|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
więc czekamy na pięknie uwypuklony brzuszek pod sweterkiem
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
ja też mam od czasów liceum kiedy zaczełam tyć ja mam letnie ciuchy bardziej luźne. cieszę się że będę rodzić latem odpada problem kurtek płaszczy itp kupowanych specjalnie na duży brzuszek wywalić powinno mnie najbardziej koło kwietnia maja także spoko
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jescze się cieszę bo w lublinie jest uniwersytet medyczny i w sierpniu nie będzie studentów. Wiem żę oni się muszą na kimś uczyć ale niestety są to nie przyjemne dla mnie warunki. Koleżanka opowiadała że z rocznika na rocznik jest coraz gorzej. Młode siksy położne przychodzą na poród po ileś tam na ciężarną każda musi zobaczyć. Potrafią przy pacjentce obgadywać. A najgorsi są chińczycy oni wchodzą na porodówkę czy na salę cesarskiego i nawet rąk nie myją i też coś tam po swojemu gadają
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo niby jakim prawem mogą sobie od tak tam przebywać skoro Tobie to nie pasuje ? zresztą kiedyś jakaś mamusia po porodzie pisała relację, że o taką zgodę została poproszona.
|
|
|
|
|
#1536 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki,
musiałam was nadrobić - wczoraj mnie nie było cały dzień. Cytat:
dobrze, że wszystko w porządku. Przepisał Ci duphaston? Cytat:
Ja też już wyraźnie czuję. Dostaję kopy aż miło. Ale uwielbiam to uczucie. Wczoraj byłam u teścia na imieninach i obżarłam się słodkiego - jak mały szalał strasznie Ahhhh... Wiem co czujesz, bo sama to właśnie przeżywam. Jak leżę na brzuchu to u góry koło pępka brzuchol skacze ![]() Cytat:
Ja już swój brzuchol wklejałam więc czekam teraz na wasze foty ![]() Idę ugotować sobie kaszę manną |
|||
|
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale skoro i tak Cię takie atrakcje powinny ominąć to luzik ![]() Dzień Dobry
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
A właściwie ja mogę wrzucić, brzuszek sprzed kwadransa, na czczo
![]() P.s. Gdzie Carmena?
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
Aga - ale masz piękny brzuszek
U mnie widać gdzieniegdzie wałeczek tłuszczuu
|
|
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przedwczoraj byłam u Cioci, która powiedziała mi, że przytyłam i to sporo trochę byłam w szoku, bo nie wydawało mi się, że się "rozlazłam" jakoś strasznie czy coś i się przejęłam
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciotka gada głupoty. |
|
|
|
|
#1542 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=krusia83;44083377
Ja już po wizycie. Serduszko bije a maleństwo rośnie. Lekarz powiedział, że na ten moment jest wszystko dobrze ale żeby kontrolnie przyjść za tydzień jeszcze a do tego czasu leżeć i odpoczywać. Plamienie nie wiadomo z czego było bo nic niepokojącego nie było widać, lekarz mówił, że mogło po prostu pęknąć jakieś naczynko no ale mam obserwować czy się nie powtórzy.[/QUOTE] bardzo się cieszę Cytat:
niby przy drugim szybciej się czuje, no ale jakoś się nie nastawiam i nie wyczekuje. Jak będą to będą. A na święta chociaż jak się pojawią to będę miała prezent ![]() W poprzedniej poczułam pukanie 18tc chyba potem długo nic, bo był obrócony w stronę pleców i w 20 już kopniaczki i przesuwanie.Cytat:
Cytat:
