|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Zubi dopisz mnie na 16.12 na wizytę kontrolną
|
|
|
|
#1742 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Jakoś mój lekarz inaczej liczy tygodnie i dni ciąży niż ten suwaczek, który zrobiłam, ale mniej więcej jest podobnie więc niech tak zostanie
|
|
|
|
#1743 |
|
Raczkowanie
|
Ja już uzupełniam wszystkie informacje:
czarno_biala1987 Karolina, 26 lat, OM 17.09.13, TP 27.06.14 Data następnej wizyty: 19.12.13 |
|
|
|
#1744 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was Mamusie.
Trochę przycichłam, wykorzystałam ukończenie stażu i trochę poleniuchowałam. ![]() Dziś byłam na wizycie, Orzeszek ma 5cm, i wg lekarza ma się dobrze. ![]() Niestety, niepodzielę się z Wami zdjęciem, bo u mnie w przychodni po prosu 'nie rozdają' zdjęć. Ale następnym razem cyknę sobię fotkę fotki u położnej;D Ku mojemu zdziwieniu, usg miałam przez brzuch. Lekarz oglądał brzdąca z 10 minut nic nie mówiąc. Potem uspokoił, że jest okej i pokazał mi mieszkańca. Mało brakło i bym płakała ze szczęścia chyba;D Wizyta kontrolna: 02.01.2014 Miłego dnia mamusie!
|
#1745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a za rok co to będzie Kochana ale ja nie prowadzę naszego wątkowego kalendarza wizyt bazile spisuje na pierwszą stronę ja prowadzę kalendarz dla 2 innych wątków
|
||
|
|
|
#1746 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, w końcu Was jakoś doczytałam, miałam dosyć intensywny weekend i poniedziałek, a nie wiedziałam, że aż tyle napiszecie
pater za jutrzejszy egzamin, nareszcie Ci ulży ![]() andzia co do tż, to ja mam podobny problem, wcześniej już żaliłam się dziewczynom i póki co nic się nie zmieniło, mimo, że był ze mną na usg, niby się cieszył, ale nadal nic oprócz gier i ksw go nie interesuje. Nie widzieliśmy się 2 dni,a ten się nawet nie zapytał, jak się czułam, czy wszystko było ok Sylwia88 witaj alingles za udaną wizytę Maluszek rośnie jak trzeba mój gin też jest taki małomówny, też miałam usg i dowcipnie i przez brzuch , ale nic w sumie nie mówił, tylko jakie tętno i że wszystko ok. Denerwuje mnie tooo!Ktoś tu dał nam znać o Drwalu, a mi już ślinka cieknie na samą myśl!!! Mam jeszcze pytanko, czytacie może jakieś gazety o tematyce ciążowej, które mogłybyście polecić, ja zupełnie się na tym nie znam...chciałabym sobie kupić, a nie wszystkiego szukać w necie ![]() Jeszcze trochę świątecznych ikonek z racji tego, że u nas śnieg |
|
|
|
#1747 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
zawsze wspolnie sobie cos kupujemy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1748 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie nowe Mamusie
![]() za udane wizyty!Nie mam jeszcze prezentów. Na pewno musze coś kupić TŻ i bratu, bo mają imieninki i teściowej, bo 23. ma urodziny. A co z pozostałymi domownikami? W tamtym roku ustaliliśmy, że nie robimy sobie prezentów. Chyba tak zostanie ![]() Przez te pogode jakaś taka smutna aura. Mam jakiegoś doła ![]() Nie mam ochoty na NIC dosłownie. Powiedzcie Kochane jak u Was z chęcia, np. na yyyyyy seks? Jest, nie ma? Teraz, póki brzuszki małe, powinnyśmy korzystać...
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje, że w rossmanie płyn do kąpieli babydrem fur mama za 6,99zł !!! jutro lecę kupić bo mój się już kończy
|
|
|
|
#1750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja już nawet chyba prawie zrozumiałam te wszystkie sprawy z liczeniem, z kończącym się tygodniem, zaczynającym itd... Ale jeśli na wizycie 29-11 lekarz napisał mi w karcie ciąży, że to 12t 0d to jakby nie licząc dziś 13t 3d, a suwaczek pokazuje 13t 1d mój lekarz liczyć nie umie? Bo jeśli w tym się myli to chyba czas szukać nowego
|
|
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1752 |
|
Raczkowanie
|
Hello wszystkim!
