|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina
Cytat:
![]() biorę fluidki
|
|
#4052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina
Cytat:
|
|
|
|
|
#4053 | |
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
|
|
#4054 |
|
Raczkowanie
|
Carmena - brzuszek CUDNY
![]() oby Nam szybko też tak urosły ! |
|
|
|
#4055 | |
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
biedne te nasze przyszłe dzieci ![]() Matme akurat zdawałam- bo chciałam. Zresztą uwielbiałam siedzieć całymi dniami nad zadaniami
|
|
#4056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
jaki brzuch jak tam nic nie ma
fajny brzuch to ma agaaga i Julie i Wam wszystkim też niedługo będą rosły, życzę Wam tego z całego serca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2013-12-10 o 10:17 |
|
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mnie wszystkie nakręcały, że zrobiłam ten teścior który leżał już 3 miesiące w szafce, ale nie pozostawia złudzeń - negatyw
Nie ma nawet cienia cienia cienia, więc zakładam, że jutro będzie większy spadek a potem @ przyjdzie. Zresztą ja się nie nakręcałam jakoś na ten cykl, wręcz nie chciałam robić testu bo byłam pewna, że nie wyjdzie, ale gdzieś tam z tyłu głowy zawsze kiełkuje malutka nadzieja. Niestety u mnie właśnie zgasła i czekam na @. Swoją drogą wiedziałam, że u nas to nie będzie tak hop siup i będziemy się starać miesiącami albo i latami o dziecko, no i oczywiście tak jest. Mogłam tylko zacząć wcześniej, bo mi szkoda mojej córci jak ciągle pyta kiedy będzie miała rodzeństwo Zanim my zrobimy jej rodzeństwo to już będzie nastolatką i będzie miała inne sprawy a młodsze rodzeństwo będzie jej tylko przeszkadzać o i doła załapałam ehh Głupi mózg
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytałam, kawkę wypiłam, idę umyc i wstawic pieczarki...a potem biorę się za okno w salonie
będę dziś próbować robić tortillę z m. mielonym i pieczarkami, zobaczymy co to mi wyjdzie ![]() Naaraaa babeczki Vioris jak to ja tak czekałam na Twój test bo byłam pewna że bedą II ![]() Przykro mi kochana
Edytowane przez Jagatka_N Czas edycji: 2013-12-10 o 10:27 |
|
|
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie łam się jeśli już przyjdzie ta wredna @ do Ciebie to kolejny cykl jest nasz!!!! a pamiętasz co wczoraj pisałam? że mam ZAWSZE rację główka do góry, cyc do przodu córcia niedługo będzie miała rodzeństwo
|
|
#4062 |
|
Raczkowanie
|
Vioris głowa do góry
![]() wiem ze swojego doświadczenia że nasza główka potrafi namieszać, zresztą my same czasami same się nakręcamy , że aż strach
Edytowane przez Pizamowa Czas edycji: 2013-12-10 o 10:35 |
|
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co cykl sama nakręcam się, że się Tobie uda naprawdę dziewczyny przeżywam te testowania z Wami, mąż nawet twierdzi, że mi bije, bo Was nie znam a wyczekuję jak na testowanie własnej siostry. masz prawo mieć doła, popłacz sobie i nazbieraj nowych sił do walki
|
|
#4064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak do tego podchodzę
|
|
#4066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy córci się starałam długo, ale wtedy nie mierzyłam, nie obserwowałam, nawet nie wiedziałam kiedy mam owulację i raczej serduchowaliśmy nie wtedy kiedy trzeba. Jak odpuściłam to było serducho jedno w jakiś dzień bez sensu (tzn bez sensu moim zdaniem wtedy) i zaszłam w ciążę. Dlatego teraz jak zaczynałam starania to myślałam, że może nie potrwa to tyle skoro będę bardziej świadoma kiedy może być owu i bliżej owu serduchujemy. Ale może po prostu teraz mam jakiś problem, np niedrożne jajowody no i do tego nasienie tż-ta pozostawia wiele do życzenia. Czy my wszystkie nie możemy tak normalnie po prostu zajść i już a nie się męczyć z czymś, z czym małolaty nie mają problemu bo sobie tak po prostu wpadają ehh---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
też tak myślę jak Ty, ale tż też nie chce. Sama nie wiem co zrobić. Może jeszcze teraz się będziemy starać ten miesiąc, a potem odpuścimy do kwietnia, a może zmienię jeszcze 100 razy zdanie. Musiałabym z tż pogadać. Mam w głowie mętlik.
