|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2222 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Dzień dobry
U nas trzy karmienia, ale szybkie bo i ja i Młody zaraz usypialiśmy, więc jestem wyspana. Witam się z kawką i sniadankiem dziecię juz w łóżeczku pod karuzelką i z zabawkami czeka na drzemkę. Trochę marudzi...U nas pogoda piękna, bezchmurne niebo i słońce ale za to mrozik galanty bo Tż jak jechał rano do pracy było -9 ![]() Kejt sama marchew jest tez z Hipp Cytat:
super to wygląda. ![]() Rewelacja ![]() Cytat:
![]() Współczuje Cytat:
|
|||
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Znaczy może nie do końca dobry, bo mój maluszek przeziębiony ![]() Misiaczka Oluś spał nawet nieźle, przy cycu zasypiał, tylko kręcił się trochę przez zatkany nosek, pochrumkiwał, kichał i kaszlał. Trochę martwi mnie ten kaszel, bo nie wiem czy to tylko od spływającej wydzieliny, czy może coś z gardełkiem nie tak. Sprawdzam czółko, ogólnie temp. nie ma, choć wydaje mi się, że raz jest chłodniejsze, raz cieplejsze.. Ale termometr 37,3 góra pokazywał. Dziewczyny czy w nocy przy katarku też powinnam odciągać wydzielinę? Jak próbowałam, to zaraz płacz i rozbudzenie, więc nie wiem czy nie lepiej dać Małemu spokój do rana? Bidulek kicha teraz i z nosa aż glutki wyskakują
|
|
|
|
#2224 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ja znowu do tyłu z postami. Noc tragiczna ale nie za sprawą małego bo ładnie spał ( 3 karmienia). Załapałam katar i źle się czuję, w nocy też tak miałam i spać nie mogłam, tz też nie spał pół nocy bo go nogi na pogodę bolały. Teraz ledwo siedzę, muszę zadzwonić po mamę żeby chociaż małego wzięła później na spacer a ja się przekimam i mi zakupy zrobiła bo nie dam rady dzisiaj. Oby tylko był grzeczny dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
|
|
#2225 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#2226 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Już?? A ja jeszcze z porządkami świątecznymi w polu jestem. Połowę okien mam też jeszcze nie umyte i żadne firanki nie wyprane Świetnie ![]() Moje dziecko spało dziś od 19 do 5 rano Dałam mu wtedy cyca i spał jeszcze do 8. Ale się wyspałam Teraz leży na macie i bawi się w najlepszeWiecie co, moje cycki chyba mają nadprodukcję. Jak nakarmię Kacperka z jednego to ten drugi już taki pełny że mogłabym z niego też karmić od razu. Od 3 dni tak mam. Przed spaniem muszę ściągać mleko żeby mnie w nocy nawał mleka nie budził bólem. Tylko co ja mam zrobić z tym mlekiem... Troszkę wykorzystuję na kaszkę a reszta? Chcę kupić do pokoju Kacperka jakąś fajną lampę wiszącą i kinkiet no i nic mi się nie podoba. Chyba będzie musiał żyć z samą żarówką na kablu... Edytowane przez edytkaac Czas edycji: 2013-12-10 o 09:19 |
|||
|
|
|
#2227 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pytanie mam, mianowicie czy musze mieć na chrzest Adasia biały kombinezon??? no bo wiadomo, że zima i dziecko w kościele musi być ciepło ubrane więc kombinezon ciepły musi być, do tego czapka itp. Czapkę i szalik ładny biały komplet mamy ale kombinezon jasnoniebieski to chyba ok no nie??? przecież nie będe teraz kupować specjalnie kombinezonu???? a w samej jakiejś polarowej narzutce będzie za zimno.....
