Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII) - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-10, 10:53   #3781
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
widze,że już coraz więcej dzieci bez cycusia
Tylko mój będzie chyba do pełnoletniości na uu. Wczoraj znowu mu próbowałam dać mleko z butli to zrobił takie przedstawienie że masakra....nie wem jak ja tego dokonam
Stary 2013-12-10, 10:58   #3782
treselle0
Zadomowienie

czesc Zanim zacznę nadrabiać, opowiem Wam wczorajszy horror

Otóż, godz 16 usypiam Młodą przy sysusiu na kolanach, nagle słyszę takie szast i szum jakby ciśnienie/gaz no to lece z Olą na rekach bo myślę - Jezu kuchenka gazowa A tam wody po kostki Otwieram szafkę pod zlewem -> niagara. Biore Ole pod pachę, wyrzucam śmieci z kosza i podkładam go pod fontannę.... szok jak leci. Nie miałam pojęcia, za co chwycić żeby to zatamować No to rzucam na ziemię wszystko co się nawinęło pod ręką na Olę z wózka koc i w te pedy do sąsiada obok. bidok w majtkach otworzył, ale raz dwa przywdział spodenki i w skarpetkach poleciał do mnie a ja zostałam tą chwilę z dwójką dzieci w szoku (ma ok2 letnią córeczkę). Niby zakręcił zawór, ale ciągle mi ciekło i to sporo, Olka w łózeczku coraz mocniej ryczała, na szczescie odkryłam dziurę w rurce i skierowałam strumyk prosto do wiadra (3duże wiadra wylałam) wody po kostki juz na przedpokoju i do dużego wchodziła, a Olka sie zanosi no to z Olą wyzymałam szmaty reczniki pieluchy i co tam rzuciłam i przez tel z tż gadałam. Sprowadził mi technicznych ze społdzielni, którzy zakrecili 2 zawór, (na szczescie przestało lecieć), szwagra i tescia, a ja nie wiedzac o tym jeszcze mojego brata z mama takze jedna ekipa wychodziła a druga wchodziła i całe szczescie bo sama bym nie dała rady z Olka na rekach tego powycierać....s ąsiadów zadnych spod Nas jeszcze nie było

No, a w skrócie jakby sie Wam nie chciało czytać to - zalało mi mieszkanie
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 11:10   #3783
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn, które miały umowę do dnia porodu:

Wczoraj zadzwoniła do mnie babka z przychodni i mi mówi, że Julka widnieje w systemie jako osoba nieubezpieczona, bo nie wyświetla się w tym ewusiu. I ze ja też. Więc jej tłumacze, ze jestem na macierzynskim i zus mi składki odprowadza i chyba dziecko ma ze mnie ubezpieczenie też w takiej sytuacji? To ona mi mowi, że powinnam Julke gdzieś zgłosić, żeby widniała w systemie? Gdzie? do NFZ? zgłaszała to któraś z Was?
bo po tym telefonie zdurdnialam i już sama nie wiem o co chodzi.

I tak mi sie zaraz konczy macierzynski i sie zarejestruje jako bezrobotna i zgłoszę ją ze sobą.
Ale do tego 11 bede sie stresować, że dziecko nieubezpieczone i w razie W nie przyjmą jej nigdzie????

Marsi
, to kiedy i gdzie
póki jest pogoda.
ps. jutro nie mogę, bo mamy pare spraw do załatwienia na mieście.

Bokeh
, jak chcesz nas zaprosić, to bierz sie za remont mieszkania
Cała dziecko do 18 roku życia ma zapewniona opiekę lekarską darmowa!!!! ale załatw to sobie lepiej żeby się nie nasłuchiwać zbędnych komentarzy

a mieszkanie to chyba bym kupic jakieś nowe musiała
Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