Doczytałam jak zwykle tempo szalone u nas ![]() Ja miałam kolejne ciężkie dni, synek zaczął zdrowieć to mnie złapało - gorączka, gardło katar - MASAKRA. Szczegolnie ze zadnego mocnego leku nie mozna brac.. meczylam sie strasznie ale juz mija... UF Dzisiaj u mnie 11 tydzien i 4 dni, czyli środek 12 tygodnia lub ukończone 11 tygodni - podaję wszystkie wersje bo widzę że to nadal jakiś problem jest ![]() Bylismy dzisiaj na USG. Nasze bejbi ma 5,5 cm i wszystko jest w jak najlepszym porządku! Lekarz najpierw zbadał mnie dowcipnie a potem przez brzuch żeby synek i mąż mogli wejść - sam zaproponował ![]() I UWAGA, ja która myślałam że przeziernosc karkowa to absolutna norma- nie miałam tego badania Moj lekarz powiedział że najnowsze badania wykazują nieprecyzyjnośc tych pomiarów i częste błędy, w zwiazku z tym wielu lekarzy dzisiaj odchodzi od tego badania w 11-14 tc... Szczegółowe badania będę miała dopiero w 18 tc. Także jak widać co kraj to obyczaj i co lekarz to obyczaj ![]() Dziewczyny ja schudłam 1,5 kg a brzuchol mam wielki Chyba jutro jeansy ciążowe zakupię bo już mi źle w normalnych.Co do diety - jestem zdania że ten nasz organizm nie do końca wie co dla nas najlepsze. Ja np mam ochotę na zimne piwko - i w tym wypadku nie będę się go słuchała Podobnie z fastfoodami, podkusiło mnie ze dwa razy ale nie oszukujmy się, Mac itp to syf. Nie poumieramy od tego ale zdrowia nam i dziecku to nie doda ![]() Ja mam mega szał na pomarańcze - zjadam je kilogramami! A jakies takie pyszne w tym roku! ![]() Ja już prezenty częściowo mam, jak nigdy w sumie bo zawsze na ostatni dzwonek to zostawiam... Faceci - temat rzeka.. ja mam jedynaka wychowywanego typowo jak jedynaka - naprawdę trzeba lat żeby coś zmienić.... Współczuję dziewczynki które czujecie się neizbyt dopieszczane, ale z nimi ak jest że trzeba po prostu jasno komunikować swoje potrzeby - sami się nie domysla... Niestety (to oczywiscie moje zdanie) po urodzeniu dziecka jest jeszcze gorzej, a czasem nawet kryzysowo.. Instynkt tacierzynski to nie to samo co matczyny i panowie niestety nie rzucają się sami do kąpania, przewijania, a nawet do bawienia.. Mój syn ma 4,5 roku i do dzisiaj muszę mężowi przypominać- idz się z nim pobaw, idzcie na dwór, wykąp go dzisiaj... gdybym tego nie mówiła siedziałby sobie przy komputerze całe popołudnie i wieczór, przekonany że nikt nic od niego nie chce i on jest w porządku. To jest irytujace bo my o wszystkim myslimy i przy takim malym dzieciatku chodzimy jak roboty - ale coz, zycie ![]() Z kosmetyków - dzisiaj dostałam 500 ml Elancylu na rozstepy takze zaczynam akcję smarowanka
|
|
|
|
#1753 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie nie, z USG wychodzi 12t 2d, tzn. tak jest napisane na USG
no trudno, zobaczę na następnej wizycie co mi lekarz wpisze, te parę dni nie robi dla mnie większej różnicy, ale jak już myślałam, że zrozumiałam to mi suwaczek wszystko pomieszał |
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1755 |
|
Zadomowienie
|
Monica dobrze wiedziec, ze niektorzy lekarze robia przeziernosc w 18 tyg, w takim razie istnieje szansa, ze moj gin na kolejnej wizycie zrobi mi te badania
Z tymi facetami to jest masakra...ja juz przestalam wierzyc, ze cos sie zmieni po urodzeniu dziecka. Moj tz nie jest jedynakiem, za to ma nadopiekuncza mamusie, ktora do tej pory traktuje go jak malego chlopca Wysłane z mojego LG-P710 |
|
|
|
#1756 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że z każdym facetem to reguły nie ma mój ma rodzeństwo, a mama była raczej osobą, która niewiele się udzielała w jego dzieciństwie... A on jak duże dziecko
