|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ IX
Cytat:
Też prawda My używamy wspólnie tylko mydła do rąk, szamponu i pianki do higieny intymnej, wszystko inne (łącznie z pastą do zębów, kremem do rąk czy balsamem do ust...) każdy ma swoje, bo czego innego potrzebuje, taki peszek Ja wybredna i wybredny pan. Chciałam go kiedyś namówić na mycie się mydłem to nieeee, bo oporowa skóra w dotyku, bo cośtam, jak z dzieckiem. Szczęście, że już od pół roku nie ma długich loków, a 6mm jeżyka to nie potrzeba specjalnego szamponu, a byle czym umyje, aby skórze głowy pasowało.Czekam aż będziemy mieli dzieci i kolejne wybrzydzanie!
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2013-12-09 o 21:38 |
|
|
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#3573 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Dziękuję |
|
|
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Aldim jest sporo ciekawych rzeczy, niekoniecznie kosmetycznych To mój najbliższy sklep w parze z Lidlem (dosłownie "za rogiem" i "po drugiej stronie ulicy") i produkty mają dobrej jakości. Makaron pełnoziarnisty jest! I sok pomarańczowy wyciskany, a nie z koncentratu. Ubolewam nad brakiem mleka b/laktozy, tylko Kaufland rozpieszcza w tej kwestii. I tak w temacie jedzenia, no muszę się pochwalić, bo dla mnie to spore osiągnięcie, którego starania trwały latami - w końcu znalazłam jogurt naturalny bez mleka w proszku, samo mleko i bakterie Nawet bio jogurt z Lidla ma mleko w proszku.Koniec OT
|
|
#3575 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
No ja też mam obok Aldi Lidla właśnie, do Lidla częściej zaglądam, a Kaufland totalnie poza zasięgiem niestety, każda sieć ma swoje mocne strony. Do Biedry mam najbliżej 2 kroki, tam też są naturalne soczki owocowo-warzywne tyle, że pasteryzowane, nie surowe i mają ostatnio sporo kiełków do wyboru, więc to kupuję od czasu do czasu, jeszcze parę rzeczy by się znalazło, np oliwki mają tanie i dobre. Nie ufam natomiast tamtejszym produktom nabiałowym, w ogóle się nie psują po otwarciu, śmietana, jogurty, serki twarogowe kilka dobrych tygodni potrafią wytrzymać.....
|
|
|
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A właśnie, mleko b/laktozy jest w Lidlu, sobie przypomniałam U mnie weszło w końcu do regularnej sprzedaży. Nie muszę już codziennie wyciskać migdałów. Z nabiału kupuję tylko jogurty i kefiry, jogurt Piątnicy z Kauflandu (osławiony bez mleka w proszku). Naprawdę, jeśli macie możliwość i jeszcze nie jadłyście to spróbujcie go, zupełnie inny niż wszystkie, chyba nawet lepszy od bio z Lidla. I zrobiony tylko z tego, z czego powinien, a nie dopchany proszkiem.Dobre są kiełki w Biedro? Które najlepsze? Na stronie p&r czytałam przed zakupem opinie o płynie do mycia sweet, tam pisały kobitki, że się słabo pieni, się wystraszyłam, że będzie zero piany i zejdzie jak woda, a się super miło właśnie zaskoczyłam Kropla na gąbkę i umyte całe ciało, z taaaką pianą! I ten zapach, nadal nim pachnę
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2013-12-09 o 22:57 |
|
|
|
|
#3577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3578 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Też jestem zdania, że zrzucić nie problem, najgorzej sobie odmówić na widok jakiś pyszności ![]() Całkiem niezłe są brokułowe i lucerny i jeszcze jedne takie duże kuliste, z rzodkiewki mi nie smakowały, ostre, a smaku zero. Najważniejsze, że są zawsze świeże, nie zgniłe. Chociaż przyznam szczerze, że nie jadłam z innych sklepów, a wyhodowane samemu są jednak najlepsze, tylko nie chce się ![]() Ja właśnie często plątnicy produkty kupuję
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2013-12-09 o 23:54 |
|
|
|
|
#3579 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z micelem cieszę się strasznie, że Ci odpowiada Cytat:
|
||
|
|
|
#3580 |
|
Konto usunięte
|
A ten alkohol na drugim miejscu w składzie nie wysusza zbytnio skóry?
