|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę: | |||
| Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki |
|
13 | 28,89% |
| Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie |
|
0 | 0% |
| Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy |
|
0 | 0% |
| Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las |
|
0 | 0% |
| KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! |
|
17 | 37,78% |
| DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! |
|
7 | 15,56% |
| JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! |
|
6 | 13,33% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,44% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#362 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Ja z tych nieogarniających,poza tym Liluś miała ropną anginę,a Filip mi kaszle i ma mega katar.3 noc śpimy na półleżąco,bo biedak dychać nie może. Dzisiaj jednak jestem z siebie dumna Teśc wziął mi Lilę,A ja umyłam okno w dużym pokoju,poodkurzałam i pomyłam podłogi,zrobiłam pranie,wyszorowałam kafelki w kuchni i blaty,mikrofalę,kuchenkę i zmywarkę.GRATULACJE DLA NOWYCH MAM!!! Z nowości to wczoraj i dziś Filip się świadomie do mnie uśmiechnął dzidzia ciesze się,ze Wituś tak ładnie nadrabia i tak pięknie się rozwija ![]() lineczka twoja Nela podobna do mojego Filipka Tyle,że mój pulpecik waży znacznie więcej
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#363 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ta fajna bardzoCytat:
miłość i ciepło, dla kobiety jego życia, co obdarowała go właśnie wielkim skarbem Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A pamietacie jak mi się jakiś czas temu pofarciło i Nasturcja zgodziła się napisac wierszyk o mojej Anuli a my miałysmy być testerkami? oto on- nie możemy się nacieszyć, bo tłumaczę on faktycznie o mojej córce, wszystkie info które podesłałam Nasturcja uwzględniła W mieście zwanym Świat oglądać lubi cały, lubi śmiać się i kawały swym rodzicom przez dzień cały, robić z minką tak niewinną, no bo słodką jest dziewczynką! Ania latek ma już pięć! Na zabawę ma wciąż chęć! Mamę prosi, tatę błaga, z babcią czasem coś pogada, by się z nią bawili wszyscy, i wysocy i ci niscy! Mieszkał z Anią też Tygrysek, żaden burek czy też misiek! Ten z Kubusia, co tak bryka, że aż wkoło gra muzyka! Był fajowy, odjazdowy, ekstra super i czadowy! Nierozłączni byli z Anną, porą nocną i poranną! Tygrys, skakał, fikał, szalał, ani chwili nie przestawał! Ania z nim się nie nudziła, nigdy nic nie marudziła! Mieli przygód- oj bez liku, ile było przy tym kwiku! Lecz nie z bólu a z radości i przyjaźni i miłości! Nadszedł jednak dzień rozstania, przyszła chwila pożegnania, gdy Tygrysek – macie racje- musiał jechać na wakacje! Ania dzielnie to znosiła, ani łezki nie roniła! Zrozumiała- dzielne dziewczę, to nie koniec świata jeszcze! Inne dzieci też chcą brykać i z tygryskiem figle fikać! Ania żyje wśród zabawek, sporo przygód mają razem! Ciężko wszystkie opisywać, Ania z nimi lubi grywać, w gry przeróżne, najśmieszniejsze, lubi bajki czytać, wiersze, lubi z mamą coś gotować, i przed Tatą się też chować, by jej szukał dzionek cały- ot niewinne to kawały! Gdy zaś nocą słodko śpi, wiele rzeczy jej się śni! Śni się jej plac zabaw wielki, śnią się morza i muszelki! Śnią się także jej delfiny, które robią słodkie miny! Także babcia śni się czasem, i zabawy z nią pod lasem! Ania czasem też od rana, chodzi bardzo zabiegana! Bo nakarmić trzeba lalki, przypilnować trzeba pralki, żeby ciuszki Ani prała, by je Ania piękne miała! Trzeba spojrzeć na półeczki, poukładać swe książeczki! I posprzątać pokój cały- to ambaras jest niemały! Mama lubi, gdy porządek, ponawiedza każdy kątek! Z Ani wielka jest pociecha, gdy tak ładnie się uśmiecha i pomaga mamie swojej, inne sprzątać też pokoje! Ania ma też już siostrzyczkę- małą Hanię z którą ślicznie bawić będzie się niedługo- bo na razie Hania długo śpi i ziewa, albo je- tak to z małym dzieckiem jest! Będzie uczyć Ania Hanię- co to wielkie zabawianie! Jak układać klocki swe- czy też Hania chce czy nie! Wszak we dwie zdobędą świat! Mama drży o to od lat! Będą biegać się i śmiać- za zabawki Tata płać! No i lalkom całe dzionki będą suknie szyć z koronki, i z firanek im welony będą dawać- podzielony będzie pokój, na zabawę no i spokój, gdzie te lale będą spać- tam siostrzyczki będą kłaść, wszystkie te, co już zmęczone , a te, które jak szalone będą tańczyć ciut z misiami- lale te będą nocami, w ich łóżeczkach odpoczywać, sny słodziutkie w nich przeżywać! |