Otóż, godz 16 usypiam Młodą przy sysusiu na kolanach, nagle słyszę takie szast i szum jakby ciśnienie/gaz no to lece z Olą na rekach bo myślę - Jezu kuchenka gazowa A tam wody po kostki Otwieram szafkę pod zlewem -> niagara. Biore Ole pod pachę, wyrzucam śmieci z kosza i podkładam go pod fontannę.... szok jak leci. Nie miałam pojęcia, za co chwycić żeby to zatamować No to rzucam na ziemię wszystko co się nawinęło pod ręką na Olę z wózka koc i w te pedy do sąsiada obok. bidok w majtkach otworzył, ale raz dwa przywdział spodenki i w skarpetkach poleciał do mnie a ja zostałam tą chwilę z dwójką dzieci w szoku (ma ok2 letnią córeczkę). Niby zakręcił zawór, ale ciągle mi ciekło i to sporo, Olka w łózeczku coraz mocniej ryczała, na szczescie odkryłam dziurę w rurce i skierowałam strumyk prosto do wiadra (3duże wiadra wylałam) wody po kostki juz na przedpokoju i do dużego wchodziła, a Olka sie zanosi no to z Olą wyzymałam szmaty reczniki pieluchy i co tam rzuciłam i przez tel z tż gadałam. Sprowadził mi technicznych ze społdzielni, którzy zakrecili 2 zawór, (na szczescie przestało lecieć), szwagra i tescia, a ja nie wiedzac o tym jeszcze mojego brata z mama takze jedna ekipa wychodziła a druga wchodziła i całe szczescie bo sama bym nie dała rady z Olka na rekach tego powycierać....s ąsiadów zadnych spod Nas jeszcze nie było

o masakra ! ja nie wiem co bym zrobiła, brawo za zwinna akcje !

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...y/przepis.html

niech mi któraś upiecze
Stary 2013-12-10, 11:12   #3784
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Tylko mój będzie chyba do pełnoletniości na uu. Wczoraj znowu mu próbowałam dać mleko z butli to zrobił takie przedstawienie że masakra....nie wem jak ja tego dokonam
Moja też, nie martw się Wczoraj po obiedzie, popiła kompotem ulubionym i bawiła się z moim bratem. Ja rozmawiałam z Mamą i ni z gruszki ni z pietruszki rozmowa zeszła na karmienie, powiedziałam magiczne słowo "ciumuś" i dziecko ogarnął szał. Zaczęła się wyrywać do mnie, płakać, śmiać na przemian. Wzięłam ją na ręce, buzia od razu otwarta i szuka cycka. Jak się rozbierałam to klasyczny śmiecho-płacz. Niezależnie od tego co robi, z kim i co wcześniej zjadła, na hasło ciumek jest w stanie rzucić wszystko. Nawet nie próbuję jej odstawiać teraz bo świat jej się zawali cały

Meneq bardzo dziękuję za zdjęcia! Będę szukać czegoś na ten wzór

Szaja kurde, ależ ten Twój mąż fochowaty zdrowiej szybko! ciekawa jestem jak Dorka zniosła odstawienie, zobaczę zaraz czy już dopisałaś.

Tress o kurde, duże straty macie? Byliście ubezpieczeni?

Lady ja ostatnio na cycki robię okłady z sody, powiem Ci, że chyba nawet lepiej działa niż kapusta, ale tfu, tfu, obym nie zapeszyła bo jak przestanie mi pomagać to się zastrzelę

Ciekawe jak tam Aga Mam nadzieję, że już dochodzi do siebie po zabiegu
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 11:13   #3785
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

[/COLOR]http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...y/przepis.html

niech mi któraś upiecze
o jaki piękny
ja właśnie robię listę co będę pieć i gotować na święta, ten torcik fajnie wygląda ale my już mamy swojego świątecznego faworyta- torcik węgierski
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 11:20   #3786
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hej
nie wiem co się ze mną dzieje od kilku dni. nic mi się nie chce. gotowac obiadów, nawet dla Hani, sprzątać. nic. najchętniej bym pod kocem siedziała
zrób sobie parę dni przyjemności dla siebie... Jedzenie mozna zjesc kupione, mozna zamówic, a Ty delektuj sie gorącą czekoladą, princessą, czy co tam lubisz, wyjdz na spacer. Nic nie musisz w domu robić, a po 2 dniach dla siebie sama zechcesz

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Witam
Udało nam się dziś pobrać siuśki na posiew Oby wynik dobrze wyszedł

Aga, za zabieg!!! Trzymaj się kochana
za Agę i Wasze wyniki

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44094955]Powiem tak: wole rodzic. Trzeci dzienpotornego bolu gardla i temp wysokiej. I tak! Maz znow wali focha! Bo ledwo na nogsch sie trzymam, nie moge mowic ani jesc, ale smiialam naczyn po sobie nie odniesc. Tak, straszna balaganiara jestem, niech mnie pobije...[/QUOTE]Trzymaj sie! Życze szybkiego powrotu do zdrowia!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44094992]Btw odstawilam Dorotke nie mam sily karmic.[/QUOTE]ooo i jak Dorotka??