1. jak rodzisz na samiuśką wiosnę to fakt faktem masz dugoo ciepełko na spacerki, alee zajść musisz już w wakacje, a z dużym brzuchem musisz przechodzić w kurtce zimowej jeszcze. A jak wiadomo bywa ciężko. 2.Rodzisz na koniec wiosny/początek lata. Z małym brzuchem w jesień zimę, na wiosnę gdy brzuch już duży zrzucasz ciuchy i od razu wygodniej no i masz lato dla siebie i dzieciaczka. Jedynym minusem jest to, że z takim maluchem już nie możesz wyjeżdżać nad wodę, musisz chować się w cieniu, o spacerkach w upałach też można zapomnieć. Poza tym doszło do mnie, że w taką fajną pogodę przynajmniej miesiąc będziemy uziemieni w domu, bo z tkim maluchem trzeba mieć systematyczność, w sensie jak o 7 na wieczór kąpiel to tak co dzień, żeby maluchowi nie przestawić pory snu i nauczyć rozkładu dnia.3.na koniec lata/początek jesieni fajnie się chodzi z brzuszkiem już takim w miarę we wiosnę, ale na mecie w te upały już nie ma za śmiesznie. Za to jak już pora deszczowa, gdy dziecko na świecie, spokojnie można się nim nacieszyć przez te chłodniejsze dni i jak jest już taki fajny, wyrośnięty to akurat jest ciepło następnego roku. Mój akurat nauczył się w lato chodzić ![]() 4. no i zima. cały rok, lato masz za sobą, specjalnie nic nie robiłaś przez ten okres, bo Ci nie wolno było. z wielkim brzuchem trzeba mieścić się w kurtkę. Malucha jak się urodzi trzeba wpychać w kombinezony i 2 warstwy ciuchów jak są mrozy. Same ubieranie takiego kruchego maluszka trwa wieczność do tego to sezon grypy i strach się gdzieś z dzieckiem ruszyć. o spacerkach też można zapomnieć.To już wiecie dlaczego postanowiłam rodzić na kwiecień/maj/czerwiec ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ju jestem weekend jak to weekend...a wczoraj miałam lenia na wizaż
|
|
#1543 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cześć kochane, dziękuję Wam wszystkim za kciuki
Cytat:
Ale Wam fajnie z tymi kopniaczkami Cytat:
![]() No to kciuki za wizytę ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
No i właśnie mam trochę obawy przed latem z wielkim brzuchem bo ja ogólnie nie lubię upałów. No ale i tak wolę latem chodzić w luźnych ciuchach niż właśnie zimą nie móc się wcisnąć w kurtkę
|
||||
|
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
fan ma dzisiaj wizytę co nie?
![]() Cytat:
...oby tylko nie było takich upałów jak w tym roku ![]() no to jak aga dała swój brzuch to ja dam też na dowód, że u mnie dalej licho ![]() ![]() i wybaczcie obkulkowane gacie, moja maszynka się zepsuła, a one co pranie się tak kulkują
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
teoretycznie musza zapytać ale w praktyce jak nie wyrazisz zgody a rodzisz z polozna która się zajmuje się studentkami to i tak masz gowno do gadania. Tzn jakby narobić szumu No to owszem tylko że przeważnie jak rodzisz to nie masz głowy do takich rzeczy
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
Carmena - masz piękny brzusiu
Ja swój też wkleję, ale w porównaniu z Waszymi, mój jest jakiś taki... rozlany ;D |
|
|
|
#1548 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Ja dziś stawiałam w pracy ciacho imieninowe Teraz jestem objedzona i nie chce mi się pracować, a muszę niestety... Wszystkim bardzo smakowało, ale co się wczoraj namęczyłam Jedno ciasto - marchewkowe musiałam wyrzucić w kosz, bo robiłam i miałam totalne ciążowe zaćmienie umysłu: dodawałam już cukier czy nie , Kompletnie nie wiedziałam Pytam córci, a ona nie pamięta, wzięłam na palca i spróbowałam i jako, że wydawało mi się nie słodkie to wsypałam ten cukier. I to było błąd, bo on jednak tam był. Przez to było za ciężko i zrobił się płaski placek. Musiałam zrobić jeszcze jedno (dobrze, że miałam składniki) i to wyszło super! Tyle, że wieczorem zabrali mi prąd i masę do polanie musiałam już ucierać ręcznie ![]() No a sernik z brzoskwiniami to wyszedł pyszny, ale miałam przeboje, bo jak człowiek się stara to nie wychodzi a jak robi tak sobie w sobotę to palce lizać. W każdym razie teraz mi brzuchol wywalił i chętnie poszłabym na drzemkę No ale jeszcze jutro i w czwartek i piątek mam urlop Cytat:
, super , że wszystko ok, a Ty oszczędzaj się i dbaj o maluszka ![]() Cytat:
Koleżanka, która urodziła dała mi ponad pół słoiczka masła shea, bo jej zostało, ponoć świetne na rozstępy, używa któraś? Cytat:
