|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
| Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
|
1 | 2,70% |
| Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
|
3 | 8,11% |
| Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
|
6 | 16,22% |
| Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
|
2 | 5,41% |
| Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
|
7 | 18,92% |
| Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
|
1 | 2,70% |
| Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
|
3 | 8,11% |
| Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
|
0 | 0% |
| Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
|
3 | 8,11% |
| Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
|
11 | 29,73% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
I przedstawiam Wam Amelke, bo sie jeszcze zdjeciowo nia tutaj nie chwalilam
|
#3542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
Ale ja tylko powtarzam co słyszałam skonsultowalabym to z innym lekarzem.A jeść trzeba wszystko - rybki, mięsa, kasze makaronu warzywa, awokado jest dobre itd. Ja jem wszystko od jakiś 2 tygodni z tym ze powoli wprowadzam i obserwuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Cytat:
Btw, na zdjęciu nie wygląda jakby waga była jej problemem - ślicznie okrąglutka jest
Edytowane przez ja :) Czas edycji: 2013-12-09 o 23:25 |
||
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
a co jeszcze
![]() Maja tak się śłini, że ostatnio zaczęła mi się dusić... dzięki bogu byłam o krok od Niej... przerażające to było zdrowia
|
|
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i spała jak suseł ![]() A jak mąż? Już lepiej?
|
|
|
|
|
#3545 |
|
Zadomowienie
|
Nie konsultowalam.. polozna ktora do nas przychodzila mowila tylko ze cyc, cyc i butelke to juz w kryzysowych sytuacjach. No i tak bylo, tylko pozniej idziemy na wizyte do lekarki i sie okazuje ze jednak troche malo przybrala i dawac mm... Ona wage urodzeniowa miala spora (4150g) wszpitalu spadla do 3860g, tydzien temu wazyla 4605 (6 tygodni miala), ale przez te ostatnie 3 tygodnie 330g przytyla. Za to wydluzyla sie strasznie
A po zdjeciach widze ze miesiac temu bardziej nabita byla.Jak dla mnie to wyglada ok faldki sa, a nie jest spasiona :P Ale wiecie... Ci lekarze :PSwoja droga moglaby miec figure po tz'cie - dlugi i chudy a nie po mnie bo ja to raczej kluska :P
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeszcze Wam powiem ze tz i jego brat jak byli mali to wygladali jak z Oswiecimia. Wychudzeni, dludzy jak patyki wygladali :P
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) dokładnie tak jak moja Pola ![]() No ale, po zdjęciach to nie moge sie wypowiadac. Jak dla mnie to bym na sile mm nie dokarmiała bo i po co jak nie ma potrzeby - może popytaj jeszcze jakiegoś innego pediatry |
|
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie ma któraś do sprzedania jakiegoś kombinezonu albo kompletu do chrztu dla chłopca ? zimowego na rozm 62/68 ![]() normalnie oszaleje szkoda mi dać 150zł na coś co raz mu założe
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
Wszamałam właśnie miche żurku. Ludzie jakie to było dobre!