![]() Co do prezentów to my chyba nic nie kupujemy nikomu w tym roku, szykuje nam się mnóstwo wydatków, bo zaczynamy remont - więc to będzie nasz wspólny prezent żeby mieszkać w końcu jak ludzie ![]() Jeśli chodzi o gazety też jestem ciekawa, chętnie bym jakąś ciążową poczytała także też czekam na Wasze opinie ![]() A w temacie badań prenatalnych to powiem Wam, że mój ginek nawet o nich nie wspomniał... Trochę mnie to zdziwiło, ale poczekam do tych połówkowych jak to mówicie to może wtedy coś będę widziała. Póki co cisza, a wizytę kontrolną mam 23.12. Prowansja88 ale temat poruszyłaś od razu moja głowa znowu zaczęła intensywniej myśleć my niestety od początku ciąży mamy zakaz współżycia nad czym bardzo boleję, bo chwilami to mnie roznosi... Na szczęście mam przyjemne sny - chociaż tyle ![]() Monica80 trochę mnie zasmuciłaś o tym ojcostwie - przypuszczam, że wielu mężczyzn tak ma i będzie miało... ja ciągle się łudzę, że mój chłop otrząśnie się i zacznie myśleć intensywniej - czasem w szybkich rozmowach widzę małe postępy, ale wciąż czekam na czyny A jeśli chodzi o jedzenie to ja na szczęście fastfoody omijam szerokim łukiem - na samą myśl o kanapkach i obrzydliwych frytkach mnie mdli. Lubię jeść dużo warzyw, a czasem przygryzam sobie kabanosa czy kiełbaskę. Dużo nie musiałam w diecie zmieniać nie licząc rezygnacji z tataru i codziennego rytuału picia kawy Cieszyłam się, że polepszył mi się apetyt w ciąży, a ciągle słyszę, że jestem przeraźliwie chuda. Czyżby mój mały dzidzior mi wszystko zabierał?
|
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
C0 do gazet to ja na razie kupiłam jedną m jak mama bo tak przeglądają spodobała mi się najlepiej to sobie przeglądnąć w sklepie i wybrać co komu pasuje
|
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Poczułam się wywołana "do tablicy" przez Rybkę Myślałam, że tu też napisałam krótką relację z wizyty u gina, ale zrobiłam to tylko na wątku klubowym mamuś wrześniowo-październikowych 2009 (sorki, ale to moje najbardziej "macierzyste" miejsce na Wizażu i jest dla mnie number 1). Tu czuję się trochę obco, nawet nieco pomijana, mimo że staram się dzielić swoim doświadczeniem, żebyście np. nie popadły w taką paranoję jak ja po porodzie, kiedy nikt i nic nie było w stanie zmienić mojego myślenia. Dziewczyny, nie martwcie się teraz, że Wasze dziecko jest jakieś "małe" - na tym etapie ciąży nie można porównywać wielkości płodów, bo każda z nas ma inną wiekowo pod względem dnia zapłodnienia ciążę - to raz, dwa - pomiar podczas USG zależy często od sprzętu i umiejętności lekarza. Wielkość dziecka tak naprawdę zaczyna być miarodajna w III trymestrze. Poza tym czy Wy naprawdę chcecie rodzić wielkoludy? ![]() Druga kwestia - pamiętajcie, że lekarz to nie wyrocznia. To tylko człowiek, który może się też pomylić (dlatego często dobrze jest zasięgnąć rady innego lekarza). Skoro jest małomówny, to pytajcie go o to, co robi! Konkretnie. Najlepiej spiszcie sobie zestaw pytań przed wizytą, bo ze stresu można coś zapomnieć. Takie nasze prawo. Gdybym przed porodem dokładnie przestudiowała Kartę Praw Pacjenta i Kartę Praw Małego Pacjenta, to nie siedziałabym w szpitalu 5 dni, tylko 2. Co u mnie? OK. Moje drugie dziecko chyba będzie podobnie się zachowywać na USG jak pierwsze (za to synek podczas KTG urządzał "przemeblowanie" w moim brzuchu), czyli pełen relaks Dwie nóżki są, dwie rączki są, serducho bije, na pierwszy rzut oka kość nosowa jest, przezierność też jest w porządku, ale to okaże się za tydzień na badaniach w Gdyni. Doktorek się ucieszył, jak mu podałam dwa inne miejsca (łącznie z numerami telefonu) w 3mieście, gdzie się wykonuje badania prenatalne. Następną wizytę mam 8 stycznia i do tego czasu muszę zrobić na NFZ toxo, różyczkę i kiłę, a TSH niestety prywatnie. Jeśli będę chciała mieć zrobione lepiej USG, to mam się zgłosić do gina, jak będzie miał dyżur w szpitalu![]() Aha, poziomkka muszę Cię zmartwić, ale przezierność karkową bada się tylko i wyłącznie między 11 a 13 i 6 dni tygodniem ciąży: Cytat:
---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- To jest bardzo ważne: http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_str...k_24092010.pdf
Jasiek Misiek Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2013-12-09 o 19:43 |
|
|
|
|
#1759 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1760 |
|
Zadomowienie
|
Aha, chyba teraz rozumiem. Przeziernosc sie robi miedzy 11. a 14., a Ty po prostu bedziesz miala robione szczegolowe badania. Sorki, ale w tym temacie jestem totalnie zielona. Wychodzi na to, ze i ja nie bede miala robionej przeziernosci, ale chyba i tak w 18 tyg bedzie wiadomo, czy wszystko jest ok..?
