|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
Spróbuj ace, nie masz nic do stracenia w sumie ![]() Ooo, dentysta - mój TŻ był 2 tygodnie temu, i zostawił 250zł |
|
|
|
|
#4472 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
To tyle dacie radę wytrzymać spokojnie
|
|
|
|
|
#4473 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam do TŻ - bo zaraz wraca z pracy
I zjeść obiadek Może po obiadku weźmiemy psa na spacer na smycz bo tak to go tylko wypuszczamy na podwórko i zaraz wraca jak zrobi swoje potrzeby - mały diobełek nie chcę siedzieć na dworze już..
|
|
|
|
#4475 |
|
Rozeznanie
|
A ja wlasnie siedze w poczekalni, wizyte mam na 14:45- za wczesnie wyszlam z pracy. Ale sama wizyta dzis, usg robia tylko w czwartki....drugie prenatalne 10 stycznia. Chociaz mam nadzieje, ze do Swiat bede znac plec bo umieram z ciekawosci
milego dnia dziewczyny, po wizycie jade na zakupy, nie szukam nic konkretnego, moze jakas koszule
|
|
|
|
#4476 |
|
Zadomowienie
|
Super
![]() Principessina gratuluję synka ![]() Dziękuję wszystkim za kciuki : Ja już po wizycie- badanie połówkowe. Lekarz pokazywał mózg, móżdzek, zbadał serce i komory, żyły, zmierzył główkę, kość udową itp. Wszystko jest ok, wyniki idealne. Na początku wizyty lekarz spytał się, czy chcemy znać płeć. No baa. Powiedział, że to na końcu sprawdzi. Jednak przy badaniu narządów już było widać- trudno tego było nie zauważyć, taki dzyndzel ciągle na ekranie się pojawiał, że zamiast np patrzeć na nerki jak lekarz omawiał to mój wzrok wbity był w siusiaka.. Czyli naszej córce Natalce urosnął siusiak ![]() Nikii możesz wypisać na pierwszej stronie, że chłopczyk. Debata nad imieniem trwa. Prawdopodobnie będzie Natan ![]() Co do ułożenia łożyska, bo coś pisałyście wyżej, to lekarz dziś się mnie pytał czy czuję ruchy, a ja że słabo i rzadko. Powiedział, że to normalne bo mam łożysko na przedniej ścianie. Na usg było widać jak dziecko szalało, kopało, a ja nic nie czułam. Więc się nie przejmujcie
|
|
#4477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a najlepsze jest to, że prawie 2 lata w tym pokoju mieszkał teść i jestem w szoku, że nie poczuł stęchlizny z szafy mąż posmarował ścinę unigruntem z tym środkiem przeciwgrzybicznym, dam znać, czy grzyb zniknął czy jeszcze tam jest
|
|
|
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
princi i light gratuluję siusiaków
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tu o grzybach w domu, Wy nie wiecie co u nas sie dzieje, co roku a najlepiej 2x trzeba odkazac i malowac, ledwo troche popadalo i zlapalo zimno i juz mam grzyba w sypialni, salonie o kuchni nie wspominajac, bloki sa tu nie ocieplane, ostatnie pitro to juz w ogole wilgoc murowana, niestety morze robi swoje...