Oby Poli nic nie było Jeszcze nie jadłam podczas kp, ale piszą że można więc oby mieli racje
|
|
|
|
#3551 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na nieokreślony ale też nie wracam
a poza tym chcę pracować w przedszkolu.JA O dżizas 33k??!! Serio te stany są zupełnie inne![]() BAJKA oooo Velkommen w jakim mieście będzie pracował? U nas też jest stocznia. No i jaką kasę na dzieci masz mieć?, że 2 tyś ci wychodzi? Bo ja mam na Ninę 970koron miesięcznie więc przy dwójce wyjdzie niecałe dwa tysiące ale koron a nie zł jakieś rozłąkowe wam będą płacić czy coś? Dziecko mi nie śpi od 4... Czy to możliwe że dzieć śpi krócej bo mu pieluszki nie odpowiadają? dostaliśmy dwie paczki w prezencie. Założyłam jej wieczorem i usypiała dłużej niż zwykle i wcześniej wstała moje mi się skończyły a te są w dotyku jak z gazety ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#3552 | |
|
Wtajemniczenie
|
[
Cytat:
dziewczyny trzymać kciuki bo z adim znowu mam dzisiaj dentyste ...oby to był ostatni raz ![]() btw pominełam wczoaj jedno karmienie ok 17 i dałam butle 60ml i teraz cyc mnie sttraszniie boli |
|
|
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
Nena jeszcze nie wie na 100% gdzie ale prawdopodobnie Floro. Co do kasy na dzieci to tz wie to od chrzestnego Blanki ktory tam juz drugi rok pracuje i sam dostaje kase na dzieci
wiem tylko ze rozne kwoty zależnie od wieku. Wgkebiac sie w to bedziemy jak pojedzie.Wow Amelka dopiero zaczyna sie budzic a spi od 19 bez przerwy. Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3554 |
|
Wtajemniczenie
|
U Adasia po srodowym szczepieniu zrobilo sie zaczerwienienie i zgrubienie. Na pierwsze pomogl altacet, a drugie moze sie utrzymac kilka tyg. Nie mowila nic o rozmasowywaniu.
|
#3555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale mi się nie chce pakować. .. i w ogóle nie chce mi się podróży, już byśmy mogli być na miejscu ![]() Aaa i kupiłam spodnie wczoraj obrzydliwy ale uparł się że go ubierze na wigilie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podacie mi linka do tej zniżki hm 20% ? To jest do dziś, tak ?
|
|
|
|
#3557 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Helloł
![]() Jeeeeej w końcu nie leje. Ladne słoneczko i -4 stopnie. wybywamy dzisiaj, tylko zastanawiam się w co ubrać młodą...to już by się przydał ten cieplejszy kombinezon w łapki z 5-10-15. Kaśka ty go masz, co myślisz? ![]() Wczoraj było o sukniach ślubnych i sobi eprzypomniałam,że dokładnie 3 lata temu 10-11.12 byłam z mamą w Krk na weekend w poszukiwaniu kiecki, którą to kupiłyśmy Jejuuu było emejzing, w dodatku ta świąteczna atmosfera, jarmark na rynku. I jeszcze mieszkałyśmy przy Floriańskiej także samo centrum,cudnie było. No i mierzenie kiecek![]() Ooo strasznie dlugo, a od kiedy już ją masz?Niektóre banki to sobie lecą w klocki dając tak długo umowy. Ja miałam najpierw okr na 7 miesięcy, potem okr na pół roku, a potem już nieokr. Cytat:
![]() Moja mama też tak miała-oboje byliśmy aniołkami. Nigdy nie histeryzowaliśmy, publicznie tym bardziej.Ogólnie byliśmy ułożeni ![]() No ale jak już byłam starsza i świadoma to miałam sposoby,żeby dostać to,czego chciałam.Mój brat sierotka nie umiał zawalczyć o swoje (a 6 lat starszy) a ja zawsze znajdowałam sposób ![]() Cytat:
![]() Jeśli tak to u nas przez pewien czas z kolei zbierała się ropka taka biała i łuszczyło się to i taka górka się zrobiła, no wyglądało jak brzydki prychol Ale na szczęście samo pękło i dalej jest czerwone,ale ładniejsze. Pewnie to strupek, don't worry![]() Cytat:
![]() Cytat:
I taka w sam raz. Po rączkach i nóżkach widzę,że większa od mojej Tuśki, a nam nikt nic nie mówił na wagę, wręcz chwalili,że ładnie przybiera. Tylko Tuśka się urodziła 2650 i podwojenie przez nią wagi to już był wyczyn.Cytat:
Ja mam taki kremowy śpiworek z uszkami z H&M, ale chrzciny 29.12. ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Natala http://internal.catalogs.hm.com/hmcom/HolidayInsert/PL/