Cytat:
o jacie Szajuś biedaku
olej TZ, zdrowiej szybko
a jak Ci bez uu i jak Dorka to przeżyła?

widze,że już coraz więcej dzieci bez cycusia

Cała znak że trzeba się spotkać
A my z Ola dalej Ostatnio nawet myślałam, co z tym odstawienie ale w bilansie wyszło mi zdecydowanie więcej plusów niz minusów

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Moja też, nie martw się Wczoraj po obiedzie, popiła kompotem ulubionym i bawiła się z moim bratem. Ja rozmawiałam z Mamą i ni z gruszki ni z pietruszki rozmowa zeszła na karmienie, powiedziałam magiczne słowo "ciumuś" i dziecko ogarnął szał. Zaczęła się wyrywać do mnie, płakać, śmiać na przemian. Wzięłam ją na ręce, buzia od razu otwarta i szuka cycka. Jak się rozbierałam to klasyczny śmiecho-płacz. Niezależnie od tego co robi, z kim i co wcześniej zjadła, na hasło ciumek jest w stanie rzucić wszystko. Nawet nie próbuję jej odstawiać teraz bo świat jej się zawali cały

Moja tez tak reaguje
Zobaczymy, czy panele nie zaczną nam same chodzic Na szczescie bylismy ubezpieczeni
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 11:24   #3787
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
o jaki piękny
ja właśnie robię listę co będę pieć i gotować na święta, ten torcik fajnie wygląda ale my już mamy swojego świątecznego faworyta- torcik węgierski
ooo a skąd przepis??

ja w sumie idę do mamy na wigilie, ale własnie chciałam coś wziąć do nich. Chyba po prostu zrobię pierogi. Bo mama wszystko co robi to lubię

A potem na drugi dzień świąt oni chyba i babcia z dziadkiem wpadną do nas to własnie ten sernik może bym zrobiła. Tylko kiedy sama przy Hance

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-10, 11:30   #3788
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
ooo a skąd przepis??

ja w sumie idę do mamy na wigilie, ale własnie chciałam coś wziąć do nich. Chyba po prostu zrobię pierogi. Bo mama wszystko co robi to lubię

A potem na drugi dzień świąt oni chyba i babcia z dziadkiem wpadną do nas to własnie ten sernik może bym zrobiła. Tylko kiedy sama przy Hance
w sumie z głwy bo to chyba nie jest oryginalny przepis
biszkop kakaowy ale w tym roku zrobię rzucany przekładany kremem z mascarpone, bitej śmetany i czekolady (5 tabliczek) nasączony alkoholem i wiśniami i wszystko pokryte czekoladą, koooochamy

no a ja robę wigilię w domu na pół z teściową, już się boję
będzie nas strasznie dużo w tym roku
no a z drugiej strony to dobrze dla mamy bo nie będzie siedzieć i płakać
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 11:37   #3789
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisałabyś do nas że powódź Cię odcięła od lodówki
Stary 2013-12-10, 11:39   #3790
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisałabyś do nas że powódź Cię odcięła od lodówki
na jakiego ja tu żarłoka wychodzę
Stary 2013-12-10, 11:40   #3791
Kija80
Zadomowienie

Neti dobrze skojarzyłam że mi wysłałaś zaproszenie na FB? Bo czyściłam pocztę interiową (247 nieodebranego spamu...) i mi się wyświetliło że mnie zaprasza na FB inspektor zus, no to se kliknęłam, a co Tylko nie wiem co dalej bo na tym telefonie FB źle mi się wyświetla, odesłało mnie na stronę gdzie było mnóstwo ludzi których mogę znać bo mamy jednego wspólnego znajomego... Oj muszę chyba w końcu zalogować się przez komputer i zobaczyć o co w tym wszystkim kaman

Edytowane przez Kija80
Czas edycji: 2013-12-10 o 11:41
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-10, 11:42   #3792
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Neti dobrze skojarzyłam że mi wysłałaś zaproszenie na FB? Bo czyściłam pocztę interiową (247 nieodebranego spamu...) i mi się wyświetliło że mnie zaprasza na FB inspektor zus, no to se kliknęłam, a co Tylko nie wiem co dalej bo na tym telefonie FB źle mi się wyświetla, odesłało mnie na stronę gdzie było mnóstwo ludzi których mogę znać bo mamy jednego wspólnego znajomego... Oj muszę chyba w końcu zalogować się przez komputer i zobaczyć o co w tym wszystkim kaman
Czyli jednak masz FB
Stary 2013-12-10, 11:49   #3793
BlackSanctum
Zakorzenienie

Lady, cieszę się, że się podoba.

