|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Tez nie lubie spac w sucharkach, ale co innego mi pozostaje. Muszę włosy myc wieczorem, jak odgniotę je przed spaniem to rano żadna reanimacja nie pomaga. Najlepiej byłoby mi myć rano, ale że mam do pracy na 7 to jakoś nie chce mi się
![]() ![]() Sesy nie lubię, nie sprawdza się. Cieszę się, że już ją wykończyłam, z wielkimi bólami. Dyfuzora nie lubię, bo wychodzą mi z niego połamańce, a nie fale. Suszę włosy na dłoni. Też średnio komfortowe, ale efekt lepszy dla oka ![]() Tak mnie pytanie natchnęło o olejowanie na odżywkę. Jak się to powinno robić prawidłowo? Najpierw odżywka, a na to olej czy na odwrót? ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Czym? I na jaki kolor? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4052 |
Zakorzenienie
|
Farbą z Avonu, rozjaśniający czerwonawy brąz. Wiem, że pewnie mi to nieźle włosy podniszczy, ale... Zregeneruję je później jakoś.
![]() Edytowane przez Imperfecta Czas edycji: 2013-12-10 o 10:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4053 |
Rozeznanie
|
Nie wiedziałam że Avon ma farby
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio tą farbą farbowałam. Ona to dopiero niszczy, po kilku miesiącach stosowania jej raz na miesiąc miałam na głowie siano (przy pielęgnacji szampon + odżywka z serii Elseve, Dove, L'oreal, GlissKur i innych tego typu). A teraz moje włosy w żaden sposób, przynajmniej wizualnie, nie odczuły tego farbowania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4055 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4056 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4057 |
Raczkowanie
|
korona mowicie.
hm. musze przetestować, ale to jak będe mieć conajmniej dwudniowe, bo tak to sa sypkie i sliskie i nic sie nie trzyma
![]() |
#4058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja właśnie siedzę z farbą na głowie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4059 |
Strażnik Wizażu
|
Próbuję Was nadrobić...od kilku dni
![]() Proszę o dyscyplinę, wątki poboczne przenieście tu KLIK! makijaż, akcja rossmann...no ja wszystko rozumiem i czasem można, ale to już za dużo ![]() Poza tym widziałam sporo bzdur tu pisanych ![]() Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2013-12-10 o 13:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4060 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może ten zadziała. Cytat:
Błagam o wybaczenie. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4061 | |
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4062 |
Zadomowienie
|
Ehem, czuję się współwinna
![]() To też przepraszam za zaśmiecanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4063 |
Zakorzenienie
|
Farba mi tylko na odrostach złapała... No ja nie wiem co z tymi moimi włosami jest, że nic mi nie łapie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4064 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
![]() Co do włosów to dobrze wychodzi mieszanie lei z Lorysem czy dolce latte? Mam dwa słoje to trzeba je wykorzystać?
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() Edytowane przez scrabble1 Czas edycji: 2013-12-10 o 16:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4065 |
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj spałam w ananasie i dałam radę!
Rano miałam fajne loko-fale (+ zapach sesy egzotycznej ![]() Dzisiaj nakładam na odżywkę, ale chyba hennarę sobie nałożę. W lorysach coś jest typu parafina albo parabeny (teraz nie mam czasu szukać, wyguglaj sobie, i zobacz czy się decydujesz dawać na kilka godzin). |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4066 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Moje włosy ostatnio są prawie proste. Ah zima...
![]() |
#4067 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiecie że Joaśka mrożąca zmieniła opakowanie? Albo raczej dodali wersję "dla salonów fryzjerskich", skład ma ten sam, ale tubkę całkiem inną i pojemność zwiększoną na 250 ml. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4068 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4069 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
możecie polecić jakiś szampon, który nie podrażnia skóry głowy. Od jakiegoś czasu używam różnych m.in. Alterra granat i aloes, Timotei podobno uważane za łagodne,ale cały czas swędzi mnie skóra, robią się małe strupki, czuję, że skóra jest podrażniona po umyciu.. nie chcę kupować kolejnego szamponu na marne... ![]()
#4070 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny! Nie uciekłam od nowej pielęgnacji włosów, tylko mam tyle nauki, że nie mam w ogóle czasu na wizaż
![]() Ciągle nie mam kiedy poszukać Mrs Potter's, bo w mojej najbliższej okolicy nie ma żadnego przybytku, w którym mogłabym ją znaleźć. Ale kładę olej na AiK, potem spłukuję szamponem dla dzieci Nivea, na koniec albo AiK albo maska Matrix. No i przede wszystkim podcięłam włosy - poleciało jakieś 8-10 cm ![]() ![]() ![]() Lecę i postaram się dodać jakieś zdjęcie, ale to jak zjadę do domu na święta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4071 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...acych-sie.html Wyguglałam taki opis, z którym akurat się zgadzam: http://bloggin.pl/external/?pid=4438 Ale wiem, że szampony fructis mają tyle samo opinii pozytywnych, co negatywnych. Mnie skóra rzadko kiedy swędzi czy ma jakieś strupki. Jeżeli coś źle działa, to raczej objawia się to zwiększonym wypadaniem włosów (jak do tej pory zauważyłam). Wyciągnęłam resztkę tego szamponu, sprzed czasu włosomaniactwa ![]() Dzisiaj jestem po oleju Heenara, wymieszałam go przed nałożeniem z nic nie robiącym balsamem fitomedu do włosów ciemnych, i troszkę dołożyłam maski OMIA arganowej. Nałożyłam to na wilgotne włosy i spałam w super wygodnej czapce polarowej po córce ![]() Włoski są sypkie i lekkie, tyle mogę powiedzieć, bo nie mam w pobliżu lustra. Jest lekki puch, ale znośny. Teraz jeszcze są w koczku, ale przynajmniej na grzywce nie mam przyklapu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4072 |
Raczkowanie
|
czeeeść.
przypomniano mi o Garnierze AiK. juz nie narzekam na moje włosy. nic a nic. nawet falują ciut i lekkość gdzieś uciekła. nie wiem czemu się ostatnio na tę odżywke obraziłam. ![]()
#4073 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nikt nic o suszarce turystycznej z dyfuzorem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4074 |
Rozeznanie
|
Ja mam taką składaną suszarkę jak na załączniku, nie znalazłam zdjęcia dyfuzora do niej, ale jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/suszarka-skladana-...735566419.html Chyba się zatem skuszę, bo planuję kilka wojaży, a od czasu zmiany fryzury, bardzo się do dyfuzora przyzwyczaiłam. Ile miejsca zajmuje po złożeniu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
Rozeznanie
|
Ciężko mi powiedzieć w tym momencie ile, ale zmierzę jak wrócę do domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4077 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz używam natura siberica do przetłuszczających się włosów, albo love2mix z papryczka chili- te mam już sprawdzone z ruskich sklepów ![]() Jeśli kupujesz na iHerb, to super jest Avalon organics z biotyną. One wszystkie są łagodne, więc raz na jakiś czas stosuję rypacz z slsem choć skalp marudzi ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Aha, u mnie też Alterra się nie sprawdziła, ma substancje takie jak sles, ale pozyskiwane z kokosa, podobnie mnie podrażnia ![]() Btw, mnie przesusza skórę wokół ust sls w paście do zębów... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4078 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4079 |
Zadomowienie
|
dziewczyny zapomniałam ostatnio w pędzie o fotkach dla Was
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4080 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przejrzyj ten wątek, ciekawa dyskusja na ten temat się tam rozwinęła: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=701532 od postu nr 8 jest ta dyskusja, dotycząca dokładnie składników jakich w tej chwili nie tolerują moje włosy. Mam pewne podejrzenia, że taka nietolerancja większości małych cząsteczek jest jakimś etapem przejściowym w pielęgnacji, a potem można już coś z tej listy stosować, ale prawdopodobnie wszystkiego - nigdy. Uwielbiam olejowanie ale potem mam stresa, czym umyć i co nałożyć. Na teraz, to mam zamiar wypróbować metodę olejowania na maskę/odżywkę, mycia rypaczem (tym fructisem) i nałożenie śladowej ilości czystej zakwaszającej odżywki bez dodatków (to jakby nałożyć lenora do włosów). Podobno taki jest artiste zielony i właśnie chciałam sprawdzić czy hegron jakiś. Dzisiaj nałożyłam jako b/s roztartą kulkę wielkości ziarna ryżu, maski Seri (z sylikonami) jako niby zabezpieczenie. Nie wyszło źle, ale loków to nie uzyskałam ![]() Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-12-11 o 16:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.