|
|
#3558 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ta to ma spanie moja dziś w nocy się 2 razy przesikala...albo tz nie umie pieluch zakładać, albo rady mało chłonne,a i 3 raz właśnie kupa wyleciała...Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3559 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() Natala ostatnia strona ![]() http://internal.catalogs.hm.com/hmcom/HolidayInsert/PL/ Motylek ale super miałyście z mamą to wybieranie sukni co do kombinezonu to ja Mikusiowi zakładałam ten: 11.jpg ale już za mały i rozważam zakup większego, tylko granatowego bo jest super, nóżki można rozdzielić i normalnie do fotelika pasuje
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Szybko
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3562 | |
|
BAN stały
|
schudlam kolejne 0,7 kilo
Moje dziecko wyroslo z rozmiaru 62 i to z dnia na dzien.Prawie idealnie bo jutro konczy 3 miechy. Maż chce mi kupic test ciazowy.. ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3563 |
|
Zadomowienie
|
Najgorsza noc :-( po godzinie snu placz 2h :-( nie dalam rady sama, maz musial zwolnic sie z pracy o 1 :-( az dostala kataru z tego placzu :-( nie chce jesc nawet i 90ml :-( nie przespalam w ogole, dobrze ze pol nocy bylam z mezem :-( Czego uzywacie do noska? Ja mam spray physiomer i aspirator canpol ale slabo ciagnie sie ustami :-\
|
|
#3564 |
|
Zadomowienie
|
|
#3565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I się zastanawiam,że jakaś elegancka beretka pasować nie będzie i chyba lepiej tę czapkę http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...zapki/119910/1 ??? Cytat:
|
|
#3566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oczywiście I kreska, ale się zeschizowałam jak dzień wcześniej wieczorem miałam mdłości, wczoraj przez całą noc też ale dzisiaj sprawa się wyjaśniła - jakiś wirus się przyplątał bo biegam do wc jak głupia...
|
||
|
|
|
#3567 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() kahunia-ale masz cudną córeczke!Pulpecik z niej! samba Frosch jest niemiecki a oni maja bzika na punkcie środowiska i oszczędzania więc pewnie jest tak jak piszesz ![]() maharetja na Dukanie od 16 listopada i do tej pory schudłam 6 kg:/ w sumie jestem zadowolona.gdybym nie wpierdzielała codziennie budyni to moze bym więcej schudła. sylwia1986szjeju bidulko tule mocno. my uzywamy do noska nose frida w spreju i odciagamy fridą. ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- o krasnal się dopiero obudził dała mamie dzis pospac-kochana jest
|
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
Zauważyłam,że Natalka jak próbuje chwycić coś to ma problem z przesunięciem kciuka. I ogólnie często ma go zaciśniętego i np. ciężko mi jest umyć jej dokładnie rączki. Boję się,że to objaw tego złego napięcia
|
#3569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja teoria z pieluchami się obaliła młoda zrobiła kupę i tak zluzowała że zasnęła w trakcie przewijania ale dzięki dziewczyny za odp. Te pieluchy i tak chyba oddam komuśWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#3570 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy Wasze brzdące tez się tak wiercą leżąc w łóżeczku?Lilka juz spokojnie na plecach nie polezy...dorasta te moje dziecię...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

a szkoda bo u mnie hm chyba jakies opoznienie maja z towarem, co na stronie wynajde to w sklepie nie ma.
Jem wszystko raczej wiec wydawaloby sie ze nie powinno byc problemu a Amelka przybiera po 100g na tydzien. Lekarka kazala dokarmiac mm i dokarmiam, ale wolalabym samo kp, zwlaszcza ze pokarm raczej jest.
skonsultowalabym to z innym lekarzem.
) i spała jak suseł

Oby Poli nic nie było
jakieś rozłąkowe wam będą płacić czy coś?

obrzydliwy ale uparł się że go ubierze na wigilie