|
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozmowa nie zaszkodzi
|
|
#4068 |
|
Raczkowanie
|
oj dziewczyny z tym wstrzeleniem się w termin porodu to ciężko jak ch..........a. Ja planowałam sobie i półtora roku nie wychodziło, a czas leciał.
Ja jestem grubo po 30-stce potem jak się udało to nie cieszyłam się zbyt długo, bo w 10 tygodniu miałam obumarłą ciążę - przyczyna nie znana i znów się staram i nic już nie planuję---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- A dla mojego małża słowa kochanie mamy piekne jajeczko - działa juz jak płachta na byka
|
|
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie wiem co Ci doradzić, manieczka ma trochę racji, jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma, ale sama przecież mówiłam, że nie chcę drugiej ciąży w lato i wiesz, że miałam zamiar rezygnować ze starań, także rozumiem Cię. co do dziecka że jest z późniejszej części roku to powiem Ci nie odczułam tego jeszcze tak bardzo chyba, że to potem w szkole odczuć idzie? ja sama jestem ze września i nie odbiegałam normą od rówieśników jakoś za dziecka. Jedynie wkurzały mnie urodziny na początku roku szkolnego. Mój Iguś jak wiesz, też będzie musiał to przechodzić ![]() A dlaczego Twojemu by niby przeszkadzało dziecko jesienno zimowe? od kiedy to faceci zwracają uwagę na takie coś?
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2013-12-10 o 11:07 |
|
|
|
|
#4070 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję Ci i wierzę, że niebawem się uda. Ja bym na Twoim miejscu nie przekładała starań. To jednak kilka miesięcy w plecy. No ale skoro już tak z Tż-tem ustaliliście... szkoda tylko, że się teraz nie udało. Ja nadal trzymam kciuki za Ciebie i przesyłam fluidki Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
12h?
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4072 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() przykro mi . Ale tak jak pisałam na ovu:nowy cykl-nowe nadzieje ![]() Cytat:
i ja już po 1 monitoringu . Jajniki ładnie zareagowały na Clo, a nawet za dobrze. Sporo pęcherzyków porosło (z takich większych to na prawym jajniku 2, na lewym 4). Ale co najśmieszniejsze jeden chyba już zaczął sam pękać a to dopiero 11 dc (tzn chyba bo gin za bardzo też nie wiedziała "what a fuck?" - jakiś dziwny obraz miała na usg i sama się lekko zszokowała), bo i pojawiły się śladowe ilości płynu. A Endometrium = 6,7 (zapomniałam zapytać czy w porządku jest takie :/). Tak więc do końca weekendu mamy serduszkować jak najwięcej i w poniedziałek stawić się u gin żeby zobaczyła co tam się porobiło z tym pęcherzykami. Plan który miałyśmy ustalony zatem nie wypalił, bo jajniki wcześniej chyba zaczęły prace do owu i pregnyl też nie będzie potrzebny raczej. Dodatkowo mam zrobić badanie progesteronu, co by określić jeszcze jak "ładna" owu była i żeby na następny cykl wiedzieć co robić (prawdopodobnie albo zmienimy dawkę, albo dni przyjmowania albo w ogóle lek)Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale i nie możemy się poddawać . Musimy walczyć o nasze marzenia
Edytowane przez wiecznie_pod_wiatr Czas edycji: 2013-12-10 o 11:11 |
|||||
|
|
|
#4073 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie, że tak.