Wysłane z mojego LG-P710 |
|
|
|
#1761 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ha,widzisz ja tez bylam pewna,ze moj w pierwszej ciazy robil mi ta przeziernosc,a jak sie teraz okazalo, ze jednak tego jie robi i odsyla do innego gina.Ja odpuscilam juz ta przeziernosci czekam na polowkowe. Ah,faceci.Do tego potrzeba poprostu lat praktyki,zeby ich zrozumiec i za nich myslec. A z tymi tygodniami,dla mnie prosta zasada,zeby powiedziec ze dziecko ma np juz miesiac,to ten miesiac musi minac,czyli 30 dni,zeby powiedziec np. ze tydzien sie skonczyl musza minac dni od poniedzialku do niedzieli i wtedy jest zaliczony tydz.I tak samo mozna mowic o tyg ciazy. Dziewczyny jutro zaktualizuje 1 str,teraz pisze z tableta czego za bardzo nie lubie,wiec nawet nie chce mi sie bawic... oki,ja dzis juz mykam,dobranoc
|
|
#1762 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() Gratuluję rozpoczętych nowych tygodni, udanych wizyt ![]() Witam nowe, nowo-stare mamusie kamilla123 spóźnione 100 lat dla synka a co synek dostał??jestem ciekawa, bo w styczniu mój kończy 4, na gwiazdkę już wymyśliłam, a brakuje mi pomysłu na urodzinki.pater86 powodzenia jutro na egzaminie a potem oblewamy![]() Cytat:
gratulacje i witamyRybka12321 żeby to cholerstwo szybko się schowało.A z jaką firmą walczycie z internetem bo my z byłą telekompromitacją i cały czas w ramach właśnie przeprosin "obniżają" nam abonament.Cytat:
, wczoraj odpokutowałam to strasznym zmęczeniem, ale mam już wszystkie na święta.Oprócz prezentów jestem jeszcze o krok bliżej do świąt, bo zakręciłam już piernik po staropolsku i dojrzewa już w lodówce. Po ciężkiej pracy padam już z nóg. Cytat:
![]() Cytat:
zdrówka życzę i oczywiście![]() Cytat:
za wizytę---------------------------- Do podwójnych mam mam pytanie: powiedziałyście już swoim pierworodnym o rodzeństwie?? Jeśli tak, to w jaki sposób, przygotowałyście się jakoś specjalnie, książeczki itp? My jeszcze nie powiedzieliśmy, teraz stwierdziliśmy, że jednak trochę za wcześnie, poza tym nasz synek to mała pepla i całe miasto by już wiedziało ------------------------- Dziękuję za cynka i mam na uwadze drwala. Jak już będę mogła normalnie jeść to
|
|||||
|
|
|
#1763 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam!