![]() [QUOTE=Light Limara;44097682] Principessina gratuluję synka ![]() Dziękuję wszystkim za kciuki : Ja już po wizycie- badanie połówkowe. Lekarz pokazywał mózg, móżdzek, zbadał serce i komory, żyły, zmierzył główkę, kość udową itp. Wszystko jest ok, wyniki idealne. Na początku wizyty lekarz spytał się, czy chcemy znać płeć. No baa. Powiedział, że to na końcu sprawdzi. Jednak przy badaniu narządów już było widać- trudno tego było nie zauważyć, taki dzyndzel ciągle na ekranie się pojawiał, że zamiast np patrzeć na nerki jak lekarz omawiał to mój wzrok wbity był w siusiaka.. Czyli naszej córce Natalce urosnął siusiak ![]() hehe i ja Tobie takze gratuluje dziekuje Ramona oczywiscie, ze sie ciesze ja czulam ze bedzie chlopczyk, maz jeszcze mial nadzieje na upragniona coreczke, ale to chyba niemozliwe, moja tesciowa ma 8 wnukow, maz 3 braci, tesc 7 braci...poprostu chyba takie geny najwaznijesze zeby dzidzia byla zdrowa, napewno synek bedzie sie cieszyl z braciszka, wiecej zabaw ich bedzie laczyc, najbardziej tylko martwi mnie to, ze tesciowe sa zawsze te najgorsze i okropne hehe ja to beda dopiero tesciowka haha
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2013-12-10 o 14:27 |
|
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
princi super że z maluszkiem ok. No i gratuluję chłopca ![]() gosius ja mam dość mocne paznokcie więc ich nie katuje tipsami ani hybrydą idę na zwykły manikiur. Natomiast co do włosów, to tyle lat ile żyje na tym świecie nie spotkałam fryzjera który by mi dobrze włosy ściął więc szukam dalej i próbuje. Ja mam zniszczone włosy zwłaszcza końcówki od prostownicy więc dlatego myślę trochę o skróceniu... paulka czyli masz włosy podobne do moich. Wilgoć wszystko psuje Niki a skąd u was ten grzyb??? dlaczego się pojawił>??? Pallas Rill uwierz ja też czuje się zawiedziona wątkiem... Dziś się kończy a u mnie ciągle nikt nie puka ![]() Seksta 3mam kciuki za wizytę, pewnie zaraz wchodzisz Jak uda ci się kupić jakąś koszulę to wrzuć fotkę, no chyba że do spania to nie Light Limraa za udaną wizytę no i kolejny chłopiec u nas Troszkę mnie uspokoiłaś tym łożyskiem,, może i u mnie jest tak ułożone i dlatego ciągle nic nie czuje. A Natan to inaczej Nataniel???
|
|
#4483 |
|
Wtajemniczenie
|
Princi gratuluję synka!!
![]() ![]() Light Limraa również gratuluję chłopca ![]() Ale dzisiaj naskrobałyście ![]() Nie dam rady wszystkiego nadrobić ![]() Wróciłam właśnie z zakupów, nic ciekawego nie było Kupiłam tylko leginsy ocieplane i maleństwu kilka świetnych pajacyków i bodów hihi ![]() Teraz zmykam robić uszka na Wigilię ![]() Do potem
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od kiedy dowiedziałam się, ze mam hashi, przestałam rozjasniać, ostatni raz farbowałam na ślub, wczesniej miałam platynę, teraz ombre - od góry mój naturalny odrost, to wszystko w ciągu jednego roku, rozjasniałam 10 lat, a teraz obrót o 180 stopni
|
|
|
|
|
#4485 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Nikii89;44093981]
Beatusia ja tak robiłam odkąd dowiedzieliśmy się w 1c że będzie chłopak a i tak udało Nam się wybrac dopiero imię 2 tyg przed porodem :P no nie da się ukryć, że innego wyjścia nie mam
|
|
|
|
#4486 |
|
Rozeznanie
|
Kasian może Hania widziała Cię jak przed zrobieniem siusiu podwijałaś nogawki
Gosius fotki super ![]() ![]() ![]() Menia 28 grudzień to sobota …. Karola_927 ![]() Principessina no to kolejny chłopak nam się ujawnił ![]() Ilkas to czekam niecierpliwie na zdjęcia Light Limara super, że synek zdrowy!!!! Sami chłopcy ostatnio się ujawniają ![]() ![]() Tak Wam dziewczyny zazdroszczę tych poznanych płci… Mam nadzieje, że moje dziecko jutro się dobrze ustawi i też pokaże to co ma między nogami :P W ogóle mąż ma zapalenia gardła, dostał antybiotyk… mam nadzieję, że ja się nie zarażę. Chciałam zauważyć, że znów szalejecie z postami
Edytowane przez martuszka0 Czas edycji: 2013-12-10 o 14:36 |
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
Ramona ja takze wrocilam do naturalnego koloru wlosow, nie farbuje juz jakies 4 lata, ciezko bylo, poki nie bede mial siwych to nie bede farbowac
natura wie co robi
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
Co jest dobre na nadarwanego paznokcia ? Popiskalam oksykortem teraz, bo troche krwi i takie zolte bylo na opatrunku z nocy. :/ Rywanol moze jeszcze? I powiedzcie mi czy ktoras z mamus, miala w ciazy tzw 'zastrzaly' u nog ?