Żel to jest ten do twarzy i ciała? |
|
|
|
#3581 |
|
Przyczajenie
|
Drogie panie szukam dla żony w ciąży na prezent świąteczny kosmetyków ekologicznych i naturalnych, możecie coś polecić , co w takim stanie ciała najlepiej się przydaje
. Macie jakieś zdanie na temat siberica?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3582 |
|
Zadomowienie
|
Ja Pat&Rub Sweet w największej mega butli kupiłam na Allegro w ilości 3 sztuk po 39 zł, interes życia
Świeżutkie, długa data ważności, jestem mega zadowolona
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też chcę tak trafić! Za to kupiłam sobie dzisiaj krem ochronny Sweet za 25 zł na Tablicy
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam focha na P&R
![]() Po raz drugi przysłali mi masła w mniejszej pojemności-225 ml. Najpierw nie odpowiadali na maila, aż im nasmarowałam na fejsie, co o tym sądzę. Przepraszali za błąd, nie wiedzieli, jak to się mogło stać, że pojemność testerową otrzymałam. Miałam podesłać numery zamówienia i cisza kilka dni. Znów nasmarować musiałam kilka słów i wczoraj odpisali, że w tym tygodniu kurier przyjedzie i wymieni masła. Ogólnie jestem zła, choć doceniam przyznanie się do pomyłki. |
|
|
|
#3585 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;44097208]Żel to jest ten do twarzy i ciała?[/QUOTE] Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3586 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jedna próbka wystarczyła mi na 4 dni. Ale nie widziałam nigdy kremu, który ma tak 'ciężką' konsystencję, nie kremową, tylko raczej taka gęstą, ale jakby grudkową? Nie wiem, ciężko mi określić, jak pierwszy raz nakładałam na twarz to byłam zawiedziona, bo byłam pewna, że będzie tłuszcz po godzinie A tu nic i to przez cały dzień, a nosek na pewno by się przetłuścił bez niczego po 2-3 godzinach. No i podkład się ładnie trzyma, mimo że krem nie wchłania się do matu. Teraz mam nowy krem nawilżająco-matujący z Phenome, choć trochę żałuję, bo ten ma chyba lepszą konsystencję na zimę. Kupiłam też sobie tę próbkę, to akurat nakładam, jak siedzę w domu. Na razie dwie aplikacje, ale też jestem zauroczona. Łagodzi mojego buraka na twarzy, fajnie twarz wygląda np. po aplikacji glinki i tego kremu. Kupiłam jeszcze to, to i to, ale czekam na testowanie Teraz myślę o czymś bardziej nawilżającym na noc i w sumie nie wiem, dlaczego nic nie wzięłam ![]() Cytat:
Do mnie dziś przyszła paczka od Phenome. Dostałam też 3 próbki, szkoda tylko, że nie są podpisane, co jest czym, tylko jakieś numerki, będę chyba musiała do nich znowu dzwonić. |
||
|
|
|
#3587 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
|
|
|
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brzuch smarowalam wlasnie nim i miksami samorobionymi i ani jednego rozstepu nie mam. chociaz to w sumie roznie bywa, chyba predyspozycje najwieksze tu maja znaczenie. ale warto skorze pomoc ![]() dziewczyny HELP ![]() chce wrocic do zywych. do zadbanych zywych... potrzebuje skrotu z ostatnich 6 miesiecy jakie perelki macie? glownie mnie interesuja szampony do mega-tlustej skory glowy (na wiecej zabiegow z wlosami mi moj ksiaze nie daje czasu), a do twarzy to w sumie wiem co chce, ale na razie zuzywam zapasy, ale mimo wszystko moze czyms pokusicie (musze kupic spray alvy i tak i tak, no ale nie zaszkodzi cos jeszcze wyprobowac). dobrze widzialam, ze krem fitne na tapecie???
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3590 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3591 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
sprawdź na stronie, każdy produkt ma swój numerek.
