|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Iza trzymaj się kochana i nie bój się !!! Będzie wszystko dobrze
![]() ![]() Rena za piękny spadek wagi!!! i naprawdę podziwiam Twoją determinację! A jak się dzisiaj czujesz? lepiej już?
|
|
|
|
#2822 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#2823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ![]() To ja mam podobne zdanie. Tez wole szczepic niz nie szczepic. A ten pakiet to: 5w1, rotawirusy i pneumokoki czy cos jeszcze?? Ja to chyba tylko na ospe nie bede szczepila. Wole zeby Maluchy przechorowaly sa w dziecinstwie, poniewaz w pozniejszym wieku zachorowania moga byc bardzo groźne ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2824 |
|
Konto usunięte
|
Eliza jeszcze są meningokoki.
Ja na ospę też raczej szczepić nie zamierzam. I wiem, że do tego jeszcze mamy sporo czasu, ale najbardziej boję się tej szczepionki MMR ;( Czy ona jest naprawdę obowiązkowa?... |
|
|
|
#2825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i za zęby, wiek i wszystko!Cytat:
____________ byliśmy dziś z J. na badaniach. kamyki jak były tak są, w sumie bez zmian, grunt, że nie jest gorzej. morfologia raczej ok, żelazo 114 (norma 20-139), więc generalnie to chyba dobrze go żywię ![]() załatwiłam receptę na pneumo, jutro idziemy na szczepienie.. no i dziś niestety nie znalazłam żadnego nowego zęba ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44096090]I wiem, że do tego jeszcze mamy sporo czasu, ale najbardziej boję się tej szczepionki MMR ;( Czy ona jest naprawdę obowiązkowa?...[/QUOTE] a co to za szczepionka i co z nią nie tak? |
||
|
|
|
#2826 |
|
Rozeznanie
|
Rena-gratuluje spadku wagi,pięknie
![]() kl aski:![]() kundzia-przezent śliczny iza-oj kochana chyba się zaczyna, dasz rade
|
|
#2827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ja umyłam okno czekam aż "przestygnę" i idę po firanki i prasowanie mnie czeka a potem wieszanie... i jeszcze okno balkonowe częściowo na mnie czeka bo częściowo już umyłam ale słońce teraz mi świeci więc czekam...
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-12-10 o 12:31 |
||
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
iza- trzymam kciuki, to mamy emocje na wątku
![]() rena- chudłaś równym tempem- po tyle samo kg w miesiącu? od wczoraj mam w głowie Twój imponujący wynik (nie ukrywam, że mocno wierzę, że przeprowadzka pozwoli mi trochę pozmieniać nawyki i jadłospis)
|
#2829 |
|
Wtajemniczenie
|
iza trzymam kciuki
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44096090]Eliza jeszcze są meningokoki.
Ja na ospę też raczej szczepić nie zamierzam. I wiem, że do tego jeszcze mamy sporo czasu, ale najbardziej boję się tej szczepionki MMR ;( Czy ona jest naprawdę obowiązkowa?...[/QUOTE] Aaa meningokoki.. ale one chyba jakos pozniej sie szczepi? A co to MMR ?? Cytat:
![]() Mi przy blizniakach kazda oszczednosc sie przyda, zatem pewnie bede chciala na nfz porobic co sie da... Lece laseczki na miacho ![]() ![]() IZA, trzymam potrojne nieustające edit: mam MMR (ang. Measles-Mumps-Rubella, łac. Vaccinum morbillorum, parotitidis et rubellae vivum, pol. Szczepionka przeciw odrze, śwince i różyczce żywa) – trójskładnikowa szczepionka przeciw odrze, śwince i różyczce wprowadzona do użytku po raz pierwszy w 1988 roku w Wielkiej Brytanii. W związku z tym, że Brytyjczycy zaobserwowali wzrost liczby zapaleń mózgu i opon mózgowych, który powiązano z zawartym w szczepionce szczepem wirusa świnki Urabe AM 9 wprowadzono szczepionkę drugiej generacji (MMR II) stosowaną do dziś. W Polsce dostępne są dwie szczepionki drugiej generacji typu MMR:[1] http://pl.wikipedia.org/wiki/MMR itd...
Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2013-12-10 o 12:36 |
|
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
kubeczku- daję sobie/Kasi 2 tygodnie czasu - potem podejmujemy decyzję gdzie dalej uderzyć
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
możesz też wszystkie podstawowe na nfz, bo 5w1 i 6w1 są płatne, przy 5w1 to ponad 100zł da dawkę, 6w1 więcej. rota chyba ok 300 za dawkę, pneumo jeszcze nie wiem, ale chyba jakoś ponad 300zł.
|
|
|
|
#2833 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szczepić czy nie,Wiktoria była szczepiona ale tym priorixem-tyle,że ona została wycofana ale nie wiem dlaczego,a ponoć bezpieczniejsza jest???
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
cena szczepionki zależy od producenta i apteki
my płaciliśmy 6w1 każdą po 280zł (infanri.x hexa), w tym roku ostatnią dawkę w aptece słonecz.nej kupiłam za 180zł przy zestawie 6w1 nie trzeba dodatkowo szczepić na żółtaczkę
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Eliza MMR jest groźna dlatego, że ma w sobie rtęć lub jej pochodne, może uszkodzić mózg dziecka
Nam neurolog dał zaświadczenie, że mamy mieć bezrtęciową szczepionkę, ale i tak musiałam ją kupić, nie miałam ochoty na kłótnie z pediatrą i chodzenie po sanepidach.
|
|
|
|
#2836 |
|
Raczkowanie
|
iza no to czekamy!! i kciuki trzymamy!!
|
|
#2837 |
|
Zadomowienie
|
Eliza, 6w1 (to co w 5w1 plus wzw b) Rota, pneumo i meningo.
Iza - trzymam kciuki! Czekamy na wieści! Bedzie dobrze ![]() Musi byc! Nastaw sie pozytywnie! Jeszcze chwila (krótsza lub dłuższa ) będziecie raaaazem z synkiem
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-12-10 o 13:15 |
|
|
|
#2838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i przede wszystkim chodzi o to, że muszę dojechać do Warszawy, potem wrócić, prawie cały dzień zejdzie ![]() Ja też właśnie szoruję kuchnię, jeszcze tą na dole oczywiście ![]() Firaneczki wybrane, okna myję, ale wszystko powolutku na spokojnie ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- To, co piszecie o szczepionkach to dla mnie jakaś czarna magia Myślicie, że u Izy to już? ![]() Nie wróci do domu w dwupaku?
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
rena
za spadek. istotne jest to, że nie był szybki to jojo ci nie grozi.ja niestety też 23 wizyta ![]() ciekawe jak Iza
|
#2840 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zaglądnęłam tylko żeby zobaczyć co u Izy właśnie...
|
|
#2841 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tradycjonalnie, ida swieta a moj glos idzie na zakupy beze mnie
|
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
waderka- a u mnie firanki szyją się, będą po Nowym Roku- tylko właśnie do kuchni mi brakuje- chciałam kolorową zazdrostkę ale nie mogę nigdzie dostać...
już mogę na palcach jednej ręki policzyć czego nam brakuje wczoraj Tata założył nam prysznic-baterię i parawan nawannowy a na ścianie w sypialni zawisła św. Rodzina normalnie poczuliśmy wczoraj z tz-etem, że to już...już prawie koniec ja poczułam jakąś wielką ulgę (i lekki niepokój+podekscytowanie) ale przede wszystkim ulgę... brakuje nam: -lamp -uchwytów na ręczniki, papier toaletowy itp, mydelniczek + szafeczka w łazience(rysunek już jest) -ławy- chcemy taką jak stół- identyczną tylko mniejszą i z półeczką -rogówki/narożnika - ale prawdopodobnie zabierzemy na razie tę co mamy -rolety do sypialni i kuchni wałka pod głowę- nie wiem jak to się nazywa, chodzi mi o takie poduszki http://jysk.pl/sypialnia/poduszki/po...one-36x60x11-9 tylko chciałabym znaleźć jedną długą na całe łóżko pewnie jakieś drobiazgi wyjdą w trakcie ale to już drobniejsze sprawy
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-12-10 o 13:54 |
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szacun. jestem pełna podziwu dla osób, które wykonują zawód nauczycielski.---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- zeberko Twoje podekscytowanie i mi się udzieliło, już nie mogę się doczekać efektów. A pokój Kasi już gotowy?