Nie WOLNO tracić nadziei jak to mówią - kochać się a nie robić dziecko ![]() dajmy sobie wszystkie trochę na luz i zobaczycie na dobre nam to wyjdzie - spontan ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- [QUOTE=wiecznie_pod_wiatr; 44094965]hej wizytę miałam na 8:45 i jestem już po wizycie i po serduszku ![]() i ja już po 1 monitoringu . Jajniki ładnie zareagowały na Clo, a nawet za dobrze. Sporo pęcherzyków porosło (z takich większych to na prawym jajniku 2, na lewym 4). Ale co najśmieszniejsze jeden chyba już zaczął sam pękać a to dopiero 11 dc (tzn chyba bo gin za bardzo też nie wiedziała "what a fuck?" - jakiś dziwny obraz miała na usg i sama się lekko zszokowała), bo i pojawiły się śladowe ilości płynu. A Endometrium = 6,7 (zapomniałam zapytać czy w porządku jest takie :/). Tak więc do końca weekendu mamy serduszkować jak najwięcej i w poniedziałek stawić się u gin żeby zobaczyła co tam się porobiło z tym pęcherzykami. Plan który miałyśmy ustalony zatem nie wypalił, bo jajniki wcześniej chyba zaczęły prace do owu i pregnyl też nie będzie potrzebny raczej. Dodatkowo mam zrobić badanie progesteronu, co by określić jeszcze jak "ładna" owu była i żeby na następny cykl wiedzieć co robić (prawdopodobnie albo zmienimy dawkę, albo dni przyjmowania albo w ogóle lek)Gratuluje i trzymam kciuki za owocne serduszkowania |
|
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
wiecznie no to działać, działać
dobrze, że z jajcorami wszystko ok
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za Ciebie kochana i fluiduję
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecznie super ze masz ładne pęcherzyki, teraz tak jak gin mówiła działać, musi cos z tego być! dobrze ze ma konkretny plan dla Ciebie ![]() Vioris ![]() ja jestem z grudnia i nie uważałam nigdy że jestem z czymś do tyłu
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
. No będę męczyć Małża będę
|
#4078 | ||
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam za Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- wiecznie super, że pęcherzyki są ładne teraz wymęczysz TŻ i zobaczysz będzie wszystko gites
|
|
#4079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wiecznie |
|
|
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znalazłam zdjęcie z 18tc jak byłam z Igusiem i w sumie się zgadza, miałam też licho brzuch według późniejszych zdjęć wyszedł mi coś po 20tygodniu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

weekend jak to weekend a wczoraj jak zobaczyłam ile tu stron to mi się odechciało
ale ja zawsze nadrabiam, więc nadaję sobie prawo do nienadrobienia tym razem 
no to jedynie kciuki za następny cykl 

23.06.2011

dlatego nie chciałabym by moje dzieci chodziły. to właśnie w gimnazjum zaczęłam palić i pić 
biedne te nasze przyszłe dzieci 

współczuję Ci i wierzę, że niebawem się uda. Ja bym na Twoim miejscu nie przekładała starań. To jednak kilka miesięcy w plecy. No ale skoro już tak z Tż-tem ustaliliście... szkoda tylko, że się teraz nie udało. 
. Jajniki ładnie zareagowały na Clo, a nawet za dobrze. Sporo pęcherzyków porosło (z takich większych to na prawym jajniku 2, na lewym 4). Ale co najśmieszniejsze jeden chyba już zaczął sam pękać a to dopiero 11 dc (tzn chyba bo gin za bardzo też nie wiedziała "what a fuck?" - jakiś dziwny obraz miała na usg
i sama się lekko zszokowała), bo i pojawiły się śladowe ilości płynu. A Endometrium = 6,7 (zapomniałam zapytać czy w porządku jest takie :/). Tak więc do końca weekendu mamy serduszkować jak najwięcej i w poniedziałek stawić się u gin żeby zobaczyła co tam się porobiło z tym pęcherzykami. Plan który miałyśmy ustalony zatem nie wypalił, bo jajniki wcześniej chyba zaczęły prace do owu i pregnyl też nie będzie potrzebny raczej. Dodatkowo mam zrobić badanie progesteronu, co by określić jeszcze jak "ładna" owu była i żeby na następny cykl wiedzieć co robić (prawdopodobnie albo zmienimy dawkę, albo dni przyjmowania albo w ogóle lek)
trzymam kciuki za Ciebie kochana i fluiduję
teraz wymęczysz TŻ i zobaczysz będzie wszystko gites