Tres, o ja Cię... Współczuję.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 11:51   #3794
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Czyli jednak masz FB
No właśnie nie wiem czy mam ale pewnie mam skoro mnie Neti znalazła. Pisałam przecież jak to było. Chciałam kiedyś założyć żeby bodajże coś obejrzeć, zakładałam z telefonu, wpisałam imię i nazwisko i się zarejestrowałam. Tylko potem już nie mogłam się zalogować, albo może i się zalogowałam tylko po prostu źle mi się wyświetlała ta strona na telefonie. No i już więcej nie próbowałam. A po tej dyskusji na forum ściągnęłam nawet jakàś aplikację bo myślałam że tak będzie prościej, ale i tak sobie coś nie radzę. Muszę chyba zobaczyć na komputerze jak ta strona FB powinna wyglądać bo mam wrażenie że na telefonie źle mi się wyświetla
Stary 2013-12-10, 11:53   #3795
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

omajgad, współczuję akcji ale chociaż sasiad w majtach fajny?
Cytat:
Cała dziecko do 18 roku życia ma zapewniona opiekę lekarską darmowa!!!! ale załatw to sobie lepiej żeby się nie nasłuchiwać zbędnych komentarzy

a mieszkanie to chyba bym kupic jakieś nowe musiała

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...y/przepis.html

niech mi któraś upiecze
oooo ja tez chetnie skosztuję
Cytat:

o kurczę, nieźle..
Cytat:
biszkop kakaowy ale w tym roku zrobię rzucany przekładany kremem z mascarpone, bitej śmetany i czekolady (5 tabliczek) nasączony alkoholem i wiśniami i wszystko pokryte czekoladą, koooochamy

podziwiam
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Dawaj cyca, bo zaraz pociąg ruszy!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!!!

Tęskno mi już do Was, jakoś się opuściłam z forum ;(

Wczoraj przenieślismy z TŻtem z ulicy do magazynu 5 ton drewna i dzisiaj umieram....

krótko od mnie:

Julka niejadek do potęgi

Bokeh, śniłaś mi się przedwczoraj i było tak:

przyszłam do Ciebie, i patrze, że masz kuchnie odremontowaną
i mówie, ze bardzo ładnie itp;
a TY:

- no tak, bo jak znajomi do mnie przychodzą to mówią, że w takiej ładnej kuchni to jeszcze kawy nie pili

poczytam Was w ciągu dnia jak mi Julka pozwoli.

całuski!!

z marsi kontaktujecie sie w snach, nie potrzeba Wam telefonu
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44094992]Btw odstawilam Dorotke nie mam sily karmic.[/QUOTE]
biednaś
a dla tż gorzej niż baba sie zachowuje...
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 11:57   #3796
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
no to faktycznie fajnie masz z tą mamą, kochana jest

ja codziennie butelek nie sterylizuje, raz w tygodniu tylko a tak to normalnie myje i tyle

Silver, kciuki za dobre wyniki
Dziewczyny a gdzie Calawdeszczu????????
A blogerka?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 12:03   #3797
Kija80
Zadomowienie

Bokeh no wszystko fajnie, napisało mi że jesteśmy teraz znajomymi ale dalej nie wiem co z tego wynika
Stary 2013-12-10, 12:09   #3798
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44094992]Btw odstawilam Dorotke nie mam sily karmic.[/QUOTE]

A jak Dorotka to znosi?
Stary 2013-12-10, 12:11   #3799
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

po co te tytuły???

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-10, 12:16   #3800
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki duży!!!
P.S. Moją teściową musieliby do psychiatryka wieźć na sygnale gdyby zobaczyła że Igi w krótkim rękawku a po drodze zeszłaby na zawał.