|
|
|
|
#4489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze mam na końcach ten blond, jakieś 10 cm, więc trochę potrwa, nim to zetnę itd. ![]() a ile już lat z diagnozą Hashi u Ciebie? Ja diagnozę miałam w styczniu - objawy już jakies 2 lata wcześniej, ale przypisywałam to czemu innemu - zmęczenie, stres związany z pracą, w tym tycie ... ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
![]() mój małż zadarł sobie teraz niedawno paznokcia, miał zapalenie i też 3 dni z maścią i po kłopocie
|
||
|
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
Ramona ja eutyrox biore 6ty rok, wczesniej podejrzewalam cos, ale b sie nie zaglebialam
|
#4491 |
|
Zadomowienie
|
Light Limara gratuluję zdrowego synka
Niki to ja też przeoczyłam, że się jednak wyprowadzacie, mam nadzieję, że te pare miesięcy szybko zleci, że nie będziesz narażona na częste kontakty z teściową, no i w końcu jak już będzie po będziesz mieć święty spokój, Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4492 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluję syncia Cytat:
Cytat:
Tż dostał zadanie, kupić jakieś bodziaki naszym misiakom w pepco. Ciekawe jak tatuś się spisze
|
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
ej nie piszcie tak zle o tesciowych, wlasnie mysle ze tez kiedys nia bede hehe
|
#4494 |
|
Rozeznanie
|
Principessina i Light
Super,że dzieci zdrowe no i gratuluje synów Ktoś pisał kiedyś,że liczą,że w 2014 się duzo chlopaków urodzi i jak na razie to się spełnia![]() P.S. U Nas też nie dało się nie zauważyć siusiaka,choć pierwszy raz takie coś widzałam a Mąż :"I to jeszcze w spoczynku" hahahaGosius też mam naturalne. Raz w zyciu farbowałam i pamietam jak pozniej się męczyłam,żeby zejść do naturalnych..rety ile to trwało;p ale opłaca się
Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2013-12-10 o 15:03 |
|
|
|
#4495 | |||
|
Zadomowienie
|
Jeszcze nadrobię
![]() Cytat:
lepiej się chyba nie zastawiać ![]() Cytat:
nie wiem jak się skończyła. Pamiętam, że ostatni odcinek był podzielony na 2. Pierwszą połowę oglądałam, ale tego właśnie ostatniego nie. Nawet kilka lat temu szukałam tego odcinka, ale nie znalazłam po polsku ![]() Jak pytałam dziś lekarza, to jak pisałam wyżej, ułożenie łożyska ma znaczenie. Ułożenie na przednie: ruchy czuje się słabiej i póżniej- przewżnie. Ja 2 razy czułam typowe kopniaki koło pępka i się brzuch mi podnosił, a teraz ciągle czuję jakby w podbrzuszu i jakby dziecko kopało do szanownej albo w kierunku tylka to nie ból tylko takie dziwne uczucie.Cytat:
![]() Natan to chyba inne imię niż Nataniel. Oby dwa są ładne, ale ja wolę Natan. Natanek, Natuś Jeszcze tak patrze w necie i Bastian mi się też podoba, Bastek posprzątaj zabawki! Bastek wyjmij palce z buzi! Panie prezesie Bastianie matka dzwoni... Hm...
|
|
|
#4496 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, ze tylko nadżerka ![]() Cytat:
![]() Nikki najlepiej skuć tynk i zagruntować jakimś środkiem przeciwgrzybicznym, ale ja wiem czy sie opłaca jak sie wyprowadzacie... Może psikanie raz w m-cu i uciekajta stamtąd ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No kolejny chłop ![]() Mam to w planach na ten tydzień i pomrozić, tylko nie wiem kiedy się uda za to zabrać ![]() Wiedziałam, że dzis będzie nadrabiania
|
|
#4497 |
|
Zadomowienie
|
Princi każdą z Nas to czeka
ale jak Dziewczyny piszą jakie to ich teściowe złe, to przynajmniej mamy przykład jakie nie być moja mama jest zbyt wyrozumiała i za dobra dla mojego tżta dla niego to dobrze, ale mnie to denerwuje zaś ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
lolitka jak ja rodzilam w 2011 to tez niby byl rok chlopaczkow, w ogole mowi sie, ze na swiecie jest wiecej facetow niz kobiet, a ja widze po znajomych ze przewazaja tu chlopcy, moze to tez zalezy od kraju, moze Poludniowcy maja cos w genach ze facetow samych plodza haha
|
#4499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aaa mąż to pewnie dumny, że taki już w stanie spoczynku ![]() Jeśli chodzi o włosy i farbowanie to 1/3 mam odrostu i chyba się powstrzymam z farbowaniem i wrócę do naturalnych
|
|
|
#4500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Ale mnie muli ![]() albo zaraz pójde spać albo sobie zrobię
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

też to czytałam na necia ale jakoś nie wierzyłam w to :P
Spróbuj ace, nie masz nic do stracenia w sumie 

sobie zrobię