Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-09, 21:53   #3541
kahunia
Zadomowienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

I przedstawiam Wam Amelke, bo sie jeszcze zdjeciowo nia tutaj nie chwalilam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0695.jpg (58,4 KB, 54 załadowań)

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 22:24   #3542
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Kapiemy codziennie Bo Amelka lubi, czasami sobie z tz w trakcie "pogada"

Czyli jest opcja na spokojna dwojke dzieciaczków

U nas nie ma online a szkoda bo u mnie hm chyba jakies opoznienie maja z towarem, co na stronie wynajde to w sklepie nie ma.

My mielismy jeszcze lepsza zabawe bo lapalismy u Amelki bez woreczka... Miala podraznione pachwinki i lekarka mowila zeby nie podrazniac bardziej i lapac do kubeczka.. Przerazona bylam ale sie udalo Polozylismy przewijak na lozku i czekalam az poleci, 20 min i poszlo

A wczesniej octeniseptem przemylam

A mieliscie problemy z brzuszkiem ze tak sie boisz?

U nas sie zrobil tak jakby duzy pryszcz, po ktorejs kapieli pekl przy wycieraniu i teraz juz sie blizna robi, poki co czerwona jest.

Dwa pytanka mam

1. Co zrobic zeby pokarm byl bardziej wartosciowy Jem wszystko raczej wiec wydawaloby sie ze nie powinno byc problemu a Amelka przybiera po 100g na tydzien. Lekarka kazala dokarmiac mm i dokarmiam, ale wolalabym samo kp, zwlaszcza ze pokarm raczej jest.

2. Rozmiarowka next Zakochaam sie w tych ciuchach i chce cos na swieta kupic i tam sa dwa rozmiary 62 i 62-68 i nie wiem ktore brac. Czy ktoras ma jakies ciuszki i moglaby porownac do rozmiarowki z hm
Hmmm, a konsultowalas z innym lekarzem to dokarmianie? Moze taki juz jej urok? Ja wiem ze umowna dolna granica to 120g ale nam uparcie tutaj powtarzają ze jeżeli dziecko przybiera mniej ale zawsze mniej więcej tyle samo, nie marudzi itd to jest wszystko ok. Problem jest gdy przez z tygodni przybiera ileś tam gramów i nagle to się zmieni na znacznie mniej.
Ale ja tylko powtarzam co słyszałam skonsultowalabym to z innym lekarzem.
A jeść trzeba wszystko - rybki, mięsa, kasze makaronu warzywa, awokado jest dobre itd. Ja jem wszystko od jakiś 2 tygodni z tym ze powoli wprowadzam i obserwuje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Cytat:
Jaka śliczna córeczka

Btw, na zdjęciu nie wygląda jakby waga była jej problemem - ślicznie okrąglutka jest

Edytowane przez ja :)
Czas edycji: 2013-12-09 o 22:25
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 22:26   #3543
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ślinienie się okropne, choć to nie zawsze musi oznaczać ząbki...
a co jeszcze
Maja tak się śłini, że ostatnio zaczęła mi się dusić... dzięki bogu byłam o krok od Niej... przerażające to było

zdrowia
Stary 2013-12-09, 22:30   #3544
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć

Alem dziś padnięta. Cały dzień w szpiatlu, po powrocie kąpanie Oli i usypianie, a jakoś jej się znowu nasilają objawy brzuszkowe i strasznie płacze Te dojazdy do szpitala też wykańczają. mam nadzieję, że moje bobo będzie w nocy spać...
Kciuki za Olę - żeby ładnie wzięła przyklad ze swojej immieninczki (mnie ) i spała jak suseł

A jak mąż? Już lepiej?
Stary 2013-12-09, 22:31   #3545
kahunia
Zadomowienie

Nie konsultowalam.. polozna ktora do nas przychodzila mowila tylko ze cyc, cyc i butelke to juz w kryzysowych sytuacjach. No i tak bylo, tylko pozniej idziemy na wizyte do lekarki i sie okazuje ze jednak troche malo przybrala i dawac mm... Ona wage urodzeniowa miala spora (4150g) wszpitalu spadla do 3860g, tydzien temu wazyla 4605 (6 tygodni miala), ale przez te ostatnie 3 tygodnie 330g przytyla. Za to wydluzyla sie strasznie A po zdjeciach widze ze miesiac temu bardziej nabita byla.