Niestety muszę się trochę powstrzymywać żeby na nią nie krzyczeć i nie zwyzywać bo niejako jesteśmy na jej łasce bo pilnuje Igiego jak my jestesmy w pracy. Zaciskam zęby i jakoś daję radę. Na szczęście wiem że nie daje Igorkowi do jedzenia nic bez mojej wiedzy bo ostatnio wypaliła " Ja tylko tak rozmawiam z Tobą żebyś się przekonała, nie myśl że będę mu coś dawała bez Twojej wiedzy, dorosla przecież jestem, Ty jesteś matką przecież i rób jak chcesz". Ona myśli po prostu że jak mi coś będzie pie.rdoliła dzień w dzień to ja w końcu ustąpię. Dzisiaj jej powiedziałam że jeszcze może będzie miała szansę się wykazać i robić po swojemu jak jej drugi synek będzie kiedyś może będzie miał dziecko i matce będzie wszystko jedno. Ale na to marne szanse bo ma 28 lat, nie ma dziewczyny, mieszka z rodzicami, nigdzie nie wychodzi i potrafi wypić 20 piw dziennie leżąc na kanapie. A t. nie da na niego złego słowa powiedzieć, rzuca się od razu. Już nie raz miałam na końcu języka że już jednego wychowała i nic dobrego z tego nie wyszło to niech się od decyzji o moim dziecku odp.ierdoli.

Gdyby nie to wtrącanie się to nie miałabym na co narzekać bo Iguś ją uwielbia, ona ma super podejście do dzieci i jak tak podpatruję to naprawdę fajnie się nim zajmuje.

No u nast tez każdy typuje swoje daty kiedy Iguś będzie chodził. A on jako pchacza używa już wszystkiego, wczoraj dorwał karton bo paczka pszyszła i tyle kilometrów z nim schodził że masakra Woli go sto razy bardziej niż normalny pchacz, oczywiście nie wyrzuciłam tego kartonu

O matko, faceci są dabilni. A sami przy byle katarku robią z siebie obłożnie chorych
Zdrówka
Yae tez uwielbia kartony jako pchacze, ale Igi Ci ich nie zjada? U nas wszystkie sa z wielkimi dziurami

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:

Meneq bardzo dziękuję za zdjęcia! Będę szukać czegoś na ten wzór

Szaja kurde, ależ ten Twój mąż fochowaty zdrowiej szybko! ciekawa jestem jak Dorka zniosła odstawienie, zobaczę zaraz czy już dopisałaś.

Lady ja ostatnio na cycki robię okłady z sody, powiem Ci, że chyba nawet lepiej działa niż kapusta, ale tfu, tfu, obym nie zapeszyła bo jak przestanie mi pomagać to się zastrzelę

Ciekawe jak tam Aga Mam nadzieję, że już dochodzi do siebie po zabiegu
Alez nie ma za co
Stary 2013-12-10, 12:16   #3801
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Bokeh no wszystko fajnie, napisało mi że jesteśmy teraz znajomymi ale dalej nie wiem co z tego wynika
no teraz musisz pozapraszać nas z forum i innych swoich znajomych. I potem już przepadasz

a tak serio no to potem ciągle to samo, znajomi wrzucają cos ciekawego ty klikasz że to lubisz (o ile ) i tak w kółko

swoją drogą jakby tak wytłumaczyc komuś nieznającemu, to zaczyna się człowiek zastanawiac czy aby na pewno z nim wszystko ok skoro ciągle to fb na tapecie

Sarah sukienka w załącznikiu. myślę dokupić sweterek i rajstopki w tym samym koorze tylko nie wiem w jakim??

Uploaded with ImageShack.us
Stary 2013-12-10, 12:20   #3802
aska27adopcje
Zadomowienie