Bazile dane do listy: kamilla123, Kamila, l.31, OM 1.09.2013, TP 18.06.2014 następna wizyta: 30.12.2013 Monia Ty mi pisz od razu czym się leczysz, bo ja też ciągle od mojego przedszkolaka coś podłapuję. Z apteki biorę tylko tantum verde, a poza tym to czosnek, cebula, imbir czy cytryna, ale potem mam strasznie podrażnione i wysuszone gardło i tak w kółki Cytat:
Dopiero od niedawna coś tam zaczęłam przeglądać, bo czasami to nawet zapominam, że jestem w ciąży. W pierwszej to bardziej chyba przeżywałam, czytałam o kolejnych tygodniach i miesiącach i płakałam Są jeszcze gazety "dziecko" czy "Mam dziecko" (czy jakoś tak) ale to są głównie łączone tematy i dla ciężarnych i dla mamMajkela dziękujemy dostał duże LEGO prom kosmiczny, taką matę z drogami z IKEI, grę, poduszkę z wyszytym imieniem, traktor, pisaki i kredę do tablicy, jakąś książeczkę i bluzę i wieczorem powiedział, że miał super urodziny i wszystko mu się podobało Ja właśnie mam odwrotnie, urodziny pierwsze więc szybciej coś wymyślę, a potem na Gwiazdkę nie wiem co A dzisiaj rano się obudził i pytał się kiedy będzie miał urodziny ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
On strasznie lubi Pingwiny z Madagaskaru i ostatnio wymyślił sobie, że on jest Skipper, ja Rico, tata szeregowy, a do fasolki mówi Kowalski |
||
|
|
|
#1764 |
|
Raczkowanie
|
Kamila - ja tez tantum verde. Miód + mleko + czosnek + łyżka masła (zeby właśnie nie podraznic) - z deczka ohydne dla niektórych ale działa
syrop z cebuli - cebula w plastry zasypane cukrem albo miodem, ja to daje tez młodemu i super działa . No i robiłam sobie inhalacje nad miska bo miałam zatkany nos aż do mózgu po dwóch dniach mozna powiedzieć ze mogłam juz normalnie funkcjonować , kaszel i katar trochę sie jeszcze beda ciagnąć ale zawsze tak jest ...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1765 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sobie przerwę od robótek ręcznych - robię ozdoby z masy solnej na kiermasz świąteczny do przedszkola synka. Wczoraj je "piekłam", a dziś maluję.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
___________________ Na ostatniej wizycie pytałam gina, jak to w końcu jest z tymi tygodniami. Otóż oni to liczą jako tygodnie skończone i mimo że np. jest 10 tydzień i 6 dni, to wpisują do karty tylko tydzień 10 (ale mówi się, że się jest w 11 tygodniu). A! I dowiedziałam się, że tylko 5% kobiet rodzi dokładnie w tym terminie, który wyszedł z USG i według ostatniej @ (no to jestem wyjątkowa )
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć mamuśki
![]() Cytat:
![]() Gazet niestety nie mam, więc nawet nie wiem co polecić. Ja mam książkę i jestem z niej zadowolona póki co |
|
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki, nie odzywam się bo znowu mam nawał pracy i problemów zdrowotnych, dobrze że z maleństwem chyba jest wszystko dobrze. Niestety wymioty mam codziennie, do tego doszły ogromne zaparcia i wczoraj w końcu po 3 dniach mogłam załatwić tą grubszą potrzebę i tak teraz się boję że już zaczynają mi się tworzyć hemoroidy
Ostatnio nawet na czczo brałam witaminy i nawet je zwymiotowałam jestem jakimś ewenementemA i muszę wam powiedzieć że zdarzyło mi się czuć dwa razy coś dziwnego, nie sądzę żeby to były już ruchy dziecka ale to było takie ciekawe, nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało a było to takie jak gdyby gilganie od środka, trwało chwilkę ale było takie cudne i się zastanawiam ale samej mi się wierzyć nie chce bo to jednak chyba za wcześnie
|
#1768 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki czy syrop z malin moge pic z herbata? Bo gdzieś wyczytałam ze syrop z malin wywołuje jakiś rozkurcz i prowadzi do poronień czy to prawda? Troche sie zaziebilam i chciałam syropkiem sie kurować
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ostatnio mi właśnie powiedzieli, że żadnego soku z malin nie można pić w ciąży i już zgłupiałam, tak czasem się zastanawiam czy cokolwiek można w tej ciąży jeść i pić, bo zawsze coś znajdą, że szkodliwe
|
||
|
|
|
#1770 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.

bazile spisuje na pierwszą stronę
za jutrzejszy egzamin, nareszcie Ci ulży
za udaną wizytę 

Moj lekarz powiedział że najnowsze badania wykazują nieprecyzyjnośc tych pomiarów i częste błędy, w zwiazku z tym wielu lekarzy dzisiaj odchodzi od tego badania w 11-14 tc... Szczegółowe badania będę miała dopiero w 18 tc. Także jak widać co kraj to obyczaj i co lekarz to obyczaj 

Dopiero od niedawna coś tam zaczęłam przeglądać, bo czasami to nawet zapominam, że jestem w ciąży. W pierwszej to bardziej chyba przeżywałam, czytałam o kolejnych tygodniach i miesiącach i płakałam
Są jeszcze gazety "dziecko" czy "Mam dziecko" (czy jakoś tak) ale to są głównie łączone tematy i dla ciężarnych i dla mam