Jak dla mnie to wyglada ok faldki sa, a nie jest spasiona :P Ale wiecie... Ci lekarze :P

Swoja droga moglaby miec figure po tz'cie - dlugi i chudy a nie po mnie bo ja to raczej kluska :P

Stary 2013-12-09, 22:34   #3546
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
W USA sa dziwne zasady. Z tym ubezpieczeniem to wogole...
A i owszem. Nie mogę się nie zgodzić.
Stary 2013-12-09, 22:34   #3547
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Jaka śliczna córeczka

Btw, na zdjęciu nie wygląda jakby waga była jej problemem - ślicznie okrąglutka jest
No tez mi sie wydaje ze na wychudzona nie wyglada :P

A jeszcze Wam powiem ze tz i jego brat jak byli mali to wygladali jak z Oswiecimia. Wychudzeni, dludzy jak patyki wygladali :P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 22:36   #3548
Zakorzenienie

Cytat:
Nie konsultowalam.. polozna ktora do nas przychodzila mowila tylko ze cyc, cyc i butelke to juz w kryzysowych sytuacjach. No i tak bylo, tylko pozniej idziemy na wizyte do lekarki i sie okazuje ze jednak troche malo przybrala i dawac mm... Ona wage urodzeniowa miala spora (4150g) wszpitalu spadla do 3860g, tydzien temu wazyla 4605 (6 tygodni miala), ale przez te ostatnie 3 tygodnie 330g przytyla. Za to wydluzyla sie strasznie A po zdjeciach widze ze miesiac temu bardziej nabita byla.

Jak dla mnie to wyglada ok faldki sa, a nie jest spasiona :P Ale wiecie... Ci lekarze :P

Swoja droga moglaby miec figure po tz'cie - dlugi i chudy a nie po mnie bo ja to raczej kluska :P
Jak dla mnie też wygląda ok - taki umiarkowany miszelę (tak nazywam fałdki ) dokładnie tak jak moja Pola
No ale, po zdjęciach to nie moge sie wypowiadac.
Jak dla mnie to bym na sile mm nie dokarmiała bo i po co jak nie ma potrzeby - może popytaj jeszcze jakiegoś innego pediatry
Stary 2013-12-10, 00:09   #3549
Brydzia_
Zakorzenienie

dziewczyny nie ma któraś do sprzedania jakiegoś kombinezonu albo kompletu do chrztu dla chłopca ? zimowego na rozm 62/68
normalnie oszaleje
szkoda mi dać 150zł na coś co raz mu założe tymardziej że ma zimowe kombinezony... tylko akurat nie nadające się raczej na chrzest :/

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 01:36   #3550
Zakorzenienie

Wszamałam właśnie miche żurku. Ludzie jakie to było dobre! Oby Poli nic nie było Jeszcze nie jadłam podczas kp, ale piszą że można więc oby mieli racje
Stary 2013-12-10, 06:09   #3551
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja mam niby umowę do 2016 ale nie chcę tam raczej wracać
Ja na nieokreślony ale też nie wracam absolutnie nie wytrzymam z tą pudernicą a poza tym chcę pracować w przedszkolu.

JA O dżizas 33k??!! Serio te stany są zupełnie inne

BAJKA oooo Velkommen w jakim mieście będzie pracował? U nas też jest stocznia.
No i jaką kasę na dzieci masz mieć?, że 2 tyś ci wychodzi? Bo ja mam na Ninę 970koron miesięcznie więc przy dwójce wyjdzie niecałe dwa tysiące ale koron a nie zł jakieś rozłąkowe wam będą płacić czy coś?

Dziecko mi nie śpi od 4...
Czy to możliwe że dzieć śpi krócej bo mu pieluszki nie odpowiadają? dostaliśmy dwie paczki w prezencie. Założyłam jej wieczorem i usypiała dłużej niż zwykle i wcześniej wstała moje mi się skończyły a te są w dotyku jak z gazety

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-10, 06:29   #3552
ewacia85
Wtajemniczenie

[

Cytat:
ale słodzizna
dziewczyny trzymać kciuki bo z adim znowu mam dzisiaj dentyste ...oby to był ostatni raz
btw pominełam wczoaj jedno karmienie ok 17 i dałam butle 60ml i teraz cyc mnie sttraszniie boli
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 07:02   #3553
bajka1807
Zakorzenienie

Nena jeszcze nie wie na 100% gdzie ale prawdopodobnie Floro. Co do kasy na dzieci to tz wie to od chrzestnego Blanki ktory tam juz drugi rok pracuje i sam dostaje kase na dzieci wiem tylko ze rozne kwoty zależnie od wieku. Wgkebiac sie w to bedziemy jak pojedzie.