Hejka laseczki

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
U nas nocka taka sobie. Niby jestem wyspana ale maly i tak budził się bardzo często. Co do tych linków od mamy listopadowej to jestem w szoku !! ! No kretynizm, a jak było zagrożenie trzeba było ją zawieźć chociaż na chirurgię. Mówię wam niektórzy to mają sieczkę we łbie. My z mężem bardzo długo zastanawialiśmy się czy nie ruszyć tematu mojej cc gdyż tak jak wam pisałam zrobili mi ją bo niedouczona mloda doktórka przy badaniu czystości wód zdiagnozowala u mnie kłykciny czyli wirusa hpv :/ WTF miałam cytologię wszystko ok a tu nagle wyjeżdżają mi z groźną chorobą weneryczną jednocześnie sugerując mi że mój mąż mnie zdradzał no bo jak inaczej. Kwas na całej linii! oczywiście zgodziłam się na cc. potem dostałam izolatkę by nie pozarażać inne pacjętki. Czułam się jak trędowata !!!!!!!!!! A o atmosferze pomiędzy nami małżonkami to już wogóle ciężko pisać, choć ja do końca wierzyłam w męża i to że mnie nie zdradził smród pozostał. musiałam czekać 6 tyg żeby pójść do gina żeby doiedzieć się że jednak nie mam hpv tylko mam rzadko spotykaną budowe. dziecko urodzilo się zdrowe i daliśmy sobie spokój ......
Kochana jak cos takiego sie czyta, to czlowieka ch.u.j strzela ... jak mozna zasiac w kobiecie taki niepokoj ... masakra

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
A i jeszcze dzisiejsze zdjęcie, kota złapana na gorącym uczynku :/
Zazwyczaj się tak nie zachowuje, dziś ją skusiła woda po gotowaniu kiełbasy, mąż nie wylał.
haha pzrebiegla kota ... sama sie nakarmila picie i jedzenie w 1 haha

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
laurko, ale kota!!!!!!!

dobra, wiem skad mega marud wczorajszy, mamy druga gorna jedynke peklo dziaselko na swieta nie bedzie szczerbakiem

bijkora, znajoma jakis czas temu wysylala mi linka do kubkow termicznych, genialne sa podobno, nie wylewaja, nie przechodza zapachem, tylko wiadomo, kosztuja troche, ale moze jeden prezent a bardzo dobrej jakosci?

malz mi kupil to
http://www.empik.com/zimowe-opowiesc...1144,gadzety-p

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

hope, dziekuje

ifwka, ja przelewam wrzatkiem tak raz na dwa dni
Lady za zebolka

Cytat:
Neti, też chce tego cyca z ziołem

Ja tez, ja tez chce cycuszka ... grzeczna bylam tyle czasu

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44094955]Powiem tak: wole rodzic. Trzeci dzienpotornego bolu gardla i temp wysokiej. I tak! Maz znow wali focha! Bo ledwo na nogsch sie trzymam, nie moge mowic ani jesc, ale smiialam naczyn po sobie nie odniesc. Tak, straszna balaganiara jestem, niech mnie pobije...[/QUOTE]

dla meza ...

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ale mnie cycki bolą zwłaszcza lewy, twardy, boli jak pieron, co to jest?
Black, super wpis na blogu!!!
Lady ja juz Ci na fb napisalam, moze chcesz te tabsy na zatamowanie laktacji ...

Cytat:

Wow, ale histria ... A nie zalalas ssiadow .... Szacun laseczka za organiacje pomocy co kilku fachowcow to nie 1
Stary 2013-12-10, 12:21   #3803
meneq
Zakorzenienie

Uff, uniknelam katastrofy. uu prawie mi eksplodowaly - 14h nie karmilam... Az bolalo
Stary 2013-12-10, 12:27   #3804
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Kija..npisz mi wiadomośc na fb...bo ja nie widze Cię w znajomych???

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 12:27   #3805
mala_19kw
Zakorzenienie

Hejoooo Nadrabiam od wczoraj efekt taki że po całym dniu z moim synem brakło mi sił na nadrobienie wizażu i usnęłam z tel wręku,ale ale już sie poprawiłam
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Ok, to zerknę. Jak mi się spodoba to dalej Cię pomęczę

straszne. oby mała się dobrze rozwijała...

co za debilizm

Jestem w szoku - Domcia usnęła o 20:30 i pierwszy raz jadła o 3:40 Ale na pewno to tylko jednorazowy wybryk
Oooo u nas tak samo
Cytat:
Dawaj cyca, bo zaraz pociąg ruszy!

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Charlizz...nie zdążyłam..nie doszłam

Może poproś męża niech zaradzi/pomoże w tej kwestii

Tylko tyle cytatów? Ucięło chyba coś...
Szajka-zdrówka kobieto
Dla męża

Bokeh-świetny artykuł

Tress-ojaciepiernicze Niezła akcja.

Marsi,Cała-widzę,że nawet podczas snu sie porozumiewacie

Lady-dziś już samopoczucie lepsze?