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
no i nadal jesteśmy przed remontem korytarza...drzwi wejściowe i wewnętrzne do Teściowej i do piwnicy zamówione, mają być niebawem, drzewo na schody czeka aż Tata będzie miał czas- ale ostatnio powiedziałam Rodzicom, że jestem chyba gotowa na przeprowadzkę więc jak tylko zakupimy lampy a ja zamknę sprawy na uczelni to zacznę się organizować...niezależnie od tego czy Tata zrobi klatkę schodową (chociaż przewiduję, że w styczniu zrobi bo kazał Tz-etowi starą boazerię zedrzeć)
rena- ja mam pisać pracę a siedzę na wizażu esesia- mam podobny problem z jedzeniem i też zastanawiam się czy nie zrobić jakichś badań pochłaniam wszystko- nawet jak idę w gości to nie potrafię się powstrzymać ![]() dodatkowo zauważyłam, że po ciąży pojawił mi się wąsik na buzi (w sumie meszek zawsze miałam ale teraz jest gęściejszy i czasem pojawia się ciemny włosek) z czym to może być związane? sugerujecie zrobić jakieś badania poziomu hormonów? ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- BERBIE- na razie nie przewiduję u Kasi nic specjalnego- ściany mam wszędzie białe wiec i tam takie będą, akurat Kasia ma już uszytą piękną i kolorową firaneczkę, do tego chcę kupić ładną lampę- typowo do dziecinnego pokoju i lampkę nocną na ścianę łóżeczko drewniane z żyrafką zabieramy- do tego Kasia ma komodę co dziadek jej zrobił i ostatnio zrobił też mały stolik i krzesełko - wiec chyba też z nami pojadą, pościel mam nową- kolorową tak naprawdę pokój jest maleńki więc tylko jeszcze dokupić pudło na zabawki i gotowe, chyba, że dywan co tutaj mamy w pokoju (planowaliśmy dać do niej) okaże się duży to kupimy jej nowy- kolorowy aktualnie pokój Kasi jest pusty- bo wszystko co chcemy jej tam wstawić mamy tutaj ![]() Mikołaj zawiesił firankę
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-12-10 o 14:07 |
|
|
|
#2845 | |
|
Wtajemniczenie
|
Poproszę o jakieś zdjęcia albo instrukcje - poszukujemy właśnie czegoś takiego
![]() Cytat:
czy mi się coś pop...
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
jak tylko obfocę to wrzucę
nie mam na razie czasu aby tam pojechać- ![]() chyba, że Tz-et zrzuci zdjęcia ze swojej komórki- poproszę go
|
#2847 |
|
Zadomowienie
|
2podejscia do spaceru miałam i du.pa. Trzeba było rozpakowywać kombinezon
i zawieszać zawartość u cyca z:/Histeria pierwsza juz na przewijaku, druga w wózku jak zamykalam drzwi mieszkania. Dobrze, ze nie na ulicy.
|
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Kubeczku- a próbowałaś dawać smoczka?
|
#2849 |
|
Wtajemniczenie
|
Kubuś nie chcę się wtrącać ale może warto już zamienić Fasolę w podpisie na Tymka
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
trzy razy
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

za piękny spadek wagi!!! i naprawdę podziwiam Twoją determinację! A jak się dzisiaj czujesz? lepiej już?

a dzień przed Wilią to ja zamierzam spędzić w kuchni a nie na fotelu u gina
i jeszcze okno balkonowe częściowo na mnie czeka bo częściowo już umyłam ale słońce teraz mi świeci więc czekam...