Cytat:
Jeżeli kaszel będzie mu się nasilał to nawet jak nie będzie gorączki to ja bym do pediatry sie wybrała Trzymam kciuki żeby szybko wyzdrowiał Cytat:
|
||
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Igorek dzisiaj zaszalal i obudził się ok. 8. Włączył karuzelke (walił w nią taj długo dopóki nie udało mu się włączyć) i zajął się sobą jak skończyła grać to znowu sobie włączył i tym sposobem jeszcze przytulamy się w łóżku. Tzn ja was czytam a Galganek ma trening biegowy![]() MAGOLINKA no lepsza naprawa niż nowa pralka,chociaż 1/3 nowej właściwie. DZoAN super ze koleżanka trochę pomogła na latarek inhalacje.TYSIA fajne uczucie jak mały gaworzy )FIAZO super plany urodzinowe ![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka dla Olka! |
|
|
|
|
#2230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A na katarek i kaszelek też polecam inhalacje. |
|
|
|
|
#2231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Filip miał szare spodnie np, bo ja go nie widziałam całego w bieli :P Ważne, żeby szatkę miał białą, bo to ona jest symbolem ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szatka biała, wyszywana już zamówiona
|
|
|
|
|
#2233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#2234 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziękuję wszystkim za wczorajsze odpowiedzi odnośnie menu świątecznego
|
|
#2235 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana...
Jestem padnięta. W nocy 4 karmienia. Wstaliśmy o 7 jak zawsze. W nocy napi.....ł mnie brzuch i plecy bo mam OKRES tadam! Mikołaj pierwszy raz tak w nocy kosmosił, że nie chciał spać, no masakra... Dzień się dopiero zaczął a już nie mam siły na nic i boli mnie znowu. Ktoś wie czy można Ibuprom przy kp? |
|
|
|
#2236 |
|
Raczkowanie
|
Jestem, ale... nie mam nic mądrego do powiedzenia
![]() Basia wczoraj dostała gruszkę, ale pluła i był ryk - pierwszy raz. Wcale się nie dziwię, te gruszki Gerbera OBRZYDLIWE ![]() Piła 2 dni sok jabłkowo-gruszkowy i też odstawię, bo kupek więcej i rzadkie, więc wolę gruszkom powiedzieć "stop"
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Krysia u mnie jadł. Ja mialam rosmana i dawalam z jablkiem
Idziemy na szczepnienie. Pa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotka: ooj współczuję kataru i złego samopoczucia. Niech szybko minie!
Dzoan: biedny Oluś, poszłabym do lekarza, niech go osłucha, żeby nie poszło w płuca czy oskrzela Kejt: a kto wie, może na jeden maraton się umówili ![]() Edytkac: ale pięknie Kacperek spał. Tak normalnie sypia? Tysia: współczuję okresu. jesteś tylko na kp? można ibuprom ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Chyba dzisiaj pożyczę od koleżanki wagę i sprawdzę ile Igi w waży. Nie mam dokumentów do auta to nie podjadę do przychodni. Chyba że kolega dzisiaj przywiezie. Przegląd auta załatwiony! Co nie zmienia faktu, że na wiosnę musimy kupić nowe... I drugie pranie idzie, od razu porządek większy, jak wyniosłam rzeczy z salonu do pralni. Uff.. Widzę że już sie niektóre za ubieranie choinki wzięły. Ja chyba na dniach wyciągnę ozdoby i dom trochę przystoję. A w weekend może dalej....już się nie mogę doczekać. U nas zwyczaj że choinkę się ubiera w wigilię, ale wyjeżdżamy do moich rodziców, więc trzeba będzie ubrać wcześniej. Sammi, Kejt: jeśli mogę zapytać ile daliście za swojego Mondeo? który rocznik?jaki przebieg? Fiazo: powodzenia na szczepieniu!
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2240 |
|
Konto usunięte
|
U mnie dzień marudy nr 2.
Już się poddałam i puściłam Franklina Spokój na 5 minut...Gary niedługo dostaną nóg i same uciekną z kuchni. Ale nie, dziś muszę coś porobić, bo Małemu się niedługo skończą ubranka :/ |
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Śpi moje biedactwo maleńkie
Kurcze do pediatry ciężko mi się dziś wybrać, mąż w pracy i zabrał auto. Zresztą ciągle boję się, że w przychodni Mały podłapie coś gorszego ![]() kejt jaki inhalator w końcu kupiłaś przy ostatnim katarku Fi? stokrotka zdrówka fiazo jeszcze raz kciuki za szczepienie! tysia współczuję okresu |
|
|
|
#2242 |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44094482]U mnie dzień marudy nr 2.
Już się poddałam i puściłam Franklina Spokój na 5 minut...Gary niedługo dostaną nóg i same uciekną z kuchni. Ale nie, dziś muszę coś porobić, bo Małemu się niedługo skończą ubranka :/[/QUOTE] My codziennie podczas obiadku mamy maraton: Tomek i Przyjaciele, Strażak Sam, Rycerz Mike ![]() A u Babci namiętnie Klub Przyjaciół Myszki Miki, bo my niestety nie mamy Disney Junior
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie też dziś marud
|
|
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
użyłam go 3 razy
głośny jak cholera, ale szybko działa, więc luz. Ale na śpiocha inhalacji nie zrobię.
|
|
|
|
#2246 |
|
Zadomowienie
|
Surka-
Jakbym mojego łobuza słyszała,tylko jego głosik niższy.Pyskacz się z niego zrobił zresztą. Misiaczka,malaczarna-cieszę się Waszym wyspaniem,wredna nie jestem To,co się dzieje u nas w nocy,przekracza wszelkie granice.Wczoraj kupiłam kleik kukurydziany i teraz czytam,co z nim zrobić.Młody jest ciągle głodny,z ciuszków wyrasta z prędkością światła Pewnie dlatego kiepsko śpi.Malaczarna-Jaś często się modli do żyrandola,albo ściennego kalendarza,ale zdarzyło mu się patrzeć kwadrans w pusty sufit z taką uwagą,że się prawie zaniepokoiłam ![]() Dzoan-zdrowia dla Was Czytam dalej,ale wolno,bo mam piach pod powiekami. Aaaaaaa,nie wiem,czy się przyznać,ale jak wczoraj umyłam głowę i wyprostowałam grzywkę,to od mojego mężczyzny usłyszałam,że dobrze się stało,że poszłam do fryzjera Więc wyobraźcie sobie,jak musiałam wyglądać wcześniej
|
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Kejt: dzięki za odpowiedź
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wyglądu, to mi mąż powiedział, żebym wywaliła swoją bluzę (dobry ciepły polar) i kupiła sobie coś nowego, bo on chce mieć mnie ładną w domu ![]() ciekawe jak on by się ubierał, jakby co karmienie był obrzygany. O właśnie, idę się przebrać |
|
|
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam Młody wstał o 7:30 włączyłam mu karuzele i poszłam spać, po 8 obudził mnie pisk więc trzeba było wygramolić się z łózka. I dopiero teraz poszedł na drzemkę, wcześniej żadnych oznak zmęczenia nie było, za to ja przejawiałam ich dużo Mój syn nie chciał sie nade mną zlitować.dzoan zdrówka dla Olusia. Ja bym poszła do lekarza lepiej sprawdzić i wyleczyć lżejsze niż potem borykać się z czymś cięższym. |
|
|
|
|
#2250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My sobie pospałyśmy i uważam, że stanowczo za dużo śpię, muszę skończyć z tak długim dosypianiem Niech Lila sama drzemkuje ![]() ![]() Cytat:
Dobrze, że kicha, bo sam się oczyszcza Zdrówka dla Lola ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:02.

dziecię juz w łóżeczku pod karuzelką i z zabawkami czeka na drzemkę. Trochę marudzi...

i proszę jak się wziął do roboty! 

Spokój na 5 minut...