Illusion,Nancy-dla teściowych:pa la:

Black-zazdroszczę łowów ze zjazdu blogerek

Iiiiiiiiiiiiii na koniec...
BOKEH rozgryzłaś nas My nie mamy dzieci Wszystko jest fikcją Myślałyśmy,że utrzymamy to jakoś w tajemnicy ale byłaś od nas sprytniejsza Podobnie jak mąż Insolito nas przejrzał
Dobra dziewczyny nie ma co dłużej udawać, przyznajmy się,wydało sie
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Edytowane przez mala_19kw
Czas edycji: 2013-12-10 o 12:30
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 12:31   #3806
ezzo
Zadomowienie

Cześć gaduły

ale się dzisiaj wyspałam, tz wypadł neiplanowany wyjazd, ale na noc została ze mną mama, żeby pomóc w nocy przy młodym i wzieła małego o 6 a ja pospałam JEDNYM CIĄGIEM prawie do 9, ale się wyspałam, jak młody Bóg się czuję

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
szklanko jutro lrzy swietle dziennym zrobie zdjecia
ezzo a moze wspomoz troche produkcje melatoniny u Tomaszka... Codziennie z samego rana wystaw go na 5 minut na dzialanie promieni slonecznych. Zeby melatonina byla wytwarzana prawidlowo potrzebne jest swiatlo sloneczne
black zdrowiej!!
Laurka mnie już ubiegła, że ze słońcem obecnie ciężko, ale ty już kiedys o tym wspominałaś i ja zawsze starałam się tak robić, że zaraz po przebudzeniu rolety w górę tak żeby słońce przywitało moje dziecko z rana. Poza tym ja sama nie wiem, czy ta melatonina to u nas problem, bo nie chodzi o to, że Tomaszek chce się bawić w nocy, u nas to wyglada tak, że on całą noc śpi masakrycznie niespokojnie, rzuca się, pojękuje, wpada w histerie i takie tam, ale widać, że spiący.

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Przypomniałam sobie jeszcze co nie co

Ezzo, jakie pyszności! Upraszam się o podanie przepisów w klubie, cobym mogła zabłysnąć na roczek i moje urodziny
Co do lekarza i melatoniny czy innych leków to słów brak....
W wolnej chwili powrzucam przepisy, a raczej linki do blogow z których je czerpię

Fewciu będę wdzięczna za te przepisy na różne marynaty do wędlin

Cytat:
o jaki piękny
Polecam ten serniko piernik- piekłam go w ubiegłym roku sobie na urodziny...pycha
Swoja drogą pamietam, jak go piekłam w niedzielny poranek (około 6) i płakałam jakiego mam paskudnego tz, że ja mam urodziny a on nie wstał ze mną i nie złożył mi życzeń skoro świt, tylko bezczelnie sobie spał!!!! I tak cały dzień chodziłam spłakana i oburzona A biedny tż dwoił się i troił jak by tu mnie uszczęśliwić a mi było tak przykro, normalnie potok łez....ale tak miałam w ciąży Czasem płakałam i sama nie wiedziałam po co i dlaczego, wracając do tematu polecam to ciacho

Ellmi mi to zawsze szczena opada jak piszesz co Fifek potrafi, on taki mały dorosły

Szajka zdrowiej nam! a dla męża obowiązkowe
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 12:31   #3807
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:

Marsi o jaciez w morde .... Kochana, ale jak bita smietana z czekolada, mieszasz te czekoladyrozpuszczone z nia ... kurde moze tez bym zrobila ...jaka czekolade uzywaszdo pieczenia ... ja kupilam ostatnio w lidlu do ciasteczek taka za 1,39 i byla naprawde niezla ...

Cytat:
Yae tez uwielbia kartony jako pchacze, ale Igi Ci ich nie zjada? U nas wszystkie sa z wielkimi dziurami

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Alez nie ma za co
Meneq moja mloda tez zjada wszytkie kartony, gazety,papier toaletowy, reczniki papierowe, ostatnio zjadla kawalek nowej gabki syreny z rosmana

Cytat:
no teraz musisz pozapraszać nas z forum i innych swoich znajomych. I potem już przepadasz

a tak serio no to potem ciągle to samo, znajomi wrzucają cos ciekawego ty klikasz że to lubisz (o ile ) i tak w kółko
swoją drogą jakby tak wytłumaczyc komuś nieznającemu, to zaczyna się człowiek zastanawiac czy aby na pewno z nim wszystko ok skoro ciągle to fb na tapecie
Sarah sukienka w załącznikiu. myślę dokupić sweterek i rajstopki w tym samym koorze tylko nie wiem w jakim??