|||||
|
|
|
#364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
no właśnie nie wiem czy czekać czy nie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#365 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla taty. Maż powinien brac z niego przykład Cytat:
To ja tak czytalam kiedys gdzies albo ktoras z Was pisała jak polozne opowiadały .. Dzwonił facet że żone do porodu wiezie , bedzie za 3 minuty. Zaraz facet wpada , dwie torby do szpitala w rekach a one pytaja : Gdzie zona? W samochodzie? Zatrzymał się , patrzy - Nie ! Zostala pod domem Cytat:
ACELINKA - slyszalas to ? Cytat:
Choc ja dzis jak sie obudzilam I zobaczylam że jest 7.30, szybko obkalkulowalam zenapewno w nocy nie karmiłam , to wyslalam do niej Tż bo sie bałam że ona nieoddycha. A tam mnie taki buziol usmiechniety przywital Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#366 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też mam w nocy takie halucynacje, że albo karmiłam Małą i dopiero co ją odłożyłam, albo, że jest z nami w łóżku. Już pisałam ostatnio jak kazałam TŻ zanieść Nati do łożeczka a jej dawno już ze mną w łóżku nie było. Cytat:
Cytat:
dla Witka, od początku było widać, że to silny chłopak i się potwierdza.My dziś byliśmy na wizycie w poradni neonatologicznej. Nasza kluska przybrała w tydzień 300 g waży już 3370g i poziom bilirubiny już w normie żegnaj żółtaczko. Jeszcze tylko skóra musi wrócić do normy.
|
||||
|
|
|
#367 |
|
Zadomowienie
|
Mój syn przez sen się śmiał. Nie tylko twarzą ale i dźwiękiem
Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2014-03-17 o 15:40 |
|
|
|
#368 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wrzuć jakieś zdjęcie ![]() Cytat:
podziwiam !!! NASTURCJA- WSPÓŁCZUJĘ PRZEŻYĆ w szpitalu, na szczescie jesteście już razem!! sanrioo- dziekuje
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
też Miłek piszczy przy śmianiu się? Nela też tak ma
|
|
|
#370 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli któraś mi kiedyś pisała wiadomość a ja nie odpisałam- wybaczcie. Jak się okazuje- sporo rzeczy do mnie i ode mnie nie dochodzi
![]() Stąd tak późno Anulka otrzymała bajkę- bo za pierwszym razem nie doszła.. Anoula - gdyby nie Oplawski, ja bym pewnie tam tragicznie skończyła. I pewnie w każdym innym szpitalu. Nikt nie chciał ciąć. Tylko on się odważył ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Moje dziecko pcha trzecią kupę w ciągu 6 godzin. Mam się martwić? |
|
|
|
#371 |
|
Wtajemniczenie
|
Nasturcja chylę czoła
|
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
moja jeszcze pieje
![]() DZIEWCZYNY! Nelka zjadła dzisiaj do tej pory tylko 1 butlę mm 150ml o godzinie 10
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
Nasturcja Witek też przez sen się głośno chichra
.A ile tych kup robił w ciagu doby? Witek np był teraz jeden dzień tak zatkany, że prawie nic nie jadł.taki mi się ubity wydawał. A jak się wieczorem zrąbał 4 razy to tata był przeszczęśliwy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#375 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#377 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witek, to będzie wielki człowiek. Zobaczysz. Ma tyle siły i woli walki, że aż nie mogę w to uwierzyć. Jeszcze sporo o nim usłyszymy za parę lat
|
|
|
|
|
#379 |
|
Wtajemniczenie
|
A właśnie mam do Was pytanie, czy U was też odbywała się wizyta patronażowa w przychodni? Byłam zła jak się dowiedziałam że ze zdrowym 3 tygodniowym dzieckiem musiałam iść do przychodni, mało tego, dzieci były pomieszane! Chore ze zdrowymi..
|
|
|
|
#380 |
|
Wtajemniczenie
|
Lineczka brawo
|
|
|
|
#381 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jadłąm jeszcze nigdy dobry? Cytat:
ale Miłek słodko wygląda mój jak sie smieje to ma całkiem inny wyraz twarzy.. całkiem. Dzisiejszy usmiech w załączniku Anoula- suer że zółtaczka poszłą w las!! ale jestem ci.pa Zapomniałam Wam powiedzieć że Mikołaj i ktosiula dzisiaj wychodzą i ze już lepiej sie czują
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:55 |
||
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Nasturcja mysle ze spokojnie. Moze się wlasnie reguluje.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#384 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
ide zrobić mleko bo Kacper wcina przez sen rękę- to znak , za chwile bedzie alarm
|
#386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
O świętach przypomni mi sie tydzien przed. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Każde dziecko ma swój rytm
byle było zdrowe!Cytat:
Nasturcjo, bardzo Ci współczuję... Ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze ![]() Dziewczyny w ciąży! Wiem jak sama na początku ciąży byłam w szale, później się uspokoiłam, ale wciąż o porodch słyszeć nie chciałam, żeby udało się jakoś mi uniknąć obaw. Nie opisałam swojego porodu, ale chyba nadszedł na to czas. Nie był to ciężki poród, ani długi, ani nie miał w sobie nic z przykrych sytuacji, więc może doda otuchy. 6.11 Obudziłam się o 8. Miałam skurcze co 10 minut. Do szpitala pojechałam o 11 a o 12 byłam na patologii ciąży. Rozwarcie 1.5 cm, skurcze bolesne na tyle żeby milczeć i zamknąć oczy. Do 18 cały czas tak samo. Zero postępu, ale skurcze były bardziej bolesne. Regularne cały czas. O 21 z kawałkiem miałam dość, a Mąż szykował dla mnie kanapki, bo jedzenia to było tam mało poszłam po piłkę do położnychi sobie trochę pokicałam. Skurcze narastały. Po 22 skurcze były coraz silniejsze, co 4 minuty. 4 cm rozwarcia. Kiedy lekarz kazał mi iść na porodówkę, byłam szczęśliwa jak nie wiem co, aż śmiały się że mnie położne, że taka szczęśliwa idę na ból ze mną zawozili też kobiete, którą strasznie przeżywala bóle skurczy. Ja oczywiście biegłam, i to dosłownie. Położna mnie zaprowadziła do sali Słonecznikowej (szpital Raszeja w pOznaniu) i połączyła ok 23 pod ktg. Oczywiście, wszystko wzorowo. Położna miałam twardą, taką do której można czuć niechęć, i tak też miałam przez pierwsze 3 godziny. Mąż przyszedł, żartował z położna, a ja znosiłam coraz silniejsze bole. Skakałam za piłce, kręciłam się przy drabinkach i nic, 5-6 cm. Koło 1.45 poszłam do wanny. Super wanna, ogromna, dużo wody, gdyby tylko nie te skurcze ![]() Po 10 minutach zaczynam krzyczeć do męża, żeby leciał po położna, bo zaczynłam chcieć przeć. I tu doceniłam jej twardość, była ogromną pomocą. Ledwo wyszłam z wanny, wytarł mnie mąż, i na fotel. 9 cm, a ten mały się pcha! No to prę, a co. Od 2 miałam parte, jak pisałam już po porodzie, tylko 4. Najgorszy był ostatni, bo rozcięli, trochę piekło, słyszała mnie ta kobieta z którą miałam podróż z oddziału moje piękne 'cholernie boli' było sławne.. O 2 15 Gerald dosłownie wyskoczył ![]() Mąż odciął pępowinę, położyli mi go na brzuchu a ja, jako okropna matka pierwsze co to zapytałam męża 'nie będzie już boleć, tak?' A później się zakochałam. Taki malutki, taki różowy, tak szybko się uspokoił. Mąż chwilę z nami został i poszedł, a my jeszcze zebraliśmy wiwaty od położnych na patologii, bo strasznie się zagadałyśmy, były rewelacyjne. Tak więc - istnieją i te bajkowe porody miałam szczęście jeśli chodzi o lekarzy. Bardzo dużo mi dało moje nastawienie w ciąży i oszczędzanie siebie - urodzić szybko, bez problemów, mieć zdrowe dziecko. I mam, bo jest teraz okazem zdrowia. najgorsze co wspominam, to szwy. Te bóle są do przeżycia Taki nudny, wymarzony poród. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
eluvtus
za opis
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.

Teśc wziął mi Lilę,A ja umyłam okno w dużym pokoju,poodkurzałam i pomyłam podłogi,zrobiłam pranie,wyszorowałam kafelki w kuchni i blaty,mikrofalę,kuchenkę i zmywarkę.
Tyle,że mój pulpecik waży znacznie więcej
a ta fajna bardzo

KCIUKI DLA ANI 

Mąż na razie cały w stresie. 

nie jadłąm jeszcze nigdy