Nie mogę się doczekaćCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też tak przeanalizowałam to wszystko i próbowałam się wbić w miesiące wiosenno-letnie Pierwszym założeniem był maj No ale nie udało się na weekend majowy, potem na końcówkę maja też się nie wbiłam, ale na drugą połowę czerca już się udało i też bardzo fajna data na urodziny Więc plan wykonany!Cytat:
Faktycznie masz mały ten brzusio Ale nie jest to już brzuchobrak
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam ciasta... Narobiłaś mi smaka i chyba jutro coś upiekę. Wszystkiego najlepszego z okazji imienin ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Fan miała wizytę na 9:30 - więc już dawno po... FAN! Czekamy na foto-relacje
|
|
|
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
ojoooj jaki duży
szybciej może uda Ci się wykorzystać ten brzuch do celów "przepuszczeniowych" chociaż w to nie wierzę, to życzę Ci tego Cytat:
wiesz to są moje plusy i minusy odnośnie pór roku, podporządkowane moim przyzwyczajeniom, ktoś może się nie zgodzić zawsze ![]() no przy Igusiu już miałam brzuch większy z tego co kojarzę, takie nieco większe wzdęcie od tego ale nie przejmuje się, i tak jest zima i nic nie widać
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam zdjęcie z 18tc jak byłam z Igusiem, więc chyba jednak było podobnie, za 2tygodnie będę miała pewnie taki sam, bo też mały
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1553 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Aaale fajny ![]() Cytat:
No to się napracowałaś przy ciachu ale na pewno wyszło pyszne. Fajnie, że niedługo urlop to sobie odpoczniesz ![]() Ja też jakaś strasznie zakręcona się zrobiłam ostatnio. Wczoraj 2 razy wracałam sprawdzić czy zamknęłam drzwi a jak już się upewniłam i wyszłam to się zorientowałam, że zapomniałam okularów
Edytowane przez krusia83 Czas edycji: 2013-12-10 o 11:42 |
||
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
znam dwie historię dobrą i złą,ale powiem Ci dobrą...zlitowali się nad koleżanką i olali wiele jej błędów żeby ją nie stresować w ciąży kolejnymi poprawkami
także trzymam kciuki
|
#1555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Twojego zakręceństwa to ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu uznali, że koleżanka niech nie myśli że będzie miała jakąś taryfę ulgową ze względu na ciążę ale z tego co mi wiadomo, profesorowie często idą na rękę żeby nie stresować takich kobiet.
|
|
#1557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale dzięki za pocieszenie. |
||
|
|
|
#1558 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj mąż zauważył, że już się powoli zaokrągla.Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1559 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wprawdzie imieniny mam w czwartek, ale w pracy już się pośpieszyłam, bo idę na wolne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale to dobrze, że się nie rozlazłaś ![]() No może tak Ale lepiej i tak liczyć na siebie ![]() Cytat:
![]() No właśnie, ja też mam ostatnio takie zakręty To chyba przez te hormony - zapominam coś, albo słucham kogoś nie słuchając i potem nie wiem o czym mówił Mąż to czasami patrzy na mnie jak na półsprytną
|
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
13t 5d
![]() wik_and_ola najlepszego z okazji imienin
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2013-12-10 o 13:30 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

więc czekamy na pięknie uwypuklony brzuszek pod sweterkiem

także spoko

- wczoraj mnie nie było cały dzień.
dobrze, że wszystko w porządku. Przepisał Ci duphaston? 

trochę byłam w szoku, bo nie wydawało mi się, że się "rozlazłam" jakoś strasznie czy coś i się przejęłam 
potem długo nic, bo był obrócony w stronę pleców i w 20 już kopniaczki i przesuwanie.

No ale jeszcze jutro i w czwartek i piątek mam urlop