Wow Amelka dopiero zaczyna sie budzic a spi od 19 bez przerwy.

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 07:57   #3554
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
To daj znac bo sie martwie. Pigula tak szybko wstrzyknela mu ta szczepionke ze boje sie ze mu cos uszkodzila... Polozna srodowiskowa jak byla na wizycie mowila zeby to masowac i ze zginie do szczepienia a Julkowi nawet sie nie zmniejszylo
U Adasia po srodowym szczepieniu zrobilo sie zaczerwienienie i zgrubienie. Na pierwsze pomogl altacet, a drugie moze sie utrzymac kilka tyg. Nie mowila nic o rozmasowywaniu.
Stary 2013-12-10, 07:58   #3555
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Nena jeszcze nie wie na 100% gdzie ale prawdopodobnie Floro. Co do kasy na dzieci to tz wie to od chrzestnego Blanki ktory tam juz drugi rok pracuje i sam dostaje kase na dzieci wiem tylko ze rozne kwoty zależnie od wieku. Wgkebiac sie w to bedziemy jak pojedzie.

Eee to nie moje okolice. A co do tej kasy to nie wiem. .. jest takie coś że między 1 a 2 rokiem życia jeśli dziecko nie chodzi do przedszkola to można dostawać ok 3tys koron, sle to zależy od gminy. To o czym piszesz to chyba będzie coś dla pracowników dojezdzających bo chodzę z ludzie jako tłumacz po urzędach i nie załatwiałam jeszcze takiego zaleznego od wieku. .. no jak się dowiesz to mi koniecznie powiedz bom ciekawa

Ale mi się nie chce pakować. .. i w ogóle nie chce mi się podróży, już byśmy mogli być na miejscu

Aaa i kupiłam spodnie wczoraj jak zwykle fishbone mnie nie zawiódł. A tz kupił sobie krawat na w choinki obrzydliwy ale uparł się że go ubierze na wigilie

Stary 2013-12-10, 08:14   #3556
Natala84
Zakorzenienie

Dziewczyny podacie mi linka do tej zniżki hm 20% ? To jest do dziś, tak ?

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 08:32   #3557
butterfly20
Zakorzenienie

Helloł

Jeeeeej w końcu nie leje. Ladne słoneczko i -4 stopnie. wybywamy dzisiaj, tylko zastanawiam się w co ubrać młodą...to już by się przydał ten cieplejszy kombinezon w łapki z 5-10-15. Kaśka ty go masz, co myślisz?

Wczoraj było o sukniach ślubnych i sobi eprzypomniałam,że dokładnie 3 lata temu 10-11.12 byłam z mamą w Krk na weekend w poszukiwaniu kiecki, którą to kupiłyśmy Jejuuu było emejzing, w dodatku ta świąteczna atmosfera, jarmark na rynku. I jeszcze mieszkałyśmy przy Floriańskiej także samo centrum,cudnie było. No i mierzenie kiecek Uwielbiam Krk

Cytat:
ja mam niby umowę do 2016 ale nie chcę tam raczej wracać
Ooo strasznie dlugo, a od kiedy już ją masz?Niektóre banki to sobie lecą w klocki dając tak długo umowy. Ja miałam najpierw okr na 7 miesięcy, potem okr na pół roku, a potem już nieokr.

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć

Alem dziś padnięta. Cały dzień w szpiatlu, po powrocie kąpanie Oli i usypianie, a jakoś jej się znowu nasilają objawy brzuszkowe i strasznie płacze Te dojazdy do szpitala też wykańczają. mam nadzieję, że moje bobo będzie w nocy spać...

Ej, 50 minut w dzień to duuuużo

chyba 2

Moja Ola nie miała

Uspokajam Jak go brzuszek nie boli to raczej jest ok

Oby nie zaraził

33000

codziennie

Madzia, Nephelim - może Wy się za szybko poddałyście ze spacerami. Moja Ola należy do dzieci płaczących dużo, na początku na spacerze też była histeria, przeszła po dwóch tygodniach chodzenia codziennie. Przyzwyczaiła się i nawet już teraz zasypia podczas spacerów. Tak samo byłoz z fotelikiem samochodowym i np z leżeniem na przewijaku - też nie chciała, a teraz się wręcz uspokaja, jakją tam kładę

Laski mające spokojne dzieci - cieszcie się zamiast martwić, że kolejne dziecko da Wam popalić Może będzie jak u Ja-Iki i będą same aniołki
Ojej bidlko, musisz być zmęczona

