyjke (ale nie musi, zebyn ie bylo ze sieje panike). Tak mi gin mowil na usg w zeszlym mies, bo pytalam o to.

Ostatnio mialam na tylnej i gin bardzo pilnowal na kazdym usg, gdzie jest, ale u mnie sie podnioslo z wiekiem ciazy.

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2013-12-09, 22:35   #4345
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja 7.08 .
Ja 9.07.... zaszłam w ciążę 3mce po odstawieniu tabletek anty, które brałam ze 3-4 lata, więc ciężko mówić o regularności nie wiem, lekarz mi tłumaczył, że w sierpniu też miałam miesiączkę tylko bez krwawienia, była normalna owulacja i do zapłodnienia doszło pod koniec sierpnia.. dlatego tak ciężko mi się ogarnąć z tym wszystkim...
Stary 2013-12-09, 22:35   #4346
mala85
Raczkowanie

Dzięki ciotki w imieniu Lenki za życzenia zdrówka
Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Zdrówka dla Was
Lenka po pół roku zaczęła wstawać ?
Nio szybko wstała, ur się 5 kwietnia a 26 września wstała,byliśmy w wielkim szoku, a na boże narodzenie to już chodziła, fakt faktem trzeba było na nią bardzo uważa, ale nawet za rączki zbytnio nie chciała.

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 22:51   #4347
Seleniti
Zadomowienie

Muffinko o widzisz dobrze wiedzieć a mówił od czego może zależeć to opadanie?

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Nie ma opcji, żebym zasnęła ten ząb tak strasznie boli przez tyle czasu nic nie bolało, wystarczyła jedna wizyta u dentysty i proszę jakie efekty ja to zawsze muszę mieć pecha, bo to odtruwanie czy tam zatruwanie miało nie boleć a wiedziałam, że u mnie bedzie odwrotnie.. Niech mnie ktoś przytuli

Stary 2013-12-09, 23:12   #4348
muffinka90
Zakorzenienie

a wiesz co, ze ja juz nawet nie pytalam, bo przyzwyczajona do mojego malo wylewnego gina pytalam o wszystko i w koncu facet stwierdzil, ze jestem za bardzo zestresowana, a nie ma po co, bo ciaza super i ja zdrowa i zebym przestala sie tak przejmowac, to juz nie dopytywalam, hehe

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2013-12-09, 23:22   #4349
martuszka0
Rozeznanie

ja tylko na chwile. Weszłam sprawdzić jak Nikii... Dobrze, że z maluszkiem wszystko ok i czekamy do następnej wizyty, co by się ujawniło tak na 100%

dobranoc, jutro Was nadrobię
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 23:51   #4350
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny nie nadrabiam bo na razie nie mam czasu , tak na szybko .
Z dzidziusiem wszystko dobrze, żołądek, wątroba , płuca , serce czterokomorowe jest. Waga to 230g. Wg USG 17t6d czyli tylko 1 dzień do przodu niż wg OM. Łożysko mam na ścianie tylnej.
W sumie lekarz powiedział że za bardzo nie może dokładnie wszystkiego pomierzyć bo na połówkowe jeszcze za wcześnie. Co do płci to nie chciał Nam powiedzieć bo dziecko zbyt ruchliwe i ciężko określić , ale TŻ się pytał i powiedział że wydaje mu się że chłopczyk , ale mamy sie tym nie sugerować, bo tak jak pisałam wyżej dziecko zbyt ruchliwe i cięzko jest mu określić. Na 100% powie może na tym połówkowym. Ale powiedział że może się okazać że się zmieni, więc mamy się tym dzisiaj nie sugerować.
Z jednej strony się cieszę bo mamy ubranka wszystkie , ale z drugiej trochę mi smutno bo marzą mi się sukieneczki , kucyki itp Ale najważniejsze że zdrowe
Jutro dzwonię aby zapisać się na połówkowe.

Na razie zmykam , bo zaraz kolacja , kąpanie i usypianie :P
Ciesze się ze dziecko zdrowe a płci dzieci potwierdzimy wszystkie na połowkowym

Cytat:
Witajcie, dopiero jestem, Hania dopiero zasnęła od 19 a to wszystko przez to, że przed 15 kimnęła się na 30 minut na spacerze i proszę od razu jaki problem z zaśnięciem.. ciekawe czy noc przez to będzie lepsza

Nikii super, że dzidziuś ma się dobrze, to jest najważniejsze a płeć to już kwestia podrzędna ale kurcze jednak znowu będziecie czekać, daj znać kiedy połówkowe

Justyna, zdecydowanie lepiej sobie rozłożyć wydatki w czasie, my też tak robiliśmy przy Hani, teraz mamy dużo mniej do kupienia, ale też nie planujemy kupować wszystkiego naraz, tylko pewnie gdzieś w lutym zaczniemy i rozłożymy na te 4 miesiące
Co do świąt to hmm.. nie wiem czy pamiętam o wszystkim ale na pewno robimy z mamą: ryby po japońsku, ryby w occie (uwielbiam ryby ), śledzie jeszcze nie wiemy jak zrobione, 3 sałatki jakieś.. na pewno zwykłą jarzynową, jakąś z ryżem i curry i moją ulubioną z ryżem i owocami, robimy galart z nóżek (to tata uwielbia ) i z kurczaka, schab i karkówkę pieczone i do tego sos tatarski, będzie oczywiście kapusta z grzybami potem wrzucona do bigosu , jakieś wigilijne potrawy typu makiełki, robimy oczywiście barszcz z uszkami i karpia smażonego.. co tam jeszcze? Nie pamiętam więcej a no i z 4 blachy ciasta do tego jeszcze 12 makowców bo tyle się u nas robi
A jeszcze dla dzieciaków rosół na obiad i na wigilie na obiad zupę pieczarkową, bo do kolacji zgłodniejemy

Magdi, ja Ci przepisu na 3bita nie podam, bo nie znam, ale polecam Ci ciasto, bo pyszne, jadłam właśnie w ten weekend

Mała zdrówka dla Lenki

Pallas, mata się nazywa edukacyjna ja kładłam Hanię gdzieś po 2 miesiącu, na początku sobie leżała i patrzyła, chwytać zaczęła dużo później a potem się przemieszać z maty na podłogę
Muszę też skoczyć po tego topa matowego uwielbiam malować paznokcie

Mam wizytę za równo dwa tygodnie, Wy też tak macie, że odliczacie dni do Waszych wizyt i jak mija kolejny to się cieszycie, że coraz bliżej czy tylko ja jestem taka dziwna?
O rany ile jedzenia, ale dla takiej ekipy to trzeba

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Muffinko o widzisz dobrze wiedzieć a mówił od czego może zależeć to opadanie?

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Nie ma opcji, żebym zasnęła ten ząb tak strasznie boli przez tyle czasu nic nie bolało, wystarczyła jedna wizyta u dentysty i proszę jakie efekty ja to zawsze muszę mieć pecha, bo to odtruwanie czy tam zatruwanie miało nie boleć a wiedziałam, że u mnie bedzie odwrotnie.. Niech mnie ktoś przytuli

Idę spać Dobranoc
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości