|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
2 | 4,76% |
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
2 | 4,76% |
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
17 | 40,48% |
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
11 | 26,19% |
Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
3 | 7,14% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2222 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Dzień dobry
![]() U nas trzy karmienia, ale szybkie bo i ja i Młody zaraz usypialiśmy, więc jestem wyspana. Witam się z kawką i sniadankiem ![]() U nas pogoda piękna, bezchmurne niebo i słońce ale za to mrozik galanty bo Tż jak jechał rano do pracy było -9 ![]() Kejt sama marchew jest tez z Hipp ![]() Cytat:
![]() ![]() Rewelacja ![]() Cytat:
![]() Współczuje ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2223 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Znaczy może nie do końca dobry, bo mój maluszek przeziębiony ![]() Misiaczka Oluś spał nawet nieźle, przy cycu zasypiał, tylko kręcił się trochę przez zatkany nosek, pochrumkiwał, kichał i kaszlał. Trochę martwi mnie ten kaszel, bo nie wiem czy to tylko od spływającej wydzieliny, czy może coś z gardełkiem nie tak. Sprawdzam czółko, ogólnie temp. nie ma, choć wydaje mi się, że raz jest chłodniejsze, raz cieplejsze.. Ale termometr 37,3 góra pokazywał. Dziewczyny czy w nocy przy katarku też powinnam odciągać wydzielinę? Jak próbowałam, to zaraz płacz i rozbudzenie, więc nie wiem czy nie lepiej dać Małemu spokój do rana? Bidulek kicha teraz i z nosa aż glutki wyskakują ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2224 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ja znowu do tyłu z postami. Noc tragiczna ale nie za sprawą małego bo ładnie spał ( 3 karmienia). Załapałam katar i źle się czuję, w nocy też tak miałam i spać nie mogłam, tz też nie spał pół nocy bo go nogi na pogodę bolały. Teraz ledwo siedzę, muszę zadzwonić po mamę żeby chociaż małego wzięła później na spacer a ja się przekimam i mi zakupy zrobiła bo nie dam rady dzisiaj. Oby tylko był grzeczny dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
![]() |
#2225 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2226 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Już?? A ja jeszcze z porządkami świątecznymi w polu jestem. Połowę okien mam też jeszcze nie umyte i żadne firanki nie wyprane ![]() Świetnie ![]() Moje dziecko spało dziś od 19 do 5 rano ![]() ![]() ![]() Wiecie co, moje cycki chyba mają nadprodukcję. Jak nakarmię Kacperka z jednego to ten drugi już taki pełny że mogłabym z niego też karmić od razu. Od 3 dni tak mam. Przed spaniem muszę ściągać mleko żeby mnie w nocy nawał mleka nie budził bólem. Tylko co ja mam zrobić z tym mlekiem... Troszkę wykorzystuję na kaszkę a reszta? Chcę kupić do pokoju Kacperka jakąś fajną lampę wiszącą i kinkiet no i nic mi się nie podoba. Chyba będzie musiał żyć z samą żarówką na kablu... Edytowane przez edytkaac Czas edycji: 2013-12-10 o 08:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2227 | ||
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pytanie mam, mianowicie czy musze mieć na chrzest Adasia biały kombinezon??? no bo wiadomo, że zima i dziecko w kościele musi być ciepło ubrane więc kombinezon ciepły musi być, do tego czapka itp. Czapkę i szalik ładny biały komplet mamy ale kombinezon jasnoniebieski to chyba ok no nie??? przecież nie będe teraz kupować specjalnie kombinezonu???? a w samej jakiejś polarowej narzutce będzie za zimno.....
Cytat:
Jeżeli kaszel będzie mu się nasilał to nawet jak nie będzie gorączki to ja bym do pediatry sie wybrała ![]() Trzymam kciuki żeby szybko wyzdrowiał ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2228 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Igorek dzisiaj zaszalal i obudził się ok. 8. Włączył karuzelke (walił w nią taj długo dopóki nie udało mu się włączyć) i zajął się sobą ![]() ![]() MAGOLINKA no lepsza naprawa niż nowa pralka,chociaż 1/3 nowej właściwie. DZoAN super ze koleżanka trochę pomogła ![]() TYSIA fajne uczucie jak mały gaworzy ![]() FIAZO super plany urodzinowe ![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#2229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka dla Olka! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A na katarek i kaszelek też polecam inhalacje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2231 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2232 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Szatka biała, wyszywana już zamówiona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2234 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziękuję wszystkim za wczorajsze odpowiedzi odnośnie menu świątecznego ![]()
![]() |
#2235 |
Raczkowanie
|
Witam się z rana...
Jestem padnięta. W nocy 4 karmienia. Wstaliśmy o 7 jak zawsze. W nocy napi.....ł mnie brzuch i plecy bo mam OKRES tadam! ![]() ![]() ![]() Mikołaj pierwszy raz tak w nocy kosmosił, że nie chciał spać, no masakra... Dzień się dopiero zaczął a już nie mam siły na nic i boli mnie znowu. Ktoś wie czy można Ibuprom przy kp? |
![]() ![]() |
![]() |
#2236 |
Raczkowanie
|
Jestem, ale... nie mam nic mądrego do powiedzenia
![]() Basia wczoraj dostała gruszkę, ale pluła i był ryk - pierwszy raz. Wcale się nie dziwię, te gruszki Gerbera OBRZYDLIWE ![]() Piła 2 dni sok jabłkowo-gruszkowy i też odstawię, bo kupek więcej i rzadkie, więc wolę gruszkom powiedzieć "stop"
#2237 |
Zakorzenienie
|
Krysia u mnie jadł. Ja mialam rosmana i dawalam z jablkiem
Idziemy na szczepnienie. Pa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2238 |
Zakorzenienie
|
Stokrotka: ooj współczuję kataru i złego samopoczucia. Niech szybko minie!
Dzoan: biedny Oluś, poszłabym do lekarza, niech go osłucha, żeby nie poszło w płuca czy oskrzela Kejt: a kto wie, może na jeden maraton się umówili ![]() Edytkac: ale pięknie Kacperek spał. Tak normalnie sypia? Tysia: współczuję okresu. jesteś tylko na kp? można ibuprom ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Chyba dzisiaj pożyczę od koleżanki wagę i sprawdzę ile Igi w waży. Nie mam dokumentów do auta to nie podjadę do przychodni. Chyba że kolega dzisiaj przywiezie. Przegląd auta załatwiony! Co nie zmienia faktu, że na wiosnę musimy kupić nowe... I drugie pranie idzie, od razu porządek większy, jak wyniosłam rzeczy z salonu do pralni. Uff.. Widzę że już sie niektóre za ubieranie choinki wzięły. Ja chyba na dniach wyciągnę ozdoby i dom trochę przystoję. A w weekend może dalej....już się nie mogę doczekać. U nas zwyczaj że choinkę się ubiera w wigilię, ale wyjeżdżamy do moich rodziców, więc trzeba będzie ubrać wcześniej. Sammi, Kejt: jeśli mogę zapytać ile daliście za swojego Mondeo? który rocznik?jaki przebieg? Fiazo: powodzenia na szczepieniu!
#2239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2240 |
Konto usunięte
|
U mnie dzień marudy nr 2.
Już się poddałam i puściłam Franklina ![]() Gary niedługo dostaną nóg i same uciekną z kuchni. Ale nie, dziś muszę coś porobić, bo Małemu się niedługo skończą ubranka :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2241 |
Zakorzenienie
|
Śpi moje biedactwo maleńkie
![]() ![]() kejt jaki inhalator w końcu kupiłaś przy ostatnim katarku Fi? stokrotka zdrówka ![]() fiazo jeszcze raz kciuki za szczepienie! tysia współczuję okresu |
![]() ![]() |
![]() |
#2242 |
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44094482]U mnie dzień marudy nr 2.
Już się poddałam i puściłam Franklina ![]() Gary niedługo dostaną nóg i same uciekną z kuchni. Ale nie, dziś muszę coś porobić, bo Małemu się niedługo skończą ubranka :/[/QUOTE] My codziennie podczas obiadku mamy maraton: Tomek i Przyjaciele, Strażak Sam, Rycerz Mike ![]() A u Babci namiętnie Klub Przyjaciół Myszki Miki, bo my niestety nie mamy Disney Junior
#2243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie też dziś marud ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2245 |
Zakorzenienie
|
użyłam go 3 razy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2246 |
Zadomowienie
|
Surka-
![]() Jakbym mojego łobuza słyszała,tylko jego głosik niższy.Pyskacz się z niego zrobił zresztą. Misiaczka,malaczarna-cieszę się Waszym wyspaniem,wredna nie jestem ![]() ![]() Malaczarna-Jaś często się modli do żyrandola,albo ściennego kalendarza,ale zdarzyło mu się patrzeć kwadrans w pusty sufit z taką uwagą,że się prawie zaniepokoiłam ![]() Dzoan-zdrowia dla Was ![]() Czytam dalej,ale wolno,bo mam piach pod powiekami. Aaaaaaa,nie wiem,czy się przyznać,ale jak wczoraj umyłam głowę i wyprostowałam grzywkę,to od mojego mężczyzny usłyszałam,że dobrze się stało,że poszłam do fryzjera ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2247 |
Zakorzenienie
|
Kejt: dzięki za odpowiedź
![]()
![]() |
#2248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wyglądu, to mi mąż powiedział, żebym wywaliła swoją bluzę (dobry ciepły polar) i kupiła sobie coś nowego, bo on chce mieć mnie ładną w domu ![]() ciekawe jak on by się ubierał, jakby co karmienie był obrzygany. O właśnie, idę się przebrać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam Młody wstał o 7:30 włączyłam mu karuzele i poszłam spać, po 8 obudził mnie pisk więc trzeba było wygramolić się z łózka. I dopiero teraz poszedł na drzemkę, wcześniej żadnych oznak zmęczenia nie było, za to ja przejawiałam ich dużo ![]() dzoan zdrówka dla Olusia. Ja bym poszła do lekarza lepiej sprawdzić i wyleczyć lżejsze niż potem borykać się z czymś cięższym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2250 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My sobie pospałyśmy i uważam, że stanowczo za dużo śpię, muszę skończyć z tak długim dosypianiem ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.