Moja mama też tak miała-oboje byliśmy aniołkami. Nigdy nie histeryzowaliśmy, publicznie tym bardziej.Ogólnie byliśmy ułożeni
No ale jak już byłam starsza i świadoma to miałam sposoby,żeby dostać to,czego chciałam.Mój brat sierotka nie umiał zawalczyć o swoje (a 6 lat starszy) a ja zawsze znajdowałam sposób

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wynalazłam kolejny powód do zmartwienia
Dziś po kąpieli obejrzałam strupek po szczepieniu BCG (oglądam go raz na 2-3 dni) i się przeraziłam. W tym miejscu jest taka czerwona, jakby śliska skóra - robi się blizna - i to moim zdaniem jest ok. Pojawił się strupek (pielęgniarka mówiła, że tak będzie), no ale ten strupek jest czarny Pewnie to skrzepnięta krew, ale ja już schizuję.
Pomóżcie! Jak to u Was wygląda?
BCG to gruźlica?Bo żem niedouczona
Jeśli tak to u nas przez pewien czas z kolei zbierała się ropka taka biała i łuszczyło się to i taka górka się zrobiła, no wyglądało jak brzydki prychol Ale na szczęście samo pękło i dalej jest czerwone,ale ładniejsze. Pewnie to strupek, don't worry

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Podobno bolesny, drogi, ale niby najbardziej skuteczny w walce z rozstepami. Ale nie znam dokladnie ceny, ale kosztuje naprawde sporo z tego co slyszalam.
Jakbym była zdesperowana to i kredyt bym na to wzięła, bez kitu

Cytat:
Jejuuu cudna I taka w sam raz. Po rączkach i nóżkach widzę,że większa od mojej Tuśki, a nam nikt nic nie mówił na wagę, wręcz chwalili,że ładnie przybiera. Tylko Tuśka się urodziła 2650 i podwojenie przez nią wagi to już był wyczyn.

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

dziewczyny nie ma któraś do sprzedania jakiegoś kombinezonu albo kompletu do chrztu dla chłopca ? zimowego na rozm 62/68
normalnie oszaleje
szkoda mi dać 150zł na coś co raz mu założe tymardziej że ma zimowe kombinezony... tylko akurat nie nadające się raczej na chrzest :/
A kiedy masz chrzciny?
Ja mam taki kremowy śpiworek z uszkami z H&M, ale chrzciny 29.12.

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Natala http://internal.catalogs.hm.com/hmcom/HolidayInsert/PL/

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 08:36   #3558
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Ja na nieokreślony ale też nie wracam absolutnie nie wytrzymam z tą pudernicą a poza tym chcę pracować w przedszkolu.

JA O dżizas 33k??!! Serio te stany są zupełnie inne

BAJKA oooo Velkommen w jakim mieście będzie pracował? U nas też jest stocznia.
No i jaką kasę na dzieci masz mieć?, że 2 tyś ci wychodzi? Bo ja mam na Ninę 970koron miesięcznie więc przy dwójce wyjdzie niecałe dwa tysiące ale koron a nie zł jakieś rozłąkowe wam będą płacić czy coś?

Czy to możliwe że dzieć śpi krócej bo mu pieluszki nie odpowiadają? dostaliśmy dwie paczki w prezencie. Założyłam jej wieczorem i usypiała dłużej niż zwykle i wcześniej wstała moje mi się skończyły a te są w dotyku jak z gazety

Może jej niewygodnie?

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

ta to ma spaniemoja dziś w nocy się 2 razy przesikala...albo tz nie umie pieluch zakładać, albo rady mało chłonne,a i 3 raz właśnie kupa wyleciała...

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny podacie mi linka do tej zniżki hm 20% ? To jest do dziś, tak ?
Wejdź na stronę hm,tam jest katalog i na ostatniej star jest znizka

agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 08:44   #3559
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Wszamałam właśnie miche żurku. Ludzie jakie to było dobre! Oby Poli nic nie było Jeszcze nie jadłam podczas kp, ale piszą że można więc oby mieli racje
Ale mi narobilas smaka...A ja na diecie i nie moge...