Uploaded with ImageShack.us
sliczna sukienka bardzo podobna miala mala na chrzcinach

Moja mala spi od 11,20 ... a ja glowe umylam i kawe pije ... zapalilam sobie yankee o zapachu stokrotek ... ... normalnie sie czuje jakbym siedziala na lace gdzies w srodku lata

dziewczyny wogole nie pisalam wam, ze moje dziecko nie chce jesc moich obiadow ... kurde nie wiem dlaczego, przyprawionych nie chce,. nie przyprawionych tez nie chce ... nie wazne ryba,miecho, warzywa ... rece opadaja ...najgorzej, ze sloiczkowe jej smakuja ... daje jej od tygodnia i rabie caly duzy sloik ... pojde z torbami, poza tym niedobre to blehhhh ....

Nie wiem jak z jajkiem, czy podawac jej do tych obiadkow wkruszone, bo w sumie nie dostaje od jakis 2 tyg wcale ... wczesniej jak jej gotowalam i jadla zabójcze 3 -5 lyzek to zawsze cos jej wlecialo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-10, 12:47   #3808
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Marsi o jaciez w morde .... Kochana, ale jak bita smietana z czekolada, mieszasz te czekoladyrozpuszczone z nia ... kurde moze tez bym zrobila ...jaka czekolade uzywaszdo pieczenia ... ja kupilam ostatnio w lidlu do ciasteczek taka za 1,39 i byla naprawde niezla ...

Meneq moja mloda tez zjada wszytkie kartony, gazety,papier toaletowy, reczniki papierowe, ostatnio zjadla kawalek nowej gabki syreny z rosmana

sliczna sukienka bardzo podobna miala mala na chrzcinach

Moja mala spi od 11,20 ... a ja glowe umylam i kawe pije ... zapalilam sobie yankee o zapachu stokrotek ... ... normalnie sie czuje jakbym siedziala na lace gdzies w srodku lata

dziewczyny wogole nie pisalam wam, ze moje dziecko nie chce jesc moich obiadow ... kurde nie wiem dlaczego, przyprawionych nie chce,. nie przyprawionych tez nie chce ... nie wazne ryba,miecho, warzywa ... rece opadaja ...najgorzej, ze sloiczkowe jej smakuja ... daje jej od tygodnia i rabie caly duzy sloik ... pojde z torbami, poza tym niedobre to blehhhh ....

Nie wiem jak z jajkiem, czy podawac jej do tych obiadkow wkruszone, bo w sumie nie dostaje od jakis 2 tyg wcale ... wczesniej jak jej gotowalam i jadla zabójcze 3 -5 lyzek to zawsze cos jej wlecialo
Yae tez ostatnio je tylko sloiczki, moim gardzi. Ale ja jej sie nie dziwie, bo u nas sloczki nie wiem, jak smakuja, ale pachna pieknie.
A do sloiczkow nie jest dodawane jajko?
Stary 2013-12-10, 12:51   #3809
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Yae tez ostatnio je tylko sloiczki, moim gardzi. Ale ja jej sie nie dziwie, bo u nas sloczki nie wiem, jak smakuja, ale pachna pieknie.
A do sloiczkow nie jest dodawane jajko?
Meneq a wesz ze nie doczytalam ... ... Nie probujesz sloikow .. ja podgrzewam w mikrofalowce, wiec zawsze testuje czy nie jest goracy ... mimo, ze nie jem miesa ... i tak dla mnie wszystko smakuje jak tektura

Edit sprawdzilam teraz bo bedziemy sie karmic doremi gerbera z warzywami, kurakiem i kasza ... jajca brak

Edytowane przez aska27adopcje
Czas edycji: 2013-12-10 o 12:55
aska27adopcje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 12:51   #3810
ezzo
Zadomowienie

Bokeh Ty to nawet zdjęcie sukienki potrafisz tak niesamowicie zrobibić
Gratuluję artykułu mam nadzieje, że będą jakieś kontynuacje
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości