|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślub za 3 tyg. Czy jest powód żeby odwołać ?
Cytat:
Zauważ,ze w tej sytuacji wersje nie są różne,wg mnie oboje mówią prawdę. Partner mówi ,że troche nakrzyczał ,młody odebrał to jako czepianie sie bez powodu. Dlaczego partner krzyczał? Nie można normalnie?Krzyk w niczym nie pomaga. Nie mogł iśc z młodym na jakiś kompromis ,typu :robisz to i to a potem mozesz isc,reszte zrobisz jutro? Czy partner jest osobą,która musi postawić na swoim?Jaki ma pogląd na wychowanie dzieci? Czy szanuje ludzi,odnosi się do nich z szacunkiem?
|
|
|
#182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#183 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bez sensuCytat:
|
||
|
|
|
|
#184 |
|
Konto usunięte
|
No dlatego też właśnie pytam, bo się może okazać, że chłopak za parę miesięcy będzie miał osiemnastkę, albo jest już po, a tutaj takie dzieciakowanie, że niefrasobliwość, brak odpowiedzialności za własne czyny i tak bardzo biedny chłopczyk.
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem gdzie sobie przeczytałaś że właśnie go pakuję i wynoszę jak problem za drzwi. Pisałam tylko że to nie dziecko, tylko młody dorosły który lada moment będzie mógł robić co mu się żywnie podoba. A "wicie gniazdka" byś sobie odpuściła, to strasznie cyniczne
|
|
|
|
|
|
#186 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
O tym, że jej syn kiedykolwiek wcześniej był pijany też nie wspominała.
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ja przeoczyłam to, czy autorka nie powiedziała, dlaczego syn nie lubi jej partnera? Ciekawa jestem dlaczego go nie lubi.
Ślub bym odwołała, bo za bardzo macie skomplikowaną sytuacje, żeby się teraz bawić w gołąbeczki. Trzeba byłoby posłać syna do jakiegoś fachowca, no nie wiem, psycholog jakiś, żeby przepracował rozwód rodziców i wszystko inne. Autorka stwierdziła, ze syn zmienił się po rozwodzie rodziców, a że nie chce z nią o tym romawiać, to ona tak to sobie radośnie zostawiła i obecnie ma efekt: życie jej się sypie. Jeśli chodzi o partnera to też byłoby dobrze, gdyby popracował nas swoją "cholerycznością", bo niełatwo Wam będzie jeśli on nie będzie umiał trzymać nerwów na wodzy. Autorko, zamiatałaś przez lata wszystko pod dywan, aż się teraz wysypało i musisz to jakoś pozbierać. Radzę działać a nie dalej udawać, że nic się nie dzieje, tutaj już jest potrzebna fachowa pomoc. A to czy syn kłamie czy partner, tego może się dowiesz jak wyjdziecie na prostą, teraz prawdy nie dojdziesz.
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#189 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też jestem ciekawa,ale ponoć moze go nie lubić 'bo tak'
|
|
|
#191 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
2 1... .... i jeszcze raz powtórzę : nikt nikogo nie wystawia za drzwi. Zaznaczam tylko że ten chłopak jest niemalże dorosły i jeśli już nie ma osiemnastki to będzie ją miał teraz zaraz. Więc jeśli pała nienawiścią do domowników, tzn do partnera swojej matki tylko dlatego że się o niego martwi, to najwyższa pora wziąć byka za rogi i dorosnąć przeprowadzając się tam gdzie żadna matka świata i żaden partner świata nie będą sięgali swoimi rodzicielskimi mackami. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I heloł! Facet autorki JUŻ jest pełnoletni, od lat pewnie już wielu i może też poczekać ze ślubem, aż matka i syn się do końca uporają z rozwodem i problemami, a nie naciskać, bo on chce już! Teraz! Bez względu na okoliczności! Miało być cyniczne, bo trudno traktować poważnie Twoje teksty o "dorosłym licealiście" i "wyprowadzce z domu nastolatka" . Nawet jak już te 18 będzie miał.
|
|
|
|
#193 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Drabi, Ty już sama chyba nie wierzysz w to, co piszesz.
Tak, 18latek w trakcie LO na pewno się wyprowadzi z domu i utrzyma bez problemu. Nie wyprowadza się do ojca: nie pomyślałaś, że może jest jakiś powód tego?
|
|
|
|
|
#195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pięknie, ojciec porzucający dzieci dupek i jeszcze (według Twojego "planu na przyszłość dla tego chłopaka) matka, która zamiast mu pomóc jak ma poważne problemy, ochoczo stwierdza, że przecież pełnoletni jest, może się wyprowadzić. Nic tylko dzieciakowi pozazdrościć rodziców i dziwić się, że jakiś taki problemowy jest
|
|
|
|
#196 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
I serio, zdziwiłabym się, gdyby syn autorki miał uwagi za bójki, wielkie oszustwa itp., a autorka by o tym nie wspomniała w wątku (przecież nawet dla samego wątku może mieć to znaczenie). A jak uwagi ma za gadanie na lekcji, wagary czy nie wiem, niezmienianie obuwia w szkole, to nie jest to coś, co od razu sugeruje, że ktoś gotów jest odmachnąć się albo też kłamać, że został uderzony przez partnera mamy.
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Błagam Was, ja nie jestem żadnym bandziorem, ćpunem, nie przychodziłam pijana do szkoły, dobrze się uczyłam, a też miałam uwagi w szkole. I tak, praktycznie wszystkie były za gadanie
|
|
|
|
|
#198 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak, 18 latek w trakcie LO na pewno wyprowadzi się z domu do ojca bo też jest jego rodzicem. A to jaki jest powód - może da mu to do myślenia, że jednak partner matki nie jest najgorszy, bo gorszy jest ojciec co ma go w czterech literach niż facet który się o niego martwi. No ale do tego trzeba dorosnąć. ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli ma wybierać jednego, bo drugi jest gorszy? Co Ty w ogóle piszesz. Czyli jak mam chłopa, który chleje i chłopa, który chleje i mnie bije, to mam wybrać pierwszego, bo 'mogło być gorzej'? Błagam
|
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tym bardziej, ze: To jedne z najgorszych powodow dla ktorych ludzie sie pobieraja. Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2013-12-10 o 20:43 |
|
|
|
|
|
#201 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zwłaszcza, że dzieciaki się potrafią dobrze kryć przed rodzicami, ale jak już policja przyjeżdża, no to wiesz, jest jakaś tam szansa, że dyrektorka surowa i nie chciała odpuścić, ale raczej skłaniałabym się ku temu, że albo był bardzo mocno narąbany i robił burdy w szkole, albo to nie był pierwszy raz.
|
|
|
|
|
|
#202 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tak, piszę to że jeśli dzieciak uważa że u matki ma tak źle, przeżywa straszne katusze i los po prostu go nienawidzi, to zawsze może iść do ojca
|
|
|
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo autorka z partnerem jest 2 lata, a jeszcze się nie pozbierała po rozwodzie?
|
|
|
#204 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Zresztą, nawet jeśli któryś raz z rzędu był w szkole pijany, to nadal nie oznacza, że nie mógł oberwać od partnera matki.
|
|
|
#205 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Zaiste: - Mamo, nie chcę żeby Zenon na mnie krzyczał - To się wyprowadź do ojca - Ojciec zwiał za granicę - To co narzekasz na Zenona?
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-12-10 o 20:53 |
||
|
|
|
|
#206 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zwłaszcza, że jak byłam w gimnazjum moi rodzice się rozwiedli, a jak miałam +/- 16 lat, to mama związała się z nowym facetem, którego nie trawiłam, bo uważałam, że przez niego moja mama nie ma dla mnie czasu, i też różne rzeczy przechodziły mi przez głowę, z czego nie jestem dumna |
|
|
|
|
|
#207 | ||||
|
Przyczajenie
|
Pojawił się spór o wiek. Syn w lutym skończy 17 lat.
Cytat:
Dlaczego syn nie lubi TŻ ? Tak do końca to niewiem ale wygląda to tak : WERSJA SYNA- nie lubi bo TŻ czepia się bez powodu, krzyczy, zakazuje mu wyjścia do kolegów, zagania do książek, pare razy wspomniał że go wyzywał niby WERSJA PARTNERA - nie lubi go bo ten chce żeby poprawił oceny, żeby nie chodził po nocy z kumplami a jemu się to nie podoba bo chciałby żeby mu wszystko było wolno Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#208 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
partner postąpił tak jak mówiłam że bym postąpiła (jeśli nic nie zrobił to by mi pękło serce) syn postąpił tak jak mówiłam że pewnie postąpi (jeśli go uderzył to ma autentyczny żal, jeśli nie, to poprzeciąga strunę w nadziei że do ślubu nigdy nie dojdzie) Odchodząc od sytuacji powinnaś poważnie zająć się synem i porozmawiać z nim na temat tego ślubu. I wytłumaczyć mu że jego chcę nie chcę nie ma tutaj nic do rzeczy bo jesteś dorosła i masz prawo ułożyć sobie życie, bo krzywdzi to go ojciec, a nie ty. Ty po prostu znalazłaś sobie partnera którego nie polubił ale to nie jest żaden argument byś go zostawiła bo tak naprawdę jest szansa że nikogo syn nigdy nie polubi (i dobrze wiemy żę to prawdopodobny scenariusz) dodatkowo argumenty syna są... no po prostu dziecinne. Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2013-12-10 o 21:00 |
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młody jest niemal (16,17? ) pełnoletni,nie dorosły. I nikt normalny nie karze się wynosić dziecku jesli mu się nowy 'tatuś' nie podoba.
|
|
|
#210 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
§ 1. Rodzice wychowują dziecko pozostające pod ich władzą rodzicielską i kierują nim. Obowiązani są troszczyć się o fizyczny i duchowy rozwój dziecka i przygotować je należycie do pracy dla dobra społeczeństwa odpowiednio do jego uzdolnień. Niestety ona nie wypełnia swych obowiązków. Gdyby naprawdę troszczyła się o swojego syna to już dawno poszłaby z nim do psychologa. Niestety niektórzy nie radzą sobie z problemami i szukają szczęścia w używkach. Gdy byłam w liceum to miałam przyjaciela, który miał identyczną sytuację w domu jak ten chłopak. On najpierw uciekał w używki, a później skończył pod kołami pociągu. Mam nadzieję, że w tym przypadku matka pomoże swojemu dziecku i nie skończy się to jakąś tragedią. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

: nikt nikogo nie wystawia za drzwi. Zaznaczam tylko że ten chłopak jest niemalże dorosły i jeśli już nie ma osiemnastki to będzie ją miał teraz zaraz. Więc jeśli pała nienawiścią do domowników, tzn do partnera swojej matki tylko dlatego że się o niego martwi, to najwyższa pora wziąć byka za rogi i dorosnąć przeprowadzając się tam gdzie żadna matka świata i żaden partner świata nie będą sięgali swoimi rodzicielskimi mackami. 

zwłaszcza, że dzieciaki się potrafią dobrze kryć przed rodzicami, ale jak już policja przyjeżdża, no to wiesz, jest jakaś tam szansa, że dyrektorka surowa i nie chciała odpuścić, ale raczej skłaniałabym się ku temu, że albo był bardzo mocno narąbany i robił burdy w szkole, albo to nie był pierwszy raz.