|
|
|
|
#3592 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3593 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Spróbuj też Living Nature- szampon z manuka ![]() Może też ten http://skarbiec-natury.pl/pl/p/Szamp...ssere-BIO/3439 lub takie coś http://skarbiec-natury.pl/pl/p/Natur...on-ARITHA/1819 i to samo, ale w płynie http://www.naturalne-piekno.pl/index...&Itemid=100064 Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 Czas edycji: 2013-12-10 o 21:08 |
|
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.phenome.pl/pl/main/produk..._first_moments http://polska.gaiacreams.com/categor..._macierzynstwo
|
|
#3595 |
|
Konto usunięte
|
Jestem zachwycona serum BB Phytema z Maurelli
Jeśli mój zachwyt będzie się utrzymywał, to zasadzę się chyba na całe opakowanie, bo teraz wzięłyśmy na pół z EmiląDz (dzięki Akurat tak się dobrze złożyło, że właśnie zdenkowałam to serum, kupione kiedyś na megawyprzedaży, ale mówiąc szczerze- no nie powaliło mnie Promolcia, Mlodziudka- paczuchy poszły dzisiaj Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 Czas edycji: 2013-12-10 o 22:52 |
|
|
|
#3596 | |
|
Zadomowienie
|
uwierzycie, że nadal nie mam wszystkich przesyłek z ddd ? Cytat:
Suzabee co robimy z lauress? Edytowane przez promolcia Czas edycji: 2013-12-10 o 23:16 |
|
|
|
|
#3597 |
|
Zadomowienie
|
Susabee
promolcia Cloche Witamy z powrotem Też nie mam jednej przesyłki z ..... tołpy. Wiem, wiem... Niestety micel jest dla mnie rzeczą, która musi być tania i dobra. Mega promocja zachęciła. Zużywam cholerstwo hektolitrami. Na swoje usprawiedliwienie mam to, że później i tak myje buzię naturalnym mydełkiem/żelem/pianką Porównam go sobie do biedronkowskiego specyfiku. Ponoć różnią się jednym składnikiem.Z Love me green zużyłam tylko próbeczki kremów. Po jakimś czasie zaczął mnie męczyć zapach. Mini wersje są nietknięte. Jakby ktoś reflektował -priv. Teraz cały czas używam AOX'u P&R i jest to jeden z lepszych kremów, które miałam. Oczywiście Gai Creams (oczyszczający) nic nie pobije. Z Love me green spodobał mi się natomiast peeling/żel do mycia buzi i pianka. Szampon też jest godny polecenia. Brzozowy Sylveco czeka do wiosny. Zachęcająco działa na mnie ta nowa firma z opakowaniami podobnymi do phenome. Znów zapomniałam ich nazwy... |
|
|
|
#3598 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=mlodziudka85;441072 86]Susabee
promolcia Cloche Witamy z powrotem Też nie mam jednej przesyłki z ..... tołpy. Wiem, wiem... Niestety micel jest dla mnie rzeczą, która musi być tania i dobra. Mega promocja zachęciła. Zużywam cholerstwo hektolitrami. Na swoje usprawiedliwienie mam to, że później i tak myje buzię naturalnym mydełkiem/żelem/pianką Porównam go sobie do biedronkowskiego specyfiku. Ponoć różnią się jednym składnikiem.Z Love me green zużyłam tylko próbeczki kremów. Po jakimś czasie zaczął mnie męczyć zapach. Mini wersje są nietknięte. Jakby ktoś reflektował -priv. Teraz cały czas używam AOX'u P&R i jest to jeden z lepszych kremów, które miałam. Oczywiście Gai Creams (oczyszczający) nic nie pobije. Z Love me green spodobał mi się natomiast peeling/żel do mycia buzi i pianka. Szampon też jest godny polecenia. Brzozowy Sylveco czeka do wiosny. Zachęcająco działa na mnie ta nowa firma z opakowaniami podobnymi do phenome. Znów zapomniałam ich nazwy...[/QUOTE] http://www.makemebio.com/ |
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;44106413]Jestem zachwycona serum BB Phytema z Maurelli
Jeśli mój zachwyt będzie się utrzymywał, to zasadzę się chyba na całe opakowanie, bo teraz wzięłyśmy na pół z EmiląDz (dzięki Akurat tak się dobrze złożyło, że właśnie zdenkowałam to serum, kupione kiedyś na megawyprzedaży, ale mówiąc szczerze- no nie powaliło mnie Promolcia, Mlodziudka- paczuchy poszły dzisiaj macie to serum co ja? mój perwszy kontakt z nim taki sobie granulki rozpuszczają się tylko częściowo, sporo zostaje w nienaruszonym stanie.lekko się zniechęciłam, ale zabiorę się do niego jak już nasycę się nowościami make me bio
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;44103664]Z zieloną glinką (przynajmniej kilka do wyboru) lub Dr.Organic Tea Tree Shampoo- skoro olejek herbaciany dobrze działa na twoją skórę
Spróbuj też Living Nature- szampon z manuka ![]() Może też ten http://skarbiec-natury.pl/pl/p/Szamp...ssere-BIO/3439 lub takie coś http://skarbiec-natury.pl/pl/p/Natur...on-ARITHA/1819 i to samo, ale w płynie http://www.naturalne-piekno.pl/index...&Itemid=100064[/QUOTE] Cytat:
ten plyn z orzechow pioracych ciekawy... ale nie wiem czy go gdzies tu dorwe. za to z zielona glinka powinnam miec wybor.wlasnie to santaverde kusi... czemu to takie drogie?!
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.

Ja wybredna i wybredny pan. Chciałam go kiedyś namówić na mycie się mydłem to nieeee, bo oporowa skóra w dotyku, bo cośtam, jak z dzieckiem. Szczęście, że już od pół roku nie ma długich loków, a 6mm jeżyka to nie potrzeba specjalnego szamponu, a byle czym umyje, aby skórze głowy pasowało.

Fryne
Też chcę tak trafić! 
Przeglądałam trzy razy wszystko...