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

Całkiem mozliwe
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-10, 08:44   #3560
kaska87
Zakorzenienie

hejo

Natala ostatnia strona
http://internal.catalogs.hm.com/hmcom/HolidayInsert/PL/

Motylek ale super miałyście z mamą to wybieranie sukni jak będę miała córkę to też jej taki wypad zasponsoruję

co do kombinezonu to ja Mikusiowi zakładałam ten:
11.jpg
ale już za mały i rozważam zakup większego, tylko granatowego bo jest super, nóżki można rozdzielić i normalnie do fotelika pasuje

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 08:47   #3561
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Gorgulku już doszło
Szybko

Cytat:
Załącznik 5506026
ale już za mały i rozważam zakup większego, tylko granatowego bo jest super, nóżki można rozdzielić i normalnie do fotelika pasuje
Mam taki granatowy z zary
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 08:49   #3562
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

schudlam kolejne 0,7 kilo

Moje dziecko wyroslo z rozmiaru 62 i to z dnia na dzien.Prawie idealnie bo jutro konczy 3 miechy.
Maż chce mi kupic test ciazowy..

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
hejo

Natala ostatnia strona

Motylek ale super miałyście z mamą to wybieranie sukni jak będę miała córkę to też jej taki wypad zasponsoruję

Załącznik 5506026
Sliczny
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 08:49   #3563
sylwia1986sz
Zadomowienie

Najgorsza noc :-( po godzinie snu placz 2h :-( nie dalam rady sama, maz musial zwolnic sie z pracy o 1 :-( az dostala kataru z tego placzu :-( nie chce jesc nawet i 90ml :-( nie przespalam w ogole, dobrze ze pol nocy bylam z mezem :-( Czego uzywacie do noska? Ja mam spray physiomer i aspirator canpol ale slabo ciagnie sie ustami :-\
sylwia1986sz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-10, 08:56   #3564
marysia_258
Zadomowienie

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 08:58   #3565
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
hejo

Natala ostatnia strona

Załącznik 5506026
No ja mam właśnie taki na chrzciny

I się zastanawiam,że jakaś elegancka beretka pasować nie będzie i chyba lepiej tę czapkę http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...zapki/119910/1 ???

Cytat:

Moje dziecko wyroslo z rozmiaru 62 i to z dnia na dzien.Prawie idealnie bo jutro konczy 3 miechy.

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Sliczny
A przyda Ci się ten test?

Stary 2013-12-10, 08:59   #3566
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
U Adasia po srodowym szczepieniu zrobilo sie zaczerwienienie i zgrubienie. Na pierwsze pomogl altacet, a drugie moze sie utrzymac kilka tyg. Nie mowila nic o rozmasowywaniu.
Kilka tygodni? To może jeszcze zniknie... Dzisiaj mija 5 tygodni od szczepienia. Za tydzień kolejne to zapytam co z tym zrobić...
Cytat:

Sliczny
Hehe to ja wczoraj robiłam test Oczywiście I kreska, ale się zeschizowałam jak dzień wcześniej wieczorem miałam mdłości, wczoraj przez całą noc też ale dzisiaj sprawa się wyjaśniła - jakiś wirus się przyplątał bo biegam do wc jak głupia...
Stary 2013-12-10, 09:02   #3567
policzanka
Wtajemniczenie

Hej

kahunia-ale masz cudną córeczke!Pulpecik z niej!

samba Frosch jest niemiecki a oni maja bzika na punkcie środowiska i oszczędzania więc pewnie jest tak jak piszesz

maharetja na Dukanie od 16 listopada i do tej pory schudłam 6 kg:/ w sumie jestem zadowolona.gdybym nie wpierdzielała codziennie budyni to moze bym więcej schudła.

sylwia1986szjeju bidulko tule mocno.

my uzywamy do noska nose frida w spreju i odciagamy fridą.

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

o krasnal się dopiero obudziłdała mamie dzis pospac-kochana jest
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 09:04   #3568
butterfly20
Zakorzenienie

Zauważyłam,że Natalka jak próbuje chwycić coś to ma problem z przesunięciem kciuka. I ogólnie często ma go zaciśniętego i np. ciężko mi jest umyć jej dokładnie rączki. Boję się,że to objaw tego złego napięcia

Stary 2013-12-10, 09:04   #3569
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:

Sliczny
To niech ci kupi bo jak ciąża to diety i ćwiczenia. .. no wiadomo

Moja teoria z pieluchami się obaliła młoda zrobiła kupę i tak zluzowała że zasnęła w trakcie przewijania ale dzięki dziewczyny za odp. Te pieluchy i tak chyba oddam komuś

Stary 2013-12-10, 09:06   #3570
policzanka
Wtajemniczenie

Czy Wasze brzdące tez się tak wiercą leżąc w łóżeczku?Lilka juz spokojnie na plecach nie polezy...dorasta te moje dziecię...
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości